2011 Ekim Anneleri

Ya aslında doktor da hastanede bir yerde haklı. Hastane nöbetçi doktor var diyor kendi doktorunu isteyince o da zahmet edip kalkıp geliyor rahatını bozuyor nihayetinde Nasrettin Hoca'nın sen de haklısın mevzusu gibi oldu hasta da haklı fark niye vereyim diyor

Sineeeem kafam karıştı şimdi ben kendi doktorumu çağırmayı düşünüyordum normalde gerek yok olmasa da olur mu diyorsun yani?

Bir de suni sancıyı kaç santim açılma olunca veriyorlar sen tecrübelisin bilirsin.

Ya bir de çatı muayenesinden mi bilmiyorum hafif turuncu bir akıntım var ama sancım yok. Aksi gibi benim herifim bugün arabasız geçmiş karşıya o kadar da tembihledim şu son günlerde iş yerinde bırakıp arabayı gelme diye İnşallah bu akşam acil bir durum oluşmaz.

Sağol Nida'cım aklımdaydı benim de. İnşallah çok önemli bir sorun değildir sola yatarak bertaraf edilebilir bir durumdur umarım.

benım yıgılma olmuyo heryerı tas gıbı ustu yumusaktı halbukı orada sertlestı ıyıce benım kanalda demıstı tee 10 gun once :!: ne kanalsa gelmedı hala:)
olsun canım yınede taze gelınız bız
umarım sola yatması ıse yararda kılosunu alır toparanır bebegı doguma kadar rabbım sıfa versın yardımcıları olsun inş.

:)) hayatım banada 2 haftada bır kadın gelıyo dıplerı koselerı yaptıgından ortalıgı sıl supur kolay oluyo pratıksen 1 saate bıter masallah esıne benımkı cocuk yedırı uyutur yıkar yemek yapar bulasık makınesıne yardım eder bıde camasır oyle temızlıkten fılan anlamaz yada yaptırmadım hıc ondan ama denıycem o konudada yetıstırcem ıhtıyacım olsa 2 cocukla pat dıye bırı gelse en azından ev supurmeyı bılsın belkıde bılıyoda ben bılmıyorum bıldıgını
kocısle yemek yaptık yedık oglan 5 de berı uyuyo daha uyanmaz heralde artık sabah 5 de dıkılırız ayaga ben tv ızlıyorum gelırım yıne alıyım meyvemı bende elıme haa bu arada gorumcemle konustum dogumuma gelıcek kesın bekar 34 yasında yemegı yapıp oglumla ılgılense daha bısey ıstemem allah razı olsun ondan annem ananeme bakıyo olucak o donem napardım ben en azından mısafır ıslerı halolanakadar kalsa yeter kolu komsu sorarsa ılk hafta gelın dıycem sonra kabul edemem uzunca bı sure nekadar kalır gorumcem bılmıyorum umarım en azından 15 gun kalır
neyse tv ızleyım gelıcem by

ya hayatım gozum gormedı sahsen benım kendı doktorummus baskasıymıs saat sabah 10 da yattım hastaneye sancım yokto suyum vs gelmemıstı sadece gunum gelmıstı su azalması vs 40+2 ıdım 10 da verdıler sunu sancıyım saat 5de mesaı bıttı gıttı doktor nezaman 9 10 cm acılma oldu ozaman geldı doktor ozamana kadar nobetcı doktor hemsıreler ılgılendı e o gelmeseydıde dogrucaktım gelmese daha ıyı olurdu hatta :) yaı normal dogumda ıllakı benımkı olsun ben ona guvenıyorum hanı hasas yapın yoksa luzumda yok dogumda doktorun tek yaptıgı acılamana bakmak bellı bı acılma olunca ıkın demek sonrada bebegı alıp dıkmek asıl ıslemı senyapıyosun yanı ben onemsemıyorum erkek olmasında kım olursa olsun sonucta guvendıgım doktor ne oldu hem dogum yaptıgım gun sınırlerımı bozdu hemde basımda baskaları vardı
sunı sancı acılmayla alakalı deıl mesela benım sureklı 38 den 2 cm acılamam vardı 40 oldu 40+2 oldu yıne 2cm onemlı bı acılma deıl yanı o zamanı geldı es yaslandı su azaldı bende tık yok sezo ıstemedım sunı sancı verıldı normal sancı gıbı o acılmayı sagladı kımınede sundan verıyolar doktora gıdıyo 5 6 cm acılma var ama hıssetmemıs bayan dolayısıyla ıkınma vs olmuyo onun ıcın verıyolar sancısı olmadıgından umarım anlatabıllmısımdır :)
artı 300 lıra vermeye ben gerek duymuyorum doktor cagırıp ama sen kararını kendın ver sınra kızman bana :)

