merhaba arkadaslar 37 haftalik hamileyim ve cok sikintili gunler geciriyorum bu sikintimin nedeni bebegim degil esim hic degil sorunum tamamen kaynanam. artik yoruldum ne yapicam hic bilemiyorum yuce Allahima sigindim Allah tarafindan cok buyuk bir sabir geldi son gunlerde.. kaynanam oz teyzemdir kendisi su zaman oldu hamileligimde iyi gun yuzu gormedim hicbir zaman mutlulugumu istemedi kadini her gordugumde moralimi bozacak seyler yapti illa. teyzemdir en azindan benden buyuk bir insandir dedim sustum kendimi zor tuttum bu zamana kdr ama bana hakaretten tutun insanlarin yaninda assaglamaya kdr herseyi yapti bu zamana kadar cok sabrettim esimede cok soyledim onunda dune kdr sesi cikmiyordu dun karar vermistik artik gitmeyecektim ben kaynanamlara.. bugun arkadasima gittim evimizi aramis ve benim evde olmadigimi ogrenince hemen cep telefonuyla kizina aratmis nerde oldugumu soruyorlardi neden evde degilmisim ve arkadan bagiriyordu kaynanam ''nerdeymisss????'' diye. neyse arkadastayim dedim gelsin yemege yardim etsin dedi bende arkadastayiz onunla yemek yapiyoruz dedim ''olsun ilk once gel benim yemegimi yap sonra onun yemegini yaparsin'' dedi.. banada Allah tarafindan bir sabir geldi ''Allahim sana cok sukur'' ''Allahim sen buyuksun'' diye diye gittim evlerine ve yemegini yaptim aninda hic oturmadan ciktim dondum arkadasa.. ben ne yapabilirim fransadayim 21 yasindayim ailemden cok uzagim burda tek kafa dengim bahsettigim arkadasim ve teyzemi hic sevmiyorum istesemde sevemiyorum lutfen akil verin bana ne yapmam lazimm???
kızlarr benimle birlikte hamile kalan bi akrabam vardı ,kadın 38 yaşında ,3. çocuğu,şeker den dolayı baya şişmiş ti ,bugün suyu gelmiş ve normal doğum yapmış bebeğin durumuyla ilgili bilgi alamadım ama ablam dediki 8 aylık doğduğu içn sorunyaşayabilir hatta hayati tehlike olabilir ,halbuki 7 aylık doğanda yaşanmıyomuş böyle sorunlar ,biliyomuydunuz bunu??yani 7 aylık yaşarmışta 8 aylık zor yaşarmış ,akciğer gelişimiyle ilgiliymişş miş miş..??
selam kızlar
biz geldik, kontrolümüzde biraz iyi biraz kötü haberlerle geçti.
öncelikle nstye girdik, biraz sıkıcı bişi, 15dk kaldık.
çıktık doktorumuza, önce tansiyon ölçümü ve 14 7 çıktı.
normaldede 12 civarı çıkıyordu son gnlerde tansiyonum, bu durumda artık vücudumdaki ödemde anlam kazanmaya başladı ve doktor bana 24 saatlik idrarda albümin testi verdi, yani elimde bir bidon , yarın sabahdan ptesi sabaha kadar idrarımı hep bu bidona yapıp teste göndericem,
bu arada tansiyon ilacına başladık, idrar testi sonrası dozajı arttırabilir mişizve yeni kan tahlilleri isteyebilirmiş, riskli bir döneme girmişiz.
onun dışında minnoş 2300kg olmuş maşallah , en sevindiğim haber bu oldu,
ama genede küçük tabi akranlarına göre, minyon bi bebek olucak , 3kiloyu bulmayacak ama sağlığunda bir sorun yok dedi doktor.
kesinlikle çalışmanı önermiyorum senin artık evde dinlenmen ve stres olmaman gerekli tansiyonununun çıkmamas için ama benim bu hafta çalışmam gerekiyor yöneticim yıllık izindenapicam bilmiuorum
bundan sonra kontroller haftada bir olacakmış..
özetle ptesi günü tekrar hastanedeyiz, çıkan test sonuçlarına göre durum şekillenecek..
bizden bu kadar kızlar..
