evet acı çektim ama ALLAHTAN çok ilerlemeden sezaryene karar verdim..ilk başta moralim çok kötüydü ama dün solunum probleminin geçtiğini duyunca çok sevindik sadece kalsiyum tedavisi oluyorcanım hem acı cekıp hem sezaryan olanlardasın demek sende nasıp rabbım bunun ecrını verıcektır sızlere.
melegne sıfa dılıyorum sende kendını uzme cıkıcak melegın ordan toparlanmaya bak kı gelınce saglıklı moralı duzgun bı anne gorsun mısının. guzel haberler beklıyoruz senden. umarım herseyyolundadır alırsın melegını hastaneden rabbım sıfa versıııın
inşallah şeymacım sen de biran evvel alırsın kucağına bebeğini.inşllah iyileşir de evinize götürürsün.ben böyle durumları okudukça kendimi sizin yerinize koyuyorum ve içim acıyor.Rabbim en kısa zamanda kavuştursun yavruna
evet acı çektim ama ALLAHTAN çok ilerlemeden sezaryene karar verdim..ilk başta moralim çok kötüydü ama dün solunum probleminin geçtiğini duyunca çok sevindik sadece kalsiyum tedavisi oluyor
ALLAH kimseye bu durumları yaşatmasın çok zor bir süreç beterin beteri var deyip teselli ettim kendimi çünkü herşey insanın başına geliyor
kızlar benim hikayem biraz karışık en nasıl doğum yapıcağıma karar vermeden doktora gittik oda önce suni sancıyla deneyelim dedi sonra rahmimda açılma olsun diye bir alet yerleştirdiler ilk başta az ağrım oluyordu sonra öğlene doğru şiddetlendi doktor geldi açılma varmı diye bir soktu elini nasıl acıdı.. ağrıda var açılma yok .. ben sezaryen olucam boşuna çekmiyim dedim en son kararlaştık ve sezaryen olucaktım ama aradan 2 saat geçti benim ağrılar şiddetlendi içimden ALLAHIM biran önce alsınlar diye dua ediyodum neyse beni ağrılı şekilde ameliyathaneye aldılar ağrım olduğu için biran önce kurtulmak istiyordum doktorla genel anesteziye karar verdik ve en son besmele çektim ve uyumuşum uyandığımda ameliyathanenin kapısında bekliyodum içerde üşüdüğüm için titredim biraz sonra bebeği sordum çok kolay ayıldım kendimdeydim herkes halime şaşırdı sonrada çok ağrılarım olmadı ne kolaymış sezaryen deyip durdum..ama bundan sonraki sürecim zor oldu neyse dünyalar tatlısı bebeğim geldi yanıma 2. gün değişik nefes almaya başladı ve doktora söyledik hemen yoğunbakıma aldılar solunumu sıkıntılıymış bizide ertesi gün taburcu ettiler tabi ben pendikte doğum yaptım evim izmitte orda eşimin teyze kızında kaldık ama lohusa ve ameliyatlı halimle çok zor oldu hergün süt sağ götür ve en zon pazartesi yani dün solunumun düzeldiğini sadece kalsiyum eksikliği çıktı onun için kalıcağını söylediler ve biz bebeği bırakıp eve döndük bugün arıyacağım hastahaneyi durumunu sorucam inş düzelir ve çıkar dua edin..çok psikolojim bozuldu bu süreçte ALLAHIM yardım et...
ay maşAllah çok mutlu bir son, Rabbim acısını göstermesin annesi, kaç haftalıkken doğurdunuz?
neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyykendinmi çektin bebeyiiiiii......anaaaaaammmmm çok korktuuummmm:83::83::83: ız doğruldunmu o sıradaaaa....valla maşşallah canııımmmm... kızınıda öpüyorum ,kokluyoruum
Maşallah nazlı, çok güzel bir hikaye. sen fransadaydın dimi, orda normal olabilir bu mutlu son ama biz burda cesaret edemeyiz herhalde :) müthiş bir hazdır. çok değişik geldi bana. dur bakalım belki ben de isterimama yusuf yusuf olurum, ayy bilemedim :) gerçi beline kadar çıktıktan sonra yağ gibi kayıp çıkıyor, pek bir zorluğu kalmıyordur. Gözün aydın, Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.
