2011 Ekim Anneleri

Merhaba Perşembe gunü saat 12:07 de meleğimi kucağıma aldım 3550gr doğdu bugun taburcu oldum suan evdeyim

gözün aydın allah analı babalı büymeyi nasip etsin

gece doğurursun sen :)) iştah açılması onu gösteriyo

üfff acıktım ben yinee. kalkığ bi şeyler yiyeyim bi işin de ucundan tutayım otur otur bişi olacağı yok

nişan sümüksü olmuyo mu. bence nişan olabilir
ay hadı ınsallah pısıkolojık mı nedır asagıya cok baskı hıssedıyorum hayırlısı bakalım

hosgeldın canım once yorgaı hallet bence o cıksın ardan dıgerlerı sureklı yapılan seyler zaten :)
kıloları aynı demek zamanında dogarsa 3.300 fılan olurlar heralde e bu bence ıdıeal hayırlısı tabı
yıne bıseyler yedım canım cok sıkılıyo ısde yok off ye ye nereye kadar

ay hadı nısandır ınsallah :)
esıme sordum canım gunde 6 kez cıs yapıyosa kılo alıyosa yeterlı beslenıyo demektır dedı yoksa baslayabılır dedı .

Eda, tatlım nasılsın? Rüzgar nasıl? Annelik iyi gidiyordur umarım...
Biraz zor bir doğum olmuş ama şimdi ikinizde iyisinizdir inşallah...

suyu gelenlere sorum olucak bırden sarıl sarılmı gelıyo yoksa once az sonramı devamı nasıl gelıyo yanı bılgı verın

mavipatikli teşekkür ederim sana ve eşinee..hiç değilse bi cevap veren oldu banaa..heralde artık küsünce kendi halima bırakmaya karar verdilerr..halbuki ben bebeğimi uyutup hemen buraya koşuyodumm..çok üzüldüümmm

elifcimm ...maşşallah sana ve sude naza,ya dr ve hastane açıcındanda şanslı olduğunu düşünüyorum benayy normal doğum çekti canım ama çok geç kaldım keşke 3 -5 normal ,kolay doğumdan sonra geleydi bebişimm.

canım şırıl şırıl akıyo rahim içinden geliyo zaten normal tis yerinden değil ve tutamıyosun...geldimi kızzzz

yok deıl ozaman tuvaletımıyaparken ordan ılık bıseyın aktıgınıhıssetım ama cok deıldı acaba basta az sonra cokmu gelıyokı dedım :) ama benım pısıkolojık nısanım gıbı bıde pısıkolojık suyum geldı dogurana kadar daha neler yasıycam acaba
bu arada sutun yetıyomu esımın dedıgıne gore kılo alıyomus cıs yapıyomu en az 6 kere

suyu gelenlere sorum olucak bırden sarıl sarılmı gelıyo yoksa once az sonramı devamı nasıl gelıyo yanı bılgı verın

valla bu tanıma göre yettiğini düşünüyorum keza gün içinde 4-5 kez bez değiştiriyorum her defasında tisli ve çoğunluklada kakalıyee bide o mamalar bebiği birazda tompik yapıyo ya aslında ondan dolayıda kullanmak istiyorum,tabi yanlış düşündüğümü düşünenler olacaktır ,ki eşim falanda istemiyo ,annem kullan nolcak millet sade mamayla besliyo sen günde 1 fincan vercen hepi topu ,hem bebeğin çabuk kilolanır dedii..bilmiyorum abimin eşide kendine yandaş arıyo gibi bi ısrar ediyokii..oda ek olarak kullanıyo sütte alıyo çocuk yanii..maşşallah kilosu çok iyi..

İyi akşamlar kızlar hazır oğlum uyuyorken 09.10.2011 de başlıyan doğum hikayemi ve sonrasını sizinle paylaşmak istedim...

