2011 Ekim Anneleri

rumuz,ahtermina,zueleyha
sanırsam bugun yarın gelır bızımkı sancıların sıddetı artı ama canımı yakıcakkadar deıl sıklıgına fılan bakmadım henuz hala akıntım var ıcınde putur putur bırseyler var sanırım parca parca ınıyo kan gelmıyo sımdı ama rengı koyu kan 2 sefer az gordum durum budur tembellıgımı attım camasır attık makıneyı bulasık makınesını calıstırıdım evı mopladım sabah gırgır toz ıslemı yapmıstım zaten dk tutuacam bırdahakı sancıya bakalım ne olcak heycanlıyım ama hala yalan gıbı gelıyo

herkese merhaba
pc başına oturmaya vaktim olmadığından giremiyorum değilki geçmişi okumak ...doğum yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün.. yapacak olanlarada allah kolaylık versin bi avazda doğurmak nasip etsin..bebişi gaz ve kabızlık problemi yaşayan arkadaşlar varmı acaba biz sıkıntılıyız bu konuda siz neler yapıosunuz...

İyiyim canım ya napıyım annemlerdeyim hala bizim bıdık 9 günlük oldu maşallah bu pazar evime geçeyim artık diyorum babamların ev çok kalabalık gerçi Allah razı olsun kuş gibi bakıyorlar bana ama evimin düzenini özledim burada çatı katındaki odada kalıyorum sabah akşam in gibi tıkıldım kaldım Bebeğin sesini duyamam diye aşağıya da inemiyorum. Bir de lohusa psikolojisi eklenince sen gör beni

Oy havalar nolmuş öyle ya ben doğuma girerken yazdı şimdi kara kış gelmiş

Baya kilo vermişsin canım sen de normal doğumum hikmeti çok ben de eliptik bisikletle çalışıcam alttaki dikişler iyileşsin de.

Sahi normal doğum yapanlara soruyorum: Dikişleriniz ne durumda benim hala acıyor otururken kalkarken bir de dikişler kendi kaynayacak di mi dikiş aldırmaya gitmicez?

Canım Allah bir avazda kurtarsın inşallah Sıklaşmasa da bence sancın varsa git hastaneye bir NST çekil. Ben az hissettiğim halde 3 cm açılma olmuştu.

Bu arada İrem bugün hiç gelmedi bence doğurduu içime doğdu diyiiim size

canım ben metsil kullanıyorum ama pek karetmiyor

sen beni endişelendiriyosun ya doktor ne diyor bu duruma

ıremı bende merak ettım valla
canım sıddetı artı ama basta cok az hıssedıyodum sımdı daha fazla can yakmıyo yanı hastane uzak bıde gıderımde sunı verırler dıye ıstemıyorum cunku dogum yaklasınca nefes aladırmayan can yakan sıddetlı olurmus sancı benım oyle deıl beklemedeım
sen beni endişelendiriyosun ya doktor ne diyor bu duruma

doktor sancıların sıddetlenırse benı ara bugun gelme dedı canım cok can yakan agrım yok cok kısı oyle gıdıp sunı sancı aldıya onun ıcın bende gıtmek ıstemedım

Bir şey itiraf edicem: Altındakileri komple çıkarmadan altını değişemiyorum ben kuzunun yaaaaa beceriksizim sankiiiii
bende yeni yeni öğrenmeye başladım bizim hatun çok komik ya fiks ne zaman altını açsam çiş yapıyo açık havayı seviyo sanırım
bizde kombiyi açtık kalın giydiriyoduk herkes kızıyodu sıcağa alıştırma dışarı çıktığında ufak soğukta hasta olur die en sonun da annem bugün kapadı kombiyi sanırım haklılar...

evet benimki 10 günde geçti çok dikkat etmek lazım her wc den sonra batikonla pansuman yapıodum kuru tutmak lazımmış birde ayrıca kendi kenndine geçioo estetik dikiş yapılıo

off emzirdim koydum yatağına yine de ağlıyor yaaa..Ay duyan da etine çimdik basıyom zanneder Arsız oğlum benim
Ben kaçarr...

