canım bılıyorum paradan almamazlık etmedıgını bana pahalı gelmıstı alırken ondan oyle yazdımgeçmiş olsun canım tekrardan ,yolaydın doktoruu
bu arada benim kızda bugün çok huysuzlandı bendemi alsam acaba o damladan???ama önce evdeki prof. leri ikna etmem gerekcek ...
MAVİPATİKLİ emebiliyo şimdilik demekki tıkalı diil dimi ?? ohh içim rahatladı .zaten damlanın parasından almamazlık yapmadık ,izotonik damlat dedi dr umuz ,hem günde 6-7 kez bile verebilirsin sadece tuzlu su dedi..bide bizim bi akrabanın bebeği bronşit olmuş ,niye olurki yaa,daha minicik bunlar ,naapmak lazım ???
utanıyorum sölemeye ama bugün tatlı gelsin die bal sürdüm accık ama fayda etmedi anlıyo resmen çakal!!! iki çekio tadı gidince süt gelmiince tüüü..yapıo
canım daha önceden balın midesina ağır gelebileceğini söylemişti bazı arkadaşlar .bide attıkça ver ağzına yavaş yavaş ,benimkide 1 dk emip geri atıyo ,hemen geri tıkıyom ağzınaa
cnm emziği değiştirmeyi denesen benimkide ilk almadı emziği yada 5 10 sn tutup atıyordu şimdi başka bi emzik veriyorum onu biraz tutuyo ağzında
hepsini sırrayla deniim artık..memede uyumaktan vazgeçirmem lazım oğlumuolmazzz bal çok zararlımetsil damlayı alıyosunuz açken damlatıyosunuz yavaş yavaş çaktırmadan veriyosunuz elinizle tututp tıpışlıyosunuzzzz sonra bingo alıyo
canım bılıyorum paradan almamazlık etmedıgını bana pahalı gelmıstı alırken ondan oyle yazdımbenım dedıgımde aynı sey tuzlu su yanı hafıf tıkanıklıkta olabılır ses duyuyosan hırıltı gıbı damlat canım. arkadasının bebegı bronsıtmı bronsıolıd mı ıkısı farklı sey malesef oluyo cocuklarda benım oglumda olmustu sabah oyle aksam hastaneye gıdıp ventolın verılıyodu makıneyle ama akıl ıste hastaneye bı ton para verdık ventolınıde bız aldık halbukı o makıne 50 lıra serumla ventolın verılıyo atlatması zor oluyo kusma eslık ederse hastalıga sorma halıne esımde askerdı o donem rabbım sıfa versın eger bronsıse onun hakkında bılgım pek yok gecırmedık ama rabbım gostermesın elbet ama nereye kadar koruycaz alısıyo ınsan zamanla umarım bızımkıler ve tum cocuklar hastalıksız atlırılar bu kısı
canım 1 yasına kadar bal yok plon alerjısı bal alerjısı oluyo cocuklarda aman dıyım. ılkınde mecbur emzık vermıstım memeden ayrılınca aglıyodu 2 aylıkken verdım 5 aylıkken kendı bıraktı bunda sadece dustaysam ısardaysam babası mecbur kalırsa verıyo emzık kullanan cocuklar mememyı daha cabuk bırakıyo aklında olsun almıyo zorlama
oyyy oyyy maaşaallah kuzucuklara çok şirinler.ALLAH nazarlardan korusun inş.
