2011 Ekim Anneleri

pişştt kızlar bakın ne bulduuummm:))) armut kompostosu nasıl yapılıyo bilen varmıı???

Anne Sütünü Artırmaya Yönelik Formüller

Programın başından itibaren Ahmet Maranki’nin bilimine övgüler yağdıran başarılı sunucu Ebru Şallı, Maranki hocanın verdiği formülleri uygulayarak bu hamileliğinde ve sonrasında daha az sorun yaşadığını dile getirdi. Maranki’nin özellikle anne sütünü artırmaya yönelik tavsiyelerinden son derece fayda gördüğünü aktaran Ebru Şallı, izleyicilerinin de Maranki’nin önerilerine dikkat etmeleri gerektiğini yayın boyunca tekrar etti.

Ebru Şallı’ya verdiği tavsiyeleri yayında da izleyicilerle paylaşan Maranki şöyle konuştu: “Anne sütünü artırıcı en önemli bitki ısırgandır. Tadı lezzetli olmasa bile her annenin çocuğu için günde üç kere ısırgan çayından içmesi gerekir. Kaynamış suya bırakılan bir miktar ısırgan, birkaç dakika demlenmeye bırakılır. Sonrasında yeşil bir renk alan ısırgan çayı doğal bal ya da pekmezle tatlandırılarak günde 3 kere 1 bardak tüketilmelidir. Bu içilen lezzetsiz çay, bebeğinize süt olarak geri dönecektir.

İkinci olarak bol miktarda armut ve ayva kompostosu içilmelidir. Bu kompostoya asla şeker katılmadan oluşturulur. Karışımı illa tatlandırmak istiyorlarsa haşlarken içine biraz kuru üzüm atabilir ya da içerken bal ve pekmezle tatlandırabilirler. Bu dediklerimi yapan annelerin iddia ediyorum ki sütleri yüzde yüz artacaktır. Ebru Hanım en canlı örneğidir. Hiçbir yan etkisi olmayan bu tavsiyelerim hayatınızı değiştirecek."

Canlı yayında mail yoluyla gelen soruları da yanıtlayan Ahmet Maranki, izleyicilerden yoğunlukla gelen gaz problemi hakkındaki suallere şu şekilde yanıt verdi: “Yeşilçay ağırlıklı olarak rezene, kimyon ve biraz da anasondan oluşan bitki çayı gaz probleminizi yok edecektir. Su kaynatıldıktan sonra demlenerek elde edilen çaydan siz tüketirseniz gaz probleminiz ortadan kalkacaktır. Sizin gaz sorununuz çözülünce de bebeğiniz rahatlayacaktır. 6 ayını geçmiş bebeklere azar azar bu çaydan verilmesinde bir sakınca yoktur. Anne bu çaydan tükettiği zaman bebeklerinin uykusu da rahatlar.

Emziren annelerin kahve ve nescafe içmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bisküvi, çikolata, cips, şekerleme, asitli içecek, konsantre gıda ve içeceklerden de uzak durması gerekir. Dişinize bile yapışan bu gıdaları midenizden nasıl atacağınızı düşünmeniz gerek. Hele de emziren bir anneyseniz bu tavsiyelerime çok dikkat etmelisiniz. Annenin kahve ve nescafe tüketmesi bebeklerini uykusuz bırakabilir.”

Kabızlığa Dikkat!

Kabızlıkla ilgili gelen sorular üzerine Ahmet Maranki şunları aktardı: “Bir anne kabız oluyorsa onun önemli bir sağlık problemi vardır. Aldığı besinlerden dolayı bu sorunu yaşıyor olabilir ve doğum sonrası anne sütü aldığı için aynı sorunu bebeğin de yaşaması mümkündür.
Kabızlığı yok etmek için mürdüm eriği, incir ve kayısı tüketilmelidir. Mürdüm eriğinden günde üç tane yiyebilen annenin hem sütü artacak hem de bağışıklığı artacaktır. Bağışıklığın yüzde 80’i bağırsaklardadır. Bir evde lavabo tıkanırsa o evde yaşamak imkansızdır. Hem süt artırmak hem de bebeğin beyin gelişimine fayda sağlaması açısından kuru incir, gül kurusu kayısı ve mürdüm eriği çok faydalı besinlerdir. Üstelik kabızlık sorununu tamamen ortadan kaldırır. Gece yatmadan önce ya da yemeklerden sonra 3’er tane tüketilmesi uygundur. Hazmı kolaylaştırır. Kuranı Kerim’de bahsedildiği gibi zeytin ve incir birçok derde devadır. 6 ayını aşmış çocukların doğal mamalarına çok az miktarda saf zeytinyağı konulması çok faydalıdır.

