2011 Ekim Anneleri

Merhaba kızlar;

Herkesin bayramı mübarek olsun öncelikle. Nida'cım geçmiş olsun Elvin'e. Bizim kızın da sürekli bir hırıltısı var burnu özellikle geceleri çok kapanıyor ben de serum fizyolojik kullanıyorum ama bir yandan da babama kızıyorum burnunu temizlemen yeterli diyor ben zatüreye falan çevirecek diye korkuyorum çok mu evhamlıyım ne.

Onun dışında 2 gündür manyak olduk kızım da ben de. Kayınvalidem acayip laflar sokuyordu 1 aydır annemlerde kaldık ya dert oldu. Arefe akşamından onlara kalmaya gittik. Yazık kadın çok seviyor torunu içi kaynıyor kızı da olmadığı için ayrıca kıymetli. Bir de bayramlık almış torununa ama bluzu Beyza'ya elbise olur Neyse bayramın ilk günü kayınvalidemin karşı komşusu geldi Kanada'dan. Kapıdan geldiği gibi Beyza'yı görmeye girdi kayınvalideme. Anlatamam size elini falan daha yıkamadan saldırdı resmen kızıma öptü falan çok sinirlendim. Laf ağzıma geldi geldi gitti ama çok da seviyorum kadını bir şey diyemedim bir de 6 aydır yok görür görmez bozmak istemedim ama içim gitti kızlar yaa. 2 gündür annemler, kayınvalidemler, dayımlar derken geziyoruz da geziyoruz hoff yoruldum. Bayramdan sonra da ayrı koşuşturma mevlüdümüz var.

Bu arada bizim minik daha şimdiden bayram harçlığı toplamaya başladı çoook şımarık olacak bu kıız çooook

kızlar günaydın,
hepinizin kurban bayramını kutlar,
sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı bir şekilde
tatil havasında geçmesini dilerim.
cemre de teyzelerinin ellerinden öper.
bu arada çizelgeyi yapmaya çalışıyorum ama
son kısmını hatırlayamıyorum
yardımcı olursanız sevinirim
özele yazarsınız
doğum tarihi 22 ekim

günaydın kızlar.gerçi pek giremiyoruz artık hiçbirimiz.ama illaki arada bakmaya çalışıyorum ben.kızımı şimdi uyuttum daha gece pek uyumadı.aslındaa uyuyodu gece emzirip yatırcaktım ama altını emzirdikten sonra alınca uyandı sabah 4 te oyun istedi falan.sonra da dalamadı bitürlü.nezaman iyi bişeyden sözetsem ertesi gün o olmuyo mesela geceleri uyuyo demiştim bugece onu da uyumadı.valla konuşmaya korkar oldum kendi nazarım mı deyiyo nedir?
çok uykusuzum.kahvaltı yapcaz şimdi eşim hazırlıyo.hepinizi öptük.

slm kızlar hayırlı bayrmlar ya artık sohbet edemiyoruz valla herkes düzene girdiği zaman buluşmk farz oldu özledim ayol sohbetlerimiziii geçmişi okuyamıyorum nidacım geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz kuzucugunla

aynı seyı bende bızım ıcın dusunmeye basladım..benım kızıma nazarım deyıyo ..12 gun boyunca emdı uyudu yavrum ne gazıydı ne kakasıydı ufacık gıkını duymadım hatta dogru aglamadı bıle..ıcten ıce vayy be dıyodum yavrum bana Allahın bır mucızesı gıbı nasılda uslu...8 gundur her gunumuz ayrı bır roman ..kakasını yapması ıcın ne mucadeleler verıyoruz hayır bırde mama falan yese halı nıce olucak bılmem..o bıtıyor gazı o bıtıyor kusması derken gunlerdır bas agrısından duramıyorum geceler desenız hıc demeyın en ıyısı..

Canım çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte iyi olur kuzun çok üzüldüm..

Allahım sana sabır versin... Biraz sesini çıkar bence, niye demedin anneme giderken çıkmıyodu da çocuk şimdimi çıkıyo diye..
yavrum ya bu el lkadar bebeklerin canını kemiğini etini incittiklerini analmıyo bu insanlar ya sinir oluyorum...

