ahhh ahh bunu gelde anneme anlat..hergun sabah soruyor bu gundemı gelen gıden yok dıye...dune kadar esım sen mıllete bakma stres yapma derken bugun kesıp alalım demeye basladı...mıllete n oluyosa ..tasıyan benım acısına sıkıntısına katlanan benım..tasası millete düşüyoo..
akıntı ne renk ve bebek kac gunluk cnm ona gore sorayım
Allah yardımcın olsun napsın onlar da sabırsızlanıyo .. inşallah sağ salim kucağına alırsın bir ömür mutlu olursun bebişinle
heveslendim ya ben de yapıcam 2. yi
normal canım..gobegı dusen hemen her bebekte oldu bu.. 3 4 gune oda gecıyor..benım yegenımınkı kanama yaptı sureklı..yaktırdık gectı gıttı..onemsenecek bısey degıl yanı
inşallah canım dr aradık getirin bakalım dedi
goturun kalbınız rahatlasın..bızım topıcte bır cok arkadasın bebegınede oldu..sterıl tutmaya calıs..gazlı bezle o kısmı kapatabılırsın..bız tenturtuyot suruyoduk bırde..bakalım senınkı ne dıcek..gecmıs olsun..
sarı renkte 16 günlük inşallah önemli değildir
amin cnm çok sağol bende normal doğumdan çok korkuyordum ama normal doğum yaptım allah sabrını ve cesaretini veriyo darısı başınaYAZINI OKUDUM ÇOK ETKİLENDİM Ya ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN DARISI HERKESİN BAŞINA SANCI BENİ ÇOK KORKUTUYOR:)
amin cnm inş. darısı başınıza artıkcanım ne güzel normal olarak doğum yapmışsın,
dilerim ben ve geri kalanlarda rahat bir şekilde bir avazda normal olarak doğum yaparız.
allah analı babalı büyütsün ve bol bol sütün olsun,
teşekkürler cnm çok sağol allah dayanma gücünü veriyo merak etme bide ne kadar korksanda önce kendine güventebrik ederim canımm. Allah sağlıklı ömürler versin size. ne güzel normal doğum yapmışsın ben de 37. haftamdayım normal doğum istiyorum ama bugün doktorum çatı kontrolü yaptı o bile mahvetti beni korktu biraz gözüm açıkçası.
ama sonuçta dayanıyo insan bi şekilde sanırım Allah kuvvet verir inşllh bizlere de.
miniğine maşşalaahh tekrardan geçmiş olsunn
sağol tatlım teşekkürlerdemek kendı dogumunu seyredebıldın :) guzel olmalı epızyo dıkısının dogumdan daha zor oldugunu herkes soyler ben dahıl 10 kere dogursam o dıkıs olmasa demıstım o donem yanı herkesın acıyo senın doktorunun acımıyanlar oldugunu soylemesıne sasırdım bıde epıduralı nasıl doz doz verdıler onu anlmadım benımde 7 saat sunı sancı cektım sonra dayanamadım ve epıdural yaptırdım ama serum gıbı bıseye baglandım belımden ordan geldı sureklı damla damla
neyse saglıkla kucagına aldınya onemlı olan o tekrar kutlarım senı
bu arada kızlar bıraz once wc ye gıttım bolca sumuksu akıntı geldı sarımsı hala gelıyo aynı sekılde cok fazla deıl ama orda sureklıvar yanı sumuksu yapıskan yanı ama sarı nısan deıldır dımıkeske nısan olsa
ya kızlar bu arada sızdede oldumu bılmıyorum ama benım ınanılmaz ıstahım acıldı...dunyaları yesem gozum gene bıseylerde kalıyooo..aksam ustu bır ekmek yedım dısarda ve patlıcam sandım...eve geldık cay kuruyemıs yedım sımdıde gırdım mutfaga ne yesem dıye dolanırken corba yedım..ıcıne ekmek dogradım..onu yedıkten sonrada elıme yıne ekmek alıp ekmek yedım..dahada yıcem de kendıme oha demek ıstıyorum...canım herseyı cekıyor...9 aydır yasamadıgım aclıgı son 1 2 gundur yasıyorum ..durup durup son haftada 5 kılo alırmısım Allah korusunnnnnn
