2011 Ekim Anneleri

ilk önce ben verdimm
ne kadar çok dua okadar herşey sağlıcaklar işler inşallahh diye hemen burayada haber vereyim dedim :18:

sansee evet önemli olan sağ sağlim eve dönmeleri
iyi yaptın bacım

he bak içinde kalmadı başka flaş haberlerinde varmış :))allah analı babalı büyütsün inşallah
darısı doğumu bekleyen arkadaşlarında başına

sendende bu cevabı beklerdim irem yaaaaasüpersin valla...yok ben okadar beklemem zatennnyalnız perşembeye anam gecek ,e evim zaten birbirine açıkan 2 odadan ibaret mecburan 37 ye kadar beklicezzönümüzde 2 gün var amaaa:92::92::92:

kız irem dikkat et,sen uyuken annen kocanı ikna edip seni çöpe atacaklarmış gibime geldiiiyada camii avlusuu

hayyy maaslllah ..Allah analı babalı buyutmek nasıp etsın..baska verecegınız haber varsa alalım..:89:

selam kızlaaarrrr, biz geldik :79:

kızlar yrn saat 8 buçukta sezeryana gircem bana dua edin nolur. öptüm sizi.

şimdi kucağına almışsındır canım bebişini, allah analı babalı büyütsün, inşallah kolay geçmiştir

ne güzel ya kendin çıkarmışsın bebeğini : ) kızına da sana da maşallah canım

ohhh ne güzel ya 40'ı bile çıktı prensesin zaten resimlerinize bakınca gözüme genç kız gibi görünmeye başladı minik elif : )

geçmiş olsun Eda'cım, Rüzgar bebek de çok tatlı maşallah darısı biz doğurmayanların başına

hoşgeldi Rana bebek bir şey sormak istiyorum.. neden 4 gün hastanede kaldınız?

anaaaaaaa yozservet gelmiş ...kızzz hadi anlat doğum hikayenii...naptın ..nee ettinn... eşin doğumdan sonra haber verceğini söylemiştiii..doğurmadınmı yoksaaaa ..ama bende arayamadım yaaa .koşturmacadan canım vallaa ...aklımdaydın yoksamm...

ay buna gerçekten güldüm ama

bizimki 2 haftadır yapmıyoruz diye şimdiden günleri saymaya başladı aylardır uslu uslu uyuyanları ayakta alkışlıyorum ve kanama bittikten sonra eşimle beraber olma kısmına katılıyorum

benim pıtırcan uyudu ...hemen bu zamanı değerlendirip benimde uyumam lazım kızlarrr..yoksa gece yerlerdeyimmm:18::18:görüşürüüzz

msj tekrarıı...............

Son düzenleme:
kızlar s.tuğba şuan hastanede ve sezeryane alacaklar birazdan ne olur arkadaşınıza dua edin herşey yolunda gitsin bebeğinin suyu iyice azalmış hemen alalım demişler duanızı eksik etmeyin lütfen
rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp eder ınsallah. guzel haberlerını beklıyoruz canım

rabbım analıbabalı buyutsun eylul kızımızı hayırlı ugurlu olsun ınsallah
basım catlıyo ev kasvetlı koca hala uyuyo reflum azmıs durumda sıkkın ve bıkkınım yıne :2:

Canım senin miden düzelmedi mi daha yaaa?
Bu arada herkese meraba. Benim bıdık da uyumamak için direndi hatta hala mızmızlanıyor. Sen mızmızlanmaya devam et deyip aldım pc yi bakalım