İrem ya odun sobası kursana bir süreliğine o fırtınada değermi bunca sıkıntıya.. Sımsıcacık olursun iki kürek kömür atsan yeter kovalı sobada sabaha kadar sıcacık olur yazık yavruyada sanada

iyi akşamlar arkadaşlar benimde 17 ekimde bir oğlum oldu. herşey 3 gün önceye kadar güzeldi. fakat oğlum şimdi bir yeri acıyormuş gibi avaz avaz ağlıyor hiç susmadan karnını doyuruyorum gazını çıkartıyorum altınıda kontrol ediyorum. doktorada götürdüm oldukça sağlıklı dedi aç kalmış olabilir mi diye şüphelendi kontrolde günlük 37 gr alıyormuş herşey yolunda dedi. ama yolunda olmaya birşeyler var hiç uyumuyor ne gündüz ne gece uykuda kaldığı süre en fazla yarım saat. öyle çaresiz hissediyorumki kendimi o öyle ağlarken içim acıyor uykusuzlukta tahammül sınırımı zorlamaya başladı. deneyimli anneler varsa yardımlarınızı bekliyorum...

Hanzdee demez olur muyum hic dedim ama esim de arada kaliyorum diyor. 40in ciksin istersen 1 ay kal annende dedi ben de gidip kalicam cidden. Söz verdi persembe günü de yari kirk ucurmaya anneanneme gidecegiz. Kizim da iyice kucaga alisti yataga koydugumuz an basliyor bagirmaya. Cok guzel ama cok da zormus anne olmak

canım benim dr um bebeğiniz çok huzursuzsa paranox fitil vermekten çekinmeyin dedi..geçengün denedim yarısını sadece,ve çok işe yaradı ,tavsiye ederim mutlaka .

selam huhu kizlar nirdesiniz bende hastaneden bugun ciktim cuma saat 23te kizim 3.610kg 52cm dunyaya geldi dogum cok zor gecti onun disinda bizde hersey yolunda sizde ne var ne yok

herkese iyi geceler.. herkese iyi "uykusuz " geceler ya da :)
mavipatikler tam ben de bunları soracaktım, sansee sormuş zaten burun tıkn. ile ilgili.
bişi daha sorucam ama.. ben babsoin kullanıyorum ama o serumu kırınca kapaığını kapatsam da doktor 24 saat içinde tüket, çok uzun kullanırsan enfeksiyon olur dedi, sen nasıl kullanıyosun? ben gün de 3 kere kullanıyom diyelim yarıya bile inmiyo serum sonra atıyom
sansee sen nası yaPIYON?

selam huhu kizlar nirdesiniz bende hastaneden bugun ciktim cuma saat 23te kizim 3.610kg 52cm dunyaya geldi dogum cok zor gecti onun disinda bizde hersey yolunda sizde ne var ne yok

güle güle sağlıkla büyüt bebeğini inşallah.

çok tecrübeli sayılmam benim de ilk bebeğim ama senin dediklerin sanırım gaz sancısı hemen hemen hepimiz çekiyoruz bundan.doktorun demedi mi gazdır diye herşey normalse sağlığı yerindeyse gaz kalıyo geriye zaten bi te.biz zinco damla kullanıyoruz ben rezene içiyorum arada ayaklarını hareket ettiriyorum kızımın vb. şeylerle geçirmeye çalışıyoruz ama yinede tutuyo gaz sancısı yavrumun.size de geçmiş olsun cnm.

