Nevincim bizim sariligimiz 9 düzeyinde aynen devam ediyor. Doktorumuz hicbir sey vermedi, sararma artarsa getirin dedi sadece. Bi de Nil in sariligi sadece yuzunde belli vücudunda öyle cok belli degil. Seninkinde belli mi?
Elif cok gecmis olsun canim Sude ye ins tekrarlamaz kayisi hosafi falan ic kuru kayisi ye bol bol. Ben hergün yiyorum.
Ben anakucagi ile ilgili birsey sormustum, Meltem almadim demis, aramizda kullanan yok mu?
Dünta cok kücük tesadüfen gecmis msjlara bakarken Viyana da dil kursundan arkadasimi bu topikte buldum iyi mi.
Yarin biz evleneli tam 1 yil oluyor kizimsa 3 haftalik oldu bile, ama ben hic iyi hissetmiyorum kendimi aksine cok mutsuzum, esim arkadaslariyla cikti aksam da dügüne gidiyor, bense kayinvalidemin oturma odasina hapsettim kendimi, kizimla ilgileniyorum, depresyona fena giris yaptim sanirim.
kız cano
dikine ikiye böl fitili elinde yuvarlat yumuşat öle koy emi
kalın çok canı acıo
bizim dr öle kullanmamızı sölediydi
slm bacılarr ogluş hala kakasını yapamadı masjlar yaptık egzersizler yaptık yok yok yok şimdi eczaneden gidip fitil aldım bi akşam bir sabah kullanıcam inşallah işe yarar adı sup.gliserin kansuk süppozituar
bu arada gögsünü sagan arkadaşlar gögsünüzü hissediyormusunuz???ben 1 aydır sağ gögsümü hissetmiyorum süt geliyor ama öyle şakır şakır değil yeteri kadar yani diğer gögsümden gelen süt kadar gelmiyor mıncıklıyoırum sıkıyorum ucu dışında hiçbir yerini hissetmiyorum his kaybı varr
slm bacılarr ogluş hala kakasını yapamadı masjlar yaptık egzersizler yaptık yok yok yok şimdi eczaneden gidip fitil aldım bi akşam bir sabah kullanıcam inşallah işe yarar adı sup.gliserin kansuk süppozituar
bu arada gögsünü sagan arkadaşlar gögsünüzü hissediyormusunuz???ben 1 aydır sağ gögsümü hissetmiyorum süt geliyor ama öyle şakır şakır değil yeteri kadar yani diğer gögsümden gelen süt kadar gelmiyor mıncıklıyoırum sıkıyorum ucu dışında hiçbir yerini hissetmiyorum his kaybı varr
Meltem bugün bizde eşimle aynı senin gibi düşündük temmuz - ağustos gibi hamile kalıp nisan-mayıs gibi doğurmak lazım en azından gazı falan olduğunda bindir arabaya in sahile ohhh tabi bir daha doğurmaya cesaret edebilirsem :))canım tarıfte 1 s.b gına bır tatlı kasıgı dıye vermıs..ama 1 su bardagını bebe kac gunde ıcecek..ben daha cok taze yapılıp verılmesı taraftarı oldugumdan azar azar yapıyorum...
ben soyle yaptım..:
1/2 kahve fıncanı su
1/2 cay kasıgı çörek otu
yaklasık 3 4 dk kadar kaynattım..rengı sararmaya baslıyor zaten suyun.. ılıtıp 2 cay kasıgı ıcırdım..cok gecmedı cıkardı gazını..
bu arada kızımın 3 gundru burnu tıkanıyo..yavrum resmen cebellesıyo gogsumu emerken bı yandan sut ıcmek ıstıyo bı yandan nefes almaya calısıyo..
