2011 Ekim Anneleri

6 ay kuzum acımı çekcek kesin vardır çaresi sende yediklerine kendine dikkat et bir araştıralım bakalım netten

bende evvelkı gun kızım 6 gunlukken tartıldıgımda 10 kılo gıtmıstı..kendı kıloma 1 kac kılo kaldı..oda bır ıkı gune gıder sanıyorum..

hamileyken en büyük isteğimdi kilo almak benimde off hamile gibi bile olamadım ben ne güzel almış ve geri vermişsiniz idealimsiniz valla alıpta doğumdan sonra versem ne vardı sanki bende

ayaklarımı sıcak tutuyorm nohut kuru fasülye yeme dediler yemiyorm gazlı içecek acı vs hiç yemem anlamadm gitti valla bende

yoğurt, lahana brokoli baharat ve gazlı içcekeride dene...rezene çayı iç, her yemeğine kimyon dene....bebeğin ayaklarına acı elma yağı süürüp denei göbeğinede sürdüm ben ama tavsiye edemem çünkü bazıları canını yakar dedi,...kolik cd si var....onu alıp deneyebilirsin....Napalım bacım...canları yanmasa ben başka bişi istememe

ben çıkıyorum uşagım uyumuyooo emiyo gazını çıkaramıyo alttan deli olucam yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

battaniyeye koyup sallamayı denedin mi

battaniyeye koyup sallamayı denedin mi

canım kayısı hoşafı yap, 1,5 lt iç günde bebeğinede geçiyor.... gaz sanısı oluyo dün benimkide beterdi kıvrandı durdu ama arada oluyo dene faydasın9 görüceksin inşallah..

kızlar nasılsınız artık geçmişi okuyamıyorum bebekle ilgilenmekten bizimki gündüz uyuyor gece 6ya kadar hiç uyumuyor sürekli kucakta napıcaz bilmem bunaldım valla üstüne annem gitti kaynanam kayınpederim bide eltim öğretmen onun oğluna bakıyor bende kaldığı için 2 yaşındaki çocukta bende fena bunaldım bu salı 25 ekim evlilik yıldönünümüzdü kaynanamlarla sıradan gün gibi geçti kocama kızdım niye bişey yapmadın diye neymiş anneleri varken mum ışığındamı oturcakmışız of valla bu gidişle depresyona giricem..bu kadar zorlanıcağımı bilmezdim

her gece bende sabahlıyorum ama bir ara hem gece hem gündüz uyumadı doktora götürdük zinco bide bir tane daha damla verdi sanki iyi geldi en azından sabahları uyuyor bide doktor 3 saatte bir emzir dedi çok emzirmek çok gaz yaparmış

bende evde tek bebeğimle kalmaya korkuyorum...annemi yollamıyorum y...sanki bakamıycam gibi geliyor..sizde böyle oldumu

:) aynen bende de öle oluyor canım....3 haftadır annemdeyim, bebiş 1 aylık oldu.. hala gündüz kısa bi iş için dıarı çıkarsa, gelmesini dört gözle bekliyorum.
ağladığında susturamıyorum.. bide mama yiyior oda çok zorluyor beni.

İstanbul'daki arkadaşlar bir ricam olacak; avrupa yakasında sgk anlaşmalı iyi bir hastane & doktor tavsiyesine ihtiyacımız var; abimin eşi de hamile ve doktor arayışındalar; gittikleri hastane tahlilleri karşılamıyormuş devlet hastanesinde yaptırmak istemişler ordaki doktorda "daha çok erken, şimdi tahlillerle devleti 100-150 lira zarara uğratamam" ben demiş, kızcağız "kasığımda bir ağrı var onu soruyorum doğru düzgün cevap vermiyorlar" dedi dün akşam... Bir de 3 haftadır bebeğe 5 haftalık diyor doktorlar, tahlil de yaptıramamışlar, gerilmiş boş yere hamile haliyle... :-(((
Ben de topiğimize bir danışayım dedim...

kızlar lohusa sendromundan oluyo bu eşlerle olan sorunlar sanırım, doğum sonrası eski halimize çok çabuk alel acele dönmek istiyoruz ilgi bekliyoruz haklı olarak, göremeyincede deliriyoruz bu bir süreç evet zor bir süreç uff mina başladı gene ağlamaya ya bi yazamadım sabah beri

emerken yazim bari bende aynıyım eşim kızımızı çok seviyo bende aynı ilgiyi bekliyorum sanırım çok kötü görünmüyorum boyum uzun olduğu çin ama yinede gebelik öncesi halimde değilim tabi, bende artık beni beğenmiyomusun vs diye sorup duruyorum çirkinmiyim şişkomuyum :))) eski halime dönmeye çalışıyorum yakında doğum günüm var bi unutsun canına okucam gün olsun evde ufaktan spora başlıcam, ay kota koydum kendime, gün aşırı duş alıp keseleniyorum üşütçem diye de tırsmıyo diilim bu gin biraz dikişlerim sızladı. hırs yaptım eski halime dönüp eşimi süründürüce peşimde :)))) bu arada annelik çok güzel yeni yeni tam anlamı ile yaşıyorum birbirimize alıştık artık çok şükür.. ağlama nöbetlerimiz olmasa daha iyi olcak tabe :))

bi,de geçen lohusa psikolojisi diye bi yazı okudum birebir yaşadıklarımın aynıydı aradım ama bulamasdım minayı doyurayım bakıcam gene tek elle yazıyorum imla ve harf hataları için özür dilerim.

