Evet canım, biz de bugün itibari ile 40. haftayı tamamladık. Dün doktora gittim. 3cm açılma varmış, eğer hafta sonu olmazsa pazartesi sabahtan hastaneye gideceğiz ve suni sancı vereceklermiş.
Bu arada aranızda epidural+suni olan var mı? gerçekten epidural suni sancının verdiği sıkıntıyı kesiyor mu?
günaydın kızlar bu uyku sorunu ne zaman düzelecek yaaa gündüz uyusa gece uyumuyor gece uyusa gündüz uyumuyor sinir sistemim altüst oldu gece 2:35 ten 5:30 a kadar ayaktaydık emiyor uyumuyor sabah 11 den 1 e kadar pış pış yaptık emzik niyetine agzında memeciklerim zar zor uyudu geceleri babası kucagında uyuttugu için kucaga alıştı oda yetmiyormuş gibi eşimi beşiğini sallarken yakaladım ve kızdım ama eşim bu konuda çok duyarsız kucaga alıştırdıgı yetmiyormuş gibi şimdi beşik sallama huyunuda kaptı ne yapıcam bilmiyorum şimdi oda haklı ne diyeyim gecenin 3-4 ünde kalkıyo bebek uyutmak için sabah 6 da işe gitmesi gerek kolaya kaçıp sallıyor alışırsa ben ne yapıcam yaaa daha yeni bişeyler yedim oğlumu uyutmadan agzıma tek lokma koyamaz oldum tek duam 40 ımız çıkınca bu yaşadıklarımın hepsinin bir an evvel yok olması gündüzleri zorlanmıyorum ama geceleri resmen ızdırap butun gün canım çıkıyor birde geceleri böyle olması off off perişanım anlayacagız
iyi akşamlar annişler.dün hiç giremedim topiğe çünkü çok zorbir gün geçirdim.
bir önceki akşam eşime buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine sab simplex isimli gaz damlasını aldırdım ve akşam verdim saat 11 gbi yatırdım saat 1 de kalktı altını değişmek için bir açtım tüm vücudu kıpkırmızı sonraeşimi uyandırdım tabi bu arada da oğlum ağlıyor o ağladıkça bende ağlıyorum oğluma ben ne yaptım diye neyse geceyi bir şekilde geçirdik tabi uykusuz sabah eşimi işe göndermedim ve bize yakın olan devlet hastanesine götürdük dr muayene etti ve ilacın alerjiyapmış olabileceğini söyledi sonra dudağının kenarlarında morluk farketti ve bir tıp terimi kullandı bende ne demek olduğunu sorunca ciğerleriyle iligili bir problem olabilir kırmızılığında ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve yatış yapıp izlemeye almalıyız dedi ilaç verdi bunları alın ve yatışişlemini onalayalım dedi eşim ilaçları aldı bu sırada kaynım aramış ve kocaelide ismiçok iyi anılan ve teşhisleri iyi olan bir dr varmış ona götürelim dedi bizde apar topar götürdük.korktuğumuz gibiolmadığını alerjiden kaynaklı olduğğunu ve dudağındaki morlukiçinde araştırma hastanesine yönlendirdi ve çocuk kardiyolojisinde kalp ekosu çektirmemizi söyledi ve 1 hafta sonrada kontrole çağırdı.daha sonrada kalp ekosunu çektirmeye gittik ve şükürler olsunkihiç bir sorun çıkmadı.
bugünde misafirim vardı.
eee doğuran varmı filizde gelişmeler var sanırım geçmişe bakmadım henüz.
