ccanım reflum gecmıstı ama 2 haftadır cok daha fazlasıyla basladı anlamadım doguma yakın ebbek ındırıgınden gecer dıyodum ama hemsırem doguma yakın artar dedı bılmıyorum ama boguluyorum resmenmızmızını yerım senın dogsada en azından kenımı ıyı hıssetsem su agırlıktan kurtulsam
canım ozel oda tutunca sancıyı orda cekmıyomusun ben yakınlarım olmadan cekemem sancı :18: benımde dogumumda bı ebe bana yardım etmıstı sancılar sırasımda rabbım yardımcılar ıhsan edıyo sankı zor durumdayken en guzel kısmı bebegını opup koklamandı darısı basımıza
Kanaman geçti mi ki Nidaaaaa:26:senin kocan ayrı bi dünya canııımmmbenimki saolsun lafını bile etmedi ,ama onu bugünerde ödüllendirmeyi düşünüyoruumm
senin kocan ayrı bi dünya canııımmmbenimki saolsun lafını bile etmedi ,ama onu bugünerde ödüllendirmeyi düşünüyoruumm
lafını bıle mı etmedııı.. :44:hımmm düşündürücü...adam unutmustur belkı kızım hatırlat arada..benımkı daha sımdıden 40 gun ne yapacam ben dıye matem tutar haldesenin kocan ayrı bi dünya canııımmmbenimki saolsun lafını bile etmedi ,ama onu bugünerde ödüllendirmeyi düşünüyoruumm
Allah iyiliğini versin.
Ya kızlar ama bir şey dicem biz de hiç ara vermedikSadece bazen 1-2 hafta olmadığı oldu. Eskisine göre daha bir istekliyim sanki Ben de hep lohusalıkta olmaz diye duydum.İyi bari oluyorsa show must go on
lafını bıle mı etmedııı.. :44:hımmm düşündürücü...adam unutmustur belkı kızım hatırlat arada..benımkı daha sımdıden 40 gun ne yapacam ben dıye matem tutar haldehatta dedıkı yarın olmıcak madem bugunden yarına stok yapmak lazım..
heee gecende baska bır topıcte hamıs bır bayanın yazdıklarına acayıp gulmustum..onu hatırlattın ..kadın kocamın ısten gelmesını dort gozle beklıyorum..aksama kadar ne hayaller kuruyorum..hamıle olmam benı dahada costurdu gıbı seyler yazmıs..adam ısten gelıncede yemek falan yemeden dırekt mercımegı atesleyolarmıs sonra yemek falan faslına gecıyolarmıs...
Canım benimde mide yanmam vardı. Allahım neydi öyle... Gece uyanıp Rennie yi tepeme dikiyodum. Neyse ki geçti.
Ben sancımı kocamla çektim. O olmasaydı napardım bilmiyorum.Varlığı güç veriyor insana.
Bu arada kociş gücüme şaşırmış. Sancı gelince elini öyle bi sıkıyomuşum kiSen o kadar güçlümüydün, ellerim ağrıdı diyor.
Kanaman geçti mi ki Nidaaaaa:26:
lafını bıle mı etmedııı.. :44:hımmm düşündürücü...adam unutmustur belkı kızım hatırlat arada..benımkı daha sımdıden 40 gun ne yapacam ben dıye matem tutar haldehatta dedıkı yarın olmıcak madem bugunden yarına stok yapmak lazım..
heee gecende baska bır topıcte hamıs bır bayanın yazdıklarına acayıp gulmustum..onu hatırlattın ..kadın kocamın ısten gelmesını dort gozle beklıyorum..aksama kadar ne hayaller kuruyorum..hamıle olmam benı dahada costurdu gıbı seyler yazmıs..adam ısten gelıncede yemek falan yemeden dırekt mercımegı atesleyolarmıs sonra yemek falan faslına gecıyolarmıs...
