Hanzade benimki mamayı sevmiyor 20 cc içip yüzünü ekşitmeye başlıyor biraz da ondan endişem saat başı beslenmek istiyor neredeyse 2-3 saatte bir 80-90 cc alsa problem değil saat başı 30cc alıyor bırakıyor az yiyince gazın çıkması da çok zor oluyor. Bir de eve gelince huyu değişti çocuğun sürekli kucak istiyor kucağımda yazıyorum şu an buraya da kollarım ağrıyor artık tutmaktan. Kucağımdan bıraktığım an kıyameti koparıyor.
Aytecim tebrik ederiim ,ne güzel bi normal doğum olmuş yaaavalla okuyunca normal doğum yapabişleydim keşke dedim ..Allah analı babalı büyütsün yavrunuda inş.
canım benim dr um dediki bebeğinizin göğsünüzde uyumasına izin vermeyin arasıra çekin memeyi uyansın emmeye devam etsşn dei ,bence hiç bıkmadan emzir cenım ,bebekler 1 kaşık sütle bile doyuyomuş ,o yüzden varsın az alsın ama emzirmeye devam et ,mamakullandığın içinde hiiç üzülme canım sütün mutlaka çoğalacaktı ,sağ bence ,geçende bi sitede okumuştum ,nekadar talep okadar arz yazıyodu ,mantıklı geldi bana ve sağdım ,gerçekten faydalı oldu..
çekiyorum canım uyanıyo iki çekiyo geri uyuyo arada bir yutkunuyo birde bir iki gündür kusmaya başladı dün gece ebeyi aradım 3 saattir emziriyorum hala aranıyor birde kustu diye midesi boş kaldığından kusmuştur dedi iyice perişan oldum sğma makinasıyla 1 saatte 30 cc çıkarıyorum o da benim oğlanın ağzını ıslatmaya yetmiyo
Baklava olurmu yada kurabiyemi olsa tatlı olarak seyidoğlundan yada koskadan aldırırım olmassa..
aah canımm ben neler çektim hala da çekiyorum şimdiye kadar annem kaldı yanımda kavga dövüş alıştırttı memeyi annem olmasa ben çoktan mamaya dayamıştım ağlata ağlata verdik birde yara göğüslerim kanıyor sızlıyor tepine tepine veriyorum doymuyo ama napayım sen yine de zorla ağlasa da sızlasada tep ağzına daha çok küçükler sana bunları söylüyorum ama bende her gün vazgeçmeye meyilleniyorum benimde aynı dediğin gibi ömrüm biberon temizlemekti 3-4 gündür fazla sağmıyorum çünkü o makina yüzünden göğüs uçlarım inek memesine döndü dokunamıyorum bileKübra seni merak ediyordum benimki de almadı bir türlü memeyi sütümü sağıp veriyorum elektrikli pompayla ömrüm biberon kaynatmakla süt sağmakla makinanın parçalarını steril etmekle geçiyor. Her şeyi denedim 3-4 defa hariç emmedi. Siz nasıl verebildiniz diğer memeyi. Etraftan herkes bebek alır sen veremiyorsun diyor daha da kötü oluyorum.
bende hiç doyurup yatırayım olayı olmuyor kucaktan indiği anda viyak viyak bir tek babası kucağına alıp şarkı söyleyince aç da olsa susuyo yazık o da oğlana şarkı türkü yetiştircem diye helak oldu:)Hanzade benimki mamayı sevmiyor 20 cc içip yüzünü ekşitmeye başlıyor biraz da ondan endişem saat başı beslenmek istiyor neredeyse 2-3 saatte bir 80-90 cc alsa problem değil saat başı 30cc alıyor bırakıyor az yiyince gazın çıkması da çok zor oluyor. Bir de eve gelince huyu değişti çocuğun sürekli kucak istiyor kucağımda yazıyorum şu an buraya da kollarım ağrıyor artık tutmaktan. Kucağımdan bıraktığım an kıyameti koparıyor.
canım mamayı değiş biz hastanede ilk eşimin aldığı mamayı verdik ülker hero baby bilmiyo tabi ne verdilerse almış neyse şlk onu yedi ya aptamil milupayı ilk verdiğimde kustu çocuk kaliteli mamayı yiyemedi :) sonra zorladım kutu çöpe gitmesin diye bide mamayı ılık tan az sıcak hani yakmıcak kadar veriyorum bazen çok soğuk oluyo hani bebk yanmasın diye bide çalkalayınca köpüğü gidene kadar beklet mamayı o köpük çok pis gaz yapıyo çocuğa... bir kaç çeşit mama dene mutlaka damak tadına uygunu vardır. bide biz 30 cc veriyoruz ama aslında bebek 60 cc alabiliyor... Eğer seni çok az emiyosa 60 ta verebilirsin sen kucak konusunda bende muzdaribim kimseye aldırmıyorum ama ben emzirirken uyukluyo bi uyuyo iki çekiyo mıy mıy o ara alışıyo sanırım ama ağlasada eğer karnı toksa kuru meme filan veriyorum zorla tutturuyorum yoska wc ye gidemiyorum berbat oluyorum 40 ları çıkıcna düzene girerlermiş artık onalrmı giriyo bizmi alışıyoz bu hengameye bilmiyorum :))))
bu arada benim kızımda saat başı acıkıyor ağlamaya başlıyor bazen yarım saatte bile ağladığı oluyor hele eğer süt az geliyosa memeden eyvah eyvah kıyamet kopuyor nasık kızıyor sinirleniyor ağlıyor anlatamam..
