korkma zayacım, bir şekilde bakıcaz. ama öyle ama böyle. başta belki zorlanıcaz ama bir süre sonra her şey otomatiğe bağlanmış olacak. hiç uyumaman lazım diye bir şey yok, mecburen onlar uyuyunca uyuycaz biz de yoksa hayat çekilmez olur. yorgunluktan bişe anlamayız sonra, keyif almayız yaşadıklarımızdan. bunun için her fırsatta dinlenmeliyiz. moralini hiiiç bozma tatlım her şey yoluna girecek. sen de farkında olmadan her şeyin yoluna girdiğini göreceksin.
maşşallah bebeğine canım.hiç canını sıkma son karar yine bize ait bence.herhangi bi problem olmassa normal doğumda ısrar edersin.benim arkadaşımın doktoru antalyanın en iyi doktorlarından biriymiş ve ne olursa olsun 40.haftayı bekliycez demişti arkadaşıma.arkadaşımın sancısı başladığındada sabaha kadar hastanede bekledi ve sabah sezeryan oldu açılma olmadığı için.yani okadar erken almalarının hiçbir açıklaması yok.sezeryan bile olsa son haftaya kadar beklemek gerekiyo.yine bi arkadaşımın 2 hafta önce aldılar ve bebeğin kulağı dışarda doğduktan sonra oluştu gözünün önünde hergin biraz daha kulak oluştu,çok şükür bi sorunu yok ama gelişimlerini tamamlamadan çok sakıncalı.bencede direnmeliyiz...
aynı durumu yaşadım geçen hafta, birden bire beni korkuttu doktor, sen çok endişelisin falan filan, ben he desem sezeryan dicek, anlamadım bu kadar basit mi buna karar vermek,
Tabi ki hayatımız değişecek ama bu değişikliğede alışacağız, hemde daha kısa sürede. Düşünsene ilk evlendiğimizde de bi tuhaf olmamışmıydık. Ona bile alıştığımıza göreBebişinin yüzünü görür görmez bağlanacaksın zaten ona.
selam kzlaarrr...yaa ben hiç iyi hissetmiyorum kendimi,bugün bulgurlu içli o yemekten yaptım yaa şişti midem ,kasıklarımda minik ağrılarr..böyle bi tuhafım ,soda falanda içtim ,şimdide miden açmışım gibi gurulduyo ,sıcak bi çorba yapsam hafiflermikiii..ayrıca ,sizin şu heyecanlı hallerinizi okuyunca tuhaf hissediyorum kendimi,bende öyle bi heyecan yok ,yani,hemen doğsun kucaama alıyım ,yada görüyüm ,yok ,kıyafetlerini severek,öperekte ütülemedim ,öyle adeten ütüledim işte,sonraaa konuşmuyorumda onunlaa..kızımın pikolojisinide bozucam yaaa..niye böyleyim ben ,aslında yengeç burcuyum anaç karakterim ama ..hissedemiyorum işte....bide hareketlerim kısıtlanıyo...amaann saçmalıyorum bu hepimizde varr...doğum ayrı bi stres sebebi,korkmuyorum ,çok istiyorum diyene şaşırıyorumm...neler oluyor bana yaa...mutsuzum galibaa...
