2011 Ekim Anneleri

irem geçmiş olsun canım şimdi daha iyisindir umarım
saol canım ara ara ılac ıctıkten sonra ıyı oldugum anlarda oluyor..
canım ınan ıkısıde bırbırınden bter..aynını bende dusundum ınanırmısın ama her ıkısının de bırbırınden farkı yok...arabamız yok hastaneye gıtmek dert oldu dun esım aglıcaktı basımıza gelenlerden dolayı senı hastaneye goturemıyorum dıye sarıldı boynuma..ınanırmısın sırf o daralmasın dıye ıyı olmak ıstedım dert degıl temızlerım ne yapıyım..anam degıscek degılya...
geçmiş olsun iremcim.terlemek çok iyi gelir iyi yapmışsın.ve her terledğinde üstünü değiştirmek te çok iyi.inş. sabah daha iyi olursun.
canım makıne sadece 2 gunde terleyıp cıkardıgım camasırlarla doldu..gece 4 kez degıstırdıgı oldu esımın üstümü...ama terlemekte fayda etmedı sanırım gece yıne nobetteydım..oksuruk krızı bel agrısı...allahım al canımı dıye ınlerken uyumusum sabaha karsı..
dogumun belirtilerinden biride enerjij olmakmiss
kendimi bugun cok enerjik hissediyorum acaba dogurcammi

annem de tamm tersını soyluyor ınsanın etı kemıgınden ayrılır gıbı agrıyor herbı tarafı dıyor...o yuzden de benı gordukce bugun yarın dogurursun sen dıyoo

canım bide suni sancıyı boşu boşuna almaktan korkuyorum o zaman sezeryan oliim diorum ee sezeryanı kabul etceksem şimdi nie neyi bekliyorum dioeum çorba gibi kafam valla..şuan şu karın sertleşmesiyle olan kasılmalarım yarım saatte bir gelio bu doğum habercisiymiş..ban dua edin nolur yaa..

yürüye yürüye bi hal oldum..evde çömel oturup kalkma egzersizi yapıyorum karnımda hurma ağacı çıkıcak..bağdaş kurup dizlerimi yukarı ittirirken ellerimlede aşağı basyıryorum çatım açılsın die ama yooookkk
eşimde beynimi yiyo ben kadın olsam şimdiye çoktan sezeryan olmuştum sezeryanda kesiolar normalde bildiin yırtılcan acı çekicen gel hacı sezeryanda uzlaşalım dio o ayrı sinir edio!!!

annem de tamm tersını soyluyor ınsanın etı kemıgınden ayrılır gıbı agrıyor herbı tarafı dıyor...o yuzden de benı gordukce bugun yarın dogurursun sen dıyoo

umarım annenin dediği gibidir şuan o kadar yorgunum ki hem fiziken hem ruhen..normalde deli dana gibiimdir hareket etmeden duramam şuan koltuktan kalkasım gelmio...gerçi çoğu insana yuva kurma içgüdüsyle enerji geliomuş..ilk defa senden duydum hertarafının ağrıycağını..umarım doğrudur.. ayy allahım yaa doğuramadım gitti töbe yarabbimm!!!

kızlar merhaba siz benden daha deneyimli olduğunuz için sormak istedim sabahtan beri rahimde ara ara baskı hissediyorum akıntımda var korkuyorum birşey olur mu diye dr kanama olmazsa korkma demişti acill cevap bekliyorummm

selam kızlarr
günlerdir ruh gibiyim,
eşimin diş ağrısıyla uğraşıyoruz
pazar gecesi gece 2 de dişcide kanal tedavisi yaptırmaya başladık , geçen perşembeden beride ağrısı var, ağrı kesiciler fayda etmiyor.
onunla beraber bende uyuyamıyorum tabi geceleri, o perişan ben daha perişan, bide zavallıcık gidip çalışıyor sabahdan akşama kadar.

dün artık oturdu ağladı hem ağrıdan hem sinirden (( ona üzülüp bende ağladım, günde 3 doz tansiyon ilacına rağmen tansiyonum 16ya çıktı, o kadar korktumkiiii, off bi an önce geçsn şu diş ağrısı oda bende rahatlasam valla.

bu arada halılarım hala gelmedi, ev tadilatta gibi böyle halısız deliricem :((
bi an önce doğurmak istşyorummmmm

kızlar merhaba siz benden daha deneyimli olduğunuz için sormak istedim sabahtan beri rahimde ara ara baskı hissediyorum akıntımda var korkuyorum birşey olur mu diye dr kanama olmazsa korkma demişti acill cevap bekliyorummm

canım dr.ununn dediği gibi kanama olmazsa korkma..ayaklarını yukarı gelcek şekilde uzatarak dinlen..bişe olmaz inş.

