2011 Ekim Anneleri

selam kızlar bi çokk arkadşaım doğum yapmıştır eminim gelemiyorum geldiğmdede geçmişi okuyamıyorum

benim bebeğim doğduğu ilk gece tıkanma sorunu yaşadı beni çok korkuttu neyseki hastanedeydik müdahale edildi ve geçti doktora sorduk normal dedi sezeryanla olan bebeklerde sık görülür dedi hastaneden sonra toplam 3 defa ilk günkü kadar şiddetli olmasada yaşadık aynı sorunu ve yaklaşık yarım saat önce tekrar oldu çok korkuyorum onu kaybedecekmişim gibi hissediyorum bayağı tıkanıyor rengi kızarıp hareketsiz ve soluksuz kalıyo inşallah aranızda bu ve bezeri durumları yaşayan kimse yoktur olmazda ama bana fikir vrecek akıl verecek yardım edecek bişeyler duymak istiyorum inanılmz fenayım az önce çığlık çığlığa kaldım artık sütümün geleceğindnede şüpeliyim ne yapmalıyım ne yapabilirm salı günü randevumuz var yarın bakmaları çin ısrar edicem

doğum yapan tüm arkadaşları telrar tebrik ediyorum allah hepimizin evlatlarını anneli babalı sağlıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin ne olur dua edin kızım için

of çok zor minnacık !!!
bizde yüzüne üflerler ama böle ağlamaktan katıldığında fln
sen aman panik yapma bence küçük parmağını ağzına sok ve nefes aldır
yarın da çok çok ii bi çocuk doktoruna götür
kızına bişi olmaz ama sen nasıl yaşarsın o telaşla ya

Çok üzüldüm gercekten allah yardımcın olsun, çok zor bir durum okurken bile kalbim yerinden çıktı.. allahım ikinizinde yanında olsun.. ne olursa olsun sakın panik yapma, serin kanlı olmaya çalış biraz zor ama yinede sakın ol.

VE SEBEP SONUÇ OLURSA OLURSA KİMSEDEN BÖYLE BİR DURUM İÇİN AKIL İSTEME. BİR DÜNYA BATILLAR VAR, ÇARESİZLİKTEN AKLINA EN OLMADIK ŞEY YERLEŞİP KALIR ALLAH KORUSUN KÖTÜ SONUÇLANIR.. SAAT KAÇ OLURSA OLSUN 112 YI ARA BEBEĞİNİ GÖTÜR DOKTORA ACİLDEKİLER MUTLAKA SENDEN DAHA İYİ BİLECEKLERDİR İŞİNİ. KESİNLİKLE MİLLETİN YARDIMIYLA VEYA DEDİĞİYLE YOLA ÇIKMA.. PATİK ÖRMÜYORSUN, KIYAFET ALMIYORSUN, COK CAHİLCE OLUR AMAN ARKADAŞIM SAKIN HEMEN DOKTORU ARA..

allahım ikinizide korusun. DUALARIM SİZİNLE

popoya bak maş. :)) canom yüzünden herkes bebeğin farklı bölgelerini gösterme başlayacak bu gidişle :))

kızlarr çok fenaa değişik duygular içindeyim yarın bu zamanlar ya suni sancıdan debeleniyo olucam yada sezercik olmuş yatıyo olcamm duaa edin nolurrrrrrrrrr kendinize ii bakınnnnnn

ii akşamlar kızlar, yarın 11.30 da sez. gireceğim, heycanlıyım meraklıyım inş herşey yolunda gider, dualarınızı bekliyorum :))))

hakkınızda hayırlısı olsun inş.

kimseler yok millet yatıyo tabi.
benim çok sancım var kızlar. görümcemde otururken saat 10 gibi üç defa belime ağrı girdi canım çıktı ama. sonra eve geldik 12de bi daha başladı ama uzun uzun bu sefer dakika tuttuk aralıklı ama sabit ve düzenli değil. şimdi de hafif bi ağrı var. ilk kez bu kadar sancım oluyor. geliyo mu ne

korktum ama ya . kaç zamandır gelsin derdindeyim şimdi iş ciddiye binince gününü beklesin istiyorum. bi de daha işlerim var ya yorgan yüzlerimi ütüleyip örtecem. hiç değilse son kez bi kuaföre gitsem ağdamı yaptırsam. kaş bıyık operasyonunu tamamlasam. bu halde doğurmak istemiyorum (((

yarın gelmezse kuaföre giderim herhalde. bu işin şakası kalmadı valla. ay ne zormuş bel ağrısı