9 unda pazar günü öğlen saçlarımı kestirmeye niyetlenip ümraniyeden kalkıp teee taksimdeki kuaförüme gittik eşimle, saçlarımı kestirdim kendimi çok yormadan azcık gezip akşam üstü eve döndük...22.00 da wc ye gittim tuvaletimi yaptım tam kalkıcam kontrol edemediğim bir şekilde suyum geldi kanlıydı 15 dk oyalandım baktım suyun gelmesi kesilmiyor hemen duşumu alıp eşimle hastanenin yolunu tuttuk... nöbetçi doktor zehrayıda doğurtan doktordu hatta sancı çektiğimiz oda da aynıydı, muayne etti suyum azalmıştı açıklık 1 cm di yatışım yapıldı saat 00.00 de suni sancı verilmeye başlandı ve lavman yapıldı... suni verilmeye başlandığı andan itibaren neredeyse 10 dk da bir sancım olmaya başladı açılmam 05:30 da 9 cm e ulaştı ama o saate kadar gelen devamlı ıkınma isteğim yerleri tırmalatıcak kadar olan sancım beni perişan etti hatta sonrasında yüzümün her yerinde ıkınmaktan kan çıkmıştı dışarı nokta nokta neyse 05:30da ebeler doktora haber verdiler ve doğumhaneye alındım.. doktorum var gücümle ıkınmamı bebeğin kafasına dokunduğunu çok az kaldığını söyleyip durdu, ama bir terslik vardı oğlum bir türlü gelmiyordu 2 ebe 4 koldan var gücüyle göbeğime baskı yapıyorlardı nefesim kesiliyordu ama oğlum gelmiyordu çünkü kafası dik olarak değil yan olarak gelmeye çalışıyormuş arkada olan çatım dar olduğu için çıkamamış yavrum doktor kalp atışlarının çok zayıfladığını hemen ameliyathanenin hazırlanmasını söyledi ebelere... 9 cm açıklıkla ameliyathaneye indirdiler beni genel anestezi ile sezeryanım gerçekleşti 10.10.2011 06:15 te oğlum dünyaya gelmiş ..ben kendime geldiğimde odamdaydım oğlumda yanımdaydı 2730 gram 51 cm olduğunu söylediler...sütüm hemen geldi çok şükür oğlumda hemen kaptı memeyi 11 inde akşam taburcu olduk 13 ünde işitme testi için hastaneye gittik tekrar sağ kulağında anne karnındaki sıvıyı atamadığı söylendi birde sarılık için kan alındı 18.80 ile hastaneye yatışımız yeniden yapıldı fototerapi için hayatımın en zor günü ve gecesini yaşadım 8 saat sonra değerimiz 16 ya, 16 saat sonra 13 düşünce taburcu edildik 14 dünde...
hastane ve doktorlardan hiç memnun kalmadık oğlumunda benimde canımı çok yaktılar bu arada normal doğum denendiği sırada oğlumun kafasında (çıkmaya çalıştığı sağ tarafında) yumuşaklık vardı kan toplanmış, ilk doğduğunda da neredeyse yumruk büyüklüğünde çıkıntı vardı sarılığın bu kadar yüksek olmasının sebebi bu zedelenmeden de kaynaklanabilceğini söylediler kafa ultrasonu çekildi çok şükür içerde bir hasar yokmuş... bugün hospitalyuma gittik çocuk doktoruna çünkü kan değerlerine bakıldığında troidi çok yüksek çıktı kuzumun başka doktorada göstermek istedik doktoru ve hastaneyi beyendim çok ilgililerdi yeniden kan alındı sarılık için 10 düşmüş çok şükür, pazartesi troid için kan testi yapılacak tekrar
oğlum dünyaya geleli 5 gün oldu 4 günümüz hastanede geçti 5 kere kanı alındı Allahım kimseyi evladıyla sınamasın çok zor
Allahtan tek dileğim pazartesi yapılcak olan troid testinin sonuçlarının düşük olması ve artık evimizde sağlıkla yavrumu büyütmek ... yarım saatte bir emziriyorum oğlumu bu yüzden gelen çoğu telefona bakamıyorum arayan soran merak eden herkese çok teşekkür ederim kafam çok dolu karma karışık yazmış olabilirim... şimdi oğlumu emzirmem lazım...
doğum yapan arkadaşlar Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
doğum yapıcak arkadaşlarımada Allahtan kolay doğumlar diliyorum ...
inşallah en yakın zamanda iyi haberlerle aranızda olmak dileğiyle ...

hayatım sadece mama alması deıl problem mama alınca sutu bırakırsa onu dusunmek lazım sen bol bol su ıc sutun cogalsın hanı yetmezse tamamda yetıyorsa en guzelı sadece anne sutu rıske atma memeyı bırakır allah muhafaza gunlerce agladım ben ılk oglumda memyı bırakınca cok zor anne ıcın hanı ılla ıstıyosanda en azından 3 4 aylık olsun daha cok mınnak :)

canım bencede sütün yetıyodur..belkı ılerleyen zamanlarda sutunde azalma olursa takvıye yapabılırsın...

