Selam kızlar ben gelldiimmm
Hepiniz iyisinizdir umarım. Benim biraz kafam karışık ama genel olarak iyiyim, çok şlükür diyeyim.
Sabah dr kontrolümüz vardı.eşimle önce endokrin doktorumuz için başkent hastanesine, ordan da bebiş doktorumuza gittik. ilk hastanede kan verdim, kolumu deştiler resmen. her ay aynı sıkıntı oluyor. kan sonucum yarın çıkacak, tekrar gitmicem telefonla bilgi alıcam. son kontrolümüz oldu bu. çok şükür guatr sıkıntısı olmadan tamamlıyoruz hamileliği. bundan böyle 3 ayda bir gidicem inş.
Bebiş doktorumuzda biraz aklım karıştı. Benim bir süredir iç çamaşırımda akıntı değil, su da değil, mütemadiyen nemlenme oluyordu. ıslaklık değil ama hep terlemiş gibi oluyordum. Bunu söyledim, onun üzerinde çok durdu. şeker ölçümümüz normal miydi dedi, hayır yüksek çıkmıştı dedim. 150 çıkmıştı. o zaman bana diyet vermedi, dikkat et de demedi. ama ben dikkat ettim. çok ciddiye aldı ama bana pek bir şey söylemedi sanki. bi tuhaflık vardı yaa. her zamanki gibi değildi. eşim de endişelenmiş hallerinden. ölçümlerde pek konuşmadı, sadece çok büyümüş dedi. 12 eylüldeki kontrolümüzde 2400 dü, daha 1 ay bile geçmedi üzerinden, çok az zaman geçti ama şimdi 3150 gr olmuş Sare. Allah'la pazarlık yapamayız ama 15 gün içinde doğar dediayın 20'sini beklemez dedi, pek hoşuma gitmedi bu durum. şekerle ilgili problemimiz var galiba. açılma, ağrı, sancı vs olmuyor (gündüzleri olmuyor), gece sıkıntılı oluyorum kasıklarım ağrıyor sızlıyor ama dayanılmaz değil dedim. buna rağmen doğar deyince fazla kiloyu bahane edip sezaryen mi yapmak istiycek diye endişe ettim açıkçası. gerçi öyle bir dr değil, ama neden şimdiye kadar şekerle ilgili önlem almadı kiii. ben ona ailemde en yakınlarımda şeker hastalığı olduğunu söylemiştim. Bebek hareketleri çok azaldı ve günde 3-4 kez çamaşır değiştiriyorum, çok nemleniyor, su mu azalıyor dedim baktı ama her şey normal gözüküyor dedi. nst ye aldılar, sancı yok. çatı muayenesi yapmadı. pazartesi tekrar gelin dedi. ilk defa pek keyifsiz ayrıldım ordan. gerçi gece gündüz ne zaman doğum başlarsa, kanama-su gelmesi vs olursa arayın hastanede buluşuruz dedi. o rahatlığı da sağladı ama yine de içim rahat etmedi işte.
Selam kızlar ben gelldiimmm
Hepiniz iyisinizdir umarım. Benim biraz kafam karışık ama genel olarak iyiyim, çok şlükür diyeyim.
Sabah dr kontrolümüz vardı.eşimle önce endokrin doktorumuz için başkent hastanesine, ordan da bebiş doktorumuza gittik. ilk hastanede kan verdim, kolumu deştiler resmen. her ay aynı sıkıntı oluyor. kan sonucum yarın çıkacak, tekrar gitmicem telefonla bilgi alıcam. son kontrolümüz oldu bu. çok şükür guatr sıkıntısı olmadan tamamlıyoruz hamileliği. bundan böyle 3 ayda bir gidicem inş.
