- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
göbeğim zıplaya zıplaya güldüm yazdığını oküyünca görümcem bende dalga bile gectıı kocama kızdıgımda laptop tırnaklanınca ölmüştü ü nün noktasızıayy minietek yazdıkalrını ourken dudağım büzüşüyoo...bide seni öyle konuşurken hayal ediyorummm
irem kaçgündür okyp üzüldüm sana maşallahh iyisin barii bak kendıne bebeğin için dirençli sağlıklı olman gerekonca hastlıga ragmen yıkılmadımmmmmmmmmmmmmmmm ayaktayımmmmmmm...dertelerımle basbassaaaaaaaaaaaaaaaaaaayımmmmm....
baktım kımseden fayda yok kızımın dun gelen bebek arabasının kumasını söktum sıldım gerı taktım kaldırdım...yatak carsaflarını degıstırdım..evlerı süpürdüm sildim dip köşe..camasır yıkadım..kac posta bulasık yıkadım hatırlamıyorum.. yemek yaptım...dısarda gezdım,alısverıs yaptım...merdıven ınıp cıktım...evet garıp bı enerjım var bugun hergun halsızlıkten ölen ben bugun durup durup kendıme ıs cıkarır oldum.. kac gundur anamla kocamın bulamadıgı toz zencefılı ılk gırdıgımyerde bulup balla karıstırıp yedım..ınanılmaz faydası oldu öksurugum kesıldı nerdeysee..saatlerdır cok rahatım...
herkes arayıp sormaya basladı meltem ne yaptı dogurdumu dıye..acayıp gayrete geldım ..Allahın ıznıyle bugun dogurmak ıcın cok ugrastım ama gun daha bıtmedı umıdımı yıtırmıedımmmheran hersey olabılır..
bende nida gıbı son vurusu yaptım ..yavrum doguma gıtmeden köftelerı huplettı..benımde canım durduk yere nasıl spagettı ve salata ıstedı..hemen kalktım yaptım kocamla yedık sonra bulasık yıkadım..annem 10 gundur ac gezdın n oldu bırden dıyo ne bılıyım ..herseyı yıyesım var bugun dedım...bı heves bı ıstah..
o kadar da bakıyorum vc de nısan mısan su falan gelıyomu dıye yok...ama olcak olcak az kaldı hıssedıyorummm..
Hoşgeldin minietek
Geçmiş olsun. Sağlıkla bebeğini dünyaya getirirsin inşallah. hava soğumaya başladı. pencerelerini değiştirdin mi? topikte hemen herkes üşüttü, hasta. değiştireceksen dikkat et kendine, doğuma günler kala üşütme.
Ben ankaradayım, o yüzden ist. hastanelerini bilmiyorum maalesef bişe diyemiycem.
Kocaman olmuş kızın,maşallah.
arkadaşlar bu arada oğlumu aldım cuma günü saat 5-6 gibi. 14.3 e düşmüş o bilirubin mi ne meretse.... doktor çarşamba tekrar kontrole gelirsiniz dedi. ama korkuyorum yaaaa acaba yarın tekrar götürsem mi... doktor tamam artık düşüşe geçti dedi. ama ancak 2 ayda tamamen düşer dedi. bana yine yavrumun gözlerinin beyazları sarı sarı geliyo.öylede zaten.zaten en son gözlerden gidermiş sarılık.... offfffffffff napcam ben yaaaaaa?????
arkadaşlar bu arada oğlumu aldım cuma günü saat 5-6 gibi. 14.3 e düşmüş o bilirubin mi ne meretse.... doktor çarşamba tekrar kontrole gelirsiniz dedi. ama korkuyorum yaaaa acaba yarın tekrar götürsem mi... doktor tamam artık düşüşe geçti dedi. ama ancak 2 ayda tamamen düşer dedi. bana yine yavrumun gözlerinin beyazları sarı sarı geliyo.öylede zaten.zaten en son gözlerden gidermiş sarılık.... offfffffffff napcam ben yaaaaaa?????
