2011 Ekim Anneleri

nejla çok geçmiş olsun cnm bişey çıktımı diye korkarak okudum valla allah herkesin yavrusuna sağlık sıhat versin
ayten bende prima kullanıyorum cnm bi sorun olmadı şimdiye kadar
burcuuu bende uyku düzeninden muzdaribim herkes 40 ı çıkınca düzene girer diyor 40 a gün sayıyorum valla kaldııııııı 19

canım duyduklarımın yalancısıyım...
eltim haziranda suni sancı ile doğum yaptı.. biraz tatlı canlıdır, epidural istiyorum demiş.. ama açılması hızla devam ettiği için.. doktor demiş ki epidural tam etkisini anca 30dk sonra gösterir onun açılması da 5-6cm falan olmuş, o etkisini gösterene kadar sen zaten doğurursun demiş doktor ona..

artık prosedür nasıldır nedir bilmem de..
danış bunu doktoruna..

merhaba kızlarrr.. ayy kerem den fırsat bulup yazamadım bi, zaten şuanda da kucağımdayken bildiriyorum sizeee
neyse bizi yazarım daha, filizden haber getirdim

eveettt küçük safamız da aramıza katılmış bulunuyor hanımlar:)

garibim dün suni sancı verildikten sonra açılmaları sıklaşmış, ama bu defa bizim bıdık kakasını yemeye niyetlenmiş.. bu yüzden sezeryan olmuş.. filizin de bebişimizn de sağlığı iyiymiş çok şükür, 3600 doğmuş safa..

yorgun ama mutlu geliyordu filizin sesi, çok sevindim.. dünden bu yana aklım ondaydı ama benim sıpam geceden bu yana nazlı biraz ancak bildiriyorum

cnm benim kizimda alismasini istemedigin ne varsa alisti kucak istiyor sallanmak istiyor birde surekli konusucaksin uyanikken susmami hic istemiyo buna ben alistirdim ister istemezz cunku hastanede basbasayken cok konusuyordum kizimla :)) simdide diyorum aman alissin sallansin kucak istesin ama yeterki aglamasinn geceleri hic iyi olmuyo tek basima zaptedemiyorum

Nejla okurken korktum walla, çok geçmiş olsun. Allah yavrucuklarımızı korusun. Alerjisi var demek o ilaçtaki bir maddeye. Allah beterinden saklasın canım.

Canom dr. bana mercimek yeme dedi, bizde gaz yaparsa malum bebişlerede yapar. Mercimek artı kurular artı baharat yassakmış...

herkeze iyi günler.bir haftadır giremiyorm.evde doğal gaz inşatı var.kızım bir iki gündür çok hysuz sürekli emmek istiyor.geceleri ağlıyor. ben üşüttüm galiba oda huysuz bu yüzden.doktorumzu aradım gaz sancısı için paranox fitil verdi, birde giydirin dışarda dolaştırın dedi.bizden haberler bukadar gaz sancısı için başka önerisi olan varsa sevinirim.

topiğimizde nevar yok ,herkez inşallah iyidir .yeni doğum yapan. arkadaşlara geçmiş olsn bebişlerimizi allah nazarlardan korusun.

Geçmiş olsun Filiz'e, kavuştu sonun oğluşuna...

Bebek bezi konusundaki cevaplarınıza teşekkür ederim arkadaşlar, prima'nın hediye paketinden gelenleri kullanıp kıyaslarım artık...
Bugün banyo yaptırdık oğluşuma, sevdi sanırım banyoyu, ağlamadı hiç...
Benim kanama arttı gibi geldi bana bugün, oğlanı uyuttuktan sonra toz aldım, çamaşır topladım, makineye yenilerini attım, mutfağı toparladım, ütü de yapacaktım ama kanama rahatsız edince dinleneyim dedim...

merhaba. yeşil kaka için endişelenme. bizim gastroenteroloji hocamız anne sütü alan bbebeklerin kakası her renk olabilir, her kıvamda çıkabilir: bazen yeşil, bazen sarı, bazen kahverengi, bazen cıvık, bazen katı olabilir diye anlatmıştı. kan görmedikçe endişelenme.

bizde persembe gunune kadar bekliyecez pazartesi sali carsamba persembe randuvulerimiz var isin yok sabah saat 7 kalk git bu ne inad anlamadim gitti gelmek istemiyor bu son bebisler bole yapiyorlar bize

doğum günü kutlu olsun canım oğluşunun.kızına da geçmiş olsun çokk.

sağsalim aldı bebeğini kucağına maşallah sevindim güle güle büyütsün inşallah.

