2011 Ekim Anneleri

selaam
herkesin geçmiş bayramını kutluyorum gelemiyorum eskisi gibi ama inanın aklımdasınız hepiniz iyisinizdir kendi durumumu yazmaya gerek yok bi çoğunuzdan kendimi okuyorum zaten :)) TEK FARKIM SÜTÜME NAZAR ETTİM GALİBA İKİ GÜNDÜR OLDUKÇA AZ GELİYOO ALLAH YAVRUMUN RIZKINI ARTTIRSIN İNŞALLAH

SİZLER İÇİNDE İŞE YARAYACAĞINI DÜŞÜNDÜM HEMEN GİRİP BİLDİRMEK İSTEDİM

malum biizm kuzular kış bebesi allah korusun onları her türlü fenalıktan ama bana öyle geliyorki ne kadar dikkat etsekte minik bir öksürük hapşırık vs.kaçınılmaz olacak bayram ziyaretine gelen arkadaşımın 51 günlük bir bebesi vardı çok gazlı ve çabuk hastalanan bir bebekmiş iki defa hastalamış iğne ilaç artık korkuyorum sürekl, antibiyotik verdik filan dedi 110 çeşit bitki diye bişey duymuş sadece 2 damla vücuduna damlatıp ovuyormuş ve çocuğun ne sancısı ne gazı ne öksürüğü olmuyormuş şiddetle tavsiye ederim dedi bizde hemen netten sipariş ettik evde bulunsun diye inşallah gerek kalmaz kullanmaya ama olaki kalırsada etkili bir ürün olduğunu okudum forumlarda ve kullanan arkadaşımdan sizlerlede paylaşmak istedimm...

NİDA BEBEĞİN NASIL OLDU CANIM İNŞALLAH DAHA İYİDİR RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN ARAMADIM AMA KUZUMA DUALARIMI GÖNDERDİM

KIZLAR HEPİNİZİ ÇOK ÖPÜYOR ALLAHA EMANET EDİYORUM MELEKLERİNİZLE

Allah senin iyiliğini versin akşam akşam ne güldüm yaa... İlahi emi... Sütün birikmemiştir belki dönem dönem azalıp arttığı :)

sağol cnm ya ben kafaya takmasam bile zorla taktırıyorlar bende emzirmek istiyorum böyle sağıp vermek çokmu hoşuma gidiyo kaç gündür mememi ağzına almıyordu ağlamaktan katılıyordu çocuk bugün bi 5 10 dak. emdi nasıl ağladım sevinçten

cnm inan bende öyleyim rezeneli anasonlu bi çayım var onu içiyorum humana içiyorum tahin pekmez dut kurusu fıstık bol su içiyorum salata yiyorum ne duysam yapıyorum içiyorum

kızlar konu aydınlığa kavuştu kocam emmeyi becerememiş dermişim oğlumu aldım şimdi emzirdim cokur cokur emdi maşallah... arada da kontrol için sıktım gayet güzel geliyo akmasada damlıyo ... herhalde hanzadenin dediği gibi birikmemişti ne biliim yaaa eşim gelmiyo deyince çocuğun boş memeyi çekip çekip bağırdığını düşündüm .. neyse bunu geçtik. bişi daha var kızlar oğlumun başında bıngıldak bölgesinde konak oldu bizim yapabileceğimiz bişi var mı... ayıklıyım diyorum bitmiyoki sürüsüne bereket vallaaa saçlar uzun olunca görünmüyo bayaa altta kalıyo ama ben biliyorum ya olduğunu hiç rahat değilim. bildiğim kadarıyla normal bir durum ve temizlikle falan alakası yok ama ne zmaan gider nasıl gider acabaaa...

