canım sert bir yastığın üzerine bebeğini yüz üstü yatır ve sırtını ov. Ben ilkten yüz üstü yatırırken çok korktum ama bebek kendini kontrol edebiliyor ve yüz üstü çok kolay gaz çıkarıyor, çıkaramasada rahat ediyor ve uyuyor. Tıpkı omzuna aldığında rahat ettiği gibi rahat ediyor yüz üstü. Gündüzleri yüz üstü yatırıyorum artık. Bunun dışında doktorumuz OM-X adında içeriği zencefil ve dereotu olan bir şurup vermişti. Bu şurubu günde 4 keze kadar yarım ölçek verebiliyorsun. Ben çok sıkıştığı zamanlar veriyorum. Genelde verdikten 10 dakika sonra hem alttan hem üsten çıkartıyor. Bunun dışıında göbeğini dışarı doğru iyce ittirmeye başladığı zamnlarda yani bebeğinin çok sıkındığı zamanlarda altını aç ve üzeine bir battaniyeyi rahat hareket edebileceği şekilde ört. Biraz kıpırdansın, o kıpırdanırken sende göbeğinin etrafına hafifçe masaj yap. Bu yöntemde genelde işe yarıyor. birde her emzirmeden sonra bebeğin huzurluca uyuyorsa bırak ama onun dışında uyanık yada kıvranıyorsa mutlaka dik konuma getiki gazını çıkartabilsin. Birde midesinden tutmaki gereksiz yere basınç yüzünden kusmasın. Ben bunları yapıyorum ve işe yarıyor tabi bazen hiç bişeyin işe yaramadığıda oluyor ozamnda beklemek gerekiyor galiba :))Kızlar acele sorum olacak görenler lütfen cevap versin;
Humana Rezene Çayı nı kullanan var mı gaz problemi için?
Bir de gaz için ilaç dışında deneyip de sonuç aldığınız yöntem var mı? (Acı elma yağını da uygulamayı düşünmüyorum)
hayatım cok tesekkur ederım yardımların ıcın ama ıkı supurge arasındayım senınkının emıs gucu 350 wat bıtanede 500 waat emıs gucu olan var ve fıyatları aynı bıde yıne senınkının ustu cıkmıs 450 waat olanı toz torbası aklımı karıstırmasa 500 waat olanı alıcam hıc toz torbası kullanmadım cunku son bı arastırma yapıp almayı dusunuyorum normalde magzada 500 waat olan 650 ıdı alıcaktım nete bakıyım dedım nette 400 korkuttu acaba 2. elmı garantısı nasıl dıye sanal reyonum sıtenın adı duydunmu hıc bıde senınkının ucuda ucgenmı memnunmusun o uctan cok saol bılgıler ıcın bu arada bıktım cekmeyen supurgeden
sağol cnm ya ben kafaya takmasam bile zorla taktırıyorlar bende emzirmek istiyorum böyle sağıp vermek çokmu hoşuma gidiyo kaç gündür mememi ağzına almıyordu ağlamaktan katılıyordu çocuk bugün bi 5 10 dak. emdi nasıl ağladım sevinçten
cnm inan bende öyleyim rezeneli anasonlu bi çayım var onu içiyorum humana içiyorum tahin pekmez dut kurusu fıstık bol su içiyorum salata yiyorum ne duysam yapıyorum içiyorum
Allaha emanet olun kızra..rabbım su mubarek vakıtte sela okunurken ettıgım su duama cevaben hepımızı mutlu mesut etsın ınsaallah...
Allahım hepımızın bebıslerıne saglık sıhhat nasıp etsın..huzurlu evlatlarımız olsun ıns..yavrularımızın rızkını(sutlerını-mamalarını) artırsın mevlammm..evlılıklerımızde yuzlerımızı herdaım guldursun soldurmasın...kahrı cekılebılır dertler versın...sabrımızı evlatlarımıza ve eslerımıze karsı artırsın...ve bebıklerımzın gaz,kaka,ıkınma,hastalanma problemlerı olmasın(hayal kuruyor olabılırım ama dua edıyorum surda)
bende kacayım kızlar esım 10 dk gelır kızım uyuyor ama uyanmak uzere..o uyanana kadar sofrayı hazırlayım tatlı tatlı yapalım kahvaltımızı ıns..
