merhaba arkadaşlar. ben üye olduğum halde şu ana kadar ara ara bu forumu takip ediyorum. yorum yazmıyordum çünkü çok zor bir gebelik geçirdim. son güne kadar kustum ve kokularla da başım çok dertteydi. evimde herşeyin kokusu beni tiksindirdiği için zamanımın çoğunu kaynanam ve annemlerde geçirdim. ikisi de köyde olduğu için aralıklı olarak onlara gidiyordum ve int net şansım fazla yoktu. doğum yaptığım gün sabah dahi kustum. ben çocuk doktoruyum. 1 yıldır çalışmıyorum ve şu an sadece kendi çocuğumun doktoruyum.5yıllık çabanın sonrası tüp bebekle hamile kaldım. şu an ise bebeğim 5 günlük. sezaryenle doğurdum. çok şükür bebeğim sağlıklı. ben se daha yeni kendime geldim. normal sezaryen arasında kalanlara eğer tıbben bir manileri yoksa normal derim çünkü sezaryen hiç fizyolojik değil. şu an ki durmumu söyleyeyim. hala doğurduğum günkü göbeğim duruyor. yürürken sallanıyor ve acıyor. sezaryen sonrası ilk gün biraz sıkıntılı. her geçen gün daha da azalıyor sıkıntıların ama asıl üzücü olan sen bir şekilde toparlıyorsun ama bebeğin için başkalarına muhtaç kaloıyorsun. sütüm hemen gelmedi . 3. günün sonunda geldi. ilk 3 gün mama verdim çünkü bize sarılıkla gelen bebeklerin ortak hikayesi etraftan birilerinin sakın anne sütü dışında birşey verme bebeğe 2-3 gün bir şey olmmaz denmesiydi ve zavallı bebekler bize geldiğinde malak gibi yatıyordu, sapsarı oluyorlardı ve şekerleri düşük oluyordu. biz de onları toparlamak için öncelikle damar yolu açmak, serum takmak zorundaydık ve düşünün istemesek te bir sürü eziyet. onun için sütün gelmesini beklemeyin. gelmeye kesin geliyor. am 3 gün ama 5 gün ama 10 gün sonra sabır. sütn bileşiminin çoğu su arkadaşlar. bol bol su için. o süt her canlıda yavrusu için üretiliyor sadece gelmeye başlaması için biraz nazlanıyor. annelik bambaşka birşey doktor olduğum halde ben de çaresizlikten sütün gelmesiyle ilgili çok forum okudum ne yiyeyim ne içeyim diye. ortak olan öneriler: bol su, üzüm kompostosu ,ayva, bulgur.dereotu, humana bitki çayı, rezene çayı(ama bitki çaylarını tüketirken dikkatli olun abartmayın. ayrıca ben rezene çayını daha çok sevdim. sakinleştiryor ve rahat uyumanızı sağlıyor). bu arad bolproteinli beslenin ki sezaryende kesilen dokularınız çabuk toparlasın. süt meselesinde en önemli şey mooral. ben de çaresiz kalıp çok ağladım. kuzum karşımda ağlayıp aranırken bir damla dahi çıkmıyordu. inat ettim eninde sonunda olacak 3 gün değildse 5 gün 10 gün olsada pes etmiycem diye. ha birde memeye sıcak su ile masajda bayağı etkili. internette şematikte olsa anlatımı var ben video bulamadım. gebelik.org da emzirme eğitimi ve meme masajı diye anlaşılır bi,r anlatım var. bir de ben elle sağma pompası alıdım. 3. günün gecesinde inatla odaya kapandım. her bir memeye 5 dakika sıcak suya batırılmış bezi önce tuttum sonra masaj ve ardından pompayla çekmeye çalıştım inatla. 