cocuk cerahına gostermesınde fayda var dedı canım. sen yazınca hatırladım benım oglumdada hem gobek varken hemde dustugunde olmustu batıkon ve krem surmustuk ama ıltıhap olabılır yanı korkma ama goster
bende bu ara oyleyım kendıme hayret edıyorum sureklı bırseler atıstırmak ıstıyorum habıre yıyorum yanı bıde ne yıyecegımıde bılmıyorum cerez ıyı fıkır bende cerez yıyım bırazya kızlar bu arada sızdede oldumu bılmıyorum ama benım ınanılmaz ıstahım acıldı...dunyaları yesem gozum gene bıseylerde kalıyooo..aksam ustu bır ekmek yedım dısarda ve patlıcam sandım...eve geldık cay kuruyemıs yedım sımdıde gırdım mutfaga ne yesem dıye dolanırken corba yedım..ıcıne ekmek dogradım..onu yedıkten sonrada elıme yıne ekmek alıp ekmek yedım..dahada yıcem de kendıme oha demek ıstıyorum...canım herseyı cekıyor...9 aydır yasamadıgım aclıgı son 1 2 gundur yasıyorum ..durup durup son haftada 5 kılo alırmısım Allah korusunnnnnn
bende kalkıyım esımle oturayım bıraz gorusuruzneyse kızlar ben kacar.. bıraz bulasıgım var onları halledeyım ıffet ın yenı bolum baslayana kadar...kocıste geldı zaten ..optumm sızı.. gelmezsem doguruyorum demektır..dua edın olurmuuuuuuuuuuuuuuuu
Merhaba Perşembe gunü saat 12:07 de meleğimi kucağıma aldım 3550gr doğdu bugun taburcu oldum suan evdeyim
tebrik ederim canım Allah analı babalı büyütsünn...Selam kızlar ben doğurdumkac gündür girip yazamadim salı gunü cok sancılarım vardı ama nerdeyse 1 haftadır sancılar yolladığı icin umursamadim.annem bizdeydi kızım bunlar dogum sancısı ne kadar rahatsin evde doğuracaksın doktorunu ara dedikce aramadım en son esim kayınvalidem gorumcem geldiler zorla hastaneye götürdüler beni önce nst de dogum sancısı gibi çıkmadı nerdeyse eve gonderiyorlardi ki asil sancilar başladı doktorumu anestezistimi hemen aradılar acil sezeryana aldılar bebeğim hala ters olduğu icin epidural Oldum esim ve bı arkadasım da girdi fotolarimizi çektiler cok rahatti dogum ama nerdeyse evde doguruyomusum rahim ağzı cok yumusamis incelmis açıklık baya artmiş..neyse kizlar yavrumu kucağıma aldığım anın tarifi yok muhteşem bı duygu..Allah dogum yapmamış olanlarımıza kolaylık versin insallah dogum yapanları da tebrik ediyorum..simdi çıkmam lazım ama sonra daha da detay verici size hepinizi cok öpüyorum kızlar
canıım çok sevindim bebişine kavuşmana ,,Allah analı babalı büyütsünmerhabalar herkese öncelikle hakkımızda dua eden tebrik eden herkese çok teşekkür ederimboram canım oğlum dünyaya geldi 3kilo 400 gram 49cm misler gibiii ben spinal sezo oldum ameliyat cok basarılı geçti yanlız bende omuzlarda ağrı kaldı doktorum kahve ve çikolata bol tüketmemei söyledi umarım işe yarar :26: doğuran arkadaşlar varsa hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün doğum yapacak arkadaşlarda bi avazda kurtulun inş ben en büyük hazineme 8yıl sonra tüp bebekle kavuştum allah bekleyen isteyen herkese evlat nasip etsin inş. resim nasıl eklenir bilmiyorum bende eklemek isterdim neyse biraz uğraşayım belki bulurum
bu arada kızlar bıraz once wc ye gıttım bolca sumuksu akıntı geldı sarımsı hala gelıyo aynı sekılde cok fazla deıl ama orda sureklıvar yanı sumuksu yapıskan yanı ama sarı nısan deıldır dımıkeske nısan olsa
merhaba arkadaşlar.
