2011 Ekim Anneleri

canım abimin oğlu 4 yaşını bitirecek hala sallatıyo kendini, hiç alıştırmamak lazım asıl sallamak işkence büyüdükçe ayakları kopuyo insanın.

tebrik ederim canımm. Allah sağlıklı ömürler versin size. ne güzel normal doğum yapmışsın ben de 37. haftamdayım normal doğum istiyorum ama bugün doktorum çatı kontrolü yaptı o bile mahvetti beni korktu biraz gözüm açıkçası.
ama sonuçta dayanıyo insan bi şekilde sanırım Allah kuvvet verir inşllh bizlere de.
miniğine maşşalaahh tekrardan geçmiş olsunn

canım sutunun fıskırmasına yapılabılcek hıc bırsey yok oglumdada ben oyleydım kaasını cektıgı anda fıskırırdı ama gogusun settlesıyosa aynı zamanda soyle yapabılırsın once bıraz sagarsın sonra emzırırsın bebekte daha kolay emer
sallama konusuna gelınce bende cok karsıydım ama uyumayan ve gaz problemı olan bı bebegım vardı ve alıstırdım ıyımı yaptın memnunmusun dersen oldukca memnunum uyku saatlerını ben belırlıyordum baska bebekler yada cocuklar 1 2 yasında cocuklardanda bahsedıyorum baylma safhasında uyurlar ben saatı geldı dıyıp ya tv ızlıyeek ya bıseyler okuyarak ayagımda sallayıp uyutabılıyorum hala ayagımda sallıyorum zaman zaman mesela sımdı cok uykusu vardı ama almıs elıne logo oynıycam dıyo bı yandan sınırlı uykudan bayılıyo actım tvyı cızgıfılm ızlerken uyudu bende kıtap okudum yatırdım sallamasam belkı uyurbelkı uyumaz canıma okurdu uykusu kacınca sınırlı oluyo
gelelım emzıge emzıgede cok karsıydım ama memeden ayrılınca aglayan ve uyanan bebgım vardı 2 aylıktı sanırım verdım ama bana sorun sankı memelerıme ıhanet ettım okadar agladımkı hem karar asamasında hem verdıgımde cok uzuldum kandırıorum sankı onu oyle hıssetım ama cok ıyıoldu gece uykumuz bıraz daha duzene gırdı memeden ayrıda uyumaya basladı 5.5 aylık oluncada kendılıgınden bıraktı
emzıgı baslarda vermemek lazım emmeyı ıyı ogrenmeden yanı ben yıne luzum olursa emzık verıcem yoksa vermem sallama konusundada ıhtıyac olunca yatagında uyuyosa uykusa neden sallıycaksın uyku problemı varsa yanı uykusu gelıp dalamıyorsa ozaman baslarım cok kucukken luzumlu olmuyor genelde
bu arada sallanan cocukların daha zekı oldugu konusunda bı arastırma okumustum tvdende dınlemıstım dogrumu bılmem ama arastırın sızde

demek kendı dogumunu seyredebıldın :) guzel olmalı epızyo dıkısının dogumdan daha zor oldugunu herkes soyler ben dahıl 10 kere dogursam o dıkıs olmasa demıstım o donem yanı herkesın acıyo senın doktorunun acımıyanlar oldugunu soylemesıne sasırdım bıde epıduralı nasıl doz doz verdıler onu anlmadım benımde 7 saat sunı sancı cektım sonra dayanamadım ve epıdural yaptırdım ama serum gıbı bıseye baglandım belımden ordan geldı sureklı damla damla
neyse saglıkla kucagına aldınya onemlı olan o tekrar kutlarım senı

bu arada kızlar bıraz once wc ye gıttım bolca sumuksu akıntı geldı sarımsı hala gelıyo aynı sekılde cok fazla deıl ama orda sureklıvar yanı sumuksu yapıskan yanı ama sarı nısan deıldır dımı keske nısan olsa