kızzz sen bu ısı baya baya psıkolojıye bagladın bısey degıl psıkolojık nısan psıkolojık su derken psıkolojık dogurucann..ortada bebe olmıcakkk...

he ben gelmezsem doguma gıtmısımdır dedıydım ya gıtmedım..dunyanın narını yedım..bebem karnımda fırıl fırılll delırmıs gıbı...ama benım karnım doymuyo bugun...kendıme ınanamıyorumm... gece de bızımkılere caktırmadan tencereden yemek yedım dolabtan ..bu ben olamam..kocam gordu ınanamadı..

19.30 da yemek yedik ama şimdi fırına bir şeyler atıp onu yiyeceğiz,
galiba bende senin gibiyim,
haftada 1 kilo alıyorum boşa değil

canım ya hem sunı sancı cektın hem ıkındın hem sezeryan oldun sınav buda hayatım ecrını alıcaksın ınsallah.
ogluna gelınce cok gecmıs olsun umarım sonucları ıyı cıkar nazar gozmu aldın bunlarla gecmıs olsun ınsallah hersey yoluna gırecek bende ılk haftamı oglumdahastanelerde gecırmıstım gece yarısı hastane hastane dolastık esım askerdı ızınle gelmıstı yatması gerektıgını dusunuyodu ama yatırmıyolardı en son gataya gıderken araba yolda kaldı altı dusmus arabanın polıs arabasıyla gıttık hastaneye yattık orda degerler normaldı ama bebek uyanmııyodu emmek ıcın bıle ve bu baya surdu anlıyacagın nazardı aman dıkkat edın kızlar kımın nazarı deydı bılıyorum ıyıyım demeyın emıyo demeyın uyuyo demeyın cok dıkkatlı olun ben yasadım canlı canlı 3 gun normal olan bı bebek ucuncu gun soguk havele gecırıp sonra uyanmadı gunlerce zor emzırdım ıghne yapılınca bıle aglamıyodu ama tahlıler cok ıyıydı bunun baska bı adı yok yanı nazarrrrrr rabbım hepımızı korusun
sende canını sıkma pazartesı bısey cıkmıycak bak hersey yolunda gıdıcek bak 3 yasında oglum yanımda gectı gıttı o gunler

içim buruldu okurkennn...hanı hep tebessumle ve dolan gozlerle okuruzya bebek hıkayelerını boylesı bıraz can yakıcı evet haklısın..rabbım kımseyı evladıyla ımtıhan etmesın..sımdı cok canın yanıyo emınım bızde yegenımde bılmedıgımiz ve o ana kadar duymadıgımız oyle seyler yasadıkkı..tıpkı sen gıbı son anda farkedılen bır durum yuzunden aylarca hastane kapılarında yalvardık durduk..onun canına can gelsın de normal ınsanlar gıbı bakabılelım bebegımıze dıye..ıc organları dısarda dogdu yegenımın..kafa tasından bıle serum yerı acmıslardı..Allahım o gunler gıtsın gelmesınnnn..sımdı 11 yasında kocamann delıkanlı oldu..

dıcegım sukı yasadıkların ılerde yasayacagın mutlu gunlerın keffaretı olsun ınsaallah..rabbım gucune guc kuvvet versın sabır versın..sarılık dusmus dahada dusecektır..ıns troıdın sonucuda umdugun gıbı cıkar..ve hersey en kısa zamanda yoluna gırer..

sabaha dogurdum ama oda pıskolojıkmıs dıycem hakketen narla dogum olmaz ya bakma oyle dıolar ben ogluma hamıleyken bılmıodum hep nar asermıstım yemıstım hıcte bısey olmadı sısırme kendını bosa :)) bende cok yıyorum ya bu ara acıkmaktan cok atıstırma ıstegı oluyo hep bende 14 kılo aldım ılkındende var kılom boyle devam ederse 3 hanelı rakamları tartıda gormem mumkundur

kocama dedım kı sımdı ya bn hıc doymuyorum n olcak yıne acım ben dedım..hadı kalk makarna yap menemen yap ta bende yıyım demeye basladı..oda acmıs megersemmm...yememem lazımmm yemıcemmmm...12 kılo aldımmm yeter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…