- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 315
- 163
ahhhhhhhh zeynep yaaaa ...... yaramı deştin sanki...ama zamanıydı artık...
günaydın kızlarrrr nihayet oglumla evde tek başımıza kaldık ohhh beeeeeeeeeeee
sabaha kadar rahat uyuyan çocuk sabah uyumadı bende yıkayıverdim hemde hiiiç korkmadan ohh misler gibi oldu şimdi mışıl mışıl uyuyor anasıda ecük çene çalsın dimiiii
selamlarrr
canom maşallah kız ne güzel cesaretlisin,bende senin yarın kadar cesaret yok valla ..
bu arada geçen gün sormuştun cvp yazdımmı hatırlamıyom, 4. kat 402de yattık biz, ay o kaloriferlerden haşlama olduk çok sıcakdı geberdim terden valla. kapatıncada bebeğe soğuk oluyodu nası geçirdim o 2 günü allah biliyo yani.
bu arada blackpearl, zeynep, foca.. yeni hayatlarımıza adapte olmaya çalışıyoruz nolur kendinize dert edinmeyin hiçbişeyi ki sütünüz gitmesin,
bi 40 günü atlatalım hayırlısıyla psikolojilerimizde bebişlerimizin hayata adaptasyonuda oturacak yerli yerne inşallah .
canım hoşgeldin.ne mutlu size dün aklıma geldin genç kız gibiyim diyodun ya .dedim eşime maşallah topladı herkez kendini ben bir türlü adepte olamıyorum
ben o kadar bunaldım ki şu 1 haftada kimse gelmesin yanlız kalayım istiyorum azcık cesaretlen kızz o senin bebişin senden başka kimseye ihtiyacı yokk bende korkuyordum ilk hafta nasıl yaparım ederim diye ama bugun kendim tek yıkadım bebişi emzirip altını degiştir gazını çıkart yatsın yapamam diye düşünmeeebende evde tek bebeğimle kalmaya korkuyorum...annemi yollamıyorum y...sanki bakamıycam gibi geliyor..sizde böyle oldumu
Ya kizlar yarin dinlenin makarna yesin millet ev pis oluversin bu gunler geri gelmez. Ben surekli dinlenme halindeyim, annem ya da kayinvalidem kim denk gelirse yemekleri temizligi yapiyor, zaten kendileri dolusup batiriyorlar evi. Benim kalkip su doldurmayan kocam bile masaAllah kizimi emzirirken lendi yemegini isitip yiyor, bebegin gazini cikariyor. Bahsedin biraz agrilarinizdan bilsinler neler cektiginizi.
Bizim dun 6 günlükken yani, göbegimiz düstü cok sükür. Bugün de kızım uyurken alisverise ciktim yeni ciciler aldim ona da kendime de. Ismarladigim kozmetikler de gelmis, bu aksam süslenip karsilayacagiz babamizi ins. O da 1 haftamiz doluyor diye pasta getirecek, sabah annem tembihlerken uyuyo numarasi yapip duydum
İREM senin hiç sancın yok muydu doğuma gittiğinde? açılma suni sancıyla mı başladı ?
bu arada benim iki saat önce kadar baya baya yumurta akı kıvamında akıntım oldu yine sarımsı. kanlı değil . sancım hala çok hafif. yarın gitsem mi acaba doktora. enfeksiyon kapma riski var mı acaba bebeğin??
demek sende kendını tatlıya verdınayyy bende ağladım ona yaa..normalde tvde gördüğüm çoğuşeye ağlamam ama o anda elvini emziriyodum birdem boşldı gözlerimdenn..