selam kızlarr
geçmiş bayramınız mübarek olsun
irem kocaman bir aminn diyorum güzel duana,
bizim göbeğimiz pırtladı kızlar , göbek fıtığı olduk, sanırım çok ıkınmakdan, dr istersen hafifçe sar ama sarmasanda olur 1 yaşına kadar geçecek endişe etme dedi,
onun dışında benim kız sürekli ıkınıyor, meme emerken uyurken falan çok sıkıyor kendini büyük insan gibi ıhhh sesleri çıkarıyor, dr normal dedi.
ve bize devit alerji yapıyor , bayram boyunca kesmiştim, dr dozajı düşür dedi, dün 2 damla verdim gene kızardı yüzü yavrucağın, bikaçgün ara verip tekrar deniycem eğer gene böyle olursa kesicez ve 6 aylıkdan sonra vitamin iğneleri yaptırıcakmışız,
haftaya 1 aylık olucaz allahın izniyle, aşı için götüreceğim doktora tekrar sorucam tüm bunları çünkü çocuk doktorumu değiştireceğim,
bu arada kimler sabsimplex ve emzik veriyor, artık emzik versemmi diyorum.
bide mevlüt yapcakmısınız, ne zaman yapcaksınız ???
hanzade şu bitkisel gaz ilacının adı ne canım
slm fıstıklar herkes iyidir inş ya ben bişey sorucam 2 gün önce bebeğimin kırkını yaptık fakat burnu falan tıkalı biyere çıkarmadım şart mı bu kırk uçurmak lütfen kızlr acil cvp verin benim zilli ağlamadan
Amiiin ağzına gönlüne sağlık..
Ben veriyorum emzik iyikide verdim 10 günlükken vermeye başladım bazen almıyor ama genelde ccan kurtaran oluyor memeden ayrılmadığında kandırıyorum, yanlız düşünce sürekli vermek sinir bozuyo uyanıyo çocuk ama yinede memnunum yoksa benden ayrılmayacaktı..
Herbacol drop ama randıman aldığım söylenemez pek fazla, sab sımplex daha iyiydi gibi. Dr. sordum bu uyuma durumunu sab sımplexle ilgisi yok ama o ilaç bu verdiğim ise bitkisel dedi. poff napçamı bilmiyorum bende..
Yok ya böyle bir şey şart değil yani farz değil olmasada olmaz 41. günçık istersen farketmez bu tamamen ananelere dayanan bri duyum canım halk arasında 40 gün doldu hadi artık sonunda dışarı çıkabiliriz moduna girmek.. öncesi ve sonrasınada çıkabilirsin. İstersen çıkmassın hastaysa çıkmada zaten iyic eüşütmesin kuzu..
Kızlar acele sorum olacak görenler lütfen cevap versin;
Humana Rezene Çayı nı kullanan var mı gaz problemi için?
Bir de gaz için ilaç dışında deneyip de sonuç aldığınız yöntem var mı? (Acı elma yağını da uygulamayı düşünmüyorum)
cevaplar için sağıolun arkadaşlar
bende 40ımız çıksın ondan sonra çok zorda kalırsam vericem emzik,
bu arada kayınvalide şikayetleri var herkesde, benimde önce annem kaldı yanımda 10 gün sonra hep kaynana kaldı, kayınpederde geliyor gidiyor, bana zararları baskıları yada bebeğe bi zararları yok ama kalınmıyo aynı evde, allah beraber yaşayanlara sabır versin çok zor,
mevlüt için kırk çıkmadan yapılır diyor benim kayınvalide ama ben 40dan sonra düşünüyorum, varmı sizin fikriniz 40 çıkmadan mı yapılmalı gerçekten.
canım ben kaynamış soğumuş suyu çay kaşığını yarım şekilde dolduruyorum suyun üzerine beş damla devit damlatıyorum o top gibi kalıyo suyun üzerinde bebek azını açıncadaa çulp diye yutuyo hiçdeakmıyo telef olmuyoo bunu deneeeeee kendine i bak
offfff bende bu süt olayına cok takıldımmm..caresizce herseyi deniyorum ama yok yok ..en son gittim 30 şişe milk plus diye bi icecek aldım.tadı hoş içilebiliyo herkes cok memnunmus tübitak onaylı bi içcecekmiş bu arada.bebek magzalarında satılıyo.istersen bi al dene cnm sütü gidenlerin bile geliyomus içince 5 gündür içiyorum ama sürekli emdigi için bi onu bi diger gögsümü anlamadm arttırdı mı ..şişmesine fırsat kalmıyo cünkü gögsümün ..neyse Allaha ck sükür emzirebiliyorum yok yara yok mantar ancak yeni yeni adam akıllı emzirmeye basladımbelki bundan sonra artar emzirdikce..