doğru sölüyosun, kesinlikle katılıyorum ama,
bebeğe bişey olursa ben sorumluluk almam diyen doktor bile duydum ben. bunu diyene nası dersin illaki normal yap diye ,iki tarafında bunu yapmak istemesi lazım, şevkini kırıyo resmen, yapamassın demeye getiriyo, ama ben doğumun nası bişiey olduğunu bilmiyorum ki, ama neden yapamıyacağın hakkında d anet bişey sölemiyo çok zor bi durum
selam kzlaarrr...yaa ben hiç iyi hissetmiyorum kendimi,bugün bulgurlu içli o yemekten yaptım yaa şişti midem ,kasıklarımda minik ağrılarr..böyle bi tuhafım ,soda falanda içtim ,şimdide miden açmışım gibi gurulduyo ,sıcak bi çorba yapsam hafiflermikiii..ayrıca ,sizin şu heyecanlı hallerinizi okuyunca tuhaf hissediyorum kendimi,bende öyle bi heyecan yok ,yani,hemen doğsun kucaama alıyım ,yada görüyüm ,yok ,kıyafetlerini severek,öperekte ütülemedim ,öyle adeten ütüledim işte,sonraaa konuşmuyorumda onunlaa..kızımın pikolojisinide bozucam yaaa..niye böyleyim ben ,aslında yengeç burcuyum anaç karakterim ama ..hissedemiyorum işte....bide hareketlerim kısıtlanıyo...amaann saçmalıyorum bu hepimizde varr...doğum ayrı bi stres sebebi,korkmuyorum ,çok istiyorum diyene şaşırıyorumm...neler oluyor bana yaa...mutsuzum galibaa...
canım şuan en ii ben anlıorum seni valla kendimden şüphe ediorum özellikle bugün dolabının siparişi verdik kulplarını ben seçcem baktık biraz ama bende hiç heyecan yok aynen ayy hemen doğurayım derdim de yok... heralde elimize alınca hissetcez canım bunalım günümüz bugün bizim
kızlar eğer sizde sezeryan olmak istemiyorsanız kesinlikle diretin bence normal doğuma müsait değilsin dersede drlarınız mutlaka sebebini öğrenin ben en başında konusmustum drumla bi sorunun olmazsa kesinlikle normal dedi ama korkuyorum dediğimde de iyi o zaman epidural normal yaparız dedi korkuyorsun diye yada senin istemenle sezeryan yapmam dedi ama son ana kadar herşey değişebiliyor diye eklemişti sonra doğumum gece yada tatil gününe denk gelirse doğuma kendisini girip girmediğini sormustum ondada kesinlikle için rahat olsun gelip ben giriyorum demişti sonra gece 3 te 4 te girdiği bi kaç normal doğumu anlatmıstı....
druma doğum konusunda baya güveniyorum benim için doğru yöntemi seçeceğini düşünüyorum
tuğba
inşallah daha doğurmuyorsundur canım.:18::18::18: ama doğuruyosanda yapıcak bişey yok annesi biraz küçük doğcak minnoşun artık :) şaka bitara dua ederiz inşallah alıştırma sancısı falandır... ayy ya şu tırnaklarını yiyen simelı ne çok kullanmaya başladık :)
Geçmişi okıyım dedim bitiremedim daha 30 sayfam var
fatosersin - s.tugba
Odalarınız şok şeker olmuş güle güle büyüsün bebişleriniz
canım neden erken alıyo merakta bırakma bizi
ahaaa bir canlı doğum dahaaa tuğba numaranı verseydin Allah yardımcın olsun tatlım ...........
Tugba inşallah alıştırma sancısıdır :18::18: :
Ayy tubacık iyi haberlerle gelirsin inşallah:18:
Fatoşçum maş. kızçene koca kız olmuş annesi.
Tuba ve Zeynep doğurmdan gelin emi biraz daha büyüsünler göbişlerde hayırlısıyla.
s
:18::18::18::18::18::18::18:
tubadan haber yok dimi kızlar???
yok yaaa ,doğurmamıştııırrrr...doğurmuşmuduuurrryok yok daha vardı dimii ,nekadar vardıkii...:18::18::18::18::18:amaaniiiiinnnnnnnn:83::83::83::83:
ayyy ben çatlıycam kızlar yaaaa... tuba nın telefonunu falan alan yok mu...
