2011 Ekim Anneleri

canım sert bir yastığın üzerine bebeğini yüz üstü yatır ve sırtını ov. Ben ilkten yüz üstü yatırırken çok korktum ama bebek kendini kontrol edebiliyor ve yüz üstü çok kolay gaz çıkarıyor, çıkaramasada rahat ediyor ve uyuyor. Tıpkı omzuna aldığında rahat ettiği gibi rahat ediyor yüz üstü. Gündüzleri yüz üstü yatırıyorum artık. Bunun dışında doktorumuz OM-X adında içeriği zencefil ve dereotu olan bir şurup vermişti. Bu şurubu günde 4 keze kadar yarım ölçek verebiliyorsun. Ben çok sıkıştığı zamanlar veriyorum. Genelde verdikten 10 dakika sonra hem alttan hem üsten çıkartıyor. Bunun dışıında göbeğini dışarı doğru iyce ittirmeye başladığı zamnlarda yani bebeğinin çok sıkındığı zamanlarda altını aç ve üzeine bir battaniyeyi rahat hareket edebileceği şekilde ört. Biraz kıpırdansın, o kıpırdanırken sende göbeğinin etrafına hafifçe masaj yap. Bu yöntemde genelde işe yarıyor. birde her emzirmeden sonra bebeğin huzurluca uyuyorsa bırak ama onun dışında uyanık yada kıvranıyorsa mutlaka dik konuma getiki gazını çıkartabilsin. Birde midesinden tutmaki gereksiz yere basınç yüzünden kusmasın. Ben bunları yapıyorum ve işe yarıyor tabi bazen hiç bişeyin işe yaramadığıda oluyor ozamnda beklemek gerekiyor galiba :))

makinen hayırlı olsun canım. İnşallah istediğin gibi olur. Ben makinemi sanal reyonumdan almıştım ve 3 iş günü içinde adresime ulaştı. Yani ben bu alışveriş sitesi ile bi,r sorun yaşamadım. Benim makinemin ucuda üçgen ve kullanışlı :))

Fatoşcum teşekkürler cevabın için. Yüzüstü yatırma konusunda annem de çok baskı yapıyor rahat edersin diyor ama bir türlü cesaret edemedim.

Bu arada önümüzdeki Cumartesi mevlüt yapmayı düşünüyordum kızıma ama eşim şehir dışına gidiyor ve bana yine annemlerin yolu göründü. Ne zaman döneceği de belli değil benimkinin offf...

dun denedım bu yüzüstü yatırma meselesını ama ıse yaramadı kızlar...hatta gazı cıksın dıye denemedıgım bısey kalmadı ama cıkmadıda...

offfff bende bu süt olayına cok takıldımmm..caresizce herseyi deniyorum ama yok yok ..en son gittim 30 şişe milk plus diye bi icecek aldım.tadı hoş içilebiliyo herkes cok memnunmus tübitak onaylı bi içcecekmiş bu arada.bebek magzalarında satılıyo.istersen bi al dene cnm sütü gidenlerin bile geliyomus içince 5 gündür içiyorum ama sürekli emdigi için bi onu bi diger gögsümü anlamadm arttırdı mı ..şişmesine fırsat kalmıyo cünkü gögsümün ..neyse Allaha ck sükür emzirebiliyorum yok yara yok mantar ancak yeni yeni adam akıllı emzirmeye basladım belki bundan sonra artar emzirdikce..

Amiiin ağzına gönlüne sağlık..

Ben veriyorum emzik iyikide verdim 10 günlükken vermeye başladım bazen almıyor ama genelde ccan kurtaran oluyor memeden ayrılmadığında kandırıyorum, yanlız düşünce sürekli vermek sinir bozuyo uyanıyo çocuk ama yinede memnunum yoksa benden ayrılmayacaktı..

hanzade şu bitkisel gaz ilacının adı ne canım

Herbacol drop ama randıman aldığım söylenemez pek fazla, sab sımplex daha iyiydi gibi. Dr. sordum bu uyuma durumunu sab sımplexle ilgisi yok ama o ilaç bu verdiğim ise bitkisel dedi. poff napçamı bilmiyorum bende..

