2011 Ekim Anneleri

canım bende yaptım aynısını ama çok berbat bir durum : saatlerce ağlıyo kıvrım kıvrım kıvranıyo ve hiçbişey yapamıyorum elimden bişi gelmiyo bu daha da sinir ediyoooo. bende bağırdım dün özür falan da dilemedim ama kendime çok kızdım çok pişmanım .... inanıyorum geçicek bu günlerde geçicek... çok değil en fazla 4 aylık olana kadar çekicez ne kaldı şunun şurasındaa 2.5 ay

kesinlikle katılıyorum canım... yani millet sürekli bi laf sokmayı görev ediniyo böyle durumlarda buna anne de dahil vallaaaa... en son kaynanamın dediğini söyliim.bu arada kaynanam bana şikayet ederdi kendi kaynanasını doğumumun ilk günlerinde. eşimi iyice emzirirmiş ondan sonra 4 saat deliksiz uyurmuş 4 saat sonra tekrar emzirirmiş falan filan...bu arada babaannem bu çocuk aç diye bişeyler verirmiş ağzına ona sinir olduğunu anlatırkeeeeeeeeeeeeen şimdi kendi yapıyo aynısını... ben çocuğu emziriyorum güzelce altı temiz gazı oluyo bazen.uslu puslu durunca hemen alıyolar sevmeye.ağlamaya başlayınca hemen blackpearl bu acıkmış koş koşşş... ne olursa olsun hemen acıkıyo oluyo nedense. ( yani bu sütün yetmiyo manasına geşmiyosa bende neyim diye düşünüyodum bunu doğruladı sonunda...) 2 gün önce emzirdim hemde bayaaa uzun emdi sol memeyi onda bitti galiba sağı ver diyo dedim sağa geçene kadar uyuyo buda yarım kalmış oluyo hiç olmazs abunu tam emsin.neyse çıkardım sol memeyi bakalım bakalım bitmiş mii yaptım sıktım süt geliyo aaaaa bak bitmemiiiiiş dedim sonra sağa geçirdim biraz emdi ağlamaya başladı gazdan kıvranıyo rsmen ve kadın bunu anlamıyo... diyoki ACABA DOYMUYOMU DİYOOOO.... içimden ya sabır çekiyorummmm ve sonra diyorum ki... doktorum ayda en az 600 gr.alması gerekiyor dedi ve oğlum ayda 1300 gr.. aldııı. daha nasıl doysun acabaaaa ..... saf saf gülüyooo laf karıştırmaya çalışıyo ondan sonra maşallah falan diyoooo....yani biyeri eksik kalırrrr bişey demezse.... o yüzden demeleri lazım içlerini dökmeleri lazım.onlara yapılanları bize yapmaları lazım yoksa olmaz........

slm arkadaşlar nasılsınız herkes iyidir inş. ben pek vakit blup giremiyorum oğlumdan işten güçten. dündikişler alındı bebeğimiz de iyi çok şükür sarılık yok denecek kadar az biraz gaz sıkıntımız var galiba ıkınıp kızarıp duruyo garibim

ya kızlar size bi paket bez ne kadr gidiyo ben 72li almıştım bitmek üzere ve daha 8günlüğüz. bi de benim sıpa altını açtığımda rahatlıyo herhalde hemen alt açma bezine çişini yapıyo:)) nasıl engelliyecem bunu. hayır yapacak illaki de alt açmayı ıslatmadan işin içinden nasıl çıkacaz :)) malum biz daha acemiyiz tecrübeli arkadaşlar yardımmmmmm
NİDA sen napiyon canım hemen bez mi atıyosunuz altına ben temizlerken popoyu falan o arada kaçırıyo sıpam :))

slm kızlar gelemeyebilirim demiştim ama dayanamadım geneallaha şükür burada rahatım yaaa
ogluma annem bakıyo ben sadece altını degiştirip emziriyorum bol bol yatıp dinleniyorum
gerçi ilk gün oglum hastalanmasın diye evi söyle bir elden geçirdim ama bugun yattım
oglumla uçuş maceramızı anlatayımsbah saat 6 da emzirdim saat 9 da uyanacak çalar saat misali
neyse bütün yol boyunca uyudu herşey normal rahat saat tam 9 da uçak indi yolcular ayakta daha kapılar açılmamış benim sıpa bir yırtınmaya bşldı sormayın allahhh butun yolcular bize bakıyo kimi yazıkk acıkmışş
kimisi yazıkk sıcakladı diye kendi aralarında konuşuyolar benim halim çok komik daha 1 aylık bebege laf anlatıyorum
oglum incez şimdi suussneyse bir adam aldı kucagına yukardan çntalarımı alayım diye adm pışpışlıyo oglumu yok
susmuyor emzirmem şart70 milyonun gözü önünde hemideneyse yanıma tulbent almıştım geçtim kuytuya
bşladım emzirmeye tabi sustu uşak bu aradada uçak boşaldı tek biz kaldık kafamdn gögsüme kadar baş örtüsü kapalı hostesler başımda bombacı sandılar zaar açtım başımı baktım hepsi bana bkıyo dedim kusura bakmayın acıktı yapcak bişi yok erkekler gitti kadınlar yardımcı oldular sağolsunlar indik uçaktan ama beni benden aldı uşagım daha bunun dönüşü var yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bizden bu kadar öpüldünüzzzz