cevaplar için sağıolun arkadaşlar
bende 40ımız çıksın ondan sonra çok zorda kalırsam vericem emzik,
bu arada kayınvalide şikayetleri var herkesde, benimde önce annem kaldı yanımda 10 gün sonra hep kaynana kaldı, kayınpederde geliyor gidiyor, bana zararları baskıları yada bebeğe bi zararları yok ama kalınmıyo aynı evde, allah beraber yaşayanlara sabır versin çok zor,
mevlüt için kırk çıkmadan yapılır diyor benim kayınvalide ama ben 40dan sonra düşünüyorum, varmı sizin fikriniz 40 çıkmadan mı yapılmalı gerçekten.
Dün aşımız vardı eve gellince kızım çok huzursuzlandı ağla ağla susmadı çocuk içim ezildi. Gazıda vardı sanırım, zgecede sürekli inledi hep bi gözüm açık sürekli kalk yat kalk yat, sabah işkence gibiydi kalkmak istemiyorum yani vücüt kalkamıyor artık ama kız ağlıyo zor bela bismillah dedim aldım emzirdim... ev dandiniydi akşam kaynanam geliyo off o geliyo diye kaynımlarda geliyo halbuki bu gün kardeşinde gidin görün onda illa benim dötüme yapışıcaklar ya uyuzlar eminim kaynanam kzıakrdeşlerinide takar peşine sülalece. ev topla temizle vs. daha yemek yapıcam kızım durmuyo ve ben sinirdne daha şimdiden delirmek üzereyim. Lohusa kadına en az 2 ay kimse gitmemeli...
Ya bide bebek emzirirken çok afedersiniz mok var ibi mememe bakmalarından nefret ediyorum o kadar örtüyorum hala gözlerini dikiyolar yemin ettim bidaha öyle bakan olursa ne oldu diye sorucam ben kapatıyorum demekki bakılmasını istemiyorum dimi gerizekalılar görgüsüzler... Meraktan geberiyolar 7 kilo fazlam var ama boy olduğu için iyi duruyorum komple aldığım için kiloyu, fena değilim tabş sıkılaşmak lazım o başka... neymiş ay nasıl zayıfmışım ay şöyleymişim bunu görümcemler söylüyo, saçımdan tırnağıma kadar süzüler yaaa.. ay karnını açsana bakalım filan diyo bide.. gerizekalı pislik nefret ediyroum açsam kıçımada bakçak merakından.. Saçmalama diye bozdum bi güzel milletin içinde hatta aç sneinkine bakalım dicektim kendisi benim iki katım gibi duruyoda...
umarım cıddı bısey cıkmaz canım cok yoruluyo bu ara dua edın onageçmiş olsun canım annene ,inşallah ciddi bişey çıkmaz ...
bu arada güle güle kullan makineni ..ama asla mop un yerini almasına izin vermee...
saol hayatım umarım duzene gırerız kısa zamandaSakınmayalımda mikropmu kapsınlar ya, ne gıcık anlayışsızlar sanki kendileri hiç anne olmamış hiç yaşamamış...
Ayy Allah yardımcın olsun canım valla senin işin daha zor inş herşey en kısa sürede düzene girer sende rahat bir nefes alırsın artık..
Canım hala düzelmedimi emmediği için sütmü biriktide şişti acaba? Sancısıda zor olur Allah şifa versin canım yaa..
agzına damlatıyorum canım ben...emzıkle kandırarak verebılırsın..benımkı pek sevıyo tadını yalanıp duruyo.. :)
kesınlıkle katılıyorum hanzade sana ..sabah kahvaltıda 1 kasık sadece 1 yemek kasıgı pekmez yedım gogsumden oglende sut aka aka süngerlı sudtenımı ıslatmıs alttan akıyordu..kafama takmıyorum sukur rabbım kızımın rızkını verıyor..
muhtemelen bırıkmemıstır canım sütün..
bn bu kadar seyı yesem ıcsem goguslerım patlardı heralde nıda..dogumdan 1 hafta kadar sonragoguslerımın sıslıgı ınınce sutum kesıldı sanarak sıyah uzum ve kayısı kaynattım sadece sabah 1 aksam 1 su bardagı ıctım(sadece 1 gun) tam 1 hafta goguslerım tas gıbı sutler aka aka gezdım...sımdıde gaz ıcın rezene ve anason karısımı ıcıyoum goguslerım yıne taslasıyor..bılhassa sabah ıcıyorum kı gece akıpta benı usutmesın sutler..ne ustum kalıyo ne basım..
