tamamdır kızlar ozamn hadi hep beraber akşam kek yapalım. tarif süper tutmama ihtimali yok. bir karışa kadar kabarma,pandispanya gibi ağızda dağılma, mis gibi kokma ve bekledikçe lezzetlenme garantisi var. ozamn ben malzemelerini yazıyorum. 18:30 gibide tarifi yazarım akşam yemeğinden sonra hepberaber yaparız. 1 saatte pişiyor 15 dk dinlendirip kalıptan çıkarıyoruz sonra tadına bakıp saat 9 gibi yazarsınız.
şimdi ben un olarak sinangilin hindistan cevizli ununu kullanıyorum. bu markanın bir çok unu var ama hindistan cevizlisi mükemmel. fiyatı 1.75 kuruş ve bir paket undan 4 kez kek yapabiliyorsunuz hanımlar. malesef her markette bulunmuyor. Hindistan cevizlisi kipalarda var. birde migrosta satıyor bu unu. bu undan alalım. bulamayanlar normal unla yaparlar artık yapçak bişi yok :

ama bu unu bulamayanlar aktardan hindistan cevizi tozu alsın (pudra şekeri kıvamında olanından) bulamazsa hindistan cevizi alıp evde çektirsin.
3 yumurta
1 bardak süt
1,5 bardaktan bir parmak eksik şeker
su bardağında 2 parmak kadar olacak şekilde yağ. yani 4/1 den daha az
100 gr yumuşak margarin
bir paket hamur kabartma tozu yada bir paket karbonat ( hangisi varsa)
bir paket vanilya
3 su bardağı un ( unu elemek için ince bir süzgeç olmalı)
bu malzemelerden yapılıyor ve inanılmaz güzel oluyor. yaparken birkaç püf noktası var sadece onlara dikkat ettiğiniz zaman inanılmaz güzel oluyor. bugüne kadar bunu yiyen hiç kimse kekin kendini görmeden evde yapıldığına inanmadı hep hazır sanırlar ve bana markasını sorarlar. tel tel oluyor. eğeirseniz süper olur kızlar :))) bu malzemeleri hazırlayan akşam hep beraber yapalım sonrada bi güzel çay demleyip yiyelim..
filizz akşam sana börek tarifleride veririm, yufkan varsa yaparsın tatlım. ıspanaklı seviyorsan,ıspanak ve bol soğanın olsun
kıymalı seviyorsan soğan,domates,sevdiğin baharatlar ve biraz kıyman olsun
peynirli seviyorsan peynir yada lor ve maydonuzun olsun . birde karbonat, yoğurt ve 2 yumurtan olsun istediğin böreği yapabilirsin çoktaaa güzel olur. akşam yazarım tariflerini :)
neyse şimdi işe gidip gelicem yerime gelen kıza birkaç işte yardımcı olmam gerekiyor. gelince görüşürüz yine hepinizi öptüm kızlarrrrr :))