ayyyy sende kendimi gördüm valla..annem ev baklavası yaptı eşimede fıstıklı aldırdım ,gidip gelip atıştırıyorum ,yemek yiyorum meyve yiyorum ,zaten 10 kg fazlam var halaa ..yok yok gitmicek bu kilolar anladım ben...bu arada bende 2 tane 1 numara bitirdim ,şimdi 2 aldığım için 2 ye geçtim ama 1 lede idare edermiş bizim hatun ,neyse çarşıya çıkamıyorum zaten idare etsin ,zaten temiz bezden başkasına pislemiyo ,bekliyorum bu beze yapsında temiz kdursun altında yenisi bi süre diye ,mübarek bağlar bağlamaz cortlatıyoo
saol cqanım ıs guc bıtmıyo mecbur kosusturuyorum bıde gece 2 cocukta kalkıyo dusun halımı buyuk oglanın ne cenesı duruyo ne kendıçok geçmiş olsun canım.dikkat et kendine.sen dayanamıyosun için rahat etmiyo iş yapamayınca ama bugünlerde bari biraz daha az yap ta kaynasın dikişlerin.
canım ben doğumu yaapalı 2 hafta oldu ama bende de şiddetli uyuşma var hala.emg çektircem haftaya.geçer inşallah.
canım çok geçmiş olsun.kıyamam bebeğine hiç.Allah tez zamanda şifasını versin inşallah.biz de 3 günlükken 4 gün ateşten yattık yoğunbakımda.çok şükür iyi şimdi.hayattaki hiçbişey onun sağlığından daha önemli değilmiş onu anlıyo insan.sen de Allaha emanet ol.
demek ıcıne kactımcano dinlenme tesislerinden herkese slmlarrrrrrrrrrrrrrr
dünden beri gelmedim kimse merak etmemiş biziiii:100::100:
dünden beri köle gibi çamaşır,bulaşık,ütü,yerler,yemek,bebek emzir,altını degiş,banyo yaptır ortalıgı topla,annemin,anneannemin,kaynanamın ardını toplamaktan fırsatım olmadıı(içime sinem kaçtı)
canım çıktı yetmezmiş gibi iç dikişlerim sızlamaya agrımaya başladı düşüverdim yere kalkamadım
bebişin hevesine kimsenin ilgisini çekemedim bebek kucaktan kucaga dolaştı burcu onu yap burcu bunu getir
diyerek beni deli ettilerrrrr ayy dedikçe sen logusasın demeyi biliyolarrr kimse kalkıp bir işime yardım etmedii
iş güç yaparken bebişim aglayıncada işçi çagırır gibi gel bebegi emzir demelerine ayrıca deli oldum:100:
ve şokkkk şokkk şokkkk uşagımın pipisine mudahalemde bile söz hakkım yokkkk
kaynanama bir dahaki ay sünnet ettircez dedim kadından gelen cevap aaaaaaaaaaaaaaaa oğlumu kestirmeeeeeeemmm
canınızı alırımmmsünnet ettirirsenizzz en az 9 yasına kadar bekleyinn eşim gelince onada dedi
heee dedi geçtii kıçını yıkıcammm yıkama didii heytttt beeeeeeeeebana diyoki sen iyi bakıyosun bebege gözüm arkada
kalmazzz sanki bakıcısıyım oglumun hahayyyyy bakmasam netcek aceppp amannn merak etmiyorummm
annemle anneannem dün gece izmire döndülerr
cok sukur dıkıs atılmadı kendı gecıcekmıs bende cok korkum zatensorma ya zannedersem cok cirkinlesti)
bence beklemelisin kesinlikleee!! hem zaten daha vaktin var 42. haftaya kdr bebek yerinde iyiyse rahat birak o bilir gelecegi zamanii benimde hic sancim yoktu aniden bir geldi o son oldu :)
Uyyy ne cesaret yaa ben korkarim valla:18::18:
canım ılk gunler sert olur sonra arada sertlesır hep sert olmaz goguslerın bebek kucukken bosaltamadıgından sut fazla bırıkır. kucuk olan gogusunu mutlaka her emzırmede ver 2. olarakta 1.5 lıtrelık su sıseı al yanında olsun emzırırken hareret basıyo ya ıc en az 3 lıtre ıc canım 2. bebegım ve sutun cok olması ıcın bol su tek cozum bırde uzulmıyceksın ve sık emzırceksınkızlar sanırım benim sütüm de azalıyo... önceden sağı emzirirken sol solu emzirirken sağ şırıl şırıl akardı... şimdi öyle bişi yok. 2 saat emmese taş gibi olurdu doluluktan.şimdi gene öyle bişi yok. bide ben solu veremedim ilk zamanlar o yüzden sol küçük kaldı. küçüklüğü dert değilde sütü de az ya... yani yetmiyomuş gibi geliyo.gerçi emerken uyuyup gidiyo zaten .bide arada çıkarıp bakıyorum sıkıyorum süt geliyo. çocuk boş boş emmesin diye kontrol ediyorum. ama bana azalıyo gibi geliyo . şu rezeneyi içiyorum ama acaba kaç kere içmek lazım günde . ben şöyle yapıyorum rezeneyi 1 çay kaşığı kadar koyuyorum bi çay fincanına üzerine de kaynamış su döküyorum1-2 dk dinlendirip şekersiz içiyorum...tadını da hiç sevmiyorum.babamın kanser için kullandığı bitkisel otlar gibi kokuyo.. o yüzden şeker falan atmadan gerekirse burnumu tıkaya tıkaya içiyorum ama. fazlası zararlımı. en fazla 2 fincan içiyorum.
