2011 Ekim Anneleri

inş. canım inş. artık rahatlamam lazım eşimi de geriyorum böyle yaptıkça. inan bebeğin sıkıntılarına bi nebze alıştım da onların bize yaptıkları yüzünden acaip psikolojim bozuldu. geçen gece sütüm kesildi resmen üzüntüden. Allaha havale ediyorum artık. nasıl biliyosa öyle yapsın . annem bana sen gel diyo ama evleri sobalı korkuyorum bebeğime bi şey olur diye. sobalı evde zor çünkü ama böyle devam eder de düzelmezsem gidecem sanırım. delirecem yoksa bu gidişle

senin kayınvaliden gelecekti hanzade geldi mi?? ay eksik olsunlar ya . zor günümde belli oldu benimkilerin iç yüzü meğer her şeyleri yalanmış palavracılar

Hayırdır Filiz çok üzüldüm okuyunca naptılar yaa? Yazık günah lohusa kadın böyle üzülür mü Allah'tan korksunlar. Ne olursa olsun önceliği kendine ve bebeğine ver canım sen her şeyden önemli sensin

selam kızlarr..2 gündür neler çekiyorum bi ben bi Allah bilir yaa..neyse Allah daha beterinden korusun inşallah cümlemizinkini ,çokta nankör olmamak gerek dimii..ama uykusuzluk ve kızımın ağlamaları bitirdi beni resmen ...
dün sabah kızım öksürmeye başladı iyiden iyyiye balgamını hissettim öksürürken ,eşime söyledim duyuyomusun diye ,duymuyorum diyo ,zaten burnunun fışırdadığınıda bi türlü kabullendirememiştim ,eşim ve ailesi prof olduğundan bişey istiyosan ,dr a götürmek gibi ispatlamak gerekir ,aksi taktirde akıl vermeleri çoktur...neyse en sonunda onay verdilerde götürdük ,daha önceden drunu aradık serum fizyolojikdamlat temizle yeter dei ama yetmedi ...ee bayram olduğundan ona gidemedik ,hedi, devletin aciline götürelim dedik , ateşini ölçtürdü dr ,şu uzaktan ölçenlerle 38.9 çıktı !!! biz şok !! sonra sırtını mırtını dinledi ,ağzı köpürüyomu dedi ,evet biraz dedim ,sırtında bişey duymadım ama ağzı köpürüyo ateşide var bu çocuk zatürre dedi ,antibiyotik iğne yazdııbiz çıktık kuzu kuzu ama içim rahat etmedi ,okadar ateş hissetmedim ve bebeğime antibiyotik boşuna veriliyo gibi geldi ,öezel bi hastaneye geldik ,dr u beklerken aynı aletle ölçmelerini istedim 36.5 çıktı ,dr geldi makattan ölçtü 37 derece,sırtını göğsünü dinledi ,sonra anlattım başımıza gelenleri ..ne zatürresi yaa dedi ,balgam söktürücü ve burun açıcı verdi ..kızım şimdi biraz iyi gibi ,kendi drumuzu aradım ,o bunun açıcı mukusu kurutur ,fizyolojik yap dedi ,ama yawrum çok rahatladı yaaa..yinede şüphelerim var ,yarın sabah tekrar gitcem muayeneye ... bizden haberler bukadar canlar...

filizcim Allah yardımcın olsun canım ,bizim için zorlu bi süreç ,hele ben bugün varya ,40 ım çıkmasına rağmen ,eşime bi çatıyorum ,bi güzel bişey söylüyorum ,bi sinirleniiyorum kayınvalidemlere niye açmısın tokmusun diye sormuyolar diye ,bi diyorumki neye sorsun zaten sevmiyorum yemeklerini ,bi hediye alıyım çok kırdım bağırdım diyee...yani karşında anlayışlı insan olması gerekiyo ,şu an yaptığı hiç bişey seni haksız yapmıyo bence ,herşey hormonlarla ilgili... yüreğini ferah tutu düşünmemeye çalış canım ,sar sarmala bebeğini ,eşinide al dışarı çıkın biraz ,umarım arabanız vcardır ,ben arabadan inmesem bile rahatlıyorum biraz.

canım eve bi termometre tak ve 22-24 derece arasında olmasına dikkat et .biz klimayla ısındığımızdan ayarlıyoruz kalıyo öyle ,bide buhar makinesi aldık havayı kurutmasın diye..
aspiratörle temizlemedn önce fizyolojik damlatıyorum canım ,önce temizliyo orayı ,sonra 2 parmakla değil ,tamamen avucumun içinde sıkıp öyle burun deliğine sokuyorum ,ve bırakırken çekiyorum aynı zamanda baya bişey çıkıyoo....

ayy kızlarr ,yawrumun nefesi tıkanıyo sanırım ,uyanıyo sürekli ,bağırıyo ,kucağıma laıp sakinleştiriyorum ..dua edin kızıma olurmuu...

