2011 Ekim Anneleri

ooo filiz cim gelmiş:) hoşgeldin tatlım kız banada gece bakan yoktu ayol, bebe ağlıyordu kaynanamda yatıyodu valla... demiyodu azcıkda ben pışpışlayım sen uyu diye. bi de sabah sorardı gece ağladımı yok bilmem ne.. yazık görümcemin kızı koşup geliyodu hemen Yusuf un sesini duyunca..

aman boşver sen gül gibi bakarsın kuzuna anazı sensin sonuçta.. yıkamak filan problem değil.. gelen gideni, kalanıda kafana takma bak depresif olursun.

bende taktım baya ama napcan babannesi dedim hakkı var.. yoksa maddi manevi yordu bizide. aman napıyım oğlu kazanıyo harcasın dedim, anne olunca daha iyi anlıyosun bide.. Hem Rabbim misafirie bir verileni on eder...

kuzularr selaam..
maşallah bebişlerinize..
okuyup kaçıyorum genelde. tecrübe biriktiriyorum sizlerden..
çok pis tırsmaya başladım.. 30 aralıkta 40. haftamız bitiyor aslında daha çok var da..
aralık topiğinde 3. bebemiz yoldaymış.. :18::18::18:
ve ben hala tembellik ediyorum.. çantam hazır değil.. hazırlayım diyorum kıyafet ve bez haricinde bişiyimiz yok .. bayramın son günleri biter inşallah alışveriş merasimi..
yıkanmış giysileri bile üşeniyorum ütülemeye.. oysa çok hevesliydim.. şu nezle 2 haftadır iyi salladı beni.. atlattık çok şükür..
haftaya ayın 11de kontrolümüz var devlet hastanesinde.. 12de de özelde.. artık özelde öğrenirim sıpamın boyunu posunu.. oyh.. yatayım biraz ..

tatlım güle güle büyüt meleğini...

ya o seninki iltihap olmasın.. dikişlerden geliyor dimi, benimki öyle oldu.. şişlik filanda varmı canım, dr görün bi hemen ilaç verip akıtsın onu yoksa çok sancı oluyor.

canım en iyi kendi sütünü sürmen diyolar, ben öyle yaptım. daha kötü olmamıştı ama çok canım yansada emzirdim bide emziedikçe iyileşti. çok geçmiş olsun..

bölük pörçük okudum geçmişi hastalananlar varmış Allah şifa versin

ZEHRA çok sevindim emmeye başlamış beyzacık. gözün aydın.
HANZADE şarjım bitmişti bi ara herhal o ara aradın. sağ ol tatlım. dikiş ağrılarım daha iyi çok şükür. estetik dikiş dedi bana da ama bilmiyorum ki c.tesi gel dikişlerini alalım dedi. artık c.tesi gidince sorarım.
yarın bebeğimi götürecem çocuk doktoruna . inş. her şey yolundadır.
kızlar günde 3-4 hatta 5 kez kaka yapıyo. normal mi? biraz fazla geldi bana ya

ha bi de eşime acı elma yağı al demişti iki aktara gitmiş ikisi de ADAÇAYI YAĞI vermiş bu demişler acı elma yağı. o mudur gerçekten? kullanan var mı?

ya bi de kızlar bebekleri odada yalnız bırakıyor musunuz? şu an ben yan odadayım. e daha mutfağa gidip yemek yapacam. bi şey olmaz di mi. daha çok küçük korkuyorum da

Canım babam benim göğsüme gümüş nitrat kalem sürdü böyle tuhaf bişiy sanıyorum yarayı yakıyor hatta espri yaptmım bana çok kızıyor nette takılıyorum olur olmaz her şeyi soruyorum diye bak bunu yazıcam foruma dedim o da aaa yazma o zaman biz nasıl iş yapıcaz dedi :) Zannedersem profesyonel biri tarafından yapılması lazım çünkü babam bile çok dikkatli tutuyordu onu yaptıktan 2 gün sonra geçti yaralar gerçi şimdi yine yara oldu hafiften yaktırıyım yine :)

Bir de hepimizin ortak sorunu gaz olayını söyledim ilaç olaylarına hiç sıcak bakmıyor battaniyede sallayın diyor gaza en iyi çare diyor ben de mümkün olduğunca ilaç vermek istemiyorum hele Nejlanın oğlu sevgili damadımın alerji vakasından sonra.

