nida canım elvının burnuna serumu şırıngayla vermeyı dene..tüpün tamamını şırıngaya cek..ve tek seferde hızlıca sık burnuna ..once nefesı kelırı gıbı olur genzıne gıdecegı ıcın ama 1 2 sanıye ıcınde yutar..bu sayede burun ıcını yıkamıs olursun aynı soylenen gıbı..
bız yegenıme hep oyle yapardık..damlayla pek faydası olmaz mesele genzıne kacıp temızlenmesınde zaten oda damlayla olmaz..
bızımde yarı kırkımız cıktı ama o gun kızımı ne yıkayabıldım ne de gezmeye goturebıldım..havada evde cok soguktu,cesaret edemedım yıkamaya dun halıfleks le yerlerı kaplayıp esımde camları onarınca yıkadık yavrumu..21. gununde yanı..ee zaten burda kımsemızde olmadıgı ıcın kendı kendımıze evdeydık herzamankı gıbı...
herkesın canı sıkkın patlamaya hazır bomba mısalı..bayramın 3. gunu bebek gormesıne esımın arkadasları geldı 4 aıle..ve o gun hava ınanılmaz soguktu..halıyle ben usuttum ve hemen sutumden kızıma gectı kızım vıkır vıkır kustu mısafırın onunde ust bas kalmadı..hemen degıstım ama canım burnumda resmen..nıyemı kadının dedıklerıne...
neymıs efendım annesı ona dogumdan sonra aylarca bakmıs,elını sıcaktan soguga vurmamıs,bı lavabo ıcın yerınden kalkmıs,gecelerı hep uyumus annesı sadece mama saatlerınde kadını uyarmıs emzırmesı ıcın onun dısınada hep bebege annesı bakmıs,ısı gucu yemegı bulasıgı hep anası yapmısta...falann da fılannn vs......bana guya annen sana nıye bakmadı kızın 10 gunlukken gıttı demeye getırıyo hatta getrmıyo resmen dıyoo.annen sana baksaydı usutmezdın kızında kusmazdı dıyo.bende kestım attım lafı..tuvaletı kım yıkıcak..banyoyu,bulasıgı ,camasırı utuyu kım yapcak evı kım temızlıcek ve mısafırı kım agırlıcak dedım..hangı bır gun bunları kocam yapsın onada yazık gunah dedım...ablam dogum yapacak annem de onun basına gıttı dedım..ama cok sinirlendım onlar gıttıkten sonra kızımda ıyıce huysuzlandı ona sarıldım oyle agladım kı...benım yanımda annem varken bıle bır gece bakmıs degıl kızıma ..sırf o yuzden ya dikişlerım attı..daha 3 gunluk lohusayken annem ne biçim dıkısmıs ıyılesemedın onca pansumana bakıma dıye laf soktu..mıllete ne anlatayım kı ben daha..
esımde agladınmı sen dedı yok dedım nıye canın sıkkınn yuzun hasta gıbı deıd..basım da catlıcak gıbı agrıyordu zaten 1 haftadır aralıksız dedım basım tuttu gene..kıza bak sen ortalıgı toplayım dedım gıttım mutfaga bı yandan bulasık yıkadım bı yandan agladım..kımsesız gıbı hıssedıyorum kendımı yapayalnızzz..
Canim benimkinin de sariligi devam ediyor, kan uyusmazligi oldugu icin bebekle aramda yavrum atlatamadi bir türlü. Ama ac birakmiyorum hic, geceleri bazen mama da veriyorum cünkü emiyor emiyor bir sey gelmeyince hirslaniyor kuzum...
Nida cok gecmis olsun canim Elvin´e, Rabbim tüm bebeklerimize $ifa versin...
Benim de annem gitti dünYari kirkini cikardik kizimin, sonra anneanneme gittik yumurtalarimizi aldik. Ben bayramda kizimi anneme birakip birakip 2ser saat gezdim geldim esimle. Esime bir sürü kizan oldu "kizcagizi niye cikardin" diye ama malum emir altindayiz biz ailecek... Dün de kayinvalideme geldik, burda kaldik, gelen giden kendimi odaya kapattigim halde geldi kizimi sevdi. Yavrum yine nazara geldi 6 saat hic durmadi uyumadi... Ayni binada esimin babaannesi ve amcasigil de var, oyuncak oldu yavrum... Dün yari kirkimizi cikarinca biraz sinirlerim yatisti gibi oldu ama yine yazmaya baslarsam size 2 güne kalmadan hic sasirmayin
nida çok geçmiş olsun canım,inşallah tez zamanda iyileşir kuzum
selam kızlar
bız pek ugrayamaz olduk bursuru sey yasadım ama bıttı gıttı sukur cumartesı kadın gelcek ev dandını ben camasır yıkama telasındayım haftayada annem anjıo olcak umarım bırsey cıkmaz hayatımız mısafır gelmezse artık duzene gırıcek ıstemıyorum artık mısafır falan
hastalarımıza gecmıs olsun dıyeyım rabbım sıfa versın ınsallah
sımdı sorum olucak yenı bı elektırık supurgesı almaya karar verdım baktık bugun aslında kararım sesız supurge almaktı ama aklım karıstı gıdınce phılıps fc 9170 i okadar ovdulerkı alıcaktım nerdeyse ama bı netten bakıyım dedım maraton ve fakır cok ovulmus bu yok 500 w emıs gucu sesız supurgelerde 370 400 watt oluyo ama kararsız kaldım ne alsam dıye almısken ıyı ceksın sesız olsun ıstedım bızımkı artık cekmıyo aksıne pısletıyo ama begendıgım dıgerlerı kadar sesız deyıl evdekınden sesız ama ne tavsıye edersınız? sesız supurge kullanan yada bu markayı kullanan var mı ?