TEŞEKKÜRLER TEYZOŞLAR ALLAH HEPİMİZİN EVLATLARINA SAĞLIK UZUN ÖMÜR VERSİNANNELİ BABALI BÜYÜSÜNLER İNŞALLAH
GÖĞÜS UCU ÇATLAĞI HATTA YARASI İÇİN BENİM DR BANA GARMASTAN POMAT VERDİ Bİ DEFA FENA ÇATLADI AZICIK KANADI GÖĞSÜN SÜRDÜKTEN BİR SAAT SONRA TAMAMEN GEÇMİŞTİ Bİ ARAŞTIRMANI ÖNERİRİM İNŞALLAH İŞE YARAR...SÜT İÇİN OKUDUM GEREKLİ TÜM GIDALARI DENEMİŞSİN İNŞALLAH FAZLA STRES OLMAZSAN ODA DÜZENE GİRER AMA DİKİŞ YERİNDEKİ SIZINTI İÇİN MUTLAKA DR DANIŞ DERİM BEN,M DR KONTROLDE HERŞEY YOLUNDA YALNIZCA SARIMSI BİR AKINTIO SULANMA OLURSA İHMAL ETME GEL DEMİŞTİ GEÇMİŞ OLSUNoyyyyy maşallahhhh kuzucuklaraaa..Allahım tüm evlatlarımızı bizlere bağışlasın.saglıkla sıhhatle büüyütelim inşallah..
kızlar bu gögüs ucu catlaklarına naptınızgerçi yapmadıgım sey kalmadı mafoldum artık emziremiyorum gecen gece sagıyım dedim kan revan içinde kaldı gögsüüm ( napcam ben böyle yaa..birde sezaryen yerimden sarı kanlı bi sıvı geliyo bir bu eksikti (
EVET CANIM ÖLEYMİŞ BENDE BEBEĞİMİN SAYESİ,NDE ADA ÇAYININ ELMA YAĞI OLDUĞUNU ÖĞRENDİMha bi de eşime acı elma yağı al demişti iki aktara gitmiş ikisi de ADAÇAYI YAĞI vermiş bu demişler acı elma yağı. o mudur gerçekten? kullanan var mı?
CANIM BENDE YALNIZIM MECBUREN YAPILMASI GEREKEN İŞLERİM VAR BEBEĞİMİN ALTINI TEMİZLEYİP KARNINI DOYURUP GAZINI ÇIKARDIKTAN SONRA UYUMASINI BEKLİYORUM YAN YATIRIP SELEVATI ŞERİF OKUYUP ALLAHINM SANA EMANET SEN KORU YA HAFİZ İSMİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DEYİP KAPIUI KAPAYIP ÇIKIYORUM AMA HERR 4,5 DAKİKADA BİR UZKTAN KONTROL EDİYORUM ÖPÜLDÜN ÇOOKya bi de kızlar bebekleri odada yalnız bırakıyor musunuz? şu an ben yan odadayım. e daha mutfağa gidip yemek yapacam. bi şey olmaz di mi. daha çok küçük korkuyorum da
TEŞEKKÜRLER TEYZESİİ ÇOK SAĞOL...GÖZÜN AYDIN BU ARADA BEBEĞİMİZ EMMEYE BAŞLAMIŞ MAŞALLAH ALLAH RIZKINI BOL ETSİNKübra bizim kız emmeye başlayınca ilk aklıma sen geldin hatta anneme de bahsettim. Hep dua ediyorum benim gibi sütü olmasına rağmen bebeği emmeyen herkesi Allah yardımcısı olsun. Babaannem bol bol Ya Hadi de demişti emzirmeye çalışmadan önce aklında bulunsun. Benim kız da öyle yalancı meme almıyor nefret ediyor ama yalancı meme gibi beni kullanıyor sağolsun. Bir de derin uykuya dalmadığı zamanlarda sürekli benim kucağımda olmak istiyor. Hafif gözler kapanıp da yerine koyduğumda başlıyor miyavlamaya :)
Tugba Nazlıı sizin de bebekleriniz çok güzeller maşallah ya hep diyorum bu topikten çirkin bebek çıkmadı hepsi mi güzel olur maşallah barekallah cümlemizin bebeklerine
