2011 Ekim Anneleri

slm kızlar.biraz okuduğum kadarıyla sıkıntı yok sanırım kimsede.olmasın aman.biz de iyiyiz ama ben yorgunum çok.kızım gündüz uyudu akşam 5ten gece 11e kadar uyanık kaldı öldüm uyutana kadar.gece de zor emzirdim uyudu kaldı hep çok üzüldüm az emdi diye şimdi gene uyudu.valla az emse suç memeden ayrılmasa suç bebek olmak ta kolay değil az uyur telaşlanırım çok uyur telaş.bana yaranamadı kızım valla :) sağlıklı olsun da her zorluk atlatılıyo bi şekilde.
elimdeki ağrı da arttı sinir sıkışması vardı ya ameliyat demişlerdi nasıl yaptırayım bebeğim küçücük.
sarılık için hap kullanmaya devam ediyoruz biraz da o yapıyo uykuyu.doktor aşırı yaparsa kes dedi ama aşırı değil sanırım.olmassa vermem ya hap falan nasılsa geçcek bu sarılık dimi.2 3 ayda geçenler varmış malesef biz o şanssız kesimden olduk.gene de çok şükür.
en son kontrolde kızım kilo da almış boyunu ölçmedi 1 yaşında dikkate alınmaya başlanır dedi boy için.ptesi aşı var inş. hasta etmez kızımı aşı.haftaya kırkımız çıkcak inşallah.bakalım huyunda suyunda bi değişiklik olcak mı.hep öle diyorlar ya ya iyi olurmuş ya kötü.bizimki gazsız zamanlarında iyi ama gaz olunca çook sinirleniyo ağlıyo.buarada göğüslerim benim de sık emdiği için şişmiyo.ama az emmese hemen doluyo.yani bu süt yok demek değil şişmemesi.
sizden birsürü gaz için önlemler okudum ama hangisini yapsam bilemiyorum.çörekotunu ben de duydum ama yapmadım yapıp içeyim bari.ay çok yazdım daha da yazasım var ama bişeyler yiyim hazır uyuyoken kızım.öptük hepinizi.

meryem canim bu normal puacalrin ustune dokulen corek otumu yoksa baska bilmedigim baska cesidemi var benim oglumdada cok gaz oluyor canim ya eger iyi geliyorsa hemen yapiyim

Herkese selam. Nette dolaşırken şöyle bir yazı buldum. Bebeklerin gaz sorunuyla ilgili doğru bildiğim bir çok şeyin yanlış olduğunu anladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Çok ilginç geldi çünkü.
Bebek Doktoru

slm kızlarrrr acil cevap istiyorum ne olurrrrr ogluşum cuma gununden beri kakasını yapamıyor bir çimdik kadar geliyor z.yagı sürdük sabun parçası yolladık banamısın demiyor dün gece çok zor uyudu hatta aglaya aglaya yorgunluktan bayıldı diyebilirim sizdede oldumu ne yaptınızda geçtii

meryem canim bu normal puacalrin ustune dokulen corek otumu yoksa baska bilmedigim baska cesidemi var benim oglumdada cok gaz oluyor canim ya eger iyi geliyorsa hemen yapiyim

canım evet aynen oyle..poacaların ustune attıgımız siyah susam (çörek otu)

yapana kadar bacaklarını karnına dogru bastırma hareketı yap....benım kızımdada var 10 gundur falan kendı yapamıyor aynı dedıgın gıbı ıkın ıkın aglamktan helak oluyor..bende sabun yag denedım azcık bısey cıkıyo oda su..ama bu sekılde ne var ne yoksa bosaltıyo benımkı..dene ıstersen ayrıca gazınıda cıkartıyor bı haylı sıcratarak hemde.karnına elınle saga dogru masaj yap ama bıraz bastır kı bagırsakları etkılensın masajdan.he bu hareket ın bacak kemıklerını gelıstırdıgını ve bebegın daha cabuk yurumesıne vesıle oldugunu soyledı bır dr arkadasım..

ılgınc,,yazının bazı kısımları aynen dogru ama bazı kısımlarına katılmıyorum...
mesela su teshıs cok dogru aynen de oyle oldu. kızımda ılk 2 hafta gaz sorunu yoktu..ama emzırırken karnı sureklı guruldardı ınanılmaz derecede sık hıckırık tutardı nerdeyse her emmeden sonra..2. haftanın bıtımıne yakın basladı oda benım yedıgım lahana yuzunden kızımın sabahlamasıyla anlasıldı..yedıklerıme dıkkat edıyorum ve artık o gunler kadar gaz sorunu yasamıyoruzz ne o ne ben..buda katılmadıgım kısmı..cunku kesınlıkle ve kesınlıkle anne sutunden bebege gecıyor yedıklerı...oyle olmasaydı ben anason ıctıgım gun kızım saatlerce uyumazdı...rezene ıctıgımde rahatlamazdı..daha da cok yanı..

her bebek ve anne farklıdır..oylekı kımımıze ıyı gelen dıgerıne gerlmıyor goruyoruz..bu deneye yanıla ogrenılecek bır durum..her bebegın derdı aynıda olsa dermanı farklı olabılıyr..nıtekım..bencee

burcu duydun mu kızzzz ...bebek yapana kadar bacakları bastıracaksın..bebek kabı oldugundan degıl gazını cıkartamadıgı ıcın kakasını yapamıyor..kakasının ıcınde köpüklü su gıbı bısey var baloncuklar...yaptırıken sen de goreceksın...5 dk masaja devam et sonra bastır bacaklarını karnına bekle kendı ıkınırken cıkıcaktır zaten ..

