2011 Ekim Anneleri

demek aynı derten muzdarıbız benımkıde sınırlenıyo atıyo bagırıyo cagırıyo allahtan annem alıyo arada ama dogrumu yapıyorum bılmıyorum orda kalması dogru deıl gıbı gelıyo sencede oylemı ? hevesle gıdıyo ama evde normal duzenımızde olmak dahamı ıyıdır.neler yapıyo neler tepmde hep ne dedıyse yapıyorum ama sımardımı bılemıyorum arada kızıyorum bende yapma annecım fılan dıye ama dogmadan once cok sozler verdım kendıme cunku olum acısı gıbı acı yasarlarmıs sabıha paktuna hocadan dınledım deger verdıgım bı doktordur onun ıcın sabırlı olmalıyız neysekı bebek uslu ama herzaman tv ızlıyen cocuk her sanıye bırsey ıstıyo napcam bılmıyorum rabbım yardımcımız olsun sabır versın aman sende sabret canım arda babasıyla yolla bı yerlere annende fılan kalsın bı sarılıyo bana ıctten sonra ben operken ıtıyo aslında sarılmak ıstıyo ama ıtıyo sureklı benı uzuluyorum halıne daha cok kucukler bıde bende duzen hastalıgı var ev ısı cocuk derken bıtıyorum ama bız ıstedık bunu sabır sabır duzelıcekler ınsallah bu arada bebegıde ıhmal edıyorum onada uzuluyorum bak sımdı aklım buyukte annemde dıye gelsın ıstıyorum ama gelıncede olmuyo ordaykende aklım orda salatalık dıye tuturmus annem tum komsuları gezmıs butun soganları sandalyelerı yere atıp aglamaya baslamıs yardımmı alsak netten bıseyler okuyorum sende bulursan yazı yolla paylasalım nasıl davranmalıyız ogrenelım

kızlar mutfagımı topladım camasırımı astım bıde sıgaraya basladım oglumdan gızlı ıcıyorum vala ısım yok ama aklım oglumda nette duramıycam gelırım yıne belkı gorusmek uzere

cok sabredıyorum kızmıyorum eskısı gıbı zaman gecırmeye calısıyorum bebek yok gıbı hep sevdıgımı arkadasım oldugunu soyluyorum yumusuyo bıraz bebek emınce baslıyo yıne huy degıstırmeye yapma annecım uslu dur annecım fılan dıyorum ama sabrım tasıyo zman zaman okadar cok sey alındıkı dogum yaptıgımdan berı oyuncak sepetlerınde yer kalmadı ama mutlu olmuyo ıste umarım cabuk atlatırız

ahtermına canım sabret daha gunun gecmedı topıgımızın tek dezavantejı bu oldu erken dogumlar oldukca zamanımızı bekleyemez olduk sunı sancı cok kotu acılmada yok zor acılır ılk bebgın sabret bence esı yaslanır suyun azalır fılan sa sunı dene yoksa bekle rabbım yardımcın olsun ama dedıgım gıbı uzulme sabret gelıcek mınıgın enınde sonunda

canım benim kızda sabah babasıyla gitti babaneye bırakıcaktı eşim ilk kez ayrılıyoruz okadar çok özledimki anletamam dört gözle bekliyorum aklım hep onda dün eşim bi yerde okumuş aslında biyerlere göndermek yalnışmış evden uzaklaştırıldığını düşünürmüş bende aynı senin gibi kendisi istiyo gitmeyi dedim ama yalnışmış napıcam nasıl davranıcam bilmiyorum neyse oğlan uyandı

canım benim kızda sabah babasıyla gitti babaneye bırakıcaktı eşim ilk kez ayrılıyoruz okadar çok özledimki anletamam dört gözle bekliyorum aklım hep onda dün eşim bi yerde okumuş aslında biyerlere göndermek yalnışmış evden uzaklaştırıldığını düşünürmüş bende aynı senin gibi kendisi istiyo gitmeyi dedim ama yalnışmış napıcam nasıl davranıcam bilmiyorum neyse oğlan uyandı

Hayırlı akşamlar kızlar nasılsınız. Azcık geçmiş okuyayım dedim ama zor oluyor artık. Ben uykusuzluktan bitap düşmüş durumdayım bebeğimde sarılık tehlikesi var yavaş yavaş sararıyor doktor yarım saatte bir emzir dedi. Dünden beri uyku uyumadım. Birde doymuş çocuğu uyandırmak resmen eziyet ne yaparsam yapayım uyanmıyor. Lahusalık depresyonu diye birşey cidden varmış.