kızlar tum gecmisi okuyamadım malum annelik mesaisi cok agır özellikle ilk haftalarda. acemilik, dikişler, dogum yorgunlugu, süt azlıgı derken zor süreçler işte...
ben dogumumu nida arkadasımıza mesajla haber vermsitim sanırım beni hastanede sancı odasına aldıklarında o esimle konusmus benim cebimi arayarak. detay bilmiyorum sonra geri dönüp de kendisini arayamadım. bilmiyorum buraya dua icin yazdı mı dua ettiniz mi :))) etmisseniz tesekkur ederim gec de olsa...
ben 4 ekim gunu ogleden sonra kayınvalidemlerle apartmanın bahcesinde komsularla kahve faslınada otururken kasık agrılarımdan süphelendim. yukarı eve cıktım uzandım ama korktum ve esime aksam gelince hastaneye gidelim dedim. aksama kadar devam etti ama grip gibi de kırgınlık vardı uzerimde kayınvalidem gorumcem de kırgınlık var bizde deyince ortalıkta dolanan grip salgınından nasibimiiz aldık diye dusundum. gene de hastaneye gittik. nst ye baglandım sancı yoktu, acılma yoktu gripseniz dahiliyeye gidin dediler. dahiliyeye gorunduk yoktu henuz bişiy. aman ne evhamlı kadınım diye dusundum. dogum işaretinin ne oldugunu bilmedigimiz icin paranoyak olduk iyice dedim. aksam erkenden yatasak da ben uyuyamadım agrılarım vardı. 2 gibi daldım. 4 de bi uyandım karnım garip sekilde hem tas gibiydi hem de hic hareket yoktu sanki iicnden canlılık gitmiş gibi. cok korktum yarım saat bebişimi karnımda uyandırmak icin cabaladım sonunda dayanamayıp aglamayı bastım esimi uyandırdım. onu da telaslandırıp ikimiz birlikte karnımda bebisi uyandırmaya calıstık. cok zayıf bir iki tekme duyunca yorgunluktan dalmısız. saat 6.10 gibi birden gozlerimi actım ve suyum geliyor dedim. inanılmaz bisey ama suyun geldigi cidden hemen anlasılıyormus. pıtır pıtır 4 kez istemsiz aktı. emin misin dedi esim. evet ama telaslanma sakince esyalarımızı haızrlayıp hasteneye gidelim dedim. ped koyup hastene cantamızı alıp kayınvalidemi de uyandırıp hastene yoluna koyulduk.
sancım hic yoktu. yolda arkadaslara mesaj attım dua etsinler diye. nidaya da o ara yazdım.
hastanede hemen nst ye bagladılar sancı yok gibi cok azdı bebegin kalp atısları eskisne oranla azdı ama iyiydi. acılmaya baktılar 1 cm. daha cok var dediler.
suyum gelmeye basladıgı icin yurusem sıkıntı olur mu sancı odasında dedim. yok yuru iyi olur dediler. isin en kötü yanı sancı odası 2 kiislik ve tanıdık kimseyi almıyorlardı. önceden mp3 calarıma hazırladıgım muzikleri dinlemek istiyordum ama tum esyalarım esimgilde kalmıstı. hastene önlüğü giydirip odayı da cok sıcak tutmadan sancı cekmemizi bekliyorlar ve ben cok sıkıldım. yavas yavas sancım basladı. suni sancı serumunu dayayacaklardı ama ben keisnlikle istemedim.
doktorum 9 gibi geldi. o gelmeden ebe ikinci kez acılma kontrolu yaptı 1.5 cm ve bu is cok uzar dedi. gıcık oldum moralimi bozdu. doktorum geldi o da yapıcam dedi. ben istememistim ard arda ama iyi ki yapmıs. a cok guzel rahim silinmesi baslamıs kasılmaların da gayet guzel devam dedi. pozitif insanın hali baska. cok mutlu oldum. hemsirelerden izin alıp mp3 calarımı esimden istettim.
