evet evet ani şişmeler çok önemli ben biliyordum ama geçenlerde benim doktorumun bir hastası yaşadı aynı şeyi bir gecede davul gibi olmuş kız erkenden aldılar bebeğini ama durumları iyiymiş gebelik zehirlenmesi olmuş birden ani şişmelere çok dikkat etmek gerek
hayırlı cumalar arkadşlar bugun bıraz geç gırebıldım ama dun gece çok moralım bozuldu 3 gıbı bı uyandım ellerım ve ayaklarımı tanıyamadım çok fena şişmişler ınternettn baktım daha çok korku gırdı içime gebelık zehırlenmesı dıe bışe varmış belırtılerıde ani şişmelermiş sabaha kadr uyuyamadm 24 saate geçmezse dr a gıdın dıodu çok şükr sabaha geçtı şişlik anca içim rahatladıı bı gırıp nevar neyok bakım dedım herkez iyidr inşlhh
bitanem ya tuzlu yedin yada hamur işi ondandır
maşşalah canım kızınaaa,tompik tompik ,yerim ben onuuslm kızlar biz geldik kontrole gittim nst ye girdim tansiyon ve kaşıntı sorunu yaşıyorum dr 2 hafta sonra bebeği alacağını söyledi ve kızım 3260 gr olmuş
mavi patiklermi kaçtııııselammmmmmmmayşş bugün içime mavipatikler kaçmış gibiyim
evimi süpürdüm sildim tozları aldım markete gittim alışveriş yaptımzetinyağlı barbunyam hazır, çorbam ocakta pişiyo misafirlerin gelmesine yakın pilavımı yapar yemeğide fırına attımmı tamamdır
wuhuuu olmuşum ben ayol
selammmmmmmmayşş bugün içime mavipatikler kaçmış gibiyim
evimi süpürdüm sildim tozları aldım markete gittim alışveriş yaptımzetinyağlı barbunyam hazır, çorbam ocakta pişiyo misafirlerin gelmesine yakın pilavımı yapar yemeğide fırına attımmı tamamdır
wuhuuu olmuşum ben ayol
maaşallah edacım.dikkat et kendini çok yorma..kızlar çorbam fazla koyu oldu sanki azcık sıcak su eklesem tadı kaçarmı :26:
maşşalah canım kızınaaa,tompik tompik ,yerim ben onuu
mavi patiklermi kaçtıııımavi patikli ,gel bemde iistiyyorum senii ..keza yata yata bi hal oldum ,kalkıncada sadece yemek yapıyoruummm afferişm kız bu arada harbiden oldun senn
maaşallah edacım.dikkat et kendini çok yorma..
yok canım kaçmaz tadı ekle.
kızlar çorbam fazla koyu oldu sanki azcık sıcak su eklesem tadı kaçarmı :26:
ne çorbası ona göre.ama kaynamış su pek sorun olmaz
canım ç.makınemın kapasıtesı cok buyuk makıne dolmuyor dolmayıncada ıyı yıkamıyor halıyle beklıyorum..zaten o kadar cok beyaz ve renklımız varkı hanı acele etmemem gerek kalmıyor..b. makınesıne gelınce 2 kişiyiz 2 gune dolmuyor bıle aslında ama ben legenlerı bıle atıyorum (su bedava kuyu suyu cıkartıyolar her apartmanın onunden burda kımse su faturası bılmıyo..ben de bu kaçak kullananlara sinirimden madem ben elektırıgı cok oduyorum sızın de suyunuzu kullanırım deyıp atıyorum makıneye :))ayda 4-5 makina mı? ben haftada yıkıyorum o kadarını benim en fazla 50 lira geliyor sen bence bir baktır elektrik tarifene falan belki seninki gece daha çok yakan türdendir
akıllı saat canım..en bastan ondan baglamıslar zaten ..esım elektırık ıdaresıne gıttıgınde adam aynen soyle demıs (hocam sızın saate dısardan mudahale edılmıyor mu?elektrik saatin akıllı saatlerdenmi değilse onu değiştirmen gerekiyor ,yoksa çamaşırı ,bulaşığı gece yıkamışsın hiç bir anlamı yok. eğer akıllı saatse o zamanda elektrik idaresi ile bir konuşun ,belki birileri ek olarak sizin saati kullanıyordur. :26:
canım ben ayda bır yapıyorum ütüyü ondada yıne gece 10 dan sonra..burdan 4 5 kısılık bır heyet ankaraya elektırıkten sorumlu bakana gıtmısler..sıkayete guya(burda yazın ınanılmaz voltaj dusmesı sorunu yasanıyor herkesın beyaz esyası yanıyor..kademe dene bır alet var bır cok evde voltaj geldıgınde yuksekse dusuruyor dusukse yukseltıp esyalarınızı koruyor)fakat artık oda fayda etmıyor..bunu sıkayet ıcın gıttıklernde bakan aynen soyle demıs..''ben mardın kızıltepeye ıhtıyacının 4 katı kadar elektırık gonderıyorum.fakat gonderdıgım elektırıgın sadece %4 unu tahsıl edebılıyorum''valla bizdede 2 güne bir çamaşır bulaşık makinası çalışır arada klima çalışır ancak 70-80 gelio ha bide haftada 1-2 ütüde cabası .orda kaçak çok olduğu için onların faturasıda ödeyenlere kesilio sanırım yoksa dediğin gibiyse öyle bir fatura gelmesi imkansız
keske bu kadar kullansam o zaman 100 de odemeye razıyım..apartmanda ben kadar odeyen yok..10 dan assagı degıl evlerın nufusu ama bana 1 ayda gelenı adam toplamda 5 ayda oduyor tahammul edemıyorum..benim adanada çok geliyo ama burası az.90 100 arası ve 6 katlı difrizim var gardolap buzdolabı.hergün makinalarım hiç durmaz.fırın zaten keza ben mutfak kurduyum.
