2011 Ekim Anneleri

ay inşlh ole bışe deıldır şişlık indı dıe rahatladım ama dr u arasam mı kii

kızlar ben de son dr kontrolümü yazamadım.
erken dogum riskim gecmiş çok şükür. artık dogsa da saglıksız olmaz dedi dr. kilom coka rtmıs ama (( toplamda 17 kilo almısım. 3 hafta kayınvalidemlerde evde yatmanın agır faturası kilolarım oldu. ama napiiim oglum saglıklı dogsun da verirriz insh kiloları.
oglum eskiden 2 hafta önden gidiyordu simdi bas ve karın cevresi ölümlerinde 1 hafta önden bacak uzunlugu 2 hafta önden gidiyor. sanırım normal dogum tarihine dogru ilerliyoruz. ben eylul sonu ekim bası gelsin istiyordum ama kısmet artık.
karnım hamileliğimden beri kayınvalidemin deyisiyle hep asagıdaymıs. ben sonradan farketim cidden öyleymiş. evde yata yata oglusum yukarı cıkmıs.
tam da asagı incecegi haftalarda garip dimi?
biz ona erken gelme yaramaz cıkamazsın oradan dedik 3 hafta boyunca o da bizi cok mu bekleticek acaba :))))

bitanem ya tuzlu yedin yada hamur işi ondandır

selammmmmmmm ayşş bugün içime mavipatikler kaçmış gibiyim
evimi süpürdüm sildim tozları aldım markete gittim alışveriş yaptım zetinyağlı barbunyam hazır, çorbam ocakta pişiyo misafirlerin gelmesine yakın pilavımı yapar yemeğide fırına attımmı tamamdır
wuhuuu olmuşum ben ayol

slm kızlar biz geldik kontrole gittim nst ye girdim tansiyon ve kaşıntı sorunu yaşıyorum dr 2 hafta sonra bebeği alacağını söyledi ve kızım 3260 gr olmuş
maşşalah canım kızınaaa,tompik tompik ,yerim ben onuu

mavi patiklermi kaçtıııımavi patikli ,gel bemde iistiyyorum senii ..keza yata yata bi hal oldum ,kalkıncada sadece yemek yapıyoruummmafferişm kız bu arada harbiden oldun senn

kızlar çorbam fazla koyu oldu sanki azcık sıcak su eklesem tadı kaçarmı :26:
maaşallah edacım.dikkat et kendini çok yorma..
yok canım kaçmaz tadı ekle.

2 dkkda nazar ettim ama arpa şehriyeler insanlıktan çıkmış kocaman şişmişler koyu oldu ondan ötürü biraz su eklesemmi acaba tadını bozarmıyım :26:

maaşallah edacım.dikkat et kendini çok yorma..
yok canım kaçmaz tadı ekle.

teşekkür ederim nejlacım hep hazır çorba yapardım, ilk defa çorba yapıyorumda :78: gelen misafirllerin arasında 2.5 yaşında bi ufaklıkta var hazır çorba içirmiyim dedim

ayda 4-5 makina mı? ben haftada yıkıyorum o kadarını benim en fazla 50 lira geliyor sen bence bir baktır elektrik tarifene falan belki seninki gece daha çok yakan türdendir
canım ç.makınemın kapasıtesı cok buyuk makıne dolmuyor dolmayıncada ıyı yıkamıyor halıyle beklıyorum..zaten o kadar cok beyaz ve renklımız varkı hanı acele etmemem gerek kalmıyor..b. makınesıne gelınce 2 kişiyiz 2 gune dolmuyor bıle aslında ama ben legenlerı bıle atıyorum (su bedava kuyu suyu cıkartıyolar her apartmanın onunden burda kımse su faturası bılmıyo..ben de bu kaçak kullananlara sinirimden madem ben elektırıgı cok oduyorum sızın de suyunuzu kullanırım deyıp atıyorum makıneye :))
akıllı saat canım..en bastan ondan baglamıslar zaten ..esım elektırık ıdaresıne gıttıgınde adam aynen soyle demıs (hocam sızın saate dısardan mudahale edılmıyor mu?esımde nıye ne yapıcam kı demıs saate...ee demıs cek kacagı kafanı dınle..)ıdaredekı adam bıle akıl verıyor sundan boyledır sızın faturanız demıyo yanı..

