2011 Ekim Anneleri

canım mamayı değiş biz hastanede ilk eşimin aldığı mamayı verdik ülker hero baby bilmiyo tabi ne verdilerse almış neyse şlk onu yedi ya aptamil milupayı ilk verdiğimde kustu çocuk kaliteli mamayı yiyemedi :) sonra zorladım kutu çöpe gitmesin diye bide mamayı ılık tan az sıcak hani yakmıcak kadar veriyorum bazen çok soğuk oluyo hani bebk yanmasın diye bide çalkalayınca köpüğü gidene kadar beklet mamayı o köpük çok pis gaz yapıyo çocuğa... bir kaç çeşit mama dene mutlaka damak tadına uygunu vardır. bide biz 30 cc veriyoruz ama aslında bebek 60 cc alabiliyor... Eğer seni çok az emiyosa 60 ta verebilirsin sen kucak konusunda bende muzdaribim kimseye aldırmıyorum ama ben emzirirken uyukluyo bi uyuyo iki çekiyo mıy mıy o ara alışıyo sanırım ama ağlasada eğer karnı toksa kuru meme filan veriyorum zorla tutturuyorum yoska wc ye gidemiyorum berbat oluyorum 40 ları çıkıcna düzene girerlermiş artık onalrmı giriyo bizmi alışıyoz bu hengameye bilmiyorum :))))

bu arada benim kızımda saat başı acıkıyor ağlamaya başlıyor bazen yarım saatte bile ağladığı oluyor hele eğer süt az geliyosa memeden eyvah eyvah kıyamet kopuyor nasık kızıyor sinirleniyor ağlıyor anlatamam..

Son düzenleme:

çekiyorum canım uyanıyo iki çekiyo geri uyuyo arada bir yutkunuyo birde bir iki gündür kusmaya başladı dün gece ebeyi aradım 3 saattir emziriyorum hala aranıyor birde kustu diye midesi boş kaldığından kusmuştur dedi iyice perişan oldum sğma makinasıyla 1 saatte 30 cc çıkarıyorum o da benim oğlanın ağzını ıslatmaya yetmiyo

canım 3 saat çok fazla bence biraz emzir uyuyosa uyandırmaya çalış bikaç kez ,sonra yine uyuyosa 1 sat kadar ara ver sonra devam et ,sürekli tutarsen senin içinde sıkıntılı olur..kusuyosa ya gaz vardır ,yada fazla emmiştir bence ...benim kız 30ml mamayla 2-3 saat uyuyo ,zaten minicik midesi var annesi çok zorlama ozaman..

aah canımm ben neler çektim hala da çekiyorum şimdiye kadar annem kaldı yanımda kavga dövüş alıştırttı memeyi annem olmasa ben çoktan mamaya dayamıştım ağlata ağlata verdik birde yara göğüslerim kanıyor sızlıyor tepine tepine veriyorum doymuyo ama napayım sen yine de zorla ağlasa da sızlasada tep ağzına daha çok küçükler sana bunları söylüyorum ama bende her gün vazgeçmeye meyilleniyorum benimde aynı dediğin gibi ömrüm biberon temizlemekti 3-4 gündür fazla sağmıyorum çünkü o makina yüzünden göğüs uçlarım inek memesine döndü dokunamıyorum bile
bende hiç doyurup yatırayım olayı olmuyor kucaktan indiği anda viyak viyak bir tek babası kucağına alıp şarkı söyleyince aç da olsa susuyo yazık o da oğlana şarkı türkü yetiştircem diye helak oldu:)
benimki allahtan aptamili seviyo olmazsa pirinç unu yapıp yedircem eskiden aptamil mi varmış :)

Mamanın sıcaklığı konusunda da çok seçici bizim kız biraz soğudu mu midesi bulanıyor. En fenası binbir zahmet sağdığım sütleri içmeyince lavaboya dökmek. İkinci defa ısıtıp vermeyin diyorlar ziyan oluyor güzelim sütler.

Benim göğüslerim de berbat vaziyette sağa sağa ucu çıktı ama yine almadı kereta. Ben de Cumartesi ye kadar annemlerdeydim babam bile uğratı memeyi alsın diye ne dualar okudular yok bana mısın demiyor inatlaşıyor resmen. Geçen hastaneye gittik ben sağdığım sütü vermek için fellik fellik sıcak su ararken baktım hatunun biri açtı memeyi verdi ağlayasım geldi o an. Emziren anneler kıymetini bilin çok büyük nimet ya.

3 saat ne ki gece yediği mamalardan sonra sabah 7 de uyanıyor sonra bir çekiliyoruz köşemize 11 e kadar sonra kahvaltı sonra devam akşam yatana kadar ufak aralıklarla böyle devam bırakınca çıldırıyor benimki 30 ml mamanın yüzüne bile bakmaz obur benim oğlum ona en az 90 olacak

bende öyle yapıcam o zaman ya çok görmezler bebekle artık napim, annemdeyken rahattım şimdi gelene gidene hazırlık yapçak vaktim yok

arkadaşım nasılsın ya hu konuşamadık hiç seninle en son ben sana yazmıştım doğum yaptığında nasılsın bebeğin nasıl alışabildiniz mi birbirinize?
bu arada ben ikram konusunda fikrimi söyleyim biri haber verdiğinde hemen patates salatası yapıyorum evimin yakınında su böreği imalatçısı var birde ordan börek istiyorum varsa bir de kuru pasta çay daha ne olsunsende kendini hiç zorlama boşvr kolaya kaç