Bebiş doktorumuzda biraz aklım karıştı. Benim bir süredir iç çamaşırımda akıntı değil, su da değil, mütemadiyen nemlenme oluyordu. ıslaklık değil ama hep terlemiş gibi oluyordum. Bunu söyledim, onun üzerinde çok durdu. şeker ölçümümüz normal miydi dedi, hayır yüksek çıkmıştı dedim. 150 çıkmıştı. o zaman bana diyet vermedi, dikkat et de demedi. ama ben dikkat ettim. çok ciddiye aldı ama bana pek bir şey söylemedi sanki. bi tuhaflık vardı yaa. her zamanki gibi değildi. eşim de endişelenmiş hallerinden. ölçümlerde pek konuşmadı, sadece çok büyümüş dedi. 12 eylüldeki kontrolümüzde 2400 dü, daha 1 ay bile geçmedi üzerinden, çok az zaman geçti ama şimdi 3150 gr olmuş Sare. Allah'la pazarlık yapamayız ama 15 gün içinde doğar dediayın 20'sini beklemez dedi, pek hoşuma gitmedi bu durum. şekerle ilgili problemimiz var galiba. açılma, ağrı, sancı vs olmuyor (gündüzleri olmuyor), gece sıkıntılı oluyorum kasıklarım ağrıyor sızlıyor ama dayanılmaz değil dedim. buna rağmen doğar deyince fazla kiloyu bahane edip sezaryen mi yapmak istiycek diye endişe ettim açıkçası. gerçi öyle bir dr değil, ama neden şimdiye kadar şekerle ilgili önlem almadı kiii. ben ona ailemde en yakınlarımda şeker hastalığı olduğunu söylemiştim. Bebek hareketleri çok azaldı ve günde 3-4 kez çamaşır değiştiriyorum, çok nemleniyor, su mu azalıyor dedim baktı ama her şey normal gözüküyor dedi. nst ye aldılar, sancı yok. çatı muayenesi yapmadı. pazartesi tekrar gelin dedi. ilk defa pek keyifsiz ayrıldım ordan. gerçi gece gündüz ne zaman doğum başlarsa, kanama-su gelmesi vs olursa arayın hastanede buluşuruz dedi. o rahatlığı da sağladı ama yine de içim rahat etmedi işte.
Benim SAT 10 Ocak ve doktorumun verdiği tarih:24 Ekim, sayılı günler kaldı artık. 2 gün sonra da yeni evimize taşınacağız nihayetama o kadar gerginimki anlatamam, ev almanın, yeni ev kuracak olmanın heyecanı yok denecek kadar az, çünkü canım kızımı içimde o kadar çok hissediyor ve onun dünyaya gelmesi için sabırsızlanıyorumki gerisi nolursa olsun hiç umurumda değil. Kızlar benimki acayip hareketli bir bebek, hiç durmuyor, hele geceleri, gözüme uyku girmiyor, sürekli wc ye taşınıyoruz, bir de bol su içmem gerektiğini düşünüp her kalkışımda su içiyorum.Acaba içmesem mi?