Keçi Sütü ve Bebek Sağlığı

6 aydan sonra yavaş yavaş normal gıdalara geçişin önemine her fırsatta değinen Maranki, ek gıdaya geçişin keçi sütüyle olması gerektiğinin altını çizdi. Maranki, “6 ay boyunca anne sütüyle beslenmiş olan bebeğin birden bire inek sütü içmesi ya da diğer gıdalara geçmesi pek uygun olmaz. Bebeğin bu geçiş sürecini anne sütüne en yakın olan keçi sütüyle atlatması gerekir. Keçi sütünde anne sütüne oranla daha fazla kalsiyum vardır. Belli oranda sulandırılmış keçi sütünü 6 aydan 2 yaşına kadar öneriyorum. Emilimi çok daha homojen özelliklere sahip olan keçi sütünün bebeğinize sıralanamayacak kadar çok faydası vardır” dedi.

Son düzenleme:
Sinemcim Akaydaydi bizim kontrolumuz doktorumuz cok iyi ama kizimi tek bacagindan tutup cekince sinir oldum adama bi dahaki kontrolune saglik ocagina goturecegim ben de. Niye kalca cikigi oluyormus ki acaba?

Son düzenleme:
merhaba kızlar.hemen bişey sorup çıkcam yalancı emzik veren var mı bebeğine?

Ben veriyorum Nevin

ben de bgn verdim önce almadı ama biraz önce aldı uykuya dalamadı çünkü bi türlü ağladı huysuzlandı gazı yok karnı tok altı temiz ama memeyi bırakmak istemiyor hemde sinirleniyor
yalnız ben kızım emziği emince ağladım aldatılmış hissettim kendimi.

valla arkadasın yazdıgına göre milk plus sayesinde olmus o kadar..benim suan sütüm 50 cc cıkıyor max. o kadar cıkınca kalkıp oynuyorum resmen.ama bu içecegi denicem mutlaka inş işe yarar.bende mutlaka mama takviyesi yapıyorum hastanede de verdiler .bizde de aynı durum var bende sagıyorum cünkü ya uyuyo yada tam ememiyo.sagınca gögsüm daha bir iyi yumusuyo

Cnm ben de mecburen veriyorum cünkü kizim meme sürekli agzinda dursun istiyor. Ayrildigi an basiyor cigligi. O yüzden emzikle kandiriyoruz bazen cünkü cok emdikce kusuyor bu sefer...

Cnm ben de mecburen veriyorum cünkü kizim meme sürekli agzinda dursun istiyor. Ayrildigi an basiyor cigligi. O yüzden emzikle kandiriyoruz bazen cünkü cok emdikce kusuyor bu sefer...

aynen canım ya mecburen verdim bi kere daha verirmiyim bilmiyorum.
ay herşeye ağlayasım var.evde de yalnızım bgn malum bayram eşim ailesine gitti bayramlaşmaya ben gitmedim hem 40mız çıkmadı hem de kalabalığa girmesin diye.benim kızımda ne kadar emdiğini bilmiyor ve kusuyor sonra.

herkesin kurban bayramı mübarek olsun.Allah yenisine erdirsin sevdiklerimizle ailemizle bebeklerimizle beraber.inşallah seneye kocaman olsunlar bu aylarda sağlıkla inşallah.

canım önerdiğin damlayı bırakmışsın sanırım doktoru bize zinco verdi bakalım iyi gibi ama daha yeni başladık.bide şu kimyon rezene çayımıydı onu yapcam aldım sizden tarifini.çok kötü şu gaz yaa.

Herkese hayirli bayramlaaaar

Benim esim de ailesiyle kahvalti yapmaya gitti, annem olmasa demek ki ben evde yalniz kalacaktim Beklerdim ki "Oglum senin de bir ailen var artik karinla kizinla yap kahvaltini" desinler, nerdeee

merhaba kızlar.hemen bişey sorup çıkcam yalancı emzik veren var mı bebeğine?

bende verıyorum..kendını nıye oyle hıssedesın kı bebeklere kalsa adamı maymun ederler peslerınde ..tum gun gogsunden alamazsın ısın kotu yanıda o kadar emzırırısın gogsun acır,sutun bıter ,ugrasır gerı getırmenın yollarını ararsın ama o bı kac sanıye ıcınde cok emdıgı ıcın cıkarıverır..o yuzden boyle dusunme..

ayrıca ben kızımın emmeden hemen sonra gazını cıkarmıyorum..cunku kaldırır kaldırmaz emdıgı sutun bır kısmını gerı cıkarıyor oldugu gıbı..ayrıca hemen gazıda cıkmıyor ne kadar ugrasırsam ugrasayım..hemen yatırıyorum agzına emzık verıyorum onu emdıkce hem kusmuyor hemde 1 saat kadar sonra kendılıgınden gazını cıkarıverıyor..

Herkese hayirli bayramlaaaar

Benim esim de ailesiyle kahvalti yapmaya gitti, annem olmasa demek ki ben evde yalniz kalacaktim Beklerdim ki "Oglum senin de bir ailen var artik karinla kizinla yap kahvaltini" desinler, nerdeee

cok sasırdım ya..esı evladı dururken helede lohusa haldeyken aılesıne sızı evde bırakıp kahvaltıya mı gıttı..hadı anası babası dusunmedı esın nasıl bu tercıhte bulunabıldıkı..senın yanında kım olursa olsun bugun bayram once aıle ıcınde bayram olmalı sonra hep beraber bayram yapılmalı...

uzme kendını ..degmezz kımse ıcın..

