2011 Ekim Anneleri

Benim bebişte 41. haftada doğdu. Bu arada bende öğretmenim. Ama ben hiç birşey yapmadım, bebiş doğduğunda hastaneden ne zaman doğduğuna dair bir kağıt veriyorlar. Onu idareye verdim, resmi işlemler ona göre yapılıyor. Okuldan kimsede birşey demedi. Zaten farkında bile olmazlar ki.

eee bacım biz sgk ya bağlı değiliz ya bilemedim şimdi, doktorda öyle ilgili biri değil ki sorayım. Yine de olmazsa bi deneyeyim telden sorayım sgk'ya. Tşk ederim:)

Kız farketmez olurlar mı hemen haber gönderirler pazartesi kesin. Artık önce sgk'ya sonra doktora sonra da okula sorcam. Zorla doğuramamki demi yaD

en güzeli kendi bakman zaten zeynep bende çok kararsızım bu konuda

Al benden de o kadar. Bebeği bırakıp işe dönmeyi düşündükçe çıldırıyorum. Şimdiden 8 haftanın 3 haftası geçti zaman çok hızlı akıyor.

Evet canım zaman çabuk geçiyor acaba biraz büyüdüğünde bırakmayı düşünürmüyüz ki ?

Ne kesesi canım bu nerede satılır ben de almak istiyorum sinirimi bozuyor göbüşün karalığı

irem yazmış bende alıcam hem kese yapmak hücreleri çalıştırıyor kan dolaşımı hızlanıyor toparlanmayada yardımcı olur..

çok iyi ayarlamışsınız dönüşümlü bakmak iyi fikir gerçekten kimseye muhtaç olmassınız.

Çok geçmiş olsun ahestecim, filizi bende arıcamda müsaitmi değilmi ne durumda bilemiyorum şimdi yarın ararım artık. İnşallah doğurmuş yavrusuna kavuşmuştur..

canım kumas degıl,hasır da degıl...normal hamam kesesı...develı de onun markası...ben calısırken camasırcıda satardık bu markayı...cok ıyıymıs cıdden...

Tamam canım alayım bende aynısından...

Sibel valla aynı haldeyim oturup ağlayasım geliyo, çalışan anneleri düşünüp biraz rahatlamaya çalışıyorum ama çok minik henüz ve ona kim benim gibi bakabilir ki Off bende çok sıkılıyorum eşm uyuzuna çalışmıcam söylicem şirkete başlarının çaresine baksınlar diyorum oda biraz zaman geçsin diyor uyuz çalışma demiyor yani bebek büyüsün biraz 6 8 aylık olsun bakarız diyo şimdi erken düşünme filan diyo sinir şey o zaman hem iş hem ev hem bebek olcak çok fazla sorumluluk olcak üstümde çok kararsızım yada bi süre sonra ölzermiyim ki diyorum iş hayatını herkes öle diyo özlersin filan..

Aman ya hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Olmassa çalışmam napim..

Eşim bi kanepede uyudu, kızımıda şimdi bıraktım yerine umarım uyanmaz tekrar en azından 1 saat... Bende dökülüyorum çok yoruldum bugün eşim öğlen geldi bebeği bırakıp pazara gittim 20 dk döndüm arabayla :)) bebek ağlar diye koştur koştur. Müthiç soğuk vardı. Karnım ağrıdı biraz. Neyse eve geldim kızı emzirdim girdim mutfağa yemek yaptım masayı hazırladım o arada mina ağladı eşim ilgilendi biraz. Sonra masayı hazırladım yedik, minayı emzirdim sorna kaldırdım masayı tekrar ağladı bidaha emzirdim, sonra mutfağı topladım,geldim bidaha emzirdim, meyve koydum tabağa şimdi geberiyorum karnımın içleri acıyo mina mızırdıyo yine bu gece nöbetçiyiz belli uyumıcak

Slm kızlar 20 ekım 2011 de 10 45 de pamük şeker kızımı spınal sezaryanle kücağima aldım 3380 gr 52 cm kızım haftalık kontrolüne gıttık herşey yolünda kızım az emıo üyküya düşkün ama kılo aldırmaya becerebılmısım 2 saatte bır üyandırım emzırmeye çalışıyorüm kendınıze ıyı bakın hepinizii öptüm yıne gırıcem forüma