canım geçmiş olsun valla okurken nefesimi tuttum şükürki bişey çıkmamış
kızlarrr mercimek köftesi süt yaparmı diye dünden beri düşünüyordum sonra bu yazıyı gördüm ve ben çok severim mercimek köftesini yapsak zararı olurmu kiiii
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/425345-mercimek-koftesi-sut-yapiyor.html
merhaba kızlarrr.. ayy kerem den fırsat bulup yazamadım bi, zaten şuanda da kucağımdayken bildiriyorum sizeee
neyse bizi yazarım daha, filizden haber getirdim
eveettt küçük safamız da aramıza katılmış bulunuyor hanımlar:)
garibim dün suni sancı verildikten sonra açılmaları sıklaşmış, ama bu defa bizim bıdık kakasını yemeye niyetlenmiş.. bu yüzden sezeryan olmuş.. filizin de bebişimizn de sağlığı iyiymiş çok şükür, 3600 doğmuş safa..
yorgun ama mutlu geliyordu filizin sesi, çok sevindim.. dünden bu yana aklım ondaydı ama benim sıpam geceden bu yana nazlı biraz ancak bildiriyorum
gunaydin kizlar,nasilsiniz..bebisim bugun 41 gunluk,ama arada yesil kaka yapiyor,internete bakitigimda,kimisi cok beslenen bebek yesil kaka yapar diyo,kimi yerde yetersiz beslenen diyo,kafam karisti,sizlerin bi bilgisi varmi bu konuda,gerci sizin bebeler henuz kucuk,yesil kaka yapmamistir.ben ekim gorunumlu eylul annesi oldum,40 imizda dun cikti,saglik durumumuzda iyi cok sukur ama bu yesil kaka olayina takildim,arada bir oluyo,tecrubeli annelerden,cocuk doktoru olan annelerden bilgisi olan annelerden,yada doktoruyla samimi olup sorabilecek annelerde cevap bekliyorum,hadi kizlar aydinlatalim su konuyu,cunku bugun yarin sizin basinizada gelebilir,bilelimde icimiz rahat olsun,simdiden tesekkurler,opuyoruz oglusumla..
ben ben ben de varım.
bu hafta pazartesi perşembe tekrar kontrol edecek doktorumuz gelmezse en geç cumaya kadar beklicez, doğumu başlatacak.
sunni sancı deneriz dedi ama korkuyorum herkes eğer açılma yoksa sunni sancı çok çektirir falan diyo aklım karıştı açıkçası ama bakalım bekliyorum belki kendiliğinden gelir cumaya kadar.
slm annişler ve hamişler.dün oğlumun yaş günüydü.3. yaşımızı doldurduk.o artık bebeklikten çıktı.koskoca bi çocuk oldu.kızımda bi aylık oldu.3 yıldır anneyim ve bi aydırda 2 çocuk annesiyim.insan kendine inanamıyor.zaman farkına varmadan ne de çabuk akıyor.kızım gazdan ağlarken bu da büyüyecek mi diyorum ama Allah ömür verdiyse o kadar çabuk büyüyorlar ki anlayamıyorsun bile.kızımın yüzünü isilik bastı.çok çirkincik bi kıs oldu benim güzel kızım.ağzıda az pamukçuk oldu ama karbonatlı suyla silince iyi geliyo.inşallah artmaz.
ahterminayı merak ediyorum.az geçmişe baktım ama tam anlamadım.bi haber var mı?
merhaba kızlarrr.. ayy kerem den fırsat bulup yazamadım bi, zaten şuanda da kucağımdayken bildiriyorum sizeee
garibim dün suni sancı verildikten sonra açılmaları sıklaşmış, ama bu defa bizim bıdık kakasını yemeye niyetlenmiş.. bu yüzden sezeryan olmuş.. filizin de bebişimizn de sağlığı iyiymiş çok şükür, 3600 doğmuş safa..
yorgun ama mutlu geliyordu filizin sesi, çok sevindim.. dünden bu yana aklım ondaydı ama benim sıpam geceden bu yana nazlı biraz ancak bildiriyorum
canım bende 2 tane 1 nolu bı 2 bı 3 nolu bez aldım 2. 1 nuamarılıyı kullanıyoruz suan . gogus pedı hastanede deyılde 1 gun sonra gerekır cunku ılk gun tascak kadar cok olmuyo sut gogus pedı yerıe bez kullanabılırmısın pek sanmıyorum ama denersın bız 2. pakettı yarın sabaha bıtırırız sanırımgüzel anneler bebişleriyle ilgileniyor artık..