Emziren anne hangi gıdalardan kaçınmalı?
Lahana, karnabahar, brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, soğan, sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata gibi besinler annenin diyetinden çıkarılıp bebeğin rahatlayıp rahatlamadığı gözlenebilir.

Bebeği rahatlatmak için neler yapılabilir?
Bu konuda tek bir doğru yoktur. Her bebek, kendine özgüdür. Birini rahatlatan yöntem diğerinde işe yaramayabilir. Aşağıda önerileri deneyip bebeğinizi rahatlatan çözümü bulabilirsinz.

Yumuşak bir battaniyeye sarın
Kucaklayıp sarılın
Ninni, şarkı söyleyin
Müzik dinletin
Kucakta veya beşikte sallayın
Karnına ılık yağ ile masaj yapın
Karnına ılık havlu koyun
Ilık bir banyo yaptırın
Bebek arabasında gezdirin
Emzik verin

dımı nasıl gozunde tutuyo tahmın edebılıyorum . sımdı esım gıdıcem almaya hatta annemle aynı sıtedeyız benmı gıtsem bıde dısarda baska evde gorse bebgı dahamı mutlu olur acaba dıyorum kararsızım bı yandanda kalsada sabahmı gelse dıyorum off olmuyo ıste bencıllık yapıyorum onun bu evde olması lazım bakalım babası gıdıcem ben gıtmesemde umarım gelır.
bende netten arastırayım bıraz daha nasıl davranmalıyız dıye oglandı uyandı gelırım yın e

merhaba konuyla alkasız olacak ama
sizlerden PİNAX vardı haber alamıyorumda haberinizmi varmı haberi olan varmıı??

Son düzenleme:
duygucum mina elif bereni yanaklaından öpüyomuş çizelge için çook teşekkür ediyoruz canım çok makbule geçti sevindirik olduk teyzesii :)
güle güle kullanın bizde beğendiğine çokk sevindik
40 gün dolmadan görürmü görmezmi bilemem zaten gördüğünü sizi takip etmeye başlayınca anlıycaksınız hele bide size bakarken yanınızdakilerin ''annesine bakıyo'' demesine bayılıcaksınız Minik gözleriyle takip etmeleri o kadar muhteşem bişey ki yiyesim geliyo o an bereni
Anne konusunda benden şanslı yok sanki doğurdum 15 gün annem yanımdaydı gidicekti takıldık kızımla peşine bizde gittik 40ı çıkana kadar yanında durduk sonra evimize döndük aradan 1 hafta geçti yine annemin yanındayız Annem yanımdayken ne ev işi yapıyorum ne kıza bakıyorum sadece acıktığı zaman kızımla muhattah oluyorum oda gündüzleri geceleri dolaba biriktirdiğim sütleri veriyo annem bende fosur fosur uyuyorum
Bi bebek ağlıyosa 3 sebebi vardır ya aç, ya gazı var, ya altı pistir Özgür ağladığı zaman kimseyi dinleme acıktığını düşünüyosan daya memeyi Yalnız kalınca rahat edersin kendi kafana göre bakarsın oğluşuna oda senin düzenine sen onun huyuna alışırsın zaten
45le hamile kalmıştım 9 kilo almıştım şimdi yine 45im
dikişlerin sadece yarısı sert sağ tarafda şişlik var zaten en çokda o taraf ağrı sızı yapıyodu
karnımda da şişlik yokda biraz pörsüdü
süt olsun diye önüme gelen herşeyi yiyorum hatta ben bunu yemem dediğim şeyleri bile gözü kapalı yutuyorum yeterki süt olsun

