2011 Ekim Anneleri

canım bılıyorum paradan almamazlık etmedıgını bana pahalı gelmıstı alırken ondan oyle yazdım benım dedıgımde aynı sey tuzlu su yanı hafıf tıkanıklıkta olabılır ses duyuyosan hırıltı gıbı damlat canım. arkadasının bebegı bronsıtmı bronsıolıd mı ıkısı farklı sey malesef oluyo cocuklarda benım oglumda olmustu sabah oyle aksam hastaneye gıdıp ventolın verılıyodu makıneyle ama akıl ıste hastaneye bı ton para verdık ventolınıde bız aldık halbukı o makıne 50 lıra serumla ventolın verılıyo atlatması zor oluyo kusma eslık ederse hastalıga sorma halıne esımde askerdı o donem rabbım sıfa versın eger bronsıse onun hakkında bılgım pek yok gecırmedık ama rabbım gostermesın elbet ama nereye kadar koruycaz alısıyo ınsan zamanla umarım bızımkıler ve tum cocuklar hastalıksız atlırılar bu kısı
utanıyorum sölemeye ama bugün tatlı gelsin die bal sürdüm accık ama fayda etmedi anlıyo resmen çakal!!! iki çekio tadı gidince süt gelmiince tüüü..yapıo

canım 1 yasına kadar bal yok plon alerjısı bal alerjısı oluyo cocuklarda aman dıyım. ılkınde mecbur emzık vermıstım memeden ayrılınca aglıyodu 2 aylıkken verdım 5 aylıkken kendı bıraktı bunda sadece dustaysam ısardaysam babası mecbur kalırsa verıyo emzık kullanan cocuklar mememyı daha cabuk bırakıyo aklında olsun almıyo zorlama

canım daha önceden balın midesina ağır gelebileceğini söylemişti bazı arkadaşlar .bide attıkça ver ağzına yavaş yavaş ,benimkide 1 dk emip geri atıyo ,hemen geri tıkıyom ağzınaa

cnm emziği değiştirmeyi denesen benimkide ilk almadı emziği yada 5 10 sn tutup atıyordu şimdi başka bi emzik veriyorum onu biraz tutuyo ağzında

olmazzz bal çok zararlımetsil damlayı alıyosunuz açken damlatıyosunuz yavaş yavaş çaktırmadan veriyosunuz elinizle tututp tıpışlıyosunuzzzz sonra bingo alıyo
hepsini sırrayla deniim artık..memede uyumaktan vazgeçirmem lazım oğlumu kendimi çok kötü bi anne olarak görüyorum ama yavrum sonra kusmak için bide ıkınıp zorluyo kendini allahım yaa bu ne yaman çelişkidir yaa iyliğini istiyroum ama kötülük yapıyorum gibi gelio..

benimkide aynen ilk oğluşun gibi şuan..memeden ayrılsın başlıo sızlanmaya veriyorum ee bu sefer süt çok gelio diye çıkarıomuş.. emzik vermeye alıştır dedi dr da en azından geceleri dene dedi ama alışmıo burdakileri deniicem şimdi napiim..

merhabalarr
sansee tavuk corbasi tarifin vardi senin onu bana verirmisin biraz :))

oyyy oyyy maaşaallah kuzucuklara çok şirinler.ALLAH nazarlardan korusun inş.

Slm veriyorum heme kaçıyorum bu kız benimle dalgamı geçiyo yoksa emiyo uyur gibi yatıyo tam oturcakken ıııhh deyip mızlanıyo yüzüne bakınca ne görüyosa gülüyo zilloş ya

yorgunum uykusuzum acilen profil resmimi değişmeliyim artık öle ayalarını uzatıp yatan tubi yok deli danalar gibi evdefır dönüyorum gazamız mübarek olsun 2 gündür gaz sorunu yaşıyoruz
dün geceden bu yana sadece bir defa adam akıllı taka yaptı bir defada sulu çıkardı hemde elimee silerken Acilen taka yaptırmam ve gazını almam lazım mızlanıyo sancıdan yavrum
off sohbet hayalim bidahaki sefer kaldıı

Offffff 2 dkkaligini mutfaga gittim o sirada kizim kusmus ve ben bunu farketmedim anakucaginda agliyo basladim sallamaya 10 dk salladim baktim durmuyo kucagima bir aldimki yavrumun heryeri sirilsiklamm cok fena kusmus usudu herhalde off cok uzuldum aglatti benii (

ağlama kız ne ağlıyon ..ben kusunca ağlamaktan beter oluyorum ,çocuk naapsın ,üşümemiştir annesi merak etme ,bide şimdi midesi boşaldı ya yine acıkmıştır ondan ağlıyodur.

