2011 Ekim Anneleri

canim gozunaydin allah yardimcin olsun,saglikla albebegini kucagina ins
sonunda kızımın göbeği düştü teyzeleri 13. günde c.tesiye kadar düşmese hastanede alacaklardı ama gerek kalmadı artık
gozunaydin canim gobegi dusmus bizimkide 7.gunde dusmustu bayaga kokuyor bekldikce sizinkindede oldumu koku?
yok canim korkmana gerek yok aynisi bendede oldu hemsiremiz normal oldugunu icimizde kalan eski kanin beklediginden renk degistirdigini soyledi,evet benimkide bitti diye sevinirken 3 gundur cogaldi normaldir heralde bugun biraz azaldi gibi 9 aydir hasta olmayinca biraz tuhaf geliyor banada ama karnim indikce daha gelsin diyorum
turkiyede degisik demekki canim burda bebegi dogdugu gun yikamiyorlar onceden yikiyorlardi simdi bebege o dogdugugundaki vucudunda olanlarin kalmasi gerekiyormu cok iyiymis,ve ertesi gunden itibaren hergun yikadik hicbirsey olmuyor canim bakmayin siz ordakilerin lafina kokar cocuk yahu yikiyorduk mis gibi uyuyordu yavrum

canim gozunaydin sende kavusmusun bebegine allahim uzun omur,saglik,hayirli evlat olmasini nasip eder ins

canim gozunaydin nihayet o kadar cabaladin, geldi cadi kizimizbiraz zor bir dogum olmus ama sonu guzel bitiyor onemli olan o benimkide cok zor oldu daha dogurmiyacam diyordum,ama gecti gitti cok sukur yavrumu aldim kucagima.

canım gecmiş olsun.bebeğinide güle güle büyüt.bende 6 ekimde normal doğum yaptım.ama epidural.senin doğumunu okuyunca ben cok fazla acı cekmediğimi anladım.bende bi sabah uyandığımda nişanımın geldiğini gördüm.hiç panik yapmadan eşimi arayıp bebek geliyo doktoru ara dedim.eşim bi panikle işten eve geldi.ben gayet sakin bi şekilde annemle kahvaltımı yaptım duşumu aldım üzerimi giydim.soğuk kanlıydım.ama eşim cok heyecanlı ve cok panikti.hastaneye gittik dr nişanım geldi dedim oda bi ebeler kontrol etsin dedi .40. haftamız bitmişti zaten.ilk defa tuşe olacaktım.yukarı cıktık çatala yattım saniler içinde ebe tuse yaptı canım hiç acımadı.3 cm acılmam vardı.yatışım yapıldı ama hiç sancım yoktu.dr burda bekleme 5 gibi gel dedi.bizde hastaneden cıktığmızda 12 gibiydi.eşim annemle beni teyzeme bıraktı.saat 4 gibi birden lavaboya gitme ihtiyacı duydum sanki altıma işiyomusum tutamıyomusum gibi geldi.gittim biraz panik oldum azar azar suyum geliyodu.hasta bezi bağlayıp hastaneye gittik.yatağıma yattım bi sürü sancı ceken bağıran yerlerde deli gibi sürünen bayanlar vardı.onları öyle görünce ne yapacam ben dedim.