2011 Ekim Anneleri

Off yine selam sabah vermeden konuya daldım sabahtan beri açım kızlar yaaa çantam arabada kalmış param yok daha yeni aklıma geldi kredi kartımın montumun cebinde olduğu hemen yemek sipariş verdim. Kaç gündür annemlerde kaldığımız için ev tıkır tıkır hiçbir şey yok dolapta Şansıma bisküvi buldum da onu yedim bu saate kadar idare etti

Ev işi çok zorluyor beni eşim her gün ütülü gömlek pantolon istiyor bebeğin ütülenecek kıyafetleri benimkiler derken dünya kadar ütüm birikti bir taraftan da şurada 2 hafta sonra mevlüt yapıcam dip köşe bir temizlik lazım. 1 ay kadar her gün yarım gün bir kadın çağırmayı düşünüyorum ama eşim çok karşı haftada 1 e bile laf ediyor. Nasıl ikna etsem bilmiyorum. Beyza hiç durmuyor tüm vaktimi alıyor inanın afedersiniz rahat rahat wc ye bile gidemiyorum olur dese çok şukela bir durum olacak ama bizimki biraz da inattır bakalım dua edin bana

KOMŞU GÖZÜN AYDIN BEYZOŞ KAPMIŞ MEMEYİ MAŞALLAH ÇOK ÇOK ÇOK SEVİNDİM CANIM DARISI AYNI SORUNU YAŞIYAN ARKADAŞLARIMIZIN BAŞINA İNŞALLAH ...

Edacım çok sağol çooook çoook mutluyum tarif edemem. Darısı o sorunla mücadele etmek zorunda kalan herkesin başına Allah ım o derdi vermesin.

Edaaa yaaa bana çok saydırdın mı Erdem e yönlendirdim diye hiç memnun kalmamışsın okudum yazdıklarından :))

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Süt için en önemli şey rahat olmanız, azda olsa panik yapmayın devam edin vermeye ve olumlu düşünün Rabbim rızkını verir miniklerin. Ve melekleriniz uyuduğu an sizde uzanın dinlenin ve hergün yatmadan sıcak duş alıp yatın. Mutlu anne mutlu bebek, sizi mutsuz edecek herşeyi çıkatın hayatınızdan kısa bir süre için emziriken bebeğinizle tek başınıza bir odaya kapanın hafif bir sevdiğiniz müziği açın, ve o anın tadını çıkartın bir süre sonra herşey düzene girecektir. Bende ilk başta çok çektim sütüm vardı ama ucunu tutamıyordu birde herkes başıma toplanıyordu emzirirken o almayıp ağladıkça her kafadan bir ses çıkıyordu baktım olacak gibi değil size söylediklerimi yaptım ve işe yaradı.
Gaz problemi malesef bizde yaşıyoruz bol bol masaj yapıyorum ve konuşarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Uyurkende ayaklarına su torbası koymaya başladım geceleri sıkıntısız geçiriyoruz. Gündüzleri azcık sıkıntılı ama inanıyorum ki bunuda halledeceğiz. Rahat olmaya panik yapmamaya çalışıyorum sanırım işe yarıyor.

cnm daha benim hastaneden çıkmadan göğüsler yara olmaya başlamıstı o halde bile hep emzirmeye çalıştım görümcem gelmişti senin sütün az çocuk doymuyo p.tesi dra gittiğinde mamaya başlatır seni deyip durdu hep göğüslerimin acısı yarası bezeler falanda oluşunca dr antibiyotik tedavisine başladı sürekli boşaltacaksın memeni dedi mecbur pompa aldım bu arada drda mamaya gerek yok demişti herkes herşeyi çok bilir ya sonra biraz biberon biraz meme idare edip duruyorduk ama sütüm azalınca yavru çekiyo çekiyo gelmiyo yada çok az geliyo oda basıyo çığlığı genede tam bırakmadım emzirmeyi ama biberon daha rahatına geliyo

sağol valla bozuldu cnm ya bazen herşey öyle üstüme geliyor ki sanki benim çok hoşuma gidiyo parmak kadar çocuğa bağırmak bide üstüne geldi beni azarlar gibi konuştu zaten havadan nem kapmaya yer arıyorum acayip vicdan yaptım sabah ama şimdi daha iyiyim kızımda barıştık tamam der gibi konusunca gülümsedi teyzesi