geldim kızlar bitkin yorgun bi halde geldim şükür doğurmadım eveeet baştan alayıımı kısaca
dün rutin kontrolümüz vardı kadın doğumcuyla herşey normal geçti bebğin gelişimi benim durumum vs.yalnızca elimdeki uyuşma ve his kaybı için magnezyum verdi onun dışında sezeryan dedi çatı baca muayenesi yapmadan tabi tüp bebek olması sezo için yeterli sebepmiş neyse böbrek büyümesiyle alakalı ürologa geçtik baktı veee böbrekteki büyüme devam ediyo ama böbrekteşi taşı göremiyorum dedi hoooop taş kanala düşmüş işin bundna sonra zor dedi 2 hafta sonra alalım bebeği dedi nasıl yani filan derken koştum kadın doğumcuma oda hayır dedi sert ve errrkeksi ses tonuyla bendeki saçmalığa bakın adam zaten errrkek nasıl ses tonu olsun başka aman neyse cıvımadan yazayımen az 36 .haftayı görmek için uğraşcaz dişimizi sıkıcaz dedi oysa adam bilmiyoki ben 6.aydna beri sıkıyorum sıkmaktan bigün her yanımdna havalar patlıcak neyse 2 hafta sonra hem üroloji hem kadın doğumcumuzla görüşmek üzere dünü öylece bitirdik bugünse saat 11 gibi belime ince bir ağrı gibi bişeydi girdi saniyelerce kaldı ve gitti az sonra tekrar ,az sonra daha şiddetli derken ben arkadaşımı aradım kadın doğumda hemş.kendisi oda dakika tut dedi tuttum 10 dk 8 dk 13 dk panik olup dr aradım hemen gel dedi gittik
elle muayene etti ikinci kez gerdeğe girdim sandım inanıllmaz bir acıydı tabi kimsenin gözü korkmasın bende rahim darlığı var afedersiniz ilişkidede ben ağlayarak bitirirdik maçlarıneyse açılma yok dedi qama nst ye girmen lazım dedi yatış yapıldı nst ye girdim sancı çıktı ebeler panikledi dr geldi açmısın dedi biraz dedim serum takıldı az sonra 2.kez nst bu defa az daha iyiydi serum bitti tekrar bu arada tansiyon inip çıkıyor yüzüm kıpkırmızı gözyaşlarıma dur desewmde di,nlemiyor berbat bir haldeyim takip vs derken doktor demesinmi seni pramatüre bakımı olan bi hastaneye sevk edebilirim bişey yiyip içme tamam dedim öldüğüm bittiğim an bu andır ne yapacağımı şaşırıdm ağlamaya tam gaz devamm o an sadece elimi karnıma koyup allahım 8 ay bu bebeği taşıdım hissettim zor oldu ama bu günleri gösterdim yalvarıyorum sağlıkla vaktind egelmesie izin ver ben yapayalnızım kaldıramam halim sana ayan yardım ey rabbim diye hıçkırıklara gömüldüm resmen şükürler olsun sanki gerçekten kul sıkışmayınca hızır yetişmiyo son nst de herşey normale dönmüştü dr bu gece yatış var takip edelim yarıın ürolog baksın bence sen taş düşürüyosun dedi bebekle ilgili bi sorun yoksa ben gideyim bu ortam beni strese sokuyo burada yalnızım bunları düşündükçe fena oluyorum dedim sağolsun dr anlayışla karşıladı ve en ufak bir durumda gelmen şartıylşa dedi ok deidm sabah ürolojiye gidicem evet kızlar doğurmadım çok şükür ama o el muayenesinde 3 tane doğurmuş gibi oldum ıonun için kesinlikle normal doğum diyorum
merak edne soran bekleyen tüm arkadaşlar çok teşekkür ederim dilerim yavrularımızı hayırlı sağlıklı vaktinde kucağımıza alırız bu arada benimkini 36 da alabilirler
maşallah kızına canımm bence gayet iyi kilosuuuslm kızlar dün kontrölümüz vardı kızım 33+6 günlük kilosu 2124 gr boyu 45 cm bana kilosu az gibi geldi????sizcee????ben 13 kilo almısım normal dogum gözüküyor dedi 3 kilo 500 gr dogar bebegin dedi kasılmalarım için magnezyum verdi inanılmaz bacak kasılmaları yasıyorum yüzünün resmini cekti çok netti bize bakıyordu canım kızım.eşim kilosu iyi diyor ama bana azmıs gibi geliyor sizce kızlar????