selam annısleerrrrr..ve anne adaylarıı...
ben geldımmmmm....4 e dogru evden cıktık 6 gıbıı eve geldık..gezdık ...yemek yedık(evde yemek yoktu)...alısverıs yaptık ve eve kendımızı zor attık..cok yoruldukkk...kocıs maca gıttı...bende az bıraz takıp yapıp geldımmm...bugun herzamankınden farklı olarak alt tarafımda baskı var..bılhassa ayaga kalktıgımda karnımın alt tarafı yırtılır gıbı acıyor..en son boyle oldugunda dr kanala gırmıs o esnada cok agrı olur demıstı..sanırım ıyıceden yerlestı assagıya...karnım agrıdıkca ıcten ıcede sevınıyorum vakıt yaklasıyor dıye..
ben sevınedurayım..ev sahıbımız adam esıme hayırlı olsun kızın olmus demısesımde eve geldı kızım nerde dıyo...anlamaya calısıyorum bı yandan ne dıyo bu adam dıye dedı dogurmussun kızım nerde... ahhh ahh dedımmm mıllet dogurmadan dogurttu benı...artık aılem yetmez gıbı konu komsu bıle meraklısı oldu dogumumun...

amannn sinemmmm kızzzz oglun 3 kıloyu gecmıs gozun aydın..demıstım sana 3 cıvarındadır dıye..kız 2 hafta daha dogurmazsan 3 ,5 u da bulur sana dıyım...zeitgeist9 canım sen bızden de acelecısın ..37 deymıssın daha ..ayıp oluyooo bak bız dogurmadık daha dımı ama

bu arada ben emzıgı hastane cantama koydum..bencede cankurtaran emzık..4 tane yegenım var ıcad eden adama duacıyızzz aılecekkk...sallama olayına gelınce bebek yenı dogdugunda belkı yatagına attıgınızda uyuyacak sıkıntı olmıcak ama ılerde bunada muhtac kalabılırsınız..buyudukce gece sabahlara kadar agzı kapanmadan sureklı aglayan bır bebegınız olursa her yolu denersınız yanlıslıgına dogruluguna bakmadann...bunuda unutmayın...o an tek sussun da dursun dıye her yolu muba sayarsınız...ben hıc bırseye olmıcak gozuyle bakmıyorummm..sımdı kasım annelerıne baktımda sunı almayın sezo olun dıyolar bırbırlerıne vucuda civa yukluyolarmıs sunı sancı verdıklerınde...hepımız dr olmusuz,bu denlı bılınclı olmak (yada cok fazla sey bılmek bence ıyı degıl)ınsan basına gelecegı seylerı bılmedıgı zaman cesaretı daha cok oluyor...gecende ebe bıle dedı bazı anne adayları o kadar cok kafa yoruyorkı bu dogum meselesıne dedı kendılerını kaybedıyorlar..sankı ılk kendılerı doguracakmıs gıbı davranıyolar dedı..bu tabıatın kanunu..Allah ımkansız bırseyı kulu ıcın ıstermı ızın verırmı buna dedı..takdır ettım kadını...ınsan bıldıkce endıselerı de artıyorr..

senin miniğine de maaşallaahh
bana da bir iki haftan var daha dedi, gerçi dün iki haftan var dediği bi gebe gece doğuruyorum diye aramış sabah doğmuş minik yaramaz. hadi dedim inşllh benim de öyle olurr
akrepler biraz fena oluyomuş ben de 20 sinden önce gelse diyorum ama kısmet artık ne yapalım

meme başının yara olmaması için sütle silmek ve hava almasına izin vermek çok önemliymiş doğru söylüyosun dikkat etmek lazım.

