Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır sizi takip ediyorum,maaşallah herkes yavrusuna kavuştu 2-3 kişi hariç. Ben de bugün itibariyle 39+4 haftalığım ve size bir sorum olacak. Öğretmenim ve pazartesi günü doğum öncesi iznim bitecek ama hala doğum yapmadım ve böyle giderse henüz olmayacak gibi pazartesiye kadar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Okula dönemeyeceğim ama nasıl bir rapor almam gerekiyor? Rapor alacak olsam doğum sonrası iznimden düşecek mi o günler? Konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Rabbim hepinizin yavrusunu saplıklı sıhhatli bir şekilde sizlere bağışlasın inş. ve darısı bizim başımıza inş.
canım bende öğretmenim ama benim doğum öncesi iznimi bile kullanmadan doğduğu için senin durumunu pek bilmiyorum ,acaba alo sgk yamı sorsan ,sanırım 180 di numarası ,çünkü böyle durumu yaşamayan kişi pek bilemez ,ve nadir raslanan bi durum gibi .inşallah bi an önce sağlıkla gelir bebişin
Benim bebişte 41. haftada doğdu. Bu arada bende öğretmenim. Ama ben hiç birşey yapmadım, bebiş doğduğunda hastaneden ne zaman doğduğuna dair bir kağıt veriyorlar. Onu idareye verdim, resmi işlemler ona göre yapılıyor. Okuldan kimsede birşey demedi. Zaten farkında bile olmazlar ki.
ben zaten aylardır uzaktım .şimdide çalışamıycağımı düşünüyorum çünkü güvenebilceğim kimsem yok kayınvalidemde eltimin oğlundan bana fırsat bulamıyo umrumdada değil bakalım ne yapçaz
Al benden de o kadar. Bebeği bırakıp işe dönmeyi düşündükçe çıldırıyorum. Şimdiden 8 haftanın 3 haftası geçti zaman çok hızlı akıyor.
Ne kesesi canım bu nerede satılır ben de almak istiyorum sinirimi bozuyor göbüşün karalığı
Ben de eşimde öğretmeniz, benim iznim 17 Ocakta bitiyor ilk önce 20 ocak okullar kapanacağı için 4 gün rapor alırım sonra 2. dönem işe başlarım bebeğimede bakıcı buluruz diye düşünüyordum ama kızım doğduktan sonra fikrim değişti. Doğum iznim bittikten sonra ücretsiz izne ayrılcam, Haziran 4 te işe başlıcam okulların kapanmasına 15 gün kalmış olacak o sürede de kayınvalide gelip bakacak. Okul kapanınca seminer dönemimiz oluyor o zamanda bebeğimi kendimle okula götürcem eşimle aynı okuldayız zaten diğer öğretmen arkadaşlar da seminerlerde çocuklarını getiriyorlar sorun olmuyor..
Daha sonraki sene ise ben sabahçı olcam, eşim öğlenci olcak ve dönüşümlü kızımıza bakcaz inşAllah, böylece bakıcıyla da uğraşmamız oluruz..
zehra geçmiş olsun canım.. bende sanırım grip gibiyim, tam bilemedim çünkü bi iyi bi kötüyüm.. Yusuf unfa burnu tıkalı yavrum hergün temizliyorum ama yine aynı...
canım filizi aradımda öğlen biraz geçsin yine arıcam inş, haber veririm sizede...
canım kumas degıl,hasır da degıl...normal hamam kesesı...develı de onun markası...ben calısırken camasırcıda satardık bu markayı...cok ıyıymıs cıdden...
Selam kızlar. Filiz'in sancıları başlamış demek, sağlıkla kavuşsun yavrucuğuna inşallah. Sütü azalan kızlar Marankimidir nedir o tayfadan biri demiş kaynamış bir kupa suya bir tutam ısırgan otu atın, 2-3 dak. bekleyin, sonra süzüp için. Ben içine bir kaçta papatya koyuyorum. Aktar söyledi bunuda. Sanki işe yarıyor gibi. Tadı pek iyi değil ama napalım, isterseniz bir kaşık pekmez yada bal koyabilirsiniz. Ayrıca milupanın still-tee side iyi gibi.