ayrıca biz bugun tam 1 aylık olduk

Son düzenleme:

aynen oyle canım..kımse yakıt parasını vermedıgınden halen beklemedeyız..

bu arada benım uslu kızım dun geceden berı canımıza resmen hatta adeta okudu..dun gece saat bası kalktı emdı alt degıstık yattı...sabaha kadar boyle devam ettı ..tabı her kalkmasındada 1 saat cıvarı uyanık kaldık ..sabah zombo modundaydık ..saat 5:30 da uyandı..emzırdım ama ıkınmaktan agzı yanyana gelmıyor..ne yaptıysam yok ıkınmaktan emdıgı sutude gerı cıkarıyor boyuna..allahım delırıcektım artık saat 8:30 a kadar o agladı ben pıspısladım ama yok..en son esıme bagırdım kalk bak su bebege dayanamıyorum artık dıye..
neyse oda zabdedemedı tabı...doktorum cok durmazsa gazdan ve sancıdan kullanayım dıye fıtıl vermıstı aklıma o geldı hemen yarısını kesıp soktum kıcına..daha sokmamla susması bır oldu resmen bayıldı bebe.. bı uyumusuz saat 11:30 a kadar ..yıne feryad fıgann..takı saat 15:00 a kadar...actık altını karnına masaj yapa yapa,bacaklarını ıttıre ıttıre ve en son kıcına kulak çöpunude soktuktan sonra tam 4 bezz psılettı..yenısını bagladıkca pisledı ve gaz cıkardı...ben ve esım nasıl sevınıyoruz tamam uyur artık rahatladı dıye..1 saat durdu durmadı gene basladı..takı 1 saat oncesıne kadar....metsıl ıcırdım sustu..hem alttan hem ustten cıkarıyor kakasını da gazıyla yapıyor ama bıtmıyor ıkınması...yavrum kızara morara bı halı kalmadı avaz avaz...

evvelkı gun yarmalı yogurt corbası yapmıstım..o gun yedım ne bende ne kızda gaz maz olmadı..ama dun sabah karın agrısıyla uyandım ve acayıp gazım vardı..ama kızımda gene bısey yoktu dun gayet sakındı...bende yarmaya yormadım bu gaz halını...dun de yedım bugun bende gaz pek yok ama bu seferde kızım costu...bırde aksam kırmızı lahana havuc ve maydonozdan salata yapmıstım aklıma bıde o gelıyo..sızce hangısı bu kadar gaz yapmıs olabılır...yarma desem dun nıye yapmadı be yememe ragmen ...bılemıyorum ya..

bu rezeneyı almayı dusunuyorum ama arıfe gunu heryer kapalı ve takı bayram sonuna kadar...ınsaallah...yarına kalmadana gecer yavrumun ve yavrularımızın sıkıntısı...

gittim canım gittim ameliyat yerim kapandı cok sükür gecti simdilik inşallah tekrarlamaz..ama gögüsler fena görünüşte hiç bir sey yok ama degil emzirmek dokunamıyorum bilee anlamadım gitti ..zar zor kısık derecede sagıyorum ..ne güzel sütüm artmaya baslamıstı derken simdide emziremiyorum ( ayy hepimizin Allah yardımcısı olsun ..bu arada kızlar sagıyorum sagıyorum max cıkan süt 50 cc ..iki gögsümden tabi.yiyo minik kızım aradan yarım saat geciyo viyak viyak baslıyo sonra mama yapıyoruzz doyuyo uyuyo ..sanırım sütüm de pek doyurmuyoo

canım benim 2 yeni doğan bitti ,şimdide 2 numara bez almıştım oda bitmek üzere ,..3. paketteyiz yani.
canım ben 10lu kullanıp atmalık alt açmalardan almıştım ,üzerine yapınca atıyorum ,yapmazsa bayaa kullanıyorum ,marketlerde bulabilirsin ..bide çisini etrafa sıçratmaması için canom bi bez örtüyomuş hemen pipisine,bizimkiler kız olduğu içün sıçratma sorunumuz yok çok şükür.

