2011 Ekim Anneleri

Hepimizi mi bebeği anaya yapışık yaşar ya

Hanzade nasılsın canım Mina nasıl? Kilosuna baktırdınız mı gelişimi iyi mi?

Kizlar Sinem nerde hic girdi mi bugun?

Annem giderse ben biterim bu kiz bende yapisik surekli eve falan bakamam ben

İrem benim kiz da ayni yeni beze kaka yapmaya bayiliyor bekliyor resmen alti acilana kadar
hakkaten ya sinem ı bende gormuyorum kac zamandır..umarım bı sıkıntı yktur..ya annenız gıdınce ben ne yaparım dıye dusnmeyın kızlar..ben hıc zorluk cekmıyorum 2 gun oldu gıdelı..o varkende her ısımı kendım yapıyordum sımdıde..elhamdulıllah kızımda yardımcı oluyor bana ..sadece dun bıraz uzdu benı..mısafır gelcek bı yandan..ev toparlanacak bı yandannn..bı sepet camasırı asmam 1 saatten fazla surdu odaya gelıp kızı susuturup gerı gtmekten...olucak bunlarda alısın..
Hepimizi mi bebeği anaya yapışık yaşar ya

Hanzade nasılsın canım Mina nasıl? Kilosuna baktırdınız mı gelişimi iyi mi?

benımkını bana bagımlı alıstırmadım ben..olabıldıgınce kucagıma almıyorum..ustumde uyutmuyorum..yatarken mızırdanırsa da emzık le susturmaya calısıyorum..

aaaaaaaa böyle yapasım geldi sana bak ..anne oldun artık sen ..biraz güçlü ol ,kendine ve bebeğine güven ,,herşeyi başarıcaksın ,hiç birimiz anamızın karnından bu bilgilerle doğmadık ,alışcaksın ,ama sakin olmaya çalış ,biliyosun ilk 20 gün yıkama dışında hiç bişeye karışmadı kaynanam ,herşeyiyle ben ilgilendim kızımın ,annem geldikten sonrada böyle oldu ...şimdi gitii ,yıkamayıda artık ben ve eşim yapıyoruz,herkesi devreden çıkardım ..başkası kucağına alınca bile kıskanıyorum ...destek istersen beni ara konuşuruz ,sakinleşirsin ,ama böyle ağlamayla olmaz ,kızına bırak sende o işi bizde biraz komik duruyo

bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum kalabalık elini eteğini senden çekince başlıyor bu depresif haller bugün bir ayımızı doldurduk hala aynıyım lohusalık depresyonuymuş adı bunun çocuğuna yetemediğini düşünüyorsun bundan sonra hayatının eskisi gibi olamayacağını düşündükçe korkuların artıyor kendini boğulacakmışsın gibi hissediyorsun çocuk yapmamalımıydım acaba diye düşünüyorsun vs... özellikle kızımın kolik nöbetleri esnasında resmen onunla birlikte ağlıyorum şansızlığım kızımın başına bir bebeğin başına gelebilecek birçok şeyin gelmiş olması hatta nadir olan şeylerde var sıkıntılarımızın arasında napalım kader allah dermansız dert vermesin diyorum artık senin en azından eşin destek oluyor sana beterin beteri var benimki yeni bebekten korktuğu için ağlayınca kendini odasına kapatıyor tamamen yalnızım yani!!! sonuç lohusalık dönemi bitince geçecekmiş aslında bende buna inanıyorum çünkü kızımın o güzel minnak yüzüne bakınca (sakin olduğunda tabi) depresyonu falan unutuyorum ağlamaya başlayınca yine başlıyor ama maalesef( yani yalnız değilsin bu bir çok annenin başına gelebiliyormuş kaldı 10 gün benim bakalım bitecekmi bu saçma depresyon üzme kendini dicem ben işe yararmı bilmem kendimede diyorum bazen işe yarayabiliyor o yüzden üzme kendini:)

