kızlar acil durummmmm.... !!!!!!!!!!!
oğlumu bugün emzirdim uyudu bitti emmesi yarım saat sonra ağlamaya başladı tekrar acıkma ağlması tekrar emzirdim biraz aman geçti tekrar ağladı tekrar verdim ama böyle cokur cokur emmiyo mıy mıy emiyo uyukluyo filan... dedim herhalde emme refleksi olduunu yeni farketti herhalde.artık emzilk falan mı alsak dedim yoksa beni böyle emzik yerine kulanıcak falan dedim.biraz sonra eşimin aklına geldi süt azalmış kesilmiş filan olmasın dicem ama annem gibi olmiim falan dedi.. sonra aklıma takıldı tut dedim em bakalım bayaaa bi direetikten sonra emdi çekiyo çekiyo yok ki bişey diyooo.elime alıyorum sıkıyorum 1-2 damla çıkıyo ama ağzına hiç gelmemiş.solu verdim ondan 1-2 damla gelmiş...ama diyorum daha öğlen çocuk memeyi birden ağzından çıkarınca şıpır şıpır akıyodu...
kızlar noooluyo yaaaaaaaaaa. sütüm mü kesiliyoooo. napıcam ben
sağol cnm ya ben kafaya takmasam bile zorla taktırıyorlar bende emzirmek istiyorum böyle sağıp vermek çokmu hoşuma gidiyo kaç gündür mememi ağzına almıyordu ağlamaktan katılıyordu çocuk bugün bi 5 10 dak. emdi nasıl ağladım sevinçtenElif bence uğraşma süt olsun psikolojisini at kafandan düşünme ne kadar uğraşırsak o kadar çıkmaza giriyoruz çünkü. Sen düzenli yemeğini ye yeter gelecekse gelir sütün miranda hiç biş yemiyo ama yinede geliyo sütü, bu yemekle ilgili değil çok fazla sen kendi düzenine göre ye gerisi gelir bide aklından at artık şu emme sorunu ve süt artırma durumunu bu gerginlik ve streste sütün olmasını engelliyor eğer rahatlarsan inan herşey çok daha güzel olucak ve yoluna giricek mamayı beğenmediyse değiştir canım başka dene bazı bebekler seçermiş..
ayy canım benim yaaa..benimde bi göğsümden süt gelmiyodu nerdeyse ,kızım nasıl yapıyodu anlamıyorum ağzına alır almaz sanki unucu ters mi çeviriyodu ,böyle kırar büker gibi bişeyler yapıyodu ,resmen kendimi sıkıyodum acıdan ,bu defa geleceği varsada gelmiyodu ,yani seninki kadar değil belki ama o acıyı bilirim ,inşallah hemen tedavi olur...
bu arada benimde sütüm çok az ,bikaç gündür ,sabah akşam 1 er kase ,ayva veya armut kompostosu yiyorum (marankiden ) ,bugünde rezene,kimyon ve anason kaynattım 5 dk . onu içtim sabah ve akşam ,aralardada humana içiyorum ,aaa bak bugün içmedim ,fındık ,fıstık ,incir ,dün bide havuç yedim ,gerçi sürekli düşündüğüm için süt olmuyo gibi bence ,bugün kızım biraz iyileşiyo gibime geldi bide gelişimiyle ilgili güzel haberler alınca mutlu oldum arttı gibi sankii maşşalllahhsende moralini yüksek tutmaya çalış.
bence öyle bi birikme mümkün değil ,olsa olsa bebek alışkanlık kazanmamıştır diycem ,ama bunun alışması olurmu bilmiyorum,gece kalktığın zaman mutlaka bi yelek al ama ,bide bikaç yöntem daha öneriyim ,inşallah işine yarar ,rahatlar yawrucak ..canım popişe kulak çubuğuyla zeytin yağı sür,bi arkadaş zararlı demişti ama 1-2 kez yapabilirsin ,alışkalnlık olmucak şekilde..
,bide kimdi biri battaniyeye koyup sallayın demişti ,ama bebek böyle sağa sola dönecek şekilde,
popişini aç ,dizlerini karnına doğru bastır ,fazla sert olmasın ,ama çokta yumuşak olmasın karnına biraz bassın yani ,bikaçkez yap bunu,birazda bisiklet çevirme hareketi yaptır ,benim kızda işe yaradı ...
bide niye damla denemiyosun ,ben sabsimpleks aldım oda baya işe yaradı.