BEN SERT OLAN GÖĞÜSTEN BAŞLIYORUM ONU BİRAZ BOŞALTTIRIP YAVAŞÇA MEMEYİ ÇEKİP DİĞERİNİ VERİYORUM DEĞİŞİMLİ İKİSİNİDE BOŞALTMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUMKİ SÜT KALIPTA DÜĞÜMLENMESİN SÜT KALIPTA ÜZERİNDEN ZAMN GEÇİNCE GÖĞÜS SERTLEŞİYO VE ÇOK ACI VERİYOKızlar size bir sorum var;
Dedemiz diyor ki 10 dk bir göğsünü 10 dk da diğer göğsünü emzir iyi hoş tamam da benim kız ilkini emiyor ikinciye geçince kilitliyor resmen ağzını siz napıyorsunuz biz henüz tecrübesiz de emme konusunda
GEÇMİŞ OLSUN CANIMM YAZDIKLARINDAN DOLAYI EŞİNE KIZSAMDA HADDİMİ AŞMAK İSTEMİYORUM SUSUYORUM ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM CANIMkızlar haber vermeden gitmeyeyim dedim ögleden sonra ateşim 37.5 olunca hastaneye gittim çok fena oldum gözlerim karardı başım döndü hemde özgür kucagımdayken( dr muayene etti faranjit olmuşum sinizütte cabası bir sürü ilaç verdi gitmişken özgürüde muayene ettirdik 54 cm 4 kilo 760 gram olmuş tosunum dr da sasırdı benim hasta olmama çünkü anne sütü hem anneyi hem bebegi korurmuş ama beni korumamış (eşim 1 saate gelirim demesine ragmen hala gelmedi bende karar aldım izmire gidiyorum kolu komşu bana bakacagına annem baksın tek ve son çarem bu nete gelemeyebilirim en az 10 gün falan sanırsam dua edin banada bu hastalık geçsin eşimin bu umursamazlıgı iyice sapıttı çocuga bakamıyorum hastayım gel dedim komşu baksın sana dedi kadın c.tesi gidecek eee o zaman kim bakacak bana yarın sabah 7:40 ta uçagım kalkıyor hepinizi gripsiz tarafımdan öpüyorum allaha emanetsiniz kuzucuklarrrrrr ayrıca kalça ultrasonuda çektirdik herşey normalll ya bebişimin 1 ayda bu kadar kilo alması normalmiiiiiiiii?????
gece iki defa 40 cc veriyodum şimdi gün içindede saat 3 te 30 cc vericem . benim sütüm çok sulu, yağlı değil sanırımçok yok zaten hayırlısı.. emzieiyorum sürekli bakalım 1 ay tam bittiğinde nolucak... merak ediyorum..
/QUOTE]
CANIM BNEİMDE SÜTÜMSU GİBİYDİ BADEM CEVİZ FINDIK PEKMEZ ŞERBETİ BULGUR ÇORBASI DUT ÜZÜM İNCİR HURMA KOMPOSTOLARI SAYESİNDE RENGİ VE KIVAMI DÜZELDİİNŞALLAH SENDEDE İŞE YARAR MİNAMIZA BOL YAĞLI BESLEYİCİ SÜTLER OLUR EN BOLUNDAN
CANIM BENİİİM KIYAMAM SİZE ÜZÜLME AYNI DURUMU YAŞAYAN TEK KİŞİ DEN DEĞİLSİN BEND EİLK 15 GÜN AYNEN YAZDIĞIN GİBİYİM EŞİMLE CİDDİ KAVGA ETTİK SEN BU ÇOCUĞA BAKAMICAN BELLİ DEDİ KENDİMİ ÇOK AŞAĞILANMIŞ HİSSETTİM VE YAPICAM YAPANLARDAN EKSİĞİM YOK DEDİM AKLIMA YALNIZ BAŞINA BEBEK BAKAN ARKADAŞLARIM GELDİ VE KİŞİ AYRIMI YAPMIŞ GİBİ OLMAYAYIM CAHİL CUMRULARIN BEBEK BAKTIKLARINI BAKABİLDİKLERİNİ DÜŞÜNDÜKÇE BENDE YAPABİLİRM HEMDE