slm kızlar yşlyztin iyi olmana çok sevindim
irem,harddisck geçmiş olsun inşallah bir an önce atlatırsınız
conturnıx eşine geçmiş olsun diş ağrısı berbat bişeydir ben 20 liklerden çok çektim çektirmeyede korkardım dr largopen vermişti en son bayağı iyi gelmişti umarım işinize yarar
kipra acaba nar suyu içsenmiki hani doğumu başlatırmış kolay olurmuş derler ya ordan aklıma geldi birde hurma diyolar yürüyüş sıcak duş esnek hareketler vs.bunları biliyosun zaten endişe etme bence 2 güne kadar hayırlı müjdeni alcaz inşallah ...
esmerde doğurmamış belirtide yok anlaşılan zueleyhadan haber varmı oda bekliyodu bi belirti:26: ay çokmu sevmiş bu yavrular yerlerini

bugün çok işim var çoook yavaştan temizliğe girişeyim dedim halsizimde ama yapmamda laızm aah mavipatikler herkesin içine kaçtın azıcıkta benim içime kaçıversende şu ev bi düzene girse ya herkesleri öper kaçarım

aaa unutuyordum nerdeyse miranda gelmiş tekrar tebrik ederim sağlıkla büyüt yavrunu edutta doğum yapmış hayırlı olsun uğur getirsin bebiş..

eee bundna sonra topiğe ilk giridğimde inşallah kipra,zueleyha esmer ve zamanı gelmiş olan kızların hayırlı haberleirni okumayı diliyorum hayırlı kolay doğumlar olsuninşallah haydi kızlar doğumaaaa

tünaydın kızlar.biz bu gece fena uyumadık çok şükür böyle 2 gün uyumayınca kendiliğinden bayılıyomuş insan.

edut güle güle büyüt canım bebeğini Allah sağlık versin inşallah.
ayrıca yeşilzeytin iyileşmene sevindim canım.

Son düzenleme:
ınanırmısın bende sen gıbı gunum geldıgı halde doguramamaktan korkuyorum...sonu ıllakı sezo oluyo..ablam 42. haftada sunı sancı yedı ama acılmadı sezoya aldılar..o ana kadar da gebelık zehırlenmesı olmus anlamamıslar..amelıyatta tansıyon fırlayınca bebekte kendıde ölüm tehlıkesı gecırdı..sana dıyecegım sen elınden gelenı yapıyorsun ama olmuyosa bılkı allahın takdırı senın acından sezo olman yonundedır..normalde cok sıkıntı cekıceksın belkı,evet hepımız normal ıstıyoruz ama allahın ne ıstedıgı dır onemlı olan..bu acıdan dusunmeye calıs..kendını kasma takdırı allaha bırak..belkıde hıc ummadıgın bır anda gelıverıcek oldumu..rahatla lutfen ..

okurken bır an esımın basına geldıgını dusundum de senden farksız olmazdım heralde canım..allah sıfa versın..yalnız sunu soylemek ısterım kı dıs agrısına agrı kesıcı fayda etmezzzz..etsede kısa surelı olur..en ıyı olanı antıbıyotık kullanmaktır..bana kendı doktorumun dedıgı buydu..adam haklıda cıdden agrı kesıcıden mıdem delınecektı fayda etmıyodu..antıbıyotıge basladım saka gıbı sihirli degnek gıbı gecırdı sancımı..bunu doktora danısın yazık adamcagız bosa cekmesın..

s. tugba nar dogumumu baslıtıyomusss..ee ben 3 4 gundur vıtamınlı dıye nar yıyodum ve sureklı de bal agrısı kasık agrısı yasadım..acaba bundan mı oldukınee...
ama ben yemeye devam edeyım dogsun artık..bacaklarım tutmuyo,yuruyus falan yapamıyorum..sanırım 8 ayda oyle cok yurudum kı 9. ayada yettı..

ha bıde ben 3 4 gundur münüşe sureklı sıcak su tutuyorum..ve sıkıp bırakıyorum yattım oturdugum yerden ..sıkıp 5 sn kadar bekletıp bırakıyorum rahım kaslarını genısletıyormus..(kegel egzersızı)dıyolar ..

dogsun artıkk yaaa..