bu arada herkese gunaydııııınn
bugun gec kalktık daha kahvaltı bıle yapmadık yatakları toplayıp mob yaptım toz aldım malum aksam temzılemıstım evımı tertemız onun ıcın sımdı kocayı beklıyorum kuymak yaptırcam ona nobette gelıp kahvaltı hazırlıycak zavallım ama canım cektı
dun gece cok agrım vardı vede korkuyodum nedense halbuku alısıgım yalnız kalmalara cok uyandım gece dogururum sandım ama dogurmadımbugun dogururum belkkı ıcımde oyle bı hıs var
neyse gunumuz guzel gecsııınnn
Bana da öyle geliyor Filizcim, ama umarım o kadar bekletmez bu bıdıklar :)
Sare iyi canım, çok şükür. Gayet iyiydi minnoşum. yine uykuluydu, yüzünü görebilmek için usg cihazı ile karnımı dürttü dr, elini çeksin diye. kontesim bir sinirlenndiiii, bir kızzdııı, o surat asışını görmen lazımdı :) çekiliiiin, uyuyorum rahatsız etmeyin der gibiydi :) Uykusunda ağzını açıp kapattı, yüzünü kaşıdı. kısaca çoookkk güzeldi yavrum. bugün doğsa sağlıklı yaşar ama biz son güne kadar beklicez dedi. bu durumda 42'ye kadar burda edi ile büdü gibi kalabiliriz tatlım :)
Teşekkür ederim, kayınvalidemin göğsünden kitle alınmış daha önce. 6 ayda bir mamografi çektiriyor. ben de hastaneye gidip gelmesine filan yardımcı olayım diye gittim ama ilk ve son olacak :) çook yoruldum çünkü. inzivaya çekildim artık dinlenicem ben de. gerçekten otururken bile yoruluyoruz.
Allah kolaylık versin, sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşmayı nasip etsin makarnaacım inş. her şey yolunda gider ve gelip bizimle paylaşırsın yaşadıklarını. Bebikini kucağına almış olmalısın çooktaan. biz de burda yerimizde sayalım filiiizz(aman Allahım yoksa ben de eda, filiz ve sinem gibi sabırsızlanmaya mı başlıyorum neee :))
Günaydın arkadaşlar...
Dün doktor kontrolümüz vardı, doğum öncesi iş göremezlik raporunu aldım, 2887 gr & 50 cm olmuş bebeğim; doktorumuz gayet sağlıklı hiç bir sorun yok dedi...
Yaklaşık 9 kilo almış durumdayım, haftaya pazartesi de nst & çatı muayenesi olacağım...
Bizden haberler bu kadar, akşama misafirim var kahvaltımı yapıp kek & börek çalışmalarına geçmem lazım...
Bir de şunu ekleyeyim, itiraf.com da gördüm bu sabah...))
Üç büyük
Karım doğum yaptığından beri iki büyük şirket bizim eve şube açtı diyordum herkese. Sürekli miniğimize süt emziren karıma Sütaş, sürekli annesini emen miniğime Emsan diye sesleniyordum ta ki geceleri yeteri kadar uyanıp kendisine yardım etmediğim, sürekli uyuduğum için karım da bana Yataş diye seslenmeye başlayana kadar...
kızlar benim hikayem biraz karışık en nasıl doğum yapıcağıma karar vermeden doktora gittik oda önce suni sancıyla deneyelim dedi sonra rahmimda açılma olsun diye bir alet yerleştirdiler ilk başta az ağrım oluyordu sonra öğlene doğru şiddetlendi doktor geldi açılma varmı diye bir soktu elini nasıl acıdı.. ağrıda var açılma yok .. ben sezaryen olucam boşuna çekmiyim dedim en son kararlaştık ve sezaryen olucaktım ama aradan 2 saat geçti benim ağrılar şiddetlendi içimden ALLAHIM biran önce alsınlar diye dua ediyodum neyse beni ağrılı şekilde ameliyathaneye aldılar ağrım olduğu için biran önce kurtulmak istiyordum doktorla genel anesteziye karar verdik ve en son besmele çektim ve uyumuşum uyandığımda ameliyathanenin kapısında bekliyodum içerde üşüdüğüm için titredim biraz sonra bebeği sordum çok kolay ayıldım kendimdeydim herkes halime şaşırdı sonrada çok ağrılarım olmadı ne kolaymış sezaryen deyip durdum..ama bundan sonraki sürecim zor oldu neyse dünyalar tatlısı bebeğim geldi yanıma 2. gün değişik nefes almaya başladı ve doktora söyledik hemen yoğunbakıma aldılar solunumu sıkıntılıymış bizide ertesi gün taburcu ettiler tabi ben pendikte doğum yaptım evim izmitte orda eşimin teyze kızında kaldık ama lohusa ve ameliyatlı halimle çok zor oldu hergün süt sağ götür ve en zon pazartesi yani dün solunumun düzeldiğini sadece kalsiyum eksikliği çıktı onun için kalıcağını söylediler ve biz bebeği bırakıp eve döndük bugün arıyacağım hastahaneyi durumunu sorucam inş düzelir ve çıkar dua edin..çok psikolojim bozuldu bu süreçte ALLAHIM yardım et...