ya kızlar ben bişi sorucam benm kızımın karnı şiş hep sizdede varmı böyle bişi gaz var diyemi acaba sürekli şiş birde kusunca bazen balgamlı kusuyor bununla alakalıda bişi bulamadım nette bilen duyan varsa bilgilendirirse sevinirim

canım benimkininde karnı şiş genelde ,ama gaz olsa sancı yapar ağlar sürekli ...bide benim tavsiyem bebek ağlayınca panik yapmayın ,bırakın ağlasın ,kucağınıza alın ,sakin sakin ,adını mırıldanın , ritmik hareketlerle sırtını sıvazlayın ,nihayetinde susacak ,bi an önce susmasını istediğiniz için stres oluyosunuz ,sizin stresinizde bebeğinize yansıyo..
bide kızlar ben kergün yediğim bütün öğünlere mutlaka kimyon atarak yiyorum tabağıma ,sabahlarıda kahvaltımı ,rezene-kimyon çayıyla yapıyorum iyi geliyo deneyin isterseniz ,bi günde etki etmiyo ama rutine bağlıcaksınız...umarım işinize yarar bu bilgi.
bu arada benimkinin kusmuğuda balgamlı oluyo canım .

arkadaşlar sıkmayın canınızı her şey okadar çabuk geçiyor ki 10 yıl önce ilk anneliği tattım aradan o kadar zaman geçmesine rağmen halen bir tedirginlik var acaba ne olacak neden ağlıyor bunlar hep daha iyi bakmak için verdiğimiz tedirginlik her bebekte olan şeyleri yaşıyoruz zaman okadar çabuk geçiyorki gün gelecek bu günleri anlatıp ahh ahhh uykusuz geceler diye gülüp geçicez benim bebeğimde kabız iki gün üç gün yapmıyor kaka büyük kızımda da aynı sorunları yaşamıştım kabızlık anne sütünün yaradığına işaretmiş 40 mızın çıkmasına 3 gün kaldı kısmetse geçecek allah başka dertlerle sınamasın bizleri

merhaba kızlar.doğurduğu halde nete sürekli girebilenlere maşallah diyorum,nasıl başarıyosunuz.1 dakka bile boş vaktim yok çok ağlıyo benim paşa.bugün 1 haftalık olduk,en büyük problemimiz emme.şişlerim biraz indi sağa sağa ama arada yine sağıyorum,saatlerce mememde kalsada doymuyo benim kuzu mecbur kaşıkla veriyorum günde bikaç defa,galiba sadece ucunu tutuyo süt ağzına az gidiyo bende oturup kaşıkla yedirirken ağlıyorum,üzülüyorum.emzik olarak kullanıyo beni galiba,allah hepimizin yardımcısı olsun,dertlerimize derman versin inşallah,bunada çok şükür...

Kızlar şu kimyon, rezene, ısırgan otu, bi ot daha vardı unuttum çay tarifi nasıl oluyo bi yazıverin...
D-
Çayın yapılışı:
1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı ısırgan
1 tatlı kaşığı anason
1 tatlı kaşığı tane kimyon
cnm ben ıhlamur koymuyorum yarım ölçüyü 3-4 kupa suya yapıyorum, acaip ii gelio gece içip yatarsam bebişin hiç gazı olmuyor misler gibi uyuyor.

çok sevindim canım, boşuna korkuttular, inş benimkisi de düşük çıkar,

bizim dedemizde öyle söyledi, sütün kalitesi artıyormuş bebek mayışınca yavşça çıkarıyorum ağzından sonra diğer memeye veriyorum ve daha rahat daha uzun süre uyuyor.

kızlar merhaba. herkes 40 çıkınca düzene girer herşey diyolar. 40 ı çıkıpta düzene sokan varmı yani bu tez in doğruluk payı var mı tek umudum 40 ımızın çıkması, şafak sayıyorum resmen.