Allaha nekadar şükretsem az.şükür için ne yapsam diyorum.ümreye gitsek bebekle çok zor olcak cesaret edemiyorum.biranönce kırkım çıksa teeccüte başlıycam.günlerce secde etsem ağlasam ,haykırsam az.eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat verdi bana.mucizemi verdi.depremde ölenlere bakıyorum kuzcuklarla rabbim zor sınavlara sokma bizi yediğimiz her lokmaya aldığımız her nefese binlerce şükür.ölen yavrularımı düşünüyorum yaşadığım acıları batumda ödülüm olsa gerek.dünyanın en büyük ödülü.eskiden uyandırıldığıma çok kızardım şimdi mutlu oluyorum özlemle alıyorum kuzumu kucağıma aylarca hasret kalmış gibi kavuşuyoruz her defasında.rabbim kimseyi evladından ayırmasın.hayırlı ömür hayırlı ölüm versin cenabı hak.amin

Kız farketmez olurlar mı hemen haber gönderirler pazartesi kesin. Artık önce sgk'ya sonra doktora sonra da okula sorcam. Zorla doğuramamki demi yaD

Benimkiler hiçbirşey sormadı walla, ne bileyim bizim idare zaten geniştir. Sende sor bakalım. Sonucu banada bildirebilirmisin özelden, geçmişe bakamıyorum. Hemde merak ettim ne diyecekler...

Bizim kredi borcumuz var Hanzede, o olmasa asla çalışmazdım. Düşündükçe boğazıma birşey oturuyor. İnşallah bu psikolojiden çıkarım. Senin de çok ihtiyacın yoksa bence çalışma, boşver.

Gözünüz aydın canım. Maşallah kızına. Benimkide ilk hafta mışıl mışıl uyuyordu ama sonra gözler cin gibi oldu

AMİNNNNNNN...

offf offff öldüm bugun desem yeridir canım çıktıııı sabah 11 de uyanan oglum uyumayınca söyle hafiften bir duş aldırdım rahatlasın diye yok anacım yokkk
yatıyor 10 dk da bir kalkıyor emiyor uyuyo hopp uyanıyor deli olduk eşimle saat 3 te kahvaltı yaptım şaka gibi oda nasıl varyaa uyuttum bebegimi koşa koşa bu kadar hızlı yemek yiyecegim aklıma gelmezdi saat 7 ye kadar oglum huysuzdu 11 den akşam 7 ye kadar öldüm valla bişey var diye garibim birde çenesini titretip aglaması yokmuuu perişan oldum ben yaaa allahtan eşim evdeydi yoksa çıldırırdımm uyanmasını bekliyoruz şimdi annelik gerçekten çok zormuşşş akşam yemegini anlatmayayım resmen maraton halindeydim sütüm gelsin diye meyva suları su havuç suyu sıktım içtim sahlep içtim ögg geldi ama oglum aç kalmsında ben razıyım tıkınmayaaa
ay bu arada slm kızlarrr ve ben kaçtım

hayırlı olsun canım sağlıkla buyut yavrunuuu

iyi akşamlar annişler.dün hiç giremedim topiğe çünkü çok zorbir gün geçirdim.
bir önceki akşam eşime buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine sab simplex isimli gaz damlasını aldırdım ve akşam verdim saat 11 gbi yatırdım saat 1 de kalktı altını değişmek için bir açtım tüm vücudu kıpkırmızı sonraeşimi uyandırdım tabi bu arada da oğlum ağlıyor o ağladıkça bende ağlıyorum oğluma ben ne yaptım diye neyse geceyi bir şekilde geçirdik tabi uykusuz sabah eşimi işe göndermedim ve bize yakın olan devlet hastanesine götürdük dr muayene etti ve ilacın alerjiyapmış olabileceğini söyledi sonra dudağının kenarlarında morluk farketti ve bir tıp terimi kullandı bende ne demek olduğunu sorunca ciğerleriyle iligili bir problem olabilir kırmızılığında ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve yatış yapıp izlemeye almalıyız dedi ilaç verdi bunları alın ve yatışişlemini onalayalım dedi eşim ilaçları aldı bu sırada kaynım aramış ve kocaelide ismiçok iyi anılan ve teşhisleri iyi olan bir dr varmış ona götürelim dedi bizde apar topar götürdük.korktuğumuz gibiolmadığını alerjiden kaynaklı olduğğunu ve dudağındaki morlukiçinde araştırma hastanesine yönlendirdi ve çocuk kardiyolojisinde kalp ekosu çektirmemizi söyledi ve 1 hafta sonrada kontrole çağırdı.daha sonrada kalp ekosunu çektirmeye gittik ve şükürler olsunkihiç bir sorun çıkmadı.
bugünde misafirim vardı.
eee doğuran varmı filizde gelişmeler var sanırım geçmişe bakmadım henüz.