2 gündür benimde belim agrıyor ama ne gelen var nede giden. yerini sevdi herhalde geceleri adet sancısı bacagıma kasığıma vuruyor, ve neden hep geceleri oluyor anlamıyorum.. gündüz olsa herşey elimizin altında olsa.. doğsun artık yaa

merhaba arkadaşlar. ben üye olduğum halde şu ana kadar ara ara bu forumu takip ediyorum. yorum yazmıyordum çünkü çok zor bir gebelik geçirdim. son güne kadar kustum ve kokularla da başım çok dertteydi. evimde herşeyin kokusu beni tiksindirdiği için zamanımın çoğunu kaynanam ve annemlerde geçirdim. ikisi de köyde olduğu için aralıklı olarak onlara gidiyordum ve int net şansım fazla yoktu. doğum yaptığım gün sabah dahi kustum. ben çocuk doktoruyum. 1 yıldır çalışmıyorum ve şu an sadece kendi çocuğumun doktoruyum.5yıllık çabanın sonrası tüp bebekle hamile kaldım. şu an ise bebeğim 5 günlük. sezaryenle doğurdum. çok şükür bebeğim sağlıklı. ben se daha yeni kendime geldim. normal sezaryen arasında kalanlara eğer tıbben bir manileri yoksa normal derim çünkü sezaryen hiç fizyolojik değil. şu an ki durmumu söyleyeyim. hala doğurduğum günkü göbeğim duruyor. yürürken sallanıyor ve acıyor. sezaryen sonrası ilk gün biraz sıkıntılı. her geçen gün daha da azalıyor sıkıntıların ama asıl üzücü olan sen bir şekilde toparlıyorsun ama bebeğin için başkalarına muhtaç kaloıyorsun. sütüm hemen gelmedi . 3. günün sonunda geldi. ilk 3 gün mama verdim çünkü bize sarılıkla gelen bebeklerin ortak hikayesi etraftan birilerinin sakın anne sütü dışında birşey verme bebeğe 2-3 gün bir şey olmmaz denmesiydi ve zavallı bebekler bize geldiğinde malak gibi yatıyordu, sapsarı oluyorlardı ve şekerleri düşük oluyordu. biz de onları toparlamak için öncelikle damar yolu açmak, serum takmak zorundaydık ve düşünün istemesek te bir sürü eziyet. onun için sütün gelmesini beklemeyin. gelmeye kesin geliyor. am 3 gün ama 5 gün ama 10 gün sonra sabır. sütn bileşiminin çoğu su arkadaşlar. bol bol su için. o süt her canlıda yavrusu için üretiliyor sadece gelmeye başlaması için biraz nazlanıyor. annelik bambaşka birşey doktor olduğum halde ben de çaresizlikten sütün gelmesiyle ilgili çok forum okudum ne yiyeyim ne içeyim diye. ortak olan öneriler: bol su, üzüm kompostosu ,ayva, bulgur.dereotu, humana bitki çayı, rezene çayı(ama bitki çaylarını tüketirken dikkatli olun abartmayın. ayrıca ben rezene çayını daha çok sevdim. sakinleştiryor ve rahat uyumanızı sağlıyor). bu arad bolproteinli beslenin ki sezaryende kesilen dokularınız çabuk toparlasın. süt meselesinde en önemli şey mooral. ben de çaresiz kalıp çok ağladım. kuzum karşımda ağlayıp aranırken bir damla dahi çıkmıyordu. inat ettim eninde sonunda olacak 3 gün değildse 5 gün 10 gün olsada pes etmiycem diye. ha birde memeye sıcak su ile masajda bayağı etkili. internette şematikte olsa anlatımı var ben video bulamadım. gebelik.org da emzirme eğitimi ve meme masajı diye anlaşılır bi,r anlatım var. bir de ben elle sağma pompası alıdım. 3. günün gecesinde inatla odaya kapandım. her bir memeye 5 dakika sıcak suya batırılmış bezi önce tuttum sonra masaj ve ardından pompayla çekmeye çalıştım inatla. 1saatlik uğraşın sonunda bir taraftan sadece bir damla şeffaf su geldi. yılmadım. bunu 2-3 saat aralıklarla iki üç kez yaptım ama dikkatli yapın ve ardından bepanten kremle nnemlendirinki çatlak olmasın. bebeğime ise her iki saatte bir önce meme verdim. süt yokken dahi ardından kaşıkla 30 cc bir mamayı inatla yedirdim. biberonla vermeyin derim çünkü bebek için kolaylık olur ve eğer memeyi çekecek kadar güçsüzse memeyi reddedebilir. gerçi biz hastanede biberonlada verdiğimiz bebekler sonra toparlayıp annelerini de emiyorlardı. günde en az 3 litre su tüketmek gerek. unutmayın ne yerseniz yiyin su mutlaka mutlaka için. meme başı için de mutlaka her bebeğe verdikten sonra mutlaka kremle nemlendirin. başıma geldi meme çatlağı fena ağrı yapıyor. şu an çok şükür sütüm var. ne kadar var bilmiyorum ama bebeğimi bir saat önce emzirdim ve hala uyuyor kuzum. biraz uzun oldu ama istedim ki en az bir kişi de olsa faydalanan olsun. bir yıldır çalışmıyorum ama yine de sormak istediklerinize bebeğimden arta kalan zamanlarda elimde geldiğincecevap vermeye çalışrırım. doğum yapmayanlar kolay bir doğum, yapanlara ise kuzularıyla birlikte uzun bir ömür versin Allahım. iyi geceler. (suyu mutlaka için)