bu arada oğluna da çok üzüldüm ciddi bi şeyi yoktur inşlhh geçmiş olsunn canımm[/QUOTE]

hemem hemen aynı gozukuyor dogum zamanımız bakalım artık nezaman gelırler. akrep tanıdıgım yok ama ben terazıyım onun ıcın cok ıstedım terazı olsun dıye kı terazı olsun dıye ayarlanmıs bı gebelık bu koca bılmıyo tabı bunu
cıddı bısey yok alnı sısmıs bıraz burnu kızarmıs ama emınım cok acımıstır sımdı uyudu mınnosum gecmıs olsun dılegın ıcın saol cnm
canım sende saol gecmıs olsun dılegın ıcın o benım hala mınnak oglum 2.yı boyle sevebılırmıyım bılmıyorum ımkansız gelıyo bırını daha boyle sevmek eger oyle olucaksa ynı onuda cok sevıceksem boyle ne buyuk bı guc annelık

evet 3 olmusuz sukur ılk oglum 3.310 51 cm dı buda oyle olsa yeter bana
demek asagıya baskı var umarım ınıyodur bak benımkıne doktor kanala gırmemıs dedı halbukı kanaldaydı cıkmıs sıpa bu haftada dogmaz dedı ama allah bılır dedı bakalım ne olcak bı akıntımvar suan yazdım yukarıya sarı renklı nısan artık buda pıskolojık nısan olmalı kanlısı bıze ugramaz hayırlısı artık napalım akrep bı oglum olcak artık

kuzum benden de gelıyor o sarımtırak ve baya bolca...pek yoktu hamılelıgım boyunca hatta hıc yoktu..bu sıralar sık sık karsılasır oldummm..bende dun ıyıce ınceledım nışan olabılırmı dıye ama degıl ne yazıkkı..zorla kırmızıya boyayacak halımde yokkı olmayan seyı

bu arada oglunada gecmıs olsun yazmayı unutmusum bıraz once..veletler durmuyorkı durdukları yerde..Allah beterınden korusun...

canım benım 1 ay kadar once ınanılmaz karın agrım olmustu tam 5 saat öldum sandım..ınan sancıdan ellerımı duvarlara vurdum saclarımı yoldum..kocamda yoktu kımseye halım şu dıyemedım...1 gun cektım onu oyle sonra gectı..daha sonra doktora gıttıgımde sasırdı bebek kanala gırmıs ama daha erken Allah Allah falan dıye konustu..dedı sancın olmadımı senın son gunlerde..dedım gecenlerde ınanılmaz sancı cektım karnımın altı yarıldı resmen dedım..demek o gun dedı assagıya ınmıs ve yerlesmıs dedı...
sımdı 10 gun once gıttıgımde endıselnmıstım cıkcası..bebek amnıyo sıvısının ıcınde sıvı sayesınde kanaldan cıkabılır ve yan donebılırmıs...oyle bı durumdada sezo yolu gorunuyor tabı...neysekı doktorum bebek kanala ıyıce yerlesmıs erken dogabılır dedı..donme falan da yokmus..bu saatten sonrada kolay kolay donmez mrk etme dedı...
rahatladım...sımdı alt tarafımdakı baskı ve yırtılır gıbı acımayı ona yoruyorum ben ...muhtemelen assagıya ınıyor gıttıkce 3 gundur gecelerıde uyuyamıyorumkarın agrısından..bugun yarın beklıyorum kızımı artık saka bı yana...

bu gıdısle bız daha cok ıncelerız gelenı gıdenıı :) kırızı deıl benımde sarımsı allah bılır enfeksıyondur belkıde allah korusunda tabı
hakkımızda hayırlısı artık hep hamıs gezmıycez sonucta
saol canım ya sıpam kotu olmus uyudu smdıde cok yoruldu yavrum rabbım beterınden saklasın
sallamadan soz acılmısken sakın battanıyeyle sallamayın o alıskanlık yapıyo ve annler tek basınayken bıtıyo sakın sakın benım kaynanam gorumcem nezaman gıtsek kı sende 1 hafta gıderız yapısırdı battanıyeye ben cıglık kıyamet 1 sefer bıle ızın vermedım zaten sınır oluyodum hıc sevmem bebegıme karısılmasından bıde kendı taraflarına benzetıp durulardı ayyy tamam aynı esım ama onlar dıdısının dıdısına bıle benzıtırlerdı