Canım inan biraz daha etrafında birileri olsaydı yalnız kalmak için can atacaktın. Bazen öyle bir nokta oluyorki annenin söylediği şeye bile sinir olabiliyorsun. Bebek hık der herkes başında sütün yetmiyormu acaba , mamamı alsak versek, niye ağlatıyorsun çocuğu, üşüteceksin, elini kolunu iyicene sar uyanmasın 2 saatte çok az bırak uyusun :)) aaaaaaa sarılık oldu tabi uzun süre emzirmezsen olur yarım saatte emzirmen gerekirdi....... daha bir dolu tantana. En güzeli bebeğinle baş başa kalabilmek. Benim bebeğim 5 günlükken yalnız yaşamaya başladık ama o 5 gün inanılmaz kalabalıktı ve ben gergin bebeğim sürekli ağlamaktaydı, ama herkes gidince daha az stresliyim ve bebeğim daha sakin. Çocuğum melek gibi oluverdi biranda. Nitekim canım derin nefes al ve pozitif düşün meleğine en iyi bakacak olan tek kişi dünya üzerinde sensin.

herkeze gunaydın.. benım bebıste hıc durmuyo kızlar su anda sac kurutma makınesı ıle uyuyo ınanın kapasam tık uyanır:) cok gazlıyız.. dıkkatte edıyorum hatta bunda daha cok dıkkat edıyorum ama cok gazlı acı elma yagı kullanan var mı aranızda... faydası oluyo mu? nasıl kullanıyosunuz bıde?

canım acı elme yagınıoğlumda kullnadım ben karnına ve topuklaraına sürüp karnına tülbenti ütüleyip sıcak sarıyordum
ayaklarına sürüp corap giydiriyordum iioluyo
ama bize muskat cevzi ii gelmişti

Ayy Allah razı olsun buna bakayım diye girdim, aktara gidicem alıcam da bu gün canım çok sağol inşallah faydasını görürüz..

Canım 40 gün olunca sen o düzene alışıyosun bebek değil kandırıyolaaaaaaa bizi :))))

Hanimlar Sinemin yani mavipatiklerin numarasi olan var mi merak etmeye basladim iyice

Ya bende merak ediyorum hiç aksatmazdı neti filanmı bozuldu acaba? Çoktandır gelmedi iyidir inşallah bebişlerde oda..

Hayatım benim 23 gün oldu bu gün 20 gün olduğunda rahatladım ilk zamanlar öyle geçiyo malesef emme sorununu 10 gün yaşadım sen ne kadar rahat olursan bebek o kadar rahat oluyo inan ben stres yaptığımdan emzirmeye çalıştıkça bebek ağlıyodu ne kadar rahatlarsan o kadar rahat edicek bebekte bu süreç geçici bir kaç gün dah asık dişini Allahın izniyle cokur cokur emcek annesi :)

Züleyha

Canım dün alıntı yapıyodum kız çığırmaya başladı çıktım, gittik benim kız 2,900 doğup sarılıktan 2,700 hatta 2,650 ye düşmüştü şimdi 3200 olmuş yani yarım kilo almış normalde yarım kilo normal diyolar ama yarım ve 1000 arası alması lazımmış bide ilk 10 gün çok sütüm olmadı aç kaldı kızım mamayı bir öğün daha arttırıcam günde iki defa veriyodum 3 e çıkarıcam.. Onun dışında genel durumumuz iyi elhamdülillah :)

Benim oğluşumda 4050 doğdu dün dr a gittik 4500 olmuş sütüm yetersi gelio sanırım. bende mamayı arttırmayı düşünüyorum ama bir yandan da üzülüyorum sütüm niye yaramıo diye. bir oğünde ne kadar veriosun.

Hadi yaaa (((( bende bebiş artık ortama alışıo, gaz sancıları azalıo, ağlamaları azalıo, uykusu düzene girio vb gibi şeyler olacak diye ümitle bekliodum yıkıldııııııııııım(((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…