1saatlik uğraşın sonunda bir taraftan sadece bir damla şeffaf su geldi. yılmadım. bunu 2-3 saat aralıklarla iki üç kez yaptım ama dikkatli yapın ve ardından bepanten kremle nnemlendirinki çatlak olmasın. bebeğime ise her iki saatte bir önce meme verdim. süt yokken dahi ardından kaşıkla 30 cc bir mamayı inatla yedirdim. biberonla vermeyin derim çünkü bebek için kolaylık olur ve eğer memeyi çekecek kadar güçsüzse memeyi reddedebilir. gerçi biz hastanede biberonlada verdiğimiz bebekler sonra toparlayıp annelerini de emiyorlardı. günde en az 3 litre su tüketmek gerek. unutmayın ne yerseniz yiyin su mutlaka mutlaka için. meme başı için de mutlaka her bebeğe verdikten sonra mutlaka kremle nemlendirin. başıma geldi meme çatlağı fena ağrı yapıyor. şu an çok şükür sütüm var. ne kadar var bilmiyorum ama bebeğimi bir saat önce emzirdim ve hala uyuyor kuzum. biraz uzun oldu ama istedim ki en az bir kişi de olsa faydalanan olsun. bir yıldır çalışmıyorum ama yine de sormak istediklerinize bebeğimden arta kalan zamanlarda elimde geldiğincecevap vermeye çalışrırım. doğum yapmayanlar kolay bir doğum, yapanlara ise kuzularıyla birlikte uzun bir ömür versin Allahım. iyi geceler. (suyu mutlaka için)
yıne kan geldı bu seferkı kırmızı yururken artıyo sancım acaba yuresemmı bıraz cıkıp yada evde ıyıkıoglanı yolladım dogurucam sanırım bu ara
miranda, hikayeni okuruken kötü oldum,
insanların çok fazla emek vermeleri beni çok etkiler ve allahtan sağ salim kucağınıza almışsınız bebeğinizi,
uzun uğraşların sonunun böyle güzel bitmesi çok hoş.
allah analı babalı büyütsün.
Çok teşekkür ederiz teyzeleriikızımı doyurup uyuttum çok gazı var bugün biraz mızırdandı Allahtan gazını zorlansa da çıkarıyo
Kaç gündür evimi toparlayamadım tam işlerim bitti her yeri topladım ki benim ...... kocam (noktalı yeri yaptığı işi okuduktan sonra en uygun kelimeyle doldurun) ablasının oğlunun iş yerine haciz geldiği zaman makineleri almasın diye burayı ben devraldım diyip kağıda imza atmış sonrada iş yerine giden tebligatları bize söylemedikleri için eve haciz geldi buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyonu alıp gittiler ağzım açık arkalarından baka kaldım. Eşyaların gittiğine değilde bu evden haciz için çıkışına üzüldüm üst katta ki hemen geldi ne oldu diyerek
Hemen bu evden ne çıktıysa gidip yiğenine yenisini aldırıyosun dedim 2 saat sonra yenileri geldi dua etsinler ki gidenlerden güzeldi gelenler yoksa çenemden kurtulamazlardı Bu adamın olmadık işleri yüzünden sinir hastası olucam bigün. Neyse ki kızım varda biraz moralimi düzeltiyo
Bende emzirirken çok gülüyorum ilk ağzına alınca gözleri kocaman açıyo bu ne der gibi şaşkın şaşkın bakıyo
O mis kokolu popodan tadımlık bi parça alabilir miyim
Ben bu sorduğun iki şey içinde bişey yapmıyorum Gögüs pedi kullanıyorum sadece hiç aklıma emzirmeden önce silmek felan gelmemişti Çok şükür pamucukda olmadı hiç Günde 1 defa felan su damlatıyorum ağzına ondan olmadı sanırım
Kız nida sen bunu ikinci kez yazıyosun yoksa elvinimi 3 günde bir full doyurup bırakıyomusun bi kenara Sürekli de burdasın şüphelenmeye başladım senden
Senin prensesin gelene kadar o odada ben kalsam
Çok güzel olmuş canım odanız
Dünyanın o güzel fotoğraf karesi bu bence
Belli ki özgürün senin yatağında gözü var yatakları değişiceksiniz demektir. Beren de biberonla karnını doyuruyo sonrada meme arıyo kuzum uyumak için annesinin kokusu olmadan uyumuyo yavrum Çok güzel bişey yaaa
Canım pişik için zeytinyağ kullan çok iyi geliyo Hakiki olmasına felan da gerek yok biz bim den almıştık iyi geldi
ay çok heyecanlı bende doğurmak istiyomm yaaa..