ne gülüyonnn kızım ..yalanmı didik..siz adamların iliklerini kuruturken biz fazladan mesaıdeydık..hatta varya evlendık evlenelı bı ıste sımdı hastayım dıye mola vermıs vazıyetteyız...ondada adamın ustune elımı atsammm baslıyooo askımmmm şeyyyy...kemm kümm..hee zıkkkımmmmmmm soyleeeeeee dıcem ama olmuyo koca ıste..naparsın hastada olsan ,9 aylık hamıste olsan erkek ıcın sebeplerın onemı yokmuss....hayat ogrettı...sımdı 40 gunluk lohusalık donemını en cok ben hak ettıgıme ınanıyorum..
dogru soze ne hacett...
yozservet
Nzlı
Hayırlı uğurlu olsun bebişleriniz.Sağlıklı sıhhatli güzel günlerde büyütün.
Hikayelerde heyecanlandım vallahi. Artık ben de doğurmak stiyorum:81::81: Bu akşam doktora gidicem ne diyecek bakalım.
Canım benimde mide yanmam vardı. Allahım neydi öyle... Gece uyanıp Rennie yi tepeme dikiyodum. Neyse ki geçti.
Ben sancımı kocamla çektim. O olmasaydı napardım bilmiyorum.Varlığı güç veriyor insana.
Bu arada kociş gücüme şaşırmış. Sancı gelince elini öyle bi sıkıyomuşum kiSen o kadar güçlümüydün, ellerim ağrıdı diyor.
Kanaman geçti mi ki Nidaaaaa:26:
canlar benim kanama geçti ,şimdi çok az kahverengi akıntı var ,yani aktif kanama yok ...dr umada sormadım böyle bişey ,ne biliiim gerek varmıki ,okadar ev işi yapıyorum dolanoyorum bişey olmuyo şeysidenmi olcakkkbi iki mesajdaa daha okudum seninle günümüz aynı dikişsizmi oldu senin dr un izin verdimiki nası olcak bu ödül kız:44::44:
valla ne biliim yaa ..banada gelse ya şu istekten ,hiiiç yok ,hatta nasıl bişey olduğunu bilmiyorum diyebilirim ,acaba bende bi sorunmu var yaaaalafını bıle mı etmedııı.. :44:hımmm düşündürücü...adam unutmustur belkı kızım hatırlat arada..benımkı daha sımdıden 40 gun ne yapacam ben dıye matem tutar haldehatta dedıkı yarın olmıcak madem bugunden yarına stok yapmak lazım..
Aynen ya, bir de ben hakediyorum en cok o 40 günüDaha dün agridan ölüyorum, bacaklarimi koltuktan kaldircak mecalim yok, bakislardan anladim, bundan sonra boydan kapali seyler giyicem, dügmeleri de sonuna kadar ilikleyecegim surda 2,5 haftam ya var ya yok suyum patlicak diye korkuyorum Ya ama biraz da ben yaptim galiba, hamileligimde esimin boynuna as erdim resmen, eve geldiginde kapida o beni öpüyor ya ben direk yapisiyorum boynuna, gece de ensesini oksayarak uyuyorum, cok hosuma gidiyor
boynunamı aserdın...Allahım yanımda annemle kocam var..sesımı duyarlarsa sımdı soracaklar neye guluyon dıye dısımı sıkmaktan gozumden yas geldı gulucem dıye...vayy canına kocasının boynuna aseren kadın..saka gıbı..ayy aklıma geldıkce gulerım ben buna heee..valla canım dugmeye acmak bı yana vallahı evde gıydıgım kıyafetlerı gorsen temızlıkcı kadın modunda saclar baslar ucus ucus don kıcımdan dusmek uzere hep pijamalarla paspal paspal ..ama benım koca askımmm boyle daha bır seksı gorunuyon gel hele bı yanıma dıyo...bende dıyom ben boyleyken sen bu haldesın bıde olması gerektıgı gıbı olsam ustumden kalkmıcan..hıc gerek yok hayatım sen her halınle fazlasıyla cekıcısın dıyo...
