denizcim geçen hafta 3.5 kiloydu.bugün tam kilosunu söylemedi.bu arada sende bugün baya yorulmuşsun canım.sareydi yanlış hatırlamıyorsam fıstığının adı.yorma minnoşumuzu annesi:)
miğdembulanıyo cok fazla gebelıgın basındakı gıbı hemde tukurugumu tıksınıyorum halsızım sıkıntı var ıcımde basım agrıyo evı dun temızledım ama bugun berbat ettım gelmesın bugun bebegım en azından cumartesı beklesın yatıcam umarım uyuyabılırım bulantı benı oldurcekkkk
kızlarrrr bişi danışcam sizeeee.
gerçi şu an doğum yapanlar yok ama belki görürler mesajımı.
benim doktorum doğumdan sonra sadece sulu şeyler yiyeceksin dedi bi 10 gün... örnekde aynı hastanede yediğin gibi dedi. yani öğle ve akşam çorba meyve suyu yoğurt.kahvaltıdada çay ve bisküvi. ama arkadaşımın doktoru bi sürü şeyi yasaklamıştııııı . yok gaz yapar yok bilmem ne diye... ama bana doktorum öyle bişi demedi. şimdi de araştırıyorum nette net bişey bulamıyorum. bide çocuk doktorumuz süt içme dedi.. yoğurt yiyebilirsin ama süt içme dedi. alerji olabiliyomuş. şu fenilketonuri mi ne var ya allah korusun öyle bişi olabilir diye tedbir amaçlı sanırım. işte böyle.
aranızda doktoru şunu ye şunu yeme diyen var mı??? yada ne yiyosunuz ne yemiyosunuz şu an.???
selam kızlar
bebeğim sağlıklı çok şükür,ama benim ameliyatım malesef kötü geçti
Normal doğumda ısrarcı olun,olduki mecbur sezeryan olacaksanız genel anesteziyi tercih edin
spinal oldum,mahvoldum
gulsecim nasılsın? bebisin nasıl? basladınız mı kontrollere?
oy maşallah canım seninle 1 gün aramız bana da dr beklersen normali 4 kg olur dedi bakalım bende tırstım tabi benim eşimde 4.5 doğmuş normal:)oyy maşallah :)e biraz fazlaymış ama dediğim gibi, canını sıkma. kayınvalidem iki çocuğunu (eşimden iki küçük olanları) 5.5 kg ve normal doğurmuş. şuan gayet de iyiler, önce yemeğe (üst katta oturuyor), aç değilim deyip çıkmamıştım ama bana da yemek getirmiş biraz yiicem şimdi enerji toplarım inş.
Bu arada bizim dünkü kilomuz 3300'dü. dikkat etmezsem (ki ediyorum) doğuma kadar 4 olur, normal doğum için riskli dedi. daha çok dikkat edelim şimdi...
selam kızlar
Normal doğumda ısrarcı olun,olduki mecbur sezeryan olacaksanız genel anesteziyi tercih edin
spinal oldum,mahvoldum
iyim cnm saol sizleri takip ediyorum :) ilk kontrolüm perşembe günü kısmet olursa ne olucak bakalım. bugünde bi sancı yaşadım ödüm patladı diyebilirm şimdi kafamda kurup duruyorum düşücekmi yoksa dış gebelik falanmı die bi dahada olmadı ama gelde anlat içime. moralim bozuldu azcıkkkk okadar...