aah canımm ben neler çektim hala da çekiyorum şimdiye kadar annem kaldı yanımda kavga dövüş alıştırttı memeyi annem olmasa ben çoktan mamaya dayamıştım ağlata ağlata verdik birde yara göğüslerim kanıyor sızlıyor tepine tepine veriyorum doymuyo ama napayım sen yine de zorla ağlasa da sızlasada tep ağzına daha çok küçükler sana bunları söylüyorum ama bende her gün vazgeçmeye meyilleniyorum benimde aynı dediğin gibi ömrüm biberon temizlemekti 3-4 gündür fazla sağmıyorum çünkü o makina yüzünden göğüs uçlarım inek memesine döndü dokunamıyorum bile
bende hiç doyurup yatırayım olayı olmuyor kucaktan indiği anda viyak viyak bir tek babası kucağına alıp şarkı söyleyince aç da olsa susuyo yazık o da oğlana şarkı türkü yetiştircem diye helak oldu:)
benimki allahtan aptamili seviyo olmazsa pirinç unu yapıp yedircem eskiden aptamil mi varmış :)
Canım biz ilk gün gelenlere hep su böreği baklava ikram ettik sen bilirsin tabi yine.
canım 3 saat çok fazla bence biraz emzir uyuyosa uyandırmaya çalış bikaç kez ,sonra yine uyuyosa 1 sat kadar ara ver sonra devam et ,sürekli tutarsen senin içinde sıkıntılı olur..kusuyosa ya gaz vardır ,yada fazla emmiştir bence ...benim kız 30ml mamayla 2-3 saat uyuyo ,zaten minicik midesi var annesi çok zorlama ozaman..
bende öyle yapıcam o zaman ya çok görmezler bebekle artık napim, annemdeyken rahattım şimdi gelene gidene hazırlık yapçak vaktim yok
3 saat ne ki gece yediği mamalardan sonra sabah 7 de uyanıyor sonra bir çekiliyoruz köşemize 11 e kadar sonra kahvaltı sonra devam akşam yatana kadar ufak aralıklarla böyle devam bırakınca çıldırıyor benimki 30 ml mamanın yüzüne bile bakmaz obur benim oğlum ona en az 90 olacak
Mamanın sıcaklığı konusunda da çok seçici bizim kız biraz soğudu mu midesi bulanıyor. En fenası binbir zahmet sağdığım sütleri içmeyince lavaboya dökmek. İkinci defa ısıtıp vermeyin diyorlar ziyan oluyor güzelim sütler.
arkadaşım nasılsın ya hu konuşamadık hiç seninle en son ben sana yazmıştım doğum yaptığında nasılsın bebeğin nasıl alışabildiniz mi birbirinize?
bu arada ben ikram konusunda fikrimi söyleyim biri haber verdiğinde hemen patates salatası yapıyorum evimin yakınında su böreği imalatçısı var birde ordan börek istiyorum varsa bir de kuru pasta çay daha ne olsunsende kendini hiç zorlama boşvr kolaya kaç
canım benim ne güzel anlatmışsın valla kızımı geri sokup normal doğurasım geldi
edaresimlerin eklendiği link
http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri/475718-2011-ekim-anneleri-melekleri.html
hard-disc maşallah canım ne kadar güzel anlatmışsın bebğinle bir ömür mutlu huzurlu olun inş:)
[B .!.:Aytencim[/B] utku bebekte hoşgelmiş maşallah doğumun güzel geçmiş...
QUOTE]
Geldi teyzesi çok şükür, sağol...
slm kknın en güzel anneleri ve tek tük kalan hamişleri
hayırlı olsun cnm
maşallah cnm güzel bi doğum olmuş tekrar hayırlı olsun...
Teşekkür ederim canım...
cok guzel anlatmıssın hıkayenı canım rabbım analı babalı buyutsun gunlerımız aynıydı sanırım 28 ıne ulasmadan geldı mınıklerımız saglıkla buyusunler
Evet canım, 29 ekim di benim günüm 8 gün önce geldi Utku'm... Sağol canım güzel dileklerin için, hepimizin bebekleri sağlıkla ve bizimle büyür inşallah...