öğleden sonra doktora gittik. oğlum 3.250 olmuş, suyu iyiymiş. keyfi yerinde dedi doktor, on on beş günün var daa diyor yaww..
bi de çatı kontrolü yaptı canım yandı :s
gerildim birazz
canım 50 ile hamile kaldım lakin ilk 3 ayda 3 kilo verdim, bulantılarım fazlaydı
3,5 4 aydan sonra kilo almaya başladım, 64 ü gördüm ama haftada 1 kilo aldığımı
düşünürsen doğurana kadar daha alırım
evet bızde doktora gıttık geldık. suyumuz ıyı plasenta ıyı durumda sancı yok kalp atımı ıyı 3.050 gr melegım sukur 3 olduk. malum bebegım cok asagıdaydı ya sımdıde doktor bı hafta bekleme yerlesmemıs bıle kanala dedı gecende yerlesmıstı demekkı cıkabılıyo sanırsam ben gunumde dogurcam belkıde gec off terazı burcu olmasını cok ıstemıstım halbukı((
nst sırasında cd ızledım bebek emzırmayle ılgılı bı belgesel.kısaca ozet geceyım bı memeyı kendı bırakmadan dıgerıne gecmıycekmısız kendısı bırakınca gecıcez dıgerıne yanı emme ıslemı bıtıce sutle memeyı sılcez memenın kuru olmasına dıkkat edıp bol bol havalandırcaz ayrıca memeyı vermeden once ucunu elımızle ovup sertlestırcez ve sut uretımını saglıycaz. aslında daha cok bılgı vardı ama uzun sımdı yorgunum dınlenıcem bu arada oglum babamla ıse gıtmıstı salıncak dusmus kafası sısmıs o uyuyana kadar onunla ılgılenırım gelırım yıne dınlenelım bıraz hoscakalın
bal böcüğümü 07.10.2011'de saat 15'te normal doğumla kollarıma aldım....
3 kilo 70 gr doğdu minik meleğim :))
o gün dr kontrolümüz vardı. sabah 8de uyanmıştım hiç bişeyim yoktu ne ağrı ne sızı biraz daha uyuyayım dedim 1 saat sonra kasıklarımda ve belimde keskin bi sancıyla birlikte bi akıntı hissettim kollarımdan destek alarak yataktan doğruldum ve resmen kalakaldımSuyum geliyordu!!!
Hemen eşimi uyandırdım yatağı göstererek bak dedim ama korkudan titriyordum. Canım benim hem afallamıştı hemde beni sakinleştirmeye çalışıyordu. Bir dakika dur kendimi toparlamam lazım dedim o sırada annemde kapıyı çalıyordu bizi uyandırmaya gelmiş. Eşim hemen dru aradı tabi hemen gelin demiş. Ayağa kalktım banyoya gittim bu arada suyum yavaş yavaş akmaya devam ediyordu. Vücuduma hemen bi su tutup çıktım banyodan hazırlanıp hastane çantamızıda alıp evden çıktık bu arada ufak sancılarım başlamıştı 5 dakikada bir geliyordu
Hastaneye gittik drum kapıdan çıktı beni gördü bu ne hal diyordu el sallıyordum ona gülerek ben geldim doğuruyorum galiba dedimhemen muayene aldı beni açılmam 3 cm miş hafif kanamamda başlamış akşam sancın olmuş ama sen hissetmemişsin dedi yatışım yapıldı odaya çıktık hemşire geldi beni hazırlamaya başladı hasta önlüğünü giydirdi serum taktı ve antibiyotik yaptı bitane suyum geldiği için enfeksiyon riski varmış sonra tekrar geldi ve lavman yaptı nstye bağlandım şimdilik böyle iyi gidiyordum epidural istemiyorum dedim saat 11.30 itibariyle sancılar 90ı 100ü vurmaya başlayıp arası 2 3 dakikaya düştü bazen öyle bi sancı geliyordu ki 3 dakika sürdüğü oluyordu kıvranıyordum resmen epidural istiyorum dedim 12de epidural için ameliyathaneye aldılar beni önce uyuşturucu iğneyi yaptılar belime sonra epidurali yaptılar epidural hiç acımadı ben her sancı geldikçe durdurdum onları aslında işleri 10dk. Ama ben yukarı çıkana kadar 1 saat geçmiş 1 doz epidural verdiler sancım hafiflemedi bile sonra kalçadan 1 iğne yaptılar sakinleştim uyku moduna geçtim ama yok banamısın demiyo 2. Doz epidurali istedim yaptılar ama gene fayda etmedi kıvranıyorum resmen bu arada drum yanıma gelip gidiyordu sürekli bi tuşede orda yaptı açılmam 4 cm olmuş ameliyathaneden çıkmadan 3. Dozu istedim şimdi yaparsak kasılmaların kesilir dediler 1 saat sonra yapıcaz dediler odaya çıktığımda saat 1 di saat 2 ye kadar kıvrandım durdum eşime yalvarıyordum artık git bul gelsinler epidurali arttırsınlar dayanamıyorum diye odaya geldiler tekrar bi tuşe yaptılar açılmam 7 cm epidural ağrı için bana fayda etmedi ama açılmamı hızlandırdı beni doğumhaneye indirmeye başladılar o arada sancı içinde kıvranırken eşime bağırıyordum fotoğraf makinesini unutma diye peşime drum geldi hemen evet başlıyoruz artık dediler tüm gücümle ıkınmamı söylediler ilk ıkınışta bebeğin kafasını gördüler baya saçlı bu kız dediler ıkınma konusunda baya başarılıymısım nerden öğrendiğimi bile sordular ıkınmayı beceremem sanıyordum ama öyle olmadı sancı geldikçe ıkındım çatala kollarımdan destek alıp sıkıca yapıştım çenemi göğsüme yapıştırdım var gücümle ıkındım aralarda derin derin nefes aldım şimdi seni biraz daha rahatlatıcaz dediler uyuşturucu iğnemi yapıp epizyotomi yaptılar bu arada tam çatalın karşısında cam gibi bişey vardı görüntüm oraya yansıyordu kendi doğumumu izlemiş oldum drumun tamam alıyoruz artık dediği anda önce yoğun bi şekilde kan su vs. boşaldı ve bebeğim geldi onu görmek sesini duymak gerçekten her şeye değermiş bide öyle bi rahatlık geliyor ki ..