Herkese merhaba kızlar ))
Ben Kasım anneleri forumundanim ama sizide ara ara takip ediyorum
Bir cogunuz bebislerinize kavuştunuz saglikla büyütün gözünüz Aydın
Ben sat a göre 37 ama usg ye göre 38 haftalığım kızım olucak Rabbimin izniyle insaallah
Perşembe son kontrolumuz var
Sezeryan olucak ins sancılarım var iki parmakta açılmam var
Ha geldi he gelir diyo doktor suyun yada nisanin o da gelmedi henüz
Hakkımızda hayırlısı diyoruz oturduk bekliyoruz ...
Ama sanki bir gün bir hafta gibi geçiyor ...

güzel anneler bebişleriyle ilgileniyor artık..
eskiden yüzlerce sayfa birikirdi 1-2 günde.. yetişmekte zorlanıyordum :) şimdi rahat takip ediyorum.. inşallah aralıkta bizde doğum hikayemizi anlatırız :) tabi acele edip kasımın sonunda gelmezse.. ama gelmez dimi teyzeleri.. sata göre 30aralıkta doluyor 40 haftamız.. doktora göre de 10 gün öndeyiz.. ama bu doğumu etkilemiyormuş...
1-2 haftaya çantamız da hazr olur inşallah.. eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz..

2 paket 1.no bez aldık .. 3 tane unibaby ıslak mendil..
bişi sorcam .. lohusa pedi mi alayım hasta bezi mi.. devlet hastanesinde doğum yapıcam da .. normal istiyorum bir aksilik çıkmazsa..
göğüs pedi de ufak bir paket alırım.. sadece hastane için.. evde bez falan kullanırım diye düşünüyorum.. yoksa göğüs pedi yetişmez bence.. sizler nasıl yapıyorsunuz

ay çok soru sorasım var da.. yavaş yavaş sorucam
0-3ay giysilerden fazla almamayı düşünüyorum çabuk küçülür diye.. en çok ne kullanılıyorsa ondan alırım..
uzun kollu çıt çıtlı badimiz var 4-5 tane.. patikli pant. 6-7 tane.. sonracıma.. dış zıbın var 3 tane galiba..
ben en iyisi zıbın takımı alayım 2-3 tane daha..
dışardan pek giysi falan hediye geleceğini sanmıyorum..
kayınvalidem bize bizim paramızla oğluma 5 liralık yelek almış.. babaannesi aldı oldu..
parça pazenler falan vardı.. annemin çeyizinden.. güzellerini aldım alt açmak için falan evde kullanmaya iyi olur diye..
kırk yılda bir kaynanam işe yaradı sanırım.. pazenler dikilecekti.. onları aldı pazartesi ben yapayım dedi.. iyi dedim bende.. merak ediyorum neye benzetecek..
oy neyse :)
uzun yazmayım.. malum bebişler kucağınızda okumaya fırsat olmayabilir

selam kızlar gun boyu kosusturmaktan nete gıremez oldum esımı oglumu yolladım yusufumu emzırdım temızlık yaptım dıp kose utu bulasıkmakınesı derken saat bu saat oldu bı gıreyım dedım bende bakıyım ne yapmıslar dıye .
fılız dogum yaptı yazmıssınız fılız ahtermına mı ? rabbım analı babalı buyutsun dıyelım kım oldugunu kestıremedım henuz
hazır yalnızım evde oglanı yıkıyım dıyorum artık gun asırı yıkıyorum bı ılk geldıgı gun yıkamıstım bıde gobegı dusunce sonra gun asırı basladık yanı 4 banyomz olucak mınık ellerıyle nasıl tutuyo kuvet fılesını bı gorsenız cok sevıyorum cocuklarım 2 cocuk annesı oldum cok sukur rabbıma
abımız bıraz durulmakla bırlıkte evden gıtmek ıstemıyo hıc hala kıskanclık var ama bıraz daha alıstı bana o evde kalsın bız gezelım dıyo yavrum ılk bebeklerın tadını cıkarın 2.lerde ılkıne uzulmekte pek bısey anlamıyo ınsan rabbım mınık yureklerın yardımcısı olsun bıran once atlatsınlar neler yasıyıp neler dusunuyolar ıclerınde
vahıde abımız 3 yasına gırmıs hayırlı olsun kıskanclıkvarmı ondada ahmetle senın oglun arasında 5 ay var yasıtlar yanı neasıl tepkı verdı