Merhaba Kızlar
Öncelikle herkesin kurban bayramını kutlarım.Allah yavrularınız ve sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara eriştirsin inşallah.
Ben de hızlı bir şekilde doğum hikayemi yazmak istedim.
Bildiğiniz gibi 40 haftayı doldurmuştum 29 ekimde ve doktor doğum olmazsa suni sancı ile 31'inde doğuma çağırmıştı.
açıkçası çok içerliodum. ben de evde doğum başlama belirtilerini yaşamak o heyecanı eşimle paylaşmak istiodum. hem de suniden korkuodum ve kendim doğal sancımla doğurayım istiodum. ve geçtiğimiz pazar 30 ekimde öğlen suyum geldi. inanamadım. eşime söledim o heyecanla koşuştururken ben mutluluktan gülüodum:)) sonra hastaneye gittik. doktorumuz organizasyonu yapmıştı. bi süre kendi sancım gelsin die bekledik ama yetersiz olunca suni sancı verdiler. biraz canım yandı sonra epidural takıldı ve rahatladım. saat 7-8 gibi akşam açılmam 10 cm'yi buldu. ama bebeğimin başı bi türlü girmedi kanala. sonra doğumhaneye gittik. 5-6 kez ıkındım ama olmadı doktor bebeğin başının şiştiğini söledi. ve sezeyan için ameliyathaneye gittik. çok değişik duygulardı ya.. insan korkuo ama biran önce bebeğine kavuşmak istio. neyse ameliyathanede tirtir titrerken bi anda film koptu. sonra uyandım bebeğim ağlıodu. ne olup bittiğini hiç anlamadım. eşim yanımızdaydı. onu görünce rahatladım. ilk sözüm "ayy... içim geçmiş. dalmışım. rüya gördüm...." sonra bebeğimi getirdiler. ayy nasıl ağladım nasıl ağladım. 3890 gr ve 55 cm. doğdu oğlum:)) Emirimmm... Yavrummm... İkimizde iiyiz çok şükür. gerçi dikişlerim hala iğleşmedi ve goğsüm hafif yara oldu ama anne olmak bambaşkaymış... o kadar küçük.çaresiz ve muhtaç ki.... mmm... canım oğlum benimmm... kurban olurum ben seni yaradana...

bu arada herkesın bayramı mubarek olsun...
bızde esımle oturuyoruz kukumav kusu gıbı..kızım uyuyor butun gece ayaktaydık cunku...esım cevsen okuyor...
arada coluk cocuk gelıyor gıdıyor...bayramda bayram ıste..kımsesız garıp..

Deneyimli annelere bir kaç sorum olacak bu arada:
*işitme testini ne zaman yaptırdınız?
*1 ay içinde bebeğin herhangi bir aşısı ya da kontrolü var mı? ilk kontrolden sonra
*erkek bebeklerde bu bezini açar açmaz çiş yapma olayını hala halletmiş değiliz. alt açma bezi olarak ne kullanıyorsunuz?
*bebe yağı mı kuşşanıosunuz yoksa losyon mu? bizde doktor yağ kullanmayın nivea bebe losyonu kullanın dedi.
*pişik kremi kullanıo musunuz? biz önceleri zeytin yağ sürüoduk. saf zeytin yağ. aslında ii gibiydi ama...
*bebeğinizin cildi soyuluo mu? neler yaptınız?
şimdiden sağ olun:)

ılk 1. hafta ıcınde
1. ayın sonunda 2. asısı yapılıyor..ılk ası dogumdan hemen sonra yapılıyor zaten ..aıle hekımının muayenesı dısında bebek dr su gun kontrole gelın gıbı bısey demedı..gerek gordugum hallerde gotururm yıne dr.a
alt acma kullanmıyorum ..hıc gerek olmadı.. :)
bebe yagı yada losyon kullanmıyorum..cok tavsıye edılmedıgını bılıyorum..
pişik kremı de kullanmıyorum...gerek gorursem vazelın suruyorum ..ne kızarıklık kalıyo ne pişik...ayrıca kolay kaka yapmasını saglıyo...
bebegımın cıldı dogdugu gunden bu yana soyuluyodu yavas yavas azalmaya basladı.. bebek dr normal old. 1 kat derı atacagını soyledı..

tam 2 saattir emziriyorum çocuk da helak oldu ben de sütüm yok. delirecem Allahım yardım et

ah bu süt ve meme acımaları beni de bitirdii.. canm eger sagma mak varsa sag da ver..bizim kız da pek ememiyo gibi sagıp verince içim rahat ediyo görüyorum ne akdar içtigini ...biraz büyüyüp kuvvetlenince daha iyi cekerler inş o zaman sagmaya gerek kalmaz..

Herkese iyi bayramlar bu arada..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…