2011 Ekim Anneleri

kızlar yaa..bebeğim bu sabah daha fazla öksürmeye başladı ,çok korkuyorum yaa...dr u aradım çok evham yapıyosun fizyolojikle temilemeye tevam et yapamıyosun demekkş dedi..hepsi buu..uyuz oldum drada zaten ..ne yesem ne içsem sğtğmden geçer,kıza azcık ıhlamurmu versem ,papatyamı versem ..Allahıııımm nerelere gitsem yaaa((14:

Son düzenleme:

Canım, geçmiş olsun...

Bence doktorun önerileri dışında bir şey yapma, ıhlamur papatya vs bunlar bebek bünyesine ters etki yapabilir...

selam kızlar ben geldim bayadır giremedim bebek yoğunluğu sonra modem bozuldu nihayet girebildim ve yazıyorum.. geçmişi okuyamıyorum bebekler bu kadar zamanımızı alıcağın tahmin edemezdim benimkide gazlı bebeklerden ama sanki bu aralar biraz düzeldi gibi..bugün 40 günlük olduk bu arada..şimdide ayağımda sallıyorum bir yandan yazıyorum

selam kızlar..

gecmısı olabıldıgınce okuyorum..nıda öksuruge en ıyı zencefıl ıyı gelıyor canım..bende kızımın burnunun tıkandıgı gunden berı cayıma zencefıl katıp ıcıyorum ayrıca sabah ve aksamlarıda zencefıllı ballı macun yıyorum bı kasık dunden berı...gece bogazım yırtılır gıbı acıyodu kıza kalktıgımda hemen bı kasık attım agzıma sabah baya gecmıstı..ıstersen sende ye kızına gecsın..zaten zencefıl sutude artırıyormus nette okudum cıddn de artırıyor..

kızım sabah 6:30 da bır kalktı kalkıs o kalkıs daha yenı uyudu ..bu gunlerdede bunu ogrendı uyumadan once mız mızda mız mız..evımı supurdum hemen esım aksama arkadaslarını davet etmıs meshur bır yemegı var onu yapıcak gelınce..daha dogrusu onlar bebek gormesıne gelmek ıstemısler benımkıde yemege gelın demıs..ıns kızım huysuzlanmazz..bazen anlamsız aglamaları benı cok yıpratıyor cunku..

esım grıp bana da gececk dıye aklım cıkıyor zaten burnum tıkalı gıbı ve bogazımda sıkıntı yapacak sankı..kızada gecerse halım perısan..

bızım yarı kırkımız cıktıgında annem kızı yıka kendınden ona hazırladıgın suyun bı kısmıyla yıkan demıstı..o suyun ıcıne de ıhlas ve fatıha surelerı okunuyormus..ama kızımı o gun yıkayamadım cunku hava cok soguktu ertesı gun bıraz daha yumusaktı o gun yıkadım ama normal suyla..yanı yarı kırk ta farklı bısey yapmadım...bırde 40. da yapacaksın dedı ama bılmıyorum yaparmıyım....bu tarz seylere pek ınanmıyorum acıkcası ..

esım 11:30 da gelıyor artık okuldan ..sabah erken oldugu ıcın 1 saat erken baslıyor okul halıylede 1 saat erken bıtıyor..yavastan kalkıp kahvaltı ıcın bıseyler hazırlasam ıyı olucak...hazır kızda uyurken...