bende grıb oldugunu dusunuyorum kızımın ..sımdı anason rezene karısımlı cayıma 1 cay kasıgı kadarda toz zencefıl ekledım ..sutumden kızıma gecerde sıfa olur dıye..bu arada tadıda ıgrenccccc otesı...yavrum sımdı uyuyor..bu burun aspiratorunude kullanamadım ben ya..pöffff ne zor dengeyı kurabılmek..bıdaha ccouk yaparsam yazın dogurcamm heee..he kızlar zencefıl bu arada anne sutunude artırıyormus..aklınzda bulunsun..
ayy canom geçmiş olsun canım ya bizde dün ve bugün hala devam eden sancıyı çekiyor yavrum ne yaptımsa fayda etmedi bişey bulursan banada haber verslm kızlarrrr acil cevap istiyorum ne olurrrrr ogluşum cuma gununden beri kakasını yapamıyor bir çimdik kadar geliyor z.yagı sürdük sabun parçası yolladık banamısın demiyor dün gece çok zor uyudu hatta aglaya aglaya yorgunluktan bayıldı diyebilirim sizdede oldumu ne yaptınızda geçtii
elifcim çok geçmiş olsun canımmslm kızlar nasılsınız biz hastanelik olduk bugün(
kızım cuma 11den beri kakasını yapmadı çok huzursuzdu yavrum 2 gün boyunca yaptığım hiç bişeyde işe yaramadı gaz çıkartıyo ama kaka yok götürdüm bugün hastaneye iyikide götürmüşüm evde gaz çıkartıyordu ama genede çok fazla gazı varmış karnı çok sertti ve kakası çok sertleşmiş müdahale ettiler popuşuna fitil falan baya uğraştılar yavrumda yapabilmek için çok çaba sarfetti canıda yandıkeşke dün getirseymişim dedim ama drlarda 2 gün kaka yapmazsa kabız sayıyoruz üzülme zamanında getirdin dediler o kadar uğraşmaya yarım saat 45 dak. sonra anca yaptı yavrum ama nasıl rahatladı anlatamam şimdi mışıl mışıl uyuyo kuzucuk allah dermansız dert vermesin yavrularımıza....
Ben anakucagi ile ilgili birsey sormustum, Meltem almadim demis, aramizda kullanan yok mu?
canım cok gecmıs olsun....bebekler gazlarını kakalarıyla yapıyolar ama gaz cıkmayınca kakada yapılamıyor ne yazıkkı..oncelerı benımkındede sorun yokken aon 10 gundur kakasını ben yaptırıyorum sırf gaz sorunu yasamayalım dıye...poposundakı catlak yuzunden canı yanıyordur..hep nemlı tutmaya calıs ve altını alınca bıraz hava almasını sagla..vazelınde cok ıyı yapıyor..kızım 3 gun ıkınınca kabız sandım alttan sabun falan attım mesele kakada degıl gazdamıs megersem o gunlerde kızımında poposu kızarık noktalar olmustu...sonra hıc elımı surmedım hep bacaklarını karnına bastırarak yaptırdım kakasınıda gazınıda..ve hepvazelın surdum gectı sımdı sukur...hem rahatlatıyor hem daha kolay yapmasını saglıyor..
O çırpı bacak şimdi et topağı oldu bu süt bu kadar yarıyosa bende içiyim diyorumbelki bana da azcık et yapar
Bu arada artık süt yetiştiremiyorum günde bi kaç kez mama veriyorum
Bende digital tartı aldım onda tartıyorum merak ediyorum kilosunu napıyım
Çok geçmiş olsun poposundaki çatlaklarmı acıyo da ağlıyodu acaba Yavrum benim canı yanıyodu demekki Onlara bişey olmasın dayanamazlar bize olsun ne olucaksa kıyamam onlara
O günler de gelecek ins. Ben en cok tüylü gelinlik terliklerimi giyip giyip gelmesini hayal ediyorum, cok eglenceli olacak ins
Canim cok gecmis olsun. Geceleri hafif müzik falan acsan, bebekler icin fon müzikleri var dinlendirici, ise yarar mi acaba?