selam kızlarr...ben gelene kadar baya dertleşmişiniz ,benimde dün annem geldi bursadan ,pazar sabahıda gidiyo ,18 gün onada çok uzun gelmiş ,onu bukadar özlemiş olmama rağmen banada biraz uzun geldi sanki ,kanepede yatmak belimi baya bi yordu hakkaten ...ama olsun canım anneme değer...yarında kayınvaliden mevlit okutucakmış ,evim minik olduğundan her misafir geldiğinde geriliyorum ,çünkü misafirleri bebeğimin yattığı odadan başka ağırlayacağım yer yok ,hemde 1 tane bile kendi akrabam gelmiyo ,kaynanamın konukomşusu ,o yüzden onun evinde ağırladım çoğunu ,enfeksiyon riskinden dolayı görüştürmediğimi söylememe rağmen ısrarcı olan bikaç densizede gösterip ,hemen kaçırdım. kış boyu rahatsız oolmuyum diye hazır annemde burdayken ,ve 40 ım dolmamasına rağmen okutucaz ,ama ben biliyorum kii gene rahat edemiycem keza bu ilk torun ve eşimin ailesinin bi çoğu gelmicek yarın ,ki çook kalabalıklarr...neyse...
foçacım ,isim konusunda bence tamamen haklısın ama sükunetini korumaya çalış ,içinede atma ama tepkilerin çok aşiddetli olmasın ,zamanla alırsın hıncını merak etme ,şimdi sütüne zarar gelir ondan korkuyorum ben...
blackpearlcüm ilişkilerde hep böyle sorunlar yaşanır ,ama zamanla herşey değişiyo ,ilk günki gibi asla olmaz ,böyle bi beklentiye girmekte seni üzmekten öteye gitmez ,her dönem farklı şeylerle mutlu olmalısünüz ,tabi bunuda tek başına yapamazsın ama eşinlede konuş bunları ,eski günler yad edin ,ama güzel bi şekilde başa kakmadan,şimdi bebeğinizinde olduğunu birbirinize daha bağlanmanız gerektiğini söyle bence...
zeynep az yazıyon az yozıyon dedim bi yazdın pir yazdın yanii..yazdıklarını okuyunca kaynananın falan büyü müyü yaptığını düşündüm ben,bi insan bukadar kısa sürede bukadar değişemez,ki resimlerinide gördük gayet hoş bi hatunsun ,aklıma gelen 2. şeyde ,sen kendini bırakıp adama dönünce eski cazibeni yitirmiş olabilirsin ,hani eskiden ,çalışan ,kend,ne güzvene ,ayakları üzerinde durabilen bi kadınken ,şşimdi bütün ipleri eşine bırakmış ,onun himayesinde bi bayan gib görünüyosun ,ve eşinin senden ilk etkilendiği zeynep gitmiş gibi...biraz acıda olsa bazı erkekler sevdikleri kadını elde edince ve onun sevgisini kazandığından emin olunca değişebiliyolar ,umarım en yakın zamanda eski mutlu günlerinize dönersiniz canım ...

yaa kızlar siz bebekleri ne çok giydiriyosunuz ,ben altta bi çıtçıtlı badi bide hastane çıkışı giydiriyorum ,bide pamuklu kundağa belden aşağısını gevşek bi şekilde sarıyorum ,ki çoğuzamanda çıkarıyorum onu ,evim 22 derece ,dr um sen evde nekadar kıyafet giyiniyosan bebeğinede okadar giydir ,kış boyu bana gelenlerin çoğu çok katt giydirenler dedi:26::26:bende evde tshirtle oturuyorum zaten ...

kızlar bu arada şu gülben ergenin programına çıkan cemalnur sargutun kitaplarını aldım dün netten ,bu sabah geldi ,dün ve daha önceki programda kadının anlattığı hikayeler ve konuşmalar çok etkiledi beni ,ve tasavuffla ilgili yazdığı bu kitapları okumaya karar verdim ,annam gidince yalnız kalcam zaten evde bebeğim uyurken tv yerine okurum diyorum i,nş ..bakiim beğenişrsem sizede tavsiye ederim ,kitaplardan biri"dinle" diğeride "bakara-1" .