Merhaba kızlar. Artık geçmiş meçmiş hak getire, okuyamıyorum tabikide. Bu bücür beni parmağında oynatıyor. Çok şükür bu günümüze ama sahiden üzerimden vinç geçmiş gibi yorgun hissediyorum kendimi. Bir yandan yazıyorum, bir yandan da milupanın still teesini içiyorum. Bakalım mucizeler yaratacakmı. Size de haber veririm. Artık göğüslerimde düşecek gibi acıyor. Ne zaman alışacaklar bu yeni durumlarına acaba. Hanzade yazmışsın canım doğum hikayeni ama okuyamadım ben yaa... Ayten cesaret verici bir hikaye yazmışsın canım. Tekrar doğum yapan tüm arkadaşların gözleri aydın, bekleyenlerinde Allah yardımcıları olsun.
Teşekkür ederiz, umarım güzel hisler uyandırmıştır...
sağol tatlım teşekkürler
ama benim göbişime farklı bişey olmuş göbişimin rengi kararmış sanki güneşlenmişimde bi tek göbişimi yakmışım gibi aranızda göbeği renk değiştiren varmı benim gibi yada bu normalmi ve eski haline dönermi :26::26::26:
benim göbeğimde de hafiften koyuluk var hala...
maş. Aytencim çok uzun sürmeden almışsın utkunu kucağına. Allah bağışlasın sana inş.
QUOTE]
Sağol canım benim, darısı başına...
geçmiş olsun canım,valla hepsi birbirinden güzel hikayeleriniçim açıldı rahatladım okudukça,sağlıkla büyüt bebişini
Sağol canım, bütün bebişlere maşallah...
güle güle sağlıkla büyüt canım bebeğini inşallah.
.
Amin canım, teşekkür ederim...
Aytecim tebrik ederiim ,ne güzel bi normal doğum olmuş yaaavalla okuyunca normal doğum yapabişleydim keşke dedim ..Allah analı babalı büyütsün yavrunuda inş.
canım benim dr um dediki bebeğinizin göğsünüzde uyumasına izin vermeyin arasıra çekin memeyi uyansın emmeye devam etsşn dei ,bence hiç bıkmadan emzir cenım ,bebekler 1 kaşık sütle bile doyuyomuş ,o yüzden varsın az alsın ama emzirmeye devam et ,mamakullandığın içinde hiiç üzülme canım sütün mutlaka çoğalacaktı ,sağ bence ,geçende bi sitede okumuştum ,nekadar talep okadar arz yazıyodu ,mantıklı geldi bana ve sağdım ,gerçekten faydalı oldu..
Sağol canım, Allah gönlüme göre bir doğum yaşattı çok şükür...
kızlar geç yazıyorum kız uyandı kucağımda, benim mememşde almadı mina ilk başta ememedi ağlata ağlata zorlaya zorlaya alıştırdı annem 12. günde tam olarak öğrendi bide bizde acemiyiz ben ilk yatarak emzirdim yani onca uğraştan sonra ilk emmesi yatarak oldu züleyha sende dene, sonra yatarak emmeye alıştı bu defa her yerde yatamam diye kucakta emmeye alıştırma eziyeti çektşm hala çekiyorum vazgeçmeyin bende çok vazgeçtim üzldüm ama pes etmedim şimdi ufak ufak düzene giriyoruz çok şükür..
Bizim şanssızlığımız sarılık olması oldu Beyza nın. Aç bırak emer diyorlar çocuk sarılık iyi beslenmesi lazım. Hipoglisemi gelişir bu sefer diye sağdığım sütü mamayı ayırt etmeden verdik yatarak emzirmeyi hiç başaramadım ben. Bizimki memenin alt tarafını tutamıyor özellikle göğüs ucu problemim de olduğu için.
ben de annem gittiğinde ağlaya ağlaya geri getirttim ama artık gitti ihtiyacım olduğunda gelcek eşim de izinli ikimiz bakıyoruz arada kayınvalidem geliyor bu gün ben kayınvalidemdeyim böyle böyle büyüycekler işte ama bebekle birlikte yalnız kalmaktan çok korkuyorum onu da yenersem tam alışcaz inşallah
Biraz büyüseler daha rahat olucak herşey gibime geliyor ama o zamanda çıkar bişeyler, bende çok korkmuştum hatta yüzüm 5 karıştı eşim niye surat yapıyosun filan dedi. Yoo yapmıyorum dedim. Sonra o gece ilk defa bebekle kalınca ve nmina sabaha kadar durmayınca eşime işt ebu yüzden bu haldeyim dedim. Oda geberdi uykusuzluktan tabıki :) İlk gece tek başıma kaldığımda çok gerildim bende ama şimdi alıştım tekim sende alışırsın canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?