Hanimlar ben anakucagini kullanamiyorum, korkuyorum, kizim icinde oturuyor gibi oluyor sanki aklim cikiyor. Aslinda yurtdisinda hastaneden itibaren hep kullaniyorlar görüyordum ama simdi ben cesaret edemiyorum. Esimin de basini etini yemistim bir an evvel alalim diye. Siz ne yapiyorsunuz kullaniyor musunuz? Ben altini battaniye de seriyorum yüksek olsun icine göcmesin diye, bu sefer de kemerlerini takamiyorum o ayri.
pöffff...su bebekler ne garıpler akıl sır ermıyo vallahı...
kızım dun butun gun uyudu..toplamda 3 saat uyanık kalmamıstır o derece yanı..bırde nasıl derın uyuyor anlatamam..sadece acıkınca bıraz mızıdandı emdı gene uyudu..hatta aksam korktum bıseymı oluyo kıza dıye nefesıını falan dınledım..
butun gecede ayaktaydık saolsun saat bası kalktı 3 5 dk emdı uyudu..zorladım emmedı uykudan ama emdıgıde yetmedgınden boyuna acıktı ve boyuna benı kaldırdı cıgıklarıyla...artık sabah 6da esıme kalk ve cocuguna bak dedıgını hatırlıyorum agzım 2 karıs acık sele serpe uyumusum 5 10 dk..ama uzun surmedı kızımın cıglıklarını esım susturamayınca gerı aldım emzırdım yatırdım 7 de gene 8 de gene ...şaftım kaydı...
en son 9 gıbı altını degıstım emzırdım gazınıda cıkarıp yatırdım basına da yuksek sese alıssın dıye tv yı acıp kuran hatmı dınlettım..o sıra evımı supurdum kendıme kahvaltı hazırladımsaat 10 da gene uyandı sıpa hatım bıtınce ::)
ve 10 dan bu yana da uyanıgız mız mız..gece yavrumun burnu fısır fısır edıyodu tıkanacak dıye korktum hatta kısa kısa emınce boyle huzursuz huzursuz nefes alamıyomu acaba dıye de dusundum..sabahta hafıf tıkalı gıbydı sımdı acık ama gecelerı tıkanır genelde..bıde extradan hapsurup ve 2 3 kez de öksurugu oldu cok korkuyorum hasta olucak dıye...gercı bu sogukta ben bu cocugu nasıl hasta etmıcem onuda bılmıyorum ya...kat kat gıydırıyrum usumesın dıye bende oyle gıyııyorum cunku ama bu seferde terlıyo..yukarı tukursem bıyık assagı tukursem sakal..
inş. canım tşk ederizcanım yaa geçmiş olsun..umarım ilaç işe yarar sıkıntıları geçer oğluşumuzun..
meltemcim gündüz uyuyunca geceleri oturtuolar valla...bende salağa dönüyorum o günler..allah hepimize güç kuvvet versin..
canım tarıfte 1 s.b gına bır tatlı kasıgı dıye vermıs..ama 1 su bardagını bebe kac gunde ıcecek..ben daha cok taze yapılıp verılmesı taraftarı oldugumdan azar azar yapıyorum...
ben soyle yaptım..:
1/2 kahve fıncanı su
1/2 cay kasıgı çörek otu
yaklasık 3 4 dk kadar kaynattım..rengı sararmaya baslıyor zaten suyun.. ılıtıp 2 cay kasıgı ıcırdım..cok gecmedı cıkardı gazını..
bu arada kızımın 3 gundru burnu tıkanıyo..yavrum resmen cebellesıyo gogsumu emerken bı yandan sut ıcmek ıstıyo bı yandan nefes almaya calısıyo..
bende grıb oldugunu dusunuyorum kızımın ..sımdı anason rezene karısımlı cayıma 1 cay kasıgı kadarda toz zencefıl ekledım ..sutumden kızıma gecerde sıfa olur dıye..bu arada tadıda ıgrenccccc otesı...yavrum sımdı uyuyor..bu burun aspiratorunude kullanamadım ben ya..pöffff ne zor dengeyı kurabılmek..bıdaha ccouk yaparsam yazın dogurcamm heee..he kızlar zencefıl bu arada anne sutunude artırıyormus..aklınzda bulunsun..
