bende geçen cumartesi kahvaltıya çağırdım ablamlarla annemleri akşamdan hazırladım herşeyimi sabah pişirdim annem geceden geldi beraber yaptık çok güzel bir kahvaltı sofrası hazırldım çok mutlu oldum sende böyle mutlu bitirirsin günü inşallah temizliği yapmışsın akşama bir daha yapmak gerek şimdi ama olsun değer :)
bende fasulye aldırıyorum eşime bahçe fasulyesi kurutucam inşallah akşama dilip.. mevsimi geçmeden patlıcan da kurutmak istedim ama ennem erken davranmış sağolsun domates ben de yapamadım en kısa sürede annemi gaza getirmeliyim :))
buzluğa şeftali koymayı hiç denemedim nasıl olur ki hoşafı sen yapptın mı hiç daha önce?
zeyneppp inan senden ses gelsin diye yazdımbiliyodum hemen damlıcağını, merak etme canım o kadar kötü değilde işte... mecburen yüreğirdeyiz.. senin bahsettiğin yerler bize uzak olunca arabada olmayınca rahat gidip gelemiyoruz doğru düzgün ve bu taraflarda beni öldürüyor yaaa...
sanırım ilk evlendiğim sene tarif üzerine şöyle yaptım hatırladığım kadarıyla. alırsam yine öyle yapıcam. şeftalileri tertemiz yıkıyorum . kabuklarını 3-4 yerden çiziyorum kaynar suya atıyorum 10-15 dakka falan duruyo.sonra çıkarınca kabukları hemen o kesik yerlerden soyuluyo. sonra dilimliyorum bi güzel. bu arada temiz bi tencerede su ve şeker kaynatıyorum iyice kaynayınca içine şeftalileri ekliyorum baştan koymuyorumki çok geçmesin ezilmesin şeftalileride koyunca bi taşım daha kaynatıyorum. sonra sıcak sıcak konserve kavanozlarına koyup sıkıca kapatıp ters çeviriyorum...
birde ben şeftaliyi direk rondodan geçirip şekerle beraber kaynatıp marmelat gibi işi yapıorum. şekeri fazla fazla konduğu için daha sonra sulandırarak içilebiliyo . bi nevi konsantre..
ayyy canım çekti inşallah bulurum uygun şeftalide alırım büssssürü
Tesettürlü arkadaşlara bir sorum olacak;
Lohusa geceliğiniz veya pijamanız üzerine ne takmayı planlıyorsunuz bizim misafirimiz olur baya işyerinden arkadaşlarım da gelebilirler. Genelde tülbent takıyorlar benim gördüğüm ama şal nasıl durur sizce? Veya başka bir alternatif var mı aklınızda?
Acele cevappp ben dışarı çıkmadan lütttfeeennn
inan varya bir kaç gün önce ben sorcaktım unuttum yazma yapmış ablam ama farklı olsun istiyorum
bencede canım yazmadansa şal daha güzel olur sanki.... ben iğne oyalı mevlüt örtüleri varya onlardanda almayı düşünüyorum ama... atıyorum krem rengi alırsam lohusa takımımı krem rengi iğne oyalı örtü veya oyasız şal kullanırım sanırım.
Tesettürlü arkadaşlara bir sorum olacak;
Lohusa geceliğiniz veya pijamanız üzerine ne takmayı planlıyorsunuz bizim misafirimiz olur baya işyerinden arkadaşlarım da gelebilirler. Genelde tülbent takıyorlar benim gördüğüm ama şal nasıl durur sizce? Veya başka bir alternatif var mı aklınızda?