Canım geçmiş olsun, aman onlar hasta olmasınlar da biz olalım onların yerine. Allah şifa versin kuzucuğuna...

nida cok uzuluyorum canım elvıne..Allah en kısa zamanda sıfa versın ıns...senın ev klımalı derecesını ayarlayabılıyon buna ragmen oyle bızım evde kaloıfer bıle yanmıyo..kendıme mı bakayım hasta olmayım dıye kızıma mı anlamadım..cok korkuyorum hasta olucaz dıye..bugun oturdugumuz odaya boydan boya halıflex dosettık..esımde pencerelerı alcıyla sıvadı tekrar tekrar ..acıklık varmıs aralarda..koca evde tek bır odada yasamaya calısıyoruz..Allahım en kısa zamanda adam akıllı yanar ıns kalorıferlerde hastalanmadan atlatırız su kısı..bıde kımse daha kömur parasını bıle vermemıs kacak elektırıkle ısındıklarından mılletın evı sıcacık..offff dusunmek ıstemıyorumartık..

selam huhu kizlar nirdesiniz bende hastaneden bugun ciktim cuma saat 23te kizim 3.610kg 52cm dunyaya geldi dogum cok zor gecti onun disinda bizde hersey yolunda sizde ne var ne yok
hadi gözünaydın Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin.

Allah şifa versin bir an evvel kuzucuğuna.38 in üstündeki ateşi sen zaten dokunsan anlardın.hemen dayamış antibiyotiği.neyseki uyanık davranmışsın.inşallah atlatır bian evvel

ahtermina konuyu tam anlamadım ama sıkıntı yapmamaya çalış kendine şurda az biraz zamanın kaldı 40nın çıkmasına .o zaman biraz daha rahatlıyacaksın inşallah.

biz de bayramın ikinci günü 40.mızı uçurduk.gideyim gitmeyim diye düşüne düşüne en son gittik ananemize sakaryaya bayramn1.günü.bayramın 2.günüde yıkanıp paklanıp izmite büyük ananemize geçtik.herkes toplancaktı.her bayram eksikler oluyodu kişilerde.bu bayram tamdık.o yüzden gitmek istiyordum.ama kısçe rahat dururmu ona güvenemiyordum.çoook rahattı.kalabalık gürültü istiyormuş benim kızım.muhabbet istermiş.kucaktan kucağa gezdi.gülücükler attı.sabah 9 a kadar uyudu,6 da kalkardı.güzel geçti .eve geldk.4te kalktı sabah.uykuya dalma sorunu var zor dalıyo.eşim emzik alıştırmaya çalışıyo.başarırsa acık rahatlıcaz

Ya kızlar bu kırk uçurmak falan ne demek? Yani kırkı çıkmadan hiç gezmeye gitmiyor musunuz? Biz bayram geldiğinden beri gezenti olduk da o yüzden soruyorum acaba sakıncası mı var diye.

Nida çok geçmiş olsun bahsettiğin belirtiler benim kızda da var ben düzenli olarak serum fizyolojik kullanıyorum bir de Uzman Tv de bir doktor serum fizyolojikleri öyle 3-5 damla damlatmak çok işe yaramıyor mümkünse tüm tüple burun yıkanmalı diyor bizim kız rahatsız olduğundan ben tüm tüpü sıkamıyorum gerçi yarımı ancak. Bir de özellikle gece yatarken tıkanması daha çok oluyor.

aynı şeyi bende dinledim ama tüpü nasıl bilmiyorum ,eczaneden görümcem damlalıklı şişeye doldurup getirmişti önceden ,ama her bi burna 10 damla kadar gidiyo ,kızımda alıştı zaten ,hemen yutkunuyo

Bende tüm bayram tıngır mıngır gezdim oğluşumla, hasta olmadığı sürece hiçbir sakıncası yok bence.
Ayrıca benim minikte her sabah uyandığında burnu tıkalı kalkıyor. Bende damla damlatmalımıyım acaba. Dr.uma sordum pek tınlamadı beni sağolsun. Birde her sabah tıkalı uyanıyor, hergün mü damlatacağım o zaman, damlatsam bir zararı olmaz mı acaba.

