denisss ruj
canım bende istiyorum arayı açmadan 2. yi. de bakalım nasıl olacak. ben çatlatma iğnesiyle hamile kaldım. acaba şimdi normale döndümü yumurtalar... yoksa yine uğraşacak mıyım??? yada korunmam gerekecek mi??? doktoruma sordum daha erken dedi. 40 ın çıksın bi ondan sonra düşüncez diyoooo....hayırlısı olsun inşallah. ama eğer olursa 3 tane istiyorum inşalllah. aslında 4 istiyordum ama malum sezeryan olduk artık....
kızlar birde eğer sezeryanınız süper bi ameliyat olduysa bide aradan 2.3.4 sene geçerde süper iyileşirse normal doğum yapabilrisiniz die biliyorum. yanlışmıııı... yani eğer olursa 2. için belki normal olabilir die beklesem mi 3-4 sene???
benim hevesim geçti gerçi... çünkü ben asla normal yapamam diyordum bide ameliyatım olduğu için kesinlikle ihtimal vermiyordum. ama son kontrolde doktorum çatı muayenemi yaptı ve tamam dedi normal yapabilirsin 10 günün falan var dedi... ama renklide suyum sınır altında çıktı. benim için önemli olan o cümleyi duymaktı. yani yapabilirdim . ama elimde olmayan sebeplerden yapamadım...
ama şu etraftaki insanların ağzının ortasına...... bi yumruk çakasım geliyorrr.... keşke sezeryan olsadı... lan sanane beeeee... sen mi doğurdun sen mi çektin acıyıııııııı.... hem ne farkı varrrr.. münüşün altını kesceklerine üstünü kesiyolarhiç hayırlısı olsun hayırlı olsun gibi laflar çıkmıyo milletin ağzından... hepsi ağızbirliği yapmış gibi keşke şöyle olsaydı keşke böyle olsaydı.... sanki keyiften yapmışım gibiiii... siinirimi bozuyolar. o yüzden diyorum iyice iyeşip acaba normal yapabilir miyim :44::44::44:
Selam kizlar Oğlum sabah ezaniyla genel ans.ile dünyaya geldi
6saat sancı çekip 9cm açılmadan sonra hemdeKalp atışları yavaşladığı icin acil sezo oldum inanılmaz bitkinim 1 gecede hem sezo hem normali yasadım detayları daha sonra yazarım
Oğlumu merak eden teyzoslarimiz erdemhastanesi çakmak in sitesinden yeni Dogan bebelerde :)
bende aynen oyle yaptım canım tv ızledım yattım sabahta evı pıs bırakıp kactımmbu saatten sonra ne işi güzelim vur kafayı yat, tv ni izle, keyfini yap boşver işi mişiseni de yoldan çıkarıcaz :) Sabah gönlünce yaparsın. hem şimdi yapsan sabah bi daha yapacaksın bari iki kez yorulma :) tv de bişey yok ama. güzelim filmleri haftaiçi geç saatlere koyuyorlar sinir oluyorum. geç saatte de beni ikinci uykumda oluyorum. yine de bak belki bi şey bulursun. hayydi iyi geceleerrr. görüşürüz inş. yarın.
hısgeldınız canım hayırlı ugurlu olsun melegınslm kızlar ben geldimmalum artık biz diyemiyorum....
7 ekim saat 15:00'de epidural+normal doğumla aldım prensesimi kollarımaallahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu
ayrı kaldım özledim topiğimi kimler doğum yaptı ben yokken???
yaaa sen bunu nasıl yaparsın abna bız senden buyuktum amaKizlar suyum geldi 22.30 da suan hastanedeyiz açılmam 1 cm lavman yapıldı birazdan suniyi vercekler çünkü hiç sancım yok doğurcak gibi hissetmiyorum yeterli açıklık beklencek olmazsa sezo nolur bana dua edin saglikla alım oğlumu kucağıma ...