benımde aklıma bızım saatten bırılerının kacak cektıgı suphesı gelıyor ..yoksa ımkansız bu fatura anlayamıyorum..
canım ben ayda bır yapıyorum ütüyü ondada yıne gece 10 dan sonra..burdan 4 5 kısılık bır heyet ankaraya elektırıkten sorumlu bakana gıtmısler..sıkayete guya(burda yazın ınanılmaz voltaj dusmesı sorunu yasanıyor herkesın beyaz esyası yanıyor..kademe dene bır alet var bır cok evde voltaj geldıgınde yuksekse dusuruyor dusukse yukseltıp esyalarınızı koruyor)fakat artık oda fayda etmıyor..bunu sıkayet ıcın gıttıklernde bakan aynen soyle demıs..''ben mardın kızıltepeye ıhtıyacının 4 katı kadar elektırık gonderıyorum.fakat gonderdıgım elektırıgın sadece %4 unu tahsıl edebılıyorum''saka gıbı bakarmısınız..adamlar hem kacak kullanmakta sınır tanımıyolar hem sıkayete gıdıyolar..bakanın dedıgıne gorede burda her 100 kısıden sadece 4 kısı fatura sını helalınden oduyor...bır tane evde 4 5 klıma var.kısın apartmanlar merkezı sıstem olmasına ragmen kömur parası vermeyıp klıma kullanıyolar ya da elektırıklı battanıye gıbı bır urun yapmıslar(bunların kendı tasarımı )9 15 m2 yanı evınız ne kadar buyuklukteyse ondan alıp halıların altına serıyolar..ohhh ayaklarını bastıkları yer sıcacık halıyle evde oyle..
benim adanada çok geliyo ama burası az.90 100 arası ve 6 katlı difrizim var gardolap buzdolabı.hergün makinalarım hiç durmaz.fırın zaten keza ben mutfak kurduyum.
keske bu kadar kullansam o zaman 100 de odemeye razıyım..apartmanda ben kadar odeyen yok..10 dan assagı degıl evlerın nufusu ama bana 1 ayda gelenı adam toplamda 5 ayda oduyor tahammul edemıyorum..
tarıfe degısıklıgı dene bısey varmıs esım bır ıkı arkadasından duymus ..sımdı yatıyor ıyı usutmus kalkabılırse gıdecek elektırık ıdaresıne yıne oluyosa oyle yaptırıcak..var bu ısın ıcınde bır bıt yenıgı ama en ıyısını Allah bılır..
hayatım paşa paşa ödüyoruz ben adanada boş eve bir yığın fatura ödüyorum.bide bir ay iki ay gitmeyim kesiyolar apartmana rezil oluyoruz

oyle canım..esım evvelkı gun yonetıcıye demıs karsı komsumuz olur kendılerı bu elektırık meselesını,demıs faturalarımız herkes aynı kutuya atılıyo,bana 80 gelırken 10 kısılık aıleye nasıl 15 gelebılır demıs..adam dıyor kem ettı kum ettı ..en sonunda hocam sızınkıne de bı el atalım ıstersenız deyıverdı dıyo...asıl rezıl bunlar ıste..yanlarına da otur dınden ımandan ahkam keserler..

elenı canım bebesıne massallah rabbım esırgesın korusun ınsaallah..ıyıceden etlenıp butlanıyolar bakarmısınız yaaa..dun gıttıgım mısafırlıktekı kadın da bana sordu kac kılo dıye dedım 2500 cıvarı olmustur en son 2 hafta once gıtmıstım ..sonra kadın lafı sokuverdı..sunu ye bunu ye ..dedım ben onları yıyemıyorum et falan ıste..tabı beben bu kadar küçük kalır yemezsen dedıdedım bende bebegımde mutluyuz kılosundan herkes onune baksın..kadının bebegı 1700 gr dogmus bana laf sokuyo..

bu arada bende ıslerımı bıtırdım,mutfagımı temızledm..makınemı bosalttım sırf tekrar yerlestırme derdıne zaten 2 tencere var dıye elımde yıkayım dedım ama onu yıka bunu yıka bıldıgınız 1 saat bulasık yıkadım..neyse sıldım süpürdum halılarımı serdım..mısssss oldu evım mıssss..zaten bu deterjanları acayıp canım cekıyor nerdeyse yerlerı sıldıgım deterjanı kafama dıkecem..bulasık yıkarkende yag cozucuyu kokluyorum ..esım de sen normal degılsın gecen gun yapıstırıcıyı kokluyordun sımdıde kımyasallaramı sardın dıyo..varmı sende bır köprüaltı cocugu sendromu dıyo banabıran once dogursaydım ıyıydı kızlar korkmaya basladım kendımden ..

