2011 Ekim Anneleri

Rabbim yardımcınız oLsun çiçeği burnunda anneLeeerr, sabrettiniz azmettiniz bekLediniz aLdınız bebişLerinizi kucağınıza, Rabbim koLayLıkLar versiiin, isteyenLerede dua etmeyi unutmayın, haa tabi bu zorLukLara rağmen anneLiği öneriyorsanız

canım bravo sana, maşallah doğuştan anneymişsin sen, ısırgan pidesi yapılır gözleme gibi off ne güzel olur değilmi bilirmisn?
annemler malatyada ekmek yaparken gözlemede yapıyolar ısırgan katıp ama ben ilk kez yaptım ısırganı tuzunu biraz fazla kaçırmışım ,ama yoğurtla karışınca yenebiliyo birazz
bu arada sormuştum ama görmedin sanırım ,şu çayın içine toz kimyon atsam olurmuki??

orda yaşayanlar elektrikle ısındıkça sizin merkezi sistemi zor açarlar canım yaaa..dikkat et bebişe sen..

EDAcım çok sağol gülüm
gözünün tekrar iltahaplanmasına üzüldüm,geçecek inşallah
yarın bu gaz ilacını kendim bulmam lazım evin içi dışı gaz ilacı ve emzik doldu,kocama söylemeye yüzüm kalmadı inan
sen benim cimcimenin resmini facede görmedin arka arkaya doğuma gittiğimiz için,şimdi kaldırdım ama en kısa zamanda ağlamadığı vakitçekeceğim bir foto
Rüzgar Ali yi öpüyorum

offf offfff,ALLAHIM yardımcın olsun
karbonatlı su ile sil canım belki faydası olur
aslında senin doktora gitmen gerekiyor hem ameliyat yerin için hemde şu gögüs yaran için bayram tatili girmeden halletseydin keşke

bebegini emzirebilen anneler ne kadar şanslı oldugunuzun farkındamısınız bir aylık olduk hala almıyor memeyi görünce öcü görmüş gibi oluyor üzüntüden azaldı iyice sütüm makineyle sagmakta bir yere kadar tabine çok isterdim bitanecik evladım anne sütüyle beslensin denemedigim şey kalmadı biberona hastanede alıştı o gün bu gündür mememi almıyor

canım benim rica ederim umarım senin cimcimede de işe yarar görmedim kuzuyu çok sık giremediğim için yeni eklenen resimleri kaçırıyorum bekliyorum kuzumun resmini rüzgar alim de seni öpüyormuş sütlü sütlü geçmiş olsun dileğin içinde ayrıca teşekkür ederim inşallah geçer artık sıkıldım görünüşüde çok kötü neysee yazdığım gaz ilacı ile ilgili bir anne yazı paylaşmış onun bebeği çok çok fenaymış lavmanlar acile taşınmalar vs.. bir bu ilaç iyi gelmiş yazısınıda paylaşim http://www.kadinlarkulubu.com/temmuz-anneleri/201125-gaz-sorunu-yasayan-annisler.html

canım üzüldüm durumunuza ama yılma zorla vermeye çalış asla vazgeçme burda zehra arkadaşımızda aynı sorunu yaşadı ama sonunda aldı kızçesi memeyi inşallah senin bebeğinde alır canım

herkeze iyi geceler dicem ama kimse kalmamış.kzım bugün,bayram banyosu yaptı. banyo sonrası saatlerce uyudu şimdi uyanık zırıldıyo.uymak istemiyor.sabahçyız anlaşılan.bizden haberler bukadar .inşallah herkez iyidir.

Canım ben her fırsatta dua ediyorum benim durumumda olanlara ben de tam 18 gün kızımı emzirmeye çalıştım ağlamaktan içim çıkmıştı süt sağma makinasından nefret ediyordum. Benim kızım da biberona alıştı ama şimdi inan ki biberonu görmek istemiyor. Nasıl oldu dersen aslında her yolu denememize rağmen emmemişti bir de benim ilk günlerde göğüs ucum düz olduğundan bebek memeyi almamıştı sonra sağa sağa ucu da çıktı ama yine de emmiyordu. Ben umudumu kesmiştim ama hep çevremdekilerden dua istiyordum. Bir de aslında ilk günler memeyi vermeyi de çok bilmiyordum bir yakının sana yılmadan göstersin belki de bebek o yüzden kapamıyordur meme ucunu. En sonunda yine bir gün uğraşırken mucize gibi emdi hiç unutamıyorum o günü.