Kizlar sancılarım basladi ufaktan açılmama bakan olmadı henüz Çok ama çok susadım 1 yudum su vermiyolar
canım sın benım ya hem sunı sancı hem sezo cook uzuldum sunı sancının acısını ıyı bılırım benımde kalbı yavaslamıstı bebegımın ama normaldı durusu ınatla normal dıgurmustum olsun kucagına aldınya melegını saga saglım rabbım hayırlı ugurlu etsın ınsallahGünaydınnn
Edayla konuştum şimdi hepinize çokkkk selamı var
Gece suni sancı vermişler saat 5e kadar sancı çekmiş 9cm açılması olunca doğumhaneye almışlar ama rüzgar yan duruyomuş ve arka çatıdan geçememiş kalp atışları yavaşlayıncada sezeryana almışlar Hem normal hem sezeryan olmuş gibi bişey. Sesi baya yorgun geliyodu. Rüzgar beyimiz iyiymiş allaha şükür 2730gr 51,5cm doğmuş. Sütün geldimi diye sordum 5e kadar sancı çekince sütümde geldi dedi. Ümraniye/çakmak erdem hastanesinde doğum yapmış rüzgarın resimlerine çekmişler akşama kadar hastanenin internet sitesinde olurmuş. Bembeyaz, kırmızı yanaklı bi bebekmiş Tam eda nın istediği gibi
masallah bebegıne canım tombık olucak heraldeSelam kızlarHAstaneden geliyorum cafeden bir bakayım dedim sizlere. Maşşallah doğum yapmış herkes sayılı kişi kalmışız yapmayan neredeyse. Doğum yapan herkese 41 darısı bizim başımıza diyelim artıkın. Bu arada Elifle ve prensesimiz sudenazla tanışma şansım oldu ikiside çok tatlılar. Sudenaza bittim rabbim bahtınıda açık etsin inşallah.
Doktor bizede herşey normal daha zamanın var senin dedi rahim boyu daha bayağı yukarıdaymış. 3534 kg olmuş sıpa.
Hepinizi kocaman öpüyorum rabbim hepimize kolay doğum nasip etsin inşallah.
senın mınısıınede masallah bende cumartesı gorucem oglusumu ınsallahgünaydın kızlar.
bir kaç gündür topiğe giremiyorum,
geçen prş dr gittim.
bebeğin kafası biraz kanala girmiş,
salı sabahı çektiğim acı bundan dolayı olabilir dedi,
çatı muayenesi yapalım dedi bendeistemedim,
4-5 defa yapalım yapmayalım muhabbetini yaptıktan sonra
nst de sancı çıkarsa yapalım çıkmazsa haftaya yapalım dedi ve çatı muayenesinden şimdilik yırttım
ama bu hafta kaçarı yok.3100 gr olmuş,
normal vaktinde gelecek gibi dedi (23 ekim)
herşeyin şimdilik normal olması hoşuma gitti ama
fiyatlar zamlanmış normal %100 artmış, sezeryan %70 artmış
bakalım bu haftaki dr maceramız nasıl olacak.
bu arada doğum yapan arkadaşları tebrik ederim.
allah analı babalı büyütmelerini nasip etsin.
darısı biz bekleyenlerin başına,
dilerim bir avazda kurtuluruz.
masallah melegıneSelam Herkese :) dün öğlen çıktık hastaneden eve geldik cuma günü öğlen saat 12 de aldık Deniz Tuna'mızı kucağımıza 3,320 kg 51 cm sağlıkla katıldı ailemize:) darısı tüm bekleyen anne adaylarımızın başına :) bu arada epidural sezeryandı ve çoook rahat geçti.. hatta üstteki lambadan başından sonuna kadar izledim operasyonu:) unutmayacağım bir deneyim oldu:) şimdi ağrılarım var tabi biraz ama her geçen gün azalıyor.. herkese kolay doğumlar diliyorumm:)
bendede hal yok valla canım yapasım yok ama dogururum korkusuyla yapıyorum nerde bu dogum enerjısı bana hıc ugramadı kullagımı cınlatmıssınüffffff canım çok sıkılıyo bugün mavipatikler de yok bi enerji depolasam ondan
acıktım ama evde yemek yok bende de yemek yapacak güç yok :84::84::84:
ne guzel ormal bı dogum daha kılosuda ıyı rabbım hayırlı ugurlu etsın masallah melegınekizlar en son carsamba gecesi yazmistim persembe gunu saat 13.34 te kizim Rana dunyaya geldi normal dogum oldu kilosu 3400 boyu 51 cm4 gunluk hastanede yatisin ardindan bugun eve ciktik hemen sizlere haberr vereyim dedim:) dogum hikayemide yazarim sonra :)
bıraz ac bırak canım cok deyıl tabı ınat et ver hembelkı zamanla alısır uzulme canım dua etBebeğim beni emmiyor sağarsam sütü kaşıkla alıyor ama mememi almıyor. Çok mutsuzum.