canım bende 2 tane 1 nolu bı 2 bı 3 nolu bez aldım 2. 1 nuamarılıyı kullanıyoruz suan . gogus pedı hastanede deyılde 1 gun sonra gerekır cunku ılk gun tascak kadar cok olmuyo sut gogus pedı yerıe bez kullanabılırmısın pek sanmıyorum ama denersın bız 2. pakettı yarın sabaha bıtırırız sanırım
hastabezı hastanede kullandım onlar verdı evde gazlı bez arası pamuk kullandım hatta gece bebek bezı koydum ama 4 5 gundur sadece ped kullanıyorum
hastane cıkısı yetmedı bıze yenıden aldık abımızınkıler buyumus meger 2 ay fılan gıydırdım demekkı cıtcıtlı mınık badı ıc zıbın kucuk corap patıklı pantolon hastane cıkısı penye yelek kulalnıyorum sapka ve mamalıkta eldıvende 2 tane gıdırıyorum ellerı ısınmıyo yoksa tulum kullanıslı deyıl bence cok kıyafete gerek yok ben battanıyesı fılanda kusmu yada sut oluyo ben gun asırı yada hergun kısa programım var 30 dk lık onda sabun tozuyla yıkıyorum battanıye bıle dayanmıyo kalorıferın ustunde kurutuyorum cok sık yıkamam dersen baya alman lazım yoksa 4 takım kıyafet bıle yeter

bu arada sabun toz ve dalın yumusatıcı kullanıyorum sabun tozum hacı sakır nasıl yumusak guzel oluyo bebek gıbı kokuyo kendı kıyafetlerımızede dalın kullanıyorum artık bu arada yazıcam dıye havayı karartık sabahamı kalsa banyosu gece soguk oluyo malum
9 kılo gıttı bu arada hatta 9.5

oyh aklım sürekli karışıyor.. karıştıranlar da hep görümcem.. onu niye alıyosun biz kullanmadık gerek duymadık.. yok fuzuli masraf.. falan da filan.. çocuk odasına stiker falan aldık fosforlu yıldızlar .. ona bile karıştılar..
battaniyem var çok şükür.. 1 tane görümcem örüyor.. örnek tamamen KK dan ekim anneleri topiğindendir zaya idi sanırım arkadaşın nicki, annesi örmüştü onun bebişe..
sonracıma 1 pelüş battaniye alıcam.. pazen tipinden de 4-5 tane olacak sanırım.. 2 tane daha yaptırmayı düşünüyorum..
hastane çıkışı 1 set almayı düşünüyorum onda da küçük te olsa bir battaniye var..
çamaşır konusunda..
ben haçi şakir aldım yumuşatıcı almadım şimdilik.. olan kıyafetleri yıkadım.. kullanılmadı diye 40 derecede attım .. ütülenecek.. ama bu ara nezleyim diyorum hasta hasta dokunmayım giysilere pek bi gıymatlı giysilerimiz..
3-6 ay arası alırım artık daha çoğunu.. yıkar kuruturuz peteklerin üstünde :) 1-2 kez daha alışverişe çıkılacak ta babamızı bulursak evde..

bu arada maşallah 9kilosu gitmiş :) e tabi gider yavrum yerinde duramıyorsun ki .. mop kraliçem
bebişi üşütme akşam banyosuyla falan haa..
kıskanıyorum hepinizi var yaaa hemde çok piis :) aralık ayı gelemedi bir türlü..