kız saçmalama delimisin aklımın ucundan bile geçmedi sen nasıl böyle düşündün aşkolsun
Sonuçta karar benim kararımdı seninle hiççççççç alakası yok tatlım benim
Ama erdeme saymadığımı bırakmadım düşündükçe bi dünya ihmalleri çıkıyor deli oluyorum
mesela,
- ben o hastaneye gittiğimde 22.30 du saat normal doğumu deniycez diye başladık ama sonunda sezo olma ihtimaline karşı bana hiç test vs.. Yapılmadı anestezi için hayatımda ilk defa narkoz yedim sormamışlar bile annemlere herhangibir alerjisi varmıdır vs.diye
- doktor zaten hiç yanıma gelmedi 2 günün sonunda ben odasına indim gazımı çıkardım taburcu olabilimiyim diye
- 1 tane ebe gelip bana bebeği nasıl tutucam nasıl emzircem sütün varmı yokmu diye sormadı ilgilenmedi 2 gün sütüm toplu iğne başı kadar çıktı çocuk açlıktan sarılık oldu,belki ilgilenseler mama falan verilirdi :26:
- fototeraapi 250 dediler çıkışta 300 aldılar
- sadece doktor ebe muhasebe değil raporlamada bile sorun yaşadım ssk dan doğum ücreti alabilmek için almam gereken evrağı bana gebelik takibimi yapan medicananın vermesi gerektiğini söyleyip başlarından savdılar Medicanayı aradım "nerede doğurduysanız orası verir" dedi tekrar raporlamaya inip bunu söylediğimde "hee tamam verelim o zaman" dediler
şuan aklıma gelmeyen biiiiiiiiiiiiiiii dünya ihmal ve ilgisizlik daha söz konusu ölüceğimi bilsem erdem hastanesine gitmem bir daha

cnm niye karşı çıkıyo görmüyomu halini geçen bi duş alayım hazır uyumuşken dedim 10 dak. ya kapılarıda açık bıraktım ağlarsa duyayım diye bi çıktım nasıl ağlıyo varya kıpkırmızı olmuş ağlamaktan sanki etinden et kopartıyorlar suyun sesinden duymamışım aldım kucağımada sustu bebekle ilgilenmek gerçekten çok zor şu düzenleri bi otursaydı hayırlısıyla insan fırsat bulunca hangi işi yapacağınıda şaşırıyo

GELDIM HAYATIM BAYRAM SONRASI TAM RUTINE GRICEM INSALLAH HIC AYRILMIYCAZ
hayatım burun tıkanıklıgı emen bebekte cok onemlı damlan olsun mutlaka evde ben hep damlatıyorum bebekler ıcın olanları var zararsız aman dıyım belkı gece ondan ememedı yavrum malum burun tıkalı olunca nasıl emsın agzı dolu
gırdım sozde nete oglan bırakmadı yıkadım emzır babam emzır dunden berı sutumde azaldı ee sabah erken kalktım ama saat 2 ye kadar bırakın yemeyı su ıcmedım sonra bı parca ekmek yedım hıc ıstahım yok ama suda az tuketırd oldum bu arda gıttı 11 kılo umarım 40ım ckana kadar bı 10 kılo daha gıder esım suan oldugum kılodan daha zayıf gozuktugumu soyluyo cok odemım vardıya 10 gıttıyse en az 15 gıttı gıbı duruyo cok sısmıstım
bu arada bızım kak sorunumuz var hep ıkınma halındeyız garıp yavrum ıkınıyo ama aglamıyo sonra yapıyo gazla beraber kaka cogunlukla gogusumdeyken beklıyorum devamı gelırmı dıye sonra degıstırıken ustume yapıyo alt acma kar eetmıyo gazla fıskırıyo elım ustum basım taa duvar olmus gece sabah farkettım esım normal dıyo ama off ıkınması uzuyo benı . yuzumuzde sıvılce gıbı kızarıklıklar cıktı esım gecer desede ben sılıp bepanten suruyorum ıı geldı bıraz daha sık yıkamaya basladım 1 gun arayla yanı ılk oglumu hergun yıkıyodum hıc problem olmuyodu . onun dısında yenıden kaka yapcak dıye bekledıgımden pısıgıız oldu bepanten yıne yardım ettı bıze gectı gaz cıkarırıken ve kaka yaparken kusuyoruz habıre makıne calısıyo makıne demısken perdemı asayım gelıyım cocugu yıkadım camasırları yıkadım dolapları duzeltım halı koluk sıldım yarında kadın gelcek mıs olcaz ama sızlerı coook ozledım donerım bırazdan sohbet edelım bolbol

canım eşin izin vermiyosa haftada 2 gün çağır bide yemeklerini falan bolbol yap dolaba koyda aç kalma hemii..

