2011 Ekim Anneleri

denis ve diğer arkadaşlar ben de çayın reklam yıldızı oldum vallahi:))) kızlar bu çayı geçen yıl alt komşum çok met etmişti, bu yaz da forumda konuşuldu ben doğuma gitmeden birgece önce başladım, babam dr, kendi druma da sordum zaten bütün hazır çayların içeriği bu still tea- humana vs, bu doğal olan ama güvenilen aktardan alın ve bitkileri yıkayın ben suyu kaynatıp altını kapatıyorum sonra içine bitkiler ve 5-10 dk demleyip içiyorum, afedersiniz ama hem ben gaz çıkarıyorum doğal olarak bende gaz kalmayınca bebek de rahatlıyor bugun 19 günlük ve hergün 4-5 kupa içiyorum, düşünün kayınvalidemde kalıyorum daha önce kayınpederim bile kızım çayını içtinmi diye soruyor , bizimkisi 4,torun adam bu nasıl bebek sessiz diyor,çok şükür damla kullanmadım hiç babamda tavsiye etmiyor,bol su için bide bağırsaklarınız çalışsın,kayısı ,şekersiz komposto çünkü şeker bakteri oranını arttırıyormuş,ben fayda gördüm kızlar inşş sizlerde faydalanın çok duaa ettim allahım gazsız sakin bebek olsun yalnızım çalışıyorum diye allaha şükür hem ben hem bebiş rahatız allah nazardan saklasın hepimizin bebekleriniz hep misler gibi rahat olsun bebeklerimiz...

bebeğe de rezene veriyoruz kızlar yine aktardan aldığımı 2 yemek kaşığı kaynamış suya yarım -1 çay kaşığı arası rezene atıp 5 dk bekleyip ılık veriyoruz günde 1 kere

Bence şu çayı bi deneyelim bakalım nasıl oclak inşallah gerek kalmaz damlaya kullanmassın sende..

Maşallah canım hemen yapıcam erken başlamaklada çok iyi yapmışsın. Sen yarım ölçü yazmıştın 3-4 kupa için yani bir yemek kaşığı değilde yarım yemek kaşığı koyuyosun dimi bide tek seferde 4 kupalık mu demliyosun, öylemi yapayım heme tüketmek için taze taze yapmak daha iyi değilmi?

Son düzenleme:

çok sağol teyzesi inşallah düzelir bizim durumlarda,çünkü emzirmek gerçekten çok güzel.allah bütün annelere nasip etsin bu güzelliği...

slm kızlar nasılsınız sinirlerim çok bozuk kızım gece çok huysuzdu sabah 5 ten itibarende hiç durmadı uyuyo 15 20 dk sonra gene başlıyo ağlamaya sabah kocaylada atıştık kız durmuyo bi elimde pompa süt sağmaya çalışıyorum başım çatlıyo uykusuzum bende sudeye bağırdım ne istiyorsun yeter sus artık diye banyodan geldi ne bağırıyorsun çocuğa annene versene ne sinir yapıyorsun diyo dedim annem ne yapacak çocuğa emzirecekmi sütümde az geliyo zaten sağdığım sütü verdim biraz sakinleşti işe gidecek gelmiş beni öpüyo ben seni kırmak ismedim sen kendi kendine sinir yapıp zarar veriyorsun takma kafana diyo sütle ilgili ne varsa ne istiyorsan al diyo günlerdir yapmadığım şey kalmadı kim ne derse içiyorum yiyorum ama fayda etmiyo ne yapsam artmıyor sütüm o gittikten sonra yarım saat uyumusuz sonra gene uyandı başladı ağlamaya kafayı yiyorum artık sanki çocuğun günahı ne bi daha bağırdım annem geldi aldı kızı ama nasıl ağlıyorum yazık yavrum oda anlamış gibi annemin kucağında içini çekip durmuş dayanamadım gittim aldım kucağıma ben sana bağırmadım annem sinirlerim bozuk diye konustum çok kötüyüm ya kendimi o kadar iğrenç hissediyorum ki o daha minicik benim ona yaptığıma bakın şimdi yeni yattı bayıldı desem daha doğru olur aslında acilen kendimi toplamam lazım böyle hem bebeğime hem kendime zarar veriyorum....