Huyları aynı Kübracım benimkiyle. Bu arada Nida 30 cc ile 2-3saat çok çok az. Kilo başına 150 cc alması gerekiyor. 3 kilo desen günde 450 cc alması lazım. 3 saatte bir beslendiğini varsayarsak yaklaşık her öğün 60 cc almalı kilo alabilmesi için. Babam böyle hesaplıyordu en azından.

kızlar geç yazıyorum kız uyandı kucağımda, benim mememşde almadı mina ilk başta ememedi ağlata ağlata zorlaya zorlaya alıştırdı annem 12. günde tam olarak öğrendi bide bizde acemiyiz ben ilk yatarak emzirdim yani onca uğraştan sonra ilk emmesi yatarak oldu züleyha sende dene, sonra yatarak emmeye alıştı bu defa her yerde yatamam diye kucakta emmeye alıştırma eziyeti çektşm hala çekiyorum vazgeçmeyin bende çok vazgeçtim üzldüm ama pes etmedim şimdi ufak ufak düzene giriyoruz çok şükür..

canım hamdolsun hepiniz gibiyiz bizde :) kavga dövüş mücadele uğraşıyoruz.. evime geleli bir kaç gün oldu, yene yeni düzenimizi kurduk.,lk geldiğim akşam çok ağladım hemen anneme geri gitmek istedim haha:) mina bana ben minaya baktım o ağladı ben ağladım napçaz biz seninle diyorum :)) neyseki alışıyoruz siz ne yaptınız siraçımla annesi alıştınızmı artık :)

canım benim ne güzel anlatmışsın valla kızımı geri sokup normal doğurasım geldi

edaresimlerin eklendiği link
http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri/475718-2011-ekim-anneleri-melekleri.html

Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin, kısmet olurda 2. yavrumu da böyle doğurabilirim inşallah...

hard-disc maşallah canım ne kadar güzel anlatmışsın bebğinle bir ömür mutlu huzurlu olun inş:)

Sağol canım...

Bizim şanssızlığımız sarılık olması oldu Beyza nın. Aç bırak emer diyorlar çocuk sarılık iyi beslenmesi lazım. Hipoglisemi gelişir bu sefer diye sağdığım sütü mamayı ayırt etmeden verdik yatarak emzirmeyi hiç başaramadım ben. Bizimki memenin alt tarafını tutamıyor özellikle göğüs ucu problemim de olduğu için.

ben de annem gittiğinde ağlaya ağlaya geri getirttim ama artık gitti ihtiyacım olduğunda gelcek eşim de izinli ikimiz bakıyoruz arada kayınvalidem geliyor bu gün ben kayınvalidemdeyim böyle böyle büyüycekler işte ama bebekle birlikte yalnız kalmaktan çok korkuyorum onu da yenersem tam alışcaz inşallah

Ahh canım bizde aynen öyle olduk hastanede fototerapi için küveze aldılar sarılık 26 çıktı. Bize beslemek için en fazla 10 dakika dışarıda tutabileceğimizi söyledi hemşireler 10 dakikada henüz emmeyi bilmeyen bebeği nasıl besleyeceğim ben ? Bende sağdım ve dr brawns biberonal her saat başı 30 cc verdim sarılığı düşsün diye, dolayısı ile beni emmesine fırsat kalmadı biberona alıştı evdeki halimiz aynen sizin gibiydi ben ağlıyorum mina ağlıyor annem kızıyor niye ağlıyosun alışıcak diye, bende lohusa senromuyla herkese bağırıp çağırıyorum bu defa sütüm gelmiyor stresten, seni öyle iyi anlıyorum ki.. Zateb hassasız bende öyle özendiyordum ki hastanede emzirme odasındaki kadınlara kendimi eksik hissediyodum bebeğimi sütümle besleyemicem diye ağlıyodum ağladıkça sütüm azaldı... Şimdi bazen mina emdikten sonra basıyor yaygarayı sadece tatmin olsun diye 5/10 cc mama veriyorum biberonu alıp emince sakinleşiyor yavaş yavaş bıraktırıcam. Emmenin ardından biberon vermeyi.... ama gece veriyorum 2 defa emin olamıyorum çünkü doyup doymadığından 2 defa 30 cc... Benim meme başımda büyük züleyha benim mememde çocuğun ağzına sığmadı ememedi sert geldi herkes bişi diyor bu memeyi çocuk nasıl alsın yok çok büyük yo şöle böle bide hastanede sağmaktanda kocaman ve hassas oldu ahh ah annelik gerçekten çok güzel ama çok meşekkatli bişey... İnşallah zamanla alışır bebekler güçlendikçe daha rahat emebiliyorlar.. Ama en güzeli tek olmamak hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz hatta bazen birebir canım buda insanı rahatlatıyo gerçekten.. Ay ne uzun yazdım yaa özürrr:26:

Biraz büyüseler daha rahat olucak herşey gibime geliyor ama o zamanda çıkar bişeyler, bende çok korkmuştum hatta yüzüm 5 karıştı eşim niye surat yapıyosun filan dedi. Yoo yapmıyorum dedim. Sonra o gece ilk defa bebekle kalınca ve nmina sabaha kadar durmayınca eşime işt ebu yüzden bu haldeyim dedim. Oda geberdi uykusuzluktan tabıki :) İlk gece tek başıma kaldığımda çok gerildim bende ama şimdi alıştım tekim sende alışırsın canım :)

ah inşallah eşim işe başlayıncaya kadar iyice alışırım başkasına bağımlı yaşamak ta iyi bir şey deil markete ekmek almaya gittiğinde bile camda bekliyorum hemen gelsin diye birde gece uykulardan uyanmaya alışamadım hep uyusun istiyorum ağlamaya başlayınca hemen sallıyorum geri uyusun diye halbuki çocuk aç daha fazla fedakarlık yapmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…