yıne kan geldı bu seferkı kırmızı yururken artıyo sancım acaba yuresemmı bıraz cıkıp yada evde ıyıkıoglanı yolladım dogurucam sanırım bu ara
valla oyle pek heycanlı gelmedı bana hem telas hem saskınlık hemde yalancı cobana donme korkusu bı arada :))) beklemedeyım
koca aradı az once cay koy yemeklerı ısıt gelıyorum dıye bende oglanı yolaldım dınlenıyorum sen gel ısıt benı yedır didim doguracam hala benden ıs beklıyo o ptansıyelım olsaydı suan bı elımde toz bezı bı elımde mob evde kosusturuyo olurdum zatı halsız uykulu gıbıyım gercı hava kapalıve yagmus yagıyo onunda etkısı var ama olsun son kaprıslerımı yapıyım eccık dımı
inş canım :))dediklerinin hepsi olucak tabi doğal olan bunlar zaten inş.yalancı çıkmazsın bebişin gelir bu akşam...sağlıcakla alırsın kuzunu kucağına.. :)
hadi hayırlısı canım,
dr unu ara olmazsa,
o seni yönlendİrir, sancınıda ölç,
çantanı kontrol et, yıkanacak mısın bilemiyorum,
zaman için ne kadar beklenilir bilmiyorum,
maş. iyi gitmiş 9 günde. zamanla kalanı da verirsin canım. çatlak konusuna hiç girmeyelim benim çok kötü olduDikkat kilo raporu veriyorum.
59 la hamile kaldım 76-77 civarı ile bitirdim bugün 9.günümüz 69 kiloyum. Daha gidecek fazladan 10 kilomuz var. İlk hastaneden geldiğim gün sanki 3 kilo vermiş gibi görünüyordum tartıda ilerleyen günlerde vücuttaki ödem atıldı sanırım. Göbekle başım dertte ama maalesef göbek gidince çatlaklar çok kötü görünmeye başladı ve göbeğim bıngıl bıngıl maşallahı var
ben daha doğurmadım canım :)) inş. sizin sıkıntılar biter bir an önce. hem aldın kucağına yavrunu se nne güzel.merhaba kızlar
günler sonra topiğe girebildim nihayet.. kıızm uyanana kadar biraz bakınayım. kimler doğum yaptı en son acaba bilenler varmı?
kilo raporu verilmiş. Malum sezeryan oldum kilomda tartıda 1 kilo oynadı sadece ama görünüşte epey inceldim. hastanede takılan serumlar, vücuttaki ödem yüzünden kilom düşmüyor galibaÖdem dün akşama kadar çok fenaydı dün akşamdan beri biraz biraz atılmaya başlandı gibi. Sezeryan olduğum için hareketlerim kısıtlıydı şimdi daha özgür hareket ettiğimi söyleyebilirz. Kıızımı bugün sağlık ocağına götürdüm, topuk kanı alındı yarında işitme testimiz yapılacak :) bugün meleğim 6 günlük oldu ben toplamda bir günlük uyku uyummaışımdır :) geceler, gündüzler hatta günler bibirine karıştı ama yorgunluk hissetmiyorum minik prensesime değer. Kızımda birazcık gaz problemi var ama düzelicek umarım. bende ise göğüs çatlağı inanılmaz canım acıyor. Lansinoh kremi 7. ayımdan beri kullanıyorum ama banamısın demedi..
tahin yağı, ayçiçek yağı, zeytin yağı da sürdüm ama sonuç aynı
bugün Fito krem ve Madecassol adında iki tane krem verdiler biraz önce sürdüm umarım işe yaralar.
buarada dün aventin silikon kelebek göğüs koruyucusunu aldım çok kullanışlı mem ucumda olduğundan kızım emebiliyor ama küçük hanımın canı isterse pek sevmedi bende zorlamıyayım diye kullanmıyoırum
Ama kullanmasamda takınca göğsüm yumuşuyor ve birdahaki emzirmeye daha az acı duyuyorum :))
bizden şimdilik bukadar kızlar...
