benı bı uyku bastırdıkı anlatamam ben yatıyım kızlar yarın gorusuruz ınsallah
yslzytnım dualarım senınle ve mınıgınle gecıcek bunlar rahat ol canım
ırem sabah gelmezsem dogurmus olabılırım haberın olsun
herkese ıyı geceler
İyi akşamlar kızlar hazır oğlum uyuyorken 09.10.2011 de başlıyan doğum hikayemi ve sonrasını sizinle paylaşmak istedim...
9 unda pazar günü öğlen saçlarımı kestirmeye niyetlenip ümraniyeden kalkıp teee taksimdeki kuaförüme gittik eşimle, saçlarımı kestirdim kendimi çok yormadan azcık gezip akşam üstü eve döndük...22.00 da wc ye gittim tuvaletimi yaptım tam kalkıcam kontrol edemediğim bir şekilde suyum geldi kanlıydı 15 dk oyalandım baktım suyun gelmesi kesilmiyor hemen duşumu alıp eşimle hastanenin yolunu tuttuk... nöbetçi doktor zehrayıda doğurtan doktordu hatta sancı çektiğimiz oda da aynıydı, muayne etti suyum azalmıştı açıklık 1 cm di yatışım yapıldı saat 00.00 de suni sancı verilmeye başlandı ve lavman yapıldı... suni verilmeye başlandığı andan itibaren neredeyse 10 dk da bir sancım olmaya başladı açılmam 05:30 da 9 cm e ulaştı ama o saate kadar gelen devamlı ıkınma isteğim yerleri tırmalatıcak kadar olan sancım beni perişan etti hatta sonrasında yüzümün her yerinde ıkınmaktan kan çıkmıştı dışarı nokta noktaneyse 05:30da ebeler doktora haber verdiler ve doğumhaneye alındım.. doktorum var gücümle ıkınmamı bebeğin kafasına dokunduğunu çok az kaldığını söyleyip durdu, ama bir terslik vardı oğlum bir türlü gelmiyordu 2 ebe 4 koldan var gücüyle göbeğime baskı yapıyorlardı nefesim kesiliyordu ama oğlum gelmiyordu çünkü kafası dik olarak değil yan olarak gelmeye çalışıyormuş arkada olan çatım dar olduğu için çıkamamış yavrum doktor kalp atışlarının çok zayıfladığını hemen ameliyathanenin hazırlanmasını söyledi ebelere... 9 cm açıklıkla ameliyathaneye indirdiler beni genel anestezi ile sezeryanım gerçekleşti 10.10.2011 06:15 te oğlum dünyaya gelmiş ..ben kendime geldiğimde odamdaydım oğlumda yanımdaydı 2730 gram 51 cm olduğunu söylediler...sütüm hemen geldi çok şükür oğlumda hemen kaptı memeyi 11 inde akşam taburcu olduk 13 ünde işitme testi için hastaneye gittik tekrar sağ kulağında anne karnındaki sıvıyı atamadığı söylendi birde sarılık için kan alındı 18.80 ile hastaneye yatışımız yeniden yapıldı fototerapi için hayatımın en zor günü ve gecesini yaşadım 8 saat sonra değerimiz 16 ya, 16 saat sonra 13 düşünce taburcu edildik 14 dünde...