Ben bol bol dua ettim herkesten dua istedim, ya Hadi diye 200 defa okuyordum her emmeden önce bir de bir dua yazmışlardı üzerine koyayım bebeğin diye ama onu yapamadım hiç cüzdanımda duruyor hala. Umudunu kesme her emzirmeden önce memeni vermeye çalış. Benim kız da aynı seninki gibi öcü görmüş gibi oluyordu her emzirme denememiz onun karşılıklı olarak ağlamaktan katılmamızla son buluyordu inanç çok önemli bu arada silikon göğüs ucu falan dene gerçi denemişsindir eminim. Ben de sana dua edicem umarım siz de başarırsınız yavrunla. Bu arada sakın kendini üzme, gerekirse memeni almazsa pompayla sağarsın önemli olan anne sütü alması. Ben ilk 18 gün düzenli olarak sağdım her 2 saatte bir. Sütümün azalmadığını aksine arttığını gözlemledim. En zoru gece sağmak ama yavrun için katlanacaksın. Eğer sütün azaldıysa belli bir düzen yakalayana kadar gündüzleri saat başı sağ 20 cc 30 cc derken birikir böylece. Ayrıca da bol bol su iç bu durumu da kafana takma bak en azından sütün gelmiş şu an için önceliğin azalmaması için elinden geleni yapmak.

Allah yardımcın olsun, gelişmeleri yaz mutlaka.

iyi geceler ben aranıza yeni katıldım 10.10.2011 günü saat 16.20 itibariyle genel anestezi altında sezeryanla 2.860 kg 47 cm bir kız çocuk dünyaya getirdim kızımın adı Esila Naz.. Geceleri çok gaz sancısı oluyo o yüzden uyuyamıyoruz derken bu gece daha beter bir sorunla karşılaştık yeni huy edindi kızım kusuyo.. tabi her bebek kusar mide kapakcıkları gelişmemiş ama boğazına kaçar boğulur korkusu yokmu hep tetikteyim.. Sütü az olan arkadaşlar size bir tavsiyem olacak. eczaneden milk plus adında bir içecek satılıyo yoksada getirttirin ben çok faydasını gördüm helede kızım 37 haftalık doğdu 10 gün küvezde kaldı sütü sağarım sağarım gelmek bilmez 20 cc sağa sağa şimdi maşallah tek sağışta 200 cc çıkıyo rahata erdim emmesede zorla sağıp biriktirin 2 saatde bir sağın yılmayın üzüntü yapmayın stres tamamen kesiyo tavsiye edrim bir kez olsa bile tek öğünde içmesi bile yeter bebişlere..

cnm toz kimyon denemedim ama ağır olabilir tadı daha keskin çünkü toz,

kusma konusunda denıyycem dedıklerını babamız omzunun altına yukseklık koydurdu bas asagıda hafıfı yanı ama ınce bısey basının altınada koyuccam kıpırdatmasamda bızımkı ıkınıp cıkarıyo hep off sımdı yatagına koydum emzırıpbak ıkınıyo yıne yavrum benım ya
kalorıfer olmadan zor olsa gerek canım rabbın yardımcın olsun ben battanıyelerı kalorıferlerın ustunde kurutuyorum

herkese selam bu arada sımdı evı toplıyıp cıkıcam yardımcı gelmek uzeredır oda temızlıycek aksama gelırım kusmuksuz gazsız gunler dılıyorum

marry ben geldim :)) kızım dünyaya geldi çok tatlı görmen lazım özelden mesaj atamıyorum malesef engelli belli kişilere atıomusum ancak sen napıon bakem

Güzel anneler ve bebişlerii..
Kurban bayramınız mubarek olsun şimdiden...

gazsız sancısız günler geçirmeniz dileğimle.. havalar güzelken değerlendirin.. gezebilen gezsin..
geçen sabah karla karışık yağmur görünce depresifleştim birden.. koca kış çıkamıyacağız zaten.. bunaltı gelmişti.. ama bugün güneşli gibi.. sevindirik oldum..

son bayram hazırlıklarımı yapayım, kociş te gelir 2-3 gibi..
öptüm hepiciğinizi

EDAAA sen hangi gaz damlasını kullanıyosun canım...