Kizlar suyum geldi 22.30 da suan hastanedeyiz açılmam 1 cm lavman yapıldı birazdan suniyi vercekler çünkü hiç sancım yok doğurcak gibi hissetmiyorum yeterli açıklık beklencek olmazsa sezo nolur bana dua edin saglikla alım oğlumu kucağıma ...
Kizlar suyum geldi 22.30 da suan hastanedeyiz açılmam 1 cm lavman yapıldı birazdan suniyi vercekler çünkü hiç sancım yok doğurcak gibi hissetmiyorum yeterli açıklık beklencek olmazsa sezo nolur bana dua edin saglikla alım oğlumu kucağıma ...
kız az önce ben aradım heyecandan doguruyon bide telmi acacanbendekide aptallık hadiiiii dualarım seninleee pırtlat şu rüzgar bebeğiii
:26::26::26:bende aradıımmm
aman iyi tek değilmişimmm
edaaa sakin ol bacım güzel şeyler düşün ıkınırken sakın bagırma allah sana güç kuvvet versinnn
anammm çok heyecanlandım yaaaa dikişleri unutup tele koşmam çok acı vericiydiii
aaaaaaaaaaaa
aman allah ımmmm çok heyecanlııı sxağlıkl oğlüşünü kücağina alll ayyy senle aramızda ıkı gün varrr erkendı bırazzcıkkk aslında vaktı ama ben tam dersı keske bıraz daha zamanım olsa dıyorüm içimdennn korküdan kaçıyom gıbı yanıııı
ayy edacık allah ağrını sızını azaltsın bır anda kücağında olsn rüzgarınnn
ilk kez foto ekliyorum o da doğum öncesi ilk ve son fotomuz olsun, kızım doğsun onunkini eklerim artık (inşAllah). Bismillah deyip hemen yemeğe girişiyorum...
+15 kg ben ve kızım
Eki Görüntüle 270268 Eki Görüntüle 270269 Eki Görüntüle 270272
gözün aydın Allah analı babalı büyütsünkızlarrrr bebişimi doğurdum 4 ekimde. sezeryan oldum hiçç korkulck bişey yok 3.gün toparlıyosn kendini ayağa kalkmalar ilk başlarda zor olsada 3.gün çok rahatlıyosnz. şekerim vardı benm çok korkuyodm insülin kullanmaktan bıkmıştm, neyseki bebişimi sağlıkla dünyaya getrdim hastanede kaldığm sürece benm ve bebeğimn şekerini hep kontrol ettler bebişte bişey ok ama benm şeker hemen düşmedi hastanedeki ölçümlerde bazen 200 bazen 160 larda sonuçlar çıktı. 5gün oldu bugün ve dün düştü gibi sanki şeker 130 çıktı tokluk şekerm sabah hemde diyet yamadan yedim.çikolatada yedim tahin pekmezde yedim 2 saat sonra 130 çıktı inşallah düşmştr yarın kontrolm var yine. amaaaa hiç korkmayn şekerden dünyalar tatlısı minicik bebişi görünce hepsi geçiyorr
37 haftalık sezeryan yaptım 3kilo 90 gr bebişimin kilosu. boyu 50cm. çokkk güzel bi duygu allah her isteyene yaşatsın.
ay canım banada kimse güvenmiyo,normal doğum yapıcam diyince eşim ve özellikle okuldaki arkadaşlarımın tepkisi şu
slm kızlar ben geldimmalum artık biz diyemiyorum....
7 ekim saat 15:00'de epidural+normal doğumla aldım prensesimi kollarımaallahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu
ayrı kaldım özledim topiğimi kimler doğum yaptı ben yokken???