Selam kızlar
çoook zamandır geçmişi okuyamıyorum, hepiniz ve bebekleriniz iyisinizdir umarım. Ben iyi sayılırım. yorgunluktan, uykusuzluktan bayılmak üzereyim. bebeğe çok vakit ayıracağımızı biliyordum ama tüm vaktimizi alacağını tahmin edemiyordum. gündüzlerimiz biraz daha iyi geçiyor ama gecelerimiz tam bir kabus. gazlı bebek benim kızım. acillik bile olduk. bir doktor zinco, bir başkası nurse harvey's tavsiye etti. kullanıyoruz ama pek işe yaramadı, hala ayaklarını karnına çekerek ağlıyor karnına fön makinasıyla masaj yapıyorum, sadece o zaman rahatlıyor. ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyoruz, kendimi üşütmemeye çalışıyorum, sütüme geçecek gazlı yiyecekler yemiyorum ama bana mısın demiyor. nerden alıyorsa kapıyor bir şekilde kıvrım kıvrım kıvranıyor ağrıdan nddp nin bitki çayını da yaptım. anasondan mıdır bilmiyorum, gözlerimi açamadım. zaten uykusuzdum, iyice sarhoş gibi oldum, kolumu kanadımı kaldıramadım. dün sabah yine doktora gittik, burnu tıkalıydı, ememiyordu, aç kalınca daha çok ağlar oldu. bir de kaka yapamıyordu. burnunu açtılar, gifrer aldık onu kullanıyoruz bir de buhar makinası koyduk odaya, daha rahat nefes alıyor şimdi. ara ara öksürüyordu, 1 ay dolmadan ilaç veremeyiz, ancak ciğerden gelen bir hırıltı olursa hastaneye gidin, ilaç yazamam dedi dr. zor gaz çıkarması için yine 1 ay dolmadan bitkisel bir şeyler içirmeyin, 1 aylık olduktan sonra günde 1 kaşık zeytinyağı verebilirsiniz, daha rahat gaz çıkarır dedi. ateş ölçerle gazını çıkardılar, çıkarırlarken hemşirenin üzerine kaka yaptı kızım. ben uyarmıştım, biz bunu denedik daha önce, birazdan üzerinize yapabilir dedim, oralı olmadı hemşire. 10 saniye sonra üstünü baştan aşağı kaka yaptı, eşimle çok utandık ama ben uyarmıştım dedim içimden. burnunu açmak için otri baby diye bir şey varmış, onu tavsiye etti ama cumartesi kendi çocuk doktorumuzda randevumuz var. ona sormadan almak istemedik. faydalı bir şeye benziyor, kullanılışı biraz tuhaf. burnundan sümüğü kendi ağzınla, hortumla çekiyorsun :) şuan uyuyor fıstık kızım. beni ve babasını perişan ediyor ama canı sağ olsun. ben idare ediyorum ama babamız yorgun argın işe gidiyor, yolda serviste gidip gelirken ve öğle tatillerinde uyuyor. ben de Sare uyurken uyuyayım diyorum ama çok defa mümkün olmuyor. ev işi ve yemeğimi kayınvalidem yapıyor ama yine de kendim bir şeylere el atmayınca olmuyor, onları yapmaya dalıyorum uykuya zaman pek kalmıyor. sinem'i şimdi çok daha iyi anlıyorum :) haklıymış vallahi, çocuktan fırsat buldukça iş yapmak farz oldu artık. gerçi evi gözüm görmüyor, öncelik bebikte şuan. yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı sinirsel tahribat yaşıyorum sanırım. sinirlerim çok bozuk, çok agresif biri oldum çıktım.her sabah 6'dan 9'a kadar, akşam da 5 buçuktan 9'a kadar düzenli gaz sancılarımız var. gün içinde arada olanları saymıyorum ama bunlar her gün olanlar. nöbetlerden sonra yarım saat bir saat uyuyor sare. önceden 2-3 saat aralıksız uyurdu. hatta emzirmek için zar zor uyandırırdım. bi şey oldu ve tüm büyü bozuldu. bir an önce şu kolik sıkıntısını atlatıp yeniden mutlu mesut günlerimize dönmek istiyoruuummm. çok üzülüyorum öyle iç çeke çeke çığlık çığlığa ağlamasına içim parçalanıyor yaa offf 3 ay sürer dedi dr, inşallah kırkımızla birlikte geçer gider şu rahatsızlık. yazık minnacık çocuklara yaa. hani anne sütü her derde devayydıııı. mucizeyydiiii. bunu da geçirsin ya off çok sızlandım size. ama çok dolmuştum. benden havadisler bunlar. bizim gibi olanlar varsa hepinize geçmiş olsun. alternatif önerileriniz varsa alabilirim. kendinize iyi bakın. sizi ve kuzularınızı çok öpüyorum gazsız günler geceler diliyorum.