Benimde koltuk altlarım karardı ya( Çok kötü duruyor, zamanla geçermi ki acaba???
Geçmiş olsun canım ya. Demek bebişinde burnu akıyo he, yerim onun burnunu. Bende anneme yapışmış durumdayım. Annem İst.da, biz İzmir'deyiz. Dönmesin diye gözünün içine bakıyorum. Gideceği günü düşününce gözlerim doluyor, deli miyim neyim.
Of Hanzade offff... Apartmanda bir bayan buldum Uras'a bakması için. 2. dönem başlıyacağım okula. Bayanla geçen gün konuştum bu konuyu. Kadın gidince başladım ağlamaya. Ben nasıl bırakacağım diye. Daha aylar var ama şimdiden böyleyim. Zaman çok çabuk geçiyor. Aslında annemin bakması için ikna edebilirdim onu ama kayınvalidemin çıldırma olayını düşününce bakıcıya karar kılmıştım. Ama şimdi kadınla konuştuğum için çok pişmanım. Duygularım değişecek mi bende çok merak ediyorum. Böyle düşünmye devam edersem asıl o zaman depresyona girerim.
Kız farketmez olurlar mı hemen haber gönderirler pazartesi kesin. Artık önce sgk'ya sonra doktora sonra da okula sorcam. Zorla doğuramamki demi yaD
Sibel valla aynı haldeyim oturup ağlayasım geliyo, çalışan anneleri düşünüp biraz rahatlamaya çalışıyorum ama çok minik henüz ve ona kim benim gibi bakabilir kiOff bende çok sıkılıyorum eşm uyuzuna çalışmıcam söylicem şirkete başlarının çaresine baksınlar diyorum oda biraz zaman geçsin diyor uyuz çalışma demiyor yani bebek büyüsün biraz 6 8 aylık olsun bakarız diyo şimdi erken düşünme filan diyo sinir şey o zaman hem iş hem ev hem bebek olcak çok fazla sorumluluk olcak üstümde çok kararsızım yada bi süre sonra ölzermiyim ki diyorum iş hayatını herkes öle diyo özlersin filan..
Aman ya hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Olmassa çalışmam napim..
Slm kızlar 20 ekım 2011 de 10 45 de pamük şeker kızımı spınal sezaryanle kücağima aldım 3380 gr 52 cm kızım haftalık kontrolüne gıttık herşey yolünda kızım az emıo üyküya düşkün ama kılo aldırmaya becerebılmısım 2 saatte bır üyandırım emzırmeye çalışıyorüm kendınıze ıyı bakın hepinizii öptüm yıne gırıcem forüma
Allaha nekadar şükretsem az.şükür için ne yapsam diyorum.ümreye gitsek bebekle çok zor olcak cesaret edemiyorum.biranönce kırkım çıksa teeccüte başlıycam.günlerce secde etsem ağlasam ,haykırsam az.eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat verdi bana.mucizemi verdi.depremde ölenlere bakıyorum kuzcuklarla rabbim zor sınavlara sokma bizi yediğimiz her lokmaya aldığımız her nefese binlerce şükür.ölen yavrularımı düşünüyorum yaşadığım acıları batumda ödülüm olsa gerek.dünyanın en büyük ödülü.eskiden uyandırıldığıma çok kızardım şimdi mutlu oluyorum özlemle alıyorum kuzumu kucağıma aylarca hasret kalmış gibi kavuşuyoruz her defasında.rabbim kimseyi evladından ayırmasın.hayırlı ömür hayırlı ölüm versin cenabı hak.amin
Slm kızlar 20 ekım 2011 de 10 45 de pamük şeker kızımı spınal sezaryanle kücağima aldım 3380 gr 52 cm kızım haftalık kontrolüne gıttık herşey yolünda kızım az emıo üyküya düşkün ama kılo aldırmaya becerebılmısım 2 saatte bır üyandırım emzırmeye çalışıyorüm kendınıze ıyı bakın hepinizii öptüm yıne gırıcem forüma
Benimkiler hiçbirşey sormadı walla, ne bileyim bizim idare zaten geniştir. Sende sor bakalım. Sonucu banada bildirebilirmisin özelden, geçmişe bakamıyorum. Hemde merak ettim ne diyecekler...
