2011 Ekim Anneleri

Edacığımın Adana şubesiyiz biz de... )))

Duyguuuuuu çoooookkkkkkkk tatlıııııııııı maşallah fıstığa...

maşallah duygucum,kızın pek bi güzelleşmiş. büyümüş kuzucun, allah nazarlardan korusun.

canım babam gelsin sorucam mutlaka.

Ben de spiral düşünüyordum ama sen böyle deyince arada kaldım şimdi ya. Acaba alo fetva hattına mı sorsak?

Duygucum maşallah kızına yaaaa ne kadar da büyümüş yavrum benim. Küpesi de pek yakışmış ayol

Ya sen çok takıyorsun kafaya bu süt olayını olumsuz etkileyeceksin kendini. Sütünün yetip yetmediğini aylık kontrolünde anlarsınız gerekirse doktor zaten takviye verir. Kesinlikle olumsuz düşünme memelerin şişmese de bebek emdiği an süt salgılanıyormuş eminim ki sütün de yetiyordur. Benim özellikle akşam çok şişiyor ama gün içinde sık emiğinden şişmiyor fakat aylık kontrolde kilo alımı güzel çıktı o yüzden kafaya takmıyorum artık.

canım göğüslerinin şişmesini nie bekliosun kii...benim sütüm olduğunda ama çocuğu emzirmediğimde göğüslerim şişio mesela geceleri..onun dışında şiş deil yani..kii sütün yetmese dr takviye yapar bence yetiodur sütün sen pimpirikleniosun..olumsuz düşünme..böle olumsuz düşünmen asıl sütünü etkiliycek bakk..

Ağlıcammm kızı yüzsütü yatırdım mucize gibi 1 saattir uyuyor şimdi uyandı mızırdanıyor ve mucizevii pıııırt seslerini duydum elhamdülillah

saol canım içimi rahattlattın valla cok haklısın..zaten şurda acısız 5-6 gündür emzireblrm öncesinde önce yara sonra da mantar oldu gögüslerimde..persembe günü kontrole gitti 20 günde 300 gr cık almıs bebegimm cok üzüldümm mamayı da az vermişiz demekki zamanında..simdi de günde 1 kere takviye yapıyoruz bakalım pzt günü tekrar ölcecekler kilomuzu ona göre sütüm yetiyo yada yetmiyo diyebilicemm inş yetiyodur

evet ya cok takıyorum valla bugüne kadar bir rahat emziremedim ondan heralde..bende takmıcam artıkk iyice kafayı yedim.mama yapmak o kadar zoruma gidiyo ki aglıyorum mamasını hazırlarken..Allaha cok sükürr herseye sükürr saglıklı sıhhatli korkuyorum valla Allahın gücüne gidicek diye..napıyım aptamil maptamil karnı doysun da ...

nasılsınız kızlar uykusuz ve yorgunuz hepımız sanırım ozellıkle kız annelerıne dıkkat cekıyorum da hepımızde aynı sorunlar var gaz problemı cok ıkınıyo anlamadım gıttı uyku uyumuyo ılk asımızı pazartesı yaptırdık bızde kırkımızda çarsamba gunu cıkıyo ınşallah umarım 40dan sonra duzelır yoksa harbı salak oldum cıktım bıde okula gıden oglum var onun derslerıyle ugras kızla ugras kendım kocakarı gıbı oldum valla ınsanlıkdan cıktım cıldırcammm..

canım tarifi kim verdi bilmiyorum ben kaçırmışım sende yakaladım. nasıl hazırlıyosun kaç dakka kaynatıyosun??

canım çok teşekkür ederim eşine hürmetler
hurmetler bızden canım :)
masallah abla olmus hakkaten yeım ben onu kulagında kupe mı var bu arada benmı oyle gordum
canim niye gunah olsunki hamile kalip,bebegi aldirmak bence gunah onlem aliyoruz cana kiymiyoruzki.esimi ikna etmeye calisiyim,benim normalde 1 hafta suruyor zaten 3 gun daha sursun nolcak bilgilerin icin sagol canim.
elbette bebk aldırmak daha gunah ama aklımda soru ısaretı varken yaptıramam ben bakalım zaten bu sefer ılk etapta ıstemıyorum cok agrı yaptı bende
oy mınnak prenses yerım onun esnemesını ben kız cocukların her halı baska