Iyi geceler anneler
Hazir kizim uyumusken dogum hikayemi yazmak istedim.Cok enteresan bir dogum degildi ama neyse :)
En son carsamba aksami buraya sancilarimin oldugunu tekrarlayip tekrarlamayacagini sordum sizlere o soruyu sormanin ardindan bana cok siddetli bir sanci geldi hala burdaydim o sanci geldiginde sizden bir cvb bekliyordum :) sanci geldi ve benim tipim kaydi resmen icerde uyuyan esime bagirdim sancim varrrrrrr diye oda hemen kosarak geldi bakti iyi degilim ustunu giyindi banada giyin diyo ama ben hareket edemiyorum sancidan o arada burdan ciktim pc i kapattim falan nerdeyse burda dogucakti kizim
ben evde biraz daha bekleyelim belki tekrar etmez dedim ama olmuyordu hep sanci geliyordu bende yavas yavas korkmaya basladim agladim esime gitmeyelim hastaneye dedim dogurmaktan korktum ne yalan soyleyim
hastanede nts bagladilar cati muayenesi yaptilar ve sonuc olarak acilmamin 3 cm oldugunu ve eve gidip sancilarin 5 dk da bir oldugunda gelmemizi soylediler(Bu arada dogum yapacagim hastane bize 15 km uzaklikta yanii doktora kalsa yolda dogum yapardim :))
hastaneden cikmamizla bana her 3 dk da bir gelen sancilar basladi eve geldik saat gece 3 te sancilar hep 3 dk da bir geliyordu bu boyle sabaha kadar devam etti hic uyuyamadim
sabah 7 de hastaneye gittik acilmamin 5 cm oldugunu soyledi ebe hanim ve beni artik doguma hazirlamaya basladilar sanci odasinda sanci cektikten sonra dogumhaneye aldilar ordada 2 saat sanci cektim hatta son 1 saatte artik ne yapacagimi bilmez hale gelmistim nefes alamiyordum sancidan cok korkuyordum:18::18::18:
artik dogum basladi ebelerin her soyledigine uydum ve elimden geldigince ikindim son haddine kadar zorladim her defasinda
cok degil 5 veya 6. ikinmamda dogdu ve dogum sandigimdan daha kisa ve kolay gecti
bebek beline kadar cikti rahimden ebe hanim bana gosterdi ve al sen cikar gerisini dedi :) bende tuttum bebegimi gerisini ben cikardim coooooooooookk guzel bir duyguu onun sicakligini hissedince butun acilar bir anda gitti aklimdan ve birdenbire sustum aklim gitti ona hayran oldum
dogumdan sonra ebelerin dedigi suydu ;
en iyisini yaptiniz uzun zamandir boyle bir doguma girmemistim hersey tamamen dogal oldu bu zamanda herkes igneli yaptiriyor ama siz dogrusunu yaptiniz dediler sen bu isi biliyormussun dediler cok havalandimmm
51 cm 3400 gram dogan kizim suan misill misill uyuyor yanimda :))
Maşallah nazlı, çok güzel bir hikaye. sen fransadaydın dimi, orda normal olabilir bu mutlu son ama biz burda cesaret edemeyiz herhalde :) müthiş bir hazdır. çok değişik geldi bana. dur bakalım belki ben de isterimama yusuf yusuf olurum, ayy bilemedim :) gerçi beline kadar çıktıktan sonra yağ gibi kayıp çıkıyor, pek bir zorluğu kalmıyordur. Gözün aydın, Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.
Allah herkese kolay dogum nasip etsinmaşallah ya ne güzel ne kolay bi doğum olmuş
NZLı helal sana ben kesin bayılırdım masada. ay bi de kendisi çekmişmaş. .
amin canım inş..kalsiyum düşüklüğünün neden olduğundan hiç bir bilgim yok..zehra dan sonra ben takip ediyorum mop haberlerini :)) günüm aydı sinemcim.
bu arada cahilliğime ver kuymek ne olaki ?? bugün doğurma hem sıranı bekle biz sizden büyüğüz yaaaaaa önce bizzz
oyyşşşşş onun yüzünü kaşıyan ellerinin yerim bıdık :)) tembel bunlar tembel yan gelip yatıyolar içerde. bak diğer bebeklere nasıl atraksiyonlu başladılar hayata :))))
benim yeni taktiğim söylene söylene doğuracam :)) gerçi sinem neler yapıyo ama gelmeyince gelmiyo işte :))
Utku'ya maş. her şey yolunda ne güzelitiraf da çok güzelmiş bayıldım
canım öncelikle gözün aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. zor olmuş başta ama çok şükür kavuştun yavruna. kalsiyum eksikliği neden olmuş şeyma. acaba hamilelikte alınan kalsiyum değeriyle ilgili mi?
