2011 Ekim Anneleri

ay ne güzel demişsin canım.insan korkuyo işte ilk olduğundan tecrübe de sıfır.tecrübesi olanları da dinlemiyorum gerçi ben.saol cvbın için.

bu zamanda kimseye guvenmicen cnm internet var artik herseyi burdan ogrenebiliriz bak benimde ilk bebegim hiiiic bir Allahin kulu gece bizle kalmadi hep ben tek baktim kizima tecrubee konusundada 3 cocuk buyuten kayinvalidem kizimi soguk suyla yikadi dusun artik tecrubesini.. o gun bugundur ben yikiyorum bir daha yikayamaz aslaaa

Hepsiburada da okiedog markalı çantaların 3 modelinde indirim var, ben de dün sipariş verdim...

Bakım Çantaları, Bakım Çantaları, Avvio, Okiedog, Nenny Baby, Lassig, Beaba, Stylo, Samsonite, Concord, Philips Avent, Built

ben okiedok altım harika bişey çok memnunum

kızlar bu arada vaktıyle nıda sayesınde cok bahsı gecmıstı...bu genıtal bolge ,koltuk altı,gobek kararması falan fılan..nıdanın nazarının degdıgını dusunuyorum :::))) benım bembeyaz pambıkk gıbı kararmayan münüşüm son gunlerde suratle kararmıstı..ve boynumda goguslerımın altında ve karnımda kararmalar olmustu..dogumdan 3 4 gun sonra goguslerımdekı bu kararmalar kendılıgınden soyulmaya basladı altıdan da eskı rengı cıktıdun de mardınden (develı nın kesesini aldım)ozellıkle yazıyorum cok ıyı yapıyor cunku..sabah dusta goguslerımın ucları yara old. ıcın o kısımlar harıc etrafına,gobegıme ve dıkısleıme dıkkat ederek genıtal bolgeme kese yaptım..kesede kara kara derı parcaları vardı ..cok ıyı geldı..sureklı uygulanırsa cok fayda edecegıne emınım..dogumdan sonra gobeklerın karası orataya cıktı ama bu sekılde beyazlayacak emınım..hayır bısey degıl kalan yerlerım bembeyaz gobık kara abuk duruyo..

benimde kara duruyo göbeğim, çok sinir bozucu keseyi duymuştum kk da bende çıkıp alamadım bi türlü... Develikesesi dediğin hangisi hasırlımı sertmi kumaşlımı?

Kızlar çalışında bebeğinize kim bakıcak ben çok kararsızım kimseye bırakmak istemiyorum acaba sonra değişirmi fikrim? Şu anda kimseye güvenmiyorum benden iyi bakamazlar biş olu diye düşünüyorum, her an yanımda olsun istiyorum uzak kalmak istemiyorum nasıl işe gidicem bilmiyorum bu geçici bir düşüncemi acaba diye iş yerimi aramadım yoksa arayıp gelemicem 1 yaşına kadar filan başınızın çaresine bakın dicem...

Çalışan anneler siz ne düşünüyosunuz bu konuda?

ben zaten aylardır uzaktım .şimdide çalışamıycağımı düşünüyorum çünkü güvenebilceğim kimsem yok kayınvalidemde eltimin oğlundan bana fırsat bulamıyo umrumdada değil bakalım ne yapçaz

Al benden de o kadar. Bebeği bırakıp işe dönmeyi düşündükçe çıldırıyorum. Şimdiden 8 haftanın 3 haftası geçti zaman çok hızlı akıyor.

Selam vermeden konuya daldım :)

Biz annemlere tıpış tıpış geri döndük kızlar tek başıma yapamadım evde Beyza nın düzeni bozuldu o hasta ben hasta. Evde işler bir dünya kalkıp iş yapmayı bırak lavaboya gidemiyorum kahvaltı yapamıyorum süt sağamıyorum. Annemi aradım ağlayarak geldi aldı bizi ben sana gitme demiştim kızım diyerek şimdi Salı dan beri onlardayız iyi ki annem var diyorum en azından ev işi yapmıyorum yemek hazır geliyor önüme. Arada bebeği pış pışlıyor altını değişiyor. Allah razı olsun ondan.