ezanlarla dogmus benım yakısıklım demek resmıne bayıldım dogurasım geldı yorgunumama olsun evımde temız dogurabılırım bugeceSelam kizlar Oğlum sabah ezaniyla genel ans.ile dünyaya geldi
6saat sancı çekip 9cm açılmadan sonra hemdeKalp atışları yavaşladığı icin acil sezo oldum inanılmaz bitkinim 1 gecede hem sezo hem normali yasadım detayları daha sonra yazarım
Oğlumu merak eden teyzoslarimiz erdemhastanesi çakmak in sitesinden yeni Dogan bebelerde :)
28\09\2011 saat:11.50
kızım dünyaya merhaba dedi gelen gidenden giremedim siteye spinal sezeryanla çok rahat bir doğum geçirdim.
Yeni annelerde bebekleriniz hayırlı,saygılı,ahlaklı ve uzun ömürlü olur inşallah...
10 yıl aradan sonra evimize yeniden bebek kokusu sinmesi müthiş bir duygu ilk kızımda cahildim fazla anlamamışım ama ikinci bebekle kıdem atladım.Evimize huzur geldi neşe geldi kızımın kardeşine aşkım,annecim diye sevmesi beni çok duygulandırıyor ben büyük anne ablamız küçük anne kardeşinin gazını çıkarmasını görmeniz lazım banyoda yardımcı olması ablamız resmen abla olmaya hazırmış...bizler çok MUTLUYUZ...
Kızlar hazır şu an boştayken doğumu yazayım istedim sizlere;
Size en son yazdığımda yani Cuma akşamı hastaneye gitmiştik ben sancılanınca ama NST de sancı falan çıkmamıştı açılmam da 1 parmak civarıydı doktor bize muvafakatname imzalatıp eve gönderdi ev ile hastanenin arası çok olmadığından acil bir durum olursa gideriz diye düşündük.
Cumartesi sabah birden ıslaklıkla uyandım saat 06.15 falan gibiydi böyle içinde pembelikler olan bir sıvı geliyordu baya da geldi altıma bebek bezi koydum eşimi uyandırdım hemen vücuduma bir su tutup çıktık eşimle yola. Hastaneye gidince yine önce NST ye aldılar sancı çıkmadı doktor tuşe yaptığında da açılmam 2 cm falan gibi görünüyordu fakat su geldiği için yatışımı yaptılar o arada annem, babam ve kız kardeşim ge geldiler hastaneye. Açılmanın hızlanması için suni sancı da verdiler zaten ilk etapta hiç sancım yoktu gayet rahattım. Daha sonra lavman yaptılar iğrençççççççç bişiyyySancı kısmını çok uzun anlatmayayım fakat açılma 4 cm olduğunda o kadar bitkin düşmüştüm ki epidural istedim annem ve eşim doktorumu çıkınca ikna etmişler doktorum bana Zehra açılman 5 cm olmuş anestezist ise şu an ameliyatta o çıkana kadar çok geç olur dedi ben de inandım Velsahıl epidural falan olmadan çektim o sancıları ama ne sancı yani anlatılmaz yaşanır diyorum size. Ona rağmen hiç sesin çıkmadı diyorlar. O kadar bitkin düştüm ki sancı çekmekten artık sancı sıklığı 2dk da 1 e düştüğünde aralarda uyuyordum üstelik de ayakta En son açılma 9 cm i geçtiğinde doktorum geldi ve beni doğumhaneye aldılar o kadar hayal kuruyordum inanın kapının önünde bekleyen o kadar insandan hiçbiri ile vedalaşmamışım bir helallik bile istememişim