Aheste nasıl oldun daha iyimisin?

ayy hanzadem sağolasın canım.. ne biliyim ya çok şükür deyim bari:) o gün ki değilim elh, ama ciddi soğuk almışım ben yaa.. başım çok ağrıyo sabahtan beri, boğazım, kulaklarım uğulduyo... bende dün size banada bi tarif verin dicektim, elma kabuğumu nanemi ne kaynatsam çabuk geçer:44: dr end,şe edecek kadar bişey yok dedi ama hiç mecalim yok, ilaç vermeyim sütünden bebeğe geçer dedi.. bi tane verdi ama çok zorlanırsan iç dedi tamol cold tablet var mı bi bilgin.. minoset iç dedi.. öyle işte ya...

sizen gelmiş, kız benimde aklımdaydın, dün biz temizlikten bahsettik biz aklımdan sen geçtin sinemd olaydı keşkem dedim:)

benim paşa uyudu, mutfakta bulaşık kaynıyo ve yemek yok.. evin süpürülüp silinmesi lazım.. koca alışverişte.. o gelene kadar akşam olur ve ben burda çene çalarken kesin yusuf uyanır:) amannn yavruya baksam sadece yetmez mi kii.. bu ev işleri çok yoruyo bu halde.. bide öğrencilerimiz gelcekmiş, yusuf görmeye, hee zaten bayram.. aman hiç bayram havası yok bende

bi de benim psikomda acayip bozuk yaa, çok dengesizleştim:103:

bu arada herkese selam

ya kızlar bişi dicem, gerçi biz dünde bahsettik ama benim oğlan dün sabah kakasını yaptı ve bi daha yok bu sabahda yeni yaptı yani öğeleye doğru.. ve çokda cıvık yapıyo iki defadır, kabız mı dedim ama kabız olsa cıvık olur mu ki:44: ayy bilemedim.. iki gündürde çok mızmız gaz mıdır dicem ama o belirtiler yok, kucakta susuyor.. kaka yapamadığı için mi mızmız ki.. üff bilemedim yaa..

ya bi de uykuda sışrıyo, iç geçiriyo filan.. geçende böyle olmuştuda bişi çıkmamıştı dr götürdüğümüzde.. nazar mı acaba, ki bana öyle geliyo.. çünkü sağlık ocağında pek sevdiler kuzuyu, okuduk maşallh dedik ama.. ayy yoksa benim ki evhamm mı.. öyle işte:44:

canım yaa ne çok stres yapmışsın.. sütüne bu da etki ediyordur ki ediyo, sıkıntıdan benimkide azalıyor bazen.. bugün saraçoğlu kuru incir yeyin bol bol demişti, dereotuda artırıyormuş.. ama bi kaç gün birini bi kaç gün diğerini uygulayın dedi.. bi de onu denesen.. yazık sudeme annesi, ama bazen hafiften bende oğlum ne var şimdi niye ağlıyon gibi sesimi yüksek tutuyorum o anlarda.. bişi olmaz sonra bende özür diliyorum barışoıyoruz az daha relax olmak lazım dimiii

Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız veya lohusalık döneminde iseniz işte size kilo almadan süt artırmanın yolları:

1)Gebelikten sonra otoimmun tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasında bir artış olur. Eğer lohusalık depresyonunuz var ise ve kilo artışı yaşıyorsanız bu açıdan öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmanızda fayda var. Hem tiroid, hem şeker hem de genel metabolizmanızın değerlendirilmesi iyi olur.

2)Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin anne sütünü artırdığı ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Bu tür yiyecekler sütü artırmaz. O nedenle loğusa şerbetleri, hazır meyve suları, şeker eklenerek yapılmış kompostolar, helvalar, tatlılar ve çikolatalardan uzak durun.