eskiden yüzlerce sayfa birikirdi 1-2 günde.. yetişmekte zorlanıyordum :) şimdi rahat takip ediyorum.. inşallah aralıkta bizde doğum hikayemizi anlatırız :) tabi acele edip kasımın sonunda gelmezse.. ama gelmez dimi teyzeleri.. sata göre 30aralıkta doluyor 40 haftamız.. doktora göre de 10 gün öndeyiz.. ama bu doğumu etkilemiyormuş...
1-2 haftaya çantamız da hazr olur inşallah.. eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz..
2 paket 1.no bez aldık .. 3 tane unibaby ıslak mendil..
bişi sorcam .. lohusa pedi mi alayım hasta bezi mi.. devlet hastanesinde doğum yapıcam da .. normal istiyorum bir aksilik çıkmazsa..
göğüs pedi de ufak bir paket alırım.. sadece hastane için.. evde bez falan kullanırım diye düşünüyorum.. yoksa göğüs pedi yetişmez bence.. sizler nasıl yapıyorsunuz
ay çok soru sorasım var da.. yavaş yavaş sorucam
0-3ay giysilerden fazla almamayı düşünüyorum çabuk küçülür diye.. en çok ne kullanılıyorsa ondan alırım..
uzun kollu çıt çıtlı badimiz var 4-5 tane.. patikli pant. 6-7 tane.. sonracıma.. dış zıbın var 3 tane galiba..
ben en iyisi zıbın takımı alayım 2-3 tane daha..
dışardan pek giysi falan hediye geleceğini sanmıyorum..
kayınvalidem bize bizim paramızla oğluma 5 liralık yelek almış.. babaannesi aldı oldu..
parça pazenler falan vardı.. annemin çeyizinden.. güzellerini aldım alt açmak için falan evde kullanmaya iyi olur diye..
kırk yılda bir kaynanam işe yaradı sanırım.. pazenler dikilecekti.. onları aldı pazartesi ben yapayım dedi.. iyi dedim bende.. merak ediyorum neye benzetecek..
oy neyse :)
uzun yazmayım.. malum bebişler kucağınızda okumaya fırsat olmayabilir
canım bende 2 tane 1 nolu bı 2 bı 3 nolu bez aldım 2. 1 nuamarılıyı kullanıyoruz suan . gogus pedı hastanede deyılde 1 gun sonra gerekır cunku ılk gun tascak kadar cok olmuyo sut gogus pedı yerıe bez kullanabılırmısın pek sanmıyorum ama denersın bız 2. pakettı yarın sabaha bıtırırız sanırım
hastabezı hastanede kullandım onlar verdı evde gazlı bez arası pamuk kullandım hatta gece bebek bezı koydum ama 4 5 gundur sadece ped kullanıyorum
hastane cıkısı yetmedı bıze yenıden aldık abımızınkıler buyumus meger 2 ay fılan gıydırdım demekkı cıtcıtlı mınık badı ıc zıbın kucuk corap patıklı pantolon hastane cıkısı penye yelek kulalnıyorum sapka ve mamalıkta eldıvende 2 tane gıdırıyorum ellerı ısınmıyo yoksa tulum kullanıslı deyıl bence cok kıyafete gerek yok ben battanıyesı fılanda kusmu yada sut oluyo ben gun asırı yada hergun kısa programım var 30 dk lık onda sabun tozuyla yıkıyorum battanıye bıle dayanmıyo kalorıferın ustunde kurutuyorum cok sık yıkamam dersen baya alman lazım yoksa 4 takım kıyafet bıle yeter
bu arada sabun toz ve dalın yumusatıcı kullanıyorum sabun tozum hacı sakır nasıl yumusak guzel oluyo bebek gıbı kokuyo kendı kıyafetlerımızede dalın kullanıyorum artık bu arada yazıcam dıye havayı karartık sabahamı kalsa banyosu gece soguk oluyo malum
9 kılo gıttı bu arada hatta 9.5
oyhaklım sürekli karışıyor.. karıştıranlar da hep görümcem.. onu niye alıyosun biz kullanmadık gerek duymadık.. yok fuzuli masraf.. falan da filan.. çocuk odasına stiker falan aldık fosforlu yıldızlar .. ona bile karıştılar..