Doğumhanede de baya zorlandım ben bebek yan duruyormuş bu sebeple doğumum biraz ağrılı oldu ama asıl zoru bence doğumdan sonrası bir de çok aktif ıkınamadığımdan karnıma falan bastırdı ebeler o çok canımı yaktı. Ama Beyza mın sesini duyup yüzüne baktığım an anlatılmaz yaşanır kızlar. Normal doğum evet gerçekten zor bir süreç ama sonuçta doğumdan çıkınca hiçbir şeyim yoktu hemen bebeğimi sevebildim emzirmeye çalıştıkKızım çok tatlı teyzeleri gözler çekik made in Japan Yalnızca emme problemimiz zorluyor şu ara bizi o da düzelir inşallah benimki silikon ucu asla kabul etmiyor o yüzden daha da zor işimiz ama yavaş yavaş alışır inşallah şimdilik ben sütümü elektrikli pompayla sağıyorum kan şekeri düşmesin diye de 3 saatte bir mama veriyoruz kaşıkla inşallah mamaya alışıp anne sütünü terk etmez. İşte böyle kızlar o kadar günüm yaklaştı bebek gelmiyor diye üzülürken şimdi bebeğimi kokluyorum Allah herkese nasip etsin bu duyguyu
sonunda sağ gögsüm kanadı ve taş kesildidün gece bebişimi emzirmek için kucagıma aldım gögsümü verdim
baktım almıyo sinirlendim biraz agzından çekince kanamış oldugunu gördüm dahada sinir oldum aglaya aglaya
sol gögsümü verdim emdi ama uyumadı gazıda çıkmadı öldük deliye döndük annemle saat 3 nasıl aglıyo ve ben
çok üzüldüm annem popişine z.yagı sürdü kakasını yapsın diye 5 dk içinde yaptı fakat susmak bilmedi altı fena
dolmuş ve pipisinin kenarlarında isilik çıkmış yüzünde ve bacaklarındada vardı ordada çıkmış ve acıtıyordu
bizde altını banyoda yıkayalım dedik gittim sıcak su hazırlıyorum kaynanam yattıgı yerdenn huuuuu kim var orda ne yapıyosunuz
bebek niye aglıyo diye bagırındı o kadar sinirliydim gazı var ona aglıyor altına yapmış yıkıcaz dedim biraz sinirli sekilde
baktım koşa koşa geldi ben annem banyodayız özgürüm çatlayacah gibi aglıyor birde o kilolu haliyle oraya girmeye çalışıyo
dedim anne sen odana geç yooook ben okuyorum dedi bende kızıp geç odanda oku diye bagırdımgitti bebiş saat 5 te ancak uyudu
sabah 10 da randevumuz vardı sükür ki sarılıgı 10.9 çıktı 10 gün sonra tekrar gidicez eve geldik anaaa eşimin surat asık kaynana limon
satıyoaldım eşimi odaya soktum dedim ne oldu demezmi annem sana kırılmış 70 yaşında kadın bebeği kucagına alamıyo birde
dün gece bagırdın üzülmüşay o kadar sinirim bozuldu ki eşim başladı aglamaya surda 4-5 yılı kalmış böyle azarlanmamalı ben senin ailene bagırmıyorum terslemiyorum resmen sok oldum başladım bende aglamaya dedim annen misafir gibi oturuyo biz ona elleme yapma etme demiyoruz
kendisi bir köşede duruyo bebegi saklayan yok alsın kucagına ama susamıyorum zırıl zırılım çok zoruma gitti zaten logusayım gece 3 saatlik
uykuyla duruyorum açım agrım var gögsüm taş olmuş birde beni aglattılar gittim birde özür diledim eşim üzülmesin diye
sonuç:eşim mutlu kaynanam mutlu bebişim sağlıklı benim gögsümün tekinden süt geliyor ama digeri çok agrıyor ve kaya gibi
süt sağma makinası kiraladık 1 saat sonra gelecek bu süt boşaltılmazsa iltihap olabilir ve gögsümün kesilmesi gerekebilirmiş
ayrıca dikişlerim iyileşiyormuş artık açık kalabilirmiş
dogum yapan arkadaşlar tebrik ederim sizleri sağlıkla buyutun canlarrr
üffff ya millet dogurdukca daha da sessızlestı burası..gıden gelmıyor artık...ne biçim ekım annesısınız yaaaa..eylulde dogurun ekımde yalnız kalalım dımı zatenn hastayımmm:2::2::2::2:
Çooook sabırlısın. vallahi mevlana gibi kadınsın, ne diyim. ben çatlardım şimdiye kadar. onlarla gidiyorsan git, geliyorlarsa da ben gelmiyorum derdim çoookktaaann.
