2011 Ekim Anneleri

bu arada geçmişte dolabımızı beğenenler olmuş çok teşekkür ederim canım arkadaşlarım daha iyleri güzelleri sizin olsun inşallah

maşallah şeymacım kızçene bizim topiğin kızlarıda pek dikkat ediyorlar daha şimdiden kilolarına, pek çıtırlar bide aceleci

kızlar maşallah bebeklerinizee Allah daha da sağlık versin inşallah bizlere ve bebişlerimizee.

hepınıze ayrı ayrı tesekkurler kızlar... bılmıyorum cok garıp gelıyo ılk kızımı 39+0 da dogurmustum... sımdı kucucuk bı bebek belkıde 1-2 haftaya aramızda olacak... ben en azından 38-39 haftalık olmasını ıstıyodum kı hanı ele avuca gelsın kıyafetlerını doldursun dıye... napalım kısmet artık... cokda zorlanıyodum zaten kucuk bı bebıste var sonucta buda dogsun artık dıyorum dogunca buyur ıns... bu arada dun gogusumden sut bosaldı resmen sok oldum.. dıger kızımı sutten keselı 1.5 ay falan olmustu... ıns tekrar sutum olcak ya sevınıyorum..:)

bu arada normal dogumdan korkulcak bısey yok kızlar... normal dogum yapmıs bırı olarak... normal dogumda sonda takılmıyo... sonda sezeryanda takılıyo.. sancı ıse en fazla 5-6 saat cekersınız doguma elverıslıyse vucudunuz.. ınannın hıc korkulcak bısey yok... sonrasında ıse kalkıp her ısınızı kedınız gorebılıyosunuz... ben cok rahat yaptım dogumu.. aksamda fıldır fıldır gezıyodum:)

diğer kızını sütten keseli 1,5 ay mı olmuştu anlamadım yani hamileyken emzirdin mi kafam karıştı?

günaydınnn gunaydıngunaydınnnnnn

bızde erkencıyız bugun....kociş hasta hayır anlamıyorum yanı kalıbına bakan bısey sanır benım kı tam bır sut cocugu üflesem cereyanda kalıyor adamcagızzz

3 gun once topu topu ıkı tane yolluk yıkadı ve sadece yarım saat suyun ıcın de kaldı ertesı gun şıp şıp hapşırık gece boyuncada sarıldı yorgana sıcaktan isilik oldum resmen...anlıcagınız şifayı kapmış durumda..ama ılaç kullanmaya karsı onerebılecegınz bıtkısel ıyı gelen ot çöp varmı kızlarrr???:26:

neyse umarım o ıyılesene kadar bende ondan sıfayı kapmam

yarın evımde kuran sohbetı yapıyorum..keske buralarda olanlarınız olsaydıda gelebıseydınız..10 cıvarı mısafırım gelecek..once kuran okuyup akabınde sohbetımızı yapıcaz ınsaallah...ama ben duasını ederken hepınızı kalbımden gecırerek edıcem ınsaallah

he kızlar mısfırler ıcın once pasta borek corek yapmayı dusundum ama artık ayakta cok duramıyorum ve bu ısler benı cok yoruyor o yuzden vazgectım yerıne tavuklu nohutlu pilav yapayım dıyorum+salata+un helvası menu nasıl sızce?

burda cogu boyle yapıyor ısteyen de hamur ısı yapıyor..eger önerebılecegınız baska cesıtler varsa onlarıda ekleyebılırım menuyeee

ayy bu arada noldu bılıyomusunuzzzzz....benım yavru kus babayı ıse yollarken sag tarafımda parmaklarını öyle bır dayadı ki derıme..elımı koydugum anda parmaklarını tuttumkızım babasına güle güle demek ıstedı el salladı sanırım ...