Evi taşıdıktan sonra bu hafta cuma kontrolüm olacak, sonraki hafta da çatı muayenem olacakmış, bu çatı muayenesi nedir?Gerçi bu hafta doktorum anlatacakmış ama, yine de yaşayan tecrübeli arkadaşlarımdan bilgi almak isterim. Ben toplam da 6 kg aldım ve şuan için herşey normal doğumu işaret ediyor, şayet çatımda dar değilse doğum normal olacakmış, ama hadi çatım dar çıktı bu durumda nolcak? Konu hakkında varsa tecrübeleriniz paylaşımlarınızı bekler, tüm annelere sağlıkla bir avazda doğumlar dilerim:90:
canım benim sat tarihim 9 ocak en son geçen hafta gittik doktora 3200 gr dı oğlum şimdi ne kadar bilmiyorumyarın değil ertesi günede doğurcam inş senin tarihinde sanki bir hata var gibi 8 ile10 arası fazla gibi 24 ekim nette bir hesaplasana
Aslında 2 ay önce 17 ekim dedi doğum için, sonra birden 24 ekim oldu, ama bende doğumla ilgili belirti de yok, geçen hafta kontrolümde de daha var dedi, netten baktığımda 40.hafta 17 ekim görünüyor, senin doğum normal mi?Bu arada sağlıklı doğumlar canım sana
merhaba arkadaşlar,bana cevap yazmasanızda,bir ümit yazıyorum.doktorumun doğum izininden söz verdiği tarih 15 eylülde dönmediği gibi,ne zaman döneceği belli değilmiş.hatta dönmeyebilirmiş.üstüne birde 6. aydan beri gittiğim diğer dr.da ayrıldı hastaneden.perşembe günü başka bir dr. geliyormuş.bende mecburen ona randevu aldım.ne kadar ilgilenicek bilmm.sezeryan olacağım için az kaldı.ilk doğumumu ssk hast.de yapmıştım.bu sefer özel olsun istedim ama pişman olucam galiba.tek isteğim doğumda hastaneden,dr.dan personelden memnun kalmak.Allah yardımcımız olsun:80:
merhaba arkadaşlar,bana cevap yazmasanızda,bir ümit yazıyorum.doktorumun doğum izininden söz verdiği tarih 15 eylülde dönmediği gibi,ne zaman döneceği belli değilmiş.hatta dönmeyebilirmiş.üstüne birde 6. aydan beri gittiğim diğer dr.da ayrıldı hastaneden.perşembe günü başka bir dr. geliyormuş.bende mecburen ona randevu aldım.ne kadar ilgilenicek bilmm.sezeryan olacağım için az kaldı.ilk doğumumu ssk hast.de yapmıştım.bu sefer özel olsun istedim ama pişman olucam galiba.tek isteğim doğumda hastaneden,dr.dan personelden memnun kalmak.Allah yardımcımız olsun:80:
kızlarrr gunaydınn..
yardım edın,atesım 38 dereceye yakın ve dusmuyooo...sabaha kadar ayaktaydık esımle ...
nasıl dusucek bu ates...aklım cıkıyooo bı sey olcak bebege dıye...eskısı gıbı kıpırdamıyo oda ,cok canım sıkkın..
ah kuzum benimmm teşekkür ederim ne yaptıysam iyi olamadım ya ben 5 senede 1 grip olurum en fazla 3 gün sürer 1 haftadır gribim şimdi üstüne birde öksürük başladı boğazım o kadar tahriş oldu ki öksürmekten konuşurken bile canım yanıyor2 doktorda biişi vermedi bakalım yarın gidiceğim doktor bişiler vericek mi
senemcim filizcim sizlerede çok teşekkür ederim
odenizcim geçmiş olsun.bebişin kilosu bana çok gelmedi zira benimde kızım 3 kilonun üstünde görünüyor.hatta daha büyürse sezo yaparız dedi dr.üstelik benim şeker sorunum de yok.eğer tahlil sonuçları falan elindeyse bi başka dr.ile tekrar bi görüşme yap istersen.ama doğumada az kalmış anlaşılan canını sıkacak bi durum olduğunu sanmıyorum.
dur bakalım takma kafana bazen ölçümler hatalı olabiliyor inş şeker falan yoktur
cnm niye keyifsizsin ki kötü bi haberle gelmemişsin çok şükür sarecikde iyiymiş belki karın çapını yanlış ölçtü 1 2 milimlik kaymalar bile sonucu baya etkileyebiliyormus üzülme sen annesi maşallahı var benim pamuğumun
Aynı ben hem sezo olmak istemiyorum hem artık doğsun istiyorum hem de daha Pazar'a kadar beklemem gerek hofffff....