Beyza da hırıl hırıl burnu falan da akıyor benden bulaştı nezle arada bir gün de ishal oldu onun dışında iyiyiz biz şükür.

Filiz naptı haberi olan var mı çok merak ettim onu?

Ben de eşimde öğretmeniz, benim iznim 17 Ocakta bitiyor ilk önce 20 ocak okullar kapanacağı için 4 gün rapor alırım sonra 2. dönem işe başlarım bebeğimede bakıcı buluruz diye düşünüyordum ama kızım doğduktan sonra fikrim değişti. Doğum iznim bittikten sonra ücretsiz izne ayrılcam, Haziran 4 te işe başlıcam okulların kapanmasına 15 gün kalmış olacak o sürede de kayınvalide gelip bakacak. Okul kapanınca seminer dönemimiz oluyor o zamanda bebeğimi kendimle okula götürcem eşimle aynı okuldayız zaten diğer öğretmen arkadaşlar da seminerlerde çocuklarını getiriyorlar sorun olmuyor..
Daha sonraki sene ise ben sabahçı olcam, eşim öğlenci olcak ve dönüşümlü kızımıza bakcaz inşAllah, böylece bakıcıyla da uğraşmamız oluruz..

Son düzenleme:
tekrar merhaba kızlar:)
anam çoluk çocuk sahibi olmak buymuş demek ki kahvaltımı yeni yaptım daha.. aslında uyku,wc ve kahvaltı tercihleri arasında gidip gelsemde yavruya süt olması babından önceliği yemeye vardim

dün gece yusuf erken uyudu, bende uyuyum diyordum ki beni de uyku tutmadı bu defa.. üçe kadar uyuyamadım eee sonrada paşam uyandı, altını üstünü değiş, emzir sonrada azcık oynaşıp şımardık:103: sonrada kuzunun uykusu gelmedi, kucak kucağa yattık ama ben ondan önce uyumuşum galiba

sabahda dayımız Etiyopya yolcusuydu, onu telde yolculamak için erken uyandık... babannemize de öğlen için bilet almıştık, kalktım hem kahvaltı hazırladım hem fırınfa pofuduk sıcak bişiler yaptım onlara yolluk olsun diye....

ve kazasız belasız kayınvalidemi yolladım bir ayı geçti galiba burdaydı, fazla yardımı dokunmadı, arada bana darl geldi ama alışmışız demek ki biraz buruklaştım yolcularken yinede.. ama dünya iyiside olsa kimse ananın yerini tutmaz galiba...

bunun dışında yapsam mı bilemedim ama ev berbat halde, sos veriyor artık beni temizle diye.. ama çok dinlenesim var, ev sakinliğini özlemişim, sizi özlemişim en mühimi.. ve oğluşumdan başka bişiyle uğraşmak istemiyorum çünkü zaman hızlı akıyor, bu anlar bi daha geri gelmicek, o mimikleri, ıngaları çok arıcaz

şey bu arada biz dört haftalık olmuşuz:82::87::124::130:

zehra geçmiş olsun canım.. bende sanırım grip gibiyim, tam bilemedim çünkü bi iyi bi kötüyüm.. Yusuf unfa burnu tıkalı yavrum hergün temizliyorum ama yine aynı...

canım filizi aradımda öğlen biraz geçsin yine arıcam inş, haber veririm sizede...

benimde kara duruyo göbeğim, çok sinir bozucu keseyi duymuştum kk da bende çıkıp alamadım bi türlü... Develikesesi dediğin hangisi hasırlımı sertmi kumaşlımı?

canım kumas degıl,hasır da degıl...normal hamam kesesı...develı de onun markası...ben calısırken camasırcıda satardık bu markayı...cok ıyıymıs cıdden...