birdeee ayın 20 sine kadar kaynanamda kalmaya karar verdik birdeee tatile gitme ihtimalimiz var yarın sabah belli olacak .didim caprice te bi odamız vardı 13-20 kasım arası ama gidemeyiz diye başkasına teklif ettik kabul etmezse ki yarın sabah belli olacak yanacağına biz gidelim dedik... nisan ayında gideceğiz normalde olsun fazla tatil göz çıkarmaz dimi... yalnız şu doğumdan beriii sanki işleri biraz aksatıyor eşim bizim yüzümüzden ( her gün bişi çıkıyo yok hastane yok bilmem ne ...işe eskisi gibi adapte değil...bide tatil olursa 1 hafta... bide nisanda 1 haftaaa.. babanın yanında çalışmanın avantajları diycemmmm ama babamında tepesi bi atarsa valla kalbimiz kırılır. adam patlayana kadar tutar ama ben korkuyorum artık dikkat etmemiz lazım... evimiz işe 20 km.ydi eşim sabah 6 da falan kalkardı 8.30 9 gibi dükkanda olurdu şimdi kaynanamdayız burası işe 3 km. olduğu için 7-8 e kadar uyuyo beyimiz sonra banyo-wc keyfi kahvaltı keyfi falan derken 10 dan önce evden çıkamıyo... birdeeeee benim aralık ın 10-11 inde sınavlarım varrrr.aöf ilahiyat 2.sınıfım ve nasıl ne zmaan çalışıcam bilmiyorum.1 ay kaldı ve dersler çok zor adını bile duymadığım dersler var bide düğün var 20 kasımda düğüne de kıyafet dikmem lazımdı ama bugün vazgeçtim hiç kasmıcam kendimi zaten oğlum sağolsun uykusuz kalıyorum bide ders çalışıcam bide dikişe vakit bulursam artık noolurum bilmem .. hem kendme hedef koşiiim (60 ı boşver...) 65 kiloya inersem kendime yeni komple bi takım dikicem diyeee... uzuuun bi süre dikemem sanırım arkadaşım 50 gününde 16 kilo vermişti bende ilk hafta toplam 10 kg gidince aynı olurum sandım ama maalesef halaa aynıyım... hatta bayram sağolsun 1 kg.da aldın sen abla diyo tartı bağıra bağıraaaa şimdi aklıma geldi hani arabaların arkasına yazıyolar ya babam sağolsun diye.. bende eski kıyafetlerimi giyip gömleklerin göğüs kısımlarının pırtlayan düğmelerinin bi kenarına ve eteklerin dar gelen popo kısımlarına ''''''oğlum sağolsun'''' yazsam nasıl olur :44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

ama yinede tedbiri elden bırakmıycam ben şimdi gidiyorum ayvaları soyup doğramaya komposto yapıcam .yalnız şeker koymamak lazımmış yaaa. balla tatlandır diyo maranki de hani bal ağırdı çocuk hazmedemezdi falan ya eeee biz yeyince sütten ona dokunur mu yoksa bişi olmaz mı.... eğer olmazsa şu içtiğim rezenelere falan da koyayım bariii hiç sevmiyorum hem tadını hem kokusunu

Damlaya babam çok karşı korkutuyor beni sürekli. Damla dediğim an saçmalama diyor. Off insanın kendi babasının doktoru olması da kötü bir şey. Bazen soru soruyorum dalga geçiyor veya önemli değil diyor başka doktor olsa nazım geçerdi

Elif'cim sütün olmasının tek yolu sütüm olmuyor diye düşünmemek. Asla ama asla aklına getirme.

Teyzeler biz bugün dedemize gittik kilomuza boyumuza baş çevremize bakıldı. Sarılık uzadığı için tsh testleri vs. alındı. Yarın çıkacak sonuçlar dua edin kötü bir şey olmasın. Sanırım anne sütünü de 1-2 gün kesicez tahlil sonuçlarına göre. Aşı da olduk aşıdan sonra biraz huysuzlandı Pedifen verdim 2 çay kaşığı umarım gece tekrar kötülenmez.

huuuhh anam bi yorgunum bi yorgun valla anlatamam zaten ki sizde yaşıyosunuz

öğlen topikten bi çıktım o saatten beri yusuf paşamla uğraşıyorum.. artık takar filan kalmadı zaten hastayım iyice pestilim çıktı.. bizde de gaz vardı bugün, ve zorla bi buçuk saat uyumuşuz koyun koyuna.. kucakta mayılıyor yavrum sonra kasılıp uyanıyor hemen, yerine koyuncada aynı.. çok da yoruldu kuzucum.. memeden de düşmedi, şükür ki birikti bari sütümüz yoksa böyle sık sık emince sütde olmuyo..

Zehracım
biz damla filan kulanmıyoruz, çok problemimiz olmadı maşallh bi kaç defa zorlandık ama geçende ben dr sormayı unutmuşum evde bulunsun dicektim.. yusuf normalde her emmeden sonra rahatça çıkarıyordu gazını ama son zamanlarda zorlanıyor gibi.. ben rezene içiyorum normalinden, bugünde yusufa bi kaç çay kaşığı verdim.. sonra altını açtım rahatladı biraz.. ama karnı gurul gurul ötüyor.. sanırım biz bayramda üşüttük kuzuyla beraber.. ha bide ben öyle kıvranınca tekrar süt veriyorum, onunla beraber biriken gaz çıksın diye sanki arada faydası oluyor gibi..