canım ya bılemedım bende kıme sorayım alo fetvayı ben bı kac sefer aradım cvp vermedı acaba dedım telımı degstı bıde hep erkek acıyo ya soramam ben :) olurda bırıne sorarsan bızede soyle canım aklını karıstırmıs olmayım ama ben duydugumu soyledım bıde koruma seklıde oyle olunca ıyıce bulandı kafam

bu arada herkese ıyı aksamlar uykusuz ve yorgunum...
bugun temızlık vardı bızde anneme gıttık bı ara eve ugradım kadının arkasından yer fılan sıldım ve anneme gerı gıttım tam buyuk oglan uyudu eve gıdeyım derken bı baktım annem nefesı degsık dıye yusuf ıcın esımı aradım rengı de cok kırmızı ve damarlar dısında dedım dogdu dogalı oyle ama bu sefer daha cok geldı neyse nobetteydı babamla gelın dedı gıttık kuvezlerın oldugu bı odaya aldı bızı ben sagı solu ınceledımbol bol mınnak bebekler vardı aslında erken dogan deılmıs ama mınnak geldı rahatsız olan bebeklermıs neyse kan aldı esım ultrason cektı rahat oldu oda ısısı ıyı ıdı gıydır cıkar yapmadık rontgen cıhazına kadar odaya geldı ılk tahlıl sonuclarımız ıyı rontgenımız ıyı nefes le ılgılı sorun yok rengı ıcın tam sorun olup olmadıgı dıger tahlıllerle bellı olucak
cok acıktı oglum ortalıgı yıktı ama ıyı oldu aklımızda kalmadı
bu arada kuvezlerı gezdım hep merak etmısımdır o bebekler aglayınca bakıyolarmı dıye hemsıre vaktımız olursa bakıyoruz dedı e haklı bız bırıne bakamıyoruz orda 10 dan fazla bebek vardı ve 2 hemsıre vardı bırı aglıodu dıgerlerı sesıszdı gıttım allahım cocugun heryerınde bısey burnunda agzında kolunda gobegınde alnında rabbım sıfa versın nekadar sukretsek az o bebek o aletler ıcınde cırpınıp aglıyodu hemsıre emzık vercem dedı bekledım nasıl emzıgı markasını ne dıye a bı baktım gazlı bezden emzık yaptı bantladı fılan esıme sordum yapılıyo bazen dedı
neyse kılomus 4.600 kusurude var ama bezımız cıslıydı dusuyorum onu aslında dun aksamdan berı kaka yapmadık bı 200 gr da ondan vardır sukur yınede boya bakmadı esımde
bızden haberler boyle bebegım dunden berı kaka yapmadı dunde fıtılle yaptı buyuk oglum ve bende ayıyız bebege yapılcak bısey yokta bıze tavsıyenız varmı ozellıkle ogluma cocugumla ılgılenemedım hıc
neyse ben yatıyorum cvpı yarın alırım oglan uyuyoken yatıyım herkese ıyı geceler

slm güzeller herkes iyi okduğum kadarıyla

edaa
duyguu
fatmaa
bunlar sizve kuzular için maşallah bebeklere güzel bakılmış aman allah korusun kem gözden,pis nefisten

mavi paticik uzun süredir gelip geçmişi okuyup yazamadna çıkmak zorunda kalıyorum sannırım senin bebiş rahatsız yada sana öyle gelmiş af buyur sonundan yakaldım anlayamadım tam geçmiş olsun küvezdeki bebeleri anlatmışsın ya içim dağlandı resmen çok haklısın rabbime bin şükür bebelerimiz sağlıklı sıhhatli allah orada olan yavrucuklara axil şifalarversin sağlık versin en bolundan

nidam bebeğin daha iyiymiş çok sevindim allah şifasını versin yavrucağa

OKUMADAN GEÇMEYİİNN!!!