hastane ve doktorlardan hiç memnun kalmadık oğlumunda benimde canımı çok yaktılarbu arada normal doğum denendiği sırada oğlumun kafasında (çıkmaya çalıştığı sağ tarafında) yumuşaklık vardı kan toplanmış, ilk doğduğunda da neredeyse yumruk büyüklüğünde çıkıntı vardı sarılığın bu kadar yüksek olmasının sebebi bu zedelenmeden de kaynaklanabilceğini söylediler kafa ultrasonu çekildi çok şükür içerde bir hasar yokmuş... bugün hospitalyuma gittik çocuk doktoruna çünkü kan değerlerine bakıldığında troidi çok yüksek çıktı kuzumun başka doktorada göstermek istedik doktoru ve hastaneyi beyendim çok ilgililerdi yeniden kan alındı sarılık için 10 düşmüş çok şükür, pazartesi troid için kan testi yapılacak tekrar
oğlum dünyaya geleli 5 gün oldu 4 günümüz hastanede geçti 5 kere kanı alındı Allahım kimseyi evladıyla sınamasın çok zor
Allahtan tek dileğim pazartesi yapılcak olan troid testinin sonuçlarının düşük olması ve artık evimizde sağlıkla yavrumu büyütmek ... yarım saatte bir emziriyorum oğlumu bu yüzden gelen çoğu telefona bakamıyorum arayan soran merak eden herkese çok teşekkür ederim kafam çok dolu karma karışık yazmış olabilirim... şimdi oğlumu emzirmem lazım...
doğum yapan arkadaşlar Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
doğum yapıcak arkadaşlarımada Allahtan kolay doğumlar diliyorum ...
inşallah en yakın zamanda iyi haberlerle aranızda olmak dileğiyle ...
Günaydııııınn. dün gece 11 sularında belime feci bi ağrı girdi. eşim mutfaktaydı ben bi bağırdım geliyooooooooooooo diye :))) adam koşarak geldi yanıma ama nasıl bi ağrı bıçakla yarıyolar sandım. dakika tutalım dedik. geçti sonra ,olmadı. hafif hafif var hala bel ağrım ama oturmama hareket etmeme engel değil.
ikidir böyle bi ağrım oluyo. ilki bundan bir ay falan önceydi gece ikide bize hastane çantasını doldurttu. dün geceki ağrıdan sonra da kışlıkları çıkarmıştım hurçlardan dolaba yerleşmeyi bekliyodu. hemen kalktım onları katlayıp dolaba yerleştirdim bi güzelbu ağrılar bana her işi hallettirecek gibi
bu arada bimden aldım vakkumlu hurccu ve gece yazlıklarımızı onlara doldurduk eşimle. kızlar kesinlikle çok iyiymiş. beklemiyodum bu kadar. çok güzel vakkumladı ya. bazamın altına sığmazdı diğer türlü böyle epey sığdırdım. tşk ederim tavsiye edenlere. ( deniz, genetikerin ve zeynep)
hımm bak buda aklıma yattı ,zaten kaşıkla nasıl vercemki..korkuyorum ..ay ne biliim kararsız kaldımhayatım sadece mama alması deıl problem mama alınca sutu bırakırsa onu dusunmek lazım sen bol bol su ıc sutun cogalsın hanı yetmezse tamamda yetıyorsa en guzelı sadece anne sutu rıske atma memeyı bırakır allah muhafaza gunlerce agladım ben ılk oglumda memyı bırakınca cok zor anne ıcın hanı ılla ıstıyosanda en azından 3 4 aylık olsun daha cok mınnak :)
teşekkür ederim canı mama olayına karar vercem bi ara ,annem baskılarına devam ediyo hala..bide kocam ve ailesi her konuda prof oldukleri için baya bi zorlucaklar ,sorup soruşturcaklar onlarada laf anlatmak işkence yaaaacanım bencede sütün yetıyodur..belkı ılerleyen zamanlarda sutunde azalma olursa takvıye yapabılırsın...
kızzz sen bu ısı baya baya psıkolojıye bagladın bısey degıl psıkolojık nısan psıkolojık su derken psıkolojık dogurucann..ortada bebe olmıcakkk...
he ben gelmezsem doguma gıtmısımdır dedıydım ya gıtmedım..dunyanın narını yedım..bebem karnımda fırıl fırılll delırmıs gıbı...ama benım karnım doymuyo bugun...kendıme ınanamıyorumm... gece de bızımkılere caktırmadan tencereden yemek yedım dolabtan ..bu ben olamam..kocam gordu ınanamadı..