Yok ya böyle bir şey şart değil yani farz değil olmasada olmaz 41. günçık istersen farketmez bu tamamen ananelere dayanan bri duyum canım halk arasında 40 gün doldu hadi artık sonunda dışarı çıkabiliriz moduna girmek.. öncesi ve sonrasınada çıkabilirsin. İstersen çıkmassın hastaysa çıkmada zaten iyic eüşütmesin kuzu..

Dün aşımız vardı eve gellince kızım çok huzursuzlandı ağla ağla susmadı çocuk içim ezildi. Gazıda vardı sanırım, zgecede sürekli inledi hep bi gözüm açık sürekli kalk yat kalk yat, sabah işkence gibiydi kalkmak istemiyorum yani vücüt kalkamıyor artık ama kız ağlıyo zor bela bismillah dedim aldım emzirdim... ev dandiniydi akşam kaynanam geliyo off o geliyo diye kaynımlarda geliyo halbuki bu gün kardeşinde gidin görün onda illa benim dötüme yapışıcaklar ya uyuzlar eminim kaynanam kzıakrdeşlerinide takar peşine sülalece. ev topla temizle vs. daha yemek yapıcam kızım durmuyo ve ben sinirdne daha şimdiden delirmek üzereyim. Lohusa kadına en az 2 ay kimse gitmemeli...

Ya bide bebek emzirirken çok afedersiniz mok var ibi mememe bakmalarından nefret ediyorum o kadar örtüyorum hala gözlerini dikiyolar yemin ettim bidaha öyle bakan olursa ne oldu diye sorucam ben kapatıyorum demekki bakılmasını istemiyorum dimi gerizekalılar görgüsüzler... Meraktan geberiyolar 7 kilo fazlam var ama boy olduğu için iyi duruyorum komple aldığım için kiloyu, fena değilim tabş sıkılaşmak lazım o başka... neymiş ay nasıl zayıfmışım ay şöyleymişim bunu görümcemler söylüyo, saçımdan tırnağıma kadar süzüler yaaa.. ay karnını açsana bakalım filan diyo bide.. gerizekalı pislik nefret ediyroum açsam kıçımada bakçak merakından.. Saçmalama diye bozdum bi güzel milletin içinde hatta aç sneinkine bakalım dicektim kendisi benim iki katım gibi duruyoda ...

saol canım ya kaynana tutturdu çıkalımda çıkalım die uyuz etti beni ya 40 gündür yanımda zaten elimden bi kaza çıkçak sinir şey

canım bende bi arkadaşın tavsiyesiyle milupanın rezene çayını aldım ama işe yaradığını sölüyemem doktora söledim o dahada çok burar çocuğun karnını dedi zinco diye bi damla verdi bitkisel baharatlardan felan oluşuyo biraz iyi geldi o sanki bide ben sıcak su torbası kullanıyorum yattığı heryerde oda iyi geldi tavsiye edrim

cevaplar için sağıolun arkadaşlar
bende 40ımız çıksın ondan sonra çok zorda kalırsam vericem emzik,
bu arada kayınvalide şikayetleri var herkesde, benimde önce annem kaldı yanımda 10 gün sonra hep kaynana kaldı, kayınpederde geliyor gidiyor, bana zararları baskıları yada bebeğe bi zararları yok ama kalınmıyo aynı evde, allah beraber yaşayanlara sabır versin çok zor,

mevlüt için kırk çıkmadan yapılır diyor benim kayınvalide ama ben 40dan sonra düşünüyorum, varmı sizin fikriniz 40 çıkmadan mı yapılmalı gerçekten.

canım valla bnm öyle çok bi bilgim yok millete sorsan herkes bişey sölüyo birinin dediği ötekin tutmuyo bence kafana göre takıl derim kendini hazır hissettiğinde yap bizim kırkımız bayramın üçüncü günü çıktı önümüzdeki perşembe mevlidini okutucam bebişimin hem ben iyice düzeldim hem bebek ele avuca geliyo biraz tam zamanı diye düşündüm herkesi çağırıcam gelen gelsin bebği görsün yoksa hergün misafirle uğraşmak zor oluyo en azından bigün yorulurum hem kuran okunur hem bebek görme yapılır

Ben su vermiyorum normalde ama iyi fikir saol cnm.

Hanzadee koptum burda ne salak insanlar ya, ben emzirirken de millet basima dolusuyo ben de emzirme onlugumu kullaniyorum artik.

