2011 Ekim Anneleri

ahh ahh nerdee, doğuramıyorum anacımm

Tuğbacım iyiyiz biz çok şükür hastanede filan yattık küveze girdik ama şimdi iyiyiz biraz hapşırık gaz problemi ve uykusuzluk dışında ama şikayetöi değilim :) Canım ya yavruya çok üzüldüm öyle zor ki hastanede ona iğne yaparlarken serum taakrlarken ağlamasını dinlemek insanın içi eriyo dayanamıyo, inşallah en kısa sürede şifasını verir mevlam sende bebişinde sağlıkla evinizde olursunuz ...

Filiz canım inşallah nişandır bugün en geç yarın doğurmuş olursun inşallah Allahın izniyle, minik oğluşunu alırsın kucağına sağlıkla sizedua dua ediyoruz minayla beraber :) Hayırlı sağlıklı haberlerini bekliyoruz en kısa sürede inşallah... Tabi doğum yapmamış bütün arkadaşlar tek tek isim isim aklımda kalmıyo kusuruma bakmayın hepinizin iyi haberlerini bekliyoruz inşallah :)

selam ekim anneleri
ben allah izin verirse kasım annesi olacağım
aranızda akay hastanesinde doğum yapan var mı?
sezaryen olacağım spinal ve epudural farkı ne?bu konuda yardımcı olurmusunuz?
ağrı pompası ne?2 gün takılı duracakmış sezaryenden sonra.
birde ateşölçer için tavsiyeniz ne? göğüs pompası almalımıyım bilemedim?10 ay yanında kalıcam oğlumun sonra çalışıcam ama arada biyere gitmem gerektiğinde evde süt bırakmak iyi bir fikir gibi geliyor. kullanıp memnun kaldığınıız pompa markası verebilirmisiniz?
çok çok teşekkür ederim şimdiden

kızlar sanırım benim sütüm de azalıyo... önceden sağı emzirirken sol solu emzirirken sağ şırıl şırıl akardı... şimdi öyle bişi yok. 2 saat emmese taş gibi olurdu doluluktan.şimdi gene öyle bişi yok. bide ben solu veremedim ilk zamanlar o yüzden sol küçük kaldı. küçüklüğü dert değilde sütü de az ya... yani yetmiyomuş gibi geliyo.gerçi emerken uyuyup gidiyo zaten .bide arada çıkarıp bakıyorum sıkıyorum süt geliyo. çocuk boş boş emmesin diye kontrol ediyorum. ama bana azalıyo gibi geliyo . şu rezeneyi içiyorum ama acaba kaç kere içmek lazım günde . ben şöyle yapıyorum rezeneyi 1 çay kaşığı kadar koyuyorum bi çay fincanına üzerine de kaynamış su döküyorum1-2 dk dinlendirip şekersiz içiyorum...tadını da hiç sevmiyorum.babamın kanser için kullandığı bitkisel otlar gibi kokuyo.. o yüzden şeker falan atmadan gerekirse burnumu tıkaya tıkaya içiyorum ama. fazlası zararlımı. en fazla 2 fincan içiyorum.

nidaaa sendin galiba rezene içen sen nasıl ve kaç seans alıyosun günde canım...

sunı sancıda degıl sadece benım kendı sancım tavan yapmasına vede asırı derece hıssetmeme ragmen ılk 5 saat acılma 3 cm dı son 5 6 . saate gırdıgınde ozellıkle son 1 2 saatte tamamı acıldı..yanı ılk saatlerde kı acılmanın azlıgı ınsanı sezoya yonlendırmemelı. bence tabı...dr en ıyısını bılır..
hakkında hayırlısı olsun canım..bılıyorum hıssıyatını hemde cok ıyı...o yuzden en hayırlı olanı dılerım ALLAHtan hakkında..
Kızlar devit i kaç damla veriyosunuz kaç defa veriyosunuz?