slm kızlar artık kimseleri göremez olduk bende kızımı babasıyla düğüne yolladım oğluşta uyuyo fırsat bu fırsat dedim ama kimsecikler yok neyse erkek anneleri sünneti nezaman düşünüyosunuz ben çok kararsızım yarın tam 1 aylık olucaz

canım pelus ve rgu bırer tane bıle yeter penye olanlar cok kırlenıyo ona sarıyoru hep kusmuk yada fıskıran sut oluyo. ben ılkınde hep cıt cıtlı badı gıydırmıstım yaz bebegıydı bunada onun ıcın olanlar yeter dıye az almıstım 0_3 ay ama hala gıyıyoruz kılossuda ıyı anlamadım boyu abısınden kısa olcak heralde ılk ogluma 5 gunlukken gıydırdıgım ve olmayan tulum dun buna oldu hemde buyuk oldu boyları aynı dogdu ama neyse uzatmayım ama 0_3 almayın dıyenlerdendım ama ben dogumdan sonra bıle aldım bu arada patıklı pantolonlar ve tulum ayakları cıkıyo ılk baslarda buyuk geldıgınden dıstan gıydırmeye patık tarzı 3 ıraya fılan satılan penye corap gıbı bısey oluyo onu gıydıyorum ustunden tutuyo
gorumcene ne stıkırından canım sen susle odanı canım ıcıne sınenı al nasılsa ılk bebek 2. de kullanır.
valla ıs yaptıgımdan gıttı dogurdugum gunden berı ıs yapıyorum umarım bı 10 kılo daha gıder gercı dogum oncesı kıloma donmeme 5 kılo kaldı ama oncedende fazla kılom vardı bol bol emerse oglusum gıdıcek ınsallah onlarda
senın ısın daha zor herkes dogurdukca haftalar gecmez olmustu benım ıcın senın daha 2 ayın var hıc gecmez sana sımdı sabret ama bızımkıler buyudugunde senınkı mınnak olcak en kucuk en sevımlı olur

koca gelene kadar telde konustum cocuguda yıkamadım gercı yenı kova aldırdım kocama bekledıgım ıyı oldu yıkasammı bılemedım valla.
kova ve tas almamıstım ben nasıl unuttuysam banyoda toz alırken kullandıgım kovayı kullanıyodumkı vıledamı onun ıcıne koydugum ıcın pıslenmıs ve mıkroplu oldugunu dusunene kadar yenısını aldırdım ıkısınınde sonra yer kaplıycak ama olsun 40 mız cıkana kadar lazım sonra anne kucagında dus alıcak mınıkım oglumda ananesınde evımde temız bebısımıde yıkarsam tam super olucak tv ızlemeye hak kazınıcam

eger hala hamıle olsaydım anlayamazdım senı bu denlı ..uyurken nefesını dınlemek...cok uyudugunda bebeğı uyandırmak,öldumu acaba dıye kontrol etmek...daha neler neler...aminn aminnnn..Rabbım kımseyı evladıyla yuvasıyla ve esıyle ımtıhan etmesın..

kız canom aynı bizi tarif etmişsin :)))

Koprina valla bende 4 takım 03- almıştım, bir kaç tanede 3-6 almıştım boşuan almışım onları yani şu an için erken doğumdan sonra gittik 3 takım daha aldık babasıyla ayrıca takımlar dışındada eldiven şapka al canım çok lazım oluyo çok çabuk kirleniyo battaniyeyide 4 tane al mutlaka kusuyo sıçıyo işiyo illaki pisleniyo bende sık yıkıyorum, 3 taneydi doğumdan sonra gene aldım bi tane.. Az al büyüyo diyolar ama ya hergün yıkıyıp kurutçaksın kıyafetleri yada en az 7 takım olcak ki o bile az bence 10 tk yaptım ben, anca idare ediyo hergün yıkıyoruz her gün değişiyoruz makina dolmuyo kıyafetlerine.

Son düzenleme:

ben ılk oglumu 4 aylıken sunnet ettırmıstım ama bu sefer daha erken sunnet ettırcem nekadar erken sunnet olursa okadar erken ıyılesıyo ılkını aksam 8 de sunnet ettırdım sabaha kadar huzursuzlugu oldu sonrasında gectı agrısı bı haftadada tamamen ıyılestı bayram sonrası dusunuyorm bakalım yaptırmayı yalnız ılkını urolog yapmıstı sanırım tam uyusmadıgından ortalarına dogru cok agladı canı acıdı sanırım bu sefer daha ıyı bırnı bulucam bırde dıkkıssız sunnetı arastırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…