Nida geçmiş olsun canım. yiyecek içecek tavsiye edemiyorum ama buhar makinası önemli sanırım. iki gündür kullanıyoruz memnun kaldık sanki. Birkaç gündür arada bir öksürüyordu Sare, burnu çok tıkalıydı. azaldı sanki. sanki diyorum, çünkü daha çok yeni. öyle olduğu için kesin bir şey diyemiyorum. Burun tıkanıklığı için otri baby önerdi bana dr. ama kendi doktorumuz henüz söylemediği için alıp kullanmadım. öksürük için 1 ay dolduktan sonra peditus/calpol kullanabilirsiniz dedi. öksürüğümüz artarsa yine kendi doktorumuz söyleyince kullanıcaz. kıyamam ben küçük meleğine yaa nasıl da üzülüyorsundur. bir an önce iyileşir inşallah canım tekrar geçmiş olsun. öpüyorum güzel kızını.

merhabalar,

geçmişi okuyamıyorum ama genel olarak gazla ilgili sorunlar var herpimizde olduğu gibi, 39. gününde başladı bizde gaz, çok ağlıyordu o gün doktora gittik,
sab simplex verdi doktor benim ısrarlarımla, ama hiç bir ilacı tavsiye etmedi tabiki, doğru değil,
çok ağlayınca kullanmak ğzere verdi damlayı günde 4 defa 8 damla dedi, ben çok gazı olunca veriyorum, güne saate bağlı kalmıyorum, eczaneci başlayınca sürekli vermen gerekiyo yoksa daha çok gazı olur dedi, ama ben yinede gazı olmayınca vermiyorum,
ama çok işe yarıyor, uyuyor, gülüyor gazı olmayınca çok mutlu, doktorunza sorun bu ilacı bugün 50. günümüz oldu. dün mevlüd yaptık, oğluşum damat oldu:)
artık hergün gazı olmuyor seyrekleşti.

birde çok kıyafet oldu giymesi mümkün değil hepsini, sizler bu konuda ne yaptınız, van'a göndereniniz var mı?
yurtiçi kargo alıyo dediler ama toplayıp mı alıyor bireyesl mi bilen var mı?

Babasi kizimin parmaklarina cubuk kraker bacaklarina kadinbudu köfte diyor. Cocuga tulum giydiriyorum, tulum peynirim benim diye seviyor. Yalni birakmaya korkuyorum yoksa ekmek arasi olacak yavrum :))

napıyosun nasılsın sana rastladım eskiden kimse çıkmazdı burdan şimdi kimse giremiyor valla bu bebekler fena benimde 20 günlüken başladı gaz sancıları acile gittim zinco verdiler işe yaramadı sonra birdaha doktora gittim sab simplex banada verdiler benim oğlana dokundu galiba ertesi gün hep kustu bende bıraktım şimdi gaz sancıları azalmaya başladı inş geçer..

merhaba kızlar
inanılmaz uykusuzum. kızım gece 11 de ağlamaya ve huysuzlanmaya başlıyor ve sabah 9 a doğru ancak uyuyor. emziriyorum,altını alıyorum,gazını çıkarıyorum herşeyi deniyorum ama hiç bi işe yaramıyor. Sanırım eylül kolik oldu şimdi BUZUKİ ORHANIN KOLİK albümünü indirdim netten onu dinletiyorum. Sakinleşip uyumasını sağlıyormuş. Anne karnındaki sesleri bire bir taklit ediyor gerçekten. umarım işe yarar. Şu park yatakların yanında verilen, melodili, titreşimli şeyi açtığımda eylül sakinleşiyor bu albümde ise anne karnında hissedecek kendini bakalım işe yararsa burdan yazıcam yine. Bizim gibi gaz problemi ve huzursuzluk yaşayanlarınız netten bir göz atın isterseniz albüme işe yarayabilir gibi geldi bana.

kızlar ailesinden çevresinden uzak olanlar bu kırk çıkarma işini nasıl yaptınız yada nasıl yapmayı düşünüyorsunuz
tuğbacım ben bir tasa 40 kaşık su saydım sayarken her kaşığa bir ihlas okudum en son bir fatiha okudum suyun yarısını bebeğin kovasına koydum niyet ederek yıkadım bebeği birde altın attım suya kalan suylada kendim abdestlendim en son suyu kafamdan aşağı boca ettim allah kabul etsin :)))

canım mevlüd de gelen kıyafetleri biz van a gönderdik yurtiçi kargo biz almıyoruz dedi biz de kızılaya verdik van a göndermeleri için. çok iyi oldu dediğin gibi hepsini giyemeyecek sonuçta boşu boşuna dolabında yer kaplayacaktı. herkese tavsiye ederim.

bulunduğumuz yerlerde mi merkezleri var kızılayın , tam olarak nereye veriliyo?

selam,

bende hiç giremiyorum, girsemde geçmişe bakamıyorum, az d aolsa yazışmaların devam etmesine sevindim..:)
benimki kusmuyo ama çok uyuyo bazen 3-4 saat, rahatlatıyo ondan sanıırm, gaz olunca hiç uyuamıyo yazık.
ama bende dediğim gibi sürekli vermedim, doktora gittiğimizde mütiş vardı gazı, ama şimdi ara ara oluyo bende vermiyorum olmayınca.
birde doktor bir aşı söyledi, isale karşı aşıymış, 5 aydan önce yapılması gerekiyomu, 210 tl miş fiyatı, rotavirüs, ben çok kakarsız kaldım,
ilaç olayına karşıyım, rutin aşılar dışında sen aşı yaptırmayı düşünüyomusun?

birde çocuk doktorun kim?