hımm bak buda aklıma yattı ,zaten kaşıkla nasıl vercemki..korkuyorum ..ay ne biliim kararsız kaldım
teşekkür ederim canı mama olayına karar vercem bi ara ,annem baskılarına devam ediyo hala..bide kocam ve ailesi her konuda prof oldukleri için baya bi zorlucaklar ,sorup soruşturcaklar onlarada laf anlatmak işkence yaaaa
psikolojik doğummuuuçok güldüm buna
kıızz banada drum dikkat et kilona diyince gece yemelerini kesmiştim ,ama doğum yapacağım gece hiç duramadım ,boyuna yemek yedim ki hepinizde biliyosunuz ,içl, köfte ,dondurma ,soda limon ..kii bunlar kaşam yemeğinden sadece bi kaç saat sonra yenmişti yaniiii
İyi akşamlar kızlar hazır oğlum uyuyorken 09.10.2011 de başlıyan doğum hikayemi ve sonrasını sizinle paylaşmak istedim...
9 unda pazar günü öğlen saçlarımı kestirmeye niyetlenip ümraniyeden kalkıp teee taksimdeki kuaförüme gittik eşimle, saçlarımı kestirdim kendimi çok yormadan azcık gezip akşam üstü eve döndük...22.00 da wc ye gittim tuvaletimi yaptım tam kalkıcam kontrol edemediğim bir şekilde suyum geldi kanlıydı 15 dk oyalandım baktım suyun gelmesi kesilmiyor hemen duşumu alıp eşimle hastanenin yolunu tuttuk... nöbetçi doktor zehrayıda doğurtan doktordu hatta sancı çektiğimiz oda da aynıydı, muayne etti suyum azalmıştı açıklık 1 cm di yatışım yapıldı saat 00.00 de suni sancı verilmeye başlandı ve lavman yapıldı... suni verilmeye başlandığı andan itibaren neredeyse 10 dk da bir sancım olmaya başladı açılmam 05:30 da 9 cm e ulaştı ama o saate kadar gelen devamlı ıkınma isteğim yerleri tırmalatıcak kadar olan sancım beni perişan etti hatta sonrasında yüzümün her yerinde ıkınmaktan kan çıkmıştı dışarı nokta noktaneyse 05:30da ebeler doktora haber verdiler ve doğumhaneye alındım.. doktorum var gücümle ıkınmamı bebeğin kafasına dokunduğunu çok az kaldığını söyleyip durdu, ama bir terslik vardı oğlum bir türlü gelmiyordu 2 ebe 4 koldan var gücüyle göbeğime baskı yapıyorlardı nefesim kesiliyordu ama oğlum gelmiyordu çünkü kafası dik olarak değil yan olarak gelmeye çalışıyormuş arkada olan çatım dar olduğu için çıkamamış yavrum doktor kalp atışlarının çok zayıfladığını hemen ameliyathanenin hazırlanmasını söyledi ebelere... 9 cm açıklıkla ameliyathaneye indirdiler beni genel anestezi ile sezeryanım gerçekleşti 10.10.2011 06:15 te oğlum dünyaya gelmiş ..ben kendime geldiğimde odamdaydım oğlumda yanımdaydı 2730 gram 51 cm olduğunu söylediler...sütüm hemen geldi çok şükür oğlumda hemen kaptı memeyi 11 inde akşam taburcu olduk 13 ünde işitme testi için hastaneye gittik tekrar sağ kulağında anne karnındaki sıvıyı atamadığı söylendi birde sarılık için kan alındı 18.80 ile hastaneye yatışımız yeniden yapıldı fototerapi için hayatımın en zor günü ve gecesini yaşadım 8 saat sonra değerimiz 16 ya, 16 saat sonra 13 düşünce taburcu edildik 14 dünde...