nidaaa sendin galiba rezene içen sen nasıl ve kaç seans alıyosun günde canım...
canım ben altan cıtcıtlı askılı badı ustune uzun kollu cıtcıtlı yada zıbın onun ustune hasane cıkısı ,yıne asagıdan bı corap bı patıklı pantolon ustune hastane cıkıcısının ustu yanı yıne patıklı pantolon bıde malum ayaklarından sureklı patıklı pantolon cıktıgı ıcın bı corap daha gıydırıyorum ellerınede 2 eldıveb yoksa buz gıbı oluyo penye yelek ve sapka penye yelegı hep ustunde yun gıydırmem zaten yatarken penye batanıyeye sarılı yatıyo yun battanıyesını gece ortuyorum gunduz zaten altında serılı oluyo bı ucunu taıyorum sadece ustune :)))slmlaaar
yaşlandım ben hemde çoooookkkk aha böleyim şuan
allah hepinizden razı olsun dualarınız kızıma iyi geldi allah evlatllarımızı sağlıkla anneli bablaı büyütmek nasip etsin olmayanlarada tez zamanda sağlıkla hayırlısıyla nasşp etsin..
kızım bugün daha iyi iyiki hastaneye bırakıp gelmemişim bu sabah tüm vücudunda isilik olduğunu gördüm acaba ilaçtanmı diye koştuk dr a oda iyibi gelişme olduğunu iğneleri bitene kadar kullanmamız gerektiğini söledi ateşi bugün normal seyrindeydi
hanzade geçmiş olsun sizede hastanede yatmışsınız
bebikler tıkanıyomuş ben ilk günden ilk hafta bitene kadar yaşadım şükür bitti sayılırbiberon kullanan arkadaşlar dr brown nun doğal akışlı ve gazı önleyici biberonu süper geldi kızıma allah razı oolsun bi arkadaş önermişti aklınızda olsun...