Deniz'cim canını sıkma Sare'nin gelişimi güzelmiş inşallah da erken gelmeye kalkmaz şekere dikkat etmeye devam et sen yine
elifcim nidacım teşekkür ederiminşallah hayırlısı budur
nihayet 3.doktor grip için ilaç yazdı burun fısfısı parol ve öksürük için şurup 2 güne toparlarım inşallah
ggolgecim bir doktorunuz daha varmış zor durumda kalmamışsınız sevindim inşallah yarın doya doya izlersin oğlunu, gene yırtmışın manzara muaynesinden hadi iyisin
denizcim sıkma canını maşallah ı var saremizindemek ki yapılı kilolu bir bebek özlemin bebeğide hep öyleydi sağlıkla aldı kucağına onunda ilk şeker ölçümü yüksek çıkmıştı 2.normaldi üzme kendini inşallah en hayrılı zamanda sağlıkla gelir prensesimiz
maşallah canım bebeğinekötü bişey olsa direk söylerdi bence doktorun.inşallah bi sorun çıkmaz Allahın izniyle.
canımbenim 50 lik şeker 140 çıktı ancak 100 lük normal çıktı. benimde 3 hafta civarında 700 gr bebeğin kilosu artmıştı ve pedimn üzerine tuvalet kağıdı koyduğum halde hep ıslaktı,
halen bu ıslaklık devam ediyor. hatta dr a tuvalete gittiğimde hep akıyormuş gibi hissettiğimide söyledim galiba.
dr bebeğin suyuna baktı, nst ye girdim 2 sancı çıkmasına rağmen 1 hafta sonra gel dedi yani normaldi herşey.
bebek 3000 gr çıktı ancak bana normal doğar dedi 200 gr yanılma payı var dedi yakında doğsa 3 civarında doğar çok kilolu olmaz dedi
yani çok önemli bir şey gibi konuşmadı.
kayınvalidem doğurduğumda kullanim diye nevresim takımı almışşşbizde oğlumla dua etttik onahttp://www.bellona.com.tr/ev-tekstili/nevresim-takimlari/rosales-nevresim-takimi
benide bitirdi öksürük,öksürürken oğluşumu çok kasıyorum,ona üzülüyorum,dün arkadaşım 1 kavanoz zencefilli bal hazırlayıp verdi,kızının öksürüğünü hemen geçiriyomuş,bakalım bana iyi gelicekmi.tekrar geçmiş olsun canım...
kayınvalidem doğurduğumda kullanim diye nevresim takımı almışşşbizde oğlumla dua etttik onahttp://www.bellona.com.tr/ev-tekstili/nevresim-takimlari/rosales-nevresim-takimi
canım ben hasta bezini orta boy aldım.hasta bezinin markasıda canped.Teşekkür ederim nejla tatlım... Bu arada hasta bezi hangi boy almak lazım, orta boy al dedi bana görümcem, o büyük boy almış çok büyük oluyor dedi... Markasını da yazarsan sevinirim hasta bezinin...
SLM ARKADAŞLAAAR...
Herşey yolunda mı bakalım?Umarım herkes iyidir.veee SÜRPRİİZZZZ....
Ekim annesi olarak Eylül ü pas geçip 01.10.2011 de saat 05:15 de oğlumuz dünyaya geldiiiiii
İlk Ekim annesi olmayı diliyorum. Artık oğlum sizleri öpmüyor ıngaa diyor teyzeleri.
ayrıntıları daha sonra yazıcam. Şimdi oğlum ıngaa diyor.
Ve tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Sütüm hala gelmiyor.Aslında bulanık bir şey tek göğsümden geliyor ama oğlum doymuyor sanırım ki karnı gurulduyor ve sürekli ıngaaa diyor.