sancı odası dogum odası ve ardaki koridor arasında mekik dokudum. 10 gibi ikinci dogumu olan 20 yasında bir kızı daha getirdiler odaya. surekli konusan ve negatif cümleler kuran bir bayandı canımı sıkmaya basladı. mp3 calarımın sesini actım. icinde acemasiran makamında sarkı ilahi tarzı seyler vardı bir de dogumu kolaylastıran insikak insirah sureleri falan vardı. rahatlatıyorlardı beni.
doktorum dun 17 den beri bisey yemedigimi soyleyince az bişiyler yiyebilirsin demsiti. esim tost ve portakal suyu gonderdi onu yedim. su da ictim az icmem söylendi. suni sancı istemedigimi soylemsitim dr.uma. o da hemsirelere tembihledi. yanımdaki kıza hemen suni sancıyı dayadılar. kız surekli sancı cekti ve acılma cok yavastı.
oglen 1 gibi drum yeniden geldi acılma 2 cm dedi. rahim silinmesi yüzde 70 cok iyi dedi. ama aksam 10 a kadar surer dogum dedi 10 cm icin. ben de madem cok surecek nasıl olsa simdiden yatıs yapılan odamıza gidip sancımı esimin yanında cekmek istedigimi soyledim. dr.um izin verdi. ust katta odamıza cıktım nasıl mutlu olmustum. kayınvalidem dualar kuran falan okudu bana. sancılarım sıklastı ve artmaya basladı. eism beni oyle gorunce dayanamadı dogum hemen olucak sandı. nst te sancım 127 lere varmıstı. ben hemen olmuycagını hissediyordum nolur asagıya sancı odasına yollamayın dedim beni. geri gondermezler bu sefer moralim burada cok iyi dedimse de dinletemedim. 4 gibi asagıya tekrar indim.
sancılarım sagıda azaldı gibi oldu canım iyice sıkıldı. sonra mp3 calarımı tekrar istetip onunla sancılarımı hafifletmeye calıstım. insikak suresi caldıkca sancı siddetleniyordu gercekten cok ilgincti. neyse 6 gibi sancılar alevlendi ve ben dayanamaz oldum. acılmama baktılar sok hemen 6-7 cm olmus. ebe sasırdı. aradan az gecti 8 cm e cıktı. sonra beni hemen yatrırp bir serum dayadılar istemiyrm suni sancıysa dedim. yok be ameliyat sırasında verilecek serum o senin doguma az kaldı dediler. ama yatınca sancılar cok daha siddetlendigi icin dayanamadım nolur cıkarın sunu ben catlıycam buyuk tuvaletim geldi sanırım yediklerimden oldu dedim. ebe sakince cıkardı istersen git yap ama o cocugun basının yaptıgı baskı. ıkınmasan iyi olur daha dogum yapmadan cocugu ıkınırsan oksijensiz kalır dedi. ıkınmamak ne kadar zordu Allahım. o sırada hastenede calısan tanıdık arkadas geldi yapabilecegi bisey var mı diye. beni yarı baygın sancı cekerken gorunce dayanamadı dr.dan izin alıp dogumuna giricem ben dedi. cok da iyi yaptı. sancı sırasında kuyruk sokumuma belime oyle guzel masajlar yapıyordu ki cok rahatlatıyordu. sancı aralarında da oturmaya calısır gibi egzeriszler yaparak acılmayı kolaylastırdı. ona sarılarak egzersizler masaj faland erken 45 killoluk kızın uzerine 77 kilomla abandım resmen.
dr.um mesai cıkısı evine varmadan arandı ve geri döndü. 7.45 gibi oglum yahya dunyaya geldi. ıkınma faslı ayrı bir hikaye :))) ıkınmanın da son haddini yasadım. kesildim dikildim. ve sonra kanlı bebisimi de öpüp kokladım. odaya cıkardılar.
dogumun devamı daha sonra :)))) sabrı olup da bunu okuyanlara askolsun....

