2011 Ekim Anneleri

Bence doğru yaklaşmış durumun aslında sandıkları kadar basit olmadığını göstermek istemiş, ben tiryakiyim canım sigara içmeyi çok seviyorum bildiğin gibi değil, ama öğrendiğim an kestim, yok bırakamıyorum falan filan durumlarına inanmıyorum ben, tamamen kendi nefsini tatmin etmeye çalışmak için devam ediliyor, sigara içmeye devam eden arkadaşlarda illaki korkuyordur ama idrak edemiyorlar, acaba bişey olurmu olmazmı? belkide olmaz! içenlerde var olmadı!? diye düşünüyorlar... bende onlardan biriyim en nihayetinde, ha içmiyorum ama hepsini düşündüm, şimdi kanamam var ödüm kopuyor ben bunun korkusunu yaşarken aman bebeğime bir şey olmasın diye parçalanırken, bilerek sigaraya zehire devam edenlerede hiç bir şekilde anlam veremiorum malesef. Ha tabiki içmek isteyen özgür kimse ağzına ambargo koymuyor! bunların yazılmasının sebebi kendimizi düşündüğümüzden değil zaten :) içen arkadaşların durumun vehametinin daha iyi farkına varabilmesini sağlamak, yoksa kimseden kimene ki? İsteyen istediğini içer, canı yandığında geç olur ama yanmadan biraz tekdir etmeninde kimseye zararı olmaz. Hepimiz hassasız, herkes birbirinin anlayışına sığınacak artık yapacak bişey yok.

korkma yalniz degilsin :)) bende ayni dertten muzdaribim...surekli uyku modundayim..sabah kalkmak istemiyorum..gun icinde surekli uyukluyorum..

aynen ben de öyleyim işte. sabah çok zor uyanıyorum. neyse ki bahar geliyor, şu karlı günleri atlatalım, hava ısındıkça daha iyi hissedicem inşallah. şu vitamin işini bir daha sorayım doktora. verirse atom karınca gibi gezerim inşallah. mızmız uyuzun teki oldum çıktım yaaa.

Ben şu an evde olduğum için anlamıyorum ama çalışırken sabah dinç kalkıyordum öğleye yakın sızıyordum masada, bir defasında saatimin izi kalmıştı yanağımda nasıl dalmışsam artık, ay rezil olmuştum :))

ben tam tersini düşünüyorum. evet üslup biraz ağır olabilir ama sonuca bakmak lazım, neden böyle ve neden bunları yazdığı önemli. içen anneleri ve zavallı bebeklerinin uğradıkları zararları önemsediği için yazmış. boşverip bana ne dememiş, onları umursamış. bu bir hata değil bence. içenler içsin elbette. kimseye yasak konamaz fakat bir duyarlılık örneği göstermiş bu arkadaş sadece. kötü bir niyeti yok, hele yetişkin koca koca insanları azarlamayı hiç mi hiç istememiştir. sen de içiyorsun belki, bilemiyorum ama emin ol seni, sizleri önemsediği için bu uyarıyı yapmış bence doğru da yapmış. ben de içmiyorum ve içenlere üzülüyorum. içenlerin, içmeyenleri uyarmaktan başka yapabileceği bir şey yok. kendini sorumlu hissetmiş, uyarmış. kızmayın şimdi birbirinize.

ben masaya başımı koyma olayını aştım, öğle tatillerinde bizim katta boş oda varsa gidip kapıyı arkadan kilitleyip uyuyoruuuum. 50 dk uyuyor, 15-20 dk yemek yiyorum :)

cnm ben elevıt kullanıyorumda ne oluyo sankı 24 saattı 12 sınden fazla uyku gerısıde sarhos gıbıyım pazartesı doktora gttım orda beklerken bıle ayakda sayıklıyordum dusun artık