ısırgan yemeği yaptım ilk defa bakalım nasıl olmuşş:26::26:herşey kaliteli süt içnn..kızım büyüsede okusa bunlarıı

ay ne biliym ya garibimi o halde gorunce fena oldumm tek kalmak zor ya cok zorr keske annem yanimda olsaydi offf

off benim kız bugün çok huysuz, altıda pişti ama ondan değil huysuzluğu
sürekli gaz çıkarma modunda, sürekli ıkınıyo, ıkınırken kararıyo bozarıyo
off çok üzülüyorum bebeğimin bu haline yaa

canım hiç üzme kendini öle diilmiş..bende öle sanıyodum dün dr.a gittik dedim üşütüyo muyum acaba die..süt fazla geliomuş onu çıkarıyomuş..süt halinde çıkarıyosa aslında daha sindirmeden çıkarıyo diye anla ama peynir şeklinde çıkarıyosa sindirmiş yani gerekli olanını alıp fazlasını çıkarmış diye anlıycakmışsın..bide ben yatırınca kusup allah korusun boğulcak diye korkuyorum dedim..emzirdikten sonra en az 2 kere gazını çıkarmayı bekliycekmişiz o zaman daha düşük olurmuş yatırınca kusma ihtimali..öle dedi..

off şu ıkınırken çektiği sıkıntıyla benim içim gidio resmen..ama napalım yapıcak bişe yok sonunda rahatlııcak diye düşüncez..pişik içinde bizimde olmuştu çok az unibaby kullanıoduk onu bıraktık su pamuk olayına girdik güzelce kurutup pişik kreminide sürünce hemencecik geçti maşallah..

kendım yazdım sandım bı an.. :)
benım kızımda hemen almadı emzıgı ogurdu verdıkce kusacak gıbı yaptı ..ama sonra yavas yavas vermeyı denedım bır dı ıkıydı derken bılhassa su son gunlerde ıyıceden alıstıgını dusunup endıse bıle etmeye basladım yanı :) bebe de sasırdı ne yapsın emsın mı emmesın mı .. :))
bıraz oncede baktım yavru kus ıkınıp duruyo kızarıyo morarıyo ama uyuyacam dıyede can cekısıyo resmen..dedım altını acayım olmadı bı kulak copu operasyonu yaparım..neyse actım altını cıs yapmıs(cıslı beze kak yapmamak gıbı bır alıskanlıgı var kızımın)dedım hazır bez cıslıyken yenısını sarmadan cubugu sokuverıyım te ız bez batmasın hemen..sen mısın uyanıklık eden cubugu soktum yapmadı bekledım gene yok dedım heralde kakası yok gazı var altını sıldım yenı bezı koydum daha bantlamadan bır yaptıkı sulu sulu ne bez kaldı ne kundak ne battanıye..sankı 3 gunluk maasallah aha o saatten berı bı yattı yatıs o yatısss..kollar havada agız acık keyıf o bıcım..:)
canım daha önceden balın midesina ağır gelebileceğini söylemişti bazı arkadaşlar .bide attıkça ver ağzına yavaş yavaş ,benimkide 1 dk emip geri atıyo ,hemen geri tıkıyom ağzınaa

olmazzz bal çok zararlımetsil damlayı alıyosunuz açken damlatıyosunuz yavaş yavaş çaktırmadan veriyosunuz elinizle tututp tıpışlıyosunuzzzz sonra bingo alıyo
evet metsıl ın tadını benım kız sevmıyor bazen verıyorum hemen yuzu gozu burusuyo tam aglıcakken emzıgı verınce vahsı gıbı havada kapıyo.. :)sankı emzıkte bal var

evvelkı gunde benım oyle oldu..yanında oturdum 2 saate yakın uyanmasına yakın mutfaga gıttım nasılsa bırazdan uyanıcak hemen su bulasıgı yıkayım kusmaz dıye ,sonnra 1 2 kez oksurdu hemen kostum baktım kı kusmus agız goz batmıs yavrum bı degısk bakıyo suratıma..nasıl uzuldum bıde kusur ıslemıs gıbı bakmıyolarmı adamın yuzune.. mahfoluyorum resmen ..

meltemim sorunlar üç aşşağı beş yukarı olunca direk kendinle özdeşleştiriosun valla :) şimdi bende başlıycam ısrarla vermeye ilk önce şekerli su deniicem olmadı metsil deniicem o da olmadı emziği değiştircem bakalım sonuç ne olcak

meraba arkadaşlar nasılsınız bebklerle nasıl gidiyor bizim yolunda herşey ama şu gaz olayı mahfetti bizide kızımıda

evet canım aynen öyle, soğuk güzel olmuyor zaten evet tek seferde 3-4 kupa demliyorum günde 1 kez mutlaka içiyorum bazen 2 kez demliyorum düşün 6-7 kupa içiyorum alıştım artık tadına:))

canım bravo sana, maşallah doğuştan anneymişsin sen, ısırgan pidesi yapılır gözleme gibi off ne güzel olur değilmi bilirmisn?