NE İYİSİNİD EİDM TOPARLANDIM BEBEĞİMEYSE İLKKE DÜN BAĞIRDIM MEMEDEN SÜT AKIYO ODA ALAMIYO ŞİŞTİĞİ İÇİN BENDE BAĞIRDIM ALSANA ŞUNU BE DEDİM BENİ DUYMUŞ GİBİ USLUCA ALIP ÇEKTİĞİ SIRADA HIÇKIRIKLARA BOĞULDUM BEN BÖLE Bİ ANNE OLMAMALIYIM NE YAPIYORUM DEDİM KIZIMDAN ÖZÜR DİLEYİP KENDİME KIZDIM BUNU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRME BU SON OLSUN BÖLE ÇOCUK YETİŞTİRİRSEM AGRESİF SİNİRLİ HIRÇIN Bİ BEBK OLUR DEİDM ŞİMDİLİK USLANDIM ÜZÜLME CANIM İNŞALLAH HERŞEY YOLUNA GRİECEK DUA EDİCEM SENİN VE MEMELERİN İÇİNslm kızlar nasılsınız sinirlerim çok bozuk kızım gece çok huysuzdu sabah 5 ten itibarende hiç durmadı uyuyo 15 20 dk sonra gene başlıyo ağlamaya sabah kocaylada atıştık kız durmuyo bi elimde pompa süt sağmaya çalışıyorum başım çatlıyo uykusuzum bende sudeye bağırdım ne istiyorsun yeter sus artık diye banyodan geldi ne bağırıyorsun çocuğa annene versene ne sinir yapıyorsun diyo dedim annem ne yapacak çocuğa emzirecekmi sütümde az geliyo zaten sağdığım sütü verdim biraz sakinleşti işe gidecek gelmiş beni öpüyo ben seni kırmak ismedim sen kendi kendine sinir yapıp zarar veriyorsun takma kafana diyo sütle ilgili ne varsa ne istiyorsan al diyo günlerdir yapmadığım şey kalmadı kim ne derse içiyorum yiyorum ama fayda etmiyo ne yapsam artmıyor sütüm o gittikten sonra yarım saat uyumusuz sonra gene uyandı başladı ağlamaya kafayı yiyorum artık sanki çocuğun günahı ne bi daha bağırdımannem geldi aldı kızı ama nasıl ağlıyorum yazık yavrum oda anlamış gibi annemin kucağında içini çekip durmuş dayanamadım gittim aldım kucağıma ben sana bağırmadım annem sinirlerim bozuk diye konustum çok kötüyüm ya kendimi o kadar iğrenç hissediyorum ki o daha minicik benim ona yaptığıma bakın şimdi yeni yattı bayıldı desem daha doğru olur aslında acilen kendimi toplamam lazım böyle hem bebeğime hem kendime zarar veriyorum....
Offffff 2 dkkaligini mutfaga gittim o sirada kizim kusmus ve ben bunu farketmedim anakucaginda agliyo basladim sallamaya 10 dk salladim baktim durmuyo kucagima bir aldimki yavrumun heryeri sirilsiklamm cok fena kusmus usudu herhalde off cok uzuldum aglatti benii(
off benim kız bugün çok huysuz, altıda pişti ama ondan değil huysuzluğu
sürekli gaz çıkarma modunda, sürekli ıkınıyo, ıkınırken kararıyo bozarıyo
off çok üzülüyorum bebeğimin bu haline yaa
kendım yazdım sandım bı an.. :)kızlaarrr nasılsınız??ya geçmişi hiç okuyamıyorum..
herşey yolunda mı diicem ama aksaklıklar vardır muhtemelen..en azından bizde öyle.. bugün kafama huni takıp deliim die gezsem yeridir!!