canım elhamdülillah iyiyiz şimdilik . mehmet talha oldu oğlumuzun adı . canım seninde az kalmış 38 olmuşsun artık.
Kızlaaarrr bakın bu sayfada Eda'nın minik Rüzgar'ının resmi var..Maşallaaahhhh çook tatlı.Allah nazarlardan korusun..
Erdem Hastanesi
kizlar en son carsamba gecesi yazmistim persembe gunu saat 13.34 te kizim Rana dunyaya geldi normal dogum oldu kilosu 3400 boyu 51 cm4 gunluk hastanede yatisin ardindan bugun eve ciktik hemen sizlere haberr vereyim dedim:) dogum hikayemide yazarim sonra :)
Bebeğim beni emmiyor sağarsam sütü kaşıkla alıyor ama mememi almıyor. Çok mutsuzum.
Selam kızlar bizz gelldiiikkk... Sabah dr kontrolümüz vardı. haftalık kontrole gidiyoruz artık, her pazartesi sabah giricez nst ye. bugünkü durumumuzda suyumuz, pozisyonu, hareket durumumu, sancı durumumuz hepsi normal. :naar : sancı gözükmüyor, 1 hafta içinde doğum beklemiyoruz dedi dr. Sezaryen yanlısı değil. gerekirse 42. haftaya kadar bekliycez dedi. Humana ve benzeri bitki çaylarının faydası var, kullanabilirsin dedi. doğum öncesi kullanmayı önermedi. Doğumun kendisi ve bol sıvı tüketimi zaten süt üretimini artırır, gerek kalmayacaktır dedi. şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Sizler de iyisinizdir umarım. Ben çok yorgunum. hastane sonrası bir de kayınvalidemle hastaneye gittim, kontrolü vardı, yardımcı olayım diye gittim ama şimdi benim yardıma ihtiyacım var :) çoook yoruldum, gerçi orda bişe yapmadım hep oturdum ama yine de yorulmuşum. yemek yiyip dinlenicem. Uzandığım yerde geçmişe bakayım yeni bebişlerimiz gelmiş mi :)
Selam kizlar Oğlum sabah ezaniyla genel ans.ile dünyaya geldi
slm kızlar
Dün kırkımız çıktı artık evimdeyim ve yalnızım annem yok yanımda Kırk gün çok rahat geçmişti annem sayesinde bakalım bundan sonra napıcam Gündüz problem yokta gece zor olucak uykudan kalkıp bakması Hediyemizide aldık evi biraz toparlayıp işlerimi hallettikten sonra resmini koyarım
Bu gece zor bi gece olucakAdam aylardır bu günü bekliyo :18::18::18: Ben 1 hafta adet olduktan sonra bile kapanıyomu noluyosa zor oluyodu şimdi aylardır tık yok kesin japonla yapıştırılmış gibi kapalıdır Resmen ilk gece stresine girdim:83::83::83:
Yeni bişeyler şey etmişler ondan sebep listede şey olmuyomuş Bişey yapılması gerekiyomuş ondan sonra şey oluyomuş Bilmem anlatabildim mi
Yani tüm suçlu kk toplam 45den az değil bebişlerimiz
28\09\2011 saat:11.50
kızım dünyaya merhaba dedi gelen gidenden giremedim siteye spinal sezeryanla çok rahat bir doğum geçirdim.
Yeni annelerde bebekleriniz hayırlı,saygılı,ahlaklı ve uzun ömürlü olur inşallah...