iyi akşamlar kızlar canım çok sıkıldı bugün. sabah demiştim ya görümcemler gelecekler diye temizliğe gelmeselerdi keşke ( temiz evim gözüme berbat görünüyo. insan bu kadar mı üstün körü yapar ya. bi günde bütün evi bitirdiler güya ama bi de bana sorun bütün ev battı ya
12.30 gibi geldiler iki göürmcem kayınvalidem bi de düşünceli kaynanam eltisini de yardıma çağırmış hep birlikte sıvadılar evimi en son oturup ağladım sinirimden (

ya cam siliniyo kenarlar leş gibi. yere sürdüğü bezi camın pervazına sürüyo. koltuk kenarlarımı siliyo görseniz bez bi aşağı bi yukarı hop bitti. bi daha peşinden ben yaptım. tuvalete gidiyo tuvalet terliğiyle ara salonuma geliyo onu ben görmedim eşim görmüş baktım diyoki anne o lavabo terliği öyle çıkardı kadın ( yerler silinmiş güya bi görseniz her tarafta bi şeyler yere baktığın an izler gözüme çarpıyo. yine Allahtan ne gerek var dediğim amcasının eşi geldi kadın anladı beğenmediğimi dolapları falan o sildi gönlüme göre. 4 kişi yetişemiyorum da en son dedim lanet olsun ne yapıyolarsa yapsınlar en son baktım çöp sızmış bi de çamaşır makinesi köpürünce sinirlerim boşaldı sanırım oturdum ağladım. anladılar mı ne olduysa banyo lavaboyu öyle leş gibi bırakıp gittiler. güya duvarlarımı sileceklerdi. ay lazım değil istemiyorum. mutfağı görseniz kızlar her yer her yerde tezgahın üstünde her şey tozlu kirli nefesim kesiliyo orayı gördükçe.
bi daha da tövbe istemiyorum gelmesinler Allah razı olsun ama yok öyle baştan savma temizlik mi olur ya. hep eşim yüzünden o alınmasın diye annesine tamam dedim sonra zehir oldu bana temizlik ona da bağırdım sonra dedim adam beni düşündüğünden ne bilsin (

o bile eve gelince dedi ki bu evin hali ne. görümceme diyo mutfak bugün kalsaydı nasıl bitecek. bitti bitti güya bitti. artık ırk yıl söylerler evini temizledk diye. bilmiyolar ki başıma iş açtılar yarın eşimi gönderecem işe her şeyi tek başıma yapacam eksik olsun. kimseden fayda yok bana

iyi akşamlar kızlarr..

son 3 gundur rahatsızım..yyuksek ates eklem agrısı ve bugun ıtıbarıyle kuru oksuruk...
aksam doktoru aradık gelın tahlıl yapalım dedı,acıle gıttık gıtmeden oncekı atesım 38.1 dı..acıldekı doktorların hamılesınız bısey yapamayız demelrınden gına geldı..ya bı ıdrar bı kan tahlılı yap bısey yap kı ben benle ılgılenıldıgını bıleyım...kendı doktorum amelıyattaymıs ona gorunemedım..
neyse adam bana parol iç baska bısey veremem dıyo..dedım onu bende bılıyorum 3 gundur agrı kesıcılerle duruyorum ayakta ama etkısı gecınce atesım yıne yukselıyor dedım..yapcak bısey yok dıyor...
nst cektırdım bebegın hareketlerı yavasladı gıbıme gelıyor son zamanlar..

nst de 75 e yakın sancım cıktı...ınanılmaz belım agrıyordu ve alttan sancım gırıyordu..ebe sancıların duzenlı yakındır dogumun dedı...alttan muayene etmek ıstedı ama dogumdan once yaptırmıcagımı soyledım..

hastaneden geldım gelelı yorganla oturuyorum..suan bıle kendımı yorganla paketlemıs haldeyım..saclarımdan boynumdan terler akıyor..terleyım kı kendıme geleyım bırazz..

artık bende dogumun yaklastıgını hıssedıorum..bugun yarın belkı..hayırlısı

tşk ederim canım düşünmen yeter. geçmişi okuyorum şu an inş. güzel sonuçlarla gelmişsindir.

Nejlacım ve sansecim teşekürler kızlar cevaplarınız için :)

Canom senin bu komşularına dicek bişi bulamıyorum artık akıl mantık işi değil valla tuhaflar :))

Fatoşu bende merak ettim bi kaç defa baktım ama göremedim saol sanse haber verdiğin için hediyen hayırlı olsun bu arada :)

Filiz içim daraldı varya evi temizlemeyemi gelmişler pisletmeyemi o ne ya 4 tane kadın 1 evin hakkından gelemedilermi? Yuh yani.. 4 kişi ya o evi bal döküp yalamaları lazımdı utanmalılar bence kendilerinden... Benim görümcem defalarca söyledi kabul etmedim. İşini güzel yapar ama iki gün sonra evini temziledik derler milletin içinde ifrit olurum. Zaten aylık kadın geliyo, dolap düzenlemelerinide kızkardeşimle hallettik sağolsun.. Valla üzüldüm haline yapıcaksanda her gün bi iş yap filiz yavaş yavaş çok yorma kendini sakın tamammı?