Napıcamı şaşırmış durumdayım. Yine ağlıyor... hepinizi öptük
canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün kuzunu.sağlıkla kucağına almışsın şükürki.darısı diğer arkadaşlarımıza.ilk bir kaç gün bende de pek süt olmadı ama emzirdim sonradan süt arttı canım.göğüslerinde hafif bir sızlama hissi oluşursa bu sütün kaynadığı anlamına gelirmiş bende öyle oldu.Sağol ayten cim. Normal doğum oldu. Cuma 23:50 de birden suyum geldi. 1-2 bardak kadar. Apar topar hastaneye yetiştik. 4 buçuk saat sancının ardından oğlum dünyaya geldi.
gözün aydın hayırlı uzun ömürler olsun yavruna canım.kızlar selam.ben ogün yani çarşamba doğurdum.yani 28 eylül saat 22 de AYBİKEMİZİ kucağımıza aldık.saat 19 da akşam ezanı okunurken girdim.3 saatte olup bitti şükür.ebelerim süperdi Allah razı olsun.tek ıkınmada bitti.ama fazla kaçırdım ıkınmayı buseferde yırtıklarım oldu.ama masadan indiğimde herşey bitmişti.güle oynaya çıktım.yalnız sütüm gene hemen gelmedi 3 gündür çok ağladı.ondan hemen yazamadım.2230 gr doğdu ama 2900 e düştü.doktor mama verdi ama inşallah gerek olmayacak galiba.çünkü gelmeye başladı şükür.sancılarım 7 cm e kadar kolaydı benim içn.suyumu ebe patlattı.patlatmasıyla 5 dk içinde vurdu sancı.orası az zordu.zor olanda ıkınma hissi gelince ıkınma demeleri.ne zor şey ıkınman gelirken tutmaya çalışmak.tutamıyom dedim aldılar gelmiş meğerse.meğer ilkinde gerçekten ıkınma hissim olmamış onu anladım.detay merak eden olursa özelden sorabilir.çoğunluk sezeryan olduğu için fazla detaya inmiyom.geçmişi merak ediyom inşallah en kısa zamanda bakıcam
aminnnnnnnn inş canım.öp teyzesioda senin ellerinden öper.:
aay içim bi hoş olduu allah bizlerede böyle sorunsuz sağlıklıdoğumlar nasip etsin inşallah...öperim senin kıllı paşanı
canım benim göbüş yavaş yavaş inmeye başladı.ama şöyle bir ayna karşısına geçip kendimi izleme fırsatı bulamadım.evdeyken tartılmayı unuttum annemlerdeyim şuan burdada tartı yok eve geçince yazarım.ahh ahh dimi az kaldı eşimde son zamanlarda kıpraşmaya başladı gün sayıyo hem bebeğe hem kendine garibim :) kız bu doğum yapan hatunların göbekleri indimi acaba biraz herkes bebek telaşında haliyle çatlaklar karınlar kilolar nasıl kaç kilo verdiler doğumdan sonra acaba ? :))
allah analı babalı uzun ömür versin inş.Merhaba arkadaşlar,
Ben 21 eylül'de doğum yaptım. Uzun zamandır nete giremiyordum, girip kim ne durumda bakayım dedim. Dilerim bu başlıkta takılan arkadaşlar doğum yaptıktan sonra da bir başlıkta buluşurlar ya da burdan devam ederler. Umarım doğum yapmayanlar çooook rahat bir doğum geçirir sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar.