neyse cevapları yarın alıcam sımdı yatıyorum cocuklar uyurken ıyı geceler hepınıze
sinemcim ben birkaç ay önce philipsin maraton 9210 süpürgesini aldım. İnanılmaz memnunum çekiş gücü çok iyi. Temiz sandığım halımı süpürünce bir avuç kıl tüy çıkarmıştı. Perde ve koltuklar için süpürgenin koluna monteli son derece kullanışlı aparatları var. küçük ve hafif ayrıca 6 metre kablosu olması da kolaylık sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak inanılmaz sessiz. Maximumda çalışırken bile kapıyı kapatınca diğer odadan belli belirsiz duyuluyor ben gece yarısı bile süpürüyorum evi. Zaten düşük seviyede sesi çok daha az çıkıyor. fc 9170 son çıkan modellerden ama maratonun emiş gücü ve hemen hemen herşeyi aynı tek farkı süpürgenin kolunda açma kapama paneli koymuş olmaları birde maratona göre daha yüksek sesle çlışıyor. son çıkanlardan olduğu için fiyatıda biraz daha yüksek. ben süpürgemi netten 470,00 TL ye aldım. Mağazada 680 lira istemişlersi. 3 günde eve geldi çok memnunum. sanada tavsiye ederim..
nidacanım çok geçmiş olsun. inşallah kısa sürede iyileşir elvin. eylüldede ara ara hırıltı oluyor özellikle ağladığında yada sinirlendiğinde yarın bende doktora götürücem bakalım ne diycek.
birde kızlar ilk karma aşısını yaptıranlar aşıdan sonra bebeklerinizde ateşlenme yada rahatsızlık verici bir durum oldumu. tecrübelerinizi yazarmısınız bizimde pazartesi aşımız var....
efsa canım bu kayınvalidelerin hepsi aynı. Allah onları bilidği gibi yapsın...
gaz sorununa gelince benim kızımda kızarıyor, ıhlıyor, inanılmaz ıkınıyor, sıkınıyor gaz yüzünden geceleri uyumuyor. gazını çıkaramayınca yediğini kusuyor hatta şuan uyuyor ama hala ıkınıp sıkınıyor ve ıhlıyorrr.. Senin oğluşunda hiç bir sorun yok tek sorun o çok bilmiş kayınvalidende canım. Sıkma canını diycem ama benim başımdada aynı dert var ve can sıkılıyor biliyorum.. bAllah yardımcımız olsun ne diyelimmm..
merhaba arkadaşlar, ben inş. mart annesi olacağım ve medipol hastanesine gidiyorum doğumu da orda yapmayı düşünüyordum ancak bebeğin aşıları işitme testi ve annenin tahlilleri gibi bir takım şeylerin fiyatın dışında olduğunu öğrendim. medipolde doğum yapan varsa bu fiyatlar hususunda bilgilendirebilir mi ne kadara çıktı doğum ücreti? şimdiden teşekkürler...
bana cvp verebilecek kimse yok mu?
Cnm bilmiyorum aramizda orada dogum yapan var mi? Istersen arama kismindan bir arat hastanenin adini, belki bi topik falan vardir hastaneyle ilgili.
haklısın canım..ama evıme ılk kez gelmıs kızım o sıra kusmus ortalık batmıs bı yandan ben usutmusum bıde onun lafları derken gıtmelerı ıcın gozlerının ıcıne baktım durdum gece yarısına gelıyordu bebek gormeden kalktıkları...!benım annem kendı dedı zaten keske gelmeseydım onca masraf ettınız bos yere ben burda hıc bısey yapmadım sen her ısını kendın goruyorsun dıye...annem yapmak ıstemedı bende o ıstemeden yaptırmak ıstemedım ıhtıyacım olmadıgından yada yapabıldıgımden degıl yanı nıda..Allah herkesı kendı yerınde mesut kılsın ne anaya ne konuya komsuya muhtac etsın..ben bunu bılır bunu derımçok teşekkür ederiz teyzesii...kızımı bu sabah dr a götürdüm ,ciğerleri temiz ama burnu çok dolu dedi ,temizleyip temizleyip yatırcam artık ,burnu dolu olunca uyumuyo çünk ,yawrum rahatladı azcık ,bende rahatladım ama Allah a şükür bronşit olmamış yawrum ,ama 2 gün sonra yine göreyim dedi ,ciğerlerine inebilirmiş heran ...