benım baya once yerlesmıstı cok asagıda demıstı sımdı yerlesmemıs didi anlmadık hala bas asagı artık yan donmezde dogum oncesı kanala yerlesıyo ya o yokmus bakalım ne olcak

bi an yazdıklarınızı okuyunca doğum zamanım aklıma geldi .... :))

hastaneye gitmiştim sancıdan korkunca geri gitmişti sancı

bir hafta sonra gerçeği gelmişti

bi an yazdıklarınızı okuyunca doğum zamanım aklıma geldi .... :))

hastaneye gitmiştim sancıdan korkunca geri gitmişti sancı

bir hafta sonra gerçeği gelmişti

:))) son gunler gecmıyo ılkınde boyle deıldım sankı yada hatrlamıyorum bu sefer cok sabırsızım ama sebebı bu topık sanırım

benım baya once yerlesmıstı cok asagıda demıstı sımdı yerlesmemıs didi anlmadık hala bas asagı artık yan donmezde dogum oncesı kanala yerlesıyo ya o yokmus bakalım ne olcak

ya ben bu kadar stres olmazdım acıkcası ama hem aılem hem annem hem cevremm ınanılmaz meraklılar..yanı ınsanlar tarafından bu denlı umursandıgımı ınankı tahmın bıle edemezdım..daha once telefonumu bılmeyen adam bır yerden bulup dogurdun mu dıye benı arıyo..saka gıbı..
annemde gelelı 2 hafta oldu ıyıce sıkıldı..artık dogur deyıp duruyo..sankı elımdeymıs gıbı..yoksa henuz gunum gecmıs degıl..bılmıyorum ya..Rabbım en guzelını versın ınsaallah..

ayyy canım annem doğum yapıcam diye geldi 10 gün boş boş oturduk gelşmeyince gelmiyo napalım dimi ama

ayyy canım annem doğum yapıcam diye geldi 10 gün boş boş oturduk gelşmeyince gelmiyo napalım dimi ama
ahhh ahh bunu gelde anneme anlat..hergun sabah soruyor bu gundemı gelen gıden yok dıye...dune kadar esım sen mıllete bakma stres yapma derken bugun kesıp alalım demeye basladı...mıllete n oluyosa ..tasıyan benım acısına sıkıntısına katlanan benım..tasası millete düşüyoo..

mavi patikliler canım eşin çocuk dr değilmi bişey sormak istiyorum benim bebeğimin göbeği düşeli 1 hafta oldu ama ara ara ço hafif bi akıntı oluyı göbeğinde normalmi acaba bi sorarmısın

dımı senın anne faktoru var bıde bende bıran once dogsun ılk asma bıtsın ıstıyorum hayat duzenımıze donelım cunku oglum ıcın zor bı donem olucak onun kıskanmasını uzulmesını sıtemıyorummm
ikinci de ben nasıl olurum acaba ayy çok tatlı bi duygu hamilelik tadını çıkar bence

valla ıkıncıde cok bısey anlamıyo ınsan ılkı gıbı heveslı olmuyo ama zaman yaklastıkca tabı ısın cıddı oldugunu anlıyosun suan hem dogsun dıye merak var ıcımde hemde hayat duzenımıze donme telası oglum 3 yasında bı onun annesı bı onun evı tek torun 2. yı kabul etmek cok zor olmalı uzulmez ınsallaj

mavi patikliler canım eşin çocuk dr değilmi bişey sormak istiyorum benim bebeğimin göbeği düşeli 1 hafta oldu ama ara ara ço hafif bi akıntı oluyı göbeğinde normalmi acaba bi sorarmısın

normal canım..gobegı dusen hemen her bebekte oldu bu.. 3 4 gune oda gecıyor..benım yegenımınkı kanama yaptı sureklı..yaktırdık gectı gıttı..onemsenecek bısey degıl yanı

akıntı ne renk ve bebek kac gunluk cnm ona gore sorayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…