selam kızlar
bız pek ugrayamaz olduk bursuru sey yasadım ama bıttı gıttı sukur cumartesı kadın gelcek ev dandını ben camasır yıkama telasındayım haftayada annem anjıo olcak umarım bırsey cıkmaz hayatımız mısafır gelmezse artık duzene gırıcek ıstemıyorum artık mısafır falan
hastalarımıza gecmıs olsun dıyeyım rabbım sıfa versın ınsallah

sımdı sorum olucak yenı bı elektırık supurgesı almaya karar verdım baktık bugun aslında kararım sesız supurge almaktı ama aklım karıstı gıdınce phılıps fc 9170 i okadar ovdulerkı alıcaktım nerdeyse ama bı netten bakıyım dedım maraton ve fakır cok ovulmus bu yok 500 w emıs gucu sesız supurgelerde 370 400 watt oluyo ama kararsız kaldım ne alsam dıye almısken ıyı ceksın sesız olsun ıstedım bızımkı artık cekmıyo aksıne pısletıyo ama begendıgım dıgerlerı kadar sesız deyıl evdekınden sesız ama ne tavsıye edersınız? sesız supurge kullanan yada bu markayı kullanan var mı ?
neyse cevapları yarın alıcam sımdı yatıyorum cocuklar uyurken ıyı geceler hepınıze

merhaba kızlar.buraya girmeden yapamıyorum ama ya sabaha karşı ya gecenin yada sabahın bi körü girdiğimden kimse olmuyor
kızım gece pek uyumadı ben de uykusuzum yine.bayram da bitti hiçbiyere gitmedik 40mız çıkmadı diye bide gitsek nolcak heryer kalabalık biraz daha büyüsün de.bgn doktora gitcez kontrole hala sarılığımız geçmedi bizim bakalım bu sefer ne dicek bizimki uzun süren cinsindenmiş.başka böyle olan var mı?
burun tıkanıklığı kızımda da oluyo damla fizyosol damlatıp çekiyorum aspiratörle.rahatlıyo kuzum.dua edin kızlar geçsin artık şu sarılık ayrıca hasta olan bebişlere Allah şifa versin inşallah.hasta olmasınlar da herşeye değer.

Canim benimkinin de sariligi devam ediyor, kan uyusmazligi oldugu icin bebekle aramda yavrum atlatamadi bir türlü. Ama ac birakmiyorum hic, geceleri bazen mama da veriyorum cünkü emiyor emiyor bir sey gelmeyince hirslaniyor kuzum...

Nida cok gecmis olsun canim Elvin´e, Rabbim tüm bebeklerimize $ifa versin...

Benim de annem gitti dün Yari kirkini cikardik kizimin, sonra anneanneme gittik yumurtalarimizi aldik. Ben bayramda kizimi anneme birakip birakip 2ser saat gezdim geldim esimle. Esime bir sürü kizan oldu "kizcagizi niye cikardin" diye ama malum emir altindayiz biz ailecek... Dün de kayinvalideme geldik, burda kaldik, gelen giden kendimi odaya kapattigim halde geldi kizimi sevdi. Yavrum yine nazara geldi 6 saat hic durmadi uyumadi... Ayni binada esimin babaannesi ve amcasigil de var, oyuncak oldu yavrum... Dün yari kirkimizi cikarinca biraz sinirlerim yatisti gibi oldu ama yine yazmaya baslarsam size 2 güne kalmadan hic sasirmayin

hayırlı sabahlar kızlarrr.....

bizde bayramda uğrayamadık buralara, hepimizin kuzularla ilk bayramıydı malum bu yüzden eminim çok çok daha anlamlı olmuştur dicem ama tabi benim gibi depresif hallerden çıkamadıysanız pek tatsızda geçmiş olabilir yani neyse geçmiş bayramınız mübarek olsun, Rabbim sağlık ve huzurla, ailemizle, sevdiklerimizle beraber mutlu mesut nice bayramlara eriştirsin inş... kurbanlarımız kabul olsun.. :103:

yusufun akikasıyla, kurbanımızı kestik bizde çok şükür inş şifa olur bize her anlamda... gerçi gözümüz görmeyince pek kurban bayramı gibi olmuyor bayram ama dayımız kesti etiyopyada videoyu getirir yarın izleriz artık

bizimde kırkımız çıktı bu arada vatana millete hayırlı olsun:82:

hasta olan bebişlere Rabbim tez şifa versin.. benim meleğimde öyle, burnu tıkanık hep, dr bişi vermedi işin garibi.. muayenede de bişi çıkmadı ama arada öksürüyo içerden içerden.. ama dr hanım olur öyle her öksürük, hapşırığı evham yapmayın dediydi ama millet bronşitten bahsediyor baksana:44: neyse...