slmlar kızlar hala dogum yapmayanlara tavsiyem bol booolllllllllll uyuyun ya biz geceleri nöbetteyiz resmen kızım çok huysuzlanıyo geceleri mahvoldum 4 günde kardesim var allahtan kayınvalidem birgün gelip bakmadı bana sancıdan ölüyorum bu arada benim annemde yok vefat etti yani bana bakabilecek bi kardesim var oda küçük anlamıyo pek kızlar annesi olanlar çok sanslı hep agladım sütüm kesilcek diye korktum ama allah büyükherkese iyi dogumlar anne olma mükemmel bişey....
kızlar s.tuğba şuan hastanede ve sezeryane alacaklar birazdan ne olur arkadaşınıza dua edin herşey yolunda gitsin bebeğinin suyu iyice azalmış hemen alalım demişler duanızı eksik etmeyin lütfen
hımmm demekk öyleeeee
ama yinede ben bi şok şok flaş flaşş haber vereyimm ...
kızlaaarrr fatoş arkadaşımız dün gece 12 itibariyle Eylülümüzü almış kucağınaaaaa sezeryanla doğmuş eylülümüzz..2700 gr ve 50 cm miş boyu ,ve gayet sağlıklıymış,şu anda annesinin yanı başındaymış meleğimizzz...
kızlar tum gecmisi okuyamadım malum annelik mesaisi cok agır özellikle ilk haftalarda. acemilik, dikişler, dogum yorgunlugu, süt azlıgı derken zor süreçler işte...
ben dogumumu nida arkadasımıza mesajla haber vermsitim sanırım beni hastanede sancı odasına aldıklarında o esimle konusmus benim cebimi arayarak. detay bilmiyorum sonra geri dönüp de kendisini arayamadım. bilmiyorum buraya dua icin yazdı mı dua ettiniz mi :))) etmisseniz tesekkur ederim gec de olsa...
ben 4 ekim gunu ogleden sonra kayınvalidemlerle apartmanın bahcesinde komsularla kahve faslınada otururken kasık agrılarımdan süphelendim. yukarı eve cıktım uzandım ama korktum ve esime aksam gelince hastaneye gidelim dedim. aksama kadar devam etti ama grip gibi de kırgınlık vardı uzerimde kayınvalidem gorumcem de kırgınlık var bizde deyince ortalıkta dolanan grip salgınından nasibimiiz aldık diye dusundum. gene de hastaneye gittik. nst ye baglandım sancı yoktu, acılma yoktu gripseniz dahiliyeye gidin dediler. dahiliyeye gorunduk yoktu henuz bişiy. aman ne evhamlı kadınım diye dusundum. dogum işaretinin ne oldugunu bilmedigimiz icin paranoyak olduk iyice dedim. aksam erkenden yatasak da ben uyuyamadım agrılarım vardı. 2 gibi daldım. 4 de bi uyandım karnım garip sekilde hem tas gibiydi hem de hic hareket yoktu sanki iicnden canlılık gitmiş gibi. cok korktum yarım saat bebişimi karnımda uyandırmak icin cabaladım sonunda dayanamayıp aglamayı bastım esimi uyandırdım. onu da telaslandırıp ikimiz birlikte karnımda bebisi uyandırmaya calıstık. cok zayıf bir iki tekme duyunca yorgunluktan dalmısız. saat 6.10 gibi birden gozlerimi actım ve suyum geliyor dedim. inanılmaz bisey ama suyun geldigi cidden hemen anlasılıyormus. pıtır pıtır 4 kez istemsiz aktı. emin misin dedi esim. evet ama telaslanma sakince esyalarımızı haızrlayıp hasteneye gidelim dedim. ped koyup hastene cantamızı alıp kayınvalidemi de uyandırıp hastene yoluna koyulduk.
sancım hic yoktu. yolda arkadaslara mesaj attım dua etsinler diye. nidaya da o ara yazdım.