maşallah canım bebişineeeeeeherkeslere merhaba güzel anneler.doğumlar başlamış heyecan yaptım,çamaşır filesi aldım bu gün,annemi beklememeye karar verdim bebişin kıyafetlerini yıkamaya başlıyorum.odası geldi oğlumun halısını perdesini halledince foto yükliycem,doktora gidenlerin kuzucuklarınada maşşallah hepsi çok iyi çok şükür.
bizde bugün doktora gittik bir buçuk ay sonra,çok özlemiştim oğluşumu,çok şükür herşeyi çok iyi dedi doktorumuz,suyu plesentası gelişimi...
33 +4 üz bugün oğlumla,kilomuz 2078 bir hafta öndeymiş, maşallah tosun paşama:))sat 28 ekimdi ama ultrason cihazı her gidişimde farklı tarih veriyo 22 ekime kadar indiğimiz oldu.bu defada 24 ekim gösterdi.perşembeye kan tahlilleri ve nst istedi...nst de bişey çıkmasından çok tırsıyorum.ağrı eşiğim çok düşük olmasına ve vaji nismus geçmişim olmasına rağmen hala normal doğum konusunda ısrarlıyım:))))))))))ama doktorum hiç bişe demedi henüz...hepinizi ve kuzucuklarımızı çok çok öpüyorummmm...
oyyy oyyy kocaman olmuşşşşşşşş pıtırcık maşallahhhsağol tatlım çok şükür iyiyiz dün vardı kntrl büyümüş deniz teyzesi benim kızım 2 600 olmuş boyuda 47 cm civarı dr gelişiminden memnun yuvarlanıp gidiyoruz işte ( bu gerçek ama cidden yatakta yuvarlanarak hareket ediyorum)
ben o gece kıyafetleri yıkarken uykudan uyanmış nolduu cnm tutuştunmu deyip gülüyordu tutuşmayı gördü ama dedim cnm sen uykunu aldın nasıl olsa yorgunda değilsin hadi yapta bitsin bian önce dedim yoksa bu hafta içi bi gün yapacaktık iyi oldu havalanıyo kaç gündür koku kalmadı neredeyse
maşallah bebegine canımmerhaba kızlar bizde doktorumuzdan geldik bebeğim 35+1de 2700 olmuş :) çok tatlıydı. Aama doktoruma canım sıkıldı biraz normal doğummu ne gözüküo dedik çatı muayenesi yapcaz ona göre bakcaz dedi ama hatırladığım kadarıyla biraz korkuodun dedi(mantar varmı die baktığında verdiğim tepkilerden dolayı) bende yok yok o ben değilim normal doğurmak istiorum dedim zor gözüküo dedi ama çok canım sıkıldı daha bişey yokken sezeryana yanaşıo resmen ki doktorumdan hep memnundum ama sezeryan yanlısı gibi geldi... bide 36haftanın içindesin 37 itibariyle heran doğum mümkün dedi :18::18: ben strese girdim kızlar ciddi ciddi moralim bozuldu sanki çok büyük sorumluluk nasıl olcak die düşünüp duruorum bende erken lohusa sendromu başladı galiba ağladım ağlıcam desteğinize ihtiyacım var
Eki Görüntüle 252347
kıslar ya benim oğlumun mobilyası ve uyku seti bu.şimdi bunları makinaya atıcam.ya yarısı beyaz yarısı en tehlikeli renk kırmızı bide lacivertler var.nasıl yıkıycam.içindeki elyaf bozulurmu,renkleri birbirine geçmemesi için ne yapayım.yardımmmm!!!!
