2011 Ekim Anneleri

herkeze merhaba bızde ucurduk gıtıı kırkımızı.. buda benım prensesım:)Eki Görüntüle 295879

allahım yarabbim maşallah bu ne tatlı bişey böyle..hırkasına tütüreyim ben yaa...benim oğlumda doğsun bi an önce yaaaakızlar 40 kı çıktığında bi yere gitmekmi lazım nedir adetler sizde...ben pek bilmiyorum yaaa...çok şeker maşallah..allah analı babalı büyütsün.....maşallah sübhanallah..




bilezik modeli seçen arkadaşım bencede sağdaki harika..kaç para bu arada..malum altın fırladı....bende alcam inş doğumdan sonra...inş...oğlumada bi bileklik istiyorum...
 
Tamam öyleyse sagdakini ismarladin gitti :) canim ya fiyatini bilmiyorum ama 62 gr civari. İscilik payi vardir bir de. Ben bunun 6lisini ismarladim bu 5li. 80gr altin verecegim yerine, artik yetmezse tamamlasin esim üstünü zaten bana bir sey yapmadilar dogumda kizima 2 bilezik yaptilar sadece. Evlilik yildönümümüzde de zorla 5 tas aldirdim esime ama pirlanta degil
 

ahh ahh biz onlarıda görmedik bacım....bakalımmm kısmettt
 
Esim dogurmus olsaydi var ya ben onu hediyeye bogardim acilarini unutturmak icin opucuge bogardim nerdeee. Ben disari cikamiyorum diye gunlerce netten hediye baktim ona evlilik yildonumuzde ama o onlarca laftan sonra aldi yuzugumu
 
maral aynı sıkıntı benım kızımdada vardı..sımdı sana dedıklerımı yaparsan olabılıdgınce önune gecersın bu sorunun..
-cocugu 2 saatte bır emzır olabıldıgınce her agladıgında meme verme;cunku(sen mısal yarım saatte bır meme verdıgınde yarım saat once emdıgı sindirilmiş sütle yarım saat sonra emdıgı sinridilmemıs sut bırbırıne karısıp tepkıme yapıyor ve bebegın mıdesı bulandıgından kusuyor..ayrıca cok fazla gaz olusmasına sebep olursun kı o gazı cıkarmakta ıllakı zorlanır ve cıkaramadıgı ıcın yıne kusar..cunku bu tarz bebeklerde 1 2 sefer gaz cıkarması yeterlı gelmeyebılıyor)
-kızın bas altına yastık koy ama belınıde desteklesın bu yastık belı bosluga gelmesın .
-emzırdıkten sonra hemen yatırma(20 dk sonra süt sindirilmeye baslıyormus)
-gazını cıkarmıs olsan dahı tam dik te degıl yatar pozısyndada degıl bebegı capraz yatır gogsune bıraz sıvazla sırtını hem rahatlar hem uyur hemde yatırdıgında kusmamıs olur...
-her zaman yan yatır..bu kusdugunda bogazına kacmasını engeller ve yan yatırdıgın ıcın de cok kusmasına da manı olur..
-cocougu 2 saatten az ve daha uzun surelerde emzırmemeye calıs bebek cok acıktıgında da emerken hava yutması daha cok olurmus yanı gazz ee buda akabınde kusmasını artırır..
-kızını 1 saat emzırdıgını soylemıssın ama bebekler bır gogsun yarısını 3 dk ıcınde kalan yarını da yoruldukları ıcın 5 dk ıcınde bosaltırlarmıs..yanı 1 saat gogsunde tutarsan hem daha fazla sut hem daha fazla hava yutmasına sebebp olursun kı zaten sen ne yaparsan yap emdıgı onca sutu sındıremeden cıkarır onların mıdesı yumurta kadar 1 saatte ne kadar emebılecegını dusunsene..