hastanede hemen nst ye bagladılar sancı yok gibi cok azdı bebegin kalp atısları eskisne oranla azdı ama iyiydi. acılmaya baktılar 1 cm. daha cok var dediler.
suyum gelmeye basladıgı icin yurusem sıkıntı olur mu sancı odasında dedim. yok yuru iyi olur dediler. isin en kötü yanı sancı odası 2 kiislik ve tanıdık kimseyi almıyorlardı. önceden mp3 calarıma hazırladıgım muzikleri dinlemek istiyordum ama tum esyalarım esimgilde kalmıstı. hastene önlüğü giydirip odayı da cok sıcak tutmadan sancı cekmemizi bekliyorlar ve ben cok sıkıldım. yavas yavas sancım basladı. suni sancı serumunu dayayacaklardı ama ben keisnlikle istemedim.
doktorum 9 gibi geldi. o gelmeden ebe ikinci kez acılma kontrolu yaptı 1.5 cm ve bu is cok uzar dedi. gıcık oldum moralimi bozdu. doktorum geldi o da yapıcam dedi. ben istememistim ard arda ama iyi ki yapmıs. a cok guzel rahim silinmesi baslamıs kasılmaların da gayet guzel devam dedi. pozitif insanın hali baska. cok mutlu oldum. hemsirelerden izin alıp mp3 calarımı esimden istettim.
sancı odası dogum odası ve ardaki koridor arasında mekik dokudum. 10 gibi ikinci dogumu olan 20 yasında bir kızı daha getirdiler odaya. surekli konusan ve negatif cümleler kuran bir bayandı canımı sıkmaya basladı. mp3 calarımın sesini actım. icinde acemasiran makamında sarkı ilahi tarzı seyler vardı bir de dogumu kolaylastıran insikak insirah sureleri falan vardı. rahatlatıyorlardı beni.
doktorum dun 17 den beri bisey yemedigimi soyleyince az bişiyler yiyebilirsin demsiti. esim tost ve portakal suyu gonderdi onu yedim. su da ictim az icmem söylendi. suni sancı istemedigimi soylemsitim dr.uma. o da hemsirelere tembihledi. yanımdaki kıza hemen suni sancıyı dayadılar. kız surekli sancı cekti ve acılma cok yavastı.
oglen 1 gibi drum yeniden geldi acılma 2 cm dedi. rahim silinmesi yüzde 70 cok iyi dedi. ama aksam 10 a kadar surer dogum dedi 10 cm icin. ben de madem cok surecek nasıl olsa simdiden yatıs yapılan odamıza gidip sancımı esimin yanında cekmek istedigimi soyledim. dr.um izin verdi. ust katta odamıza cıktım nasıl mutlu olmustum. kayınvalidem dualar kuran falan okudu bana. sancılarım sıklastı ve artmaya basladı. eism beni oyle gorunce dayanamadı dogum hemen olucak sandı. nst te sancım 127 lere varmıstı. ben hemen olmuycagını hissediyordum nolur asagıya sancı odasına yollamayın dedim beni. geri gondermezler bu sefer moralim burada cok iyi dedimse de dinletemedim. 4 gibi asagıya tekrar indim.
sancılarım sagıda azaldı gibi oldu canım iyice sıkıldı. sonra mp3 calarımı tekrar istetip onunla sancılarımı hafifletmeye calıstım. insikak suresi caldıkca sancı siddetleniyordu gercekten cok ilgincti. neyse 6 gibi sancılar alevlendi ve ben dayanamaz oldum. acılmama baktılar sok hemen 6-7 cm olmus. ebe sasırdı. aradan az gecti 8 cm e cıktı. sonra beni hemen yatrırp bir serum dayadılar istemiyrm suni sancıysa dedim. yok be ameliyat sırasında verilecek serum o senin doguma az kaldı dediler. ama yatınca sancılar cok daha siddetlendigi icin dayanamadım nolur cıkarın sunu ben catlıycam buyuk tuvaletim geldi sanırım yediklerimden oldu dedim. ebe sakince cıkardı istersen git yap ama o cocugun basının yaptıgı baskı. ıkınmasan iyi olur daha dogum yapmadan cocugu ıkınırsan oksijensiz kalır dedi. ıkınmamak ne kadar zordu Allahım. o sırada hastenede calısan tanıdık arkadas geldi yapabilecegi bisey var mı diye. beni yarı baygın sancı cekerken gorunce dayanamadı dr.dan izin alıp dogumuna giricem ben dedi. cok da iyi yaptı. sancı sırasında kuyruk sokumuma belime oyle guzel masajlar yapıyordu ki cok rahatlatıyordu. sancı aralarında da oturmaya calısır gibi egzeriszler yaparak acılmayı kolaylastırdı. ona sarılarak egzersizler masaj faland erken 45 killoluk kızın uzerine 77 kilomla abandım resmen.