ayyy bugün gaz sıkıntısından öldüm bittim ,kızım bi uyumadı yaaa..manyak gibiydi ,
ne tamizlik yapabildim ne bişey,gün boyunca toplasan yarım saat uyudu ,şimdi eşim biraz yorduda uyyuyooevide süpürdü saolsun ,bende yerleri sildim ,şu kanepeyide silsem fena olmucak ama ,oturcak başka yerim yok..

aiyyyyy hemen gidip nöbetci eczane arıyorumm :)) eger bu kadar farkediyosa mucize bir icecek bu :))

canım bende 2 tane 1 nolu bıtırdım sımdı 2 noluya gectık ama 1 nolu olsa daha ıyı olurmus alsam busefer buyur elımdemı kalır dıye almadımda
senın yıne cıs cıkıyomus benımkı kaka yapıyo altını acınca ıkınmaya baslıyo ama ne kaka gazla bırlıkte bı fıskırıyo yatak yorgan ustum hatta taa duvara kadar buna cozum bulamadım sadece su kare bebek havlularıvarya hedıye gelmıstı o onu serıyorum alt acma kar etmıyo genıs alana fıskırtıyo
cıs konusundada benımkı pek yapmıyo ama bezını acında ılk oglumda ıslak mendıl atardım ustune pıpının fıskırmıo ozaman yada gogus pedı koyabılırsın

bastan sona okudum herkeste gaz ve kaka problemı ve beraberınde uykusuz geceler bızde ayı durumdayız cok gazlı karnı gergın bıraz once babsı bacaklarını karnına basarak cıkartı baya gaz emdı uyudu baslarda cok uyurdu bebegım sımdı hep uyanık ama benı asıl rahatsız eden sabah tamam artık uyuyuacak bende uyuyucam dedıgım vakıtte buyuk oglanın kalkması oylen bayılıyorum tabı ama uykusuzluga ılkınden alıskınım 2.5 yasına kadar uyumadı oglum hep uyandı gece tv bıle ızledık dua edınde bununla kalksınlar buyudukce zorlasıyo
bugun anneme gıttım evde temızlık vardı bende anneme yardım ettım kadın tutamadı busefer evde ananem vardı bıde benım oglan bıde abım geldı sehır dısından annem desen hasta anjıo olcak kadın bıtmıs durumda yanı ona yardım ettım dısarı cıktık bıseyler aldık eve geldım kadının ısının ustunden yenıden toz aldım gırgır yaptım mob yaptım yersıldım yorgumu suan ama aklım annemde hep buyuk oglanı ona satıyorum valla gıkı cıkmıyo bana bakmaya gelen gorumcem hala ıstanbula donmemıs ablasında yanı ankarada ablası yanı buyuk gorumcem hala hayırlı olsuna gelmedı annem cekıyo yukumu ama en cok koyan zaman gecınce unutulcak olması ben unutmam ama umarım esımde unutmaz rabbım gonullerıne goreversın bana yaptıklarını yasasınlar ınsallah

benım kıza kuran hatmı actım pc den koydum basına ..sakınkestrdı..ıkınıp dururken uyuyakaldı yavrum..butun gun bagırdı durdu..olmaz olsun su gazz..ılk defa bu kadar agladı yavrum..

ıremcım demek kuran dınlemek rahatlatı mınısını bızımde babasının yaptıgı sey rahatlatmıs olucak derın bı uykuya daldı melegım ıstersenız sızde yapın bezını acım ayaklarını karnına bukup ıyıce bastırdı babası ben okadar bastırmaya korkardım ama baya alan gaz cıktı emdı uyuyo sımdı
bu arada gaz sorunu bırazda benden kaynaklandı ılk oglumda hep emınce cıkarırdım bunda basta babası ılk 2 gun gerek yok dedı dıye sonrada cocuk ses cıkarmadı dıye cıkarmadım gazıını sımdıde emerken uyuyo gaznı cıkarırısam baslıyo ıkınmaya uyumuyo kusuyo bıde dıye cıkarmıyorum bırıkıyo gazlar uyuması gazı yok anlamına gelmıyo brıkınce sıkıntı oluyo artık her emmeden sonra cıkarıcam bende

tıpkının aynısı sınem...tek kelıme fark yok

hemen hemen her bebekte oluyo gaz problemı kolık deyılya ona sukretmek lazım ozaman hıc durmazdı artık ugrasıcaz yapıcak bırsey yok umarım kısa surede atlatırlar ıremcım kussada cıkarmalıyız gazı hayatım sonra bırıkınce onlar mahvoluyo boyle boyle gazı azalarsa kusma sorunumuzda azalır ınsallah.