canım geçmiş olsun valla okurken nefesimi tuttum şükürki bişey çıkmamış

kızlarrr mercimek köftesi süt yaparmı diye dünden beri düşünüyordum sonra bu yazıyı gördüm ve ben çok severim mercimek köftesini yapsak zararı olurmu kiiii
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/425345-mercimek-koftesi-sut-yapiyor.html

amiin canım ..cümlemizinkini inşallahh...(baya uzun yazmaya başlamışın kızz..illa birinin dürtüklemesimi gerekiyodu)
ayy geçmiş olsun canımmm..ee o ilaca bitkisel diyolardıı???iyi dimi şimdi yavrumuz ..bi sıkıntı yok yani...Allah göstermesin kimseye evladının acısını..bunlar kızımla bizden sizee

canım bence süppeer olurr..annem burdayken yaptırıyom çok güzel yapar kendisi..hem ev bulguruda getirmiş malatyadann...benim dr um dediki normalde sana gaz yapan şeyleri yeme..bu yaşına kadar bilirsin zaten dedii..:26::26:işin kötü yanı ben bilmiyom neyin bende gaz yaptığını...yani normal bi sindirim sistemim var iştee..bilemediiiimm bilemediiiiimmmm

bana hiç bişi demedi drum ama ben sütüm gitmesin diye araştırıyorum sizlerede sorayım dedim malum yaşadıgım olayları biliyorsunuz korkuyorum gider diye bende pek bilmiyorum kuru fasülye ve nohut kesin gaz yapar yemiyorumda zaten bulgurla mercimekte gaz yapar annem bulgur pilavı yap ye dedi şimdi tereddütte kaldım ben süt olsun diye gazı umursamayayımmı yoksa gaz olacak diye yemeyeyimmi:26::26::26::26:azcık yapıp yesem oglum gazdan çatlarsa diyede korkum var canımda istiyor aslında ne zormuş yawwww

yaa ben gazı olcak diye çok seçmiyorum ,bi dediğin gibi kurufasulye nohut,geri kalan herrr şeyi hüpletiyorum ama zayıflamam lazım yaaaa az önce gene tartıldım net 10 kilo fazlam varr..hayır düşünüyorum 2 tan 5 kiloluk yağ bidonunu üzerimde aklım çıkıyoooo

sağol canım.evet canım şükür çıkmadı ama çok korktum.

sağol nidacığım.bende bitkisel olduğu için aldırdımve aile hekiminede danıştım ama oğluma dokundu demekki.şimdi çok şükür iyi kuzuzcuğum.aminmnnnnn.çok teşekkür ediyorduz bizde oğlumla teyzesi

Nejla, geçmiş olsun canım...

Filiz'den haber var mı arkadaşlar?

Bizim de bugün bir haftamız bitti... Çarşamba günü kontrole gittik, bebeğime işitme testi yapıldı, bir sorun çıkmadı çok şükür, sarılığı da düşük çıktı, topuk kanı alındı sağlık ocağında, çok ağladı kuzum... Eve geldik altını değiştirirken göbeği düştü... İyice kurusun diye bekledik, yarın da ilk banyosunu yaptıracağız annemle... Tabii 2 güne bir vücudunu sildik rahatlasın diye...

Bu arada ben de 61 kiloyum, doğum öncesine göre 4 - 5 kilo fazlam var...

Kızlar hangi bebek bezini kullanıyorsunuz? Eşim huggies organik pamuklu aldı, "en iyisi buymuş" diyor, araştırmış biraz, arkadaşlarına da sormuş, bana da hep primayı önerdiler; henüz bir sorun yaşamadık çok şükür ama sizlerinde fikrini & tecrübelerini örenmek isterim...

çok teşekkür edrim aytenciğim.
ben bez olarak prima premiumu kullanıyorum.bri şikayetimiz yok şimdilik.

Nejla cok gecmis olsun

Biz de prima kullaniyoruz memnunuz

Hanimlar benim kizim bana cok düstü mamoslarda uyumak istiyor sürekli. Doyma hissi mi yok yavrumun bazen oyle fazla geliyor ki saatlerce emdigi icin süt agzindan burnundan geri geliyor, korkutuyor beni. Bu durumu baska yasayan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…