hanzade
Allah kolaylık versin tatlım, relaz ol emi kız bende kaynanam var diyomuşum ama sizi okuyunca halimize bin şükür dedim.. ya ama cidden bizimki iyiymiş be yaa allah size sabır ve kolaylık versin.

efsa
bu yorgunluğa tebesssüm ettirdin talım bi iyi geldi ki sormaaaaa

Kizim 5 ten beri emiyo uyuyo 10 dk gecmeden gaz sancisindan ciyakliyo. Adacayi yagi surdum emzirdim ustune de 15cc kadar mama icti uyuyo cok sukur. Ama uykusuzluktan beynimde davul caliyorlar sanki bittim bittim

Hanimlar siz d vitaminini nasil veriyorsunuz? Ben agzina damlatamiyorum kapatiyor hemen. Kasikla vereyim dedim yarisi kasikta kaldi. Bibronun ucuna koydum emdirdim onda da bir miktar kaliyo ama digerlerine gore daha iyi bir yontem. Baska teknik gelistiren var mi?

agzına damlatıyorum canım ben...emzıkle kandırarak verebılırsın..benımkı pek sevıyo tadını yalanıp duruyo.. :)
kesınlıkle katılıyorum hanzade sana ..sabah kahvaltıda 1 kasık sadece 1 yemek kasıgı pekmez yedım gogsumden oglende sut aka aka süngerlı sudtenımı ıslatmıs alttan akıyordu..kafama takmıyorum sukur rabbım kızımın rızkını verıyor..
muhtemelen bırıkmemıstır canım sütün..
bn bu kadar seyı yesem ıcsem goguslerım patlardı heralde nıda..dogumdan 1 hafta kadar sonragoguslerımın sıslıgı ınınce sutum kesıldı sanarak sıyah uzum ve kayısı kaynattım sadece sabah 1 aksam 1 su bardagı ıctım(sadece 1 gun) tam 1 hafta goguslerım tas gıbı sutler aka aka gezdım...sımdıde gaz ıcın rezene ve anason karısımı ıcıyoum goguslerım yıne taslasıyor..bılhassa sabah ıcıyorum kı gece akıpta benı usutmesın sutler..ne ustum kalıyo ne basım..
nıda ve sana bayılıyorum..bu dobralıgınız benı gulmekten yerlere yatırıyor resmen ..demek kocayıda emzırmek varmıs nasıpte..benım memoslarda bı gece oyle doldukı agrısından aglıcam nerdeyse pompamda yoktu..esım askım ben cekıyım mı dedıdedım yok daha nelerr..acı cekıyon ızın ver bıraz rahatlarsın dedı yok dedımmm...
dr bana asıdan sonra huysuzlanırsa dıye bı fıtıl vermıstı agrı kesıcı..ondan kullanabılırdın aslında ama baban ne der bılmem
ahh canımmm onu sen kendıne alıstırmıssın..nıye yanında yatırdın kı..ben ılk gunler yataktan kalkıp ınmem o kadar canımı yakmasına ragmen bıle yatırmadım yanıma..annem kokuna alısırsa ımkanı yok bıraktıramazsın dedı..sadece emmeden emmeye kucagıma aldım..ona ragmen bıle ara ara mızırdandıgında esım alıyor kızıyorum hemen alısıcak dıye ama yok kızım kocamın kucagında uyumaya bayılıyor...
geçmiş olsun canım annene ,inşallah ciddi bişey çıkmaz ...
bu arada güle güle kullan makineni ..ama asla mop un yerini almasına izin vermee...
delüüüü mopun sınem ıcı yerı baska..onun uztune gül koklamazzz emınım..

Son düzenleme:
Allaha emanet olun kızra..rabbım su mubarek vakıtte sela okunurken ettıgım su duama cevaben hepımızı mutlu mesut etsın ınsaallah...

Allahım hepımızın bebıslerıne saglık sıhhat nasıp etsın..huzurlu evlatlarımız olsun ıns..yavrularımızın rızkını(sutlerını-mamalarını) artırsın mevlammm..evlılıklerımızde yuzlerımızı herdaım guldursun soldurmasın...kahrı cekılebılır dertler versın...sabrımızı evlatlarımıza ve eslerımıze karsı artırsın...ve bebıklerımzın gaz,kaka,ıkınma,hastalanma problemlerı olmasın(hayal kuruyor olabılırım ama dua edıyorum surda)

bende kacayım kızlar esım 10 dk gelır kızım uyuyor ama uyanmak uzere..o uyanana kadar sofrayı hazırlayım tatlı tatlı yapalım kahvaltımızı ıns..