battaniyem var çok şükür.. 1 tane görümcem örüyor.. örnek tamamen KK dan ekim anneleri topiğindendirzaya idi sanırım arkadaşın nicki, annesi örmüştü onun bebişe..
sonracıma 1 pelüş battaniye alıcam.. pazen tipinden de 4-5 tane olacak sanırım.. 2 tane daha yaptırmayı düşünüyorum..
hastane çıkışı 1 set almayı düşünüyorum onda da küçük te olsa bir battaniye var..
çamaşır konusunda..
ben haçi şakir aldım yumuşatıcı almadım şimdilik.. olan kıyafetleri yıkadım.. kullanılmadı diye 40 derecede attım .. ütülenecek.. ama bu ara nezleyim diyorum hasta hasta dokunmayım giysilerepek bi gıymatlı giysilerimiz..
3-6 ay arası alırım artık daha çoğunu.. yıkar kuruturuz peteklerin üstünde :) 1-2 kez daha alışverişe çıkılacak ta babamızı bulursak evde..
bu arada maşallah 9kilosu gitmiş :) e tabi gider yavrum yerinde duramıyorsun ki .. mop kraliçem
bebişi üşütme akşam banyosuyla falan haa..
kıskanıyorum hepinizi var yaaa hemde çok piis :) aralık ayı gelemedi bir türlü..
eger hala hamıle olsaydım anlayamazdım senı bu denlı ..uyurken nefesını dınlemek...cok uyudugunda bebeğı uyandırmak,öldumu acaba dıye kontrol etmek...daha neler neler...aminn aminnnn..Rabbım kımseyı evladıyla yuvasıyla ve esıyle ımtıhan etmesın..Allaha nekadar şükretsem az.şükür için ne yapsam diyorum.ümreye gitsek bebekle çok zor olcak cesaret edemiyorum.biranönce kırkım çıksa teeccüte başlıycam.günlerce secde etsem ağlasam ,haykırsam az.eli ayağı düzgün sağlıklı bir evlat verdi bana.mucizemi verdi.depremde ölenlere bakıyorum kuzcuklarla rabbim zor sınavlara sokma bizi yediğimiz her lokmaya aldığımız her nefese binlerce şükür.ölen yavrularımı düşünüyorum yaşadığım acıları batumda ödülüm olsa gerek.dünyanın en büyük ödülü.eskiden uyandırıldığıma çok kızardım şimdi mutlu oluyorum özlemle alıyorum kuzumu kucağıma aylarca hasret kalmış gibi kavuşuyoruz her defasında.rabbim kimseyi evladından ayırmasın.hayırlı ömür hayırlı ölüm versin cenabı hak.amin
offf offff öldüm bugun desem yeridir canım çıktıııı sabah 11 de uyanan oglum uyumayınca söyle hafiften bir duş aldırdım rahatlasın diye yok anacım yokkk
yatıyor 10 dk da bir kalkıyor emiyor uyuyo hopp uyanıyor deli olduk eşimle saat 3 te kahvaltı yaptım şaka gibi oda nasıl varyaa uyuttum bebegimi koşa koşa bu kadar hızlı yemek yiyecegim aklıma gelmezdi saat 7 ye kadar oglum huysuzdu 11 den akşam 7 ye kadar öldüm valla bişey var diye garibim birde çenesini titretip aglaması yokmuuu perişan oldum ben yaaa allahtan eşim evdeydi yoksa çıldırırdımm uyanmasını bekliyoruz şimdi annelik gerçekten çok zormuşşş akşam yemegini anlatmayayım resmen maraton halindeydim sütüm gelsin diye meyva suları su havuç suyu sıktım içtim sahlep içtim ögg geldi ama oglum aç kalmsında ben razıyım tıkınmayaaa
ay bu arada slm kızlarrrve ben kaçtım canım ınsaallah yoluna gırer ve duzenı oturur bebegınin...erkek bebek gercekten cok zorluk cektırıyor..yegenlerımden bılıyorum..Allah sabrını artırsın..
