ya nişan mı bendenki kafam karıştı ya nişan öyle birden büyük bi parça gelmiyo mu yoksa az az gelebiliyo mu
doktorumu aradım ameliyattaymış . hemşireye anlattım gel bi bakalım nst ye bağlanırsın hiç değilse dedi. e benim çoook az adet sancısı gibi sancım var akıntı da varla yok arası bi şey. biraz daha beklim dedim inş. yanlış karar değildir.
zaten nişan geldiyse bir iki gün içinde doğum başlar diye yazıyo bekle bakalım inşllh sancıların sıklaşır da normal yolla fırtlatıverirsin yavyuucuunuu :))
kadın seni havaya sokuyo beğenmiyosun sen de canım :)))
bu arada maş. Nİdanın uyarısı işe yaradı uzuuuuuun uzun yazmaya başlamışsın Zeynep
Canım beklemek istiyorum da bebeğe bi şey olursa diye de kokrkuyorum açıkçası. inş. bugün yarın doğururm ya yeter artık. ekim bitecek
hayırlı gunler kızlar...
sabah o kadar alıntı yaptım ama sonra unutup pc yı kapatıverdım annemle konusurken ..
neysee herkes zombo modunda memoslar kendınden gecmıs tıpler kaymıs...bılıyorummm cunku hergun aynada bu sahsı gouyorum.. :))hamdolsun bu gunlerımızee..ben hıc sıkayetcı degılım elhamdulıllah uyanmayada razıyımmm uykusuz ve tipsiz gezmeyede...genelde aksamları yasadıgım ++++ duygusallıgımı saymazsak ve de acıyan dikişlerımı mutluyum,kanayan goguslerım bıle bana anne oldugumu hatırlattıgından onlarıda sevıyorum ne yapıyım:)
ahtermına, yasadıgın son gunlerını ve belırtılerını tıpkı benmkıne benzetıyorum..o yuzden cok fazla vaktının kalmadıgını dusunuyorum..kendın bılırsın ama eger sakınca yoksa 42 ye kadar bekle..catıyıda dert etme..unutmakı Allah katında ımkansız ve guc yetmeyen sey yoktur..O na dua et ve kolaylastırmasını ıste...ben normal dogum yapacagına ınanıyorum..
zeyneb, korse gıymıyormusun?bende hıc gıymedım ama dun doktorum korse gıyersen rahmın cok daha cabuk toparlanır dedı..ultrasonla baktı ve toparlanmaya baslamıs zaten dedı..acıtmazsa gıy senınde gobısının ve rahmının toparlanmasında faydası olur ıns...
zeitgeist , sen dogum yapmamısmıydın kuzum?bıdamı yapıyonnn:)
selam kızlar herkes iyidir inşallah bi çoğunuz doğum yapmıştır kesin herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum
nida bahsetmiştir belki ben zor günler geçiriyorum aklımdasınız ama fırsat bulupta gelemiyorum 74yok yok fırsatsızlık bebeğimin ağlaması filasn değil hastanelerdne eve gelemes olduk
ilk hafta tıkanma sorunundan çektikleirmi bir allah bir ben biiirken ikinci hafta ise ateş çıktı bebeğimin ateşi 38 5.ları buluyo doktor sabah akşam iğne verdi 10 tane iğneden o minicik bacaklar şişti ellerindne kan alıyolar minicik ellerimiz şişipmorardı uykusuz aç susuz dolaşıyorum avare gibi sütümse çaylar kompostolar sayes,ndenazda olsa var şükür bugün bebeğimi yeni doğana alacaklardı ama bana yer olmadığı için beni almıcaklardı kıyamadım yavrumu yalnız bırakmaya kabul etmeidm inşallah yanlış bişey yapmamışımdır evde takip edip ilaçlarını vericem iğneye gidip gelicez dua edin bu durum bir an önce bitsin allah evlatlarımıza sağlık versin anneli babalı büyütmeyi naisp etsin
hanzadeyi merak ediyorum oda 11 ekimde doğum yapmıştı değilmi
yeşilzeytn esmerşkr makarna canom leyna zueleyha aheste herkes iyidir inşallah
allaha emanet olun
Kızlar devit i kaç damla veriyosunuz kaç defa veriyosunuz?