Filizim gelmiş hoşgelmiş. Moralin bozuk gibi takma kafaya tatlım ya annenin gelebilme imkanı varsa geri çağır istersen daha çok yenisin biraz daha kalsa keşke yanında.

Canım kakasını yapması iyi bir şey maşallah karnının doyduğunu gösteriyor sanırım Beyza da 4-5 defa pisletiyor altını ben kakasına seviniyorum valla :)

filiiizzz o üstündeki bantı alıcaktır kuzum kontrolde inş kuzunun kontrolüde iyi geçer... o yağ hakkında bi fikrim yok canım

kaka yapması normal canım, yusufun sekizi bulduğunu bilirim ben.. hatta oyaptıkça ben seviniyodum kabız değil diye, eşimde dalga geçiyodu kendi çapında benle neyse bizim sıpada ikiye düşürdü bende endişeliyim az yapıyo diye:)

canım yap işini arada yani sık sık gidip bak, bişi olmaz merak etme.. yan yatırıyosundur zaten..

zehraaa beyzoş emmeye başlamış gözünaydın canım maşallah barekallah, Rabbim senini sütünü prensesinde iştahını artısın

inş. canım ben de dikişlern düzelmesini bekliyorum dört gözle. daha 6 günlük inan maymun etti bizi :))) canı nasıl isterse öyle kalkıyo öyle emiyo sıpam
dilein için sağ ol elifçim. aynen inş. bi haftaya kalmaz turp gibi olacam kimseye ihtiyacım kalmayacak. biraz da psikolojiyi düzeltirsek tamamdır :))

hoş bulduk canım :)) aslında mutfak beni çağırıyo oğlum kalkmadan babamıza bi şeyler hazırlasam keşke ama sizi çok özlemişim az geçmişe baktım. bakıyorum çok şükür kuzuma ama insan çok hassa oluyor ya her şeye ağlıyorum. hele annem gidince ben bebeğime nasıl bakacam diye iki saat ağladım. eşim de oturdu benle ağladı garibim :)) bugün az daha iyiyim
ya benim görümcem benden büyük ama çok çocuk ruhlu. sabah geldi yanıma bebeği verdi kucağıma saçları açık ve çok dökülüyo saçları elli kere şakayla karışık söyledim daha önce. sinir oldum yine bebeğin üstüne eğilmiş öyle dedim valla boğazına kaccak saçın toplasan. hihihi gülüp geçiyo. evin her yeri saç şimdi oğlumun yatağından bile çıktı.
amannnnn geçecek bu günler geçecek Allahın izniyle.

sen de hastalanmışsın canım geçmiş olsun. şimdi nasılsın. oğlumun abisi nasıl oldu??

hoş buduk zehracım. annem mecburen gitti abimler van depreminden sonra anneme geçtiler 3 çocuk babam kardeşim var evde kızkardeşim de çalışıyo sabah gidiyo akşma geliyo. e bi de bayram hazırlıpı yapılacak baklavaydı yemekti mecbur yani canım anlayacağın. ama söz verdi bayramdan sonra toparlanamazsam yine gelecek.
gerçi şu tatili 9 gün yapsalardı kız kardeşim gelecekti bi hafta ama tatil matil de yok ((

bence de kakasını yapması iyi ama kayınvalidem sordu bugün dedim 3-4 kez yapıyo. ayy dedi keşke o kadar yapmasa kilo alamaz moralimi bozdu ((