tarıfe degısıklıgı dene bısey varmıs esım bır ıkı arkadasından duymus ..sımdı yatıyor ıyı usutmus kalkabılırse gıdecek elektırık ıdaresıne yıne oluyosa oyle yaptırıcak..var bu ısın ıcınde bır bıt yenıgı ama en ıyısını Allah bılır..Hanimlarrr herkese hayirli cumalar...
Süper bir sey oldu ve esimi doguma girmeye ikna ettim
Bayilirim ben giremem diyordu hep, ben de dün oturdum güzelce "bak hicbir sey görmeyeceksin, örtü cekecekler, sadece basucumda duracaksin, hem kizini senden önce bir sürü insan görecek, ilk sen görmek istemez misin? Disarda beklerken 9 dogurursun icerde neler olup bitiyor diye, gel yanimda dur benimle bir dogur" dedimVe ikna ettim
Kemiklerim benim de aciyor özellikle geceleri, diger arkadaslarin dedigi gibi aciliyor kemikler.
Bizim de elektrik faturamiz 50 küsür geliyor ve bizde de camasir bulasik mak 2 güne bir calisir, firini da mikroyu da cok fazla kullaniyorum. Sizin fatura cidden ucmus arkadasim, bir arastirin bence.
hayatım paşa paşa ödüyoruz ben adanada boş eve bir yığın fatura ödüyorum.bide bir ay iki ay gitmeyim kesiyolar apartmana rezil oluyoruz
selam kızlar,
bugün sinirlerim ve moralim bozuk3 yaşındaki kızım yuvaya gidiyor, 13 çocuğa 5 öğretmen düşüyor. bunu niye söyledğimi sonra anlatırım...
daha dün 3. günüydü kreşte: bir arkadaşıyla takışmış( bu oyuncağa ben bineceğim, sen binme felan), kızım da arkadaşını hafif bir ısırmış kolundan(hafif olduğunu gözümüzle annesi ile birlikte gördük, ki o da olayı hiç büyütmedi, çocuk bunlar felan dedi)...lidya hiç ısıran veya bu kadar tepki gösteren bir çocuk olmadı...neden böyle bir tepki vermiş anlamıyorum, kaldı ki öğretmenler ne güne duruyor(kesin lafa dalmışlardı, bizimkiler birbirine dalarken)..bir de öğretmeni bugün dedi ki bana: lidya'nın özel durumundan ötürü, böyle hırçınlıklar çıkabiliyor( üçüncü kez bunu söylüyor bana)... neymiş özel durumu deyi verdim, ehhhh kardeşi gelecek yaa, psikolojik olarak etkilenirmiş...kreşten çıkınca bir ağlamaya başladım, sormayın...lidyam kardeşini henüz görmedi ki tepkisi olsunve zaten lidya'ya yaptık biz bu kardeşi, tek kalmasın diye
eskiden, veya anadolu'da millet 5, doğuruyor, maşşallah tüm kardeşler birbirine kenetleniyor...nedir bu önyargı anlamıyorum ki, lidya'nın kıskanacağı yoksa bile zorla kıskandıracaklar...millet parkta görüp, aaaa kardeşin mi olacak, aaa pabucun dama atılacak deyi veriyor...kuşbeyinli hatunlar
ufff sizi sıktım, ama içimdeki sıkıntıyı henüz boşaltamadım
neyse öptm sizleri
edacım su katabilirsin ,ama eğer şehriyelerin parçalandıysa ,bi süzgeçle süz al onları ,sonra çorba suyuna yeni şehriye koy7-8 dk sonra kapat ,zaten beklerkende şişiyo onlar.benim böyle bişey yapmama hiç gerek kalmamıştı yanlış anlaşılmasın ,şimdi buldum bu yöntemii
herşeyi anladımda 4-5 klima hadi oda neysede şu halının altına serdikleri noluyoya tabandan ısıtmalı olmuş resmen nasıl içlerine siniiyor insanların hakkını gaspetmek günah ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?