fotoğraf harika hikaye harika içim bi hoş oldu ya... maş. bebeğine de sana da canım30.09.2011 saat 09:14
Uzun uğraşlar tedaviler tüp bebek derken 19 ocak 2010 da yapıldı embriyo transferim çok umutluydum biliyordum bu sefer olacaktı kendimi hiç üzmedim umutsuzluğa kapılmadım dualar ettim rabbime bize bağışlasın diye heyecanlı bekleyiş başlamıştı bizim için 28 ocakta sonucumu alacaktım ve beklenen o büyük gün geldi annem ben kardeşim hastaneye gittik test yaptırmaya testi verdim 1 saat sonra çıkıcaktı çok heyecanlıydım arkadaşlarıma msj çektim dua etmeleri için günlerden cuma idi sela vakti vermiştim testi evett saat gelmişti hepimiz test sonucunu almak için sabırsızlanıyorduk eşimden msj geldi canım karıcım herşeyden önce seni sevdim hep de öyle olacak allahtan gelen herşey hayırlı olandır senden ricam sende ona göre davran seni çok seviyorum gözlerim doldu ama annemlere belli etmemeye çalıştım ya olmazsa diye geçti içimden neyse kardeşimi gönderdim sonucu alması için ama dayanamadık annemle bizde girdik içeri kardeşimin yüz ifadesi korkuttu beni abla anlamadım ben bunu dedi hemen kaptım elinden kağıdı nee inanamıyordum gözlerime sonuç 131 di evet ben hamileydim olmuştu rabbim meleğimi göndermişti ağlamaya başladım
Eki Görüntüle 274611
Kızlar çok ama çok heyecanlıyım yarın hastaneye yatıyorum. Suni sancı ile normal doğum yapmaya çalışacağım. Yapamazsam sezeryanla alacaklar. Nolur dualarınızı benden eksik etmeyin. Gözlerim dolu dolu . Her an ağlıyorum. Çok ama çok heyecanlıyım. İnşallah oğlum sağlıklıdır. Görüşmek üzere kızlar.
Sinem o adet sancisi ben de devamli oluyor ama geciyor yarim saate kalmadan, ama akintim yok benim, belki de nisandir seninki, bilemedim ben simdi...
Zehra park yatak + yatagi+ kenarliksiz aldim ben yorgan yastik nevresim takimi 300 ediyor toplamda...Asagi yukari yatagin modeline göre bu civarda degisir fiyati. Yalniz bizim besik 70e 110, kapilardan sigmiyor, sen 60a 120 olanlardan al...
70 daha ıyı hatta daha genısı varsa o daha ıyı cunku benım 60 a 120 ıdı oglum 1 yasından sonra sıgmadı cok hareketlı uyuyan bı cocuk rahat edemedı nekadar genıs okadar uzun yatar
ayy zeynep mesajımızın sonuna seni eklicektim biraz önce ama nasıl olsa görmez dedimseni özledim nasılsın canım? murat batuyu güle güle büyüt hayatım.. aynı sorun bendede var.. bi de ben kabız olmuşum ama Yusuf bu konuda çok aktif kayınvalidemde ishal olmuş diyor, yahu küçüçük bebe ishal olur mu kızlar, zaten cıvık yapıyor onlar dimi:44:
Ben de 60 a 120 düşünüyorum canım çok da pahalı bir şey olsun istemiyorum 1 yaşına kadar idare etsin yeter zaten bebeğin odası da var benim için kapıdan geçmesi çok önemli odadan odaya taşırım diye düşündümSağol fikir verdiğin için
Sancılanmışsın sen geliyor muuu acaba 2 numara
Cıvık yapıyorlar tabi ki de sen bakma ishal olmuşsun demesine.
Bir şey daha var, babam bana 15 güne kadar gaz sorunu olmaz bebeklerin dedi yani gaz sancısı çekmezlermiş. Sizinkilerde nasıl oluyor ki gaz sancısı?
Bizim kız uyurken birden hiaaaaaa diye ses çıkarıyor sizinkilerde de var mı?
Son sorum bebekleri nasıl giydiriyorsunuz ben iki kat patikli alt, uzun kollu body üstüne uzun kollu üst giydiriyorum eldivenlerini takıyorum odadayken genelde başlık kullanmıyorum yataktan alırken de yeleğini giydiriyorum sabahları penye battaniye akşamları Mora nın polar battaniyesini kullanıyorum annem sürekli çok örtüyosun sıcağa alıştırma diyip duruyor giydirme konusunda baya acemiyim anlayacağınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?