ayyy kıyabilirmiyim ben ona teyzesi o benim yumuk kedim yaaaa...Nidaaaaa!!!!! sakınnn haaa. şakası bile yüreğimi ağzıma getirdi. Valla ciddi sandım başta, neyse ki şakaymış deyip rahatladım sonra. Çok acımaz ve çok ağlamaz umarım elvin. sen bakma istersen yapılırken, yanında başka biri varsa o girsin odaya.
canım eczanelerde asiviral dı sanırım adı uçuk kreminin 2-3 lira.. tavsiye ederim.. kışın uçuklamıştım.. 1-2 günde geçiverdi kremi sürünce..kızlar benim üst dudağımda uçuk çıktı ya
ne yapsam acep
bende kendım yapmak ıstıyorummmmmAmin teyzesi 39+3 falandi galiba :)
canim C pozisyonunda bir dogum oldu zaten agzim dizlerimle yanyanaydi o yuzden zor olmadi cekmek :)
evet belinden sonrasi akip gidiyor zaten zor olmadi tavsiye ederimm siz cikarin yerinden :)
gununu aydırdım demekzehra dan sonra ben takip ediyorum mop haberlerini :)) günüm aydı sinemcim.
bu arada cahilliğime ver kuymek ne olaki ?? bugün doğurma hem sıranı bekle biz sizden büyüğüz yaaaaaa önce bizzz
oyyşşşşş onun yüzünü kaşıyan ellerinin yerim bıdık :)) tembel bunlar tembel yan gelip yatıyolar içerde. bak diğer bebeklere nasıl atraksiyonlu başladılar hayata :))))
benim yeni taktiğim söylene söylene doğuracam :)) gerçi sinem neler yapıyo ama gelmeyince gelmiyo işte :))
Utku'ya maş. her şey yolunda ne güzelitiraf da çok güzelmiş bayıldım
canım öncelikle gözün aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. zor olmuş başta ama çok şükür kavuştun yavruna. kalsiyum eksikliği neden olmuş şeyma. acaba hamilelikte alınan kalsiyum değeriyle ilgili mi?
canım kolay gelsın sıze ıyı yapmıssın hazır beklemek daha ıyı bebekler suprız yapıyo yapmasalarda bız tedırgınız aksama mıs gıb kokar evın ohhh kolay gelsın sızeGünaydın bu arada arkadaşlar :)
Güne erken başladım bugün. Evde büyük temizlik var, yardımcı ablamız geldi. Halı, cam, kapı, koltuk vs siliniyor. Gerçi yakın zamanda doğum belirtisi görmedi dün doktorumuz ama ben hazırlıklı olayım, bütün işim bitsin. Ben de baza altını düzenleyip, yazlıklarımı kaldırıcam. Vakumlu poşet aldım migrostan, onları paketleyip kaldırayım, çok yer kaplamasın. Eve eşimle ikimiz sığmıyorduk (evimiz büyük sayılır, ona rağmen :)) şimdi üç kişi oluyoruz inş.
Daha da bir küçük gelmeye başladı bu ev bize :) Dün gece geç saatte bebek arabası, ana kucağı, salıncağı geldi Sare'nin. mağazada yoktu, onlar da eve göndeririz demişlerdi. 11'de getirdiler, ortada duruyor her şey. balkonu kapatıp, oraya dolap yaptırıp oraya koyalım istedik ama çoook masraf oluyor. battık zaten :) Bakalım bir düzen kurucaz artık. Yavaş yavaş derleme toplama işlerini yapıyorum ben. Ara ara gidip gelip bakıyorum size. Bugün güzel güzel doğum haberleri alırız inş. makarna da iyidir.
kızlar slm hafif te olsa sancı ve baskım var ve hasta oldüm hapşirik bürün akıntısı boğazım şişti hiç halim yok ve 1:30 dr kontrolüm var dr bıle gıtmek ıstemıyorüm çokk üzün süe üyümak istiyorümmmm
evin işini de bitmiyoo çok yorgünümm
kızımın odası baya düzene girdi ama
şeker sepeti hala hazırlayamadım
gununu aydırdım demekkuymak demek ıstedım yazma ozurlu oldugumdan kıuymak mısır unu su tuz koy peynırı yogurt ve tereyagıyla yapılan karadenız yemegı kocam super yapar :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?