ılk zamanlar sen gıbı emdıgı yere kadar gogsumde tutuyordum ve hemen sutu gerı cıkarıyordu,dedıgın gıbı burnundan fıskırıyordu sut ve cok kusuyordu ..ama artık elhamdulıllah sut cıkarmıyor ve kusmuyor.en fazla 10 dk emıyor daha sonra sutun azaldıgını bende hıssedıyorum ve cekıyorum gogsumden doymadıgını dusunursem gazını cıkarıp dıger gogsumu verıyorum .kussada emdıkten yaklasık 2 saat sonra bır cay kasıgı kadar kesık peynır gıbı cıkarıyor buda yaradıgı anlamına gelıyormuskı zaten 1.400 gr almıs kızım..
kılosu 500 ıla 1000 gr olması normal bıldıgım kadarıylaa..bıde bunları dene canım..kendımce buldugum yontemler bızde bı haylı fark ettrdı umarım senınde ısıne yarar..
İrem Allah senden razı olsun benimki uyudu sesle 5 dk içinde biraz Orhan Osman ın Kolik albümüyle aynı işi görüyor gibi geldi bana

Allah sendende razı olsun canım..benım kızım gece gunduz uykusu kalmayınca bızden oncekı ay topıclerıne baktım muhakkak aynı dertten aglayan bırılerı vardır dıye..bunu buldum..benım kızdada ıse yaradı ama dalma sıkıntımı var bu aralar..korkuyorum hep boyle gıdecek dıye aklım cıkıyor..bende uyumak ıstıyorummmm...
 
kiracılık zor gerçekten hayırlı olsun negüzel kayınpederler var gerçi bizde kayınpederde yok olsaydıda bişi almasaydı keşke
sağol canım allah razı olsun rabbim olmayanlara da nasip etsin inşallah kayınpederin bu söylediğini hissediyorsa göğsü kabarmıştır :)

wawww soldakini çok beğendim ama sağdakini ısmarlamışsın güle güle kullan benim hiç adetim değildir bende de var bu tarz bilezikler ama taktığımda utanıyorum sanki
herkeze merhaba bızde ucurduk gıtıı kırkımızı.. buda benım prensesım:)Eki Görüntüle 295879

maşallah nazar değmesin beyaz meleğe
 
2 konuda fikrinize ihtiyacım var
1- siraça kendiliğinden sallanan salıncak yada ana kucağı gibi bir şey almak istiyorum evinde kullanan önerisi olan var mı?
2- bebekleri bilgisayardan da uzak tutuyoruz değil mi telefon gibi bilgisayar da zararlı mı?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 





Canım bende Chicco nun salıncağı var, pille çalışıyor. Müziğide var. Yemek yaparken, yemek yerken koyuyorum ona baya oyalıyor. Uyuyor genellikle içinde. Ama ne kadar bilmiyorum. Hediye geldi bize. İşime çok yarıyor ama, tavsiye ederim.
Telefondan ve pcden koruyamıyorum bebişimi maalesef. İnşallah birşey yapmaz. Evde o kadar çok insan var ki engelleyemiyorum artık.
 

kendılıgınden sallanmıyor ama evde kızımla alakalı en cok kullandıgım sey dıyebılırım..adını bılmıyorum altında kızak gıbı oval 2 demır var ortasında yatılacak yerı ..ustune yatırıyorum hmen ayaklarımın onune koyuyorum butun gun ayagımla sallıyorum...bu sayede oturdgum yerde yorulmamıs oluyorum kızımla ugrasırkn..genelde uyuyorrr oluyo ustunde..

bu pc ve tel le alakalıda gecende kanal 7 de sabahları dr. ferudun kunak shovv dıye bır salık programı va bılırsın..adam elınde radyasyon ölcen bır aletle bı tv ye yaklastı alet bas bas bagırmaya basladı(en az 2 mt olmalıymıs arada cıdden de 2 mt ılerı gıdınce ustunde belıren rakamlar normale dönmustu..bırde tele yaklastırdı yıne aynı...ınanılmz radyasyon var yan pc de tv de ve tel de..tv den uzak tutuyorum telı kızımla aynı odaya koymuyoum ama pc ye her halukarda yakınızz neyazıkkı..



ana kucagıymıs adı sımdı neten baktım da ..sıddetle tavsıye ederım..elım ayagım ..
 