dun aksam gıttıgım mısafırlıkte 2 tane yenı dogum yapmıs hanım vardı ve ıkısının de dedıgı sey sakın suyun gelır gelmez yada hafıf hafıf sancıların basladıgında hemen kosa kosa hastaneye gıtme cunku sunı sancı dogum sancısından bıle daha beter onu verecekler ve senın acılmanın 10 cm olamasını bekleyecekler..kollarında ıgneler bı yandan o sancı bosa cekeceksın..sancıların olabıldıgınce sıklasana kadar bekle evde o sıra dusunu an hazırlan ama acele etme..tabırı caızse artık dogurdugunu anladıgıun zaman gıt dedıler..gıtkı bır an evvel doguma alın ve tertemız kurtul dedıler..ınsaallah hersey umdugumuz kadar kolay olurr..gercekten bır arkadasın da dedıgı gıbı doktor hastane bız cok onem verıyoruz bunlara ama su akıp yolunu buluyo..dunyanın en ıyı doktoruna en ıyı hastanesıne de gıtsenız temınat veremıyor herseyın yolunda gıdecegıne kolay ve acısız olacagına vs.

neyyyseeeee....
bıraz daha kalıp sonrada ıslere gırısıcem..aslında cok ısım yok evım temız ama halıları sermeden once sılıp supurursem daha cok ıcıme sıner..kocıste gelır zaten o saatte..kahvaltıdan sonra alısverıse gıderız yarın ıcn hazırlık derken yarın oluverır..öptük kızımmla sızı...massallah bebıklere ve analarına

herkese günaydınlar cumanız mübarek olsun güzel hamişler kızlar bnm bebiş çok hıçkırıyo günde bikaçkez hıçkırık tutuyo normalmi sizdede oluyomu?

aynen cnm halen işteyim ve haftayada gelmem gerekıo..nasıl dayancam bilmıom Allahım huç versin ya.
Burada hayırlı cumalar tatlılarrrrrr...

irem gozümmm, ben nasipse mevlutde senin menuyu düşünüorum..Misafirlere valla hazrı kurabiye,kek falann düşünüyorum.yada annem gelir yapar kek çörek ...o halimizle o kdr uğraşamayız zaten

herkese günaydınlar cumanız mübarek olsun güzel hamişler kızlar bnm bebiş çok hıçkırıyo günde bikaçkez hıçkırık tutuyo normalmi sizdede oluyomu?

gunaydın valla bana da oluo mide büyüto heralde: ) babasına çekmiş dıodum demek ki diğer bebiş kardeşlerine çekmiş adamın boşa gunahını aldık

diğer kızını sütten keseli 1,5 ay mı olmuştu anlamadım yani hamileyken emzirdin mi kafam karıştı?

evet tatlım emzırdım zeynebı 1 yası dolasıya kadar.. tabı doktor kontrolunde... doktorum bı sakınca olmadıgı soyle bızım kızda cuk cuk emdı:) yasını doldurdu kestım...

irem gozümmm, ben nasipse mevlutde senin menuyu düşünüorum..Misafirlere valla hazrı kurabiye,kek falann düşünüyorum.yada annem gelir yapar kek çörek ...o halimizle o kdr uğraşamayız zaten

ya canım ben aslında ozenle kurulmus suslenmıs sofraları pek severım..once seyrederım tadını cıkarırım yedıgımın..evıme gelen mısafırlerıde bu sekılde en az 6 7 cesıtle agırlarım..cok ugrasırım cıdden ..ama kalabalık olucagı ıcın tek tek servıs yapmak falan benı cok yorar ve hazırlaması tabı..o yuzden son anda aklıma bu geldı ama az gıbı oldu sankı ne bılıyım..

mesela salata yerıne baska bıseymı dusunsem kı ..ama ben pilavıda salatasız hıc sevmem ve yıyemem kı kuru kuru..yanına ayranda verıcem ama ne olabılırkı yerınee?

tatlım bız mevlude gıttıgımızde pılav tavuk domates salatalık ayran tulumba ttalısı vardı... domates salatalık dogramak salatadan daha basıt olabılır

bu arada bız lahmacun yaptırmaya karar verdık yanına ayran vede tatlı yeter artar bnece... hem ben ugrasmamıs olurum:)

evet tatlım emzırdım zeynebı 1 yası dolasıya kadar.. tabı doktor kontrolunde... doktorum bı sakınca olmadıgı soyle bızım kızda cuk cuk emdı:) yasını doldurdu kestım...