kızlar yemeğimi yaptım ve eşimi bekliyorum
ancak saate kadar gerlir,
benim kız sanki yukarıdan çıkacak amma baskı yapıyor,
halen karnım aşağıya inmedi
nar yedim o yüzden mi anlamadım

adı eylül olan kızlar böyle gazlı oluyor galiba :9 benim kıızmdada gaz problemi var canım. Doktor metsil damla verdi, gazı olduğu zamanlar günde 3 kez 2 şer damla verebiliceğimi söyledi. bazen işe yarıyor ama ben bebkler için olan sıcak su torbalarından almıştım ona ılıktan biraz daha sıcak su koyuyorum ve battaniyesinin dışından ayaklarının altına koyuyorum canım. bunun faydasını gördüm birde farkettimki gazlı olan kıızm değil benim :)
bizda doğumdan kalma bir gaz var kendimizi ii hissetsekte yediklerimizinde etkisiyle bbeklerimize geçiyor bu yüzden bolca kayısı hoşafı tüket ve mutlaka 2 fincan rezene iç sen rahatlayınca bebğindede rahatlama oluyor. son olarak emzirirkende hava yutuyorlar ben 5-10 dk emzirip bebeğimin midesi omzuma gelecek şekilde başınıda destekleyerek omzuma yüz üstü çevirip sırtını sıvazlıyorum yada hafifçe pışpışlıyorum böylece 2-3 dakika içinde bir kez ağız yoluyla gazını çıkarıyor hemen sonrasında emzirmeye devam ediyorum. emmek istediği sürece emziiryorum fazla gelirse bebeğim fazlasını kusuyor bu yüzden mutlaka yan yatıtıyorum hatta port bebede bile yan yatırıyorum. kısaca emzirirken sık sık kaldırıp gazını çıkartıp emzirmeye devam edersen ağızdan gazını atıyor. sıcak su torbası ile ayakları sıcacık oluyor ayaklar ısınıncada yellenebiliyor :) bunları alışkanlık haline getirdik diyebilirim birde malum uykuları çok ağır mutlaka 2 saatte bir uyandırıyorum. kolay uyanmadığından altını bakıyorum kirliyse değiştiryorum böylece biraz uykusu dağılıyor sonra omzuma alıp gazını çıkartıyorum biraz dahada uyanınca emzirmeye başlıyorum ama hemencecik uykuya dalıyor yaramaz gıdısına yada burnuna dokununca uyanıp emmeye devam ediyor. 10 dakika bile olsa emzirip yine gazını alıp öyle yatırıyorum böylece saatlerce uyuyup birden çok süt içmiyor aksi taktirde çok gaz oluyor yada yarım saat geçmeyen hıçkırık nöbetleri tutuyor. buarada evin tamamında 22-24 derece sıcaklığa ayarladık. içine uzun kollu zıbın birtane ayaklı alt veçorap giydiriyorum. dışınada üst, tekrar alt ve birde patik giydiriyorum. eldivenlerini giydiriyorum şapka pek takmıyorum sonrada battaniyesine sarıyorum. başınıda battaniyenin uç kısmı ile örtüyorum üşümüyor sanırım :))

her emzirmeden sonra gazını çıkarıyorum ama sıcak su olayını deneyeyim bende..arada gaz nöbetleri tutuyo o ağlayınca dayanamıyorum bende ağlıyorum . rezeneyi eşim dün aldı bakayım deneyeceğim onuda biz alışkanlık yaptık ben kaldırmıyorum iki saat dolunca o uyanıp şapır şupur ağzına ne değese artık emiyo bende anlıyorum zaten

irem nerde dogurdumu telıolan varsa bı arasa catladın ben

yıne kan geldı bu seferkı kırmızı yururken artıyo sancım acaba yuresemmı bıraz cıkıp yada evde ıyıkıoglanı yolladım dogurucam sanırım bu ara

Yaa bizim günümüz seninle ayni ve sen doguruyorsuun, ben de istiyorum ya... Irem de girmedi bugün dogurdu kesin o da...

Canim Allah yardimcin olsun, ins normal olur, saglikla alirsin bebegini kucagina...

Yaa bizim günümüz seninle ayni ve sen doguruyorsuun, ben de istiyorum ya... Irem de girmedi bugün dogurdu kesin o da...

Canim Allah yardimcin olsun, ins normal olur, saglikla alirsin bebegini kucagina...

ırem kesın doguruyodur bıkadar sesız kalmaz o yoksa
valla aynıydı bakalım dogacakmı hala cok acı hıssetmıyorum senınde baslayabılır heran tetıkte ol dun bıseyım yoktu bgun bunlar cıktı yarına allah kerım :))

Benden de bugün kesik süt kivaminda birseyler geldi ama nisan degildir sanmiyorum...

boyle yapısakan koyu sarı kımı yerı pembelı geldı sonra kanlı ama tamamen kan deıl ıcınde kan olan oyle geldı sılıp gordum yanı akar gıbı deyıldı sımdı saat tutuyorum kac dk da bır gelıcek sancı dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…