Günaydın kızlar güzel hafta sonları :)
Dün dr kontrolüm vardı öğleden sonra, 2,300 gr olmuşuz haftasına göre normal dedi. Çok tombiş bi bebek olmayacak o belli ama sağlığı iyi çok şükür. bir sonraki kontrolümüzde günümüz belli olcak 15 gün sonra gidicem yurt dışına çıkıcakmış bu arada. İlk defa 15 gün ara vericem o yokken bir şey olmaz umarım.. Sonra biraz alışveriş yaptım, eksikleirmi aldım. Eve geldim biraz uzandım belim çok ağrıdı. Sonra aklıma yemek düştü ve dün cumaydı tekrar giyindim pazara çıktım saat 7 de eve geldim ama canım çıktı ayaklarım berbattı.. Yemek yaptım ve saat 9 da uyudum az öncede kalktım...
Şimdi çıkıyorum sırtımı ortası dayak yemişim gibi ağrıyor. Kahvaltımızı yapalım yemeğimizi yapalım...
bakalım canım nasıl yapacağız ama içimizde kalmayacak sonuçta....ayy evet kadifekale de ne renk ne renk,, inş düzgün bir okul olur..
yaa hamilelikte bol yeşillik yenmiyomu kardişlerr,yani ben yemedim hiç ama normal hamileler yiyo ,sizin midenizde ne gibi bi sorun yaratıyo bu durum??
:44:
ayy coturnix şu huniyle hayal ettim birden ,ucundada hortumm..yaa hayat işte insana neler yaptırıyo ,bide düşünsene kocaman bidonla gitcen bunu test edin diicen ...ben bardakla verirken bile bi tuhaf oluyorum ...geçmiş olsun tekrardan arkadaşım inşallah ciddi bi problem çıkmaz
kağan kocatepenin sitesinde hurafe oldugu yazıyordu.bana da pek mantıklı gelmiyor acıkcası.ama eskiler ısrarla inanmış gözüküyor.çok söylüyorlar.6.5 aylıklar bile yaşıyor Allahın izniyle artık.ömür Allahın takdiri.kızlarr benimle birlikte hamile kalan bi akrabam vardı ,kadın 38 yaşında ,3. çocuğu,şeker den dolayı baya şişmiş ti ,bugün suyu gelmiş ve normal doğum yapmış bebeğin durumuyla ilgili bilgi alamadım ama ablam dediki 8 aylık doğduğu içn sorunyaşayabilir hatta hayati tehlike olabilir ,halbuki 7 aylık doğanda yaşanmıyomuş böyle sorunlar ,biliyomuydunuz bunu??yani 7 aylık yaşarmışta 8 aylık zor yaşarmış ,akciğer gelişimiyle ilgiliymişş miş miş..??
merhaba arkadaslar 37 haftalik hamileyim ve cok sikintili gunler geciriyorum bu sikintimin nedeni bebegim degil esim hic degil sorunum tamamen kaynanam. artik yoruldum ne yapicam hic bilemiyorum yuce Allahima sigindim Allah tarafindan cok buyuk bir sabir geldi son gunlerde.. kaynanam oz teyzemdir kendisi su zaman oldu hamileligimde iyi gun yuzu gormedim hicbir zaman mutlulugumu istemedi kadini her gordugumde moralimi bozacak seyler yapti illa. teyzemdir en azindan benden buyuk bir insandir dedim sustum kendimi zor tuttum bu zamana kdr ama bana hakaretten tutun insanlarin yaninda assaglamaya kdr herseyi yapti bu zamana kadar cok sabrettim esimede cok soyledim onunda dune kdr sesi cikmiyordu dun karar vermistik artik gitmeyecektim ben kaynanamlara.. bugun arkadasima gittim evimizi aramis ve benim evde olmadigimi ogrenince hemen cep telefonuyla kizina aratmis nerde oldugumu soruyorlardi neden evde degilmisim ve arkadan bagiriyordu kaynanam ''nerdeymisss????'' diye. neyse arkadastayim dedim gelsin yemege yardim etsin dedi bende arkadastayiz onunla yemek yapiyoruz dedim ''olsun ilk once gel benim yemegimi yap sonra onun yemegini yaparsin'' dedi.. banada Allah tarafindan bir sabir geldi ''Allahim sana cok sukur'' ''Allahim sen buyuksun'' diye diye gittim evlerine ve yemegini yaptim aninda hic oturmadan ciktim dondum arkadasa.. ben ne yapabilirim fransadayim 21 yasindayim ailemden cok uzagim burda tek kafa dengim bahsettigim arkadasim ve teyzemi hic sevmiyorum istesemde sevemiyorum lutfen akil verin bana ne yapmam lazimm???