3)Sütü artıran en önemli madde sudur. Ne kadar çok su içerseniz o kadar çok sütünüz olur. Özellikle her yemekte 2 bardak su için. Yediğiniz her meyveden sonra su için. Ortalama 10-12 bardak su içmeye özen gösterin.
4)Su oranı yüksek olan sebzeler ve meyveler çok süt yapar. Her yemeğinizin yanında bolca yeşil salata yiyin. O nedenle salatayı baş tacı yapın. Ancak içine yağ, mayonez ve salata sosu koymayın. Nar ekşisi, limon, sirke ve 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yağ ekleyebilirsiniz. Su oranı yüksek olan ıspanak, pazı, kara lahana, yeşil fasulye gibi sebze yemeklerine sofranızda daha çok yer açın. Bu sebzeleri pişirirken kıymalı veya yumurtalı olarak hazırlamak besin kalitesini yükseltir. Ama eğer kıymalı yemek sevmiyorsanız yanında ayrıca köfte olarak hazırlayabilirsiniz.

5)Taze sıkılmış meyve suyu, ayran, maden suyu ve şekersiz bitki çaylarını içecek olarak tercih etmekte fayda var.

6)Yağlı yiyeceklere karşı dikkatli olun. Kızartmalar, pastane ürünleri, kurabiyeler, kıymadan yapılan etler, cipsler, çerezler, kremalı yiyecekler kalori oranları yüksek yiyeceklerdir. Küçük miktarda yenildiğinde çok fazla kilo yapabilir.

7)Süt veren annenin gece kalkmaları nerede ise bir rutindir. Emzirmek ayrıca enerji ihtiyacını artırır. Ancak geceleri kalktığınızda karnınız zil çalsa bile sakın ağzınıza bir lokma koymayın. Çünkü gece insan vücudu depolamaya daha eğilimlidir. Gece yediğiniz bir lokma gündüz yediğiniz 10 lokmaya bedeldir. Çok acıkırsanız sadece 1 bardak su için ve sabah güzel bir kahvaltı yapacağınızı hayal edin.

8)Emziklilik dönemi kilo vermek için bulunmaz bir fırsattır aslında. Çünkü insan vücudu süt yapmak için bir enerji harcar. Harcanan bu enerji özellikle ilk 2 ayda çok fazladır. Nerede ise günde 2 saatlik spor yapmaya bedeldir. O nedenle doğru yiyecek tercih yapmayı bilirseniz biraz da hareketinizi artırırsanız haftada 1- 1,5 kilo kaybedebilirsiniz.

9)İşte size sütünüzü artıracak, bebeğinizin gazını alacak bir tarif: 1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı ıhlamur, 1 yemek kaşığı papatya, 1 tatlı kaşığı tane kimyon ve 1 tatlı kaşığı anason. Porselen bir demliğe bu ölçülerde bitkileri koyun ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin. Demliğinizin üzerine bir havlu ile kapatın. Yemeklerden hemen sonra bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olur. Sizin de sütünüz daha bol olur.

10)Tuzlu yiyecekler, her ne kadar su ihtiyacını artırarak su içmeyi teşvik etse de vücuda bazı zararlar verebilir. Turşu, salamura yapılmış yiyecekler, tuzlu çerezler, şarküteri ürünleri, hazır soslar, tuzlu peynirler ve zeytinler gizli tuz oranı yüksek besinlerdir. Bu besinler eğer çok tüketilirse tuz vücuttan atılırken kemikten kalsiyum çekeceği için kemik erimesi yapabilir. Özellikle gebelik ve lohusalıkta kalsiyum ihtiyacı artar. Eğer fazla tuzlu yenirse bu durum kişinin ayrıca kalsiyum ihtiyacını artırarak kemik erimesini tetikleyebilir. O nedenle tuz oranı yüksek besinlerden kaçınmakta fayda var.