Merhaba kızlar...

Canım geçmiş olsun, öyle böyle büyüyecekler işte ama tabi anne kalbi çok üzülüyoruz birşey olunca. Ama bahsettiğin çaylardan verme, sen iç bol bol. Bebişe ağır gelebilir.

Bizim dr.umuzda aynı aşıdan bahsetti, yaptırın dedi. Tanesi 115 tl., 3 kez birer ay arayla uygulanıyorumuş. Eda'nın dr.uda yaptırın demiş. Bende kararsızım ama herkese denilirse yaptıracağım.

önce çok itici geldi açıkçası, kapıdan girer girmez , elinde bir broşür, bu aşıyı yaptırın falan dedi, bende rutin aşı zannettim, sonra anladım, özel olduğunu para tuzağı mı diye düşündüm, çok ta sinirtlendim,
çocuğa gereksiz yere bir maddenin girmesini doğru bulmuyorum, ama şimdi araştırıyorum, gerçekten gerekli olabilir mi diye, madem öykeyse devlet niye rutin aşıların arasına sokmuyor,
daha böle bi sürtü aşı vardır mutlaka, bir zamanlarda domuz giribi aşısı vardı yaptırdık mı? yaptırmadık, sağlık konusunda özel doktorlarda çok dikkatki olunması gerktiğini düşünüyorum,

Selam kızlar. Bende mümkün olduğunca geçmişi okuyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü. Hepinizde olduğu gibi bizde de gaz sıkıntısı var. Bunun bebeğin hareketsizliğinden olduğunu öğrendiğimden beri kucakta olmasa da kendi yatağımın üzerine yatırıp bol bol hareket ettiriyorum ve daha kolay gazını çıkartabiliyor. Hareketsiz kaldıkça bebekler gazlar birikiyor malesef.

burcu aynı fitilden dr ahmet yiğite de verdi bir kere kullandık hemen işe yaradı.senin oğlunuda rahatlatmışçok sevindim.

sibelcim sana şimdiden Allah kolaylık versin hem kaynana hem kayınpeder gelyomuş.annenin gitmeside zor gelir şimdi sana alışınca zor oluyor.

kızlar yarın tıp fakültesine gitcez oğlumun dudak etrafında morarma gördüm delircem neden acaba bilen var mı
canım benim oğlumun da dudaklarının kenarlarında morluk vardı drmuz kalp ekosu çekmtirmemizi söyledi ve çektirdik şükürki birşey çıkmadı.senin oğlunda da inş çıkmaz.ten rengiyle alakalıdır dedi 1 yaşından sonra geçeceğini söyledi.

canım bildiğim kadarıyla bir çok kargoşirketi ücretsiz alıyor.bunların içinde ptt kargoda alıyor.

hayattamısınız mılletttttttttttt.. huuuuuuuuuuuu bu ne sessızlık bu topıc tarıhınde gorulmus sey degıl

selam kızlar nasılsınız bebişler nasıl...biz çok iyiyiz..nekadar uzun oldu giremeyeli geçmiş bi dünya olmuş okadar çok istememe rağmen bi türlü giremiyorum...okumayı çok istiyorum ama kızımdan fırsat yokki uyuduğu zamanlar ancak işlerimi yapabiliyorum büyüdükçe uykusuda azalmaya başladı bizde zombi gibi olduk babacıkla.. gecemiz ayrı olay gündüzümz ayrı olay..artık hep kucak istiyo hemde ayakta olacak.araba durunca yada inince ağlamaya başlıyo emziği artık emmiyo fırlatıyo doyduktan sonra mememin ucuyla oynuyo şapır şupur..artık ağlamaktan başka seslerde çıkarıyo agu bugu ga gu diye gülümsemelerimşz başladı günümün neredeyse tamamını alıyo ama evimizin neşesi oldu allah onu bizsiz bizi onsuz bırakmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…