dün kocam evdeydi evi derli toplu tutmaya çalışıyorum ama kocam evde olunca nerdeeeee...ev savaş alanına döndü toparlıyalım nolur diince şimdi ben onu kaldırcam şimdi yaparız dedi dedi bi haltta yapmadı..ev öyle kaldı!!bide bu gece nöbetçi evde yok dün gecede bi kere bile uyanmadı yardım etmedi uyandırdım ama uyanmadı uyanamadı uykusu çok ağırdır saçmalar yatar normaldede..gene öle yaptı yattı..sabah oğlum 7 de kalktı emzirdim uyuyoken bende acck uyuyım dedim eşimin abisi geldi ısıtıcıyı bırakcaktı bize onu getirdi..saat 8 oldu neyse bi saat daha uyur oğlum dedim ama yoookk!!uyandı..oyalandım onla falan 9 gibi bidaha uyudu ben gene hemen yatağa girdim..10buçukta uyanmıştık ve bu saate kadar uyumadı daha yeni yattı...ev şuan hala berbat ağlıycam daha kahvaltı niyetine yeni bişeler yedim..emmek istiyo sürekli ama arsızlığına..çünkü emiyo bi süre sonra çürütüp kusuyo..dr fazla geliyo çok emiyo dedi..evet gerçektende öle yarım saatte bi emiyo bugün sinir oldum emzik verim dedim kabul etmiyo midesini bulandırıo..öööğğğ diyip tükürüo...altını açarken heryere çiş yaptı..üstünü değiştirdim kustu üstünü değiştirdim sonra gene öyle bi kustu ki ama bu sefer abartıp çok emdi veee hepsini dışarda buldumm..benim üstüm onun üstü koltuk heryer battı gene kıyafet değiştik..off hiç bu kadar yormamıştı beni bi yandanda kucakta gezmek istiyo..umarım bu kadar uyanık kalmaya gece uyur...bide bu evi nası topliicam..allahım yardımcımız olsun...
canım daha önceden balın midesina ağır gelebileceğini söylemişti bazı arkadaşlar .bide attıkça ver ağzına yavaş yavaş ,benimkide 1 dk emip geri atıyo ,hemen geri tıkıyom ağzınaa
evet metsıl ın tadını benım kız sevmıyor bazen verıyorum hemen yuzu gozu burusuyo tam aglıcakken emzıgı verınce vahsı gıbı havada kapıyo.. :)sankı emzıkte bal varolmazzz bal çok zararlımetsil damlayı alıyosunuz açken damlatıyosunuz yavaş yavaş çaktırmadan veriyosunuz elinizle tututp tıpışlıyosunuzzzz sonra bingo alıyo
Offffff 2 dkkaligini mutfaga gittim o sirada kizim kusmus ve ben bunu farketmedim anakucaginda agliyo basladim sallamaya 10 dk salladim baktim durmuyo kucagima bir aldimki yavrumun heryeri sirilsiklamm cok fena kusmus usudu herhalde off cok uzuldum aglatti benii(
kendım yazdım sandım bı an.. :)
benım kızımda hemen almadı emzıgı ogurdu verdıkce kusacak gıbı yaptı ..ama sonra yavas yavas vermeyı denedım bır dı ıkıydı derken bılhassa su son gunlerde ıyıceden alıstıgını dusunup endıse bıle etmeye basladım yanı :) bebe de sasırdı ne yapsın emsın mı emmesın mı .. :))
bıraz oncede baktım yavru kus ıkınıp duruyo kızarıyo morarıyo ama uyuyacam dıyede can cekısıyo resmen..dedım altını acayım olmadı bı kulak copu operasyonu yaparım..neyse actım altını cıs yapmıs(cıslı beze kak yapmamak gıbı bır alıskanlıgı var kızımın)dedım hazır bez cıslıyken yenısını sarmadan cubugu sokuverıyım te ız bez batmasın hemen..sen mısın uyanıklık eden cubugu soktum yapmadı bekledım gene yok dedım heralde kakası yok gazı var altını sıldım yenı bezı koydum daha bantlamadan bır yaptıkı sulu sulu ne bez kaldı ne kundak ne battanıye..sankı 3 gunluk maasallahaha o saatten berı bı yattı yatıs o yatısss..kollar havada agız acık keyıf o bıcım..:)
evet metsıl ın tadını benım kız sevmıyor bazen verıyorum hemen yuzu gozu burusuyo tam aglıcakken emzıgı verınce vahsı gıbı havada kapıyo.. :)sankı emzıkte bal var
evvelkı gunde benım oyle oldu..yanında oturdum 2 saate yakın uyanmasına yakın mutfaga gıttım nasılsa bırazdan uyanıcak hemen su bulasıgı yıkayım kusmaz dıye ,sonnra 1 2 kez oksurdu hemen kostum baktım kı kusmus agız goz batmıs yavrum bı degısk bakıyo suratıma..nasıl uzuldum bıde kusur ıslemıs gıbı bakmıyolarmı adamın yuzune.. mahfoluyorum resmen ..