gunaydın herkese

gecmıse bakıcam vaktım olmadı tebrık eden butun arkadaslara tesekkur ederım
dogum yapanlar varmı bılemıyorum varsa hepsıne gecmıs olsun allah analı babalı buyutsun ıns
melegımden pek fırsat bulur gıremıyorum sımdı bulmusken bı grıp bakım dedım
sezaryanla dogum yaptıgım ıcın pek kalkamıyorum ama allah sukur oglumla ılgılene bılıyorum gunduzlerı sureklı bırılerı oluyo ama gecelerı kendı basıma bakıp emzıre bılıyorum bıraz agrım oluyo tabı kalp yatarken zorlanıyorum ama oglum ıcın deger

Züleyha aynen şu anda senin gibiyim canım yaa, sarılık olduk küvezde kaldık hastanee bi kaç gün biberon verdim, şimdi memede doymuyo ve gelen gidne konusunda çok haklısın boğuldum sarılık için küvezden çıktık geldik hayda ev dolu gene bunada şükür bunlarda güzel şeyler aslında ama bebeklerimiz ağlamasın üzülmesin ya

Ya keşke şunları doğumdan önce yazsaydında sarılık olmasaydık bana mama verdirtmediler..

bebegın anne sutu almamasından degıl ,anne sutunun yetmedıgı ıcın ac kaldıgından dolayı sarılık yasadıgı tezım kanıtlanmıs oldu
...daha oncede demıstım..4 yegenımden sadece 1ı anne sutu ıctı..hastane de gunlerce sarılık tedavısı gordu cunku sut yetmıyordu..dıgerlerıne hıc bısey olmadı sureklı mama yedıler ve anne sutunun damlasını emmedıler...

irem biz bilemedik, ama doğum yapmayanların aklında olsun bebeği aç bırakmayın kimseyi dinlemeyin gerekirse mama verin bize hastanedeki hemşireler 48 saat hiç bişi vermeyin anne sütü dediler çocuk açlıktan kırıldı salak kafam benim...

daha doğum yapmadan bunları okuduğum iyi oldu. ben de mama verirsek bir daha anne sütü veremeyiz bebek alışmaz diye biliyodum. demek açlıktan sarılık oluyomuş bebişlerr. emmezse mama verebiliyoruz yani aklımızda bulunsun çocuğa boşuna eziyet etmeyelim

Son düzenleme:
Selam bu arada :)

Herzamanki gibi direk daldım selamsız sizleri çok özledim ben yaaa, bebeğim düzene girsin ve evime geçeyim istiyorum. Hayatım normale dönsün istiyorum. Kimler ne yaptı son durumlar ne o kadar merak ediyorum ki, bebek olunca bütün vaktiniz ona gidiyomuş,

yeni doğum yapıcaklara tavsiyem doğumdan sonra her 2 saatte bir emzirin eper süt almıyorsa her iki saatte bir önce30 cc sonra 6 cc olarak mama verin kimseyi dinlemeyin eğer ağlıyorsa açlıktan ağlıyodur. Bu arada eşim kızım diye deli oluyor, kızım kızım kıızm varsa yoksa kızı hastanede kan alan hemşireyi dövcekti az kalsın kızının elini sıktı diye, anne baba olmak o minik şeyin sana muhtaç olması bambaşkaymış bakmaya kıyamıyorum, rabbime hamdolsun her duamdada bu yoldaki kardeşlerim var hala yıllardır çektiklerimi düşünüp ona bakıp mucizem diyorum Allahım diyorum nolursun ama nolursun isteyen bütün kerdeşlerime ver bu yolda kimseyi ağlatma üzme onlarada nasip et, kimseye evladının acısını gösterme..