Kübra bizim kız emmeye başlayınca ilk aklıma sen geldin hatta anneme de bahsettim. Hep dua ediyorum benim gibi sütü olmasına rağmen bebeği emmeyen herkesi Allah yardımcısı olsun. Babaannem bol bol Ya Hadi de demişti emzirmeye çalışmadan önce aklında bulunsun. Benim kız da öyle yalancı meme almıyor nefret ediyor ama yalancı meme gibi beni kullanıyor sağolsun. Bir de derin uykuya dalmadığı zamanlarda sürekli benim kucağımda olmak istiyor. Hafif gözler kapanıp da yerine koyduğumda başlıyor miyavlamaya :)

AYY HİÇ SEVMEM BÖYLE EVHAMLARI AMA YİNEDE ZARAR GELMEZ DİMİ TEYZOŞLARR
Eki Görüntüle 283461
Eki Görüntüle 283463

Nida kızın aynı senin kopyan maşallah ve burun dudaklar çok güzel Allah ım bahtını da güzel etsin inşallah

Tugba Nazlıı sizin de bebekleriniz çok güzeller maşallah ya hep diyorum bu topikten çirkin bebek çıkmadı hepsi mi güzel olur maşallah barekallah cümlemizin bebeklerine

zehraaa beyzoş emmeye başlamış gözünaydın canım maşallah barekallah, Rabbim senini sütünü prensesinde iştahını artısın

Aheste ne kadar mutluyum anlatamam ya Rabbim benden esirgemedi emzirme nimetini. İnan ilk 2 haftam kabus gibiydi ağla ağla içim çıkıyordu ve fiziksel olarak da çok yoruluyordum sütünü sağ makina parçalarını yıka dezenfekte et biberona sütünü doldur sonra ısıt bebek yemezse o güzelim sütler lavaboya gitsin Şu an o kadar mutluyum ki gece uyanıyorum mutfağa gitmeme gerek kalmadan hemen bebeğimi emzirmeye başlıyor ve inan Beyza da çok mutlu çok farketti dün alışverişe gittik annemler mama vermeye çalışmışlar çok direnmiş almamak için en son acıkınca emmek zorunda kalmış. Bebeğin annesinin tenine yaslanıp onu emmesi gibisi yokmuş. Hep dua ediyorum benim yaşadıklarımı yaşayan herkesin Allah yardımcısı olsun ve bol bol dua etsinler ben emzirebiliyorsam herkesten dua istemem sayesinde öyle inanıyorum yani.

Canım benimde göğüslerim yara olmuştu ben sadece kendi sütümle sildim ve ağlaya ağlaya emzirdim çok şükür geçtiler.

Canım bozma moralini Doruk günde 6-7 kez yapıyor o zaman hiç kilo alamayacak çocuk. Alakası yok bence.

bebiş resimleri eklenmiş.hepsi çok tatlı maaşallah.Allah hepsine sağlık versin.ben de istiyom eklemek ama öğrenmedim nasıl eklenir şimdide o kadar oturup uğraşmaya zaman yok
hastalara Allah şifa versin.
zueleyha senin baban çocuk doktorumuydu.tam bilmiyorum ben geçmişte gözden kaçırmışım.öyleyse düz mü yatırcaz yan mı.ben hep yan yatırıyodum ilkindede.kusarsa falan daha mantıklı diye.dün gazete de yan da sağlıklı değil sırtüstü yatırın diyolarmış öyle okudum.deli ediyo bu uzmanlarda bi sabit düşünceleri yok.ama ben gene yan yatırıyorum.gaz ilacı ilkinde de hiç kullanmadım.kendi çıkarsın diye.arada bi muskat ufalardım anne sütüne.ama dün sabahladık valla.battaniyeyi gene sen yazmıştın galiba ama aklımdan çıkmış keşke dün gece aklıma gelseymiş.denerdim.neyse bebekte gaz bitmez aklımda olsun.