hastane ve doktorlardan hiç memnun kalmadık oğlumunda benimde canımı çok yaktılarbu arada normal doğum denendiği sırada oğlumun kafasında (çıkmaya çalıştığı sağ tarafında) yumuşaklık vardı kan toplanmış, ilk doğduğunda da neredeyse yumruk büyüklüğünde çıkıntı vardı sarılığın bu kadar yüksek olmasının sebebi bu zedelenmeden de kaynaklanabilceğini söylediler kafa ultrasonu çekildi çok şükür içerde bir hasar yokmuş... bugün hospitalyuma gittik çocuk doktoruna çünkü kan değerlerine bakıldığında troidi çok yüksek çıktı kuzumun başka doktorada göstermek istedik doktoru ve hastaneyi beyendim çok ilgililerdi yeniden kan alındı sarılık için 10 düşmüş çok şükür, pazartesi troid için kan testi yapılacak tekrar
oğlum dünyaya geleli 5 gün oldu 4 günümüz hastanede geçti 5 kere kanı alındı Allahım kimseyi evladıyla sınamasın çok zor
Allahtan tek dileğim pazartesi yapılcak olan troid testinin sonuçlarının düşük olması ve artık evimizde sağlıkla yavrumu büyütmek ... yarım saatte bir emziriyorum oğlumu bu yüzden gelen çoğu telefona bakamıyorum arayan soran merak eden herkese çok teşekkür ederim kafam çok dolu karma karışık yazmış olabilirim... şimdi oğlumu emzirmem lazım...
doğum yapan arkadaşlar Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
doğum yapıcak arkadaşlarımada Allahtan kolay doğumlar diliyorum ...
inşallah en yakın zamanda iyi haberlerle aranızda olmak dileğiyle ...
biz de varız komşuuuuuuuu. sen üç vakte kalmaz doğurursun. azmine hayranım valla. :)) sinem de evi moplarken doğurur. benle deniz yata yata toto büyütüyoruz. 42yi bulacak :))
hem daha golge var genekerin var ayten var maral var anaaaaa bu kadar mııı
canım aksam ustu dısarda bır ekmek yedımmm ıcınde bıseylerle artı bıde ayran ıctım..yarım soylemıstım ama adam tum getırdı ıcıne dustum resmen..esım bıle sok oldu bıtırdıgıme..ama agzımdan cıkacak o denlı tıkanmıstım..neyse eve geldık hemen cay ve kuruyemısss..onu kaldırdık ben mutfakta dolanıyorum ne yesem dıye..bır tabak corbaya ekmek dogradım bastırsın dıye onu yedım ardına da ceyrek ekmek alıp elıme onu yedım kuru kuru..utanmasam bı ekmek daha yıcemm ama ..neysee oturduk bıde 2 ye yakın nar yedımm..dusun 3 nardan 2 sı benım kalan tek annemle esımın mıdesıne gıttı..ondan sonrada esım soda lımon yapıp getırdı..onuda ıctım...sımdıde canım olmadık seyler cekıyoo..hatta sabaha kadar yemek yemek ıstıyorummm...gozumun onunde ucusuyoooo...cokmu fazla ortak noktamız var aceba dogurcakmıyımmm...
kızlar aslında daha zamanımız var neden acele etmeye çalışıyoruz ki,
ben hep zamanında gelsin diyorum ve benim tarih 23 ekim olmasına rağmen
ben hep şöyle dedim, en azından 38 haftayı geçeyim ve 15 ekimden sonra gelsin,
maaş günü 15 olunca kızıma doğum gününü maaştan sonra daha rahat kutlarım diye,
zamanında normal doğum sancısıyla, sancıları çok fazla çekmeden ve hastaneye gittikten kısa bir süre
-ama çok kısa değil- bir avazda doğrmak ve kızımı sağ salim, hayırlısıyla kucağıma almak,
kalan arkadaşlar için de temennim budur.