ah cnm ahhh elif nasıl olsun sinirlerim harap oldu iyice herşey beni buluyo sanki mamayı 4 5 sefer verdim ama pek beğenmedi cadı 30 cc yapıyorum ama onu bile bitirmiyo süt olsun diye neler yapıyorum sürekli bişeyler içmekten acıkmıyorum bile şuan sağ göğüsüm gene pert durumda zaten emmiyo sağıp veriyorum anlamıyorum nesi tıkanıyorsa yarın dra gidicem bakıcak gene antibiyotik ağrı kesici verecek
agzına damlatıyorum canım ben...emzıkle kandırarak verebılırsın..benımkı pek sevıyo tadını yalanıp duruyo.. :)Kizim 5 ten beri emiyo uyuyo 10 dk gecmeden gaz sancisindan ciyakliyo. Adacayi yagi surdum emzirdim ustune de 15cc kadar mama icti uyuyo cok sukur. Ama uykusuzluktan beynimde davul caliyorlar sanki bittim bittim
Hanimlar siz d vitaminini nasil veriyorsunuz? Ben agzina damlatamiyorum kapatiyor hemen. Kasikla vereyim dedim yarisi kasikta kaldi. Bibronun ucuna koydum emdirdim onda da bir miktar kaliyo ama digerlerine gore daha iyi bir yontem. Baska teknik gelistiren var mi?
kesınlıkle katılıyorum hanzade sana ..sabah kahvaltıda 1 kasık sadece 1 yemek kasıgı pekmez yedım gogsumden oglende sut aka aka süngerlı sudtenımı ıslatmıs alttan akıyordu..kafama takmıyorum sukur rabbım kızımın rızkını verıyor..Elif bence uğraşma süt olsun psikolojisini at kafandan düşünme ne kadar uğraşırsak o kadar çıkmaza giriyoruz çünkü. Sen düzenli yemeğini ye yeter gelecekse gelir sütün miranda hiç biş yemiyo ama yinede geliyo sütü, bu yemekle ilgili değil çok fazla sen kendi düzenine göre ye gerisi gelir bide aklından at artık şu emme sorunu ve süt artırma durumunu bu gerginlik ve streste sütün olmasını engelliyor eğer rahatlarsan inan herşey çok daha güzel olucak ve yoluna giricek mamayı beğenmediyse değiştir canım başka dene bazı bebekler seçermiş..
muhtemelen bırıkmemıstır canım sütün..kızlar acil durummmmm.... !!!!!!!!!!!
oğlumu bugün emzirdim uyudu bitti emmesi yarım saat sonra ağlamaya başladı tekrar acıkma ağlması tekrar emzirdim biraz aman geçti tekrar ağladı tekrar verdim ama böyle cokur cokur emmiyo mıy mıy emiyo uyukluyo filan... dedim herhalde emme refleksi olduunu yeni farketti herhalde.artık emzilk falan mı alsak dedim yoksa beni böyle emzik yerine kulanıcak falan dedim.biraz sonra eşimin aklına geldi süt azalmış kesilmiş filan olmasın dicem ama annem gibi olmiim falan dedi.. sonra aklıma takıldı tut dedim em bakalım bayaaa bi direetikten sonra emdi çekiyo çekiyo yok ki bişey diyooo.elime alıyorum sıkıyorum 1-2 damla çıkıyo ama ağzına hiç gelmemiş.solu verdim ondan 1-2 damla gelmiş...ama diyorum daha öğlen çocuk memeyi birden ağzından çıkarınca şıpır şıpır akıyodu...
kızlar noooluyo yaaaaaaaaaa. sütüm mü kesiliyoooo. napıcam ben
bn bu kadar seyı yesem ıcsem goguslerım patlardı heralde nıda..dogumdan 1 hafta kadar sonragoguslerımın sıslıgı ınınce sutum kesıldı sanarak sıyah uzum ve kayısı kaynattım sadece sabah 1 aksam 1 su bardagı ıctım(sadece 1 gun) tam 1 hafta goguslerım tas gıbı sutler aka aka gezdım...sımdıde gaz ıcın rezene ve anason karısımı ıcıyoum goguslerım yıne taslasıyor..bılhassa sabah ıcıyorum kı gece akıpta benı usutmesın sutler..ne ustum kalıyo ne basım..ayy canım benim yaaa..benimde bi göğsümden süt gelmiyodu nerdeyse ,kızım nasıl yapıyodu anlamıyorum ağzına alır almaz sanki unucu ters mi çeviriyodu ,böyle kırar büker gibi bişeyler yapıyodu ,resmen kendimi sıkıyodum acıdan ,bu defa geleceği varsada gelmiyodu ,yani seninki kadar değil belki ama o acıyı bilirim ,inşallah hemen tedavi olur...