Herkese slm kızlar
benı merak eden bırılerı oldüysa sağolsünnn (bü arada ü harfının noktasızı çalışmıyorr )
Kızlar hazır şu an boştayken doğumu yazayım istedim sizlere;
Size en son yazdığımda yani Cuma akşamı hastaneye gitmiştik ben sancılanınca ama NST de sancı falan çıkmamıştı açılmam da 1 parmak civarıydı doktor bize muvafakatname imzalatıp eve gönderdi ev ile hastanenin arası çok olmadığından acil bir durum olursa gideriz diye düşündük.
Cumartesi sabah birden ıslaklıkla uyandım saat 06.15 falan gibiydi böyle içinde pembelikler olan bir sıvı geliyordu baya da geldi altıma bebek bezi koydum eşimi uyandırdım hemen vücuduma bir su tutup çıktık eşimle yola. Hastaneye gidince yine önce NST ye aldılar sancı çıkmadı doktor tuşe yaptığında da açılmam 2 cm falan gibi görünüyordu fakat su geldiği için yatışımı yaptılar o arada annem, babam ve kız kardeşim ge geldiler hastaneye. Açılmanın hızlanması için suni sancı da verdiler zaten ilk etapta hiç sancım yoktu gayet rahattım. Daha sonra lavman yaptılar iğrençççççççç bişiyyySancı kısmını çok uzun anlatmayayım fakat açılma 4 cm olduğunda o kadar bitkin düşmüştüm ki epidural istedim annem ve eşim doktorumu çıkınca ikna etmişler doktorum bana Zehra açılman 5 cm olmuş anestezist ise şu an ameliyatta o çıkana kadar çok geç olur dedi ben de inandım Velsahıl epidural falan olmadan çektim o sancıları ama ne sancı yani anlatılmaz yaşanır diyorum size. Ona rağmen hiç sesin çıkmadı diyorlar. O kadar bitkin düştüm ki sancı çekmekten artık sancı sıklığı 2dk da 1 e düştüğünde aralarda uyuyordum üstelik de ayakta En son açılma 9 cm i geçtiğinde doktorum geldi ve beni doğumhaneye aldılar o kadar hayal kuruyordum inanın kapının önünde bekleyen o kadar insandan hiçbiri ile vedalaşmamışım bir helallik bile istememişim
Doğumhanede de baya zorlandım ben bebek yan duruyormuş bu sebeple doğumum biraz ağrılı oldu ama asıl zoru bence doğumdan sonrası bir de çok aktif ıkınamadığımdan karnıma falan bastırdı ebeler o çok canımı yaktı. Ama Beyza mın sesini duyup yüzüne baktığım an anlatılmaz yaşanır kızlar. Normal doğum evet gerçekten zor bir süreç ama sonuçta doğumdan çıkınca hiçbir şeyim yoktu hemen bebeğimi sevebildim emzirmeye çalıştıkKızım çok tatlı teyzeleri gözler çekik made in Japan Yalnızca emme problemimiz zorluyor şu ara bizi o da düzelir inşallah benimki silikon ucu asla kabul etmiyor o yüzden daha da zor işimiz ama yavaş yavaş alışır inşallah şimdilik ben sütümü elektrikli pompayla sağıyorum kan şekeri düşmesin diye de 3 saatte bir mama veriyoruz kaşıkla inşallah mamaya alışıp anne sütünü terk etmez. İşte böyle kızlar o kadar günüm yaklaştı bebek gelmiyor diye üzülürken şimdi bebeğimi kokluyorum Allah herkese nasip etsin bu duyguyu
oyyyy küüücağında diyen dillerini yesinler senüüüünnnn
doğurcam dedin dedin sonunda muradına eriyosun, rabbim çok çektirmeden bir avazda kurtarır inşAllah... inşAllah çok sancı çekmezsin bir an önce oğluşuna kavuşursun... Allah kurtarsın, şimdiden sütün bol olsunKizlar suyum geldi 22.30 da suan hastanedeyiz açılmam 1 cm lavman yapıldı birazdan suniyi vercekler çünkü hiç sancım yok doğurcak gibi hissetmiyorum yeterli açıklık beklencek olmazsa sezo nolur bana dua edin saglikla alım oğlumu kucağıma ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?