selam kızlarrr
biz geldik ve hala kızımla tek bedendeyiz :)
minnoş 2700 kg olmuş, nstde düzenli ve şiddetli sancılar çıktı ama ben hiiçbişi hissetmedim, ebeler ağrı eşiğin çok yüksek dediler bana , inanamadım benim mi ağrı eşiğim yüksek diye :)))
yine alttan muayne yapıldı, iyice yumuşamış rahim ağzı ve 1 cm açıklık var.. yine canım çok yandı
suyu eşi gayet iyi ancak benim bu tansiyon oynmalarım yüzünden ptesi günü yatışım yapılacak, dr önce suni sancı ile normali deniycez olmazsa sezaryene dönücez dedi, ama ben emin değilim belkide ptesi günü direkt sezaryen yap derim doktora bilemiyorum.
şu anda doğması anne karnında durmasından çok dha iyi , bir anönce doğması gerekli ki bu tansiyon oynamalarından etkilenmesin diyor dr.
eğer istersem bekleyebileceğeimide söyledi ama kordon dolanması, kakasını yemesi, tansiyon vs risklerimiz oldukça fazla.
Allah hayırlısıyla doğum nasip etsin hepimize inşallah.. şu son günleri hayırlısıyla atlatıp alalım minnoşları kucağımıza.
suyun mu azalmış. aboooo bu su azalması neden oluyo acaba?? sezeryan mı olacan yani sen şimdi. hakkınızda hayırlısı olsun inş.
sen de doğuracan yakında ben kaldım
komşuya gittik yeni gelin sormasına geldik diğer komşumla ay çok sıkıcıydııı. kıza diyoruz ki nasıl tanıştınız. tanıştık işte dedi yaaanetten herhal . niye gizliyo ki töbe töbeeeee
neyse iyi oldu aradan çıktı doğurmadan.
uzanayım şimdi biraz yemeğim de yok ne pişirsem yaaaa
Merhaba Perşembe gunü saat 12:07 de meleğimi kucağıma aldım 3550gr doğdu bugun taburcu oldum suan evdeyim
içim buruldu okurkennn...hanı hep tebessumle ve dolan gozlerle okuruzya bebek hıkayelerını boylesı bıraz can yakıcı evet haklısın..rabbım kımseyı evladıyla ımtıhan etmesın..sımdı cok canın yanıyo emınım bızde yegenımde bılmedıgımiz ve o ana kadar duymadıgımız oyle seyler yasadıkkı..tıpkı sen gıbı son anda farkedılen bır durum yuzunden aylarca hastane kapılarında yalvardık durduk..onun canına can gelsın de normal ınsanlar gıbı bakabılelım bebegımıze dıye..ıc organları dısarda dogdu yegenımın..kafa tasından bıle serum yerı acmıslardı..Allahım o gunler gıtsın gelmesınnnn..sımdı 11 yasında kocamann delıkanlı oldu..
dıcegım sukı yasadıkların ılerde yasayacagın mutlu gunlerın keffaretı olsun ınsaallah..rabbım gucune guc kuvvet versın sabır versın..sarılık dusmus dahada dusecektır..ıns troıdın sonucuda umdugun gıbı cıkar..ve hersey en kısa zamanda yoluna gırer..
canım aynı gün doğum yapıcaz allah kısmet ederse bende pazartesi yatışım gerçekleşecek ama benim 41 haftalık oluyorum plesenta işlevini yitirmiş artık bebeği besleyemiyor normal olsun çok istiyorum aynı senn gibi doktorda bana dediki önce suni sancı vercez lavma yapıcazzz duruma göre seyredicez olmadı sezeryan dediii ama bende o sancıyı çekipte sonra sezeryan olmaktan korkuyorummm hakkımızda hayırlısı olsun eşimde hiç sancı çekme drek sezeryan ol diyo ama çok korkuyorum hakkımızda hayırlısı dediğim gibi kendine ii bakkkk
sağol tatlım bana 2 doz epidural verildi 3. dozuda alacaktım ama açılmam hızlandığı için o beklemem gereken 1 saatin sonunda doğumhaneye indirildimmaş. Elif ne güzel normal doğurmuşsun. biraz zor olmuş ama güzel olmuş :)) kendi doğumunu da izledin ha helal sana ben bayılırdım herhalde :))
epidural ben tek doz veriliyo zannediyodum demek fazladan verilebiliyo. aklımda bulunsun da sakıncalı değildir inş.