3 gündür ömrüm gitti gazdan valla... biogaia bi işe yaramadı ... doktora falan sormadan zinco aldım.oda bi işe yaramadıııı.ve son 2-3 gün mahfoldu yavrum ıkınmaktan göbeği pırtlıcak korkumdan uyuyamadım.masajlar falan kaar etmiyo hiççç. o ıkınıyo ben göbeğini tutuyorum.. 12 saat de kakasını yapmadı bende korktum canomun taktiğini yaptım pek önerilmesede... zeytinyağlı pamuklu çubukla miniminnacık totosuna azıcık enter ladım.. ne diyeceğimi bilemedim
2 dakka sonra yaptı kakasını. ertesigün sağlıkocağına gittik aşısı vardı. ıkınmasını söyledim doktor karnına şöyle bi tık tık yaptı lok lok ses çıkıyo.tahta gibi olmuş karnı dio gazı var dio.dedim damla dışında ne yapabilriim salak oda damla yazdı bu sefer metsil... bi de d vitaminini benim doktorum vermemişti onuda yazdırdım.şimdi dün akşamdan beri metsil kullanıyorum.dün anneme gittik ilk defa burnumdan geldi eve geldiğim andan beri durmadı hiç oğlum..kıvrım kıvrım kıvranıyo...elimdne hiçbişey gelmiyo çatlayacakmış gibi oluyo ağlamaktan.annem dedi üşütmüşsündür dedi. yemeklerden olmaz dedi.soğan bulgur gaz yapan bütün şeyleri saydım hepsi yasak dedim... ohoooo dio ben onların hepsini yerdim hiçde böyle olmadı çocuklarım diyo üşütmüşsündür sen dio.neyse akşam evegeldik sıcak bi bardak rezene içtim hemen yattım ısındım bi güzel oğlumuda sardım sıkı sıkı gece 1 den sonra başladık antrenmanaaa.. kalkıyo emiyo gaz çıkarıyo yatıyo.kalkıyo emiyo gaz çıkarıyo yatıyo.2.yada 3. kalkışta bi başladı hem alttan hem üstten gaz çıkarıyo.bi alttan bi üstten bi kaka sesi ... allahım bi sevindim bi sevindim. sanki çocuğun içinde 37.günün biriken gazı varmış mübarekkk...ama hala kıvranıyo. 2-3 saat sonra yeniden kaka yaptı hemde kendi çabasıyla minicik bi ıkınmayla... oooh beee kokusunu bile özlemişim kakasının.( bu arada doktora sordum 12 saat hiç kaka yapmadı diye.gerizekalı 3 gün yapmazsa getir dioooo. ancak 3 gün yapmazsa kabızlık var denirmiş...) sonra ıkınma şiddeti azaldı.masum masum ıkınmaya başladı yırtınırmış gibi ıkınması bitti.. sabah da keyifliydi maşallah uyanık ve yatağında melül melül bakınıyodu yavrum.eşimde gördü. sanki ilk defa böyle musmutlu yatıyomuş gibi geldi çocuk gözümüze.dur annemlere söyliim hemen gelip baksınlar bidaha bulamazlar diyooo.

amaa amaaa bence tamamı çıkmadı gazın halaa arada ıkınıyo... tamamını bi boşaltsak geçmişi bi temizlesek sadece günlük olsa çok mutlu olcem. hayırlısı artıkkk.buna şükür..oğlum dırt pırt zırt gibi sesler çıkardıkça ben elhamdülillah demekten bi hal oldum elhamdülillahhhh elhamdülillah elhamdülillahhhh......

slm kızlar bu gaz benide bitirdi zinco da bi işe yaramıyo metsilde bebek sancılar içinde kıvranıyo zar zorçıkarıyoooo

neyse asıl sorun çalışan hatunlara olucak rapor paranız yatmışmı e devletten bakıyomuusunuzzzz

canım biberona alıştıysa önce ondan vazgeçirmeyi denesen benimkide ilk 10 gün biberonla içiyodu mememi istemiyodu biberondan vazgeçirmek için kaşıkla verdim biberonu unuttu mememi aldı şimdi mememi de emiyo (sütüm yeterli gelmio ama) arada biberonla mama da veriyorum onu da alıo. pes etme alır inşallah

kızlar bnmkide emmiyodu annanem bal sür ucuna tutar didi ben önce ağır gelir bebike diye yapmadım ama gögüslerimde düğüm düğüm olmuştuu bi damla kadar sürdümmmm bebek şimdi çok güzel emiyo hemen tuttu çok şükür balın tadını alınca tuttu bu sefer sütte gelince ağzınaaaa bırakmadıı deneyin kızlarrrrr annaneee öğüdü DD

Edam ilacı eczanede bulamadım,depoya sordurduk ordada yokmuş,bayramdan sonraya kaldı(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…