Balçovadayım ben. Eserkent nirede?
karbaglar tarafında oluyor burası kardeşimde balçovada agora avm de çalışıyo sizin orada
aman allahım maşallahhh küpelerini o tombik yanklarını yerimmmmmm
maşallahhhh yaaaa bizde eklicez ama kablomuzu almamışız yanımıza yaaa
ah canım yaa backlarını karnına dogru ittirdiğim zaman nasıl paralıyor kendinii anason verdik biraz uyudu uyandı yazık valla allahım onun acısını bana versin insan çok üzülüyorr deneyelim bakalım çörek otunu masajıo ve hurmayı gece zar zor uyudu sonra emzirdim yanımda uyudu korktum uyanır diye yanımda yattı saat 2 gibi annem almış yanımdan

ay yarın 40 ımız çıkıyooor bizimmm

kaynam beni deli ediyor her akşam arayıp bebişimiz nasıl aglıyormu sütün varmı diye soruyor
gaz ilacını verip vermediğimi soruyor vermedim dediğim zamanda ay rica edicem ver diye tembihliyor
valla telefonu çıkaran adamı yklarsam yolucm eskiden mektup varmış ayol 1 haftada nca geliyomuş hahah
annem bile şaşırdı bu kadın beni hiç aramazdı özgür sayesinde hergün arıyor dedi aman sağolsun arayıp soruyor
ama bu kadar fazlasıda insanı deli ediyor bee hamileyken bile bu kadar görüşmedik

benımkıde ılk yaptıgımda feryad fıgandı..bırak aglasın acı cekmesınden ıyıdır ne olcak bebenın poposu acıyo aglar tabı..buyuk adam kabız olunca dayanamıyo degılkı el kadar bebek..ılk yaptır sonra poposuna vazelın sur yumusatsın hemde kızarmaz ve acısını alır sonra sonra alısıyor benımkı sımdı altını acınca kendı cekıyor bacaklaırnı karnına alıstı zıllı..kendı hıc ugrasmıyor hergun gunde 3 kez ben yaptırıyorum..

deneyelim bakalım uyansında annen gitmiş sen nasılsın bakalım geçmişi detaylı okuyamıyorum

deneyelim bakalım uyansında annen gitmiş sen nasılsın bakalım geçmişi detaylı okuyamıyorum

ıyıyım valla canım ne olsun..4 yegen buyutunce en cıkmaz zamanlarda bıle ıllakı bı yontem oluyo elımde ..bırde Allah burda yapayalnız oldugumdanmıdır nedır yardım edıyor burcu...oyle uykusuzluk yorgunluk gozume gorunmuyor..Allah can saglıgı versın yavrularımıza...bazen cosuyo benım kızda oturup aglayasım gelıyor ama ıste az sabredınce oda gecıyor..sonucta bebek oldugun unutuyoruz karsımızdakılerın bı dertlerı yoksa bıle aglamaktan baska yapacak bıseylerı yok..

annem gıdelı 13 gun oldu bugun..ondan oncede ondan sonrada bakıyorum basımın caresıne elhamdulıllah..

sen ne yaptın canın sıkkın gıttın ızmıre bılıyorum..ama annenler sendeyken de ıyı degıldın..sımdı nasılsın ..umarım gıttıgıne pişman olmamıssındır..ınsan bu haldeyken kımseyı cekemıyo valla

Son düzenleme:

haklısın cnım allah yardım ediyor ben hiç bu kadar ufak bebek bakmadım yanlız bile kalmadım allahım yardım ediyor ynlızken çok rahat baktım hatta tek başıma yıkadım oglumu herşey güzel oluyor yeterki karışan olmasın annemler yanımdayken bana iş gördürüyorlardı buradaykende yan gelip yatmıyorum ama gene iyiyim hastayım diye heralde pişman değilim geldiğime şükür aman oglum iyi olsunda başka bişey istemem

oyle valla canım..sımdı tek derdımız bebeklerımızz..onlar ıyı olsun ..benımkının de burnu tıkanıyo 3 gundur arada öksuruyor hapsuruyor..benımde aklım cıkıyor tabı hastalancak dıye..ıns gecıcı bıseydr..

benimde oğluşun burnu tıkanıyor öksürüyor hapşırıyor dr hasta olmadıgını 1 yasına kadar olabilecegini söyledi

kızım uyuyor..bende ortaıgı toplayıp yemek koydum..hazır o uyurken..sımdı o pişerken bı yandan da pc basında oyle guzel gunes vurdukı yuzume..nasıl uyku bastırdı sabah 6:30dan berı uyumadım yatsam mı acaba..bırı yemegın altını kapatsın pişince...ben yatarım kızım kalkar...pöfffffffff...

benimde oğluşun burnu tıkanıyor öksürüyor hapşırıyor dr hasta olmadıgını 1 yasına kadar olabilecegini söyledi

hep varmıydı pekı..benım kının yoktu once su son gunler oldu..esıme kızıp duruyorum(sureklı hapsurur cunku)senden gectı kesın dıye adama elletmıyom bebeyı..kac gundur

İrem bence sen kızın kakasını yapması için öyle çok fazla dışarıdan müdahalede bulunma derim ben. Öyle kızın poposuna zeytinyağlı çubuk falan sokup boşyere uyarma derim o karın hareketi de bir kaç defa ve çok sert olmayacak şekilde yapılmalıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…