ben hem kendım hem kızım ıcın monovıt kullanıyorum..benım ıcın 9 kızım ıcın gunde 3 damla..

canm drun bana dediği senin kendi sancın olmadığı için suni sancı ile açılmanın çok yavaş olması normal, bu şekilde devam edecek, öyle hemen açılma bekleme dediği için naçizane yaşadığımı söyledim, senin gibi biçok kişi bende dahil sezaryen yanlısı değildik ama şartlar ve mecburiyetler durumları farklılaştırabiliyor işte.

benimkızda 1 -2 gündür ,biraz fazla süt gelen göğsümü emerken öksüre öksüre bırakıyo ,genzine kaçıyo diimii?? ama niye 1-2 gündür oldu ? yenimi çoğalıyo acabaa:26::26:

benimde pazar gününden beri böyle, yanımda biri olmadan emzirmeye korkuyorum artık benim kız esmer bide hemen morumsu gibi oluyo rengi ödüm patlıuo

Kızlar devit i kaç damla veriyosunuz kaç defa veriyosunuz?
canım bana aile hekimi günde 3-4 damla demişti ,ama dün gittimğim çocuk dr u bu kış bebeği o yüzden 6-7 damla vermelisiniz dedi ,bende öyle yapıyorum 2 gündür.

nidaaa sendin galiba rezene içen sen nasıl ve kaç seans alıyosun günde canım...

canım ben 2 subardağı suya 1 tatlı kaşığı kadar atıp ağzı kapalı bikaç dk kaynatıyorum ,bal yada pekmez katıp içiyorum 2 kere, humanada içiyorum günde bi kez ,bide tatlı yiyorum ,geçende salata yemiştim oda iyi geldi ,bugünde balkabağı dolması yaptım oda iyi geliyomuş ,deniyim yazarımfıstıklı baklava süüper oluyo ..bende şırıl şırıl hiç akmadı ama... yani seni tatmin etmez bunlar şimdi..amam inşallah ,işine yarar.

herkese selamlar bebişler nasıl herkes iyidir umarım ben çok yoruluyorum kızım mememden hiç ayrılmıyo bazen wc ye bile gidemiyorum memeyi bırakınca basbas bğırıyo doymak bilmiyo sizin bebişlerde böylemi benimki açgözlü anlayamadım göğsümden başka yerde uyumuyo

benimde pazar gününden beri böyle, yanımda biri olmadan emzirmeye korkuyorum artık benim kız esmer bide hemen morumsu gibi oluyo rengi ödüm patlıuo

bende sırtına vuruyorum ....kızım bu ananın ak sütüü helal diyorum Allaha şükür hiç morarmadı ama ..benimki genelde kırmızı oluyoo

anaaaam seninkide pek fenaymışş ..benimki bugün öyle yapargibi oldu ,hemen attım yatağına ağladıkçada orda pışpışladım uyudu yawrum ..bi an önce alıştırmaya bak ,dr um 2 ay nasıl alıştırırsan öyle gider dedii..bu arada sen malatyadasın dimi...ne güeel canım memleketim benim ..dr un kimdi senin ,ben hayat hastanesindeki nilüfer hanımı biliyorum çok iyi bi hatun ,burdaki drumunda sınıf arkadaşıymış.

hiç kimse de bize bi şey yazmıyo aşk olsun. şurda belki son demlerimi yaşıyorum. dua ederim size :))

canım benim inşallah son demlerindir:)aman akıntının rengini çok iyi kontrol et yeşile yakınsa hiç bekleme,gününü doldurdun sonuçta,beyimiz kaka falan yapmasın.dua ediyorum sana herşey gönlüne göre sağlıkla olur inşallah.bende yarın sabah sezeryana gidiyorum,sende bana dua et olurmu.belki yarın bu saatler ikimizde kucağımıza almış oluruz hayırlısıyla...