Acele cevappp ben dışarı çıkmadan lütttfeeennn
canım teyzemin kızı dedğin gibi yaptı şal taktı yani..bonesinin üzerine taktı şalını..hiç biyeride gözükmedi gayet derli toplu ve şık gözüktü..ama şalı böle omuzlarına atar gibi taktı..çene kısmı hafif genişti yani..hatta krem rendiydi geceliği şalıda o renkti melek gibi olmuştu..hafifte allık sürmüştü rengi soluk durmasın die..bence tülbentten daha şık ve rahattı..
haydiiii peruk takalımbenimkisi sarı olsun
Ben de şalı şöyle gevşek bir şekilde atayım diye planlıyorum içine de bone takarım dediğin gibi öteki türlü tülbent taksam çok kezban görünebilirimNasıl bir şal alsam ama yaaa bin çeşit de şal var artık karar vermek de zor
Zeynep Efsa siz napıcaksınız?
haha..peruk hee..haydiiii peruk takalımbenimkisi sarı olsun
Ben de şalı şöyle gevşek bir şekilde atayım diye planlıyorum içine de bone takarım dediğin gibi öteki türlü tülbent taksam çok kezban görünebilirimNasıl bir şal alsam ama yaaa bin çeşit de şal var artık karar vermek de zor
Zeynep Efsa siz napıcaksınız?
Günaydınlar herkes sağlammı bakiim :) Geçmiş okuyamıcam şimdi işime dönmem lazım hemen bu gün toparlarsam bide pazartesi gelicem tamamdır. Sonra evdeyiz Allah izin verirse...
Biz bu gün doktora gittik, kızlar başıma neler geldi neler... muayenemi oldum, 1960 gr minik kızım onca yemeye rağmen, neyse haftasıyla uyumluymuş ne ileri ne geri değil dedi. Yaklaşık 3 kilo doğarmış, ama ben 40 haftanmı beklemicem sezeryan olcağı için tahminim daha az olur.. Neyse sağlıklı olsun artık düşünmüyorum bu günden sonra hemdee hiç...
Doktorum nst ye alalım dedi. Üst kata çıktık nst ye girmeden bir wc ziyareti yapayım dedim. Aman yarabbim wc ye girdim peçetede koyu sarı bir akıntı ama sapsarı neyse sildim bu defada kan geldiii :18: hemen kapıyı açtım, dışarıdaki hemşireye ya kan geldi dedim ama rengim atmış durumda . Sakin ol dedi nst ye yatırdılar ama ben sürekli doğurmam dimi, doğum değil dimi? Doğarsa bişi olmaz dimi susmadan soruyorum, öyle çok korktum ki, bi yandanda hayırlısı Allahım diyorum.. Neyse normalde 20 dk. iken 40 dakika nst de kaldım.. Korkudan kasıklarıma inceden ağrılar girmeye başladı. Nst bitti tekrar doktorumun odasına geldim. Bu defa alttan çatı muayenesi yaptı, sonra tekrar spekulumla baktı. Korkmayın kızlar sizi ürkütmeyeyim ama canım yandı sanırım çatım dar olduğu için. Bir hayli bağırdım bide zaten çok korktuğum için kastımda kendimi, açıklık yada kanama devamı yoktu çok şükür, doktorumda neden olduğunu anlayamadı, Ağda filan yaptırdınmı diye sordu, hayır dedim. Jiletle yapmıştım, dün ama tertemizdi kukuşum pambık gibisanırım ağda sandı neyse yok dedim.. İlişki şu bu hiç bişi olmadı. tekrar mina'ya baktı iyice inceledi sorunda yok dedi, belki tahrişten olmuştur dedi. İdrar verdim, enfeksiyonda çıkmadı.. Neden olduğu belli değil, acaba makattanmı geldi diye düşündük hemoroid var ya bende.. Neyse onca incelemeden sonra bir şey olmamasına sevindim. Bana eve git yat dedi ama işe geldim bu gün toparlayıp pazartesiye kadarda gelmeyeceğim en son pazartesi gelicem bir iki saat, ve daha gelmicem...
O yüzden şimdi işlerime saldırmam lazım, işte böyle kızlar aman ev işi şu bu diye yormayın kendinizi, dr. çok rahat bilgili bi kadın kendinden çok emin bende çok güveniyorum ama o bile artık sürekli istirahat halinde ol dedi bana.. Bebek açısındanda öyleymiş, şu işleri toparlasam, evimide temziletsem varya totomu yerdne kaldırmıcam..