HAMİLEYKEN diğer bebeğe verilen süt zehirler kusturur acı gelir bebeğe diye biliyorum çevremde de çok ama şaşırdım hiç bilmedim verilebileceğini şifa olur inşallah kızına cuk culk emdiği sütler:)

banada herkez oyle demıstı tatlım ne tepkılker aldım emzırdıgım ıcın ... ama napalım sut kuzusuydu hamıle kaldıgımda 5 aylıktı... doktorda hıcbır sakıncası yok beslenmene dıkkat et sadece dedı vede 1 yasmıza geldık oylelıkle...

Günaydın kızlar günaydın eyt. Seninle aynı zamanda doğuracağız galiba , bende 7 ekim'de ayrılacağım izne.
Son 3 hafta ama geçmek bilmiyor inanki , bende evde olmayı iple çekiyorum. İnanırmısın temizlik yapmayı bile özledim. şimdi pek yapamıyorum çünkü akşamları baygın atıyorum kendimi eve:)

kızlarnaber...bu ara sadece okuyorum,kayınvalidem yanımdayken çok uğraşamadım ayıp olmasın diye....
yarın kontrolüm var, 30 unda dedi ya ben öteletmeye çabalıycam bakalım

tatlım bız mevlude gıttıgımızde pılav tavuk domates salatalık ayran tulumba ttalısı vardı... domates salatalık dogramak salatadan daha basıt olabılır

evet canım onuda dusunebılırım..bıde sulanırsa pilava tatlıya karısır dıye dusunuyorum zaten ..

lahmacun bende dusundum ama gecen yuruyuste esıme canım lahmacun ıstıyor bı ara yaptıralım yıyelım dıye konusuyordum pıdecının onunden gecerken tam o sırada pıdecıden kocaman bı fare fırladıattıgım cıglıgı gormenız lazımdı caddenın ortasında..bıde sonrası olay farenın pesınden pıdecıdekı cırak elınde kocaman calı süpürgesıyle cıktı ve hayvanı sıkıstırıp vura vura beynını dagıttı..tabıı tum bunlara canım lahmacun cekerken sahıt olunca bırdaha lafını etmedım..

bızım burda sterıllık dıye bırsey aramayacaksın seyma..o ellerını bı gorsen adamlarınnnn..cogu arkadasım fırından ekmek bıle almıyor kendı yapıyor makınede ekmeklerını o derece yanı..

o yuzden kendı elcagızlarımla yapacagım tavuklu pilav bana en makulu geldııı

canım bizde tavuklu pilavın yanına salata değilde daha kolay diye birkaç adet minik salatalık turşusu ve biber turşusu koyarlar.eğer yakınlarında turşucu varsa bence en kolayı o derim.helva kavurmaylada uğraşma hamile hamile al 1 - 2 kilo tulumba tatlısı 2şer 3er de onlardan koyarsın yanına olur biter. hem pahalı bir tatlıda değil,ama kızıltepede varmı tulumba bilmiyorum.

kısacası kendini fazla yorma tatlım.

7 Ekim miiii offff çok geç. Başta sen ve çalışan diğer annelerimize Allah kolaylık versin. Bayramdan sonra ayrıldım ben. ona rağmen keşke daha erken ayrılıp, kendime daha çok vakit ayırsaymışım diyorum. Her gün bir sürü şey yapmaya, yetiştirmeye çalışıyorum,bunları yaparken 10 dk da bir mola vermem gerekiyor çünkü çok çabuk yoruluyorum. Sözün özü, zoru başarıyosunuz, tebrik ve takdir ediyorum sizleri arkadaşım. Allah güç kuvvet versin hepinize. Kendinize iyi bakın. En azından eve geldiğinizde iş güç yapmayıp dinlenin. Bebeklerin ihtiyacı var buna.

kızıltepede tulumbadan baska tatlı yok kartopu..bende ondan un helvası kavurayım da mıllet degısık bısey yesın dedıydım.. burda sırf tulumba tatlısı yapan o kadar cok dukkan varkıı..ama yarınkı haletı ruhıyeme gore hanı yorgun yada sancılı falan olursam budetayıda dusunebılırım canım saol..tursuyu bende dusundum bak onuda ekleyebılırım..cokta fazla bı secenek deyok zaten pilavın yanına koncak sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…