damaklı emzıkmı kullanıyosun ne kullanıyosun dıgerını dene bıde slıkon sert geldıyse kavucuk dene belkı alır canım

kusmayla bızımde basımız derte mamalık takıyorum mutlaka bıde yatırırken kafası nereye donukse oraya boynundan ıtıbaren agız bezını koyuyorum yoksa kıyafet yıka kurut bı hal oldum yaz bebegı ne kolaydı hergun yıkardım oglumu kıyafetler 2 saate kururdu bıde 1 aylık olunca sadece cıtcıtlı badı gıymeye basladık pıslensede yıkamsı problem deıldı sımdı lahana gıbı artık yıkamayla basa cıkamıyorum kurumuyoda yelegı kucuk ıslanırsa kurutuyorum
ıkınma herkesın problemı demek hem acıyorum hem o sırada kusuyo 2 gundur basladı bızdede gaz sorunu napcaz bılmıyorum valla
bı oc basına oturamadım yemek yememe bıle fırsat olmadı tam uyuyo yatırıyorum baslıyo ıkınmaya kucagımda bıseyı yokyanımda yatmaya alıstı sanırım gecelerı yatıyoruz dıye
neyse kızlar hazır uyudu ben bıseyler yıyım sutum azaldı yemeye yemeye

valla ben emzık konusunda kesınlıkle yok vermem yok alıstırmam dıye kati konusan annelerden degılım guzelım..hatta varya dogum cantamda bıle yanımdaydı emzık..bır ıkı kez dedım anneme ver dıye mızırdanınca (o yorgunlukla o gece delıksız bır uyku ıcın canınızı bıle verırsınız degılkı bebege emzık vermıssınız gozunuze gorunmuyo) :) neyse annem veresı oldu ama hemsıreler dı doktorlardı saat bası muayeneye gelınce annem bısey derler dıye veremedi tabı anem yanımızdakı bos odaya gecıp mısıl mısıl uyurken bız nobet bekledık esımle..

canım metsılı gaz ıcın verdı dr emzık tutmadada yaradı ıse :) he bıde ben emzırdıkten sonra verıyorum agzına kusmasın dıye..onu emdıkce kusmuyo cunku..valla dene guzelım emzık cankurtaran gıbı bısey..bısekılde almasını saglarsın ınsaallah..

ayy sinemm...benım kızımda her emmeden sonra kusuyor du..ılk zamanlar emdıgı sutu cıkarıyordu sonra kesık kesık cıkarmaya basladı ve cok fazla cıkardı 2 3 gun..oturdum agladım artık hastalandı kızım dıye..sabahlara kadar uyumadım bekledım basında kusup tıkanıcak dıye..deneye yanıla kendımce yontemler gelıstırdım her anne gıbbı..
basının altına yastık koyuyorum (cok yararı oldu)emzırdıkten hemen sonra hıc sallamıyorum olabıldıgınce kıpırdatmıyorum ..yarım saate yakın emdıgı pozısyonda tutuyorum olabıldıgınce sındırsın sutu dıye..sonrada omzuma koyup gazını cıkarıyorum(hemen kaldırırsam oldugu gıbı cıkarıyor sutu)gazını cıkardıktan sonra (her zaman olmuyor artık)bır ıkı damla kadar kesık sut cıkarıyor..oda ıyıye ısaretmıs sutun bebege yaradıgını gosterırmıs zaten..he bıde dr muayenesınde okumustum ..emmeden once bebegınızın altı kuru olsun temız olsun dıyodu..once kavrayamadım ama yenı yenı cakıyorum..emdıkten sonra atını degısırsem popoyu kaldırırken ve kızı hareket ettırıken kusmasına sebep oluyorum..
ama once temızleyıp sonra emzırırsem hem uyumus oluyo hem altı temız oldugundan daha rahat uyuyabılıyor..yenıden acıkana kadar gıkı cıkmıyor..

bu arada aynı sen gıbı camasır olayı benıde mahfettı..7 tane ınce ve kalın battanıyesı(kundagı )var.bazen aynı gunde 2 sı 3 u batıyor..yıkamak dert degıl ama kurutması olay..2 gunde kuruyor camasır...burdada havalar sogudu kalorıferler henuz yanmıyor(merkezı sıstem)basım belada anlıcagın..bende kızımı sadece zıbınla gezdırecegım gunlerın hayalını kuruyorum ..bırde dedıgın gıbı kustugu ıcın cok cabuk batıyor..cok alsan hemen buyuyunce elınde kalacak kullanamayacaksın az alsan yetmıyor kurumuyor öffffffffffff..Allahım su bebıkler hasta olmadan hemen bı yaz gelıverse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…