canımm çok teşekkürler umarım bidahası olmaz hiçbirimiz vaktinden önce yalşamayalşım bu sıkıntılı anlarıtuğbacım çoook büyük geçmiş olsun hepimiz çok endişelendik inşallah zamanında gelir güzel kızın
s.tuba kızzz ne oldu doktora gittin ne dediiiiii iyimisinizzzzz :26:
ŞÜKÜR CANOM YAZDIM YAŞANANLARI AZ AŞAĞIDA
ya bende bakım falan düşünmüyorum ,kayınvalidem heran tetikte zaten ,bide yazın daha kırkı bile çıkmamış yeğenimle baya zaman geçirdik ,genellikle uyuyo zaten ,oda sorun değil..ben sevemiyorum böyle aşkla ...doğunca hissetmeyi bekliyorum ,ya oda olmazsaa??
musuzluk ara ara bende de oluyo.eski hayatımı özler gibi oluyorum arada.yani rahat rahat gezmeyi falan ama sonra şükrediyorum Allahıma karnımdaki tekmeleri duyunca.eşime kızıyorum durup dururken.daha fazla ilgi göster bana diyorum ama halbuki onda sorun yok.sonra ben bebeğe nasıl bakıcam diye düşünüyorum ya beceremessem hep annem mi yardım etcek.? emzirme altını değiştirme ya hastalanırsa bilememssem falan ama alışırım diyorum.alışırız dimi.:18: ama tek bildiğim bebeğimi çok seviyorum.
canım şuan en ii ben anlıorum seni valla kendimden şüphe ediorum özellikle bugün dolabının siparişi verdik kulplarını ben seçcem baktık biraz ama bende hiç heyecan yok aynen ayy hemen doğurayım derdim de yok... heralde elimize alınca hissetcez canım bunalım günümüz bugün bizim
ş
kret annem bendede mutsuzmusun herife az önce ayrılmayı tekllif ettim evde hıçkırıklar içindeyim eşime deli gibi aşık ben zor şartlarda yuva kuran ben onu gözümden sakınan bakmaya kıyamayan kazık kadar adamın geceleri nefesini dinleyen ben artık yapamıyorum çocuk olduktan sonra bi kaç ay deneriz ama olucak gibi değil ben istemiyorum dedim adam kezzap yutmuş gibi yüzüme bakakaldı sadece
nednemi
evliliğimizn 4.ayında sorunu tesadüfewn öğrendik çocuk sorununu hemen tedavi beklemeye gelmez dediler iğne ilaç hastane olmadı aşılama olmadı tüp bebek olmadı tekrar aynı zamanda istenmeyen gelin diğer uğraşlar vs derken çok erken yıprandım hem beden olarak hem ruhen kırgınlarımı onaramadan üzerine bir diğeri eklendi şimdiyse şükürler olsun rabbim bebeğimi kondurdu içime ama bu defada sanırım hamilelğin vermiş olduğu hormonal dengesilikleri yaşıyorum yalnızlık hissindeyim anlaşılmıyorum gibme geliyo ilgiye doyamıyorum yada ilgi göremiyorum ne sayarsan yırtılan vücudum şişen göz altlarım olmayan kıyafeterim buna birde şaka yoluylada olsa etrafımakileirn şişko gibi ucuz ve basit cümleleri hatta eşimin bile zaman zmaan benimkileri giymeye başladın gibi apır sapır şakaları eklenince iyice aşağılık kompleksine giridm evet bugün içimde bir bebek olmasa gerçekten yaşamaktan yorulduğumu hissediyorum dedim ona büyük haksızlık ediyorum demi ben diledim allah verdi ama nedense mutsuzluğun dibine vurmuş durumdayım dilerim doğumdna hemen sonra bu saçma hallerimden kurtulurum neyse niye yazdım bimiyorunm sevmem aslında böle içimi hislerimi deşifre etmwyi ama dolmuşum fazlasıyla galiba ayrıca sendne beteri varmış annem şükürlüksün şükürlük öperim çok
geldim kızlar bitkin yorgun bi halde geldim şükür doğurmadım eveeet baştan alayıımı kısaca