yaa kızlar ben ciddi üşütmüşüm ya napcam.. antibiyotik almadan geçmişcek gibi ama napsak.. pek bi fenayım.. nane limon filanda içmedim tiksindim diye.. bugün inş yapıp bi denicem olmadı giderim artık doktora.. ay gözlerimin önü mosmor oldu ya, torbalaştı bi de uykusuzluk yorgunluktan..

yarın misafirim var, ankaradan arkadaşım gelcek gündüz.. akşamda abim geliyor.. inş biraz rahatlarım çok bunalmış vaziyetteyim, inanın kendimi ben bile çekemiyorum.. ona buna ağlıyorum, herşeye alınıyorum,çabuk kırılıp darılıyorum vs... uzar gider yani:) tabi buna bide bedensel çöküş eklenince... aman işte böyle yaa..
sizden naber?? ya edadan haberiniz var mı gelmiyor heralde pek, inş iyidir canım. en son gözünden operasyon geçirmişti... bi sıkıntı yoktur umarım.

bi de zeynep ne alemde acaba, uğradımı buralara.. en son yine sıkıntılıydı hatun.. eşiyle arayı düzeltmiştir inş, çok bunaltıyorlar garibimi yazık..

Son düzenleme:
nida canım elvının burnuna serumu şırıngayla vermeyı dene..tüpün tamamını şırıngaya cek..ve tek seferde hızlıca sık burnuna ..once nefesı kelırı gıbı olur genzıne gıdecegı ıcın ama 1 2 sanıye ıcınde yutar..bu sayede burun ıcını yıkamıs olursun aynı soylenen gıbı..
bız yegenıme hep oyle yapardık..damlayla pek faydası olmaz mesele genzıne kacıp temızlenmesınde zaten oda damlayla olmaz..

bızımde yarı kırkımız cıktı ama o gun kızımı ne yıkayabıldım ne de gezmeye goturebıldım..havada evde cok soguktu,cesaret edemedım yıkamaya dun halıfleks le yerlerı kaplayıp esımde camları onarınca yıkadık yavrumu..21. gununde yanı..ee zaten burda kımsemızde olmadıgı ıcın kendı kendımıze evdeydık herzamankı gıbı...

herkesın canı sıkkın patlamaya hazır bomba mısalı..bayramın 3. gunu bebek gormesıne esımın arkadasları geldı 4 aıle..ve o gun hava ınanılmaz soguktu..halıyle ben usuttum ve hemen sutumden kızıma gectı kızım vıkır vıkır kustu mısafırın onunde ust bas kalmadı..hemen degıstım ama canım burnumda resmen..nıyemı kadının dedıklerıne...

neymıs efendım annesı ona dogumdan sonra aylarca bakmıs,elını sıcaktan soguga vurmamıs,bı lavabo ıcın yerınden kalkmıs,gecelerı hep uyumus annesı sadece mama saatlerınde kadını uyarmıs emzırmesı ıcın onun dısınada hep bebege annesı bakmıs,ısı gucu yemegı bulasıgı hep anası yapmısta...falann da fılannn vs......bana guya annen sana nıye bakmadı kızın 10 gunlukken gıttı demeye getırıyo hatta getrmıyo resmen dıyoo.annen sana baksaydı usutmezdın kızında kusmazdı dıyo.bende kestım attım lafı..tuvaletı kım yıkıcak..banyoyu,bulasıgı ,camasırı utuyu kım yapcak evı kım temızlıcek ve mısafırı kım agırlıcak dedım..hangı bır gun bunları kocam yapsın onada yazık gunah dedım...ablam dogum yapacak annem de onun basına gıttı dedım..ama cok sinirlendım onlar gıttıkten sonra kızımda ıyıce huysuzlandı ona sarıldım oyle agladım kı...benım yanımda annem varken bıle bır gece bakmıs degıl kızıma ..sırf o yuzden ya dikişlerım attı..daha 3 gunluk lohusayken annem ne biçim dıkısmıs ıyılesemedın onca pansumana bakıma dıye laf soktu..mıllete ne anlatayım kı ben daha..

esımde agladınmı sen dedı yok dedım nıye canın sıkkınn yuzun hasta gıbı deıd..basım da catlıcak gıbı agrıyordu zaten 1 haftadır aralıksız dedım basım tuttu gene..kıza bak sen ortalıgı toplayım dedım gıttım mutfaga bı yandan bulasık yıkadım bı yandan agladım..kımsesız gıbı hıssedıyorum kendımı yapayalnızzz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…