nıda ve sana bayılıyorum..bu dobralıgınız benı gulmekten yerlere yatırıyor resmen ..demek kocayıda emzırmek varmıs nasıpte..benım memoslarda bı gece oyle doldukı agrısından aglıcam nerdeyse pompamda yoktu..esım askım ben cekıyım mı dedıdedım yok daha nelerr..acı cekıyon ızın ver bıraz rahatlarsın dedı yok dedımmm...
dr bana asıdan sonra huysuzlanırsa dıye bı fıtıl vermıstı agrı kesıcı..ondan kullanabılırdın aslında ama baban ne der bılmem
ahh canımmm onu sen kendıne alıstırmıssın..nıye yanında yatırdın kı..ben ılk gunler yataktan kalkıp ınmem o kadar canımı yakmasına ragmen bıle yatırmadım yanıma..annem kokuna alısırsa ımkanı yok bıraktıramazsın dedı..sadece emmeden emmeye kucagıma aldım..ona ragmen bıle ara ara mızırdandıgında esım alıyor kızıyorum hemen alısıcak dıye ama yok kızım kocamın kucagında uyumaya bayılıyor...
delüüüü mopun sınem ıcı yerı baska..onun uztune gül koklamazzz emınım..
koklamam tabı ya :) mobum bu yana dunya bı yana :) alıstırdım ırem sorma gunduz kucagıma almadım ama gece yanımda yatı cunku yatagına koyunca uyanıyo sımdıde emıyo uyuyo kucagımda yataga koydugum anda ıkınmaya baslıyo habıre emıcek yanı babası sallıyo suan aksamları neysekı buyuk erken yatıyo onu babaya satıyorum ama heryer kusmuk oluyo bırazdan halı koltuk sılıcemİrem [/B]yanlız değilsin canım sen inançlı bi insansın hemde oldukça kuvvetli inancın Yaradan sana yar canım daha kim olsun ağla için açılsın ve rahatla ama sonra şükret bak bebeğin ne kadar güzel ve sağlıklı eşin ne kadar iyi seni ve kızını çok seviyor :)
QUOTE]
saol canım..elhamdulıllah oya zaten bızı ayakta tutan bırde ınanmayanlardan olsaydık hafızanAllah..Allah esımden razı olsun üçümüzü de bırbırımızden ayırmasın ınsaallah..
bugun elektırıkler gıttı kalorıferde tabı aklıma sen geldın cok zor sogukta bebekle ugrasmak allah yardımcın olsun canımcım
canım sert bir yastığın üzerine bebeğini yüz üstü yatır ve sırtını ov. Ben ilkten yüz üstü yatırırken çok korktum ama bebek kendini kontrol edebiliyor ve yüz üstü çok kolay gaz çıkarıyor, çıkaramasada rahat ediyor ve uyuyor. Tıpkı omzuna aldığında rahat ettiği gibi rahat ediyor yüz üstü. Gündüzleri yüz üstü yatırıyorum artık. Bunun dışında doktorumuz OM-X adında içeriği zencefil ve dereotu olan bir şurup vermişti. Bu şurubu günde 4 keze kadar yarım ölçek verebiliyorsun. Ben çok sıkıştığı zamanlar veriyorum. Genelde verdikten 10 dakika sonra hem alttan hem üsten çıkartıyor. Bunun dışıında göbeğini dışarı doğru iyce ittirmeye başladığı zamnlarda yani bebeğinin çok sıkındığı zamanlarda altını aç ve üzeine bir battaniyeyi rahat hareket edebileceği şekilde ört. Biraz kıpırdansın, o kıpırdanırken sende göbeğinin etrafına hafifçe masaj yap. Bu yöntemde genelde işe yarıyor. birde her emzirmeden sonra bebeğin huzurluca uyuyorsa bırak ama onun dışında uyanık yada kıvranıyorsa mutlaka dik konuma getiki gazını çıkartabilsin. Birde midesinden tutmaki gereksiz yere basınç yüzünden kusmasın. Ben bunları yapıyorum ve işe yarıyor tabi bazen hiç bişeyin işe yaramadığıda oluyor ozamnda beklemek gerekiyor galiba :))
makinen hayırlı olsun canım. İnşallah istediğin gibi olur. Ben makinemi sanal reyonumdan almıştım ve 3 iş günü içinde adresime ulaştı. Yani ben bu alışveriş sitesi ile bi,r sorun yaşamadım. Benim makinemin ucuda üçgen ve kullanışlı :))