Temizleyip kucağıma verdiler o anı ölsem unutamam 9 aydır karnımdaki meleğim artık kollarımdaydıonu alıp götürdüler ama daha bizim işimiz bitmemişti 15 20 dk falan plesantanın çıkması sürdü 10 15 dk. Dikişler sürdü onlarda biraz sancılı geçti dikişler atılırken drun elini tuttum acıyo bi iğne daha yapın lütfen diye normalde çoğu kadın bunları hiç hissetmiyormuş bile benim acı ve ağrı eşiğim düşükmüş biraz Her şey bitti doğumhaneden çıkarken eşim karşıladı beni kızımızı görüp aşağı geri inmiş yanıma. Odamıza çıktık meleğimi hazırlamışlar kızım acıkmış ve beni bekliyordu minicik ağzıyla göğüsümü yakalayışı ve emişi mükemmeldi .
Normal doğum olduğu için sonrası çok rahat oldu hemen ayağa kalktım tabi dikişlerim biraz acıdı ama kızım gerçekten her şeye değer onun şuan yanımda mışıl mışıl uyumasını seyretmek o kadar başka bişeyki allahım herkese nasip etsin bu duyguyu . Ne kadar ağrım sızım sancım fazla olduysada eğer sağlık açısından gerekli değilse kesinlikle normal doğum derim mükemmel bi deneyimdi
elifcim doğum hikayen çok güzelmiş.tekrar gzün aydın.Allah sudenaza uzun sağlıklı ömür versin .bal böcüğümü 07.10.2011'de saat 15'te normal doğumla kollarıma aldım....
3 kilo 70 gr doğdu minik meleğim :))
o gün dr kontrolümüz vardı. sabah 8de uyanmıştım hiç bişeyim yoktu ne ağrı ne sızı biraz daha uyuyayım dedim 1 saat sonra kasıklarımda ve belimde keskin bi sancıyla birlikte bi akıntı hissettim kollarımdan destek alarak yataktan doğruldum ve resmen kalakaldımSuyum geliyordu!!!