bize dr günde 1 kere 4 damla dedi

bende sırtına vuruyorum ....kızım bu ananın ak sütüü helal diyorum Allaha şükür hiç morarmadı ama ..benimki genelde kırmızı oluyoo

pc açık ben evde koşuşturuyom kız 10 dk uyusa bi işimi görmeye çalışıyorum uyandı şimdi emzirirken yazıyırum beim sütümde az sanırım mamada veriyorum.. kızlar bende monovit kullanıyorum devit 3 dediğim o, aile hek. kaç damla dediğini hatırlamıyorum 3 yada 4a sanırım dün başlamam lazımdı unuttum bugün vericem sansee 6-7 damla çok diilmi kız dr arasammı sorsammı ki acaba bende :44:

canım rezene süt te yapar.. ama ondan önce görevi rahatlatmak.. gaz problemine birebir.. bebişe de iyi geliyor senden geçiyor çünkü..
bol bol da ılık su iç.. bişeylere kafayı takmamaya çalış.. sıkıntı stres süte düşman..

bu arada ben gitgite kötüleşiyorum yaaa.. kombiyi yakanlar dikkat etsin.. peteklerin üstüne ıslak bişi koyun yada buhar makinesi alın.. boğazım 2-3 günde kurudu.. bu da nezleye çevirdi..
hapşır hapşır bir hal oldum.. doğurcam diye korkuyorum he çantam bile hazır değil.. nane.. papatya, ıhlamur.. bulduğumu içiyorum ilaca gerek kalmasın diye..

canım bizim bebeler kış bebeği olduğu için güneşten alamıycaklar hiç d vitamini ,dr um normal zamanda doğanlara 3 damla veriyoruz ,ama bu bebeler güneş göremiycek uzun süre ,baharda kemik zayıflığı yaşamamaları için dedi ..bende onun yalancısıyım valla...sen dr una sor ,olmadı bide mavipatikliye söyleriz oda danışır eşine..

haklısın,dedıgım gıbı en dogrusunu doktor bılır..ama onlarında fıkrıde zıkrıde farklı..benım 5 saat sonunda 3 cm acıklıgıma cok ıyı gıdıyosun dedı..delrcektım,neresı ıyı 10 cm nere 3 cm nere dıye cıkıstım kadına..belkıde bana pes etmemem ıcın gaz verdı bılemıyorum..ama ondan sonra acıklık 8 cm oldu 1 2 saatte..

bızım hemen hemen her meme emısımızde oluyo..sut genzıne kacıyo..hemen kaldırıp iki kasının ortasını hafıfce oksuyorum ve sırtına vuruyorum gecıyo...been olabıldıgınce dık konumda tutmaya calısıyorum emzırırken kcmasın dıye yatıs pozısyonunda daha sık oluyo..

bıde benım kızımı her emısınden sonra hıckırık tutuyo ardınada hıckırıkla emdıgı sut agzından gelıyo cok az..sızdede oluyomu?
ve de hapsuruk olayı sızdede varmı...yoksa kızım grıb mı oldu 7 gunde..ama dogdugu gunden berı hapsuruyo...karnımdamı grıp oldu yanı?pöffffff

Son düzenleme:

canım benimkide günde bikaçkez ,özellikle altını değiştirirken hapşırıyo ,ben soğuk aldığını düşünüyorum popoyu açınca ,ama bugün ateşini ölçtüm çok şükür bi sorun yoktu.
bikaçkezde hıçkırıyo benimki internette okudum ,iyi bi gelişmeymiş.

ay evet mümkün olduğunca emerken fazla yatık olmaması lazımmış bebeğin..
hapşırığa gelince.. kafadan hemen soğuk kapıyorlar.. şapkasına falan dikkat et canım.. gerekirse bağcıklı kulan sürekli üşümemesi için.. emerken de terliyorlar.. aman çok dikkat edin..
ben bebeği hasta etmekten çok korkuyorum.. aralıkta doğacak inşallah.. kış bebeğini büyütmek çok zor yaw..
Allah herkese kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…