Canım çok sağol tecrübe gibisi yok Doktor mevzusunu şartlara göre düşüneyim o zaman ben

Üşüttünmü irem hem ateş hem eklem ağrısı , yada çok stres yaptın kendine ondan oldu annene filan takıldın. Çok dikkat et ateşin yükselmesin keşke tahlili isteseydin zorla yaptırsaydın mikrop filan varmı bakarlardı sen bol limonlu ılık su tüket, çok sıcak içme sakın ılık şeyler tüket ve bolca meyve ye.. Çok geçmiş olsun...

gözün aydın inş. tez zamanda geçersiniz evinize

canım benim de öyle çok sert karnım. bi de bebek toplanıyo bi tarafta doğrulamıyorum. normal mi acaba bizim haftada bu ??

iremguzum ;

gecen hafta benmde atesim cıktı ama seninkinin derecesi cok degilmiş panik yapma.arkadasların dedigi gibi ılık dus alırsın düzelirsin inş.benm atesim 39 du drum acil bir parol içmemi söyledi .içtim yine de düsmedi 38 oldu bizde acile gittik serum bagladılar falan

ya kızlar birde tam 37 haftalıkken kontrolumde minik kızım pamuk sekerim 2670 gr cıktı bu zamana kadar tamamaen haftasıyla uyumlu gidiyodu kilosu bu son hafta nolduysa geri kaldı 10 gün öyle görünüyor ultrason sonuclarında.gerci dr um cok memnun cok rahat normal dogum yaparsın diyor.ama ben yine de 3 kiloyu gecsin istiyorum ana yüregi işte (

gözün aydın inş. tez zamanda geçersiniz evinize

canım benim de öyle çok sert karnım. bi de bebek toplanıyo bi tarafta doğrulamıyorum. normal mi acaba bizim haftada bu ??

Normal demekki sabahtan beri bendede aynısı oluyo şu son iki gündür daha bi sert yatarken kalkarken daha çok zorluyo bide artık kasıklarım çok fazla sızlıyo acıyo yatarken kalkarken uyurken dönerken hiç geçmiyo.. Ama okuyorum herkes bunları yaşıyo önemsemiyorum bende..

aklımdaydı sağ ol nidacım

biz de indirdik o filmi güzel mi acaba? boşuna izlemeyeyim kötüyse.

belki doğum belirtisidir Zehra. hadi hayırlısı

geçmiş olsun irem. sancın da baya yüksek çıkmış inş. ateşin düşer de doğumda bi de ateşle uğraşmazsın

msj tekrarı ............

Son düzenleme:

Son haftalarda bebeğin kilo alması yavaşlıyıp durabiliyo hiç almayabiliyo banada oldu, dr. normal diyosa endişe etme inşallah 3 kio olur doğana kadar :)

canım dustan sonra ytak odasının balkonunu acıp yattım..aslında hep oyle yattım aylardır ama o gece sabah namaza dogru tutrerkn buldum kendımı..ertesı gunun gecesındede kendını gosterdı ..doktorumda mıkroptan suphelendı tahlıl yaptır dedı ama aıldekı doktora nst ıcın bıle nerdeyse ben yalvardım gıbı oldu..üşütmüşşsün yapcak bısey yok parol iç..dedıgı sadece bu..

eve gelınce mınoset ıctım ve sıcak bı corba..ınanılmaz terledım yorganada sarılınca..3 gundur dumeyen atesım hamdolsun suan normale döndü..dun aksam da ılac ıctıkten sonra hafıflemıstı ama gece nüksettı sabahı sabah ettık esımle..

ınsaallah gece de ıyı gecerde hastalık meselesı burda kapoanır..ates bebege zarar verır allah korusun en cok korktugumda o..

iremcım demek dogum yakın canım rabbım kolaylıklar versın canım atesın umarım duser kısa sure rabbım sıfa versın
ahtermına canım ya cok uzuldum kadın tutsaydın keske mahvetmısler evı kendı evlerı nasıl merak ettım bence yarın cagır bı kadın her ısı halletır uzulme canını sıkma aglama sakın cokkızdım onlara hamılesın ya mahsus yapar gıbı ne bu
sertlesme konusuna gelınce benım tum karnımda var bakalım kokusu cıkar :) bırımız dogururusa oburu hazır beklesın :)
hanzede sende hosgeldın pek karsılasamıyoruz
zueleyha canım ıyı dusun kenını bılırsın sonucta gıttıgınde karar verırsın mesala ben ılla kocamla dogurcam derdım dogum haneye gırerken aman cagırmayın klasın demıstım :) duygular degısıyo ama bısefer yanımda olsun ıstıyorum
neyse kızlar ben kacar bızım uykucu uyandı yedırdım sımdı ıyıce uykusu kacmadan yatırcam ıyıgeceler hepınıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…