önlüğü verdiler giydim.suyum geldiği için suni sancı verdiler.2 saat sonra acılmam 5 cm olmustu.ebe cok iyiydi tuseleri hiç hissetmedim.aneztezi uzmanını aradılar epiduralim yapıldı.ben gayet diğer bayanlara nazaran sanslıydım.acılmam cabuk oluyodu.5 cmken dayanılmaz acılar hissetmiyodum.kimisi 1 cm kimisi 3 acılmayla cığlık cığlığa bağırıyolardı.bensee seviniyodum epidural olunca uyurum diye ama nerde.epidural yapıldı saatler sonra sancım arttı.ben ebeye diyorum bu nasıl epidural ben hissediyorum diye.epiduralin etkisi azalınca sancıya dayanamıyodum.tekrar yarım doz epidural yaptı ama ben sancıları hissettim.ağrı eşiğim düşükmüş.ebe beni ayağa kaldırdı ama ayaklarımın üzerinde duramıyodum uyuşmuştu.ebe bak epiduralin etkisi bu dedi.ben sancı hissetmek istemiyodum.ama sancılanıyodum ama öyle cok şiddetli değil.benim acılmam 10cm olmustu ama 3 saat bekledim cünki bebeğim asağı inmemişti.tek sıkıntım o oldu.gece saat 00:15te ebe catala aldı.karnıma bi hemsire bastırdı hatta resmen üzerime cıktı bende bağırıyorum.tekrar epidural yapıldı drum geldi ebe ıkın dedi ben bi ıkınmada 00:20de bebeğimim doğdu.ben cıktığını hiç hissetmedim.ne oldu dedim doktor doğurdun dedi.inanamadım hiç acı hissetmedim.ben bebeğimi izlerken dr dikişlerimi attı.bebeğim temizlenip giydirildi.odamıza gitti.benide dikiş sonrası odama götürdüler.bebeğimi öptüm emzirdim o gece hiç uyumadık heyecandan annem eşim ben.sabah 8 de dr geldi cıkabilirsiniz dedi.sevindik.ama ben kalkamadım basım dönüyodu dr tahlil yaptı kanım düşük cıktı saat 3 e kadar kontrol altında tutuldum.iyiydim bizde cıkışımızı yaptık evimize geldik.dikişlerden ve ilk baslardaki ıkınmadan dolayı olusan basurdan dolayı hiç oturamıyodum.cok ağrı yapıyodu basur.korkudan lavaboya bile gidemiyodum.2 gün sonra eşime lavman yaptırdım cok rahat cıktım lavobaya.şimdi o günler bakıyorumda yasanmamış gibi şimdi iyiyiz.normale döndük.uykusuzluk,aclık,göğüs yaraları bunlarlada uğrastık.rabbim her günümüzü daha güzel yapsın.bebeklerimizi bize bağışlasın sağlıklı sıhhatli.doğum yapan herkesin gözü aydın olsunn:)))