ne güzel bir doğum olmuş.gözün aydın.alalh ananlı babalı büyütsün inş.s.a kızlar oğluşumu annemle yıkadık şimdi uyuyor fırsat bulmuşken doğum hikayemi yazayım.30 eylül cuma günü annemle turşu yapmaya niyetlendik eşim sabah anneme bıraktı beni.güzelce kahvaltımızı yaptık komşumuz geldi onla beraberde çay içtik komşu gittikten sonra saat 1 gibi. birden bir sancı girdi kasıklarımdan 10 dak 1 daha sonra 5 dak 1 ama dayanılacak gibi değil,hemen eşimi aradım oda montaja gitmiş sakın bugün uzaklaşma doğum olabilir ben kötüyüm dedim neyse oda aceleyle işini bitirmeye çalışıyordu.artık dayanılmayacak kadar sıklaştı tuvaletim varmış gibi bir his vardı tekrar aradım ben kötüyüm çabuk gel dayanamıyorum dedim ve eşim hemen geldi allahtan eşimin işide anneme yakın hemen geldi ve dr gittik muayene etti ve 7,8 cm açıklık var hemen işlem yaptırıp doğumhaneye çıkın dedi. eşim işlemleri yaptırmaya indi bizde annemle doğumhaneye çıktık apar topar beni içeri aldılar kimseyi arayamadım eşimi göremedim lavman bile yapmadılar vakit kalmamıştı ve oğlum kakasını yapmıştı ebe acilen doğurtmamız lazım dedi ve ben sancı geldikçe ıkındım ilk doğumumda normaldi aa acemiydim ıkınmayı becerememiştim.ve biraz zor olmuştu sadece bağırmıştım.ama bunda nekadar çok ıkınırsam okadar çabuk doğuracaktım öylede oldu ikindi ezanıyla doğum başladı ve bitmeden bebeğimi kollarıma aldım çok şükür ama çantamız evdeydi eşim kardeşini göndermişti ama yetişemedi allahtan hastane kendisi oğluma kıyafet giydirmişti ama ben ameliyat önlüğüyle yarım saat bekledim.işte böyle hikayemiz çok ani oldu.ama olsun çok şükür ikimizde iyiyiz evimizdeyiz.normal doğum yapacak olan varsa tavsiyem tuvaletiniz varmış gibi birhis ve sancı geldiğinde bütün gücünüzle ıkının bağırmanın hiç bir faydası yok sadece doğumu zorlaştırıp süreyi uzatıyor.ebeler bile şaşırdı keşke her hastamız senin gibi olsa dediler yarım saatte oldu bitti çok şükür. allah herkese kolay doğumlar nasip etsin.
canım ameliyat önlüğü vardı onun arkası çıtçıtlı onu açtılar ordan iğnemi yaptılar.yanlız ameliyat masasına yatırınca alt tarafı tamamen açtılar benimönüme perde çektiler göbüşün oralara bişeyler sürüp etrafına bez kapadılar sonra kesmeye başladılar yani münüş her halukarda görücekler.spinal sezercik olan kızlar bişi sorcammm
iğne olurken çıplakmı oluyoruz:26:
ameliyat esnasında üzerinizde önlükmü vardı yoksa münüş ve memişler meydandamıydı :26:
ay çok merak ediyorum daaaaaaaaaaaaaaabiri cevap verirse çok mutlu olucamm
denizcim geçmiş olsun canım kafanı takma saremiz sağlıklıdır annesi.kilolu bir bebektir o.inş şekerle ilgili değildir.Selam kızlar ben gelldiimmm
canım ben hasta bezini orta boy aldım.hasta bezinin markasıda canped.
canım benimde 9 pardon 8 ay gittiğim dr . acil doğum yaptığım için gelemedi ve başka dr.ç girdi sezeryana..normal doğum olsa kesin isterdşm ,tutardım münüşü ama,sezeryan olunca bende ses etmedim ,Allah a şükürde sorun yaşanmadı...umarı senide herşey istediğin gibi olur...merhaba arkadaşlar,bana cevap yazmasanızda,bir ümit yazıyorum.doktorumun doğum izininden söz verdiği tarih 15 eylülde dönmediği gibi,ne zaman döneceği belli değilmiş.hatta dönmeyebilirmiş.üstüne birde 6. aydan beri gittiğim diğer dr.da ayrıldı hastaneden.perşembe günü başka bir dr. geliyormuş.bende mecburen ona randevu aldım.ne kadar ilgilenicek bilmm.sezeryan olacağım için az kaldı.ilk doğumumu ssk hast.de yapmıştım.bu sefer özel olsun istedim ama pişman olucam galiba.tek isteğim doğumda hastaneden,dr.dan personelden memnun kalmak.Allah yardımcımız olsun:80:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?