Mevludunu 40i cikinca okutacagim ben de

sağol cnm bide ona bakayım.....

kızlar geceleri bebeğin altını her uyanmasında değiştiriyor musunuz
ben değiştiriyorum ama bu seferde iyice uykusu kaçıyor uykuya dalması çok zaman alıyor.

ben emzirdikden sonra değişiyorum altını hep, çünkü emerken yada emdikden az biraz sonra hemen çiş kaka yapıyor, hemde uyanır uyanmaz çokhuysuz oluyor altını alırken çok ağlıyor, emziriyorum altını alıyorum uyuması için tekrar emziriyorum uyur gibi oluyo yatırıyorum haydaaa gene bas bas bağırıyor ıkınıyo napicamı şaşırdım artık.

eliftatlım göğüs ve süt problemin var sanırım. Öncelikle kendimden örnek vericek olursam sütüm az diye bana yedirmedikleri ve içirmedikleri kalmadı. Öyle çok şey içtimki mide kaynaması sorunu yaşadım uzun süre. Ama herşeye rağmen sütüm artmadı sadece ben kilo aldım. En sonunda süt problemi yüzünden sinirlerim iyice bozuldu geceleri ağlayan kızıma mama vermek zorunda kaldım ama kızım mamayı sevmedi ve kustu. Farklı marka mamalar denedim ama sonuç aynı ya kustu ya çok kötü gaz sorunu yaşadı. Bende duygusal olarak çok kötü etkilendim sonunda eşim artık süt olsun diye hiçbirşey yapmayalım dedi, süt olursa olur olmazsa bir yolunu buluruz sütü az olan yada hiç olmayan sen değilsin artık bunu düşünme dedi. Birlikte çıkıp marketten bolca meyve, sebze genelde besin değeri yüksek ve yemekten zevk aldığım yiycekler aldık. Bunun dışında eskisi gibi normal herzaman yaptığım yemeklerden istediğim kadar yemeye başladım ve sütü düşünmeyi bıraktım. Şuanda tek yaptığım öğün atlamamak, gün içinde bol su içmek ve canım sıcak bişiler istediğinde ıhlamur içiyorum birde günde 2 büyük fincan ıhlamur,ısırgan,anason,rezene ve kimyondan oluşan çayımdan içiyorum ve nihayet sütüm geldi. Günde bir kez mama veriyorum geriye kalanını emzirerek karşılayabiliyorum. İnanıyorumki yakında mamaya hiç ihtiyacım kalmıyacak :)) sende artık düşünme bişeye çok odaklanınca malesef nekadar istesende olmuyor galiba...
göğüs ucu yaralarındanda çok çekmiş ve hemen hemen birçok saçmalığı denemiş biri olarak göğüs ucunu iyileştiren en iyi şey göğüs ucunun nemli tutulması olduğunu söyleyebilirm. ben eczaneden FİTO adında bir krem aldım birde aventin göğüs koruyucusunu. Kızımın uyuduğu zamanlarda bolca kremi göğüs ucuna sürdüm ve göğüs koruyucusunu üzerine taktım. Göğüs koruyucusu göğsün sürekli nemli kalmasını sağladı. Kremse iltihabı söktü attı diyebilirim. Kıızm uyandığında göğüs uçlarımı sıcak su ile yıkayıp kızımı emzirdim. kızım her uyuduğunda aynı işlemi yaptım ve 4 günün sonunda kanayan göğüs uçlarım epey toparlanmıştı. Şuan göğüs ucuyla ilgili bir problemim yok. Bunu göğüs ucu yarası olan hjerkeze tavsiye ederim...