hapşırık bizim kkız doğduğu gündne beri var doktor normal dedi
hıçkırık br haftadır var midesi genişliyomuş ondanmış dedi doktor amcamız
bu arada üzüm hoşafı süper süt yapıyo birde hurma ya kompostosunu yapın yada ölece yiyin oda çok işe yarıyo hem gazı olmuyo hemde bol süt ayrıca dün bi arkadaşımın tavsiyesine uydum pekmezi sulandırıp içtim memeler süt doldu yarım saate hemde kızım doymaya başladı artık çok şükür
ayrıca mama takviyesi yapıyodum gündüz 3 gece 3 te ama dünden beri almıyo aslında az toparlanması içn mamayı abartmadan vermek istiyodum bu duruma sevinsemmi üzülsemmi bilemedim :26:
BİRDE SİZE BİR SORUM OLUCAK ANNİŞLER BEBEĞİ EVDE NASIL GİYDİRİCEM KONUSUNDA ACEMİYİM YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN NE OLUR
İÇ ZIBIN,ÜZERİNDE ÇITÇITLI ATLET ONUN ÜZERİNDEDE HASTANE ÇIKIŞI ALTINDAYSA KİLOTLU ÇORAP VE AYAKLI PİJAMA VAR
UYKUDAN UYANINCA YELEKMİ GİYDİRMEK LAZIM YADA SIRD-TINA BEZMİ KOYMALI TERLMİYO AMA NE BİLEYİM TEKRAR HASTA OLMASINDNA KORKUYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM MALUM BEN YALNIZIM BAŞIMDA YÖNLENDİRİCEK KİMSE YOK
DOĞUM YAPANLARI TEBRİK EDİYORUM DOĞUMA GİDECEKLERE DUACIYM ALLAHA EMANET OLUN ŞEKERLER
bak sana kendimden bahsedim benimkisi benimle evlenene kadar neler yaptı gözü boyadı hiltonda düyünler rezidans daireler her gün iş yerime orkideler bir dediğim iki olmaz ne istersem yapılır güneş gözlüğü taktırmazdı gözlerini göremiyorum derdi.evlendik koltukta yanlız oturmaz o kadar dürüst okadar mükemmeldiki anlatamam ama evlendik şekerim adi abisi ve mubarek annesi anında evimi sattı parasını aldılar tüm takılarımı aldılar elleriyle verdi beni kandırdı benimde umrum değil dünya malı dedim geçtim.şimdi en son yatağı 9 0cakta hamile kaldığım gece paylaştık hıı yine insanlığı var beni incitmiyor yormuyor değer veriyor ama bir eş gibi değil yakın arkadaş gibi gelir yanağımdan öper gider en yakın halimiz bu düşünüyorum düşünüyorum üstesinden gelemiyorum konuşuyorum sana öyle geliyo diyor ilk önce hamilesin zarar gelir diyodu öpüncede mi zarar geliyor sanki.sinirlerim çok bozuk.attım kendimi boşluğa makine gibi o boşlukta yaşıyorum
ben o kadar bunaldım ki şu 1 haftada kimse gelmesin yanlız kalayım istiyorum azcık cesaretlen kızz o senin bebişin senden başka kimseye ihtiyacı yokk bende korkuyordum ilk hafta nasıl yaparım ederim diye ama bugun kendim tek yıkadım bebişi emzirip altını degiştir gazını çıkart yatsın yapamam diye düşünmeee
işteee seninkiler yapıyomuş kız ben kalkmadan kimse kahvaltı masasına dokunmuyo hazırlanmıyo bir kere yattım fenayım diye aç kaldık
sağolsun eşimin gündüz faydası pek yok ama gece kalkıp gazını çıkartıyo uyutuyo bebegi ben şimdiden sonra dinlenicem malum evimde birsürü logusa kadın vardıonlara bakıyodum artık kafamı dinleyeyimmm
kızlar batuya gece zinko damla verdim sonra sabah beşte yine verdim çokrahat bir gece geçirdik ikisaate uyandı emdi altını değiştim tık uyudu mızırdanmadı bende rahat uyudum tavsiyeederim
tamamen tevafuk bence yani zinconun gaza bi etkisi olduğunu düşünmüyorum doktor bize bir ay önce vermişti bir hafta kullandım bi etkisini göremedim bida başka dooktora gittiğimizde zinco gaz için değil ishal için veriliyor gaza bi yararı olmaz dedi sadece sindirim sistemini güçlendirir isterseniz kullanmaya devam edin dedi ayy bu doktorlardan hangisi doğru söylüyor bende anlamadım ama dediğiniz giibi sizin bebeğinize faydalı olmuştur inşaallah
canım içindeki yağlara baktım uyutan rahatlatan gaz gideren şeyler ama söylediğin gibi tevafukta olabilir ama banada doktor verdi.eczanedede hastalar bunun için alıyodu hep. kıyamam kuzumun gazı çok mu annesi.sebamedin yağıyla ovsan karnını sıcak havlu koysan olurmu acaba
Benden de 7 günde totalde 8 kg gitti ama bu fazladan 10 kilo nasil gidecek hic bilmiyorum, gelen giden agzima bir sey tepistiriyor. Babam her gelmede kilo kilo tatli tasiyor. Esim bayram etti valla, kizi o emzirse simdiye 6 kilo olmustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?