selam kızlar,
bugün sinirlerim ve moralim bozuk 3 yaşındaki kızım yuvaya gidiyor, 13 çocuğa 5 öğretmen düşüyor. bunu niye söyledğimi sonra anlatırım...
daha dün 3. günüydü kreşte: bir arkadaşıyla takışmış( bu oyuncağa ben bineceğim, sen binme felan), kızım da arkadaşını hafif bir ısırmış kolundan(hafif olduğunu gözümüzle annesi ile birlikte gördük, ki o da olayı hiç büyütmedi, çocuk bunlar felan dedi)...lidya hiç ısıran veya bu kadar tepki gösteren bir çocuk olmadı...neden böyle bir tepki vermiş anlamıyorum, kaldı ki öğretmenler ne güne duruyor(kesin lafa dalmışlardı, bizimkiler birbirine dalarken)..bir de öğretmeni bugün dedi ki bana: lidya'nın özel durumundan ötürü, böyle hırçınlıklar çıkabiliyor( üçüncü kez bunu söylüyor bana)... neymiş özel durumu deyi verdim, ehhhh kardeşi gelecek yaa, psikolojik olarak etkilenirmiş...kreşten çıkınca bir ağlamaya başladım, sormayın...lidyam kardeşini henüz görmedi ki tepkisi olsun ve zaten lidya'ya yaptık biz bu kardeşi, tek kalmasın diye
eskiden, veya anadolu'da millet 5, doğuruyor, maşşallah tüm kardeşler birbirine kenetleniyor...nedir bu önyargı anlamıyorum ki, lidya'nın kıskanacağı yoksa bile zorla kıskandıracaklar...millet parkta görüp, aaaa kardeşin mi olacak, aaa pabucun dama atılacak deyi veriyor...kuşbeyinli hatunlar
ufff sizi sıktım, ama içimdeki sıkıntıyı henüz boşaltamadım
neyse öptm sizleri

herşeyi anladımda 4-5 klima hadi oda neysede şu halının altına serdikleri noluyo ya tabandan ısıtmalı olmuş resmen nasıl içlerine siniiyor insanların hakkını gaspetmek günah ya

edacım su katabilirsin ,ama eğer şehriyelerin parçalandıysa ,bi süzgeçle süz al onları ,sonra çorba suyuna yeni şehriye koy7-8 dk sonra kapat ,zaten beklerkende şişiyo onlar. benim böyle bişey yapmama hiç gerek kalmamıştı yanlış anlaşılmasın ,şimdi buldum bu yöntemii

canım i,boş ver yaa..takma kafana ,bak bende anasınıfı öğretmeniyim ,ama her çocuğun başına dikilip bekleyemiyoruz ,tabi benim genelde 20 nin üzerinde oluyo öğrencilerim ...ama az da olsa bazen gözden kaçabiliyor...bu arada öğretmen kötü bişey dememiş ,belki bu davranışının sebebi kardeşi değildir gerçekten arkadaşına kızmıştır , öğretmende kendine bahane bulmuş olabilir ama tam akside olmuş olabilir ,sen her nekadar kızım için bu bebek desende ,özellikle kız çocukları kardeş konusunda çok kıskançlık yaşarlar ve bunu hırçınlık yaparak gösterebilirler ,bide yeni bişeyler alınıyor evde bi değişiklik ve heyecan var sen farketmesen bile onlar okadar dikkatliki ,evde sana gösteremediği iç sıkıntısını kreşte göstermiş olabilir...ama genede sinirlenmene gerek yok ,bak ne güzel farkedilmiş bi durum var ortada ,şimdi ne yapabileceğine bak ,öğretmen her nekadar yanlış kelimelerle ve yanlış zamanda ifade etmiş olsada ,olmucak bişey değil ,yani buna hazırlıklı olmalısın ,aksi halde çok zorlucak bi durum bu seni.

yok canım parçalanmadı biraz sıcak su kattım oldu zaten teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…