dr.um mesai cıkısı evine varmadan arandı ve geri döndü. 7.45 gibi oglum yahya dunyaya geldi. ıkınma faslı ayrı bir hikaye :))) ıkınmanın da son haddini yasadım. kesildim dikildim. ve sonra kanlı bebisimi de öpüp kokladım. odaya cıkardılar.
dogumun devamı daha sonra :)))) sabrı olup da bunu okuyanlara askolsun....
slmlar kızlar hala dogum yapmayanlara tavsiyem bol booolllllllllll uyuyun ya biz geceleri nöbetteyiz resmen kızım çok huysuzlanıyo geceleri mahvoldum 4 günde kardesim var allahtan kayınvalidem birgün gelip bakmadı bana sancıdan ölüyorum bu arada benim annemde yok vefat etti yani bana bakabilecek bi kardesim var oda küçük anlamıyo pek kızlar annesi olanlar çok sanslı hep agladım sütüm kesilcek diye korktum ama allah büyükherkese iyi dogumlar anne olma mükemmel bişey....
Aynen ya, bir de ben hakediyorum en cok o 40 günüDaha dün agridan ölüyorum, bacaklarimi koltuktan kaldircak mecalim yok, bakislardan anladim, bundan sonra boydan kapali seyler giyicem, dügmeleri de sonuna kadar ilikleyecegim surda 2,5 haftam ya var ya yok suyum patlicak diye korkuyorum Ya ama biraz da ben yaptim galiba, hamileligimde esimin boynuna as erdim resmen, eve geldiginde kapida o beni öpüyor ya ben direk yapisiyorum boynuna, gece de ensesini oksayarak uyuyorum, cok hosuma gidiyor
Ayy ben de buraya koptum... Öyle valla, gerci esimin boynu bana hep cazip gelmistir zaten ama hamilelikte daha bir düstüm... Bazen telefonda erken gel bugün diyorum anliyor, vampirligin tuttu herhalde diyor, ama hic kirmaz hemen gelir tabi sonunda olan yine bana oluyor
kızlar moralim bozuk biraz
bugün dr.a gittim.aslında randevu günümüz değildi ama malum akıntım çok olunca belki bişi vardır diye çağırdı ve alttan muayene etti.
çok şükür bi sorun yokmuş ama bebiş kiloluymuş.normal doğum yapmayı çok istiyordum.şimdi baya gözüm korktu.keyfimde kaçtı.eşim olsun sezeryan olursun diyor.dr.um kesin bi doğum şekli önermedi henüz zamana bıraktı.aslında kendime kızıyorum allah hakkımızda hayırlısını versin demeliyiz.diretmemeliyiz böyle ama ne bilim işte canım çok sıkılıyor.
hayırlısı olsun canım yaa bunun için mi canını sıkıyosun. bana da dün benzerini söyledi, ben de şimdi endişeliyim ama bunda kötü bişe yok kiii. sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler de ne şekilde olduğu önemli değil. diretme sakın, doktoruna güven o ne yapılması gerektiğini takip edecektir. hem kaç kg olmuş bakim bizim tonntişimiiizzz?? yerim onun tombul yanaklarını ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?