tuğbacım makarnacım teşekkür ederim çok şükür daha iyim darısı diğer arkadaşlarıma inşallah

canım antibiyotikde kullanıyo cumartesiden beri ama yokişte yok fayda etmiyor, bakalım bu gecemiz nasıl geçecek. ,Allahım yardım etsin şifa versinde bir an önce düzelsin yoksa bu sıkıntıya bende daha fazla dayanamıcam, bişey değil şu tansyon yüksekliğinden korkuyorum zarar vericek allah koorusun bebeğede banada, gebelik zehirlenmesi riski vardızaten, offff

bu arada sanada çok geçmiş olsun cnm

hergün aynı saatte süt içmekten şu megnezyum ilacını içmekten ööö geldi kuscam valla

tuğbacım makarnacım teşekkür ederim çok şükür daha iyim darısı diğer arkadaşlarıma inşallah

canım sen demıstın sanırım gecmısı okurken gozume carpmıstı elmayı ve lımonu kaynatıp içtıgını..dun gece kı oksuruk krızınden sonra aklıma geldı gece 3 te kaynatıp ıctım..hafıflettı..daha oncede faranjıtten dolayı gecmeyen bı oksurugum olmustu onca ılaca ragmen ..ablam ayva elma ıhlamur evde ne bulduysa kaynatıp ıcırdı sıp dıye kestı oksurugumu..

sanada gecmıs olsun canımn..kusurma bakma gec oldu ama canımla cebellesmekten gozum bısey gormedı..bel agrısı,eklem agrısı,uykusuzluk,halsızlık,bas agrısı,öksuruk,kasık agrıusı derken ...kendımden gectım resmen ..

annemle esım yorgancıya gıttıler..annem kaynanamın yapıp gonderdıgı yorgan ve yatakla ugrasmak ıstemedı..kırk tane sebebp uydurdu yok sole olursa burası bole olur yok bole olursa sole olur..ben bıle dıkısten anlamam bunların tamamen bahane oldugunu bıldıgımden ..esıme dedım alın yatagı yorganı gıdın yorgancıya bozsun eklesın cıkarsın su ebatlarda yenılerını yapsın..sımdı oraya gıttıler..bakalım nasıl bıseyle donucekler..

annem bugun bıraz gozumun acıldıgını gorunce yok camasır yıka yok surayı topla sunu kaldır sunu yerlestır...basladı gene bende makıneyı calıstırdım..ablalarım kzım ıcı n cıccıler almıslar ama buyukce baya onları posetleyıp kanepenın altına kaldırdık esımle..daha ısım var ama..yavas yavas artık umrumda degılll..

amin canım inş hayırlı haberlerimizi veririz...bu arada neee nar suyumuu hiç duymamıştım hemen bi koşu nar almaya gidiorumm..evdede bi güzel sıkar içerim ben onuu... hadi inşallahhhhh....

dr suni sancıyı açılman 4 cm üstüyse vercem dedi eğer azsa direk sezeryan.. bende ee peki 4 cm üstüyse suni verincede açılma olmayabilir ama dedim evet dedi ee ben o zaman gene boşuna acı çekcem..allah bilio hallımızdan hayırlısını inş hepimiz için güzel olur gönlümüze göre verir..

canım fayda etmedıyse ılacı degısın..largopen ,agumentın ıse yarar ..cok uzuldum gercekten ..sende sakin durmaya caslı allah korusun sunca cılesını cektıkten sonra bı dıs ıcın daha cok canın yanmasın..unutma her acı gecmeye mahkumdur..
hergün aynı saatte süt içmekten şu megnezyum ilacını içmekten ööö geldi kuscam valla

guzum sutu gece yatmadan once ıc..cunku uykuda proteın sentezı fazla fazla artar..yanı faydası katlanır...
bırde yanında kuru ıncır yemeyı dene ..hem bol vıtamın hem kabızlık sorunu yasamsssın..ben magnezyumu oyle hergun ıcmıyorum..eger yuruyus falan yapmıssam ,yorulmussam kramp gırıyor o zaman ıcıyorum..yoksa sıkıntım yokken nıye ıceyım kı..ama sende hep varsa ve ıcmeyınce hemen oluyosa ıc tabı..

magnezyumu doktor hiç aksatma doğum yapmanda da faydası olur kaslar için dedi.bide sırt ağrım çok benim ona da yarar dedi.sütü de hem gece hem sabah içiyorum da asıl bıktığım artık hergün faydalı diye rutin yaptığım şeyler ay depresyona mı giriyorum ne.Allah korusun.