canım benım evımde baca delıgı yok..hatta dun esımle konusurken camı kesıp mı cıkarsak dıyede gulustuk aglanacak halımıze..tum gun elektırık sobası yanıyo ama camlarım pimapen olmasıa ragmen araları acıkmıs bıraz once esım kontrol ederken farkettı..oturdugumuz yerden üflüyor soguk..elktrk sobasıda fayda etmıyor halıyle.sımdı dısarı cıkıp sılıkon alıcak kenarlarına cekmek ıcın..en cokta ben üşüttüğüm ıcın kızımın canının yanmasına dayanamıyorum..dun aksam ustu mısafırlerım vardı hızmettı su bu derken üşüdüm..aksama sancılandı kızım gaz yuznuden.ve fıkır fıkır kustu yavrum.sırf bu yuzden kızıma mama vermek ıstedıgım oluyor ınan..ev bu kadar sogukken ben nasıl usutmeyebılırım kı..ustumu basımı kat kat gıyıyorum ama yok ıste..bu kıs gecmez boyle bılmıyorum ne yapıcaz..
canım banada gaz sancısı gıbı geldı..gazını cıkartsanda bazen bır sefer yeterlı gelmeyebılıyor...benım kız alttan bır cıkarıyor ustten bıdahave buna ragmen yıne sancılanıyor..sureklı bacaklarını karnına dogru bastırıyorum boylelıkle hem kakasını hem de gazını yapıyor defalarca....yoksa hem kusuyor hem uykusundan uyanıyor..bas bas bagırıyor..
canım benim dr um bebeğiniz çok huzursuzsa paranox fitil vermekten çekinmeyin dedi..geçengün denedim yarısını sadece,ve çok işe yaradı ,tavsiye ederim mutlaka .
bende kızım ıkı gun gaz yuzunden sancılanınca ve usuttugunde verdım ..cıdden poposuna koyar koymaz sustu yavrum ama ıste gecıcı bır cozum 2 saat sonra yıne baslıyo cunku..

hayırlı ugurlu olsun canım..Allah analı babalı buyutsun ıns..

Oh iyi yapmışsın bencede git kal kayınpederin çok kalıyo bu ne filan olmaz dersede gelme, aaa bu ne be kaynanadan beter... Evet anne olmak zormuş ama bi okadarda güzel, zaman çabuk geçiyor bir bakmışız bir yıl olmuş :) Bunlar güzel zamanlar zorda olsa hele bide hep bereber yaşıyor olmak aynı şeyleri paylaşmak daha keyifli :)

• İşitme testini 5. gününde yaptırdık.
  • 1 aylık olunca aşısı ve doktor kontrolü olacak.
  • Benim de oğlum var, alt açma bezi olarak canped yatak koruyucu örtü almıştım, onu ikiye kesip kullanıyorum. Kumaş alt açmalardan almadım ben.
  • Bebe yağını banyo yaptırınca kullanıyorum, losyon kullanmadım 21 kasım da 1 aylık olacağız, o zaman doktora danışacağım.
  • Pişik için hametan merhem kullanıyorum.
  • Bebeğin cildinde soyulma oldu, el ve ayaklarını sebamed krem vardı onunla arada bir kremledim. Vücudundaki de 2. yıkamada bitmiş gibiydi.

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız inş. herkes ve bebişler iyidir. biz çok zor günler yaşıyoruz. eşimin ailesiyle kopma noktasındayız hatta ben koptum. bi yandan da oğlum geceleri hiç uyumuyor gündüz gelen giden ben her saat başı ağlama nöbetlerindeyim. gelip paylaşabilsem rahatlayacam da inanın fırsatım olmuyor. şimdi yine misafir bekliyoruz. bana dua edin şu ruh halimi atlatayım artık.

20 gün sonra biraz rahatlayacaksın filizcim, Allah kolaylıkla atlatmanı nasip etsin belki şimdiye kadarda biraz rahatlardın ama eşinin ailesi iyice sinirlerini seni alt üst etmiş anlaşılan hemde bu haldeylen, Allah bildiği gibi yapsın, bebişinin yüzüne bak rahatla sen güçlü bi annesin canım, bunlar geçicek... Anneni tekrar çağırmayı dene eğer müsaitse bir süreliğine olmazmı?

çok geçmiş olsun canım ya ben de üşütmesinden çok korkuyorum. kaloriferler yanıyor ama ev soğuk sürekli battaniyede çocuk. bu sefer de kokrkuyorum acaba çok mu sardım diye. bunun ayarını nasıl tutturacam bilmiyorum (

bi de şu burun aspiratörünü nasıl kullanıyosunuz. basıp burnuna yerleştiriyorum ama hiç bi şey çıkmıyo burnundan. hırıltısı da var. dolu burnu. geçen peçeteyle temizledim. ben mi beceremiyorum acaba (

gözün aydın canım. sona kalanların bebekleri çok inatçı çıktı ve genelde doğumlarımız zor oldu. Allah bağışlasın size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…