Bu arada dün bayram için bir şeyler almaya gittik Optimum a 3 saat ayrı kaldım benim minikten ama geçmedi resmen ya ne aldığımdan bişiy anladım ne dolaştığımdan bulduğumu aldım resmen şal alacaktım bir de o da eksik kaldı üstelik. Neyse evde annem var teyzeleri var da ilgilenmişler ama sonlara doğru durmamış benim kız. Alışverişteyken ağlıyor diye telefon ettim teyzesi hoparlöre verdi sesimi Elif Beyza kızııım prensesiim diye seslenince sustu ya gözlerim doldu resmen bir de teyzesi video çekmiş benle konuşurken gözleri bir açıyor bir şaşırıyor sesimi duyunca görmelisiniz Ay ben bu kızı evde bırakıp nasıl işe dönücemmmm

Offf bir de anneme sinir oldum ya acayip yardımcı oluyor bana 1 aydır üstlerindeyiz o arada babam ameliyat oldu anneannemlerin İstanbula taşınma mevzusu için koşturdu sağolsun. Her şeye eyvallah da dün ben yokken Beyza susmayınca emzik falan da almayınca açmış göğsünü vermiş biraz Beyza'ya. Kalbi kırılmasın diye ona bir şey demedim ama çok sinirlendim kızlar Acayip düşkün aslında Beyza'ya ama niye böyle bir şey yaptı anlamadım.

aynı sen gıbı yapmadıgım kalmadı gogus ıcın..ama sankı ben yaptıkca dahada attı en son yıne kendı sutumu sıkıp surdum her emzırmeden once gogus ucuma ve kurutup oyle kapattım gogsumu..hatta annemın dalga konusu olmustum..20 gun gobek soov ızledık sımdıde gogus sovv ızlıyoz dıye :)
canım benım kızımında her bezı kakalı oluyo..hatta dun 2 kez yaptı endıselendım nıye az yaptı dıye sonra gece cıkardı acısını..bı muddet bu sekılde gıdıcek gunde 10 bez degıstırdıgım oluyo..he bıde aktarın esıne verdıgı adacayı yagı dogru..ben yıne burda duydum ıkısınıde hamıslıkte arastırırken ..ıkısıde aynı yanı..
ya bi de kızlar bebekleri odada yalnız bırakıyor musunuz? şu an ben yan odadayım. e daha mutfağa gidip yemek yapacam. bi şey olmaz di mi. daha çok küçük korkuyorum da

bende cok korkuyorum kızı yalnız bırakmaya..olabıldıgıncede bırakmıyorum..ama ıs yaparken sık sık kontrol edıyorum kusuyor ve tıkanıyor cunku..yan yatırıyorum ama bu korkuma manı degıl tabı..cunku yan yatarken de kustugunda tıkanabılıyor..olabıldıgınce gozumun onunde duruyo

Canım evet babam çocuk doktoru ben sadece gözetimim altındaysa yüzüstü yatırıyorum. Onun dışında özellikle beslendikten sonra yatırdığımda yan yatırmaya çalışıyorum. Uzmanlar da ya yan yatırın ya da sırt üstü yatırın diyorlar. Yüzüstü yatırmanın tek avantajı bebeğin o pozisyonda uyurken gazını kendi çıkarabilmesi. Ani bebek ölüm riskini artıyormuş yüzüstü yatırmak o yüzden ben mümkün olduğunca o pozisyonu tercih etmiyorum.

hoşgeldin tatlım, nasıl oldun sen..

ha iyi o zaman bende kabız oldu sandım, ben öyleyim ya geçmiştir dedim

ıyıyım canım..2 3 gundur bıraktım pansuman ısını bakmıyorum dıkıslerıme..1 tanesı acılmıstı sanırım hep acık kalıcak..oturmam kalkmam duzeldı elh ıyılestım...

he bazen bende dusunmuyor degılım .. ben dogum yaptıgım gunden bu yana gunde en az 3 kez vc ye cıkıyorum..hatta kendımı zor atıyorum sabah yataktan vc ye o derece..benım yavru kusta hep cıvık kaka yapıyor bende dıyorum acaba benden mı boyle..annem de anasına cekmıs bagırsakları calısmadan bos durmuyor kızının dıyo.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…