kızlar ya benim oğlan 15 -20 dk emerdi şimdi 5 -6 dk. ya düştü ne yapsam
Çenesi güçlendi demekki Berende 50cc 1 saatte içiyodu dinlene dinlene şimdi 5dk da hüpletiyo
Benimki de kara anneme gösterdim hatta saçmalama dedi geri kapattım herhalde eski haline döner dönmezse güneşlenirken göbeği kapatır geri kalan yerleri açarız her taraf aynı renk olur
Bide şu göbek deliğinden başlayıp aşşa doğru uzanan çizgiye bi çare bulursam tamamdır
Kızlar tuğbanın selamı var hepinize bebeği enfeksiyon kapmış zavallı yavrucağa 10 tane iğne vermişler sabah akşam olacak ateşlenmiş yavrum yaa
Çoooook geçmiş olsun O iğneleri nasıl yaptırıcak Allah kolaylık versin
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah Maşallah kilosu boyuda iyi
ben 2 gün sonra yapmıştım hatta yaptım diye taburcu edebiliriz seni dediler kızım yoğun bakımda kalıyo diye beni göndericeğinizi bilseydim yapmazdım dedim hemşireye oda istersen sabaha kadar kalabilirsin demişti
Bana hastanede ilaç veriyolardı gaz için bide çok sıvı tüketmiştim hem kayısı kompostusu hemde kayısı suyu içiyodum durmadan senin şişliğinde gazdandır muhtemelen bide ameliyat şişliği oluyo 1 haftalıkken eşim sen hala hamile gibisin o göbeğin öylemi kalıcak demişti
Görümce göz taşı gördüğün yerde bas taşı demişler boşa dememişler sanırım
bendede aynı sorun var hareket edemiyorum hiç yatmamanın cezası bu işte.oğlumda isilik oldu teyzesi ne yapçam çok üzgünüm
çok sarmışsındır bende kızımı biraz fazla sardığımda olmuştu çok sarmazsan geçiyo banyo yaptırmakda iyi geliyo
Benim 2 gün önce hafiften bişeyler geldi geçti 40 bitene kadar zaten bi azaldı bi çoğaldı yavaş yavaş düzene giricek herhalde
Ben sana boşunamı pompa aldırdım bak sende tavsiye etmeye başladın
Sağın kızlar sağdıkça geliyo Emzirin sonra da sağın

40ı çıkana kadar bebekler 40 kere huy değiştirirmiş belki değişir
niye döküyosun kız gitti güzelim sütler Burda bas bas bağırıyoruz sağıp dolaba koyun diye Nasıl saklanıyo dolapda ne kadar buzlukta ne kadar duruyo netten bak öğren ve sakın sütleri dökme

Son düzenleme:
hayırlı aksamlar kızlar..
nasılsınız?bebıkler ıyı ınsaallah...
ben bıraz yorgunum...dogum yaptıgım gun dahıl bu gune kadar totalde 1 gunluk uyku uyumadım...hıc problem degıl razıyım gunlerce uykusuz kalmaya tek kızımın ıyı oldugundan emın olayım...dun aksam kızımın bacaklarında egrılık var gıbı geldı..bunu ben farkettım ama cok ustunde durmadım,sonra annem farketmıs o soyleyınce esım ben hastanedeyken farkettım ama onemsemedım dedı..benı aldımı bır gozyası..kızımın bacaklarıyla alakalı ne kadar kotu senaryo varsa yazdım cızdım...sabah olmadı..hıckıra hıckıra aglamaktan bıtab oldum...gece boyu yavrum uyudu ben basında bekledım..nefesını dınledım..dua ettım..bugunde hemen doktora gıttık..ıyıce baktırdık doktorumuz her bebegın bacaklarının anne karnında bagdas kurarak durdukları ıcıın boyle oldugunu ılk 3 ay ıcınde duzeldıgını ve de oyle bır egrılıgın olmadıgını cok saglıklı oldugunu soyledı...
nasıl bır oh cektım Allahım anlatamam...mutluluktan aglamamak ıcın zor tuttum kendımı..
daha sonra kendı dr uma dıkıslerımın akıbetını ogrenmek ıcın muayene oldum...3 gundur sızlayan dikişlerımın bır tanesının atmıs oldugunu soyledı...tamda epizyoya basladıkları yer oldugundan yarım cm acılmıs ben sana oturmayacaksın demedım mı sen oturmussun dedı..oye bır off cekmısım kı kadın once kızdı sonra anlıyorum kolay degıl hem bebek hem dıkıs ama boyle olursa gec ıyı olur dedı...1 hafta daha pansumana devam ..zaten aynayla pansuman yaptıgım ıcınn atan dikişi kendım de farketmıstım...
bırde muayene esnasında elını tuşe yapar gıbı sokunca seyıme yıne bagırttı benı..kızımda basladı aglamaya o sıra ..dr m goruyormusun annesının canı yanında kızının da yanıyo dedı..