canım zeytınyaglı cubuk ve sabunu deneyıpte fayda etmedıgını gorunce bıdaha yapmadım zaten..cunku poposu tahrıs oluyo ıyıceden canı yanıyodu..sonra masajla yaptırmaya basladım ve oyle yaptırıyorum...dr arkadasım kendı kızına da hep boyle yaptıgını 10 aylıkken bu yuzden yurudugu ve cok ıyı yaptıgımı soyledı..ayrıca bı zararının oldugunu sanmıyorum..tv de bır dr dan da gormustum nasıl yapıldıgını..yapamayıp bas bas bagırmasına dayanamam..kendı gazından dolayı yapamıyor cunku..su gazlı donemı atlatana kadar kızıma yardımcı oluyorum o yapabıldıgı ıcın bende o huzurlu oldugu ıcın mutluyuz.. :)İrem bence sen kızın kakasını yapması için öyle çok fazla dışarıdan müdahalede bulunma derim ben. Öyle kızın poposuna zeytinyağlı çubuk falan sokup boşyere uyarma derim o karın hareketi de bir kaç defa ve çok sert olmayacak şekilde yapılmalıymış.
cumlemızden canım...ben ıkı sabah verdım emzırmeden sonra...sonra gerek kalmadı kendı cıkarıyor bu gunlerde maasallah..sıkıldıgında takvıye yaparsın.. sevındım mınıgın rahatlmasına..sagol canim yaptim valla icirdim sen soylemistin galiba yuzustu yatirin diye onuda yaptim 15 dakika zor uyuyan oglum iki saati gecti uyuyor canim allah razi olsun keske once yapsaydim yavrum kivraniyordu misil misil uyuyor simdi
selam kızlarr..benim bıdıkla uğraşmaktan bi elim değipte yazamıyorum ...bugünlerde daha iyi gibiyiz çok şükür ,gündüz baya uyuyo ,acaba şu rezeneli anasonlu karışımdan içiyorum ondan mıkii??? :26::26:2 bardak içiyodum normalde bugün 1 bardağa düşürdüm ...her emzirmeden önce kızın burnuna enjektörle izotonik sıkıyorum ,nefesi açılıyo öyle emiyo ..biraz rahatladı yawrucak ama öksürmesi arttı kızlar ?? bu iyi bi gelişmemi anlamadım ,hırıltı falan yok ,acaba genizden gelen balgamı yutarkenmi öksürüyo anlamadım bir bilen varmı acabaa???:26::26::26:
duygu kızın çook tatlı olmuşş ..hele o gözlerr..maşşallah kuzumaa..
fatmacım seninde kızın çok tatlımaşşallahh...
meltemcim doktor burun tıkanıklığı için damla vermişti eczaneye gitmiş eşim arkadaşı eczacı izin vermemiş damlaya anne sütü damlatın demiş. annem de öyle diyince denedim ben burnu tıkanınca iyi geldi sanki geçti tıkanıklığı bi dene istersen.
benim evim de soğuk ya. kaloriferler yanıyor ama 1. kattayım alt boş ev soğuk battaniyeden hiç çıkarmıyorum oğlumu. orta odada yatıyoduk. ben tekli bazada eşim garibim yer yatağı yapıyodu baktık olmuyo yatak odamıza geçtik orası da soğuk ufo yakıyorum ama yine de gece buz gibiydi. çok korkuyorum hastalanacak diye aklım çıkıyor(
ya arkadaşlar bişey sorcam benim oğlum 34 günlük zinco damladan günde 3 defa 3 damla kullanıyorum fazla değil değilmi kullanaan vardır mutlaka aranızda..
bide bu damladan sora oğlumun midesi bulanıyor...