İREM teşekkürler tavsiyen için ,dur bi dr a soruyum ,bana mantıklı geldi... şimdi sordum ,hiç bi farkı yokmuş ,zaten bol bol yapıyorum ,,bide damlalığı tamamen boşaltıyorum burnuna,öyle tek tek değil ..
canım benim kimsenin dediğine bakma sen ,herkes aynı değil neticede ,bak benim annemde 20. gün geldi ,doğumun erken olcağını kestiremediğindn ,ve bileti önceden aldığımızdan ,40 çıkmadanda gitti ,ki nerdeyse ben gitmesini iple çektim ,evim minik olduğundan ve ona yük olmak istemediğimden ,ben kendi işimi kendim yapmayı tercih ederim şahsen ,annem bile olsa önümde dönüp iş yapmasına gönlüm razı olmaz zate ..bence misafirin sana geçmiş olsun yerine gıcıklık vermeye gelmiş ,kendince hava atmış uyuz,..annesi öyle bile olsa anlatması çok saçma...
sen güçlü birisin ,ben kendi işimi yaparım annemi kendime hizmet ettirmem deseydin yaaa...boşver ,ağlama bak sütünede zarar gelmesinn...sağlıklı bi bebeğin ve sana herdaim destek olan bi kocan var ..anne-baba devri bitti artık ,kendi ailelerimizi kurduk bizde ..onlar bize ancak misafir olur artık..
bide irem var aklımda kalan hem düşüncesiz hem yüzsüz misafirlerle uğraşan...canım bence de takma biz alışkınız her işimizi jkendimiz yapmaya hem kimse bizim gibi yapamzkiiii
oyle canım...Allah esımden razı olsun ben demeden anlıyo cok seyı..agzımın ıcıne bakıyo..bana ondan baska ne yar olur ne yarann..ıkımız kalkmaya calısıyoruz o yada bu sekılde bı seylerın altından ..
ınsanların bu bencıllıgı bu dusuncesızlıgı adamı yer bıtırır..benım annem de kızımı sureklı kucakladı yanaklarını copur copur optu..once ses etmedım sakayla karısık soyledım ama baktım anlamadı en son kızın da yuzunde sıvılceler cıkınca boyle ıltıhaplı gıbı bak dedım senın yuzunden oluyo bunlar gunah yapma dedım..oda küstü bana cocougu esırgıyorum sandıgı ıcın..kac kez yuzume vurdu bı opturmuyon dıye ..esımde bız koklamaya kıyamıyoruz anne sen yanagını agzına alıyon gunahtır deyınce yapmadı artık..degılı kayınvalıde...Allah SABRINI ARTIRSIN CANIM..kızlar malesef buraya eskisi gibi gelemiyorum. İnanın delirmek üzereyim. Kızım geceleri saat beşten önce uyumuyor. sabaha doğru uyuyor. sonra 7 gibi uyanıyor. Onu emziriyorum, altını alıyorum tekrar uyutuyorum derken 7:30 oluyor. tam uyuycam saat sekizde kayınvalidem geliyor. Bütün gece uyumadık yeni uyudu oda halsiz bizde diyorum kadının umrunda değil. Beşiğin yanına gidip eylül,eylülll eylüll deyip duruyor. Kızım uyanmayıncada başlıyor eliyle yanaklarını sıkmaya, pıt pıt yanaklarına dokunmaya.. Anne uyanmasın bütün gece kustu halsiz bırakalımda biraz uyusn diyorum yok yine aynı şeyleri yapıyor. birde yatak odamda oturuyor akşama kadar. İnanın gece eylül uyuytmuyor, gündüzde kayınvalidemin yatak odamdan çıkmaması yüzünden ben uyuyamıyorum. bugün kızım bir aylık oldu ve ben bir aydır toplam 2 günlük uyku bile uyumamışımdır. Gözlerimin altı mor mor halkalar olduki birde sol bacağımda damar tıkanıklığı geçirdim ve 15 gün yatakta kıpırdamadan uzanmak zorunda kaldım..