slm güzel annişler herkes iyidir inş kızımdan pek fırsat olmuyo girmeye sarılık geçirdik şükür daha yeni değerlerimiz düşmeye başladı ışın tedavisi gördü kızım bide kızımın kalbinde 5mm delik varmış kendiliğinden kapanır dedi dr ama inş kapanır kızlar dualarınıza ihtiyacım var..

Allah bağıslasın
resmen yaşadım okurken benim en korktuğum bebeğin çıkacağı an sancıdan korkmuyorum
mutlu oldum hiç anlamamış olmanıza inşallah ben de anlamam
darısı bizlerin başına

ya ben çok korktumm galiba sezeryan olcam
şuan nefes alamıyorum sanki panikten of keşke okumasaydım :18:

ya ben çok korktumm galiba sezeryan olcam
şuan nefes alamıyorum sanki panikten of keşke okumasaydım :18:

hayatım doğum yaklaştıkça zaten korku artıyor ben de birde böyle okuyunca cidden korkuyorum panik yapıyorum çok:18: ama arkadaşların hepsi kucağına alınca unutuyorsun diyor ona güveniyorum ben de ama yine de korkuyorum ya daha da çok korktum

mrb arkadşlar ben tuğba.eylül 20 de doğumumu bekliyorken 4 ekim de sezeryanla doğum yaptım. 42 haftası dolduğu için bebişimi bi kontrol etsinler diye doktora gtmiştim.normal doğum istiyordum çünkü.nasıl olsa sancı gelecek içimde kalacak değil ya diye dşünüyordum.doğumdan da korkmuyordum nedense tabi ilk olduğu ve doğum sancısını bilmedğim için sanırım.kontrole gttim. ultrsonda bebğimn durumu gayet iyi çıkınca eve gönderileceğimi düşnmüştüm 3 ekim sabahı. ancak dr bebğim 42 haftayı doldurmuş olduğu için yatış verdi.neyse 3 ekim gecesi serviste öylesine serumsuz vs yattım.açıklık filan da yoktu. ertesi sabh dr yanıma geldi beni doğum salonuna yolladı.suni sancı verildi.2 saat sonra hala sancı da açıklık da hiç yoktu.etrafımda bağrışanlar gözümü korkutuordu aslında ama herkesn doğumu farklıdır doğurcksın tuğba diyordum.en çok iğneden korkardım serum takılırken gıkımı bile çıkarmadım buna dyanamazsam doğuma hiç dayanamam yapacaksın dedim yine.sonra akşama doğru haff sancılarım başladı adet sancısı gibydi.1 cm açıklık varmış ancak nstye bağlnınca bebğimin kalp atışlarının aşırı düştüğü görüldü.apar topar sezeryana alındım.genel anezteziyle uyutuldum çünü anestezi uzmnları artık çıkmışlardı hastneden yani belden uyuşturma olmadı.bi hemşirenin seruma ilaç verdğini bir de boğzıma doğru ilaç kokusu yayıldığını hatırlıyorum.uyandığımda bilncim yerindeydi sanıyordum.ameliyattan çıkarken anneme ağlama dedğimi doktoruma teşekkür ettğmi sanmıştım ama annem sonradan söyledi ssadece ağzımı geveleyip sesler çıkarıyormuşum :) yoğun bakıma girdğim de bebeğim nerde diye sordum .getirip yanıma yatırdılar onu brazcık gördüm gözleri kocamn kocamn açılmış emme harektleri yapıyodu ama hiç ağlamıyordu melek kızım.sonra uykuya dalmışım..servise getirildğimde kan transferi yapıldı ameliyatta baya kan kaybetmişm.o gece rahat uyudum ama ertesi gün narkozun etksiyle omuzlarım kopacak gbi ağrıdı. gazım çıkmayınca nefesim kesilr gibi oldu. ameliyatlı halimle zar zor yürüdüm bağırsaklarım çalışsın diye.sonra biraz rahtladım.sütüm çok şükür hemn geldi az da olsa. bebğimi emzirdim.en başta göğüslerim yara olmuştu çok zorlandım ama şimdi gayet iyiyyim.bir de humana still tee tavsiye ederim arkdşlar sütünüz artar.84 kilo ile doğuma girdim .şuan 74 kiloyum.emzirmek zyıflatırmış çünkü vücudun yağp deposundan kullanırlımış anne sütünün yağı.bol bol su için.normal doğu yapmyı hep istedim hatta kızım 36.haftaya kadr ters duruyordu. kalçamın altını yastıkla baya bi yükselterek dönmesini sağlamıştım. normal olck diyordum ama hayırlısı böyleymiş. benm bebişim 2950 gr doğdu usgde 3200 gözüküyordu.şimdi 3400 filan kilosu.adı da zümra. Alah hepinizi hayırlsıyla kurtarsın

hayatım hiç korkma.nede olsa o ordan cıkacak.ben bide sancı cekerken herkes gözümün önünde doğuruyodu.her catala cıkanı gördüm.herkes doğumdan sonra bi rahatlıyo.ben onları gördükce doğuramam diyodum.ama 5 dk doğurdum.darısı sana canım.saglıcakla al kucağına bebeğini inşallah.

oyyy maşallah tam bi kuzu olmuş yerim ben onun totoşunu allah nazarlardan saklasın

.

maşallah arhan emirimize çok tatlı allah nazarlardan korusun.

canım seninde gözün aydın.ALLAH sağlıklı uzun ömür versin bebişine.
maaşaallah barekallah arhan emire.çok şirin.