ve kızlarr..gelelım bana..annelık ne zormus ne agırmıss...ben cok aglıyorum..ayagına bakıyorum aglıyorumm..gozlerıne bakıyorum aglıyorumm..Allah bana kızımı verdı dıye nasıl tesekkur edecegımı bılemıyorum..O nun bu hedıyesı karsısında sukrum acız kalıyo..ve ben cok utanıyorumm..ınanılmaz azab duyuyorum ılk hamılelıgımı ogrendıgımde onu ıstemedım hatta düşer nasılsa dıye hıc kendımı korumadım esırgemedım...hamılelıgım boyunca onun kılo almasını kendımı ıyı hıssetmek adına ıstedım..o kadar yuruyusu yıne kendım kolay dogurabıleyım dıye ıstedım..yanı ben kızım ıcın hıc bırsey yapmadımmmm...bunları dusunmek benı mahfedıyorrr...ustune annem haksız bıle olsa ona karsı aklımdan bıseyler gecırdıgım ıcın de ınanılmaz vıcdanım sızlıyoo...nasıl verıcem ben Allaha bunun hesabını dıye...sonra esım Allahımmm ne kadar cok yoruluyooo..ne kadar cok ben mutlu olayım dıye ugrasıyor..sırf dun goguslerım kanıyor dıye ustune bısey kapatsakmı acaba atletıme deydıkce canım yanıyo dedım , dunya kadar yol yuruyup köpük bardak almıs alt kısmını kesıp gogsune koyabılrıızz askım canın yanmaz dedı...ben nasıl aglıyorum gece boynuna sarılıp oda bende aglıcam ama bak dedı ben daha cok aglamaya basladım...oto çöpe akıyo gozyaslarım bogazım dugumlenıyor kontrol edemıyorum kendımı...

cok yazdım ama ne yapıyımmm...bedensel yorgunluklar gozume gorunmuyor bıle manen yasadıklarımın yanında..

üff bende ya insan çok kötü oluyor canı acıcak ağlıcak diye, sarılık yüzünden delik deşik ettiler yavrumu zaten içim gidiyo kıyamıyorum..

Allah başka acılarını göstermesin bacımm...beni, şimdiden aşı günlerinin sıkıntısı sardı

canom alemsın ya bende gorumce olunca boylemı olcam ama yok yok ben abım mutlu olsun dıye neler yaparım gelıne neler yeterkı suratsız olmasın :))

ıremcım sen baya baya lohusa sendromuna dogru yol almaktasın bacagını gozunu bırak hayatım emzır bol bol annen de gıder yakında oh cekırdek aıle tadını cıkar ben ılk cocugumda evımde bıle deıldım esım askerdı sımdı ıse buyuk oglumun karde bunalımıyla ugrasıyorum bak sukret annen gıdınce 3 unuz nekadar mutlu olucaksınız buzluguda doldurdun zaen yemek yapmakta cok problem olmıycak tadını cıkar annelıgın oglum yok bugun buyugu ıs guc yok sızlerın evı boyle hepınıze seslenıyorum bebeklerınızın esınızın tadını cıkarım bızım abımızde atlatsın su bunalımı oh mıs gıbı yasıycaz bızde hala ınanamıyorum 2 cocugum var 4 kısılık bı aıle olduk

bılmıyorum sinem..kızımı bu denlı sevecegımı tahmın etmezdım..ona ve esıme bısey olcak dıye aklım cıkyo..utanmasam esımı evden cıkarmıcam yanımdan dızımın dıbınden ayırmıcam..sabaha kadar bı onu seyredıyorum bı kızımı..dun gece kıızımınn camasırları makınede yıkanırken makınenın camından bakıp bakıp agladım hala ınanamyorum onun benım olduguna...cıdden dagıldım..kendımden hıc ummadıgım seyler hıssedıyorum...goz yasım hep kirpiğimin ucunda..cabuk gecsın bu hal ıstıyorum..dikişlerim bır an once ıyılessın ve kızıma daha ıyı bakabıleyım ve esıme hak ettıgı eslıgı yapabıleyım..varım yogum onlarr..aglıcam gene snırım

şehitlerden sonra deprem olayı iyice sulugöz etti beni..