tamam canım yazarım inş. ama yine de hayırlısıyla pazartesiye kadar doğursam da uğraşmasam diorum yaaa...zaten beklemek zor, bi de bu işler iyice bunaltıyor insanı....
iyi akşamlar annişler.dün hiç giremedim topiğe çünkü çok zorbir gün geçirdim.
bir önceki akşam eşime buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine sab simplex isimli gaz damlasını aldırdım ve akşam verdim saat 11 gbi yatırdım saat 1 de kalktı altını değişmek için bir açtım tüm vücudu kıpkırmızı sonraeşimi uyandırdım tabi bu arada da oğlum ağlıyor o ağladıkça bende ağlıyorum oğluma ben ne yaptım diye neyse geceyi bir şekilde geçirdik tabi uykusuz sabah eşimi işe göndermedim ve bize yakın olan devlet hastanesine götürdük dr muayene etti ve ilacın alerjiyapmış olabileceğini söyledi sonra dudağının kenarlarında morluk farketti ve bir tıp terimi kullandı bende ne demek olduğunu sorunca ciğerleriyle iligili bir problem olabilir kırmızılığında ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve yatış yapıp izlemeye almalıyız dedi ilaç verdi bunları alın ve yatışişlemini onalayalım dedi eşim ilaçları aldı bu sırada kaynım aramış ve kocaelide ismiçok iyi anılan ve teşhisleri iyi olan bir dr varmış ona götürelim dedi bizde apar topar götürdük.korktuğumuz gibiolmadığını alerjiden kaynaklı olduğğunu ve dudağındaki morlukiçinde araştırma hastanesine yönlendirdi ve çocuk kardiyolojisinde kalp ekosu çektirmemizi söyledi ve 1 hafta sonrada kontrole çağırdı.daha sonrada kalp ekosunu çektirmeye gittik ve şükürler olsunkihiç bir sorun çıkmadı.
bugünde misafirim vardı.
eee doğuran varmı filizde gelişmeler var sanırım geçmişe bakmadım henüz.
amiin canım ..cümlemizinkini inşallahh...(baya uzun yazmaya başlamışın kızz..illa birinin dürtüklemesimi gerekiyoduAllaha nekadar şükretsem az.şükür için ne yapsam diyorum.ümreye gitsek bebekle çok zor olcak cesaret edemiyorum.biranönce kırkım çıksa teeccüte başlıycam.günlerce secde etsem ağlasam ,haykırsam az.eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat verdi bana.mucizemi verdi.depremde ölenlere bakıyorum kuzcuklarla rabbim zor sınavlara sokma bizi yediğimiz her lokmaya aldığımız her nefese binlerce şükür.ölen yavrularımı düşünüyorum yaşadığım acıları batumda ödülüm olsa gerek.dünyanın en büyük ödülü.eskiden uyandırıldığıma çok kızardım şimdi mutlu oluyorum özlemle alıyorum kuzumu kucağıma aylarca hasret kalmış gibi kavuşuyoruz her defasında.rabbim kimseyi evladından ayırmasın.hayırlı ömür hayırlı ölüm versin cenabı hak.amin
iyi akşamlar annişler.dün hiç giremedim topiğe çünkü çok zorbir gün geçirdim.
bir önceki akşam eşime buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine sab simplex isimli gaz damlasını aldırdım ve akşam verdim saat 11 gbi yatırdım saat 1 de kalktı altını değişmek için bir açtım tüm vücudu kıpkırmızı sonraeşimi uyandırdım tabi bu arada da oğlum ağlıyor o ağladıkça bende ağlıyorum oğluma ben ne yaptım diye neyse geceyi bir şekilde geçirdik tabi uykusuz sabah eşimi işe göndermedim ve bize yakın olan devlet hastanesine götürdük dr muayene etti ve ilacın alerjiyapmış olabileceğini söyledi sonra dudağının kenarlarında morluk farketti ve bir tıp terimi kullandı bende ne demek olduğunu sorunca ciğerleriyle iligili bir problem olabilir kırmızılığında ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve yatış yapıp izlemeye almalıyız dedi ilaç verdi bunları alın ve yatışişlemini onalayalım dedi eşim ilaçları aldı bu sırada kaynım aramış ve kocaelide ismiçok iyi anılan ve teşhisleri iyi olan bir dr varmış ona götürelim dedi bizde apar topar götürdük.korktuğumuz gibiolmadığını alerjiden kaynaklı olduğğunu ve dudağındaki morlukiçinde araştırma hastanesine yönlendirdi ve çocuk kardiyolojisinde kalp ekosu çektirmemizi söyledi ve 1 hafta sonrada kontrole çağırdı.daha sonrada kalp ekosunu çektirmeye gittik ve şükürler olsunkihiç bir sorun çıkmadı.