Allah dayanma gucu versın sabrını artırsın...ne zor kendım yerınıze koyuyorum da...ama benım kayınvalıdem yapmazdı oyle ya...sımdı bıle netten gosterıyoruzda agzından bal akıyo cocuga degılkı oyle hırpalasın ...zaten esımde musade etmezzz..ısın garııbıde fatosun ve senın eslerınızın buna goz yumması..kızlar sorunlar ortak benim kayınvalide de aynı.kırk içinde bizde kaldı gecenin 3 yatakodamdam bebeğin başında.doktor ne derse tersini söylüyor onlar ne bilcek diyor.uyuyan çocuğu uyandırıp kucağında öle böle geçti ama benim sinirden sütlerime mal oldu densiz davranışları.son bombasıda bayram günü gittik et doğruyor. uyuyan kuzumu ,etli üstübaşı,elleri leş gibi aldı kucağına oturttu sinirden ağlıcaktım. nerdeyse. altını alıyorum eller havada kucağına almak için bekliyor. ya ben mi çok takıyorum anlamadım sinir oluyorum. bunlar hepsi aynı ,allah akıl fikir versin(yazcak okadar çok şeyim var ama yazamıyorum kılavyem bozuk )
nıda sen cok acıksın canım cok netsın...bende bazen kımseye vermek paylasmak falan ıstemıyorum kızımı..ama bunu sen kadar acık dıle getremezdım heralde..nıyetının temız old. bıldıgım kısılere karsı belkı bıraz daha sakin davranabılırsın..ben oyle bunalıyorum kı yalnızlıktan keske yanımda bı arkadasım bı dostum olsaydı dıye cok ıc gecırıyorum..kızım bunalttıgı zamanlarda bılhassa..sende ben gıbı olma dıye dıyorum yanı..efşa,fatoş ,ayçam ...Allah size sabır versi,n kızlar,hakikaten kayınvalideleriniz belaymış yaaa..sizde baya sabırlıymışınız hani ,ben olsam kavga çıkardı ordaa...bizimkilerinde ilk torunları ,ben sevmelerine izin veriyorum ama gözüm hep üzerlerinde ,geçende görümcem omzuna yatırmış çocuğu daha tutmasını bilmiyo tabi ,
40 yaşında ve bekar,Allah var kızımıda çoook seviyo eminim ,tam omzunda nasıl tutacağını gösteriyodum bi baktım kızımın ağzında onun saçıııbu ne dedim yaa ..üstünü başını temizle !! kaptım kızı aldım ,sonra yaa ver lütfen tutmak istiyorum diyince koca kadın karşımda böyle yalvarıyo gibi bi tuhaf oldum verdim ,geçende dr dan geldik ,hemen geldi nooldu ,ne yapalım ,falan diye ,tamamen iyi niyetle dediki ver tutayım azcık ..ya hayır kızım çok hasta vermek istemiyorum rahatı bozulmasın dedim ...sanırım kırıldı 2 gündür uğramıyo ,aslında benimde içim burkuldu ama napıyım paylaşamıyorum bi türlü kızımı ..2 gün öncede geçe burnunun fışırtısından uyumayan kızımı sabah ben lavabodayken kaynanam aldı bahçeye çıkarıyomuş hava almaya ,baktım ben çıkana kadar sarmış kapıya çıkmak üzere ,kucağından kızı nasıl kaptığımı hatırlamıyorum ,nereye çıkarıyosun benim çocuğumu ,hastamı sağmı sormuyosun diye ...sonra bide evde kızdım ,senin torunun olabilir ama o benim çocuğum bana sormadan asla izin vermem biyere götürmeye diye...öyle diyilmi ama biz eşşek başımıyız burda ,bilmiyomuyuz bahçede hava aldırmasını...aslında bi raz gaddarlık ediyomuşum gibi geliyo neticede haklarınıda vermek lazım ,biyere çıkacağım zaman ,ya benim eve geliyolar ,ya ben onlara bırakıyorum ,çoğunluklada dışarı çıkarıp bize getirme biz gelelim diyolar ,10 adım olmasına rağmen bebek üşümesin diye...iyi insanlar yaa..ben abartıyomuyum acabaa??:26::26:amma vicdan muhasebesi yaptım haaaa...amaan napıyım anayım ben anaaaaaaa
nıda sen cok acıksın canım cok netsın...bende bazen kımseye vermek paylasmak falan ıstemıyorum kızımı..ama bunu sen kadar acık dıle getremezdım heralde..nıyetının temız old. bıldıgım kısılere karsı belkı bıraz daha sakin davranabılırsın..ben oyle bunalıyorum kı yalnızlıktan keske yanımda bı arkadasım bı dostum olsaydı dıye cok ıc gecırıyorum..kızım bunalttıgı zamanlarda bılhassa..sende ben gıbı olma dıye dıyorum yanı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?