merhaba kızlar

Şuan yemek yiyorum bilgisayarım masa üztü olduğu için en azından yemek yerken gelip size bir bakayım dedim. Dün farklı bir hastaneye gittik ve ordada kızımın kilosu 2 hafta geriden geliyor çıktı bunun üzerine doktor bizden kordondaki kan akışı, bebk ve benimle alakalı bir sorun olup olmadığını görmek için radyologdan detaylı renkli doopler istedi. Aynı gün içerisindede bu doopleri alabilmemiz için acill diye yazdı elimize verdiği kağıtta. Sağolsunlar araya sıkıştırdılar bizi. Tam bir buçuk saat sürdü ve belim çok ağrıdı ama o an kızımın ii olmasından başka bişi düşünmüyordum bile. doktor ayrıca ayaklarımdaki şişlik yüzünden idarda albümin ve protein aranmasını istedi. Ultrasonda kızımın boyu 39. haftasında, başının çapı 38. haftasında, uyluk kemiğide 38. haftasında görünüyor ancak kilo alımı 36 hafta 2 günlükken durmuş malesef. Radyoloğun ölçümünde 2845 kilo çıktı kızım ancak bu değer 425 gram aşağı yada yukarı olabilirmiş. Radyolog en kötü ihtimalle kızımın 2400 gram doğacağını söyledi. İncelemelerde kızımın sağlığı ile ilgili bir problem çıkmadı ancak benden bebeğime giden damarlardan biri olan sağ tarafımdaki damarda diastol çentik varmış ( sağ ve sol tarafta bebeğe kan ve oksijen taşıyan iki adet damar varmış) aslında kordondaki kan akışıda normalmiş ama bu damarlardan biri tıkalı olduğu için bebğim kilo alamaış malesef ayrıca sağ taraftaki damarda yüksek kan akımıda saptandı. İdar tahlili sonuçlarımda ise bi,r sorun çıkmadı sadece biraz bakteri varmış. Sonuçları doktora gösterdik oda hamur işi, tuzlu, tatlı,ekmek ve süt ve süt ürünleri ve protein içerikli gıdalar hariç herşeyi yasakladı ve bundan sonra sürekli sol tarafıma yatarak istirahat etmem gerektiğini söyledi. yani topiğe bu hafta pek giremiycem sadece öğle yemeklerim sırasında girebilicem sol tarafımdaki kan akımı düzgün olduğu için bu şekilde bir ihtimal bebğimin kilo alabi,liceğini söyledi tabi bolca süt ve süt ürünleri tüketmeliymişim ama ben kilo almamlıymışım. günde iki kez yarım saatlik yürüyüşe çıkmak, tuvalet ve yemek harici sürekli olarak sol tarafıma yatmalıymışım. dünden beri, yatıyorum ve sol omzum çürümüş gibi ağrıyor gerçi eylül iyi olsunda başka birşey önemli değil..
bunun haricinde hareketlerini saymamın benim için daha önemli olduğunu söyledi en ufak bir azalmada tereddüt etmeden hastaneye gidicekmişiz birde normal doğum sırasında doğum kasılmaları yzüünden bebğin kalp atışı düzensizleşir senin damarlarından biri tıkalı olduğu için doğum sırasında bebğin sıkıntıya girebilir yani normal doğum senin için biraz riskli olabilir ama bunu daha sonnra konuşucaz eğer doğum başlarsa bebğin kalp atışlarını takip ederiz bir sorun farkettiğimiz zaman hemen acil sezeryana alınman gerekebilir dedi bu cumartesi tekrar gidicez eğer kızım yine kilo alamamış olursa içimde durduğu her dakika onun için zararlı olurmuş buyüzden hafta sonu sezeryanla bebğimi alabilirler. Çünkü bebk kilo alamayınca bir süre sonra zayıflamaya kilo vermeye bile başlıyabiliyormuş. Umarım bu hafta kızım biraz olsun kilo alabilir kızlar ve herşey yolunda gider. Dün çokk üzgündüm ve çokk ağladım ama bugün daha iyiyim ben iyi olursam kızımda iyi olucaktır. Bu sorunu 7. ayından itibaren yaşayan hamilelr varmış allahtan benim son haftalarımda oldu. Üstelik şuan için kilomuzda çok düşük değil. Tek istediğim küveze gerek duymuycak kadar büyümesi. Umarım herşey yolunda gider sizden istediğim kıızm içinde dualarınızı eksik etmeyin dün yüzünü gördük küçücük olmasına rağmen yanakları tombişti. Bundan sonra buraya daha az yazabilicem geçmişe bakamadım umarım hepiniz iyisinizdir. Geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim..
Allaha emanet olun kızlar yemeğim bittikten sonra gidip tekrar yatıcam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…