Eee başka kimler doğurdu kızlar biri yazsın kimseler kalmamış 4 gün sonra normale dönmeye başlar topik,ağrılarım sızılarım daha iiy şimdi, minayla uğraşmaktan kendimi pek düşünemedim o arada düzeldim sanırım.. :)

Hep bi doğsalar bi doğsalar diyoruz ya şimdi bi 40 ı çıksa diyorum büyüse ele avuca gelse agu bugu yapsa:) Mızırdanmaya başladı az sonra kalkar miniğim bu arada annem dende babamdanda allahrazı olsun ya iyiki varlar ben bebeğime onlar bana bakmaya çalışıyo:) Hepinizi çok öptüm hayırlı haberlerinizi almak dileğiyle çıkıyorum şimdi..

Evet canım verebiliyosun ama emzirmeyede çalış yani kolostrum denen maddeyi alsın onla doymuyo zatençok az bişi geliyo ama mamada ver ve kesinlikle eziyet etmeyin bebeğinize çok zor o küvezde bebeği izlemek..

kızlar sık sık giremiyorum gecmisi de okumak mumkun olmuyor bu nedenle.
ben anne olanlara sorucam. bebişimiz ilk 3 gun sütüm az oldugundan geceleri aclıktan sürekli aglayarak sarılık oldu. 3. gunu dr kontrolunde cıktı. ardından dr mamaya baslattı mamalar konusunda endiseli oldugumuzdan öneri istedik o da organik diye hipp marka mamayı onerdi. onu aldık. 4 gun dr kontrolune gittik. sarılık once arttı sonra eski haline döndü ve ilk 7 gun cok yukselmezse sorun yok dedi dr. bi daha da kontrole gelmenize gerek yok dedi.
ama mamaya bir kere basladık ve simdi bıraktıramıyrz. sütüm ilk 3 gun cidden yok gibiydi sonra arttı ama oglumuza yine yetmiyor. mama istahını artırdı sanırım ve ben bu duruma cok üzülüyorum.
simdi nette bu mama hakkında arastırma yaparken hem de bu forumlarda tartısılmıs agır metaller icerebildigi yazıyor. canım iyice sıkıldı. siz mama kullanıyrmsnz? hangiisni? mama yerine alternatif bulanlar var mı? sütüm her önleme ragmen cok artmadı az az artıyr sanki.
nette ayrıca keci sütü tavsiye ediliyr bolana marka siparis ettim yarına.
hic kullanan varmı?

Kızlar tek tek isim yazamadım iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ediyorum

hala doğum yapamamış olanlara kolay, sağlıklı bir doğum diliyorum..

Kızımla bugün 6. günümüz olacak, sağlık ocağına gittik topuk kanımız alındı sarılık için eğer olumsuz bir şey olursa

ebe arayacağını söyledi ama görünen bir şey yok dedi

kilosu az diye üzülenler benden söylemesi sütümüzle topluyorlar kendilerini benim kuzucum

5 günde 300 gr almış doğum kilosunu bile geçmişiz

d3 vitaminini verdiler 15 günlük olduktan sonra kullancakmışız...

evde herkes grip olunca kızımında burun tıkanıklığı oldu onda da serum fizyolojik ve burun aspiratörüyle idare ediyoruz,

zaten çocuk doktorumuza götürcez şimdilik tedavisine evde bakıoruz...

19 ekimde işitme testimiz yapılcak, aynı gün benim de kontrolüm var..

şimdilik bu kadar birazdan uyanır meleğim..
bu arada zeynep1982 canım gaz sancısı bizde de vardı, sab simplex diye bir damla var kesinlikle tek çarem oldu, çay kaşığıyla bir kaşık vermen yeterli herkese tavsiye ederim...

sydem bilgilendirmeler için çokk teşekkürler, rabbim bebişine sağlık versin kızım uyandı soracaklarım vardı gelince yazarım artık..

Mama kullanan anneler, hangisini kullaniyorsunuz, alalim bari simdiden, hemen hemen herkesin basina geldi cünkü sarilik...Tüm sarilik geciren bebeklere Allah´tan acil sifalar diliyorum...

günaydın kızlar. gece baya sancım vardı. belim kopacak gibiydi ama geçti şimdi. bu durumu yaşayan oldu mu acaba rahim mi açılmaya başlıyo?? doktora gideyim dedim tuşe korkusundan gitmedim . bi de su kanama falan olmayınca bekleyeyim dedim. gitsem mi ki? geçti gerçi ama bakalım...

doğum yapan yok galiba. gerçi sezeryan olacaklar vardı bugün. Allah yardımcıları olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…