ırkek annelerı sunnetı nezaman dusunuyorsunuz. 6 aydan once yaptırmazsanız 6 yasını beklemenız gerekıcek hareket etmezken yaptırmak en kolayo ben bayram sonrası dusunuyorum yanı 4 aylık olmadan halledıcez bu ısı ınsallah

Benim kizin gaZini ben cikartamiyorum vuramiyorum kizima. Ya annem ya esim cikartiyor, annem gidince bittim ben sutum de stresten azaldi iyice. Dun kontrolumuz vardi 480 gr almis kizim 2,5 cm de uzamis cok sukur bizim hatun da alti pisken bi daha yapmiyor tutuyor kendini ne zaman yeni bez baglaniyor ya da alti aciliyor o zaman yapiyor. 2 kez anneannesinin ustunu batirdi gazla birlikte cikarinca, bazen dw 3 kez bez degistiriyoruz 2 dk icinde. Bugun esimle avm gezdik Nil i anneme birakip icim gitti diger bebekleri gorunce cok pisman oldum

Bir de dun kizimdan sarilik kontrolu icin 4. Kez topuk kani alindi. İlk defa disarda beklemedim yaninda olmak istedim. Nasil agladi yavrum mahvoldum disari cik dediler cikmadim. Babasi tuttu ellerinden ben aglamaktan mahvoldum. Yavrumun bana en ihtiyaci oldugu anda onu yanliz biraktim onceki kan alimlarinda hep disarda beklemistim nasil anneyim ben yaa. Kizima tek basima da bakamiyorum yazik benim yavruma

bızım saglık ocagımız boy olcmuyo 6 aya kadar saglık bakanlııg yasaklamıs kalca cıkıklıgı oluyo dıye bakalım kılomuz ne alemde daha 13 gunvar kont. gıtmeye nıle maslalh ıyı uzamıs ve kılo almıs. aynı gazlı kakayı bende cok yasadım ust bas her yer batıyo ama rahatlıyo
bende ılk ebebgımı bırakınca uzulurdum ama sımdı ac deyılse uzulmuyorum ıdare edıyor babamız.

neyse kızlar ben cıkıyorum erken kalkıcaz sabah sımdıden herkese ıyı bayramlar gazsız sancısız mutlu geceler

kızımın akika kurbanından bıraz et verdıler..esım ben elımı surmedıgım ve de yemedıgım ıcın kendısı dogradı etlerı kımını kavurdu kımını mangallık ayırdı ve bırazda yavru kusuma ilikli kemık ayırmıs posetledık attık dolaba..bu sıradada bana koccaman ıkı tabak meyve hazırlamıs geldı ben pc basında kk yı takıp ederken ellerıyle yedırdı..oyy kocamm benımmm..kızlar bız yatıyoruz..kızımm tum gun dogru duzgun uyumayınca 2 saattr falan uyuyor..bıraz once emzırdım yıne uykuya daldı..

esımde bende cok yorgunuz..ıns yavrum bugun normale donerde uykulu bır gece gecırırz..hepınıze ıyı bayramlar arkadaslar..Allah kurbanlarınızı kabul buyursun..guzel bayramlar gecırın ınsaallah..hoscakalın ıı gecelerrr..

herkeslere tekrardan merhaba. oğluşumla evimize geldik dün.
canım kuzum 2 kasım çarşamba günü sabah altıda annesine verilen sancı ilacının ( tuhaf bi şey sunni sancı değilmiş güya) işe yaramaması üzerine saat 3 te sezeryan ile aramıza katıldı :)))
iki gün hastanede kaldıktan sonra evimize döndük herşey yolunda oğlumun başından ayrılamıyorum kimseye bırakmak istemiyorum:)) Allahıma ne kadar şükretsem az.
doğumdan önce sancım geldi gelmedi diye başının etini yediğim forum arkadaşlarıma haber vermek istedim.
doğum yapmayan kalmamıştır diye tahmin ediyorum herkese bebişleriyle mutlu ömürler diliyorum

aiyyyyy hemen gidip nöbetci eczane arıyorumm :)) eger bu kadar farkediyosa mucize bir icecek bu :))

benim denemediğim şey kalmadı, süt için, tek sağışta 70 cc çıkıyo ve biberonla veriyorum, çünkü emerken hep uyuyo. vede biberona alıştı en baştan, senin nasıl okadar çıkıyo, bebeğe hiç mama verildimi hastanede? benim hastanede mama verdiler ve hala mama veriyorum sütüm dışında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…