Elif doymuyosa ek mama versen, ben öyle yapıyorum. Bebek ya açlıktan ya altı pisse yada gazı varsa ağlıyo inan.. Benim kızımda sabahtan beri 15 20 dakikada bri kalkıyor ağlıyor sürekli mememde daha yatağımı kaldıramadım arada koştur koştur kahvaltı yaptım saat 3 te mama vercem o ara 2 saat uyursa işlerimi yapıcam çünkü mama verince daha güzel uyuyor demekki sütüm yağsız benim yada yetmiyo, stres yapma kendine bir çoğumuz aynıyız geçicek canım bu zamanlar düzene giricekler bak çok şükür sağlıklılar iyiler hamdolsun rabbimize :) Hepsi düzelecek inşallah..

Ben aynen bu şekilde besleniyorum şimdi bol çanak bi salata yedim kızı emzirirken hamdolsun çok değil ama idare ediyoruz. Şu çayıda yaparsam iyi olcak hadi ben kaçtım kız uyudu inşallah 1 saat uyurda işleri toparlarım..

yaa bişi sorcam bu çay karışımını ,ayrı ayrı içsekte olmamııı??misal ,rezene içsem ,ardından ıhlamur ,ardından ısırgan ...gibii??? sanki daha çok sıvı almış oluruz ,hem bu sabah saraçoğlu çok karıştırmayın damişti..çgerçi still tea da karışık?? amaaan napsamkii??

kızlar bebişlerin ssk kaydı için ne yapılması gerekli
hastaneden çkarken ilk 28 gün ücretsiz ssk ile işlem görecek ama bu süre içinde kaydını yaptırmanız lazım demişlerdi ama ben ne demek istediklerini anlamadım.

selam kızlar,herkesin sorunu aynı ama inşallah hepsi gececek umuduyla bekliyorum.benimde sütüm yetersiz bebeğim doymuyor.bünyemden kaynaklanıyo sanırım.bu rahatlıkta süt olmuyosa yapacak bişey yok artık.yinede en aaz 6 aya kadar anne sütü vermeyi istiyorum azda olsa.bebeğim ilk 15 gün kilo almamıştı hep ağlıyodu dr götürdüm mamaya baslattı.ve şimdi 3 4 saate 60 ml mama veriyorum gündüzleri.ama mama saatine kadarda hep emziriyorum.geceleride her saat bası ne zaman uyanırsa hep emziriyorum.hiç 2 saat uyumaz.devamlı uyanır.bizimde sorunumuz uyku problemi kucakta olursa saatlerce uyur,yerine yatırınca hemen uyanır.allahtan yanımda annem var.doğumuma 2 ay varken cağırmıştım yanıma şimdi kızım 28 günlük.her konuda yardımcı.işlerimi görüyo,yemeği yapıyo,bebeğime sabahları ve gün içerisinde devamlı bakıyo o yüzden gitmesini hiç istemiyorum.eşimde annem olmazsa kafayı yersin diyo aynen öyle.en az ocak ayına kadar yollamıcam annemi.bu arada eşimin anne babası gelmek istiyo,ama ben istemiyorum.onlar varken bu kadar rahat olacağımı düşünmüyorum.aslında cok iyi insanlar ama yinede içim istemiyo.ben onlar varken her seyimi kendim yapacakmışım gibi hissediyorum.rahatsız oluyorum.burdada bazı şikayetleri okuyunca hiç gelmesinler diyorum.eşim cok iyi ve anlayışlı bu konuda.onun benim aileme gösterdiği ilgiyi ve sevgiyi ben onun ailesine göstermiyorum.ilk bastan beri hep mesafe koydum arama,o yüzden çekinirler benden,bi o kadarda severler,bazen düşüncelerimden utanıyorum ama yapacak bişey yok.onlar gelincede yüzüm hep güler yüzlü olur,her seylerini hazırlarım ama şimdi bebek olunca yapamam.ben annemle rahatım.sütümün artması için humana ,rezene,armut kompostusu içiyorum.oda geceleri ve gün içerisinde yetiyo bebeğime aç kalmasın yeter.