ELİFF.. canım benim yaa..çok stres olmuşun sen ,doğumdan sonra hiç dışarı falan çıktınmı eşinle beraber ,biraz dışarı çıkın ,bebeği 1 saatliğine olsun birine emanet et , biraz kafanı toparla ,hatta bayram için üztüne bişeyler al moral olsun ,hem aramızda en fit olanda sen sin ,benimgi 2-3 tane koyu renk hırkayla dönmezsin eve ,hemde kafan dağılmış olur ...belki şimdi memeden yrılmıyodur ama ,şöyle günde 1 öğün mama versen 1 süre rahat edersin bencee....

yaaaa kızlarr imdaaatttt kızım gene ağlıyo yaaa..hiç böyle olmazdıı ...kucağıma alıncasustuuu(

Çok şaşırdım canım yaaa. Ben normal için gittiğimde baya bir uzun uzun sorular sordular alerjin var mı şu bu diye bir anket kağıdı gibi şeye de not aldılar. Emzirme konusunda bir hemşire ilgilendi bizimle benim bebek emmeyince de biz yüzsüzlük yaptık akşam 2-3 defa çağırdık. Doktor da bir kere geldi dikişlere baktı ama ben de dikişlerimden hiç memnun kalmadım. Doktor çok büyük ayıp etmiş ama insan hastasının yanına uğramaz mı hiç Beyza uyandı daha yazacaktım yazamadımmm

yok cnm gezelim falan diye hiç çıkmadık bi kere hastaneye bi kerede annesine gittik zaten onun çalışma saatleride esnek haftada 2 gün erken çıkısı var onun dışında eve en erken geldiği 11 falan oluyo annem yanımdaydı oda gitti bugün kaldık kızımla başbaşa

Elifcim acaba annenin gidecek olması mı etkiledi gece seni. Geçecek tatlım takma kafana oooo minik sudenaz hele bi azcık daha büyüsün hiçbir sıkıntısı kalmayacak inşallah. Hepimiz için geçerli ne kadar süre bekledik doğsunlar diye birazda büyüyüp sıkıntılarının azalmasını bekleriz ne olcak.

bi imdaattttt da ben çekiyim hazır yeri gelmişken

an itibariyle kerem bey kucağımda uyuyor:) hala yemeim yok, bulaşıkları makineye attım ve elde yıkanacaklara başlarken paşam uyandı. he tabi zar zor uyutmuştum önecede.. salon mutfak arası yaptım baya...

elifcim hepimiz aynıyız, dün öğleden sonra iki saat uyudu yusuf ve saat ikiden akşam ona kadar bizi mum etti başında... kocalarda sanırım aynı... bizde de durumlar vahim arada gülümsemesek bu bebeler aile faciası yaşatacaklar ayol

bu arada herkeşe selammmm

cnm ya bilmiyorum ki önceden doğum rüyaları görürdüm şimdide süt rüyaları görüyorum allah sonumu hayır etsin

slm tatlım onlara göre hava hoş tabi herşeyiyle biz ilgileniyoruz şahsen çok sıkışmazsam yardım istemiyorum nerdeyse 1 ayda 2 yada 3 gece sen bak artık dedim sütümüz olsun bebeler düzgün uyusun çok şeymi istiyoruz acaba

ozaman daha iyi ,ben evde kızımla başbaşayken daha rahatım ,o uyudukça işlerimi yapıyorum uyanıncada rahaat rahat vakit geçiriyoruz ,annem burdayken bile daha çok yoruluyodum ,ona neler ikram edeyim rahat ettireyim diye halbuki bana bakmaya gelmişti ama 2. gün nida bana camileri gezdiremiycenmi şimdi diyince 18 günün nekadar zor geçeceğini anladım ,gerçi canımannem ne dediysem yaptı ama onun canının sıkıldığını görmek beni çok yordu ,1-2 kez dışarı çıktık beraber ama kadının başında çoluğu çocuğu kalmadığından kendi evinde rahat rahat gezmelere gitmeye alıştı tabii...sana tavsiyem ohh kafanı dinle ,mamadanda korkma ,bende ilk vereceğim gün tereddüte düştüm ,ağladım ,mama reyonunda 15 dk .bi oyana bi buyana gittim geldim ama neticede ,verdim ve iyide oldu ,hiç değilse acil bi durum olduğunda ,sütüm yetmediğinde bi alternatifimin olması rahatlatıı beni...bayramdada evde durma derim ,sar sarmala kızını güzel güzel gezin ...

kızlar yaa...bende tane kimyon yok ,çayımın üzerine yemeklik toz kimyon serpiştirsem nooluurrr????

canımcım şimdi benim evde serum izotonik var bebeğin burnu için ,damlalıklamı damlatıyım yoksa eczaneden fısfısmı istiyim??:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…