Bence şu çayı bi deneyelim bakalım nasıl oclak inşallah gerek kalmaz damlaya kullanmassın sende..
Maşallah canım hemen yapıcam erken başlamaklada çok iyi yapmışsın. Sen yarım ölçü yazmıştın 3-4 kupa için yani bir yemek kaşığı değilde yarım yemek kaşığı koyuyosun dimi bide tek seferde 4 kupalık mu demliyosun, öylemi yapayım heme tüketmek için taze taze yapmak daha iyi değilmi?
ağlama kız ne ağlıyon ..ben kusunca ağlamaktan beter oluyorum ,çocuk naapsın ,üşümemiştir annesi merak etme ,bide şimdi midesi boşaldı ya yine acıkmıştır ondan ağlıyodur.
ısırgan yemeği yaptım ilk defa bakalım nasıl olmuşş:26::26:herşey kaliteli süt içnn..kızım büyüsede okusa bunlarıı
damaklı emzıkmı kullanıyosun ne kullanıyosun dıgerını dene bıde slıkon sert geldıyse kavucuk dene belkı alır canımhepsini sırrayla deniim artık..memede uyumaktan vazgeçirmem lazım oğlumukendimi çok kötü bi anne olarak görüyorum ama yavrum sonra kusmak için bide ıkınıp zorluyo kendini allahım yaa bu ne yaman çelişkidir yaa iyliğini istiyroum ama kötülük yapıyorum gibi gelio..
benimkide aynen ilk oğluşun gibi şuan..memeden ayrılsın başlıo sızlanmaya veriyorum ee bu sefer süt çok gelio diye çıkarıomuş..emzik vermeye alıştır dedi dr da en azından geceleri dene dedi ama alışmıo burdakileri deniicem şimdi napiim..
meltemim sorunlar üç aşşağı beş yukarı olunca direk kendinle özdeşleştiriosun valla :) şimdi bende başlıycam ısrarla vermeye ilk önce şekerli su deniicem olmadı metsil deniicem o da olmadı emziği değiştircem bakalım sonuç ne olcak
damaklı emzıkmı kullanıyosun ne kullanıyosun dıgerını dene bıde slıkon sert geldıyse kavucuk dene belkı alır canım
kusmayla bızımde basımız derte mamalık takıyorum mutlaka bıde yatırırken kafası nereye donukse oraya boynundan ıtıbaren agız bezını koyuyorum yoksa kıyafet yıka kurut bı hal oldum yaz bebegı ne kolaydı hergun yıkardım oglumu kıyafetler 2 saate kururdu bıde 1 aylık olunca sadece cıtcıtlı badı gıymeye basladık pıslensede yıkamsı problem deıldı sımdı lahana gıbı artık yıkamayla basa cıkamıyorum kurumuyoda yelegı kucuk ıslanırsa kurutuyorum
ıkınma herkesın problemı demek hem acıyorum hem o sırada kusuyo 2 gundur basladı bızdede gaz sorunu napcaz bılmıyorum valla
bı oc basına oturamadım yemek yememe bıle fırsat olmadı tam uyuyo yatırıyorum baslıyo ıkınmaya kucagımda bıseyı yokyanımda yatmaya alıstı sanırım gecelerı yatıyoruz dıye
neyse kızlar hazır uyudu ben bıseyler yıyım sutum azaldı yemeye yemeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?