bu arada benimde sütüm çok az ,bikaç gündür ,sabah akşam 1 er kase ,ayva veya armut kompostosu yiyorum (marankiden ) ,bugünde rezene,kimyon ve anason kaynattım 5 dk . onu içtim sabah ve akşam ,aralardada humana içiyorum ,aaa bak bugün içmedim ,fındık ,fıstık ,incir ,dün bide havuç yedim ,gerçi sürekli düşündüğüm için süt olmuyo gibi bence ,bugün kızım biraz iyileşiyo gibime geldi bide gelişimiyle ilgili güzel haberler alınca mutlu oldum arttı gibi sankii maşşalllahhsende moralini yüksek tutmaya çalış.
nıda ve sana bayılıyorum..bu dobralıgınız benı gulmekten yerlere yatırıyor resmen ..demek kocayıda emzırmek varmıs nasıpte..benım memoslarda bı gece oyle doldukı agrısından aglıcam nerdeyse pompamda yoktu..esım askım ben cekıyım mı dedıkızlar konu aydınlığa kavuştu kocam emmeyi becerememiş dermişimoğlumu aldım şimdi emzirdim cokur cokur emdi maşallah... arada da kontrol için sıktım gayet güzel geliyo akmasada damlıyo ... herhalde hanzadenin dediği gibi birikmemişti ne biliim yaaa eşim gelmiyo deyince çocuğun boş memeyi çekip çekip bağırdığını düşündüm .. neyse bunu geçtik. bişi daha var kızlar oğlumun başında bıngıldak bölgesinde konak oldu bizim yapabileceğimiz bişi var mı... ayıklıyım diyorum bitmiyoki sürüsüne bereket vallaaa saçlar uzun olunca görünmüyo bayaa altta kalıyo ama ben biliyorum ya olduğunu hiç rahat değilim. bildiğim kadarıyla normal bir durum ve temizlikle falan alakası yok ama ne zmaan gider nasıl gider acabaaa...
birdeee ayın 20 sine kadar kaynanamda kalmaya karar verdikbirdeee tatile gitme ihtimalimiz var yarın sabah belli olacak .didim caprice te bi odamız vardı 13-20 kasım arası ama gidemeyiz diye başkasına teklif ettik kabul etmezse ki yarın sabah belli olacak yanacağına biz gidelim dedik... nisan ayında gideceğiz normalde olsun fazla tatil göz çıkarmaz dimi... yalnız şu doğumdan beriii sanki işleri biraz aksatıyor eşim bizim yüzümüzden ( her gün bişi çıkıyo yok hastane yok bilmem ne ...işe eskisi gibi adapte değil...bide tatil olursa 1 hafta... bide nisanda 1 haftaaa.. babanın yanında çalışmanın avantajları diycemmmm ama babamında tepesi bi atarsa valla kalbimiz kırılır. adam patlayana kadar tutar ama ben korkuyorum artık dikkat etmemiz lazım... evimiz işe 20 km.ydi eşim sabah 6 da falan kalkardı 8.30 9 gibi dükkanda olurdu şimdi kaynanamdayız burası işe 3 km. olduğu için 7-8 e kadar uyuyo beyimiz sonra banyo-wc keyfi kahvaltı keyfi falan derken 10 dan önce evden çıkamıyo... birdeeeee benim aralık ın 10-11 inde sınavlarım varrrr.aöf ilahiyat 2.sınıfım ve nasıl ne zmaan çalışıcam bilmiyorum.1 ay kaldı ve dersler çok zor adını bile duymadığım dersler var bide düğün var 20 kasımda düğüne de kıyafet dikmem lazımdı ama bugün vazgeçtim hiç kasmıcam kendimi zaten oğlum sağolsun uykusuz kalıyorum bide ders çalışıcam bide dikişe vakit bulursam artık noolurum bilmem .. hem kendme hedef koşiiim (60 ı boşver...) 65 kiloya inersem kendime yeni komple bi takım dikicem diyeee... uzuuun bi süre dikemem sanırım arkadaşım 50 gününde 16 kilo vermişti bende ilk hafta toplam 10 kg gidince aynı olurum sandım ama maalesef halaa aynıyım... hatta bayram sağolsun 1 kg.da aldın sen abla diyo tartı bağıra bağıraaaa şimdi aklıma geldi hani arabaların arkasına yazıyolar ya babam sağolsun diye.. bende eski kıyafetlerimi giyip gömleklerin göğüs kısımlarının pırtlayan düğmelerinin bi kenarına ve eteklerin dar gelen popo kısımlarına ''''''oğlum sağolsun'''' yazsam nasıl olur :44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
dr bana asıdan sonra huysuzlanırsa dıye bı fıtıl vermıstı agrı kesıcı..ondan kullanabılırdın aslında ama baban ne der bılmemDamlaya babam çok karşı korkutuyor beni sürekli. Damla dediğim an saçmalama diyor. Off insanın kendi babasının doktoru olması da kötü bir şey. Bazen soru soruyorum dalga geçiyor veya önemli değil diyor başka doktor olsa nazım geçerdi
Elif'cim sütün olmasının tek yolu sütüm olmuyor diye düşünmemek. Asla ama asla aklına getirme.