Hımm "şimdinin gücü" ve "farkındalığın şifresi" isimleri güzelmiş, bende senin tavsiyenden sonra internetten bir çok yazı okudum birazda maneviyat tabi, sakinleştim sonra yavaş yavaş... faydasını gördüm, kötüsüde gelse başıma üzülücem evet ama yapıcak birşeyim yok, şimdiki zamanlarımı heba etmek istemedim, şimdiki bebeğimi onunla kötü zaman geçirerek üzgün göndermek istemiyorum, gidiceksede annesiyle güzel vakitler geçirmiş olarak gtisin yavrum. Kalırsada inşallah, bir ağzı gökte bir ağzı yerde olmasın, benim gibi diye kendime geldim :))) sakin mutlu bir bebek olsun doğduğunda huzursuz stresli bir bebek olmasın annesinin yüzünden, artık inşallah iyi olucak herşey kendimi herşeye hazırladım...

cnm ben elevıt kullanıyorumda ne oluyo sankı 24 saattı 12 sınden fazla uyku gerısıde sarhos gıbıyım pazartesı doktora gttım orda beklerken bıle ayakda sayıklıyordum dusun artık

yaa gerçekktenn mii... tek ümidimdi valla.
ablam çok uyuklayanların kızı olurmuş dedi bugün. doğru olabilir diye düşünüyorum. 8 ayın sonuna kadar hoplaya zıplaya çalıştı, işten zorla gönderdiler bi şey olacak diye. oğlu oldu. benim miskinlik kıza işaret olabilir belki doğrudur...

güvenilir bir kaynaktan aldım kitap isimlerini. okuyup fayda sağlamayı umuyorum.
sen de bir gitmedir tutturdun be güzelim aaaa :) yok yok yokk kimsenin bir yere gittiği yok. bak miniğin sana yapıştı kaldı. hiçbir yere de gitmeyecek inşallah hepppp anneciğiyle. sen bu kitapları oku, moralini motivasyonunu yükselt bak bomba gibi olucaz.
benim bu bayana sorum şuydu :hamileyim, bebeğimi ve eşimi çok seviyorum bu bebeği istiyorum fakat asabiyet halimden bunun mutluluğunu yaşayamıyorum. sürekli endişeliyim. bu durumdan çıkmak için destek istiyorum filan demiştim. bakalım, artık tıp da bi şey yapamazsa hacıya hocaya gitcez

slm kızlar bebegi 8 haftalık olan varmı içimizde boyutlarını sorucaktım çok merak ediyorum acil cvp gelirse çok sevinirim...

bana müsaade hanımlar hepinize iyi akşamlar. kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. görüşmek üzere bay baayyy

benim diğer 3 bebeğim erkekti kromozom analizlerinde 46xy yazıyordu erkeklerdi :) ve onlarda uyuyarak yapıyordum herşeyi bir gözüm kapalıydı hep, bunda o kadar kötü değilim uyuyorum ama berbat değilm :)

deniss benim de tansiyonum çok düşüyo ama doktor düşmesi sakıncalı diil biz hamilelerde yüksek tansiyondan korkuyoruz dedi..

kızlar normalde doktor randevum 14 marttaydı ama bazı arkadaşların durumunu okuyunca hem inanılmaz üzüldüm hem de çok tedirgin oldum. randevuyu yarına aldım. hayırlısıyla inşallah güzel haberlerini alırım bebişimin...

hadi bakalım bende bir bakayım bari şu kitaplara

slm kızlar yazdıklarınıza şöyle bir bakıp geçmişe gidiverdim. aylar aylar önce aynı konuları bizlerde konuşmuştuk. kese göründümü, bebiş var mı, kalp atışı duyuldu mu... daha neler neler şimdi ise sancılar başladımı, kaç günümüz kaldı doğuma gibi sorulara geçtik rabbim sizlerede bunları konuşmayı nasip etsin vede sağlıcakla kavuşun bebişlerinize. artık ben son bir kaç hafta içindeyim darısı başınıza...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…