Son düzenleme:

Canım ben fisher price akvaryum salıncak kullanıyorum inanılmaz memnunum kurtarıcım diyebilirim yan ve dik sallanıyor sen kapatana kadar kurmalı değil yani dönencesi var ışıklı 3 çeşit ışık yanıyor müzikleri var anne karnındaki sesler var Arhan su sesine bayılıyo :) kesinlikle tavsiye ederim.
ne bilgisayardan ne de telefondan koruyamıyorum malesef inşallah bir zararı olmaz.
 

bendede aynı salıncak var harika bişey çok memnunum
 
selam kızlarrr...bugün eşimle evde dipli bucaklı bi temizlik yaptık ,yorgun düştük ,bilgisayarı açmaya fırsatım bile olmadı ,temizlik ,elvin yemek üçgeninde koşturup durdum ,6-8 arasıda ailecek uyuduk hafifledik ,şimdide çay içiyoruz

ya kızlar benim kız 2 aylık oldu ama hala şaşı bakıyoo ,bazen normalde bakıyo ama çoğunlukla şaşı:26:acaba normalmi??? gerçi eşimde şaşı doğmuş ,sonradan gözlükle falan düelmiş ,ne zaman dr a götürsem acaba ,bide artık lazerle neyin halloluyo dimi ,henüz araştırmaya başlamadım ...ayy öylede tatlı bakıyokii ..
 

canım annenin gitcek olmasına çok üzüldüm ama alışılır mecburen.farklı şehirlerde misiniz?bileziklere bayıldım ben eşim bana doğum hediyesi daaha almadı bekliyorum bakalım aslında çok düşüncelidir ama biraz rahatlamayı bekliyo sanırım maddi açıdan.ben de tuğralı olanı değil ötekini beğenmiştim.şimdeden güle güle kullan.


Allah razı olsun canım ya yarım saattir ayağımda sallıyodum uyumuyodu bi dinledi beyaz gürültüyü bidaha baktım gitmiş kızım.

herkeze merhaba bızde ucurduk gıtıı kırkımızı.. buda benım prensesım:)Eki Görüntüle 295879

maşallah çok tatlı.yrn da bizim var mevlüt çok kalabalık olcak çok yorgunum şimdeden.nasıl kalcam ayakta bilmem.


bizde ana dizi diye bişey var çok iyi genelde uyuyo içinde hatta beşiğini bile unuttu.bide ana kucağı almayı düşünüyorum hediye gelmesse.
pcden pek uzak tutamıyorum cepten de ama tv den uzakta oluyo ztn kızım.
 
merhaba kızlar.hep merhaba demeden alıntılara cvp yazıyorum.
bgn saçımı boyattım bikaç şey daha yaptırdım iyi oldu rahatladım sayılır.ama çok uykusuzum.o kadarki ayakta bile uyuyabilrm.hala da burdayım ya.yatsam ya.kızım çok zor uyudu genee.hemen uyanmaz inş.öptük sizi.
 

benim kız dabazen şaşı bakıyor, özellikle dik şekilde gazını almaya çalıştığımda belli oluyor,
gerçi ben de ona dikkatli bakınca sanki bende de oluyormuş gibi hissediyordum,
kulak işitme testini yaptırmaya gittiğimde hemşire arkadaşıma şaşı baktığın söyledim,
bana 3 aya kadar bebeklerde bu durumun olduğunu söyledi, 3 aydan sonra geçmezse
dr a götürmek gerekir dedi ve şimdi baktığımda o şaşılık biraz daha normale dönmeye başlayacak gibi.
 
Nevincim annem ayni sehirde ama farkli ilcede bize gelmesi icin 2 vesait degistirmesi gereliyor ve yaklasik 1,5 saat suruyor o yuzden pek sık gelemez

Ya bak yine kararsiz kaldim carsamba gelecek bilezik arayip sagdakinu mi ismarlasam :26:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…