10 yıl aradan sonra evimize yeniden bebek kokusu sinmesi müthiş bir duygu ilk kızımda cahildim fazla anlamamışım ama ikinci bebekle kıdem atladım.Evimize huzur geldi neşe geldi kızımın kardeşine aşkım,annecim diye sevmesi beni çok duygulandırıyor ben büyük anne ablamız küçük anne kardeşinin gazını çıkarmasını görmeniz lazım banyoda yardımcı olması ablamız resmen abla olmaya hazırmış...bizler çok MUTLUYUZ...
sonunda sağ gögsüm kanadı ve taş kesildidün gece bebişimi emzirmek için kucagıma aldım gögsümü verdim
baktım almıyo sinirlendim biraz agzından çekince kanamış oldugunu gördüm dahada sinir oldum aglaya aglaya
sol gögsümü verdim emdi ama uyumadı gazıda çıkmadı öldük deliye döndük annemle saat 3 nasıl aglıyo ve ben
çok üzüldüm annem popişine z.yagı sürdü kakasını yapsın diye 5 dk içinde yaptı
üffff ya millet dogurdukca daha da sessızlestı burası..gıden gelmıyor artık...ne biçim ekım annesısınız yaaaa..eylulde dogurun ekımde yalnız kalalım dımı zatenn hastayımmm:2::2::2::2:
nörim tatlım.. kimim kimseciklerim yok ankarada.. tepem attığında 1-2 günlüğüne gidecek akrabam falan hiç kimsem yok..
en yakın bana babam o da istanbulda..
eşim bu akşam işten geldiğinde diyor ki.. eltim aramış onu.. inşaatta olan daireleri var, işi bitti ama kışın henüz yaşanılacak gibi değil ısınma problemi falan..
aramış eşimi demiş ki.. biz eşyamızı daireye taşıyalım da belli bir süre sizde kalalım..
şu anda sobalı evde oturuyor.. kira derdi de yok.. oh be keyfe bak.. ben zaten aralıkta doğum yapıcam bir de gelir odamın birini işgal edecekler 2-3.. belkide 5 ay...
neymiş bebekleri varmış ta sobayla olmuyormuş.. ayol sobalı evde çocuk büyüten ne ilksin ne de son.. yırtındı çocuk yapıcam diye daire meselesini bile bile.. şimdi de bize yerleşmeye planlıyor.. yok yaw..
benim ödediğim kiranın yarısını da ödiyecek sanki..
eşim de tavırlı cevap vermiş.. aceleniz ne diye falan.. hele bir kış gelsin şimdiden konuşmayalım bunları demiş kapatmış..
millet nekadar akıllı yaw.. sabır sabır yaaa sabırrr...
hiç düşünmüyorlar ki bu kız da doğum yapacak, geleni gideni olacak.. benim ailem de gelecek sonuçta.. herkesi nereye toplayacam ben.. bukadar düşüncesizlik te pesss...
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
memişlerim sagıldııı nasıl rahatım anlatamammmm hiç canım acımadı vallaaaa
sütüm galiba muzlurengini begendim allahtan sağlam süt sağlıklı dünden beri böyleydim yoksa halim ne olurdu bilemiyorum
pammık gibi oldu memişlerim 15 günlük kiralamış eşim 15 gün rahatım ohhhhhhhhhhhhh:78::78:
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
memişlerim sagıldııı nasıl rahatım anlatamammmm hiç canım acımadı vallaaaa
sütüm galiba muzlurengini begendim allahtan sağlam süt sağlıklı dünden beri böyleydim yoksa halim ne olurdu bilemiyorum
pammık gibi oldu memişlerim 15 günlük kiralamış eşim 15 gün rahatım ohhhhhhhhhhhhh:78::78:
koprina müsadenle bi yuhhhh demek geldi içimden.
ay ne rahat insanlar var ya hadi sizi düşünmüyolar o belli ya insan b ide çocukla başka evde nasıl rahat eder . hiç anlamıyorum böyle insanları. ay rahat olmak lazım işte ya gamsız oalcan herkes senin kahrını çekecek. şiştim valla yazdıklarını okuyunca
evet canım kendi üstüme aldım ,eşim özel şirkete bağlı çalışıyo ve onlarda böyle bi uygulama yokmuş...valla banka kartıma eşim el koydu şu sıralar gerçi koymsada benim bankaya gitcek durumum yok ,öğrenince yazarım ama..sen Elvin'i kendi üstüne mi aldın canım. sanırım mantıklı olan o. çocuk hastalanınca falan refakatçi olarak durabiliriz bu şekilde yoksa sıkıntı oluyomuş.