denisruj ve diğer sevgili arkadaşlar bi biz kaldıkburalarda bu nasıl ekim grubu yahu ekimin ortasını bile göremedi bir çoğumuz:)))
oy masallahhh bebişineeeeeIyi geceler anneler
Hazir kizim uyumusken dogum hikayemi yazmak istedim.Cok enteresan bir dogum degildi ama neyse :)
En son carsamba aksami buraya sancilarimin oldugunu tekrarlayip tekrarlamayacagini sordum sizlere o soruyu sormanin ardindan bana cok siddetli bir sanci geldi hala burdaydim o sanci geldiginde sizden bir cvb bekliyordum :) sanci geldi ve benim tipim kaydi resmen icerde uyuyan esime bagirdim sancim varrrrrrr diye oda hemen kosarak geldi bakti iyi degilim ustunu giyindi banada giyin diyo ama ben hareket edemiyorum sancidan o arada burdan ciktim pc i kapattim falan nerdeyse burda dogucakti kizim
ben evde biraz daha bekleyelim belki tekrar etmez dedim ama olmuyordu hep sanci geliyordu bende yavas yavas korkmaya basladim agladim esime gitmeyelim hastaneye dedim dogurmaktan korktum ne yalan soyleyim
hastanede nts bagladilar cati muayenesi yaptilar ve sonuc olarak acilmamin 3 cm oldugunu ve eve gidip sancilarin 5 dk da bir oldugunda gelmemizi soylediler(Bu arada dogum yapacagim hastane bize 15 km uzaklikta yanii doktora kalsa yolda dogum yapardim :))
hastaneden cikmamizla bana her 3 dk da bir gelen sancilar basladi eve geldik saat gece 3 te sancilar hep 3 dk da bir geliyordu bu boyle sabaha kadar devam etti hic uyuyamadim
sabah 7 de hastaneye gittik acilmamin 5 cm oldugunu soyledi ebe hanim ve beni artik doguma hazirlamaya basladilar sanci odasinda sanci cektikten sonra dogumhaneye aldilar ordada 2 saat sanci cektim hatta son 1 saatte artik ne yapacagimi bilmez hale gelmistim nefes alamiyordum sancidan cok korkuyordum:18::18::18:
artik dogum basladi ebelerin her soyledigine uydum ve elimden geldigince ikindim son haddine kadar zorladim her defasinda
cok degil 5 veya 6. ikinmamda dogdu ve dogum sandigimdan daha kisa ve kolay gecti
bebek beline kadar cikti rahimden ebe hanim bana gosterdi ve al sen cikar gerisini dedi :) bende tuttum bebegimi gerisini ben cikardim coooooooooookk guzel bir duyguu onun sicakligini hissedince butun acilar bir anda gitti aklimdan ve birdenbire sustum aklim gitti ona hayran oldum
dogumdan sonra ebelerin dedigi suydu ;
en iyisini yaptiniz uzun zamandir boyle bir doguma girmemistim hersey tamamen dogal oldu bu zamanda herkes igneli yaptiriyor ama siz dogrusunu yaptiniz dediler sen bu isi biliyormussun dediler cok havalandimmm
51 cm 3400 gram dogan kizim suan misill misill uyuyor yanimda :))
hayırlısıyla al kucagına canımmmmmmkızlar yrn saat 8 buçukta sezeryana gircem bana dua edin nolur. öptüm sizi.
çok geçmiş olsun canım allah analı babalı buyutsünnnnnnkızlar benim hikayem biraz karışık en nasıl doğum yapıcağıma karar vermeden doktora gittik oda önce suni sancıyla deneyelim dedi sonra rahmimda açılma olsun diye bir alet yerleştirdiler ilk başta az ağrım oluyordu sonra öğlene doğru şiddetlendi doktor geldi açılma varmı diye bir soktu elini nasıl acıdı.. ağrıda var açılma yok .. ben sezaryen olucam boşuna çekmiyim dedim en son kararlaştık ve sezaryen olucaktım ama aradan 2 saat geçti benim ağrılar şiddetlendi içimden ALLAHIM biran önce alsınlar diye dua ediyodum neyse beni ağrılı şekilde ameliyathaneye aldılar ağrım olduğu için biran önce kurtulmak istiyordum doktorla genel anesteziye karar verdik ve en son besmele çektim ve uyumuşum uyandığımda ameliyathanenin kapısında bekliyodum içerde üşüdüğüm için titredim biraz sonra bebeği sordum çok kolay ayıldım kendimdeydim herkes halime şaşırdı sonrada çok ağrılarım olmadı ne kolaymış sezaryen deyip durdum..ama bundan sonraki sürecim zor oldu neyse dünyalar tatlısı bebeğim geldi yanıma 2. gün değişik nefes almaya başladı ve doktora söyledik hemen yoğunbakıma aldılar solunumu sıkıntılıymış bizide ertesi gün taburcu ettiler tabi ben pendikte doğum yaptım evim izmitte orda eşimin teyze kızında kaldık ama lohusa ve ameliyatlı halimle çok zor oldu hergün süt sağ götür ve en zon pazartesi yani dün solunumun düzeldiğini sadece kalsiyum eksikliği çıktı onun için kalıcağını söylediler ve biz bebeği bırakıp eve döndük bugün arıyacağım hastahaneyi durumunu sorucam inş düzelir ve çıkar dua edin..çok psikolojim bozuldu bu süreçte ALLAHIM yardım et...
ayyyy çok sevindimmmmmmmhımmm demekk öyleeeee
ama yinede ben bi şok şok flaş flaşş haber vereyimm ...
kızlaaarrr fatoş arkadaşımız dün gece 12 itibariyle Eylülümüzü almış kucağınaaaaa sezeryanla doğmuş eylülümüzz..2700 gr ve 50 cm miş boyu ,ve gayet sağlıklıymış,şu anda annesinin yanı başındaymış meleğimizzz...
selam kızlar
spinal oldum,mahvoldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?