cok gecmıs olsun nejla..bebegın gazından cok cekıyorsun anladıgım kadarıyla denemedıgın yol kalmadı..rabbım yardımcın olsun..bır kac sıkıntı verır sonra rahatlarsın Allahın ıznıyle..mesele sımdı sabredebılmek..iyi akşamlar annişler.dün hiç giremedim topiğe çünkü çok zorbir gün geçirdim.
bir önceki akşam eşime buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine sab simplex isimli gaz damlasını aldırdım ve akşam verdim saat 11 gbi yatırdım saat 1 de kalktı altını değişmek için bir açtım tüm vücudu kıpkırmızı sonraeşimi uyandırdım tabi bu arada da oğlum ağlıyor o ağladıkça bende ağlıyorum oğluma ben ne yaptım diye neyse geceyi bir şekilde geçirdik tabi uykusuz sabah eşimi işe göndermedim ve bize yakın olan devlet hastanesine götürdük dr muayene etti ve ilacın alerjiyapmış olabileceğini söyledi sonra dudağının kenarlarında morluk farketti ve bir tıp terimi kullandı bende ne demek olduğunu sorunca ciğerleriyle iligili bir problem olabilir kırmızılığında ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ve yatış yapıp izlemeye almalıyız dedi ilaç verdi bunları alın ve yatışişlemini onalayalım dedi eşim ilaçları aldı bu sırada kaynım aramış ve kocaelide ismiçok iyi anılan ve teşhisleri iyi olan bir dr varmış ona götürelim dedi bizde apar topar götürdük.korktuğumuz gibiolmadığını alerjiden kaynaklı olduğğunu ve dudağındaki morlukiçinde araştırma hastanesine yönlendirdi ve çocuk kardiyolojisinde kalp ekosu çektirmemizi söyledi ve 1 hafta sonrada kontrole çağırdı.daha sonrada kalp ekosunu çektirmeye gittik ve şükürler olsunkihiç bir sorun çıkmadı.
bugünde misafirim vardı.
eee doğuran varmı filizde gelişmeler var sanırım geçmişe bakmadım henüz.
canım geçmiş olsun valla okurken nefesimi tuttum şükürki bişey çıkmamış
kızlarrr mercimek köftesi süt yaparmı diye dünden beri düşünüyordum sonra bu yazıyı gördüm ve ben çok severim mercimek köftesini yapsak zararı olurmu kiiii
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/425345-mercimek-koftesi-sut-yapiyor.html
ya banada dedıler kesınlıkle kırmızı mercımek yesıl mercımek ..kuru baklagıller falan yeme cok gaz yapar dıye..dun de kırmızı lahana ve karnıbahar yemıstım..bende gaz falan olmadı ama kızım gece baya ınledı ve sancılandı..bende esıme dedım bu bebek benım yuzumden sancı cekıyor..aklıma dank ettı ..yanı sana gaz yapmaması onada yapmayacagı anlamına gelmıyorr burcucum..bana hiç bişi demedi drum ama ben sütüm gitmesin diye araştırıyorum sizlerede sorayım dedim malum yaşadıgım olayları biliyorsunuz korkuyorum gider diye bende pek bilmiyorum kuru fasülye ve nohut kesin gaz yapar yemiyorumda zaten bulgurla mercimekte gaz yapar annem bulgur pilavı yap ye dedi şimdi tereddütte kaldım ben süt olsun diye gazı umursamayayımmı yoksa gaz olacak diye yemeyeyimmi:26::26::26::26:azcık yapıp yesem oglum gazdan çatlarsa diyede korkum var canımda istiyor aslındane zormuş yawwww
annem de bebek sana alıstı,kokuna alıstı dıyor ama ben sadece emzırırken alıyorum kucagıma..onun dısında hep yerınde bırakıyorum olmadı emzık verıyorum..annem sureklı gel meme ıstıyor dıyıp duruyor ama 10 dk bı meme verıncede kusuyor..bebekler anlamıyor dıydugunu sankı ben agzından cıkarana kadar emıyor arkasından cıkarıyor..senle aynıyız yanı..Nejla cok gecmis olsun
Biz de prima kullaniyoruz memnunuz
Hanimlar benim kizim bana cok düstü mamoslarda uyumak istiyor sürekli. Doyma hissi mi yok yavrumun bazen oyle fazla geliyor ki saatlerce emdigi icin süt agzindan burnundan geri geliyor, korkutuyor beni. Bu durumu baska yasayan var mi?