doğum yardımı dediğin bi kereli herhalde 160. ilk maaşta mı yatıyo Nida? aile yardımı az zaten onu duymuştum
evet cabım doğum yardımı diye bişey var ,senin eşinde başvurup alabilirmi acabaa??? onu bi sorsun okula bakk...160 tl bidefaya mahsus veriliyo canım .bende duymamıstım bu dogum yardımını nıda aldınmı sen..kesınmı yanı..cocuk yardımını bılıyorum ..yası buyudukce yardımın kuculdugunude bılıyorum ama dogum yardımından haberım yoktu..:44:
Kızlaaarrr bakın bu sayfada Eda'nın minik Rüzgar'ının resmi var..Maşallaaahhhh çook tatlı.Allah nazarlardan korusun..
Erdem Hastanesi
tebrik ederim canımmkizlar en son carsamba gecesi yazmistim persembe gunu saat 13.34 te kizim Rana dunyaya geldi normal dogum oldu kilosu 3400 boyu 51 cm4 gunluk hastanede yatisin ardindan bugun eve ciktik hemen sizlere haberr vereyim dedim:) dogum hikayemide yazarim sonra :)
ayy bunu duyduğuma çok sevindim ,keza elvin doğduğundan beri okuyorum ben ,emerken rahatlıyo gibi ,bide doğum yaptığımın ertesi günü bende uyuyamıyodum hani olurya tam dalarken biyere adım atıyomuş gibi olup uyanırsınız ,öyle oldu hemde ard arda bende kendime hem okudum ,hemde okutuum ,rahatladım valla...(şeytanın kulağına kurşun) bidaha olmadııı...ama hala okuyorum ..kızlar bu arada kıdemli bir hocadan öğrendim hıfz ayetleri olarak geçen ayetel kürsi felak ve nas surelerini okuyabiliyormuşuz... yani lohusayken ayet okuyamayız ama sadece hıfz ayetleri bu kapsama girmiyormuş. ben artık okuyorum çünkü öğrendiğim kaynağa güveniyorum ve artık öyle bişi de olmadı ilk ve sondur umarım :18::18::18::18: ve sırf okuyamadığımız için lohusaların başına bol bol gelen bi durum sanırım.
Yeni bişeyler şey etmişler ondan sebep listede şey olmuyomuş Bişey yapılması gerekiyomuş ondan sonra şey oluyomuş Bilmem anlatabildim mi
Yani tüm suçlu kk toplam 45den az değil bebişlerimiz
canım yaaa..beklentiye girmen hata zaten onlardann ..ama benim öküzde almadı ,hemde ben defalarca söyledim ...ama tık yok ,doğum yaptığım gün şu üstünde bebek olan çiçekler varya onlardan almış ,bide biton para vermiş onu söylüyo bana ,napcam bunu ben dedişm ,bizlezik alaydın barii ..gerçi çok masraf yaptı ama ,bi ara çaktırmadan söylücem amaa kaçarmııııduygu kesin bizimkisiler tekrar birleşmiştir.benim adamın umrunda değil.biliyomusunuz bana kimse doğum hediyesi almadı eşimde dahil çok üzüldüm batuğya altın takıyolar ama bende bir kutlama bekliyordum.kayın validemde eşime para vermişler sanki o doğurdu
sonuç:eşim mutlu kaynanam mutlu bebişim sağlıklı benim gögsümün tekinden süt geliyor ama digeri çok agrıyor ve kaya gibi
süt sağma makinası kiraladık 1 saat sonra gelecek bu süt boşaltılmazsa iltihap olabilir ve gögsümün kesilmesi gerekebilirmiş
ayrıca dikişlerim iyileşiyormuş artık açık kalabilirmiş
hadi gözün aydın :)) canım sen manuel almıştın sanki işe yaramadı mı ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?