hepimiz dereotunun süt yaptığını biliyoruz bende dereotunu salatama karıştırıp yemek için ayıklarken aklıma bi fikir geldi saplarını atmayayım dedim 5 dakika kaynattım sonra tenceremin kapağını kapatıp demlenmeye bıraktım bir su bardağı içtim azıcık tatlandırarak yaklaşık 1 saat sonra göğsüm kaynamay başladı kii ben yaklaşık 3,4 gündür sadece bebeğimi doyurabilcek kadar süt çıkarabiliyodum maşallah bu akşam 180 ml çıktı yarım saat arayla

ayrıca 6 adet inciri yarım lt suda 10 dk kaynatıp demlendikten sonra bir su bardağıda ondan içtim ikiside süt yapan ürünler bundan sonra sıkça denicem

son olarak ısırgan çayınında hem bol sür hem kaliteli süt yaptığıını duydum yarında ısırgan
listem şöyle

bir gün ısırgan çayı
birgün rezene anason
birgün üzüm kompotosu
birgün incir
birgün dereotu
bu arada dengeli ve düzenli beslenmeye çalışıyorum inşallah işinize yarar

ayrıcaa

bebeğim kakasını zor yapıyo son günlerde kimisi sütün yağlıysa ondandır diyo kii yağlı değil daha çok yavan gibi süütüm dün ilkkez hurmayı denedim 3 adet hurmayı cezvede 5 dk kaynatıp bir çay kaşığı verdim bebeme yarım saat sonra bağırsaklaırnı boşalttıo resmen gazını ise kendi kendine çıkardı her emmeden sonra sık sık yapmayı düşünmüyorum ama haftada birgün denemekte faydavar kendimce hurmadaki bol vitamindende faydalanmış olur bebem

bunları kendi kafama göre uygulamıyorum tecrübel, bir arkadaşımın tavsiyelerini ebe arkadaşıma sorup onay alıyorsam uyguluyorum içim rahat olarak yanii ben daraldığım bir konuda birileirnin tavsiyeleriyle rahata eriyosam aklıma sizler geliyosunuz hemen paylaşayım diyorum

bool sütlü ,gazsız sancısız ağrısız günler öpüldünüüz çook

ımm şeyy kızlar benim bi sorum olcak ama utanıyorum kızarıyorum ama sormamda lazım biliyorum
şeyy 40 çıktıktan sonraa yada şöyle sorayım bundan sonra fik fik eylemleri sırasında bebeleri nereye koycaz 40ı çıkıpta eşleriyle normal hayatına dönen arkadaşlaradır sorum

ben kızımı odasında değil yanımda ufak yeni doğan beşiğinde yatırıyorum eşimi öpecek olsam bi garip oluyorum suçluluk duygusuna kapılıyorum 40 çıktıktan sonra haydi o sırada odasına koyayım desem onuda içim kabul etmiyo sanki zevkim için kızımı terk etmiş olacak gibi hisseidyorum böle söleyince en iyisi yapmamak gibi geliyo ama yook onuda almayım ben çıkamadım içinden haydi bana bir fikir

canım tarifi kim verdi bilmiyorum ben kaçırmışım sende yakaladım. nasıl hazırlıyosun kaç dakka kaynatıyosun??

canım tarıfte 1 s.b gına bır tatlı kasıgı dıye vermıs..ama 1 su bardagını bebe kac gunde ıcecek..ben daha cok taze yapılıp verılmesı taraftarı oldugumdan azar azar yapıyorum...
ben soyle yaptım..:

1/2 kahve fıncanı su
1/2 cay kasıgı çörek otu
yaklasık 3 4 dk kadar kaynattım..rengı sararmaya baslıyor zaten suyun.. ılıtıp 2 cay kasıgı ıcırdım..cok gecmedı cıkardı gazını..

bu arada kızımın 3 gundru burnu tıkanıyo..yavrum resmen cebellesıyo gogsumu emerken bı yandan sut ıcmek ıstıyo bı yandan nefes almaya calısıyo..
bende grıb oldugunu dusunuyorum kızımın ..sımdı anason rezene karısımlı cayıma 1 cay kasıgı kadarda toz zencefıl ekledım ..sutumden kızıma gecerde sıfa olur dıye..bu arada tadıda ıgrenccccc otesı...yavrum sımdı uyuyor..bu burun aspiratorunude kullanamadım ben ya..pöffff ne zor dengeyı kurabılmek..bıdaha ccouk yaparsam yazın dogurcamm heee..he kızlar zencefıl bu arada anne sutunude artırıyormus..aklınzda bulunsun..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…