ben ılk gunler goguslerımın acısından uyuyamayıp sagdım sutumu..ama son 2 gundur falan memıslerım cok yumusaktı bende sut azaldı dıye kara uzum hosafı kaynattım ve sadece gun ıcınde 2 bardak ıctım...gece ustumdekı pıjamaya kadar ıslanmıstı..sabah sutumu durduramadım resmen damla damla aktı durdu...suana kadar bıdaha ıcmememe ragmen hala goguslerım sert ve sutlu...Kızlarrrrrrrrrrrr yardımmmm..benm vantuz kızım Asel ,memeden ayrılmak istemiyor uyuyor yataga koydugumda uyanıyor .sütüm de öyle bol degil az geliyor zaten yalancı emzik yerine kullanıyor beni.sanırım bir cogumuzda aynı durum var sütünüz cogaldı mı kızlar bugün benm 13. günüm ne zaman cogalıcak bu süt..yapmadıgım sey kalmadı..
3 avuc kara kuru cekırdeklı uzumun ıcınde bır acuc kadar kayısı koyup kaynattım..dene ıstersen bılemedın vıtamın yapar ve gaz ve kabızlık sorunu yasamazsın..
merhaba, ben de hala tık olmayanlardanımbirisi daha var sanırım son 3 yani... seninle aramızda 1 gün var ve halaaaa hiçbir haber yok (((
Evet canım, biz de bugün itibari ile 40. haftayı tamamladık. Dün doktora gittim. 3cm açılma varmış, eğer hafta sonu olmazsa pazartesi sabahtan hastaneye gideceğiz ve suni sancı vereceklermiş.
Bu arada aranızda epidural+suni olan var mı? gerçekten epidural suni sancının verdiği sıkıntıyı kesiyor mu?
ben ben ben de varım.
bu hafta pazartesi perşembe tekrar kontrol edecek doktorumuz gelmezse en geç cumaya kadar beklicez, doğumu başlatacak.
sunni sancı deneriz dedi ama korkuyorum herkes eğer açılma yoksa sunni sancı çok çektirir falan diyo aklım karıştı açıkçası ama bakalım bekliyorum belki kendiliğinden gelir cumaya kadar.
bı sız kaldınız sanırım...rabbım sızlerıde bır avazda kurtsarsın..beklemek sinir bozucu cıdden..
bu arada filizde almıs bebısı..en hayırlısı buymus demekkı..rabbım en guzel kaderlerı yazsın bebısın alnına..hayırlıömurler nasıp eylesın ınsaallah..