bebişin kimliğiyle beraber bqğlı bulunduğunuz ssk ya gidiyorsunuz 5 dkkada aktifleştiriyorlar tek yapmanız gereken bu sizin gitmenize gerek yok gidecek kişiye bebişin kimliğini verin yeter

sağol cnm günlerdir bişeyim yok herşey yolundaymıs gibi davranıp duruyordum ama aslında iyi değilim farkındayım bi an önce kendimi toplamam lazım

sağol cnm ya zaten istemediğim ne varsa şükür hepsini yapmak zorunda kalıyorum ben hep emsin istemiştim ama olmadı sağıp veriyorum bunada şükür tek anne sütü alsın yeterki diyordum mama 6 ay hiç vermek istemiyordum ama yapacak bişey yok vericez artık bide anlamıyorum ben üstüne düştükçe uğraştıkça sütüm iyice azalıyo 1.5 2 sene emzirenler nasıl emzirmiş şaşıyorum valla ama haklısın sağlıkları yerinde olsunda gerisi önemli değil

MERHABAA BİZ GELDİK
GÜNDEM GAZ SANIRIM BENDE BİR İKİ BİŞİLER YAZİM
BENİM OĞLUŞ BUGÜN 25 GÜNLÜK OLDU 21 GÜN HİÇ SIKINTI YAŞAMADIK GAZLA İLGİLİ SONRA 2 GECE ÇOCUK ÇATLIYACAKTI NEREDEYSE GAZDAN HALAMIN KIZININ 20 AYLIK BEBEĞİ VAR BANA NEO BABY GRİPE MİXTURE 150 ML LİK GAZ İLACI ÖNERDİ 2 GECEDİR OĞLUM SADECE SACIKTIĞINDA UYANIYOR (2 SAATTE 1 ) BİZDE ÇOK İŞE YARADI MAŞALLAH
RÜZGAR 2700 DOĞUP 2600 E DÜŞMÜŞTÜ 10 GÜNLÜKKEN 2800 ÇIKTI 20 GÜNLÜKKEN 3200 HİÇ MAMA VERMEDİM SADECE ANNE SÜTÜ, DOKTOR İYİ ALMIŞ DEDİ AMA BANA AZ GİBİ GELDİ ACABA MAMA TAKVİYESİ YAPSAMMI :26:
SÜT İÇİN SADECE HUMMAN STİL TEA İÇİYORUM KENDİMEMİ TAKVİYE YAPSAM ACABA :26:

Maşallah Mina ya kilo artışı güzel bence gayet sen de bol bol Still Tea iç ben çok faydasını görüyorum sen de görürsün umarım

Eliifff nazar mı değdi sana tatlım yaa? Sinirlerin harap olmuş ki normal uyku problemi benim kızda da çok var bazen gün içinde 6 saat uyanık durduğu oluyor aralarda 15 dk uyursa öpüp başıma koyuyorum aynı seninki gibi yani. Geçenlerde biz de bu yüzden eşimle tartıştık sinirimi ondan çıkardım çünkü. Sen emziriyordun ne oldu ki sağmak zorunda kaldın şimdi? Ben yaşadım bunu biliyorum çok zor Allah ım şifalar versin kuzum ya.

Elifim canım benim sinirlerin bozulmuş bence sütünde bu yüzden azalmış biraz daha rahat olmaya çalış canım inşallah tez zamanda çoğalacaktır... Sudenaz la tartışmışsınız Bununla ilgili sakın vicdan yapma tatlım eminim %90 nımız aynı şeyleri yaşıyor keza bende rüzgarla gaz sorunu yaşadığı gece fena kapıştım eşim kaptı aldı elimden adam ertesi gün işe gidicek hiç umursamadım sabaha kadar pışpışladı çok kızmıştım çünkü rüzgara şimdi barıştık ama Kendini üzme tatlım esmer şekerlerim benim senide sudenazımıda öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…