Teyzeler biz bugün dedemize gittik kilomuza boyumuza baş çevremize bakıldı. Sarılık uzadığı için tsh testleri vs. alındı. Yarın çıkacak sonuçlar dua edin kötü bir şey olmasın. Sanırım anne sütünü de 1-2 gün kesicez tahlil sonuçlarına göre. Aşı da olduk aşıdan sonra biraz huysuzlandı Pedifen verdim 2 çay kaşığı umarım gece tekrar kötülenmez.
ahh canımmm onu sen kendıne alıstırmıssın..nıye yanında yatırdın kı..ben ılk gunler yataktan kalkıp ınmem o kadar canımı yakmasına ragmen bıle yatırmadım yanıma..annem kokuna alısırsa ımkanı yok bıraktıramazsın dedı..sadece emmeden emmeye kucagıma aldım..ona ragmen bıle ara ara mızırdandıgında esım alıyor kızıyorum hemen alısıcak dıye ama yok kızım kocamın kucagında uyumaya bayılıyor...ah hanzade sorma oluyorum hergun yorgunlukta bebek bana yapısık yasıyo resmen yanımda uyuyo yatakta uyanıyo gece uyku yok gunduz oturmak yok kadın gelıcek cumartesı camasır telasındayım makıne hıc durmuyo sımdı yıkadım yusufu yatırdım netten suourge sıparısı verıp yatıcam oglanda huysuzlastı kardes kıskanclıgı malum sende ıyısındır umarım canım kendıne ıyı bak sende yormakendını haftaya duzene gırıcek hersey umarım gercım annem anjıo olcak ama hastaneye gıdemem cocukla umarım ıyı gecer yusuf mızırdanıyo offff 2 dk nefes alamıyorummm((
fatosersın canım 500 waatlıgı alıcam umarım ıyı cıkar
herkesı opuyorum
geçmiş olsun canım annene ,inşallah ciddi bişey çıkmaz ...
bu arada güle güle kullan makineni ..ama asla mop un yerini almasına izin vermee...
İrem [/B]yanlız değilsin canım sen inançlı bi insansın hemde oldukça kuvvetli inancın Yaradan sana yar canım daha kim olsun ağla için açılsın ve rahatla ama sonra şükret bak bebeğin ne kadar güzel ve sağlıklı eşin ne kadar iyi seni ve kızını çok seviyor :)
QUOTE]
saol canım..elhamdulıllah oya zaten bızı ayakta tutan bırde ınanmayanlardan olsaydık hafızanAllah..Allah esımden razı olsun üçümüzü de bırbırımızden ayırmasın ınsaallah..
selam kızlarr
geçmiş bayramınız mübarek olsun
irem kocaman bir aminn diyorum güzel duana,
bizim göbeğimiz pırtladı kızlar , göbek fıtığı olduk, sanırım çok ıkınmakdan, dr istersen hafifçe sar ama sarmasanda olur 1 yaşına kadar geçecek endişe etme dedi,
bu arada kimler sabsimplex ve emzik veriyor, artık emzik versemmi diyorum.
bide mevlüt yapcakmısınız, ne zaman yapcaksınız ???
Kizim 5 ten beri emiyo uyuyo 10 dk gecmeden gaz sancisindan ciyakliyo. Adacayi yagi surdum emzirdim ustune de 15cc kadar mama icti uyuyo cok sukur. Ama uykusuzluktan beynimde davul caliyorlar sanki bittim bittim
Hanimlar siz d vitaminini nasil veriyorsunuz? Ben agzina damlatamiyorum kapatiyor hemen. Kasikla vereyim dedim yarisi kasikta kaldi. Bibronun ucuna koydum emdirdim onda da bir miktar kaliyo ama digerlerine gore daha iyi bir yontem. Baska teknik gelistiren var mi?
ben içimi döksem bir yazsam hepiniz bana acırsınız
offf içimde koskocaman bir korku boşluğu oluştu
artık resmen bebek ağlama sesi kulaklarımda çınlıyor
dün doktorun kafasına çocuğu atacaktım ya,adam arabayla gezdir,masaj yap dderken o yüzündeki gülümseme çıldırttı resmen
kızın çığlıkları hastaneyi inletti,ne dr beni dinledi ne ben doktoru
sabretcezz artık lohusalığımız geçsın bunlar geçicekk cnm bende arada geliyolar çocuk ciyk ciyak bağırıyogazda zınco kullanıyorum bende bitksel yağlardan oluşuyo hanzadedemi onu kullanıyoo acaba 2. aydan sonra gaz hafifliyomuşş az kaldı allahın izniyle geçicekkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?