dün rutin kontrolümüz vardı kadın doğumcuyla herşey normal geçti bebğin gelişimi benim durumum vs.yalnızca elimdeki uyuşma ve his kaybı için magnezyum verdi onun dışında sezeryan dedi çatı baca muayenesi yapmadan tabi tüp bebek olması sezo için yeterli sebepmiş neyse böbrek büyümesiyle alakalı ürologa geçtik baktı veee böbrekteki büyüme devam ediyo ama böbrekteşi taşı göremiyorum dedi hoooop taş kanala düşmüş işin bundna sonra zor dedi 2 hafta sonra alalım bebeği dedi nasıl yani filan derken koştum kadın doğumcuma oda hayır dedi sert ve errrkeksi ses tonuyla bendeki saçmalığa bakın adam zaten errrkek nasıl ses tonu olsun başka aman neyse cıvımadan yazayımen az 36 .haftayı görmek için uğraşcaz dişimizi sıkıcaz dedi oysa adam bilmiyoki ben 6.aydna beri sıkıyorum sıkmaktan bigün her yanımdna havalar patlıcak neyse 2 hafta sonra hem üroloji hem kadın doğumcumuzla görüşmek üzere dünü öylece bitirdik bugünse saat 11 gibi belime ince bir ağrı gibi bişeydi girdi saniyelerce kaldı ve gitti az sonra tekrar ,az sonra daha şiddetli derken ben arkadaşımı aradım kadın doğumda hemş.kendisi oda dakika tut dedi tuttum 10 dk 8 dk 13 dk panik olup dr aradım hemen gel dedi gittik
elle muayene etti ikinci kez gerdeğe girdim sandım inanıllmaz bir acıydı tabi kimsenin gözü korkmasın bende rahim darlığı var afedersiniz ilişkidede ben ağlayarak bitirirdik maçlarıneyse açılma yok dedi qama nst ye girmen lazım dedi yatış yapıldı nst ye girdim sancı çıktı ebeler panikledi dr geldi açmısın dedi biraz dedim serum takıldı az sonra 2.kez nst bu defa az daha iyiydi serum bitti tekrar bu arada tansiyon inip çıkıyor yüzüm kıpkırmızı gözyaşlarıma dur desewmde di,nlemiyor berbat bir haldeyim takip vs derken doktor demesinmi seni pramatüre bakımı olan bi hastaneye sevk edebilirim bişey yiyip içme tamam dedim öldüğüm bittiğim an bu andır ne yapacağımı şaşırıdm ağlamaya tam gaz devamm o an sadece elimi karnıma koyup allahım 8 ay bu bebeği taşıdım hissettim zor oldu ama bu günleri gösterdim yalvarıyorum sağlıkla vaktind egelmesie izin ver ben yapayalnızım kaldıramam halim sana ayan yardım ey rabbim diye hıçkırıklara gömüldüm resmen şükürler olsun sanki gerçekten kul sıkışmayınca hızır yetişmiyo son nst de herşey normale dönmüştü dr bu gece yatış var takip edelim yarıın ürolog baksın bence sen taş düşürüyosun dedi bebekle ilgili bi sorun yoksa ben gideyim bu ortam beni strese sokuyo burada yalnızım bunları düşündükçe fena oluyorum dedim sağolsun dr anlayışla karşıladı ve en ufak bir durumda gelmen şartıylşa dedi ok deidm sabah ürolojiye gidicem evet kızlar doğurmadım çok şükür ama o el muayenesinde 3 tane doğurmuş gibi oldum ıonun için kesinlikle normal doğum diyorum
merak edne soran bekleyen tüm arkadaşlar çok teşekkür ederim dilerim yavrularımızı hayırlı sağlıklı vaktinde kucağımıza alırız bu arada benimkini 36 da alabilirler
canım çok çok geçmiş olsun.neyseki atlatmışsın ama bundan sonra hiç kalkmadan yat bence.tutabildiğin kadar tut içinde:)ama asla kötü şeyler getirme aklına.hem biliyosun 36.hafta dediğin 37 de olabilir 38 de .10 -15 gün değişebiliyo.o hazır olduğunda geleceği zamanı bilir:))güven kuzucuğuna bol bol dua et kendini rahatlat.herşey güzel olcak inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?