iyi akşamlar kızlar işte bizim doğum hikayemiz....
42.haftaya kadar beklememize rağmen bebişim gelmedi ve 28.10.2011 doktorumuz randevu verdi o gün gittik 1 cm açıklık vardı ve bebeğimin kalp atışları yavaşlamıştı ayrıca kordonda dolanmıştı boynuna ama ben normal doğumu çok istediğim için suni sancı verildi 12den 5e kadar ama hiçbirşey değişmedi 1,5 cm oldu açılmam ayrıca hiç cnm yanmadı hemde en yüksek doz neyse 5 saatin sonunda doktorum sez.alıcam açılman yok bende spinal olsun dedim ve aldılar iğne yapıldı hiç cnm yanmadı doktorum geldi ve başlıyoruz dedi bi yandan benle konuşuyo bi yandan kesiyo beni derken şimdi karında bi baskı olucak korkma dedi ve bebişim geldi incecikti sesi doktor tek ayağından tutmuş kızımda ordaki bi bezi yakalamış sıkı sıkı bırakmıyo hemşireler çok beter bu diyolar ve yıkandıktan sonra yanıma getirdiler o an kelimelere sığmaz çok iyi bilirsiniz doğum fot.çekiyo bizi bu arada çok güzeldi kendime geldiğimde herşey bitmişti odama çıkardılar kızım beni bekliyordu emmek için.. :) sonra tam çıkacağımız gün bebeğimin ateşi çıktı kan testi için kan aldılarenfeksiyon kapmış olabilir dediler ve yeni doğan yoğun bakıma aldılar ve dünyam yıkıldı resmen bana sen gidebilirsin dediler gidermiyim yavrumu bırakıp 2 gün bekledik sonuuçları emdirmeye gidiyorum yavrumu ama öle çıplak kuvözde gördükçe ağladım derken sütüm gitti üzüntüden birde baş ağrısı anlatamam ayağa kalkamıyorum spinal olduğum içinmiş ama felaket bir ağrı 2 gün sonra sonuçlar geldi çok şükür iyiydi kızım 4 gün sonra evimize geldik baş ağrım için 1 hafta sürer dedi ve tam cuma günü geçti kızım 3290 kilo 52 cm doğu göbeği hala düşmedi ve pişik oldu doktor idrar yollarında sorun olabilir dedi kızımın çişini vercez tetkik yapılacak inş. birşey çıkmaz çok huzursuz kızım gazmı yoksa pişiktenmi anlayamıyorum dün sabaha kadar uyumadı ve kustu çok üzülüyorum ağlayınca bende ağlıyorum akıl verin ne yapmalıyım.....

canm kaynana sornu yaşayanlardan biri benim .aynı evde gerçekten yaşanmaz.ben bir kaç gündür istemiyerekte olsa emzik vermeye başladım.başa çıkamadım sürekli memede durmak istiyor. uyuduktan sonra çıkarıyorum.mevlüdünü 15 günlükken yaptım. çokta iyi oldu.bebek ziyaretine gelmek isteyenleri bir günde çkarmış oldum.

ayyy hanzade koptum gulmekten cok yasa hemi.senin kaynanan gelecek ama gidecek benimkki 9 ay benimle gun sayiyorum valla 1.5 ay oldu geleli sanki zaman durdu gecmek bilmiyor herseye karisinca deli oluyorumallahtan hayirlisi bir gitseydi 3 sene rahat olucam kismetse

geçmiş olsun canım annene ,inşallah ciddi bişey çıkmaz ...
bu arada güle güle kullan makineni ..ama asla mop un yerini almasına izin vermee...
umarım cıddı bısey cıkmaz canım cok yoruluyo bu ara dua edın ona
mobumun yerı ayrı hıc bırakabılırmıyım onu :)) ama umuyorum bu supurgeden sonra cok toz olmıycak evde
saol hayatım umarım duzene gırerız kısa zamanda

İlk yapman gereken sakin olmak :) Zamanla düzene giricek üzülme canım.

Ayy Allah yardımcınız olsun valla sırtımın etleri kopuyo bi yoruldum ki sormayın, az sonra damlarlar kızı uyuttum zorla geldiklerinde hemen atlamazlar umarım üstüne ayy deliriciğim yaaaaa

Kızlar rumuz geliyomu ya göremedim uzun zamandır nerelerde acep deliriciğim diyince geldi aklıma :)))

hanzadealalh yardımcın olsun valla mısafır ısı zor ne hedıye ıstıyorum ne bısey umarım daha gelen olmaz bana gelenın ardından ıs yapmaktan gına geldı bana.
kızlar nekadar surede nekadar kılo verdınız benım aldıgım kılolardan 2 kılo kaldı ama oncekındende fazlam oldugundan en az 9 kılo daha vermem gerek artık 25 gunluguz sanırım daha gıdermı acep kendılıgınden 40 ı dolanlar verdınızmı 25 den sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…