özlemcim maşallah oğluşa koca adam olmuş canım arhan emir bey..allahım nazarlardan korusun..

heyyyt maşallahhhhhhyakışıklıya bakkkkkkkk

41 kere maşallah allah sizlere bağışlasın..

canım çok tatlı, allah analı babalı büyütsün,
bahtını, kaderini güzel, şansını bol etsin.
maşallah subahanallah
Hepinize çok teşekkür ederiz bunlar benden bunlarda oğlumdan sizleree
sonunda kızımın göbeği düştü teyzeleri 13. günde c.tesiye kadar düşmese hastanede alacaklardı ama gerek kalmadı artık
Elifcim bizimde pek geç düştü 17. gün :)

tebrıklerınız ıcın tesekkur ederız
ben yokken ırem dısında kım dogurdu acaba pek bakamadım gecmıse ?
doguran herkesı tebrık ederım sımdıden dogum yapmayanlarda saglıkla alsınlar meleklerını kucaklarına ınsallah.
dogum yaptıgımdan berı kosusturuyorum gorumcem geldı apar topar sanıyorumkı lohusa bakmaya geldı ama grıpmıs yok bası agrıyomus ben kosusturuyorum o lutfen ıs yapıyo bı kac gun daha dursun yollıycam barı fazlalık yapmasın evımde uyuz oldum ben bulasık makınesı bosaltıyorum bebek aglıyo senınkı yatagını kuruyo yatıcak ya yardım etmıyo hemde ben tv ızlıycektım gectı yattı neysekı kocam gıttı mac ızlıyo basında sevındım yanı bılsın bu lohusa evı bura yardım etmıyosun bıde erkenden oturma odasını kaplıyosun . neyse ıslerım bıttı sukur sızlerlede konustum aklımhep burdaydı cunku oglumuda yatırdım sımdı bıraz uzanıyım yıne gelırım opuyorum hepınızı

aslında ben doğumdan sonra nasıl duruyo çok merak ediyorum gerçekten kötümü?

ha sen doğum yapmadın heralde daha.evet çok güzel bi görüntü değil malesef.ama zamanla toparlancak tabi.sadece biranönce bişeyler yapmak lazım sanki en aza indirgemek için.

iremkuzum ve mavipatikler güle güle büyütün bebeklerinizi.Allah sağlıkla hayırla büyütmenizi nasip etsin.

ha sen doğum yapmadın heralde daha.evet çok güzel bi görüntü değil malesef.ama zamanla toparlancak tabi.sadece biranönce bişeyler yapmak lazım sanki en aza indirgemek için.

yok hayır yapmadım. çok zayıftım 15 kilo alınca karnımın alt tarafı gitti bayada etkiledi beni çoğu kişi çatlağı hiçbişey geçirmiyor dediler inş vardır bi çözümü

Sonunda doğurdun ya bravo valla Ben kötü bişey var sanki diye yazmıştım haklı çıktım ama sonu güzel
Allah analı büyütsün canım
aytencim sırada sen varsın sanırım hadi bi avazda kurtulursun inşallah
Maşallah Nazar değmesin
Poposunu yesinler onun
ay acaip stres oldum ya üffff iremi anlamaya başladım sanırım. Allahım beklemek ne zor. hele topiğin yüzde 95 i doğurmuşkennnnn
ayten den sonra seni alalım sıraya yarın akşamda senden haber bekliyoruz doğuruyorum diye
Gözün aydın. Ben peçeteye sardım duruyo nereye gönsem diye düşünüyorum sen ne yaptın???

Korkma bişey yok bende öyle olmuştu kırkın çıkana kadar öyle dengesiz bi şekilde gidebilir merak etme

Çok geçmiş olsun düzelir inşallah çoğu bebekte oluyomuş ama doktorlar geçiyo diye söylemiyolarmış bile kızınınkiş de düzelicek Allahın izniyle sen içine ferah tut

nidaaaaaaaaaaaa o güzelim cicik kaplarını nereden almışstın kuzum beeeeeeee bulamıyom bennnnnnnnnnnnnn bu penyelerle benim memişlerrr çok iğrenç görünüyoooo kendimi inek gibi hissediyommm acilllll yanıt verr

öncelikle cevap için sağol canım
biz dogdugu 3. gün işitme testini yaptılar hastanede ayrıca ilk topuk kanınıda aldılar 5 günlükken 2. topuk kanını aldılar bugunde elinden kan aldılar zeka testi ve sarılık için kıyamam yavrumun minnacık elinde kocaman iğneyi görünce çok kötü olmuştummmmm

ah canım yaaa çok geçmiş olsunnn sağlıgına kavuşur inşallah kuzucugunnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…