hahahah öncelikle gözün aydın allah analı bablı büyütsün...sonunda okuyanlara aşkolsun yazısını görünce koptum valla doğum hikayelerini okumaya bayılıyorum...mutlu sonla biten hikayeler....

ne gülüyonnn kızım ..yalanmı didik..siz adamların iliklerini kuruturken biz fazladan mesaıdeydık..hatta varya evlendık evlenelı bı ıste sımdı hastayım dıye mola vermıs vazıyetteyız...ondada adamın ustune elımı atsammm baslıyooo askımmmm şeyyyy...kemm kümm..hee zıkkkımmmmmmm soyleeeeeee dıcem ama olmuyo koca ıste..naparsın hastada olsan ,9 aylık hamıste olsan erkek ıcın sebeplerın onemı yokmuss....hayat ogrettı...sımdı 40 gunluk lohusalık donemını en cok ben hak ettıgıme ınanıyorum..

dogru soze ne hacett...

ne gülüyonnn kızım ..yalanmı didik..siz adamların iliklerini kuruturken biz fazladan mesaıdeydık..hatta varya evlendık evlenelı bı ıste sımdı hastayım dıye mola vermıs vazıyetteyız...ondada adamın ustune elımı atsammm baslıyooo askımmmm şeyyyy...kemm kümm..hee zıkkkımmmmmmm soyleeeeeee dıcem ama olmuyo koca ıste..naparsın hastada olsan ,9 aylık hamıste olsan erkek ıcın sebeplerın onemı yokmuss....hayat ogrettı...sımdı 40 gunluk lohusalık donemını en cok ben hak ettıgıme ınanıyorum..

dogru soze ne hacett...

hoşgeldi Rana bebek bir şey sormak istiyorum.. neden 4 gün hastanede kaldınız?

saol cnm ben fransadayim burda ilk bebekte 4 gun yatiriyorlar hastanede kesinlikle refakatci kabul etmiyorlar anneyle bebek birbirlerine iyice alisiyorlar boylece.. mesela ben bebegimi banyo yaptiramayacagimi dusunuyordum kayinvalidem yikar diyordum ama bu gune kadar hergun ben yikadim bebegimi herseyini ogretiyorlar hastanede hicbir sekilde kimseye muhtac kalmiyorsun :)

yozservet
Nzlı

Hayırlı uğurlu olsun bebişleriniz.Sağlıklı sıhhatli güzel günlerde büyütün.
Hikayelerde heyecanlandım vallahi. Artık ben de doğurmak stiyorum:81::81: Bu akşam doktora gidicem ne diyecek bakalım.

Maşallah canım, Yahya nı kucağına almışın ya gerisi boş. Ben de sonunu okuyunca güldüm. Aynen Zeametin dediği gibi doğum hikayelerini okumayı çok seviyorum. Herkes anlatsın, anlatmayan kalmasın

Allah iyiliğini versin.
Ya kızlar ama bir şey dicem biz de hiç ara vermedik Sadece bazen 1-2 hafta olmadığı oldu. Eskisine göre daha bir istekliyim sanki Ben de hep lohusalıkta olmaz diye duydum.İyi bari oluyorsa show must go on

Canım senin miden düzelmedi mi daha yaaa?
Bu arada herkese meraba. Benim bıdık da uyumamak için direndi hatta hala mızmızlanıyor. Sen mızmızlanmaya devam et deyip aldım pc yi bakalım
ccanım reflum gecmıstı ama 2 haftadır cok daha fazlasıyla basladı anlamadım doguma yakın ebbek ındırıgınden gecer dıyodum ama hemsırem doguma yakın artar dedı bılmıyorum ama boguluyorum resmen mızmızını yerım senın dogsada en azından kenımı ıyı hıssetsem su agırlıktan kurtulsam

canım ozel oda tutunca sancıyı orda cekmıyomusun ben yakınlarım olmadan cekemem sancı :18: benımde dogumumda bı ebe bana yardım etmıstı sancılar sırasımda rabbım yardımcılar ıhsan edıyo sankı zor durumdayken en guzel kısmı bebegını opup koklamandı darısı basımıza

senin kocan ayrı bi dünya canııımmmbenimki saolsun lafını bile etmedi ,ama onu bugünerde ödüllendirmeyi düşünüyoruumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…