Canım sezo mu olacak Filiz bir kaç gündür giremedim foruma geçmişi de tam okuyamadım?? Bu arada size de çok geçmiş olsun dikkat etmek lazım bu havalara

canımyapıyomusun bilmiyorumda söyleyim dedim ,eczaneden serum izotonik alıp burnuna damlatabilirsin ,benim drum günde 7-8 defa bile yapabilirsin hiç bi yan etkisi yok dedi ,ilaç değil çünkü ,tuzlu su bildiğin ,hemen açıyomuş burnu ,bende hamileyken onu kullanmıştım..

merhabalar herkese pek giremiyorum artık bebişten, çarşamba 2. aşımız olduk hepatit b
rotavirüs aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz, yaptırmayı düşünen var mı? doktror gerekli dedi ben emin değilim,

Selam kızlar. Filiz'in sancıları başlamış demek, sağlıkla kavuşsun yavrucuğuna inşallah. Sütü azalan kızlar Marankimidir nedir o tayfadan biri demiş kaynamış bir kupa suya bir tutam ısırgan otu atın, 2-3 dak. bekleyin, sonra süzüp için. Ben içine bir kaçta papatya koyuyorum. Aktar söyledi bunuda. Sanki işe yarıyor gibi. Tadı pek iyi değil ama napalım, isterseniz bir kaşık pekmez yada bal koyabilirsiniz. Ayrıca milupanın still-tee side iyi gibi.

Ne kesesi canım bu nerede satılır ben de almak istiyorum sinirimi bozuyor göbüşün karalığı

Benimde koltuk altlarım karardı ya( Çok kötü duruyor, zamanla geçermi ki acaba???

Geçmiş olsun canım ya. Demek bebişinde burnu akıyo he, yerim onun burnunu. Bende anneme yapışmış durumdayım. Annem İst.da, biz İzmir'deyiz. Dönmesin diye gözünün içine bakıyorum. Gideceği günü düşününce gözlerim doluyor, deli miyim neyim.

Of Hanzade offff... Apartmanda bir bayan buldum Uras'a bakması için. 2. dönem başlıyacağım okula. Bayanla geçen gün konuştum bu konuyu. Kadın gidince başladım ağlamaya. Ben nasıl bırakacağım diye. Daha aylar var ama şimdiden böyleyim. Zaman çok çabuk geçiyor. Aslında annemin bakması için ikna edebilirdim onu ama kayınvalidemin çıldırma olayını düşününce bakıcıya karar kılmıştım. Ama şimdi kadınla konuştuğum için çok pişmanım. Duygularım değişecek mi bende çok merak ediyorum. Böyle düşünmye devam edersem asıl o zaman depresyona girerim.

Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır sizi takip ediyorum,maaşallah herkes yavrusuna kavuştu 2-3 kişi hariç. Ben de bugün itibariyle 39+4 haftalığım ve size bir sorum olacak. Öğretmenim ve pazartesi günü doğum öncesi iznim bitecek ama hala doğum yapmadım ve böyle giderse henüz olmayacak gibi pazartesiye kadar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Okula dönemeyeceğim ama nasıl bir rapor almam gerekiyor? Rapor alacak olsam doğum sonrası iznimden düşecek mi o günler? Konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Rabbim hepinizin yavrusunu saplıklı sıhhatli bir şekilde sizlere bağışlasın inş. ve darısı bizim başımıza inş.

canım bende öğretmenim ama benim doğum öncesi iznimi bile kullanmadan doğduğu için senin durumunu pek bilmiyorum ,acaba alo sgk yamı sorsan ,sanırım 180 di numarası ,çünkü böyle durumu yaşamayan kişi pek bilemez ,ve nadir raslanan bi durum gibi .inşallah bi an önce sağlıkla gelir bebişin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…