çatı muayenesine bakma sen ya sırf bunun için sezaryen isteme sezaryen iyi bişey değil normal doğum varken..ben sezaryenden daha çok korkuyorum ameliyata girmekten valla
geçmiş olsun cnm umarım ilaç kullanmanı gerektirecek bişey çıkmaz minnoşunada maşallahselam kızlar
biz geldik, kontrolümüzde biraz iyi biraz kötü haberlerle geçti.
öncelikle nstye girdik, biraz sıkıcı bişi, 15dk kaldık.
çıktık doktorumuza, önce tansiyon ölçümü ve 14 7 çıktı.
normaldede 12 civarı çıkıyordu son gnlerde tansiyonum, bu durumda artık vücudumdaki ödemde anlam kazanmaya başladı ve doktor bana 24 saatlik idrarda albümin testi verdi, yani elimde bir bidon , yarın sabahdan ptesi sabaha kadar idrarımı hep bu bidona yapıp teste göndericem,
bu arada tansiyon ilacına başladık, idrar testi sonrası dozajı arttırabilir mişizve yeni kan tahlilleri isteyebilirmiş, riskli bir döneme girmişiz.
onun dışında minnoş 2300kg olmuş maşallah , en sevindiğim haber bu oldu,
ama genede küçük tabi akranlarına göre, minyon bi bebek olucak , 3kiloyu bulmayacak ama sağlığunda bir sorun yok dedi doktor.
kesinlikle çalışmanı önermiyorum senin artık evde dinlenmen ve stres olmaman gerekli tansiyonununun çıkmamas için ama benim bu hafta çalışmam gerekiyor yöneticim yıllık izindenapicam bilmiuorum
bundan sonra kontroller haftada bir olacakmış..
özetle ptesi günü tekrar hastanedeyiz, çıkan test sonuçlarına göre durum şekillenecek..
bizden bu kadar kızlar..
selam kızlar..döndük kontrolden 2850 gr olmuşuz....30 eylül dedi doktorum ama ben 3 ekim dedim..galiba 3 ekim...kısmet tabi
çogunluk sezeryan galiba.normal yapacaklar azınlıkta galiba.hakkımızda hayırlısı.benim 2. olmasına rağmen bende ister istemez tırsıyorum.düşününce stres basıyo.ama vakit gelince normal doğumda insana bi cesaret geliyor bunu biliyorum.bu beni biraz rahatlatıyo.sezeryan ya da normal sizi ne ürküyo.beni normal doğumda ebenin tutumu ve ıkınamama düşündürüyo.bi de suni sancıdan.sezeryanda sondadan ürküyom.bi de uyuşamıycamdan.
çogunluk sezeryan galiba.normal yapacaklar azınlıkta galiba.hakkımızda hayırlısı.benim 2. olmasına rağmen bende ister istemez tırsıyorum.düşününce stres basıyo.ama vakit gelince normal doğumda insana bi cesaret geliyor bunu biliyorum.bu beni biraz rahatlatıyo.sezeryan ya da normal sizi ne ürküyo.beni normal doğumda ebenin tutumu ve ıkınamama düşündürüyo.bi de suni sancıdan.sezeryanda sondadan ürküyom.bi de uyuşamıycamdan.
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrdoğum tarihimiz belli oldu perşembe eylül bebek gelioooooooooooo
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrdoğum tarihimiz belli oldu perşembe eylül bebek gelioooooooooooo
Allah sağlıklı hayırlı doğumlar versin canım çok az kalmış.
bu arada heyecandan yazmayı unuttum cnm allah hayırlı doğumlar nasip etsin tatlım umarım sağlıcakla kavusursunuz birbirinize
canım ilki normal doğumsa, ikincisi çok kolay oluyomuş sen neden korkuyosun ki, zor olan ilk doğum.
ama nedense çevremdeki tanıdıklarımın çoğunun ilki normal doğum olmasına rağmen, ikincisini sezeryan istiyolar.
teşekkür ederim canlarımmm hepimiz sağlıcakla inşallah gün sayıcaz artık.. sonunda allahım kavuşturacak inşallah buarada başka doğuranmı yada günü belli olanmı var yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?