selam kızlarr
geçmiş bayramınız mübarek olsun
irem kocaman bir aminn diyorum güzel duana,

bizim göbeğimiz pırtladı kızlar , göbek fıtığı olduk, sanırım çok ıkınmakdan, dr istersen hafifçe sar ama sarmasanda olur 1 yaşına kadar geçecek endişe etme dedi,
onun dışında benim kız sürekli ıkınıyor, meme emerken uyurken falan çok sıkıyor kendini büyük insan gibi ıhhh sesleri çıkarıyor, dr normal dedi.
ve bize devit alerji yapıyor , bayram boyunca kesmiştim, dr dozajı düşür dedi, dün 2 damla verdim gene kızardı yüzü yavrucağın, bikaçgün ara verip tekrar deniycem eğer gene böyle olursa kesicez ve 6 aylıkdan sonra vitamin iğneleri yaptırıcakmışız,
haftaya 1 aylık olucaz allahın izniyle, aşı için götüreceğim doktora tekrar sorucam tüm bunları çünkü çocuk doktorumu değiştireceğim,

bu arada kimler sabsimplex ve emzik veriyor, artık emzik versemmi diyorum.
bide mevlüt yapcakmısınız, ne zaman yapcaksınız ???

Geçmiş olsun canım... Ben emzik vermedim, eşimle öyle kararlaştırmıştık çünkü, zaten bu saatten sonra da almaz diyorlar... Bebek mevlüdü yapacağım ama ara tatilde yapacağım 3 aylık olacak oğlum, o zaman abim ve eşimin öğretmen olan kız kardeşleri de gelebilecekler hem, aileden daha çok kişi gelebilecek...

Nida kızının iyi olmasına çok sevindim çok şükür
söylediklerinin hepsini yaptım kuzum ama malesef çözüm olmadı

canım ben kaynamış soğumuş suyu çay kaşığını yarım şekilde dolduruyorum suyun üzerine beş damla devit damlatıyorum o top gibi kalıyo suyun üzerinde bebek azını açıncadaa çulp diye yutuyo hiçdeakmıyo telef olmuyoo bunu deneeeeee kendine i bak

ben içimi döksem bir yazsam hepiniz bana acırsınız
offf içimde koskocaman bir korku boşluğu oluştu
artık resmen bebek ağlama sesi kulaklarımda çınlıyor
dün doktorun kafasına çocuğu atacaktım ya,adam arabayla gezdir,masaj yap dderken o yüzündeki gülümseme çıldırttı resmen
kızın çığlıkları hastaneyi inletti,ne dr beni dinledi ne ben doktoru

sabretcezz artık lohusalığımız geçsın bunlar geçicekk cnm bende arada geliyolar çocuk ciyk ciyak bağırıyogazda zınco kullanıyorum bende bitksel yağlardan oluşuyo hanzadedemi onu kullanıyoo acaba 2. aydan sonra gaz hafifliyomuşş az kaldı allahın izniyle geçicekkkkkkkk

slm fıstıklar herkes iyidir inş ya ben bişey sorucam 2 gün önce bebeğimin kırkını yaptık fakat burnu falan tıkalı biyere çıkarmadım şart mı bu kırk uçurmak lütfen kızlr acil cvp verin benim zilli ağlamadan

Son düzenleme:

İnşallah zeynepciğim,
ilkokul 1. sınıfa giden kızım var kardeşini çok kıskanıyor okula gitmek istemiyor bir tarafımda o bir tarafımda bana yapışık bebek
sbs sınavına hazırnan oğlum var,saldım çayıra mevlam kayıra durumunda şimdi
aşırı ilgi bekleyen ,geçecek sabret diyen bir kocam var
ben ne kime nasıl bölüneyim

merhabaa kizlarr
oncelikle hepinizin gecmis bayramini kutluyorum buyuklerimin ellerinden opuyorum
sanirim dogurdum dogurali en iyi gecemizi gecirdik kizimla..
gece uyandiginda 2 saat uyanik kaldiktan sonra uyuyan prensesim bu gece emdi hemen uyudu ama ben yinede 1 saat basini bekledim belki kusar diye sonra yan yatirdimm ve bende misil misil uyudum.
Kirkimizin cikmasina 5 gun kaldi herhalde buyuyor kizim artik gunduz uykusu azaldi gece uykusuna dondu herhalde geceyi gunduzu anladi artik :))
cooookkkk tatli yaaaa icime sokasim geliyo cocuguuu korkuyorm elimden bir kaza cikicak :))
helede 2 gundur tam bebege benzedi biraz ele avuca gelir olduuu a$igimmm ben bu kizaaaaa

Kocamda safak sayiyor nolcak bilmiyorum adam perisan halde
Napmak gerek sizce eskisi gibi hemen devam etmelimi 40 cikar cikmaz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…