tamam canikom
ay ne biliyim ya halbu ki iş yapsam stresi kadar yormaz ama ne biliyim işte... geçen gün halılarımı serdim silip kaldırmıştım yeni diye ayrıca yıkancak kadar kirli değildi yıkatmaya vermemiştim ama baya temiz görünüyordu.. genelde kremli.. ama bu köy gibi adanada anız yaktıkları için sanki üstlerinde gri lekeler var. bi de şimdi onların üsttetn alınması varrr:97: artık koca yapacak mecburennn.. aman bi sürü bişey çıkıyor işte yaa.. ve ben ankarada olmak istiyorum burdan bu sene cidden nefret ettim artık.. ohhh mis gibi benim memleketim
havası temiz, sokakları temiz, insanı seviyeli/kibar, aradığını şıp diye bulursun, alternatifin bol.......... alakasız mı oldu, olsun napalım depreşti yine memleket özlemiii
merak etme az kaldı.dökülcez sapır sapır arkandan.az daha sabret duygucumGöbeğim olmadan topiği okumak bile bi tuhaf geliyo artık sanki sizden biri değilmişim gibi
itiraf ediyorum aslında ben eylül annesiydim ama topik açıp konu sahibi olabilmek için ekim annesi kılığına girmiştimNasılda kandırdım sizi
Şaka bi yana da gerçekten kendimi bi tuhaf hissediyorum bu da doğurdu hala aramızda ne işe var diyomuşsunuz gibi geliyo
Bu arada süt fabrikası doldu sanırım sızım sızım sızlıyo ama kızım uyuyo
Sağılmam Lazımmmmmmm
kolay gelsin sana.Allah yardımcın olsun.yormadan yap işleri.adamın işi senden kıymetli diilmerhaba kızlar..
bugün çok işimmm varr pstronum bir aydan fazla süredir yurt dışındaydı bugün dönüyor yarında ofiste olacak. buda demek oluyorki ben gündüzleri eskisi pek giremeyebilirim topiğeakşamlarıda yorgun olmazsam ara ara meraba demeye çalışırım. şimdilik iyiyiz şükür ama bir aksilik olurda doğum falan olursa bişekilde haber veririm size :)) ayın 23 ' nde ayrılıyorum doğum iznine ondan sonra sık sık girerim artık. neyse bişekilde ara ara yazamasamda bakmaya çalışırım doğuran olmuşmu diye :=))
leyna ve hanzade geçmiş olsun kızlar neyseki her ikinizdede bişi yok :) Tuğbada iyiymiş sanırım neyse sancılar olucak tabi yeterki biz korkmayalım unutmayın sancılar düzenli değilse 40-60 sn ye sürmüyorsa doğum sancısı değil. gelen akıntı sümüksü ve yoğun değilse nişan değil. suyunuz patlarsa zaten anlarsınız :) bunlar olmadığı sürece sakin olmaya çalışyoruz ve 37. haftası dolmayan hanımlar doğurmuyorlar.
anlaştığımıza göre ben kaçıyorum. size iii muhabbetler hepinizi öptük kızımla
bız geldık vakıt gecmek bılmıyor :) uyuyum dedım uyuyamadım melegımı gorucem :)
leynacım kokuttumu mınık erkek senı olsun ıcın rahat uyumussun benımde oyle olurdu ılk oglumda hareket etmıyo derdım hastanede baslardı tekmelemeye
hanzadecım korkmussun sende muhtemeklen hemoroıd dır bendede oluyo cunku gecmıs olsun sanada canım
irem zehra şeyma ne cok agrı yasayayan oldu bu gece gecmıs olsun kıslar
denızcım ev hanımı oldun demek kolay gelsın canım
ahestecım demek ankarayı ozledın gurbette olmek zor olmalı ben sanırım ankaradan baska bı yerde nefes alamam rabbım herkesın gonlune goreversın
saat 2.30 da randevumuz 1 de hazırlanırım cıkarız gec vakıt geccccccc
oyy denizim Allah korusun bir kendi kendimizi doğurtmadığımız kalmıştıtaksiciler neden almıyolarmış hamileleri hiç duymamıştım çok sinirlendim
dün saatin farkında olmadan 23.30 da annemi aradım amcamı merak edip, onlardan çıkarken sancım olmuştu görmüşlerdi annemin sesini duymanız lazımdı noldu sancılandınmı geliyomuu birsürü soru sordu peşpeşebende senin gibi bir taksiye binip gitmeyi planlıyodum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?