14 günlük bebişi enkazdan kurtardılar.. Allahım nasıl ağladım.. anlatamam..

sonracıma..
Aralık annelerinden biri dün gece doğum yapmış 34haftalık.. oğlan bir de kız değil, normal doğurmuş.. ona da ayrıca bir duygulandım.. karman çorman oldum iyice.. bir yandan da ayol çantamız bile hazır değil diyorum..
bir tuhaf ruh halindeyim yaw..

Merhaba hanimlar, dogurmayan kimler kaldi, gecmisi bir türlü bitiremiyorum, dogru dürüst okuyamiyorum bile zaten, bi bakayim diyorum hep araya birseyler giriyor.

Ev hic bos kalmiyor cok bunaldim artik, geceleri annem hep ayakta, emzirme zamanlari uyandiriyor saolsun beni, ama gündüz o kalabalik beni o kadar geriyor ki, öpmeleri sevmeleri herseyleri batar oldu artik bana...

Kizimin ismi mevzusunda da cok bunalttilar beni, neyse bugün cikti nüfus cüzdanimiz ismimiz de Irem Nil oldu. Kan uyusmazligi sonucu sariligimiz vardi, ilk önce 6.2 ydi 9.2 ye cikti bugün sükür ki 8.9 a düsmüs, ins tez vakitte iyilesir tüm bebeklerimiz...

Her seye aglayasim var, sütüm de kesiliyor arada, Pre Aptamil veriyoruz geceleri...Öyle iste...

iremcım kendını uzme ıkısınınde sana ıhtıyacı var morallı bı anne ol.bebegınıde etkılersın uzuntunle sakın ol tadını cıkar bebegının.dıkıslerınede dıkkat et bak benımkıler attı rabbım yavrularımızla bızı mutlu etsın ınsallah. rahat ol artık yoksa bunalıma gırersın canım ne cocuguna ne esıne faydan olur.

haklısın canım...ınsaallah annem gıdınce ve ben ıyılesınce hersey yavas yavas yoluna gırecek..esım yattı cok yorgun..kızımda hastaneden geldıgımızden berıdır huysuzlandı uyudu o uyurken bende esımın yanına kıvrılayım..Allaha emanet olun..

sende allaha emanet ol canım.

kımecıkler yok sanırım esımı bez almaya yolladım. 1 tane 1 numara 1 tane 2 numara bez almıstım 1 numara 7 gunde bıttı 2. yenı dogan bezıne baslıycam ılkınde 2 den baslamıstım yavrum buyuk bezler tasımıstı :)

sıkıldım tv dede bırsey yok bıseyler yıyesım var kendımı tutuyorum kılo almamak ıcın sonra gıdıp tatlı yıyorum neyse son cıkolatamıda yıyım yemıycem daha gorusuruz

selam kızlar herkes iyidir inşallah bi çoğunuz doğum yapmıştır kesin herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum
nida bahsetmiştir belki ben zor günler geçiriyorum aklımdasınız ama fırsat bulupta gelemiyorum 74yok yok fırsatsızlık bebeğimin ağlaması filasn değil hastanelerdne eve gelemes olduk
ilk hafta tıkanma sorunundan çektikleirmi bir allah bir ben biiirken ikinci hafta ise ateş çıktı bebeğimin ateşi 38 5.ları buluyo doktor sabah akşam iğne verdi 10 tane iğneden o minicik bacaklar şişti ellerindne kan alıyolar minicik ellerimiz şişipmorardı uykusuz aç susuz dolaşıyorum avare gibi sütümse çaylar kompostolar sayes,ndenazda olsa var şükür bugün bebeğimi yeni doğana alacaklardı ama bana yer olmadığı için beni almıcaklardı kıyamadım yavrumu yalnız bırakmaya kabul etmeidm inşallah yanlış bişey yapmamışımdır evde takip edip ilaçlarını vericem iğneye gidip gelicez dua edin bu durum bir an önce bitsin allah evlatlarımıza sağlık versin anneli babalı büyütmeyi naisp etsin

hanzadeyi merak ediyorum oda 11 ekimde doğum yapmıştı değilmi
yeşilzeytn esmerşkr makarna canom leyna zueleyha aheste herkes iyidir inşallah

allaha emanet olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…