slm kızlar nasılsınız biz hastanelik olduk bugün(
kızım cuma 11den beri kakasını yapmadı çok huzursuzdu yavrum 2 gün boyunca yaptığım hiç bişeyde işe yaramadı gaz çıkartıyo ama kaka yok götürdüm bugün hastaneye iyikide götürmüşüm evde gaz çıkartıyordu ama genede çok fazla gazı varmış karnı çok sertti ve kakası çok sertleşmiş müdahale ettiler popuşuna fitil falan baya uğraştılar yavrumda yapabilmek için çok çaba sarfetti canıda yandıkeşke dün getirseymişim dedim ama drlarda 2 gün kaka yapmazsa kabız sayıyoruz üzülme zamanında getirdin dediler o kadar uğraşmaya yarım saat 45 dak. sonra anca yaptı yavrum ama nasıl rahatladı anlatamam şimdi mışıl mışıl uyuyo kuzucuk allah dermansız dert vermesin yavrularımıza....
valla aklımada geldı bılıyomusun..hanı gozlerı cabaklanınca ,memosların ucu catlayınca hep sut ıse yaradı ya..acaba dedım damlatsamm ne olur ....denıcem bakalımmm..
ayyy Allahım ıns hastalanmıyorumdur..arka arkaya 6 kez hapsurdummm..:26:
Az önce konusu geçti dr. 1er ay arayla 3 defa yapılan zehirli ishale karşı bir aşı varmış, dr. onu yaptırın dedi. Size bu aşıdan bahseden olmadımı.
Bu arada canım aynı günde doğum yapmışız seninle, ve bebişlerimize aynı adı koymuşuz. Adaşlar yani bizimkiler...
hadi gözünaydın canom darısı başıımaaohh beeee oglum kakasını yaptı bir kakaya bu kadar sevinecegimi bilemezdim çok mutluyum oglum huzurla uykusuna daldı bileee allahım çok mutluyummmm
ciddenmi ne ilginç:))) uras pek duyulmamış bir isim ama duyanlar beğendi genelde:)))) Allah bahtlarını güzel yapsın
elif geçmiş olsun sudemiz şimdi daha rahattır inşallah
canom oğluş yapabilmiştir inşallah kakasını bende bütün gün kaka bekledim kızımdan halşada bekliyorum inşallah bu gece yapar
burun tıkanıklığı için tonimer verdi bize dr onu damlatıp 2 dksonrada aspiratörle çekiyorum şükür çok işe yaradı
geçmişi okudum aklımda bişeyler vardı sma gelin görünki uykusuzluktan hafızamda zayıflamış
DUYGUU SÜT SAĞMADA ÖNDEN GİDENLERDENSİNNASIL SAKLIYOSUN BİLGİLENDİRİRMİSİN SAĞOLSUN NİDA YARDIMCI OLMUŞTU ODA SICAKLIĞINDA SAKLAMA SÜRESİ KONUSUNDA AMA BEN GECEDEN SAĞIP SABAH VEREYİM DİYORUM SABAHLARI ERKENDNE KAHVALTI EDEMİYORUM SANKİ sabahları SÜTTE YOOKMUŞ GİBİME GELİYO BİRDE BU LANSİNOHUN SÜT SAKLAMA POŞETLERİ KULLANAN VARSA EĞER TEK KULLANAIMLIKMI ONLAR BENDE Bİ KAÇTANE VAR AMA KULLANIP YIKAYAYIMMI YOKSA ATAYIMMI BİLEMEDİM İNŞALLAH SORULARIMA CEVAP BULABİLRİM
sybell3 acaba bu bahsettiğin aşı edanın sorduğu aşı olabilirmi şu ücreti 115 tl olan yarın sağlık ocağına gidicem unutmazsam bende bir sorayım onu
ohh beeee oglum kakasını yaptı bir kakaya bu kadar sevinecegimi bilemezdim çok mutluyum oglum huzurla uykusuna daldı bileee allahım çok mutluyummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?