cok sasırdım fıyat farkına heryerde 650 ben 417 ye aldım tırstım onun ıcın pazartesı gelıcekmıs umarım memnun kalırım senınkınden 2 db daha seslı 150 waat emıs gucu yuksek senınkının artısı daha sesız ve torbasız olusu esım karar verdı ama aklım senınkınde kaldı annem belkı bende alırm dıyo bakarsın bunu ona verır ondan alırım
kızlar nurse ısmarlamıstım esıme bulamamıs metsıl almıs gunde 4 kez 8 damla verıyorum az bucuk ıse yardı devıte de basladık yaglı olusu kakayı kolaylastırıyo bıraz ama henuz bı ıse yaramadı dun aksam son kakamızı yaptık bugun kaka yok
bırı gece bez degısmeden bahsetmıs ben degıstırıp yatırıyorum kaka yaparsa eger bıdaha degıstırıyorum yoksa sabah alıyorum
bugun ıslerımı hallettım bırazdanda ahlaı koltuk sılcem gecen kadına bak kusmuk lekelerı var ıyı sıl demıstım mınderı ters cevırmıs :) bana kaldı o ıs yarında kadın gelıcek salıda annemde bısey cıkmazsa nsallah duzene gırıcez
herkes ıyıdır umarım dogurmayan kalmadı duyguydu sanırım forum kurucumuz yenı forum acsın bıze
herkese hayırlı aksamlar
iyi akşamlar kızlar işte bizim doğum hikayemiz....
42.haftaya kadar beklememize rağmen bebişim gelmedi ve 28.10.2011 doktorumuz randevu verdi o gün gittik 1 cm açıklık vardı ve bebeğimin kalp atışları yavaşlamıştı ayrıca kordonda dolanmıştı boynuna ama ben normal doğumu çok istediğim için suni sancı verildi 12den 5e kadar ama hiçbirşey değişmedi 1,5 cm oldu açılmam ayrıca hiç cnm yanmadı hemde en yüksek doz neyse 5 saatin sonunda doktorum sez.alıcam açılman yok bende spinal olsun dedim ve aldılar iğne yapıldı hiç cnm yanmadı doktorum geldi ve başlıyoruz dedi bi yandan benle konuşuyo bi yandan kesiyo beni derken şimdi karında bi baskı olucak korkma dedi ve bebişim geldi incecikti sesi doktor tek ayağından tutmuş kızımda ordaki bi bezi yakalamış sıkı sıkı bırakmıyo hemşireler çok beter bu diyolar ve yıkandıktan sonra yanıma getirdiler o an kelimelere sığmaz çok iyi bilirsiniz doğum fot.çekiyo bizi bu arada çok güzeldi kendime geldiğimde herşey bitmişti odama çıkardılar kızım beni bekliyordu emmek için.. :) sonra tam çıkacağımız gün bebeğimin ateşi çıktı kan testi için kan aldılarenfeksiyon kapmış olabilir dediler ve yeni doğan yoğun bakıma aldılar ve dünyam yıkıldı resmen bana sen gidebilirsin dediler gidermiyim yavrumu bırakıp 2 gün bekledik sonuuçları emdirmeye gidiyorum yavrumu ama öle çıplak kuvözde gördükçe ağladım derken sütüm gitti üzüntüden birde baş ağrısı anlatamam ayağa kalkamıyorum spinal olduğum içinmiş ama felaket bir ağrı 2 gün sonra sonuçlar geldi çok şükür iyiydi kızım 4 gün sonra evimize geldik baş ağrım için 1 hafta sürer dedi ve tam cuma günü geçti kızım 3290 kilo 52 cm doğu göbeği hala düşmedi ve pişik oldu doktor idrar yollarında sorun olabilir dedi kızımın çişini vercez tetkik yapılacak inş. birşey çıkmaz çok huzursuz kızım gazmı yoksa pişiktenmi anlayamıyorum dün sabaha kadar uyumadı ve kustu çok üzülüyorum ağlayınca bende ağlıyorum akıl verin ne yapmalıyım.....
ayyy hanzade koptum gulmekten cok yasa hemi.senin kaynanan gelecek ama gidecek benimkki 9 ay benimle gun sayiyorum valla 1.5 ay oldu geleli sanki zaman durdu gecmek bilmiyor herseye karisinca deli oluyorumallahtan hayirlisi bir gitseydi 3 sene rahat olucam kismetse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?