Hemen eşimi uyandırdım yatağı göstererek bak dedim ama korkudan titriyordum. Canım benim hem afallamıştı hemde beni sakinleştirmeye çalışıyordu. Bir dakika dur kendimi toparlamam lazım dedim o sırada annemde kapıyı çalıyordu bizi uyandırmaya gelmiş. Eşim hemen dru aradı tabi hemen gelin demiş. Ayağa kalktım banyoya gittim bu arada suyum yavaş yavaş akmaya devam ediyordu. Vücuduma hemen bi su tutup çıktım banyodan hazırlanıp hastane çantamızıda alıp evden çıktık bu arada ufak sancılarım başlamıştı 5 dakikada bir geliyordu…
Hastaneye gittik drum kapıdan çıktı beni gördü bu ne hal diyordu el sallıyordum ona gülerek ben geldim doğuruyorum galiba dedimhemen muayene aldı beni açılmam 3 cm miş hafif kanamamda başlamış akşam sancın olmuş ama sen hissetmemişsin dedi yatışım yapıldı odaya çıktık hemşire geldi beni hazırlamaya başladı hasta önlüğünü giydirdi serum taktı ve antibiyotik yaptı bitane suyum geldiği için enfeksiyon riski varmış sonra tekrar geldi ve lavman yaptı nstye bağlandım şimdilik böyle iyi gidiyordum epidural istemiyorum dedim saat 11.30 itibariyle sancılar 90ı 100ü vurmaya başlayıp arası 2 3 dakikaya düştü bazen öyle bi sancı geliyordu ki 3 dakika sürdüğü oluyordu kıvranıyordum resmen epidural istiyorum dedim 12de epidural için ameliyathaneye aldılar beni önce uyuşturucu iğneyi yaptılar belime sonra epidurali yaptılar epidural hiç acımadı ben her sancı geldikçe durdurdum onları aslında işleri 10dk. Ama ben yukarı çıkana kadar 1 saat geçmiş 1 doz epidural verdiler sancım hafiflemedi bile sonra kalçadan 1 iğne yaptılar sakinleştim uyku moduna geçtim ama yok banamısın demiyo 2. Doz epidurali istedim yaptılar ama gene fayda etmedi kıvranıyorum resmen bu arada drum yanıma gelip gidiyordu sürekli bi tuşede orda yaptı açılmam 4 cm olmuş ameliyathaneden çıkmadan 3. Dozu istedim şimdi yaparsak kasılmaların kesilir dediler 1 saat sonra yapıcaz dediler odaya çıktığımda saat 1 di saat 2 ye kadar kıvrandım durdum eşime yalvarıyordum artık git bul gelsinler epidurali arttırsınlar dayanamıyorum diye odaya geldiler tekrar bi tuşe yaptılar açılmam 7 cm epidural ağrı için bana fayda etmedi ama açılmamı hızlandırdı beni doğumhaneye indirmeye başladılar o arada sancı içinde kıvranırken eşime bağırıyordum fotoğraf makinesini unutma diye peşime drum geldi hemen evet başlıyoruz artık dediler tüm gücümle ıkınmamı söylediler ilk ıkınışta bebeğin kafasını gördüler baya saçlı bu kız dediler ıkınma konusunda baya başarılıymısım nerden öğrendiğimi bile sordular ıkınmayı beceremem sanıyordum ama öyle olmadı sancı geldikçe ıkındım çatala kollarımdan destek alıp sıkıca yapıştım çenemi göğsüme yapıştırdım var gücümle ıkındım aralarda derin derin nefes aldım şimdi seni biraz daha rahatlatıcaz dediler uyuşturucu iğnemi yapıp epizyotomi yaptılar bu arada tam çatalın karşısında cam gibi bişey vardı görüntüm oraya yansıyordu kendi doğumumu izlemiş oldum drumun tamam alıyoruz artık dediği anda önce yoğun bi şekilde kan su vs. boşaldı ve bebeğim geldi onu görmek sesini duymak gerçekten her şeye değermiş bide öyle bi rahatlık geliyor ki…..
Temizleyip kucağıma verdiler o anı ölsem unutamam 9 aydır karnımdaki meleğim artık kollarımdaydıonu alıp götürdüler ama daha bizim işimiz bitmemişti 15 20 dk falan plesantanın çıkması sürdü 10 15 dk. Dikişler sürdü onlarda biraz sancılı geçti dikişler atılırken drun elini tuttum acıyo bi iğne daha yapın lütfen diye normalde çoğu kadın bunları hiç hissetmiyormuş bile benim acı ve ağrı eşiğim düşükmüş biraz… Her şey bitti doğumhaneden çıkarken eşim karşıladı beni kızımızı görüp aşağı geri inmiş yanıma. Odamıza çıktık meleğimi hazırlamışlar kızım acıkmış ve beni bekliyordu minicik ağzıyla göğüsümü yakalayışı ve emişi mükemmeldi….
Normal doğum olduğu için sonrası çok rahat oldu hemen ayağa kalktım tabi dikişlerim biraz acıdı ama kızım gerçekten her şeye değer onun şuan yanımda mışıl mışıl uyumasını seyretmek o kadar başka bişeyki allahım herkese nasip etsin bu duyguyu…. Ne kadar ağrım sızım sancım fazla olduysada eğer sağlık açısından gerekli değilse kesinlikle normal doğum derim mükemmel bi deneyimdi
canım seninde gözün aydın.rabbim analı babalı büyütsün.Merhaba Perşembe gunü saat 12:07 de meleğimi kucağıma aldım 3550gr doğdu bugun taburcu oldum suan evdeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?