sunı sancıda degıl sadece benım kendı sancım tavan yapmasına vede asırı derece hıssetmeme ragmen ılk 5 saat acılma 3 cm dı son 5 6 . saate gırdıgınde ozellıkle son 1 2 saatte tamamı acıldı..yanı ılk saatlerde kı acılmanın azlıgı ınsanı sezoya yonlendırmemelı. bence tabı...dr en ıyısını bılır..selam canlarrr
geçmişe bakamadım ama ahtermina suni sancıyı ben aldım 4 saat kadar sadece 1 cm açılma oldu, nstdede sancılar çıkıyordu ama ben hissetmiyordum ve suni sancıda açılma zaten çok yavaş olurmuş eğerki kendi sancın gelmeden suni sancı veriyorlarsa,
bilgin olsun istedim,
bizim bebişi emzirirken boğazına kaçıp tıkanma sorunumuz dışında sorun yok Allaha çok şükür, gögsümün yaralarına sütümü sürmeye başladm sanki lansinohdan daha iyi geldi kızlar,
bugün annem gidicek kayınvalideyle kayınpeder gelecek, pof çok gerginimmm
hakkında hayırlısı olsun canım..bılıyorum hıssıyatını hemde cok ıyı...o yuzden en hayırlı olanı dılerım ALLAHtan hakkında..iremcim doktor beklemek istiyosan cuma gel dedi. ama benim hafif sancılar ve akıntı var gibi. zaten en geç çarşambaya kadar bekleriz gelmezse daha fazla riske atamayız dedi ki zaten o zaman 42. haftaya girmiş oluyoruz o kadar bekleyebileceğimi zannetmiyorum.
cuma gününü son gün olarak belirledik eşimle. cumaya kadar geldi geldi gelmedi önce suni sancı alırım bi iki saat eğer açılma olmazsa sezaryen isterim herhalde. hakkımızda hayırlısı ama bugün olcakmış gibi bi his var içimde.
annem de yarın gelecek ama gerçi sancılar sıklaşırsa iki saatlik yol çıkar gelir inş.
Kızlar devit i kaç damla veriyosunuz kaç defa veriyosunuz?
sunı sancıda degıl sadece benım kendı sancım tavan yapmasına vede asırı derece hıssetmeme ragmen ılk 5 saat acılma 3 cm dı son 5 6 . saate gırdıgınde ozellıkle son 1 2 saatte tamamı acıldı..yanı ılk saatlerde kı acılmanın azlıgı ınsanı sezoya yonlendırmemelı. bence tabı...dr en ıyısını bılır..
benimkızda 1 -2 gündür ,biraz fazla süt gelen göğsümü emerken öksüre öksüre bırakıyo ,genzine kaçıyo diimii?? ama niye 1-2 gündür oldu ? yenimi çoğalıyo acabaa:26::26:
canım bana aile hekimi günde 3-4 damla demişti ,ama dün gittimğim çocuk dr u bu kış bebeği o yüzden 6-7 damla vermelisiniz dedi ,bende öyle yapıyorum 2 gündür.Kızlar devit i kaç damla veriyosunuz kaç defa veriyosunuz?
nidaaa sendin galiba rezene içen sen nasıl ve kaç seans alıyosun günde canım...
benimde pazar gününden beri böyle, yanımda biri olmadan emzirmeye korkuyorum artıkbenim kız esmer bide hemen morumsu gibi oluyo rengi ödüm patlıuo
herkese selamlar bebişler nasıl herkes iyidir umarım ben çok yoruluyorum kızım mememden hiç ayrılmıyo bazen wc ye bile gidemiyorum memeyi bırakınca basbas bğırıyo doymak bilmiyo sizin bebişlerde böylemi benimki açgözlü anlayamadım göğsümden başka yerde uyumuyo
hiç kimse de bize bi şey yazmıyo aşk olsun. şurda belki son demlerimi yaşıyorum. dua ederim size :))
bize dr günde 1 kere 4 damla dedi
sunı sancıda degıl sadece benım kendı sancım tavan yapmasına vede asırı derece hıssetmeme ragmen ılk 5 saat acılma 3 cm dı son 5 6 . saate gırdıgınde ozellıkle son 1 2 saatte tamamı acıldı..yanı ılk saatlerde kı acılmanın azlıgı ınsanı sezoya yonlendırmemelı. bence tabı...dr en ıyısını bılır..
hakkında hayırlısı olsun canım..bılıyorum hıssıyatını hemde cok ıyı...o yuzden en hayırlı olanı dılerım ALLAHtan hakkında..
ben hem kendım hem kızım ıcın monovıt kullanıyorum..benım ıcın 9 kızım ıcın gunde 3 damla..
canım bana aile hekimi günde 3-4 damla demişti ,ama dün gittimğim çocuk dr u bu kış bebeği o yüzden 6-7 damla vermelisiniz dedi ,bende öyle yapıyorum 2 gündür.
canım ben 2 subardağı suya 1 tatlı kaşığı kadar atıp ağzı kapalı bikaç dk kaynatıyorum ,bal yada pekmez katıp içiyorum 2 kere, humanada içiyorum günde bi kez ,bide tatlı yiyorum ,geçende salata yemiştim oda iyi geldi ,bugünde balkabağı dolması yaptım oda iyi geliyomuş ,deniyim yazarımfıstıklı baklava süüper oluyo ..bende şırıl şırıl hiç akmadı ama... yani seni tatmin etmez bunlar şimdi..amam inşallah ,işine yarar.