bugünde misafirim vardı.
eee doğuran varmı filizde gelişmeler var sanırım geçmişe bakmadım henüz.
kızlarrr mercimek köftesi süt yaparmıdiye dünden beri düşünüyordum sonra bu yazıyı gördüm ve ben çok severim mercimek köftesini yapsak zararı olurmu kiiii
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/425345-mercimek-koftesi-sut-yapiyor.html
canım bence süppeer olurr..annem burdayken yaptırıyom çok güzel yapar kendisi..hem ev bulguruda getirmiş malatyadann...benim dr um dediki normalde sana gaz yapan şeyleri yeme..bu yaşına kadar bilirsin zaten dedii..:26::26:işin kötü yanı ben bilmiyom neyin bende gaz yaptığını...yani normal bi sindirim sistemim var iştee..bilemediiiimm bilemediiiiimmmm
bana hiç bişi demedi drum ama ben sütüm gitmesin diye araştırıyorum sizlerede sorayım dedim malum yaşadıgım olayları biliyorsunuz korkuyorum gider diye bende pek bilmiyorum kuru fasülye ve nohut kesin gaz yapar yemiyorumda zaten bulgurla mercimekte gaz yapar annem bulgur pilavı yap ye dedi şimdi tereddütte kaldım ben süt olsun diye gazı umursamayayımmı yoksa gaz olacak diye yemeyeyimmi:26::26::26::26:azcık yapıp yesem oglum gazdan çatlarsa diyede korkum var canımda istiyor aslındane zormuş yawwww
canım geçmiş olsun valla okurken nefesimi tuttum şükürki bişey çıkmamış
kızlarrr mercimek köftesi süt yaparmı diye dünden beri düşünüyordum sonra bu yazıyı gördüm ve ben çok severim mercimek köftesini yapsak zararı olurmu kiiii
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/425345-mercimek-koftesi-sut-yapiyor.html
amiin canım ..cümlemizinkini inşallahh...(baya uzun yazmaya başlamışın kızz..illa birinin dürtüklemesimi gerekiyodu)
ayy geçmiş olsun canımmm..ee o ilaca bitkisel diyolardıı???iyi dimi şimdi yavrumuz ..bi sıkıntı yok yani...Allah göstermesin kimseye evladının acısını..bunlar kızımla bizden sizee
çok teşekkür edrim aytenciğim.Nejla, geçmiş olsun canım...
Filiz'den haber var mı arkadaşlar?
Bizim de bugün bir haftamız bitti...Çarşamba günü kontrole gittik, bebeğime işitme testi yapıldı, bir sorun çıkmadı çok şükür, sarılığı da düşük çıktı, topuk kanı alındı sağlık ocağında, çok ağladı kuzum... Eve geldik altını değiştirirken göbeği düştü... İyice kurusun diye bekledik, yarın da ilk banyosunu yaptıracağız annemle... Tabii 2 güne bir vücudunu sildik rahatlasın diye...
Bu arada ben de 61 kiloyum, doğum öncesine göre 4 - 5 kilo fazlam var...
Kızlar hangi bebek bezini kullanıyorsunuz? Eşim huggies organik pamuklu aldı, "en iyisi buymuş" diyor, araştırmış biraz, arkadaşlarına da sormuş, bana da hep primayı önerdiler; henüz bir sorun yaşamadık çok şükür ama sizlerinde fikrini & tecrübelerini örenmek isterim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?