amin cnm çok sağolelifcim doğum hikayen çok güzelmiş.tekrar gzün aydın.Allah sudenaza uzun sağlıklı ömür versin .
canım seninde gözün aydın.rabbim analı babalı büyütsün.
cnm benim çok şiddetli gelmedi ama sürekli geldi bide çok rahat ayırt edebilirsin merak etmesuyu gelenlere sorum olucak bırden sarıl sarılmı gelıyo yoksa once az sonramı devamı nasıl gelıyo yanı bılgı verın
sağol cnm dediğin gibi drum ve hastanem çok iyiydi drum sürekli takipteydi epiduralim yapılırken bile ameliyattan çıkıp yanıma geldi sağolsunmavipatikli teşekkür ederim sana ve eşinee..hiç değilse bi cevap veren oldu banaa..heralde artık küsünce kendi halima bırakmaya karar verdilerr..halbuki ben bebeğimi uyutup hemen buraya koşuyodumm..çok üzüldüümmm
elifcimm ...maşşallah sana ve sude naza,ya dr ve hastane açıcındanda şanslı olduğunu düşünüyorum benayy normal doğum çekti canım ama çok geç kaldım keşke 3 -5 normal ,kolay doğumdan sonra geleydi bebişimm.
selam kızlarrr
biz geldik ve hala kızımla tek bedendeyiz :)
minnoş 2700 kg olmuş, nstde düzenli ve şiddetli sancılar çıktı ama ben hiiçbişi hissetmedim, ebeler ağrı eşiğin çok yüksek dediler bana , inanamadım benim mi ağrı eşiğim yüksek diye :)))
yine alttan muayne yapıldı, iyice yumuşamış rahim ağzı ve 1 cm açıklık var.. yine canım çok yandı
suyu eşi gayet iyi ancak benim bu tansiyon oynmalarım yüzünden ptesi günü yatışım yapılacak, dr önce suni sancı ile normali deniycez olmazsa sezaryene dönücez dedi, ama ben emin değilim belkide ptesi günü direkt sezaryen yap derim doktora bilemiyorum.
şu anda doğması anne karnında durmasından çok dha iyi , bir anönce doğması gerekli ki bu tansiyon oynamalarından etkilenmesin diyor dr.
eğer istersem bekleyebileceğeimide söyledi ama kordon dolanması, kakasını yemesi, tansiyon vs risklerimiz oldukça fazla.
Allah hayırlısıyla doğum nasip etsin hepimize inşallah.. şu son günleri hayırlısıyla atlatıp alalım minnoşları kucağımıza.
ay ne heyecanlısınızdır şimdi allah hayırlısıyla kavuştursun kuzularını....canım aynı gün doğum yapıcaz allah kısmet ederse bende pazartesi yatışım gerçekleşecek ama benim 41 haftalık oluyorum plesenta işlevini yitirmiş artık bebeği besleyemiyor normal olsun çok istiyorum aynı senn gibi doktorda bana dediki önce suni sancı vercez lavma yapıcazzz duruma göre seyredicez olmadı sezeryan dediii ama bende o sancıyı çekipte sonra sezeryan olmaktan korkuyorummm hakkımızda hayırlısı olsun eşimde hiç sancı çekme drek sezeryan ol diyo ama çok korkuyorum hakkımızda hayırlısı dediğim gibi kendine ii bakkkk
Mavipatikler ogluna cok gecmis olsun canim...
Elifcim cok sevindim normal dogurmana senin adina, hepsi gecti gitti simdi ne güzel...
Nida naber? Uyuyor mu Elvin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?