günaydın kızlar bu uyku sorunu ne zaman düzelecek yaaa gündüz uyusa gece uyumuyor gece uyusa gündüz uyumuyor sinir sistemim altüst oldu gece 2:35 ten 5:30 a kadar ayaktaydık emiyor uyumuyor sabah 11 den 1 e kadar pış pış yaptık emzik niyetine agzında memeciklerim zar zor uyudu geceleri babası kucagında uyuttugu için kucaga alıştı oda yetmiyormuş gibi eşimi beşiğini sallarken yakaladım ve kızdım ama eşim bu konuda çok duyarsız kucaga alıştırdıgı yetmiyormuş gibi şimdi beşik sallama huyunuda kaptı ne yapıcam bilmiyorum şimdi oda haklı ne diyeyim gecenin 3-4 ünde kalkıyo bebek uyutmak için sabah 6 da işe gitmesi gerek kolaya kaçıp sallıyor alışırsa ben ne yapıcam yaaa daha yeni bişeyler yedim oğlumu uyutmadan agzıma tek lokma koyamaz oldum tek duam 40 ımız çıkınca bu yaşadıklarımın hepsinin bir an evvel yok olması gündüzleri zorlanmıyorum ama geceleri resmen ızdırap butun gün canım çıkıyor birde geceleri böyle olması off off perişanım anlayacagız
Ayy çok sevindim çok şükür maşallah zayıf olcak şöle böle derken gayet iyi doğmuş safa beyimiz Allah sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah filizde kısa sürede toparlar benimki biraz sıkıntıkı geçtiği için aramadım 3. gün kendime gelmiştim doğru dürüst çünkü :) Yarın ararım bende bu akşamda geçsin...
güzel anneler bebişleriyle ilgileniyor artık..
eskiden yüzlerce sayfa birikirdi 1-2 günde.. yetişmekte zorlanıyordum :) şimdi rahat takip ediyorum.. inşallah aralıkta bizde doğum hikayemizi anlatırız :) tabi acele edip kasımın sonunda gelmezse.. ama gelmez dimi teyzeleri.. sata göre 30aralıkta doluyor 40 haftamız.. doktora göre de 10 gün öndeyiz.. ama bu doğumu etkilemiyormuş...
1-2 haftaya çantamız da hazr olur inşallah.. eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz..
2 paket 1.no bez aldık .. 3 tane unibaby ıslak mendil..
bişi sorcam .. lohusa pedi mi alayım hasta bezi mi.. devlet hastanesinde doğum yapıcam da .. normal istiyorum bir aksilik çıkmazsa..
göğüs pedi de ufak bir paket alırım.. sadece hastane için.. evde bez falan kullanırım diye düşünüyorum.. yoksa göğüs pedi yetişmez bence.. sizler nasıl yapıyorsunuz
ay çok soru sorasım var da.. yavaş yavaş sorucam
0-3ay giysilerden fazla almamayı düşünüyorum çabuk küçülür diye.. en çok ne kullanılıyorsa ondan alırım..
uzun kollu çıt çıtlı badimiz var 4-5 tane.. patikli pant. 6-7 tane.. sonracıma.. dış zıbın var 3 tane galiba..
ben en iyisi zıbın takımı alayım 2-3 tane daha..
dışardan pek giysi falan hediye geleceğini sanmıyorum..
kayınvalidem bize bizim paramızla oğluma 5 liralık yelek almış.. babaannesi aldı oldu..
parça pazenler falan vardı.. annemin çeyizinden.. güzellerini aldım alt açmak için falan evde kullanmaya iyi olur diye..
kırk yılda bir kaynanam işe yaradı sanırım.. pazenler dikilecekti.. onları aldı pazartesi ben yapayım dedi.. iyi dedim bende.. merak ediyorum neye benzetecek..
oy neyse :)
uzun yazmayım.. malum bebişler kucağınızda okumaya fırsat olmayabilir
slm kızlar artık kimseleri göremez olduk bende kızımı babasıyla düğüne yolladım oğluşta uyuyo fırsat bu fırsat dedim ama kimsecikler yok neyse erkek anneleri sünneti nezaman düşünüyosunuz ben çok kararsızım yarın tam 1 aylık olucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?