bende sırtına vuruyorum ....kızım bu ananın ak sütüü helal diyorumAllaha şükür hiç morarmadı ama ..benimki genelde kırmızı oluyoo
kızlar sanırım benim sütüm de azalıyo... önceden sağı emzirirken sol solu emzirirken sağ şırıl şırıl akardı... şimdi öyle bişi yok. 2 saat emmese taş gibi olurdu doluluktan.şimdi gene öyle bişi yok. bide ben solu veremedim ilk zamanlar o yüzden sol küçük kaldı. küçüklüğü dert değilde sütü de az ya... yani yetmiyomuş gibi geliyo.gerçi emerken uyuyup gidiyo zaten .bide arada çıkarıp bakıyorum sıkıyorum süt geliyo. çocuk boş boş emmesin diye kontrol ediyorum. ama bana azalıyo gibi geliyo . şu rezeneyi içiyorum ama acaba kaç kere içmek lazım günde . ben şöyle yapıyorum rezeneyi 1 çay kaşığı kadar koyuyorum bi çay fincanına üzerine de kaynamış su döküyorum1-2 dk dinlendirip şekersiz içiyorum...tadını da hiç sevmiyorum.babamın kanser için kullandığı bitkisel otlar gibi kokuyo.. o yüzden şeker falan atmadan gerekirse burnumu tıkaya tıkaya içiyorum ama. fazlası zararlımı. en fazla 2 fincan içiyorum.
nidaaa sendin galiba rezene içen sen nasıl ve kaç seans alıyosun günde canım...
pc açık ben evde koşuşturuyom kız 10 dk uyusa bi işimi görmeye çalışıyorum uyandı şimdi emzirirken yazıyırum beim sütümde az sanırım mamada veriyorum.. kızlar bende monovit kullanıyorum devit 3 dediğim o, aile hek. kaç damla dediğini hatırlamıyorum 3 yada 4a sanırım dün başlamam lazımdı unuttum bugün vericem sansee 6-7 damla çok diilmi kız dr arasammı sorsammı ki acaba bende :44:
haklısın,dedıgım gıbı en dogrusunu doktor bılır..ama onlarında fıkrıde zıkrıde farklı..benım 5 saat sonunda 3 cm acıklıgıma cok ıyı gıdıyosun dedı..delrcektım,neresı ıyı 10 cm nere 3 cm nere dıye cıkıstım kadına..belkıde bana pes etmemem ıcın gaz verdı bılemıyorum..ama ondan sonra acıklık 8 cm oldu 1 2 saatte..canm drun bana dediği senin kendi sancın olmadığı için suni sancı ile açılmanın çok yavaş olması normal, bu şekilde devam edecek, öyle hemen açılma bekleme dediği için naçizane yaşadığımı söyledim, senin gibi biçok kişi bende dahil sezaryen yanlısı değildik ama şartlar ve mecburiyetler durumları farklılaştırabiliyor işte.
benimde pazar gününden beri böyle, yanımda biri olmadan emzirmeye korkuyorum artıkbenim kız esmer bide hemen morumsu gibi oluyo rengi ödüm patlıuo
bende sırtına vuruyorum ....kızım bu ananın ak sütüü helal diyorumAllaha şükür hiç morarmadı ama ..benimki genelde kırmızı oluyoo
bızım hemen hemen her meme emısımızde oluyo..sut genzıne kacıyo..hemen kaldırıp iki kasının ortasını hafıfce oksuyorum ve sırtına vuruyorum gecıyo...been olabıldıgınce dık konumda tutmaya calısıyorum emzırırken kcmasın dıye yatıs pozısyonunda daha sık oluyo..
bıde benım kızımı her emısınden sonra hıckırık tutuyo ardınada hıckırıkla emdıgı sut agzından gelıyo cok az..sızdede oluyomu?
ve de hapsuruk olayı sızdede varmı...yoksa kızım grıb mı oldu 7 gunde..ama dogdugu gunden berı hapsuruyo...karnımdamı grıp oldu yanı?pöffffff
haklısın,dedıgım gıbı en dogrusunu doktor bılır..ama onlarında fıkrıde zıkrıde farklı..benım 5 saat sonunda 3 cm acıklıgıma cok ıyı gıdıyosun dedı..delrcektım,neresı ıyı 10 cm nere 3 cm nere dıye cıkıstım kadına..belkıde bana pes etmemem ıcın gaz verdı bılemıyorum..ama ondan sonra acıklık 8 cm oldu 1 2 saatte..
bızım hemen hemen her meme emısımızde oluyo..sut genzıne kacıyo..hemen kaldırıp iki kasının ortasını hafıfce oksuyorum ve sırtına vuruyorum gecıyo...been olabıldıgınce dık konumda tutmaya calısıyorum emzırırken kcmasın dıye yatıs pozısyonunda daha sık oluyo..
bıde benım kızımı her emısınden sonra hıckırık tutuyo ardınada hıckırıkla emdıgı sut agzından gelıyo cok az..sızdede oluyomu?
ve de hapsuruk olayı sızdede varmı...yoksa kızım grıb mı oldu 7 gunde..ama dogdugu gunden berı hapsuruyo...karnımdamı grıp oldu yanı?pöffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?