kızlar merhaba.okudum kızım uyurken bgnün geçmişini.eşlerden kayınvalidelerden dert yanılmış.tek tavsiyem sinir olmayın bebeğiniz için sütünüz azalır Allah korusun.inşallah zamanla herşey yoluna girecek.
bizim bgn hem benim hem kızımın doktor kontrolü vardı.doktor dikişklerime baktı güzel dedi ben sağ tarafı acıyo biraz dedim o da dikiş boğumu var orda karın zarı dikişinin dedi.geçcek dedi.demir haplarıma devam etcem.1 buçuk ay sonra tekrar kontrol var.ha bide lohusalık bitince 15 gün temiz kal ve norml hayatına öyle devam et dedi.yani ilişki içi falan.:26: yazık eşim de şafak sayıyodu 40 gün için.
kızımın sarılığı hala var 1 buçuk 2 aylık olana kadar ancak geçer dedi her bebekte aynı olmuyomuş.ama tahliller yapıldı gene ben çıktım bakmadım yoksa ağlaya ağlaya ölüyorum kan aldıklarını görünce.çok şükür kilo da almış boyu da uzamış.
kızlar bişey sorcam doktora sordum ama size de sorayım kızım emdikten sonra kusuyo yani süt çıkıyo geri.doyduğunu gösterirmiş ama gene de pimpirikleniyorum.sizde de oluyo mu.

Ayy Allah yardımcın olsun benimde en fazla on onbeş gün sonra kayınvalidem gelecek napıcam bilmiyorumö çocuğu zırt pırt kucağına alsın istemiyorum alışmasın ben düzene koymaya çalışıyorum kisme kucağına almıyo.. Eşimde dicek annemdenmi esirgiyosun vs bide o bana gelince herkes bana gelcek ayy sıyırcam düşündükçe umarım bir an evvel gelir ve gider bendede çok kalmaz daralıyorum düşündükçe...

Ya kayınpeder kaynana bide çocuk, otur kendin tek başıan idare et milleti çekçene bence en güzeli bide iki yaşında bebek oda rahat vermez ki illa bbeğe bakçam dokuncam etçem ben başka çocuklara hiç gelemiyorum yaa bebeği çok sıkıyolar üstüne eğiliyolar kucaklamak istiyolar off çok sinir oluyorum.. Ama söçylüyorum ellemeyin sakın öpmeyin vs diye alınan alınsın banane.. kaynanamada derim valla gelenede bizde artık çocukluyuz ama daha çok minik bunlar ele alınıp sevilcek halde değiller ki daha...

Son düzenleme:

benimki istiyor vermeyincede basıyor yaygarayı durduramıyorum emzik ver meme aramaz dediler en az on kez denedim emziğide kabul etmiyor onun canı yandıkça ben kahroluyorum resmen zaten dikişlerimde sorunlu ben doğum yapalı 29unda 2 ay olacak kimseyede bişey soramuıyorum normal mi acıması eskisi gibi hiç olmuyormu diye

ben de senin kadar giydiriyorum canım ya kızları duyunca acaba az mı giydiriyorum dedim ama ev de çok sıcak bizim özellike kızımla kaldığımız oda baya sıcak.sıkılmasın ateşlenmesin diye içine çıtçıtlı body üstüne hastane çıkışı.altına ayaklı pijama ve içine bi çift çorap daha bide kundağı oluyo üstünde .:44:

Sansee bende senin gibi içine çıtçıtlı badi ayağına çorap ve üzerine tulum yada alt üst takım giysiriyorum külotlu çorap fialn giydirmiyorum ama battaniyesini belinden ayırmıyorum bende evim çok sıcak olmuyo çünkü ılık hep... Bide başını açık bırakmıyorum hiç saçı var çünkü her gün yıkıyoz üşümesin diye onun dışında yelek bile giydirmiyorum henüz.. İnşallah üşütmez bu haline bile çok sarıyosun diyolar bana sadece battaniyeye sarıyorum içi çok kalın değil aslında...

ben fırsat bulsam spor yapcam canım ya kitap okumakta iyi fikir stres te atarsın rahatlatır ve faydasıda olur elbet ama bi kendimi düzene sokmam lazım ev işi yapıyorum her gün gelen giden olursa hazırlıksız yakalanmayayım diye toz al sil süpür bebekle ilgilen yemek yap akşam oluyo şimdi makinada asılcak odadada kurumulş olup katlancak çamaşırlarım var ve henüz yemekte yapmadım minada mızır mızır bu gün bi derin uyumadı niyeyse... Aman neyse herşey oluyo zamanla, ilk başta artık hiç biş iyapamıcam diye düşünüyodum bebekle ama her boşlukta bişi yapmaya başladım 10 dk olsa değerlendiriyorum bebek sinemin dediği gibi gerçekten insanı pratikleştirip hızlandırıyormuş :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…